michi
Użytkownik
AZS UWM Olsztyn - Domex AZS Częstochowa
Po świątecznej przerwie PlusLiga rusza na nowo. W sobotę AZS UWM Olsztyn podejmie akademików z Częstochowy. Dla mnie faworyt jest jeden, AZS Częstochowa.
Częstochowianie zajmują 5 miejsce z dorobkiem 17 pkt ale warto wspomnieć, że znajdujące sie przed nimi drużyny Delecty Jastrzębia i ZAKSy mają tylko punkt przewagi więc AZS nie bedzie chciał stracić kontaktu z czołówką.
Podopieczni trenera Wagnera dawno zapomnieli o sensacyjnej porażce z drugo ligowym Będzinem w Pucharze Polski i wczoraj pokonali w Pucharze CEV Montpellier Volley 3:1
Jest to dobra zaliczka przed rewanżowym meczem który zostanie rozegrany w Częstochowie
Warto wspomnieć, że zespół z pod jasnej góry zasilił fiński przyjmujący
Toni Kankaanpaa który w reprezentacji rozegrał 14 spotkań. Mam nadzieje, że Toni godnie zastąpi Dawida Murka, jak wiemy z doświadczenia Finowie w PlusLidze spisywali i spisują sie dobrze.
Akademicy z Olsztyna zajmują 7 miejsce w lidze z dorobkiem 8 pkt.
Celem zespołu na ten sezon jest utrzymanie się w lidze jak wiemy nie jest to ten sam klub co jeszcze rok temu.
Ostatnie dwa mecze w Pucharze Polski przegrali gładko 3:0 i 3:1 z Jastrzębskim Węglem. W drużynie nie panuje wesoła atmosfera, dwaj brazylijczycy którzy mieli być wzmocnieniem zespołu spisują sie poniżej oczekiwań. Nie ma zawodnika który mógłby pociągnać gre drużyny w trudnych chwilach. Rozgrywający Oczko wg mnie jest jednym z najgorszych sypaczy w lidze.
Pierwszy mecz na tych drużyn zakończył się zwycięstwem zawodników z pod jasnej góry 3:0
Typuje gładkie zwycięstwo Częstochowian, początek spotkania o godzinie 17:00 w hali w Olsztynie
Typ: AZS UWM Olsztyn (1,5) - Domex AZS Czestochowa (0) 2 kurs: 1.90