>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

PlusLiga 2009/2010

Status
Zamknięty.
asus2008 0

asus2008

Użytkownik
&quot;- Najciekawszą zmianą przepisu jest moim zdaniem ta dotycząca libero, który będzie mógł atakować i zagrywać. Zarówno dla samych siatkarzy jak i dla kibiców będzie to nowe, atrakcyjne doświadczenie. Krzysztof Ignaczak w zeszłym roku żałował, że nie może sobie poatakować, więc myślę, że z tej zmiany będzie bardzo zadowolony - opowiada Cezary Matusiak, Główny Komisarz PlusLigi.

- Żeby każdy zawodnik miał możliwość gry, postanowiliśmy też dopuścić do dwunastu dowolnych zmian podczas danego seta. Poza tym, na boisku zaznaczymy też linię czwartego metra, a każdy punkt zza niej zdobyty będzie liczył się podwójnie. Z kolei w przypadku niedokładnego przyjęcia piłki, gdy przejdzie ona na stronę drużyny serwującej, zawodnik rozgrywający będący w drugiej linii, będzie mógł wziąć udział w bloku - dodaje Matusiak.&quot;
Takie coś znalazłem na stronie PlusLigi. Gdybym wiedział o tych dziwnych regułach wcześniej to nie postawiłbym ani grosza na ten mecz gwiazd. Serwis i atak libero oraz ataki za 2 punkty nie mają żadnego sensu. Wszystkie te zmiany oceniam na duży -. W innych krajach mecze gwiazd to jakieś konfrontacje, a u nas cyrk.

P 0

pavlinho

Gość
Miałem grać już wczoraj na południe, ale też przed chwilą dowiedziałem się o tych idiotycznych przepisach. Nie postawię ani złotówki na to spotkanie.

nikkol 277

nikkol

Forum VIP
Szczerze? Jedynym value betem na to spotkanie jest over, nigdzie go nie znalazłem. Dużo w takim meczu zależy od rozgrywających, w tym elemencie ogromną przewagę ma południe. Przyjmujący też raczej po tej stronie są lepsi (głównie przyjęcie i zagrywka). Także mecz no bet, miejmy nadzieję, że zobaczymy fajną siatkówkę.
Co do zmian - zobaczymy, może będzie fajnie, choć te dwa punkty to przesada... ????

marnik 18

marnik

Forum VIP
Gdybym wiedział o tych dziwnych regułach wcześniej to nie postawiłbym ani grosza na ten mecz gwiazd. Serwis i atak libero oraz ataki za 2 punkty nie mają żadnego sensu. Wszystkie te zmiany oceniam na duży -. W innych krajach mecze gwiazd to jakieś konfrontacje, a u nas cyrk.
Do dobrych nawyków typera nalezy sprawdzanie meczu który obstawia, dla mnie to podstawa. Poza tym ten mecz to była super zabawa i niczym innym nie miała być jak tylko zabawą, okazją do pokazania sztuczek, trików. Podobnie jest w NBA i dla mnie to super formuła. Po co komuś kolejny mecz o jakąś smieszna stawke? Na szczescie organizatorzy nie myślą jak Ty...

asus2008 0

asus2008

Użytkownik
Do dobrych nawyków typera nalezy sprawdzanie meczu który obstawia, dla mnie to podstawa. Poza tym ten mecz to była super zabawa i niczym innym nie miała być jak tylko zabawą, okazją do pokazania sztuczek, trików. Podobnie jest w NBA i dla mnie to super formuła. Po co komuś kolejny mecz o jakąś smieszna stawke? Na szczescie organizatorzy nie myślą jak Ty...
A gdzie ty widziałeś taki cyrk jaki odbył się u nas? Oglądałem mecz gwiazd w Rosji i to było naprawde dobre widowisko, bez żadnych udziwnień. Zawodnicy pokazali swoją klase i umiejętności, ale ja już takich meczów gwiazd nie chce oglądać, ewentualnie pod nazwą &quot;Cyrk Siatkarski&quot;.

