Spotkanie: Asseco Resovia - Domex Tytan AZS Częstochowa
Typ: +1,5 seta Domex Tytan AZS Częstoschowa
Kurs: 4,00
Bukmacher: Unibet
Analiza:
Rozgrywki Plus Ligi weszly w decydującą fazę. Zagraja ze soba wyzej wymienione druzyny, jak rowniez Skra z Wieluniem, Kędzierzyn z Olsztynem. Do analizy wybralem spotkanie z Rzeszowa w ktorym zdecydowanymi faworytami są gospodarze ale szczerze dla mnie kursy nie są adekwatne. Warto przypomniec, że oba zespoly spotkaly sie w tej samej fazie rok temu. Wtedy zwyciesko z tego pojedynku wyszli Rzeszowanie, dosc gładko jednak uwazam ze w tym roku nie bedzie juz tak rozowo.Media rozpisuja sie ze Akademicy są w dołku, moze byc w tym sporo racji, ale kiedys musi przejsc przelamanie. Dzis zdarza sie do tego okazja. Spotkanie z zeszlego sezonu byly bardzo emocjonujace o czym mowi trener Czestochowian Radosław Panas owczesny trener teamu spod Jansej Góry.: ,, Najbardziej szkoda mi moich chłopaków, bo przez cały sezon dają z siebie wszystko. Wiem, że nie mamy takich możliwości jak inne zespoły, budowane za wiele milionów. Pomimo tego od początku sezonu zrobiliśmy kawał dobrej roboty. Play offy to za poważna sprawa by kilka decyzji niweczyło wszystko - narzekał po tamtym spotkaniu szkoleniowiec. Trzeci mecz, rozgrywany pod Jasną Górą, zakończył się również zwycięstwem Resovii, która pokonała gospodarzy 3:2, chociaż przegrywała w meczu już 0:2". Mozna byc pewnym ze Czestochowianie beda chcieli wreszcie cos dobrego zagrac, będą wlaczyli o każdą piłkę by odbudowac morale druzyny. Resovia zajmuje po rundzie zasadniczej 4 miejsce, natomiast Częstochowa 5 pozycje. Jednak roznica 11 punktow w tabeli jest ogromna. Zarowno Resovia jak i Domex mają wyjsc do meczu w najmocniejszym uderzeniu, wiec o zwyciestwie zadecyduje dyspozycja zawodnikow w danym dniu. Jezeli liderzy druzyn nie zawiodą mozemy sie spodziewac nie tak jednostronnego widowiska jakie zdaniem bukmacherow moze miec miejsce. Spotkanie zaczyna sie o 18, transmisja na Polsat Sport, zapraszam do oglądania-emocje gwarantowane