>>>BETFAN - BONUS 3X 100% DO 200 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

PLUS Liga 2025/26

E 1,1K

edziub

Użytkownik
I wejdzie mi. Super kilka stów wpadnie. Widzicie a ludzie dają handicapy -1,5 na 1 set że wygra trefl ja się nauczyłem wolę jeden mecz nawet i kurs 1,3 ale aby dużą pewność że wejdzie.

pinio1111 519,7K

pinio1111

Znawca - Siatkówka
I wejdzie mi. Super kilka stów wpadnie. Widzicie a ludzie dają handicapy -1,5 na 1 set że wygra trefl ja się nauczyłem wolę jeden mecz nawet i kurs 1,3 ale aby dużą pewność że wejdzie.
Gratulacje, tu była bardzo duża pewność 22-20 w tiea-breaku😉

Otrzymane punkty reputacji: +221
pinio1111 519,7K

pinio1111

Znawca - Siatkówka
B. Lemański over 10,5pkt 1,75 Leman na luzaku już na początku 3 seta złamał linię

Po emocjach związanych z PP wracamy dzisiaj do PLS.
Na "dzień dobry" mamy klasyk, czyli mecz między uznanymi i utytułowanymi markami naszej ligi.
O ile Bełchatów jest zaskoczeniem na +, o tyle ZAKSA gra w tym sezonie słabo.
Moim zdaniem mają już tylko iluzoryczne szanse na playoff, ale dopóki jest szansa to powinni walczyć.
Po przerwie świąteczno-noworocznej, powalczyli w meczu z Bogdanką. Można by powiedzieć, że to niezły wynik, ale patrząc w statystyki to okazuje się , że to był kolejny słaby mecz. Skuteczność w ataku była na bardzo niskim poziomie. Szymurka po raz kolejny zawiódł i został zmieniony przez Szymańskiego, który prezentował się jeszcze gorzej i skończył zaledwie 2 piłki z 11.
Do tego Isaacson rozgrywał słabieńko i często wrzucał Rychlickiego "na minę", przez co atakujący miał słaby procent w ataku. Jednak uważam, że Rychlicki to była i tak najjaśniejsza postać w zespole, gdyż to co miał dobrze wystawione to kończył, ale niestety połowa piłek które dostał to były złe wystawy, bądź piłki ratunkowe od kolegów z drużyny. No może jeszcze Urbanowicz zagrał przyzwoicie po dłuższej przerwie spowodowanej kontuzją.
Moim zdaniem dzisiaj to jednak ZAKSA jest faworytem i powinna wygrać mecz.
Bełchatów jest wysoko w tabeli, ale na wyjazdach nie są tak mocni jak u siebie. Z 9 zwycięstw, 6 to wygrane na własnym parkiecie. Wydaje mi się, że runda rewanżowa nie będzie już dla nich tak dobra jak pierwsze rozdanie. Bełchatów wystartował z wysokiego C i gra równo od początku. Z wieloma zespołami tak nie było i musiały się "dotrzeć" w trakcie sezonu. Jednak wiele z tych teoretycznie słabszych drużyn zaczęło w końcu grać na miarę swoich możliwości i Bełchatów już nie będzie na nich zdobywał łatwych punktów.
Co do Lemana, to pokrył linię w 10 z 13 spotkań. Co ważne, mecze gdzie zdobył mniej niż 11pkt, to były mecze trzysetowe. Ogólnie Bełchatów na 13 meczów miał tylko 4 trzysetówki, ale niestety wszystkie z nich były na wyjazdach, co może delikatnie martwić.
ZAKSA na szczęście zagrała tylko jeden mecz trzysetowy i to prawdziwi maratończycy w tym sezonie, więc nie sądzę żebyśmy dziś zobaczyli tylko trzy sety.
Zakładając że mecz wyjdzie poza 3 sety, biorąc pod uwagę statystyki Bartka, świetne zgranie z Grześkiem i jego formę fizyczną, gram z dość dużym przekonaniem na jego over punktowy.

Fajnie wygląda też:
A.Żakieta under 14,5pkt 1,85 no i Arek przełamał się na wyjeździe

Arek gra sezon życia, ale to nie jest wybitny zawodnik. Gra wg mnie swoje 120%, choć bardziej grał bo ostatnio jest już trochę słabiej.
Do tego te lepsze mecze rozgrywa w Bełchatowie, a na wyjazdach jest często zmieniany przez Krzyśka.
Statystycznie, na wyjazdach ani razu nie pokrył tej linii, a jego najwyższa zdobycz to 13pkt i taka wg mnie powinna być dzisiaj linia.