marnik 18

marnik

Forum VIP
A gdzie ty widziałeś taki cyrk jaki odbył się u nas? Oglądałem mecz gwiazd w Rosji i to było naprawde dobre widowisko, bez żadnych udziwnień. Zawodnicy pokazali swoją klase i umiejętności, ale ja już takich meczów gwiazd nie chce oglądać, ewentualnie pod nazwą &quot;Cyrk Siatkarski&quot;.
Nie chcesz ogladać to nie oglądaj nikt Cie nie zmusza. Nie wszytsko co ludzie robią za granicą jest dobre. Nie patrz na innych, na zagranice jakby nie wiadomo kim byli. Zagranica robi mecze na powaznie - nam przyświeca przede wszytskim dobra zabawa. Kazdy robi/oglada to co lubi.

J 23

jednorekookonogi

Użytkownik
Odnośnie jeszcze naszego All Stars Games! Przecież powinni to unieważnić bo w 1 secie conajmniej 3 piłki setowe wygrało południe (ewidentne ataki w aut pólnocy) a sędziowie zaliczali to na poczet pólnocy. Ja rozumiem zabawa zabawą ale takiego czegoś nasi profesjonalni sędziowie uznawać nie powinni. Tak jak akcja z żółtymi i czerwoną kartką dla sędziego (również 1 set). Rozumiem zabawę, ale to było jedno wielkie nieporozumienie od strony bukmacherskiej. Fakt! Dałem się nabrać i za to mi wstyd!

robson-united 7,8K

robson-united

Użytkownik
Mecz Gwiazd był bardzo ciekawym przeżyciem. I komentarze typu że to cyrk itp poprostu nie wypada się im pzreciwstawiac bo nie ma sensu. Jak zostało powiedziane mecz miał byc zabawą dla kibiców, a i przy okazji bawili się siaktarze. Na dodatek świetnie o czym świadczą kolejne akcje przez nich wymyślane. I co z tego że w Rosji grają na poważnie ? Myślisz że siatkarze są z tego zadowoleni ? Nawet taki Abramow po ktorym sądziłem że się nie przystosuje do tego bawił się że ho ho. Jednego czego nie rozumiem to tylko wyboru MVP Południa. Powinien zostac jak najbardziej Redwitz. Wymyślil i zagrał najwiecej ciekawostek pod publiczke.
Czy w Rosji Alekno lub Bagnoli wchodzili na boisko? Czy sędziowie i zawodnicy mieli tak wielki dystans do tego mecu ? Oczywiscie że nie. My zrobiliśmy prawdziwe show siatkarskie. Ataków z głowki czy rozegranie głowką nie uświadczysz nigdzie. A to że nie wszedł typ to najmniej wazne. Przecież nikt nigdy nie traktuje takich meczów na poważnie. Typowanie sobie odpuścilem po tym jak podaliście info o tych akcjach za 2pkt i nie żałuje bo się usmiałem przy meczu i oglądałem z wielkim zaciekawieniem co zagrają nastepnej akcji. Brawo za pomysły dla wszystkich ;)
Poznaliśmy zawodników z innej strony. Nawet Santili chwilami zachowywał się &quot;normalnie&quot; hehe.

Na Gali również świetna atmosfera i wszystko co wczoraj widziałem zasługuje na prawdziwy PLUS! Organizacja, kibice i cała otoczka były odpowiednie. Co do wyborów nie ma się gdzie przyczepic nawet. Za rok chciałbym obejrzec w takiej samej formule Mecz Gwiazd !

