Kolejna kolejka przed nami. Będzie to moja pierwsza analiza, więc proszę bez zbyt agresywnego oceniania mnie. ???? Z czasem będzie coraz lepiej mam nadzieję.
Pierwszy mecz: Jastrzębski - Sovia.
Jastrzębski to zdobywca Pucharu Polski w tym roku. Pokazali, że potrafią wygrywać z dobrymi rywalami. Najpierw Zaksa, potem... Sovia. ???? Piękny pięciosetowy pojedynek stojący na wysokim poziomie. W ostatni weekend Węgiel grał na wyjeździe ze Skrą. Przegrany, choć to nie powód do wstydu. We własnej hali rzadko kto jest sprostać tej drużynie. Mała, ciasna hala jest halą, w której nie ma gdzie bronić, jak to mówią komentatorzy Polsatu Sport. I ja się z tym zgadzam. W tym sezonie wygrała tu tylko Skra 3:1. Mecze JSW u siebie wyglądają tak:
2009-10-10
Jastrzabski Wegiel - AZS Politechnika Warszawska 3-0
2009-10-24
Jastrzabski Wegiel - PGE Skra Belchatow 1-3
2009-11-04
Jastrzabski Wegiel - Pamapol Siatkarz Wielun 3-2
2009-11-07
Jastrzabski Wegiel - Kedzierzyn-Kozle 3-0
2009-12-05
Jastrzabski Wegiel - AZS Olsztyn 3-2
2009-12-12
Jastrzabski Wegiel - Delecta Bydgoszcz 3-0
2010-01-16
Jastrzabski Wegiel - Jadar Sport 3-0
Mecze z ZAKSĄ, czy Galaretkami pokazują, że siatkarze z Jastrzębia spinają się na najważniejsze mecze sezonu. A mecze Z Olsztynem, czy Pamapolem pokazują, że do drużyny weszło trochę rozluźnienie i że
polska liga wyrównaną jest. ????
Drużyna z Rzeszowa. Dla mnie wielka niewiadoma. Raz potrafią przegrać u siebie z Delectę 0:3, a raz wygrać ze SKRĄ 3:0... Redtwiz i Akhrem mogą sprawić, że będą parą nie do zatrzymania na siatce. Ale to zależy od dnia. Resovia ma szeroki skład. Mają zmienników na każdą pozycję. Słaba dyspozycja jednego zawodnika i natychmiast Travica robi na to miejsce zmianę i gra wygląda lepiej. Myślę jednak, że to za mało na dobrze spisującą się u siebie drużynę z Jastrzębia. Mecze Rzeszowa na wyjeździe:
2009-10-11 Jadar Sport -
SSA Rzeszow 0-3
2009-10-17 PGE Skra Belchatow -
SSA Rzeszow 3-2
2009-11-04 Kedzierzyn-Kozle -
SSA Rzeszow 3-0
2009-11-27 AZS Olsztyn -
SSA Rzeszow 2-3
2009-12-18 AZS Politechnika Warszawska -
SSA Rzeszow 0-3
2010-01-30 Pamapol Siatkarz Wielun -
SSA Rzeszow 0-3
Bilans 4-2 wygląda nieźle. Przegrane z pretendentami do tytułu jednak mogą mieć duże znaczenie na walkę o mistrzostwo kraju.
Mój typ.
Jastrzębie 1.60
Bah
Drugi mecz: Czewa - Radom
Częstochowa w formie. Potrafili wygrać u siebie z Bełchatowem. ???? Jako nieliczna drużyna w tym sezonie. Walczyli z Delectą. Porażka 2:3. 4 pozycja w tabeli to dla mnie fantastyczne miejsce w tabeli dla AZSu. Dobra postawa w Europie mówi sama za siebie. W tym momencie drużyna z Jasnej Góry walczy o najwyższe cele w naszej lidze. Po zwycięstwie z mistrzem Polski siatkarze nabrali apetytu. Natomiast Jadar to dno tabeli. Drużyna walcząca o utrzymanie. Tylko dwa wygrane mecze w tym sezonie.
Mój typ.
Czewa -1,5 (Kursów na handi na razie nie ma)
Bet365
Reszta meczy pózniej. Czekam na Wasze opinie. To moja pierwsza analiza, więc proszę poprawcie mnie, jeżeli gdzieś popełniłem błąd w analizie. ???? ????