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +51
B 8,1K

b2tgm

Użytkownik
Zaproponowane do wyróźnienia:
+2
Lublin - Chełm over 145.5 @1.93 betclic

Linii na zawodników nigdzie nie znalazłem i pewnie nie będzie, więc probóję tutaj 4 sety. Lublin na przestrzeni 10 dni zagra dzisiaj piąte spotkanie może trochę zwolnią pedał z gazu, a Chełm po ostatnim blamażu nie ma nic do stracenia i może naiwnie, ale liczę na choć kawałek takiej dyspozycji jak z ASZ czy Zaksą. Po stronie Lublina na chłopski rozum powinien odpocząć trochę Leon, a Young z Wachnikiem są do ugryzienia.

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +557
pinio1111 519,7K

pinio1111

Znawca - Siatkówka
Lublin - Chełm over 145.5 @1.93 betclic

Linii na zawodników nigdzie nie znalazłem i pewnie nie będzie, więc probóję tutaj 4 sety. Lublin na przestrzeni 10 dni zagra dzisiaj piąte spotkanie może trochę zwolnią pedał z gazu, a Chełm po ostatnim blamażu nie ma nic do stracenia i może naiwnie, ale liczę na choć kawałek takiej dyspozycji jak z ASZ czy Zaksą. Po stronie Lublina na chłopski rozum powinien odpocząć trochę Leon, a Young z Wachnikiem są do ugryzienia.
Nie żebym się czepiał bo też chcę dziś pójść w kierunku Chełmian, ale ja czekam na składy. Myślę, że tuż przed meczem jakieś linie na zawodników się pojawią, a przynajmniej mam taką nadzieję.
Co do linii to 145,5 to jednak sporo. Praktycznie jest to tożsame z ugraniem seta przez Chełm, bo w trzy wyrównane partie nie wierzę.
Jeżeli będą rotacje w Lublinie to warto spróbować zagrać:

1set Chełm +5,5pkt. 1,77 trochę skład węgla i papy dzisiaj w Lublinie😉

To handi pokryli w każdym wyjazdowym meczu.

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +328
pinio1111 519,7K

pinio1111

Znawca - Siatkówka
Y. Semeniuk over 8,5pkt 1,80

Miałem dzisiaj nic nie wrzucać, bo uważam że linie są wystawione poprawnie, ale jednak się skusiłem na Semeniuka.
Zaznaczam, że nie czuję tego typu jak choćby wczoraj Lemana, ale liczby przemawiają na korzyść Yurija.
Do tej pory na 10 meczów linię złamał 6x.
Z tym że szalonego meczu w Lublinie, gdzie zagrała "wspaniała siódemka", nie powinno się brać w ogóle pod uwagę.
W meczach na Torwarze jego statystyki są już znacznie lepsze, bo na 6 meczów w których zagrał, linię złamał 5x.
Dodam tylko, że większość to były mecze 3 setowe, bądź zagrał tylko 3 sety, jak w pięciosetówce ze Ślepskiem.
Prezentuje się to następująco:
Chełm - 11pkt - 3 sety
Rzeszów - 9pkt - 3 sety
Trefl - 11pkt - 3 sety
Ślepsk - 10pkt - 3 sety
ZAKSA - 10pkt - 4 sety
Zawiercie - 7pkt - 3 sety
Daje to średnią 3 pkt na set. Tu mamy linię 8,5pkt , więc widać gołym okiem, że jest w stanie ją pokryć nawet w trzech setach.
Ja jednak spodziewam się dzisiaj dużo większego zaangażowania ze strony Jastrzębia, niż w meczu w Suwałkach, a co za tym idzie szansy na urwanie minimum seta.
Jeżeli będą te 4+ sety, to raczej linia powinna być swobodnie złamana.
Kuba dzisiaj powinien nadal odpoczywać, więc Semeniuk pewnie rozegra całe spotkanie.
W bezpośrednim meczu w Jastrzębiu, zdobył 11pkt w 3 setach i znacznie przyczynił się do wygranej Warszawy.
Spodziewam się dziś podtrzymania tendencji i dobrej gry Semeniuka, zarówno w ataku jak i bloku, bo to jego główne atuty.

Do góry Bottom