P 0

pejs007

Użytkownik
przypominam, że w Rosji grali rosyjscy zawodnicy przeciwko zagranicznym, więc było oczywiste, że nie będzie zabawy, w poprzednim sezonie u nas było podobnie i wtedy niby jakieś tam uśmiechy były, ale to też nie była zabawa, a jak teraz były takie składy, to raczej wiadome było, że mecz będzie tak wyglądał, w sumie nie przypadło mi to do gustu, ale zawodnikom takie jeden mecz w sezonie bez żadnych obciążeń na pewno się nalezał

redwitz 6,6K

redwitz

Forum VIP
Kapitalne widowisko. Na coś takiego liczyłem ! Zawodnicy pokazali, że oprócz żelaznej taktyki można również znakomicie się bawić. Publika zarówno na hali jak i przed telewizorami była wniebowzięta. Zawodnicy również dobrze się bawili i widać, że taki luz na boisku wyraźnie im się spodobał.

Nie wszystkim się to jednak podobało i obsolutnie mają do tego prawo. Jak zobaczyłem Mecz Kobiet, który również był ciekawy ( choć myślałem, że będzie sztywny ), to już wiedziałem co będzie się działo u facetów.

Piękne akcje, obrony i przede wszystkim walke do końca o każdą piłke oglądamy co tydzień w 5 meczach PlusLigi, więc takie widowisko warto zobaczyć ten jeden, jedyny raz ???? Brawo dla Igły Rafy i Pavla Abramova. Wiele osób szczególnie po Pavle się takiego zachowania nie spodziewało, a to właśnie Pavel bawił się kapitalnie. A co do Rafy no to wszyscy wiedzieli jaki ma temperament ???? Takie granie jest stworzone dla takich zawodników. Igła tak samo. Wariat ????

M 15

maciekgks

Użytkownik
Minionej nocy na Polsacie leciała powtórka z siatkarskiego All-Star Game. Dla mnie KA-PI-TAL-NE widowisko. Iście sielankowa atmosfera i o to chodzi w takich widowiskach. Brakowało mi tylko efektów wizualnych. Wówczas byłoby praktycznie po Amerykańsku (czyt. DOSKONAŁA zabawa!). Jak ktoś chce oglądać super widowiska sportowe to niech włączy ligę. Niemal w każdej kolejce PLS mamy mecz na najwyższym światowym poziomie.

wojtasboss 0

wojtasboss

Użytkownik
Ja również oglądałem te bardzo fajne widowisko w sobote na żywo. I set u mężczyzn to było widowisko. Rozegrania,ataki głową. Nawet Gacek zdobył pkt bezpośrednio z zagrywki (nie przyjął Igła ;p). Ataki lewą ręką Gruszki, Rafa nawet kilkakrotnie serwowałz końca hali (raz nogą). Ale akcją meczu był dla mnie atak Jarosza z głowy - blok-aut. Bardzo rozbawiło mnie również kiedy Castellani wszedł na 1 czy 2 akcje. Po przeciwnej stronie tak samo Stelmach kiedy wszedł to nie chciał zejść. Nawet sędzia włączył się do gry. W 2 secie było kilka zmian i gra była już troche bardziej poważna. Ale ogólnie takie mecze raz w roku myśle, że się przydzą nie tylko kibicom ale również zawodnikom.
Może za rok zrobią mixa, że kobiety zagrają z mężczyznami:cool:

S 0

szafera

Użytkownik
Spotkanie: Asseco Resovia Rzeszów - ZAKSA Kędzierzyn-Koźle
Typ: (0.0 - 1.5) 1
Kurs: 1.8
Buk: Tobet
Na dzisiejszy dzien wybralem spotkanie, ktore moim zdaniem jest meczem kolejki.
Druzyna ze stolicy podkarpacia zmierzy sie ekipa kedzierzyna. Wedlug mnie faworyt jest jeden i tak tez uwazaja buki. Resovia gra znowu niesamowita siatkowke, nie mowie o meczach z CSKA gdzie przeciwnik pozwalal na wiele ale o meczach ligowych, gdzie pokazuja wielka klase. Fantastycznie funkcjonuje srodek, Kosok wkomponowal sie w druzyne w niesamowicie krotkim czasie, posiada bardzo grozna zagrywke i zaczyna coraz lepiej czuc sie w bloku. Jezeli chodzi o Wojtka Grzyba trzyma caly czas swoj poziom, sfera typowo ofensywna na skrzydlach to pewniak Akhrem i Oivannen, dolacza Wika i mamy swietny kolektyw. Po drugiej stronie w moim odczuciu druzyna slabsza aktualnie powtarzam aktualnie, Jarosz to juz nie ten sam zawodnik z poczatku sezonu. Bardzo czesto przydarzaja mu sie proste bledy, Michal Ruciak caly czas na wysokim poziomie ale sam zawodnik meczu nie wygra. Srodek moim zdaniem slabszy od Reski. Szczerbaniuk juz starszy ale pokazuje dobra gre jednak nie rowna sie ni jak z kosokiem albo grzybem, Gladyr gra lepiej ale w bloku ma gorsza skutecznosc. I rozegranie ???? Resovia ma na tej pozycji geniusza. Chyba najlpszy rozgrywajacy Plus Ligi ???? To przewazy szale!!! Licze na rewanz za przgrana w Kedzierzynie i zwyciestwo Resovii 3-0 lub max 3-1 za 3pkt ????

Spotkanie: Pamapol Siatkarz Wieluń - KS Jastrzębski Węgiel S.A.
Typ: H(1.5 - 0.0) 2
Kurs: 1.45
Buk: Tobet
Dzisiaj do Wielunia przyjezdzaja zdobywcy Pucharu Polski i czolowa druzyna Plus Ligi Jastrzebski Wegiel. Ostatnio rewelacyjnie spisujacy sie beniaminek przez wielu uwazany jest aktualnie za druzyne ktora moze namieszac druzynom z czuba tabeli. Ja nie jestem tego zdania, Jastrzebie po dwoch porazkach bez zdobyczy pktowej ze Skra i wsponiana wyzej Resovia dzisiaj chce zgarnac cala pule. Sa bardzo zmotywowani, musza kolekcjonowac punkty gdzie kazdy jest na wage zlota i wlasnie z takimi przeciwnikami jest to najbardziej prawdopodobne w wrecz jest to przymus ???? Sadze ze Wielun nie sprosta JSW. Wygrana z Bydgoszcza byla ogromna niespodzianka ale wiemy jak teraz poczyna sobie Delecta;] Bez komentarza. Licze dzisiaj na ogromne zangazowanie JSW. Stabilna forme Hardego, Judina i jak zawsze mocnego Abramova!!! Dzisiaj Wielun ulegnie 1-3. Polecam Typy i zapraszam do dyskujsji ????
Dodatkowo skusilbym sie na Jadar, mecz dla nich za 6 pkt.

kuba86 2K

kuba86

Użytkownik
Warszawa - Bydgoszcz
Delecta jeżeli chce się liczyć jeszcze w tym sezonie musi wygrać. Z Wieluniem grała słabo, ale w trzecim secie to Wieluń zagrał wspaniałe widowisko. Kisiele nie miały nic do powiedzenia. Teoretycznie Delecta lepiej się spisuje na wyjazdach, ale to nie ma najmniejszego znaczenia. Nie chce mi się wierzyć, żeby przegrywali każdy mecz, szczególnie na wyjeździe. I proszę tak nie wyzywać Snapso za ostatni mecz, bo on tylko zagrał końcówkę ostatniego meczu i zagrał kilka świetnych akcji z pajpa. Jaki jedyny zawodnik w tamtym meczu zaatakował z 6 strefy. Można się wyżywać na Pieczonce, bo to co Stasiu wyrabia to jest dopiero coś. Koleś nie umie przyjmować, nie umie atakować, a gra w pierwszym składzie. Parodia. ;)
Typ - Delecta -1.5
Jeszcze coś do hali. Jak można mówić, że przegrywa się przez halę?! Jeżeli rzeczywiście tak jest to przecież u nas, tzn w Bydgoszczy jest kilka dobrych hal, gdzie można by było zagrać mecze PLS. Tak więc to nie przez halę tak przegrywają. Nie wiem przez co, nie wiem co jest przyczyną takiej gry w Łuczniczce.

