redwitz
Forum VIP
ZAKSA po raz kolejny nie wytrzymała psychicznie. Troche mnie to dziwi, bo Krzysiek Stelmach znakomicie potrafi zmotywować zespół. Kompleks, kompleks, kompleks. Ostatnio Resovii nie idzie w spotkaniach z ZAKSĄ, ale o kompleksie nie ma co pisać. Kędzierzyn też miał "kompleks" Jastrzębskiego Węgla. Znaleźli jednak sposób i byliśmy świadkami przepięknych spotkań. Podopieczni Trenera Stelmacha potrafią doskonale grać w siatkówke i dzisiaj wstrzymałbym się z Typowaniem tego spotkania. Usiądźmy i spokojnie oglądajmy piękny mecz.A ja dzisiaj przestrzegam (mimo, że kibicuje Resovi mieszkam w okolicy Rzeszowa), przestrzegam przed huraoptymistycznym graniem na Sovie. Dlaczego otóż czy Zaksa zapomniała jak się gra w siatkówkę bo przegrali wczoraj ? Na pewno psychicznie lepiej będzie czuła się Resovia ale nie zapominajmy w tym sezonie było to pierwsze zwycięstwo rzeszowiaków nad Zaksą. Resovia ma kompleks Zaksy i mówię to tylko i wyłącznie patrząc na wyniki poszczególnych meczów między tymi drużynami.
Środek Kędzierzyn ma dużo mocniejszy od Resovii. Gladyr to zawodnik, którego większość klubów PlusLigi chciałaby mieć w swoich szeregach. Jarosz świetny atakujący. Ma szanse osiągnąć bardzo wiele. Atakuje bardzo często wysoko, nad blokiem. Rzadko "zagina" w ataku. Poza tym dysponuje potężną zagrywką. Za Ruciakiem nie przepadam, ale w meczach z Jastrzębiem zaprezentował się bardzo dobrze. Pomimo nie najlepszych warunków fizycznych dobrze radzi sobie w ataku. Podobnie jak Kuba świetnie serwuje. Ogólnie podoba mi się gra ZAKSY. Podoba mi się też podejście Trenera Stelmacha do zawodników. Ciekawie prowadzi czasy. Jest jedna rzecz, której zazdroszcze drużynie z Kędzierzyna. Niesamowicie potrafią się "nakręcić" po kilku udanych akcjach. W tej drużynie jest chemia, której według mnie brakuje w Resce. Jest też minus. Po kilku nieudanych akcjach szybko się zniechęcają.Spójrzmy nieco na składy Zaksa ma trochę mniej wartościowych zawodników. Ruciak trzyma przyjęcie a Jarosz odpowiedzialny jest za atak dodajmy do tego środek, którym Zaksa bije Resovie ....
Gdyby to wszystko było takie proste. Trener Travica również wie, że ten mecz trzeba wygrać. Chociaż w czasie meczu i tak woli pograć w "statki" z innym człowieczkiem ze Sztabu Szkoleniowego. Wczoraj bardziej Kędzierzyn przegrał mecz niż Resovia go wygrała. Gdyby ZAKSA jakimś cudem przegrała rywalizacje z Resovią to śmiało można im przyznać tytuł "Najbardziej Frajerskiej Ekipy". Jeżeli jednak zdobędą brązowy medal to ten tytuł niewątpliwie trafi w ręce ekipy z Rzeszowa.Krzysiek Stelmach wie, że trzeba ten mecz wygrać i chyba każdy zdaje sobie sprawę z tego. Nie zapomnijmy że w tamtym sezonie to Reska miała więcej tego szczęścia sportowego i dotarli do finału ale Kędzierzyn ma teraz bardzo bardzo mocną ekipę nie ma tam słabych ogniw a w Resovi czasami Alek lubi wpuścić nieco w obronie a o środku nie wspomnę.
Wczorajszy mecz to już historia. Dzisiaj zobaczymy inny, lepszy zespół z Jastrzębia. Dlaczego jestem tego pewien ? Gorzej zagrać już nie można. Skra wczoraj rozegrała bardzo dobre spotkanie. Chciałoby się powiedzieć w końcu. Przyjęcie było na dobrym poziomie po stronie Skry pomimo tego, że był na parkiecie Bartek Kurek. Nie wiem czy zwróciliście uwagę, ale Bartek przyjmował TYLKO 9 razy ! Nie wiem jaki sens miała zagrywka kierowana w Winiara. Przyjmował bardzo, bardzo dobrze. Wszyscy wiedzą, że Bartek lepiej atakuje i słabiej przyjmuje, więc to w niego powinny być kierowane zagrywki.Po tym co wczoraj pokazala Skra i JSW powtorze typy z wczorajszego dnia tj :
JSW - SKRa @ 1,42 unibet
JSW - Skra -1,5 @ 1,85 unibet
Najkrocej mowiac Skra ladnie rozlozyla atak na wszystkie strefy, mimo Kurka w polu przyjecie pozostalo dalej an wysokim poziomie, niestety Skra dalej popelani ogromna liczbe bledow na zagrywce, wczoraj bylo ich az 20. Z kolei JSW wg mnie pod murem i musieliby zagrac bardzo dobrze we wszystkich elementach a szczegolnie w zagrywce by wyeliminowac srodek z ataku i oslabic Kurka. Sadze ze bedzie im ciezko to uczynic, szczegolnie ze wczoraj Yudin i Abramov zagrali po prostu slabo. Z tych wzgledow jestem przekonany ku Skrze.
Podtrzymuje swój Typ na Jastrzębie ????
PS. Gdybym miał grać to zagrałbym -1.5 Skra, ale trzymam kciuki za Jastrzębie ???? Niech powalczą o piąte spotkanie, które wszyscy chielibyśmy obejrzeć.
Niech Finał trwa jak najdłużej !!!