Również popieram typ jak najbardziej na Częstochowę i sam osobiście sporo zainwestowałem w ich wygraną. Mecz ostatniej szansy, bo stan rywalizacji to 0:2 dla rzeszowian, chociaż mogło być zupełnie inaczej, bo Częstochowianie mieli szanse wywieźć zwycięstwo jedno z Rzeszowa. Nie zdziwiła mnie za bardzo gra siatkarzy AZS-u, ale bardziej dyspozycja siatkarzy Resovii. Wydawało się kilka tygodni temu, że Resovia "łapie wiatr w żagle", gdy w końcówce rundy zasadniczej wygrywali mecz za meczem. Ostatnie dwa spotkania jednak były bardzo przeciętne w ich wykonaniu a dwa zwycięstwa z Częstochową wywalczyli dzięki zachowaniu więcej zimnej krwi i stabilności w grze. Częstochowa gra w przeciągu całego sezonu bardzo niestabilnie, ale w pojedynczych meczach są czasami nie do zatrzymania o czym przekonało się już kilka zespołów. Dzisiaj na pewno wyjdą bardzo zmotywowani z chęcią udowodnienia, że zwycięstwo w Rzeszowie im się należało. Resovia tak jak koledzy wyżej wspomnieli ma problemy kadrowe, chociaż dla mnie osłabieniem bardzo mocnym nie jest, bo maja bardzo mocną ławkę, jedynie brak Wiki może być problemem. Liczę, że dzisiaj zobaczymy ze strony częstochowskiej drużyny grę jaką prezentowali np. w meczu z Coprą a wtedy o zwycięstwo nie powinno być trudno.
AZS Częstochowa-Resovia Typ 1 1,85 Unibet