robson-united 7,8K

robson-united

Użytkownik
Srodek moim zdaniem slabszy od Reski. Szczerbaniuk juz starszy ale pokazuje dobra gre jednak nie rowna sie ni jak z kosokiem albo grzybem, Gladyr gra lepiej ale w bloku ma gorsza skutecznosc.
VS

RESOVIA RZESZÓW- ZAKSA KĘDZIERZYN KOŹLE​

Sam właśnie miałem odnieśc się do kilku kwestii czyli dzisiejszych meczów. Akurat z cytowanym zdaniem zgodzic się nie moge. ZAKSA gra równie dobrze a może nawet i lepiej środkiem. Uważam że zaraz po Skzre to właśnie Krzyzstof Stelmach ma najlepszą pare środkowych w zespole. I co ważne Masny wiele gra tym środkiem. Kosok owszem dobrze wszedł do zespołu, ale Grzyb w mojej opinii jest słabszy od dwójki środkowych ZAKSy. Może i Redwitz gra kombinmacyjnie, ale Masny nie jest pod tym wzgldem słabzsy. Mnie 1,40 kurs na Resovie nie przekonuje. O ile ze słabymi Bulgarami pograli pewnie to dzisiaj czeka ich trudne zadanie. ZAKSA może i się męczyła w Radomiu z Jadarem, ale to nadal zespól mogący pokonac każdego. Ja się powstrzymuje przed typowaniem zwycięzcy, widze duże value w kursie na Kędzierzyn Koźle. Aż szkoda że tego meczu nie będzie w telewizji... W mojej opinii zapowiada się wyrównany bój i wcale tak łatwo jak myslisz nie będzie. Tutaj już na poważnie toczyc się będzie walka o jak najlepsze rozstawienie przed play off. 1 mecz ZAKSA wygrała u siebie 3:0. Wtedy świetnie grali zagrywką, która jest ich bardzo mocnym elementem.Kto wie czy dzisiaj nie dojdzie do tie breaka.... Ja bym typowal to spotkanie tak :
Typ : Powyżej 185,5pkt @ 1,90 Unibet ⛔173pkt

---------------------------------------

VS

POLITECHNIKA WARSZAWSKA - DELECTA BUDGOSZCZ
Typ : Warszawa +1,5seta @ 1,72
Unibet✅3:1​

W tym mecz buki faworyzują po raz enty już Delectę która gra tragicznie. Zero przyjęcia, w ataku także bez błysku. Jak wszyscy pamiętają przed tygodniem Wa-wa wg wielu sprawiłą niespodzianke kolejki wygrywając 3:0 w Olsztynie. Mnie to aż tak nei zaskoczyło, no może tylko rozmiary tego zwycięstwa bo w ostatnim czasie widac było poprawe w ich grze. Przede wszystkim dobrze zagrali w bloku, Karol Kłos 7pkt tym elementem. SKutecznie w ataku Rybak i Buszek, a więc dwa największe żądła zespołu.
W Deleccie jedynie Szymański gra na dobrym poziomie. Reszta zawodzi o czym wiele razy już było pisane wiec nie ma sensu się powtarzac. Mecz odbędize się w hali na Torwarze. Kibiców ma pzryjśc wiele. Dla Warszawiaków to bardzo wazny mecz. Kibice szczelnie wypełnią hale i zapowiada się wielki mecz dla jednych jak i drugich. Nikt nie odpuści. Może ponownie tie break ? Ja bym faworyzował lekko Warszawiaków więc ostrożniej proponuje +1,5seta na nich włąśnie zagrac.

