Dlaczego o tym piszę? Gdyż nie wszyscy doceniają Jadar, koncentrując się głównie na zwyżce formy u akademików z Warszawy. Moim zdaniem czeka nas emocjonująca rozgrywka o wejście do gazy play-off. Politechnika ma dwa mecze na wyjeździe - z Wieluniem i w Radomiu. Jeden z nich moim zdaniem pewnie wygra, z Pamapolem, którego osobiście skazuje na grę w barażach i patrząc na aktualną formę spadek (tzn. ostatnie miejsce w tabeli,
może Plusliga się poszerzy). Kluczowym spotkaniem w tej rywalizacji będzie mecz 5 marca, Jadar - PW. Ponadto, kostka brukowa ma mecz (i to już w czwartek) z
fatalnie grającą Delectą. Nie wiem co tam się dzieje (najlepiej odwiedzić forum ich kibiców), ale jest nie najlepiej. Jeśli Jadarowi udałoby się urwać chociażby jeden punkt, ma sprawy w swoich rękach (aktualnie ma 3 punkty straty do Warszawy).
Wszystko to oczywiście może się zmienić, i to tylko luźne dywagacje, wszystko zweryfikuje boisko. Mam nadzieję, że zobaczymy mecz 5 marca w telewizji. Jestem zawiedziony, że dziś nie było transmisji z Rzeszowa.