--------------------------

Wieluń u siebie zagra z rozpędzonym Jastrzębskim Węglem. Może i rozpędzony to słowo nie na miejscu bo ostatnio zatrzymała ich Resovia, ale JSW gra naprawde dobrze. Wieluń wygrał z Delectą która leje każdy jak chce i kiedy chce. Wieluń w pierwszym meczu postawił się mocno Jastrzębianom w ich hali. Wtedy jednak beniaminek gral na przysłowiowym &quot;gazie&quot; nowicjusza. teraz nic nie wskazuje na to by mogli urwac punkty Jastrzębianom.
Typ : Jastrzębski Węgiel -1,5seta @ 1,50 Unibet ✅1:3

Zapraszam do dyskusji na temat spotkań ;)

kuba86 2K

kuba86

Użytkownik
Jarosz to juz nie ten sam zawodnik z poczatku sezonu. Bardzo czesto przydarzaja mu sie proste bledy.
Jarosz proste błędy? Przypomnieć Ci mecz w Bydgoszczy i inne mecze? Każdy zawodnik przecież popełnia czasem błędy, ale to chyba jest normalnie. Nikt nie ma 100% skuteczności.

Kędzierzyn stracił głupio punkty z Radomiem i na pewno nie będą chcieli tracić kolejnym. Będzie bardzo wyrównany mecz. Liczę na niezłe widowisko. Kierowałbym się na over i Rzeszów, ale na pewno ZAKSA łatwo skóry nie odda. Alek, Rafa, Grzybek, Igła, Pinio, Oivonnen powinni wziąć sprawy w swoje ręce w najważniejszych momentach meczu i przychylić szalę na korzyść swojego zespołu.

S 0

szafera

Użytkownik
Jarosz proste błędy? Przypomnieć Ci mecz w Bydgoszczy i inne mecze? Każdy zawodnik przecież popełnia czasem błędy, ale to chyba jest normalnie. Nikt nie ma 100% skuteczności.
Moze rzeczywiscie sie zapedzilem ???? Masz racje, ale jak mowisz ja tez nie widze dzisiaj kedzierzyna, Reska wyciagnie mecz jak dla mnie.

maszot 16

maszot

Użytkownik
Typ - Delecta -1.5
Jeszcze coś do hali. Jak można mówić, że przegrywa się przez halę?! Jeżeli rzeczywiście tak jest to przecież u nas, tzn w Bydgoszczy jest kilka dobrych hal, gdzie można by było zagrać mecze PLS. Tak więc to nie przez halę tak przegrywają. Nie wiem przez co, nie wiem co jest przyczyną takiej gry w Łuczniczce.
Hale muszą spełniać wymogi oświetleniowe, trybunowe i muszą mieć pomieszczenia gospodarcze i dodatkowe dla personelu pracującego wokół meczu. Jak widać, Łuczniczka jest najlepszą z bydgoskich, skoro jeszcze jej nie zmienili.

Co do typów...

Radom - Olsztyn 2 1.95✅
Typuję czystą dwójeczkę, bo sądzę, że ten mecz rozstrzygnie się w tie-break`u na korzyść Olsztynian, ale ostatnio nie mam nosa do jakichkolwiek typów. Skłaniam się ku temu typowi, ponieważ Olsztyn podrażniony ostatnią porażką u siebie z Warszawą czuje na swoich plecach oddech rywali a Olsztyn pod presją gra lepiej. Zwłaszcza, że trener Mariusz Sordyl każdą dłuższą przerwę dobrze wykorzystywał na potrzeby zdobywania punktów w tych rozgrywkach. Olsztyn pokonał Jadar zarówno w pucharze, jak i w lidze i nie spodziewam się, żeby Radomianie zaskoczyli prezentujący dobrą siatkówkę AZS UWM.

nikkol 277

nikkol

Forum VIP
Olsztyn pokonał Jadar zarówno w pucharze, jak i w lidze i nie spodziewam się, żeby Radomianie zaskoczyli prezentujący dobrą siatkówkę AZS UWM.
Co prawda jest już po meczu, ale chciałbym się do tego odnieść. Dzisiaj na żywo mecz dostarczył wiele emocji, obie strony pokazały dość dobrą siatkówkę. Jadar przegrał obie końcówki, tak naprawdę sprawiedliwy byłby podział punktów. Widać zmianę taktyki na zagrywce w radomskiej drużynie. Ryzykowali, ale nie tak mocno jak w meczu z Zaksą, co jest oczywiście zrozumiałe, ale myślę, że korzystniejszym rozwiązaniem byłaby jeszcze większa agresja w polu serwisowym. W tym elemencie nie popisał się Robert Prygiel, który nie zdobył bezpośrednio żadnego punktu z zagrywki, i aż 5 na 13 zepsuł. Gdyby zagrywałby tak jak w meczu z Kędzierzynem, dzisiaj mogłoby się zakończyć wynikiem 3:1, ale dla gospodarzy.
Nie ma co odwoływać się na mecz w Pucharze Polski, gdyż tam grali głównie zawodnicy drugiej szóstki i rezerwy. Pierwszy mecz w fazie zasadniczej mógł się skończyć wynikiem 3:0 dla Jadaru jak i dokładnie w takim samym stosunku w drugą stronę.
Dlaczego o tym piszę? Gdyż nie wszyscy doceniają Jadar, koncentrując się głównie na zwyżce formy u akademików z Warszawy. Moim zdaniem czeka nas emocjonująca rozgrywka o wejście do gazy play-off. Politechnika ma dwa mecze na wyjeździe - z Wieluniem i w Radomiu. Jeden z nich moim zdaniem pewnie wygra, z Pamapolem, którego osobiście skazuje na grę w barażach i patrząc na aktualną formę spadek (tzn. ostatnie miejsce w tabeli, może Plusliga się poszerzy). Kluczowym spotkaniem w tej rywalizacji będzie mecz 5 marca, Jadar - PW. Ponadto, kostka brukowa ma mecz (i to już w czwartek) z fatalnie grającą Delectą. Nie wiem co tam się dzieje (najlepiej odwiedzić forum ich kibiców), ale jest nie najlepiej. Jeśli Jadarowi udałoby się urwać chociażby jeden punkt, ma sprawy w swoich rękach (aktualnie ma 3 punkty straty do Warszawy).
Wszystko to oczywiście może się zmienić, i to tylko luźne dywagacje, wszystko zweryfikuje boisko. Mam nadzieję, że zobaczymy mecz 5 marca w telewizji. Jestem zawiedziony, że dziś nie było transmisji z Rzeszowa.

maszot 16

maszot

Użytkownik
Dlaczego o tym piszę? Gdyż nie wszyscy doceniają Jadar, koncentrując się głównie na zwyżce formy u akademików z Warszawy. Moim zdaniem czeka nas emocjonująca rozgrywka o wejście do gazy play-off. Politechnika ma dwa mecze na wyjeździe - z Wieluniem i w Radomiu. Jeden z nich moim zdaniem pewnie wygra, z Pamapolem, którego osobiście skazuje na grę w barażach i patrząc na aktualną formę spadek (tzn. ostatnie miejsce w tabeli, może Plusliga się poszerzy). Kluczowym spotkaniem w tej rywalizacji będzie mecz 5 marca, Jadar - PW. Ponadto, kostka brukowa ma mecz (i to już w czwartek) z fatalnie grającą Delectą. Nie wiem co tam się dzieje (najlepiej odwiedzić forum ich kibiców), ale jest nie najlepiej. Jeśli Jadarowi udałoby się urwać chociażby jeden punkt, ma sprawy w swoich rękach (aktualnie ma 3 punkty straty do Warszawy).
Wszystko to oczywiście może się zmienić, i to tylko luźne dywagacje, wszystko zweryfikuje boisko. Mam nadzieję, że zobaczymy mecz 5 marca w telewizji. Jestem zawiedziony, że dziś nie było transmisji z Rzeszowa.
1. W tym sezonie zespoły spadają w ramach aktualnego regulaminu.
2. Gruszka musi więcej gal odwiedzić, ale są jeszcze znawcy, którzy piszą, że Delecta ma lepszy zespół, zawodników i trenera. :razz: Niestety, Torres też nie wygra ligi.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom