>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

PLK 2011/2012

Status
Zamknięty.
roxanne 5,7K

roxanne

Forum VIP
Nie potrafie Gdynii zrozumiec. Dla mnie to co dzis pokazal Prokom dyskwalifikuje ich jak zawodowych grajkow. Zaden element nie byl prawidlowy. Najciekawiej zaprezentowal sie D-Mo 3/13 za 2 oddajac tak kretynskie rzuty, ze to sie nie miesci w glowie. Ja rozumiem, ze Litwin bardzo chce odejsc i robi sobie prywatne szoł na placu ale niech chociaz nie szkodzi swoim. Rzucic 55 pkt z Anwilem to jest jakis kabaret. Prowadizli 45-40 i z tego zrobili -9 w kilka minut. Blass kompletnie nic nie gra, Koubler i Day nie dostaja nawet szans na pokazanie sie. Statsy Anwilu sa naprawde slabe a mimo to przegrywaja wysoko nie walczac w calej IV kwarcie. Trudno ja duzo nie stracilam a oni sie osmieszyli, chociaz po nich to pewnie splywa.

Zastal wygral zasluzenie. Winnicki dostal oparcie w Kickercie, ktory rzucil mu 21 pkt a kiedy byl potrzebny na boisku to grzal lawe, brawo Jacek. Dallas gral za krotko, Moore kolejny mecz na minus bo on w tak chaotycznym zespole niewiele zdziala, jak zaczyna cos grac to Slimak go wywala, zanim chlopak zlapie rytm to juz spi na lawce. Dobra skutecznosc rzutowa PGE jakos ich trzymala ale taktycznie ten zepsol to dno. Walter ich osmieszal na calego. Trojki kompletnie ZG nie siedzialy a mimo to winner. Brawo.

samin1 524

samin1

Użytkownik
zrobimy prywatny folwark ale mam nadzieję że naświetlimy z Roxanne pewne kwestie.

Ja też nie ogarniam Prokomu. Zabierałem się do tego meczu jak pies do jeża. 1.40 ciągle jakoś dziwnie pachniało. Odpuściłem. W połowie meczu przy 31-35 osądziłem że nie ma co oglądać (na gości było 1.22) win gości po close game. Zdziwienie moje było ogromne. Odezwały się stare problemy których nie widzieliśmy w mecz z Treflem. Nie

Co się tyczy Turowa to kto tam na górze śpi ? Jizys... przytoczę słowa &quot;Ślimaka&quot; jak po objęciu stanowiska do spraw nieważnych kadry polskich koszykarek. Temat tyczy się celu jaki ma przed sobą do osiągnięcia czyli awans na ME we Francji
Moja filozofia jest prosta. Musimy zrobić wszystko, aby awansować. Mam pewne poglądy na koszykówkę i sposób prowadzenia zespołu.
. Ja się zapytam jaka...

Reasumując.

Prokom idzie w kierunku własnego boiska. To może być właśnie taka drużyna. Bless jak już ostatnio wspominałem to parodia.

Turów jak zmieni trenera może grać o majstra inaczej polegną w 1/2 chyba że złapią formę chłopaki. Dallas powinien ale przecież Ślimak jak widzi że ktoś ma dwa faule to siadamy bo przecież krótka ławka ????

Kolejne mecze 3-4 kwietnia i tak na szybko bo zapewne będę wracał do tego postu ... luźne pierwsze przemyślenia.

Politechnika nie ma szans z PBG i będę myślał o HC dodatnim na gości na 80%. No chyba że będzie -20 to zagram odwrotnie ????

Asseco - Zastal ▶ będzie to ciekawe moim zdaniem widowisko które nam sporo wyjaśni. Na ten mecz odpuszczę typowanie 1x2 i skupię się na under/over ale poczekam na linie.

Turów - Energia ... o tym innym razem.

stskarol 49

stskarol

Użytkownik
Dyscyplina: Koszykówka - Polska 19:00
Spotkanie: Koszalin - Lodz
Typ: Koszalin -18.5pkt
Kurs: 1.85
Bukmacher: Tobet
Analiza:

Dzisiaj o godzinie 19:00 w hali Gwardia w Koszalinie miejscowy AZS, prowadzony przez doskonałego szkoleniowca Andrzeja Urlepa podejmować będzie ŁKS Łódź. Chyba co do tego kto wygra ten mecz nie ma wątpliwości a jedynym znakiem zapytania jest rozmiar zwycięzstwa. Ja myślę że będzie to około 25-30punktów a handicap -18.5 oferowany przez Tobet jest bardzo kuszącą propozycją. Koszykarze ŁKS Łódź jest to benjaminek ligi, od poczatku był skazywany na pożarcie. Wyniki urzeczywistniły prognozy, rycerze wiosny zajmują ostatnie miejsce w lidze z fatalnym bilansem 6-28. Każde zwycięstwo dla nich to wielki sukces. Jeśli chodzi o mecze na wyjeździe to wygrali 3 z 17. Bilans punktowy na wyjazdach to 1211-1485. Przegrywają zazwyczaj wysoko, nawet z słabym Poznaniem nie tak dawno 19punktami. Wprawdzie wygrali w 3 ostatnich meczach - 2 razy ale to u Siebie i to ze słabiutką Politechniką i Kołobrzegiem, ale na te mecze nie warto patrzeć bo na wyjazdach oni grają bardzo słabo. Ostatni mecz ŁKS przegrał u Siebie z Starogardem dość wysoko bo 13punktami a Koszalin jest lepszą druzyną od Starogardu. Gospodarze z kolei czyli AZS Koszalin, na początku miał cel awans do play off, ale skoro się nie udało walczą ze Śląskiem Wrocław o 7 miejsce. Są aktualnie w dobrej formie, wygrali 4 ostatnie mecze ( w tym na wyjeździe z Wrocławiem ). U Siebie bilans całkiem dobry 11-6 i seria 5 zwycięstw z rzędu. Potrafią wygrywać wysoko o czym przekonały się nie tak dawno Siarka (92-72) oraz Starogard (89-68). Te drużyny dzieli wielka przepaść, pokazują to chodźby mecze między tymi zespołami w tym sezoznie gdzie Koszalin wygrał na wyjeździe 29punktami oraz u Siebie aż 34. Podsumowując AZS jest w bardzo dobrej formie, u Siebie mają serię. Łódź już do końca będzie seidzieć na ostatniej pozycji a Koszalin walczy o 7 miejsce. Linia -18.8 patrząc na H2H jest niska bo nie było mniejszej przewagi dotychczas niż aż 29punktów.

kokocz 292

kokocz

Użytkownik
Dyscyplina: Koszykówka
Mecz: Siarka Tarnobrzeg - Polpharma Starogard Gdanski (+5.5)
Data: 05.04.2012 19:00
Typ: 2
Kurs: 1.80
Bukmacher: Bet-at-home
Analiza: Dzisiaj o godzinie 19:00 rozegrane zostanie spotkanie najwyższej klasy rozgrywkowej koszykówki mężczyzn, czyli PLK. Gospodarze z Tarnobrzega nie są obecnie w najlepszych nastrojach, gdyż ich forma nie odzwierciedla ich postawy chociażby z fazy zasadniczej rozgrywek. Ostatnio 31 marca przegrali na wyjeździe w Kołobrzegu z tamtejszą Kotwicą 81:89. Wcześniej wygrali we wlasnej hali z PBG Poznaniem 81:70, a jeszcze wcześniej doznali dotkliwej porażki z AZS-em w Koszalinie 92:72. Polpharma odwrotnie - jej forma wzrasta z dnia na dzień. Ostatnio wygrali w Łodzi z tamtejszym ŁKS-em 96:83, wcześniej rozbili u siebie Kotwicę 85:65, a także odnieśli wyjazdowe zwycięstwo z PBG w Poznaniu 67:56. Do formy w starogardzkim zespole doszedł przede wszystkim Brandon Hazzard, który w ostatnim meczu zdobył aż 45 punktów, co na PLK jest bardzo dobrym wynikiem i przyznam, że nie potrafię wymienić drugiego zawodnika, który zdobyłby taką ilość punktów. W pierwszej piątce dobrze spisują się także Jeremy Simmons, a także Marcin Nowakowski. &quot;Swoje&quot; powinni także dorzucić Michael Hicks, Daniel Wall, a także Grzegorz Arabas. Na ich postawę liczę przede wszystkim.

Otrzymane punkty reputacji: +6
typplejer 256

typplejer

Użytkownik
AZS Politechnika Warszawa - Polpharma Starogard Gdański
Typ: 2(-10)
Kurs: 1.79
Buk: Pinnacle
Stawka: 4/10

Polpharma przyjeżdża do podwarszawskiego Legionowa, by zagrać z Politechniką. To zespoły z dwóch biegunów Grupy Śmierci Finansowej.

Odejście podstawowych zawodników, czyli Piotra Pamuły i Mateusza Ponitiki, było największym ciosem dla Politechniki Warszawa. W ostatnich tygodniach, działacze stołecznego klubu postanowili dodatkowo zakończyć współpracę z trenerem, który wprowadzał zespół z Warszawy do najwyższej klasy rozgrywkowej.
Bez podstawowych zawodników i trenera – Mladena Starcevica Politechnika ma bilans pięciu porażek z rzędu.

Drużyna Polpharmy Starogard Gdański, w ostatnim wyjazdowym meczu, który rozgrywali we Wrocławiu, zakończyła swoją serię czterech zwycięstw z rzędu. Dobrym prognostykiem przed dzisiejszym meczem jest forma Michaela Hicksa. Rzucający obrońca, w dwóch ostatnich meczach zdobył łącznie 46 punktów! Amerykanin, co warto podkreślić, przeciwko Śląskowi zagrał na 66% skuteczności z gry (10/15).

Kolejnym zawodnikiem, który może okazać się katem dla gospodarzy, to Brandon Hazzard. Rozgrywający Polpharmy, w ostatnich trzech wyjazdowych spotkaniach swojego zespołu, rzucił łącznie... 98 punktów!

Zestawienie tych dwóch zawodników, obok siebie na parkiecie, może okazać się ogromnym problemem dla szkoleniowca, który dopiero zaczyna zbierać doświadczenie na ławce trenerskiej.
Arkadiusz Miłoszewski może mieć ogromny problem, bo prawdopodobnie naprzeciwko Hazzarda, w obronie rozpocznie mecz Łukasz Wilczek.

Po odejściu Ponitki oraz Pamuły na pozycji rzucającego obrońcy, w drużynie ze stolicy brakuje strzelca. Trener rozwiązał ten problem, przesuwając Marka Popiołka z pozycji rozgrywającego. 23-letni kapitan, wywiązuje się ze swoich obowiązków należycie. W ostatnich trzech meczach dla AZSu Politechniki Warszawa zdobywa średnio 17 punktów.

Obwód to zdecydowana przewaga gości. Strefę podkoszową powinien zdominować Jeremy Simmons. W ostatnich trzech wyjazdowych spotkaniach Amerykanin zebrał łącznie z tablic 32 piłki. Polpharma ma zdecydowanie szerszą rotację i przewagę na każdej z pozycji.

Powyższe argumenty potwierdzają, że Polpharma jest tutaj zdecydowanym faworytem.

Co może gościom przeszkodzić? Dla obu zespołów jest to mecz bez większego znacznie. Bez żadnej presji. Czy goście po podróży, zagrają, tak jak na zdecydowanego faworyta przystało?

roxanne 5,7K

roxanne

Forum VIP
Anwil - Slupsk 3.20 2/10

Mysle, ze mozna lekko sprobowac na gosci. Gdyby nie klopoty zdrowotne Czarnych to gralabym dosc mocno. Kikowski, Leonczyk, Hinson ostatnio out wiec Adomaitis mial 5 graczy do gry. Dalej ich nie ma wiec o wygrana bedzie ciezko ale ogladajac mecze Anwilu to trzeba przyznac, ze tam malo kto potrafi grac na normalnym ligowym poziomie. Nie ma zespolu tylko zbitek indywidualnosci. W formie jest Szubi ale ma dzis po drugiej stronie Burrella wiec nie bedzie mu latwo, z drugiej strony Amerykanin musi unikac fauli bo nie ma zmiennika. Roszyk, Bialek, Censauskis, Morisson i Weaver jesli zagraja tam jak z Prokomem to moze byc pozytywna niespodzianka.

stskarol 49

stskarol

Użytkownik
Dyscyplina: Koszykówka Polska TBL 19:00
Spotkanie: Politechnika Warszawa - Siarka Tarnobrzeg
Typ: Politechnika Warszawa + 8.5pkt
Kurs: 1.55
Bukmacher: Betsafe
Analiza:
Dochodzimy do końca rywalizacji walki o play off w Tauron Basket Lidze. Już wiemy że dwiema druzynami które uzupełni czołową szóstkę sezonu zasadniczego ( Asseco, Trefl, Zastal, Anwil, Czarni i Turów ) będą Śląsk Wrocław oraz AZS Koszalin. Pozostałe drużyny już walczą o jak najlepsze miejsce na koniec sezonu. W jednym z takich meczów Politechnika Warszawska podejmować będzie Siarke Tarnobrzeg. Ja uważam że ten mecz będzie wyrównany i stawiam na +8.5 pkt dla drużyny z Warszawy. W tej chwili wyżej jest Siarka, która ma bilans 16-21 co daje jej ogółem 10 miejsce. Siarka wygrała w dotychczas 6 meczy na wyjeździe, a przegrała dwukrotnie więcej. Na ostatnie 5 meczy away wygrała tylko 1 raz i to z najsłabszą drużyną z Łodzi. Ich bialns punktowy patrząc na wyjazd to 1440-1549 a więc bardzo słaby. Druzyna ze stolicy, ma bardzo słaby sezon, wygrali tylko 11 meczy przy 26 przegranych. Jednak ostatnio w końce się przełamali bo mieli bardzo złą serię i wygrali sensacyjnie z Polpharmą właśnie u Siebie, myślę że jest to spowodowne tym że Poznań ich wyprzedził i są w tabeli już na przed ostatnim miejscu, jednak przy dzisiejszym winie mogą awansować przed Poznań. Politechnika w ostatnich 5 meczach u Siebie przegrała 3 razy, wysoko z Śląskiem i z Poznaniem ale potrafiła wygrać z Polpharmą i Kotwicą, do tego przegrali tylko 1 pkt z Koszalinem. Ogółem ich bilans punktowy u Siebie to 1367-1504. Patrząc na H2H to ostatni mecz na wyjeździe wygrała Politechnika 5 punktami, wcześniej u Siebie Warszawiacy ulegli Siarce ale po dogrywce i tylko 3 pkt. W 3 ostatnim meczu na wyjeździe Akademicy ulegli 6pkt. A więc jak widać daleko tutaj do granicy 9pkt. Moim zdaniem Siarka prezentuje lepszy Basket tylko że w tej chwili nie liczą się tylko umiejętności ale zmęczenie oraz zaangażowanie, Politechnika ostatnio pokazała że u Siebie jej bardzo zalezy na dobrych meczach. 8.5punktów to zdecydowanie za dużo.

roxanne 5,7K

roxanne

Forum VIP
Niewykluczone, że sobotnie spotkanie w Zgorzelcu nie będzie ostatnim w wykonaniu obu zespołów w tym sezonie. Aby tak się stało musi jednak zostać spełnionych kilka warunków. PGE Turów będzie musiał zwyciężyć i jednocześnie liczyć na wygraną koszykarzy Zastalu Zielona Góra w Słupsku z Energą Czarnymi. Obie drużyny wpadną na siebie także w sytuacji gdyby zespół z Kujaw zwyciężył w Zgorzelcu, a Energa Czarni pokonali zielonogórzan.
Wszystkie mecze dzis o 19 wiec nie powinno byc kombinacji. Czarni - Zastal wg mnie 50 na 50. Slupsk juz z Leonczykiem, na wlasnym boisku wiec nie sadze zeby Zastal mial latwy mecz. Moze te 5% maja wiecej szans wiec kursy sa dobrze zrobione.

Turow powinien wreszcie zagrac dobry mecz i zlac Anwil. Winnicki robi co moze aby ten sezon byl dla Zgorzelca malo udany jednak koszykarze tez maja swoj olej w glowie i powinni po swojemu wziac gre na siebie. Anwil gra w tym sezonie bardzo slabo i nie powinni sie liczyc w walce o medale. Turowowi powinno zalezec aby zagrac z Wloclawkiem w PO wiec graja dzis na pelnej mobilizacji. W Turowie ma kto grac tylko nie ma kto zarzadzac druzyna. Majac Cela, Wysockiego, Kuliga, Kickerta, Moore`a, Jacksona, Lee, Gustasa i kilku naszych sredniak miec takie problemy aby wygrac mecz w II fazie rozgrywek? Naprawde wstyd.

Turów 1.4 8/10

Turów -6 2.0 2/10

brawo Winnicki, kolejna wtopa i kompromitacja na lawce ⛔

typplejer 256

typplejer

Użytkownik
Zastal Zielona Góra - Energa Czarni Słupsk
Typ: over 152
Kurs: 1.85
Stawka: 3/10
Bezpośredni bilans obu ekip, przed najważniejszą fazą rozgrywek, daje psychiczną przewagę dzisiejszym gospodarzom. Zielonogórzanie pokonali zespół prowadzony przez Dainiusa Adomaitisa trzykrotnie, przegrywając tylko jedno spotkanie.
Zastal Zielona Góra, to zespół swojego parkietu, a ich obiekt zyskał już miano twierdzy.Ekipa Mihailo Uvalina uległa na swoim parkiecie zaledwie w czterech meczach.Zespół ze Słupska ma ujemny bilans, jeśli chodzi o mecze wyjazdowe (7-10).
Nie jest tajemnicą, że wyniki Zastalu zależą od dyspozycji ich lidera - Waltera Hodge&#39;a.W rywalizacji przeciwko drużynie ze Słupska, naprzeciw siebie będzie miał dobrych obrońców - Burrell, Hinson oraz Cesnauskis.Jeśli chodzi o głębie składu, to zespoły wydają się bardzo podobnie zbilansowane.
Uros Mirkovic, czyli zawodnik, który w drugiej części sezonu, zanotował ewidentną zwyżkę formy, przed rywalizacją powiedział otwarcie, że chciał właśnie trafić na zespół Czarnych Słupsk, bo gra dobrze się gra przeciwko nim.W nieco bardziej odważnym tonie, wypowiedział się Uvalin, który dodał, że Zastal nie boi się nikogo.Rywlizacja w tej części rozgrywek, toczyć się będzie do trzech zwycięstw.
Na cztery bezpośrednie spotkania, w tym sezonie, tylko raz oba zespoły nie pokryły linii over.
Runda zasadnicza:
13.11.2011 Czarni - Zastal 67:7229.01.2012 Zastal - Czarni 79:75
I etap:
25.03.2012 Zastal - Czarni 83:7514.04.2012 Czarni - Zastal 83:81
Oba zespoły mają w swoich szeregach zawodników, którzy potrafią, w ataku zrobić sporo zamieszania.Pierwszy mecz, więc zapowiada się walka. Jeśli z ekip, w których jest ofensywny potencjał, dzisiejszy mecz będzie dreszczowcem i będą zwroty zbliżone do dramatu, bo górą będzie obrona - padnie under.
Jednak co do obrony wysokich zawodników obu ekip mam spore zastrzeżenia.Spodziewam się sporej ilości indywidualnych akcji Barrella i Hodge&#39;a. Zarówno Zastal Zielona Góra, jak i Czarni Słupsk mają sporą siłę rażenia na dystansie.Jeśli skuteczność dopisze, w tym elemencie to over jest znacznie bardziej realny.W bezpośredniej rywalizacji Czarni rzucili łącznie 21 &quot;trójek&quot;, a koszykarze z Zielonej Góry 28.W pierwszym meczu obie ekipy rzuciły łącznie tylko dziesięc celnych trójek. W pozostałych meczach, celne rzuty z dystansu przekraczały ilość z pierwszego meczu i linia over została pokrywana.
Zastal Zielona Góra, w ciągu ostatnich pięciu meczy, pod względem o/u, legitymuje się bilansem 3-2.
Czarni 4-1.
Zastal przed własną widownią zdobywa średnio 81 punktów, tracąc w obronie 83.
Czarni Słupsk na wyjazdach notują średnio 74, tracąc przy tym 73 punkty.
Powodzenia!

samin1 524

samin1

Użytkownik
Turów +9,5 + Trefl -5,5 + Prokom ▶ moim zdaniem tripel który ma duże szanse powodzenia.
Zacznijmy od Turowa. Czy Anwil jest tak wielkim faworytem jak wskazują kursy ? moim zdaniem nie. Ta podziałka po zasadniczym na dwie grupy to dziwna sprawa była i dlatego teraz mamy Anwil jako trzeci a Turów jako szósty. Największy problem Turowa to trener i jeżeli dobrze wejdą w mecz to Anwil może nie pograć. Turów ma bardzo zbilansowany skład ale nie wykorzystuje potencjału. Moim zdaniem teraz już nie ma miejsca na głupoty ze strony &quot;super Jacka&quot; i zagrają mniejszą rotacją i z większych zaangażowaniem. 14.04 Turów przegrał u siebie 76-79 ale to wtedy było bez Kuliga jeszcze a Lee wchodził do zespołu. Dziś myślę że Kulig może zrobić różnicę i liczę przede wszystkim na Wysockiego. Anwil u siebie jest faworytem jednakże nie widzę jakiejś wielkiej możliwości zwycięstwa powyżej 10pts. Czuję że Turów to wygra jednakże przy takiej chimeryczności wolę ograniczyć ryzyko.
Trefl to moim zdaniem przy krótkiej ławce Sląska nie powinien mieć większych problemów i tak niski hc powinni pokryć bez większych problemów. Śląsk ma za krótką ławkę na gwiazdy Trefla.
Prokom bez historii.
Także tripel z kursem 2.40 godny uwagi.
E: SKUTECZNOŚĆ TUROWA W 1Q za 2 1/12 za 3 2/5 PSYCHOZA !! 23-8 mówi wszystko... i bądź tu mądry. Od dziś nie ważna na wynik spotkania skreślam Turów z grania i komentowania ich gry bo to co oni wyprawiają to by Start Lublin był lepszy... TURÓW ODROBIŁ......
E2: Sląska też skuteczność mnie zaskakuje... za 2 10/16 za 3 6/11 i prowadzą pod koniec 2Q +9 ....... załamać się można... TREFL NIE DA RADY....
---------------------------------------
Polska liga to syf jakich mało... podoba do niemieckiej tylko tam sędziowanie jest o przynajmniej 0,5 poziomu wyżej... Faule w 3Q meczy Anwilu to już się śmiałem bo inaczej nie można na to patrzeć. Ofens Kuliga po ofensie Edwardsa przelał czarę goryczy i wyłączyłem telewizor. !!

typplejer 256

typplejer

Użytkownik
Zastal Zielona Góra - Energa Czarni Słupsk
Typ: over 154
Kurs: 1.86
Stawka: 3/10
Pierwszy mecz w tej parze został rozstrzygnięty na korzyść gospodarzy. Zastal pokonał po dogrywce, drużynę ze Słupska 97:92. Pieczętując tym samym czwartą wygraną nad Czarnymi, w obecnym sezonie.
W pierwszym meczu grałem over 152. Argumentowałem, że pokrycie linii będzie w dużej mierze zależeć od skuteczności na dystansie. Tym razem nie powinno być inaczej.
Wyznaczonej linii over koszykarzom obu zespołów nie udało się pokryć, jedynie podczas I rundy sezonu zasadniczego. Celnych „trójek”, w tym meczu padło łącznie 10, a Czarni jako gospodarze przegrali 67:72.
W pozostałych meczach, gdzie koszykarze odnotowali większą ilość celnych rzutów z dystansu linia over była pokryta.
Na pięć meczy bezpośrednich, aż w czterech linia over została pokryta.
Zbliżona głębia składu, a w dodatku liderzy, którzy potrafią wziąć ciężar gry na swoje barki mogą ponownie rozegrać overowy mecz.
Walter Hodge zdobył, w ostatnim meczu łącznie 31 punktów, dokładając do tego 9 asyst i wymusił aż 14 fauli na rywalach.
Po drugiej stronie Stanley Burrell
Obawiałbym się najbardziej, gdyby pierwszy mecz gospodarze przegrali. Znając charakter Uvalina, koszykarze Zastalu mieliby zakodowaną obronę od pierwszej do ostatniej sekundy spotkania.
Poprzednia wygrana daje sporą przewagę psychiczną Zastalowi.
Ostatnie pięć meczy pod względem under/over Zastalu, to bilans 2-3, a Czarnych 1-4.
Zawodnicy z Zielonej Góry przed swoją widownią, w ataku zdobywają średnio 80 punktów, tracąc blisko 83.
Czarni na wyjazdach, w ataku zdobywają średnio 74 punkty, w obronie tracąc 73.
Powodzenia!

roxanne 5,7K

roxanne

Forum VIP
Anwil 3,0 1,5/10 ⛔

Slask 3,30 1/10
✅

Slask z Treflem jakos tak gra w miare plynnie i cos dziwnie z nimi wygrywaja za latwo i za czesto. U siebie 3,30 to dosc sporo. Biorac pod uwage potencjal itd to nie ma nawet czego porownywac, Sopot mocna piatka, przecietna lawka ale to zupelnie inny poziom niz Slask jednak wszystko moze sie wydarzyc jesli gospodarze zagraja dobry mecz. Wszystko sie wyrownuje i decyduja szczegoly, pojedyncze akcje. Mladenovic, Graham, Skiba, Bogavac w niezlej formie wiec moga pociagnal zespol do wygranej, stawka naprawde nie duza.

Anwil z Turowem to najbardziej wyrownana para. Nie zdziwie sie jak bedzie komplet meczow i sporo zaskakujacych wynikow. Normalnie to Turow bije na glowe Anwil pod kozdym wzgledem ale wiadomo jakie problemy ma Zgorzelec. W pierwszym meczu probowalam lekko PGE, zero walki porazka. Drugi odpuscilam bo forma byla nedzna to wygrali na luzie. Probuje wiec wysoki kurs bo to sa takie mecze, moze nie 50 na 50, ale gospodarz ma nie wiecej jak 60% na oko a kursy sa mega zanizone.

obserwator-m 9,1K

obserwator-m

Forum VIP
Koszykarze AZS Koszalin zostali pobici przez pseudokibiców Gwardii. Lamont McIntosh doznał złamania ręki.
Zarząd AZS Koszalin S.A. informuje iż w dniu dzisiejszym w godzinach popołudniowych bezpośrednio po zakończeniu treningu przed jutrzejszym meczem fazy play-off pomiędzy AZS Koszalin a Asseco Prokom Gdynia doszło do zdarzenia z udziałem koszykarzy naszego klubu a grupą kibiców piłkarskich przebywających przed halą Gwardii po zakończonym meczu piłki nożnej.
W wyniku napaści agresywnych pseudokibiców obrażenia odnieśli niemal wszyscy członkowie koszalińskiego zespołu. Najbardziej ucierpiał Lamont McIntosh, który doznał złamania prawej ręki i na pewno nie zagra w jutrzejszym meczu. Pozostali zawodnicy doznali ogólnych obrażeń ciała. Aktualnie sporządzana jest opinia lekarska o stanie ich zdrowia. Po długich konsultacjach z lekarzami, wszystkimi członkami zespołu oraz sztabem szkoleniowym podjęta została decyzja iż mecz zaplanowany na 29.04.2012 odbędzie się w wyznaczonym terminie...
www.sportowefakty.pl
Średnio LaMont na parkiecie blisko 25minut, 11.2pkt, więc ważne ogniwo w grze, poza tym ciekawe komu co jest dokładnie...
Prokom -4 @ 1.45⛔ Betsafe do dubelka można pograć, bo jednak lepsza drużyna, a i powyższa sytuacja zapewne odbije się jakoś na dyspozycji AZSu...

blaise 2,8K

blaise

Użytkownik
przed nami decydujące spotkanie o awansie pomiędzy Asseco Prokomem Gdynia a AZS Koszalin. Zdecydowanym faworytem wg bukmacherów APG. Pomimo iż ostatnie dwa mecze w Koszalinie wygrał AZS, nie daje im się wiele szans. Czy słusznie?
Prokom był najwyżej rozstawioną drużyną przed play-offami i rywalizacja z 8 ekipą miała być dla nich spacerkiem. Tymczasem okazuje się, że tak nie jest i potrzebne jest 5 spotkanie do wyłonienia zwycięzcy. Pierwsze dwa spotkanie pewnie wygrało APG, ale już w Koszalinie dwa razy lepsi byli gospodarze. Czy to wypadek przy pracy czy Prokom rzeczywiście jest do pokonania? Mają dwójkę świetnych liderów: rozgrywającego Jerrela Blassingame&#39;a i podkoszowego Litwina Donatasa Motiejunasa, któremu wróży się karierę w NBA, jednak reszta składa po kontuzji eliminującej z gry Przemka Zamojskiego nie powala na kolana, mówiąc delikatnie. Są walczaki jak Szczotka i Hrycaniuk, nasza młoda gwiazda Mateusz Ponitka, który jednak dostaje na razie mało minut od trenera Adamka, ale reszta to naprawdę bardzo przeciętni koszykarze. Wiele mówi nam o głębi składu Gdyni to, że ostatnio blisko 40 minut na parkiecie spędza jednowymiarowy duet Seweryn-Kuebler, który tylko potrafi rzucać z dystansu. Ci gracze nie potrafili odgrywać ważnych ról w średniakach ligowych, a teraz są zmuszeni do większej gry w kandydacie do mistrza.. To brzmi trochę śmiesznie. Jest jeszcze Quinton Day, czyli typowy amerykański jeździec bez głowy do outsidera..
Koszalin zmontował całkiem ciekawy skład. Mamy sprawdzonego strzelca - JJ Montgomery&#39;ego, doświadczonego, byłego rozgrywającego Prokomu Igora Milicia, jest weteran polskich parkietów, bardzo wszechstronny George Reese. Pod koszem czołowy polski center, ale trochę niedoceniany Rafał Bigus i bardzo dobry w obronie Nigeryjczyk Callistus Eziukwu. Szkoda kontuzji Marcina Dutkiewicza, który w tym sezonie świetnie sprawdza się w roli strzelca dystansowego, jednak jest Piotr Pamuła, który po przejściu z Politechniki gra naprawdę bardzo dobrze. Ostatnio także całkiem ciekawie pogrywa sobie młody rozgrywający Kamil Łączyński, który zanotował 11 asyst w meczu nr 2 i 8 w nr 4. Sztabu trenerskiego nie trzeba przedstawiać: Andrej Urlep i asystent David Dedek, czyli bardzo znane w naszej koszykówce postaci.
Jak typuję ten mecz? Nie przekreślam szans Koszalina, ale na pewno dwójka Blassingame i Motiejunas może skończyć ich marzenia o awansie. W dwóch pierwszych meczach w Gdyni AZS przegrywał dosyć gładko, ale teraz poczuł krew mistrza i jestem pewien, że będą walczyć do ostatnich sekund. Myślę dlatego, że nie ma szans na blowout ze strony APG, więc proponuję typ hc na Koszalin.
AZS Koszalin +10,5 2,04 Betsafe✅;)

typplejer 256

typplejer

Użytkownik
Mają dwójkę świetnych liderów: rozgrywającego Jerrela Blassingame&#39;a i podkoszowego Litwina Donatasa Motiejunasa, któremu wróży się karierę w NBA, jednak reszta składa po kontuzji eliminującej z gry Przemka Zamojskiego nie powala na kolana, mówiąc delikatnie. Są walczaki jak Szczotka i Hrycaniuk, nasza młoda gwiazda Mateusz Ponitka, który jednak dostaje na razie mało minut od trenera Adamka, ale reszta to naprawdę bardzo przeciętni koszykarze. Wiele mówi nam o głębi składu Gdyni to, że ostatnio blisko 40 minut na parkiecie spędza jednowymiarowy duet Seweryn-Kuebler, który tylko potrafi rzucać z dystansu. Ci gracze nie potrafili odgrywać ważnych ról w średniakach ligowych, a teraz są zmuszeni do większej gry w kandydacie do mistrza.. To brzmi trochę śmiesznie. Jest jeszcze Quinton Day, czyli typowy amerykański jeździec bez głowy do outsidera..
Trochę nie rozumiem tego fragmentu. Piszesz o krótkiej ławce i słabszych zawodnikach w APG, a piszesz o APG jako kandydat do mistrza. Dziwnie to wygląda, gdy na drodze będą mieli takie zespoły jak Trefl, Zastal/Czarni, czy Turów. Skoro męczą się z Koszalinem i sięgając pamięcią, to przy okazji PO kilka lat wstecz, też Prokom się męczył z Koszalinem, gdy mieli znacznie mocniejszy skład.
Największy problem dla Urlepa, to mecz dom/wyjazd. Dwa zupełnie inne oblicza jego zespołu. Jeśli Prokom się rzuci i zacznie trafiać z dystansu - co może być ich najgroźniejszą bronią, bo na dystansie obrońcy AZSu są słabi, to może i +13 @ 1.83 w pinnaclu zabraknąć.
Mam już swoje przemyślenia, co do obu meczy. Ostateczną decyzję podejmę po powrocie z pracy.

======
E:/
Single 1/10:

Prokom - AZS 2(+13) @ 1.82
Prokom - AZS over 156 @ 1.89
Zastal - Czarni under 154 @ 1.88

PLK - Polska Liga Kasiorrry ????

c1amak - niby jest value... ale tutaj ogromną przewagę zrobi, że Zastal w decydującym meczu na własny parkiet. Kluczem będzie obrona. A ze strony zespołowej obrony, to wg. mnie akurat lepiej prezentuje się ekipa Uvalina.
Ale faktem jest, ze 1.4 na Zastal, to klasyczny no bet.

blaise 2,8K

blaise

Użytkownik
a nie są głównym kandydatem na mistrza? Zajęli w końcu 1 miejsce w walce o rozstawienie przez play-offami. Wtedy był jednak jeszcze Zamoj. Z Motiejunasem i Blassingamem to była jednak siła. Ta dwójka sama dalej to zawodnicy jakich nie ma większość drużyn. Połowę składu mają śmieszną dla mnie (Seweryn, Kuebler, Dimitrev), ale co ja poradzę? Liga wygląda tak, że tak czy siak są głównym kandydatem do mistrza. Nie będzie jednak dla mnie niespodzianką wyrównana walka Koszalina.
Głównym aspektem jest jak zagra Donatas. A ostatnio trochę nierówno. Jeśli zagra słabo, to Prokom to przegra.

D 3,2K

dawczan

Użytkownik
a nie są głównym kandydatem na mistrza?
Tu na forum nigdy nie byli kandydatem do mistrzostwa, zawsze ze źle dobraną kadrą i fatalnym trenerem, ale jakoś parę lat z rzędu to mistrzostwo wygrywali, a i bywały udane występy w Eurolidze. W tym sezonie ich siła jest najmniejsza od wielu lat. Ale nadal są jednym z kandydatów do złota. Może to i lepiej, że Prokom jest słabszy w tym sezonie - będzie większa rywalizacja.

roxanne 5,7K

roxanne

Forum VIP
Typplejer zmienil tylko nicka, poglady zostaly zachowane wiec nie ma sensu z nim dyskutowac. To oczywiste, ze Gdynia jest faworytem a kto wygra? Bog jeden wie...

Zastal - Czarni 2.70 3.5/10

Slupsk indywidualne wyglada duzo lepiej, tego sie nie da nie zauwazyc wiec kurs na Czarnych jest grubo przedsadzony. Ja rozumiem, ze Zastal ma Waltera, wlasna hale, kibicow ale nie przeginajmy, kurs 1.40 nie odzwierciedla tego co prezentuje Zielona Gora. Podoba mi sie momentami gra Zastalu, dobra prace wykonuje trener, tyle tylko, ze Czarni sa po prostu ciut lepsza druzyna. Sporo zacietych meczow a buki z uporem maniaka ciagle 1,40 na gospdoarzy jakby to dawalo atut nie do przebicia. Tak nie jest. Mecz bedzie bardzo ciezki, sprawa wyniku jest otwarta. Stelmach nie moze grac na 100%, poza Chanasem, Walterem, Mobleyem, Kirkiem i Urosem nie ma nikogo ciekawego. W poprzednim meczu 77:78 po rzucie Stelmacha. Troche fart ZG. Wczensiej:

97:92
64:70
79:70

W tym dwie dogrywki, mecz na -1 wiec 3 spotkania mega zaciete. Nie mozna w takiej rywalizacji wystawiac 1,40 to bez sensu.

c1amak 7,2K

c1amak

Użytkownik
Rox: kursy początkowe na te spotkanie to 1,55 - 15 - 2,5 . Potem (czego nie rozumiem) poleciały na Zastal do obecnej granicy czyli 1,45 (na zwycięstwo w bwin jest 1,37).
Jestem takiego samego zdania co Ty - czyli obecne kursy to nieporozumienie i wg mnie te początkowe były dobre. Dlatego postanowiłem zagrać obecny kurs w Pinnacle na Czarnych @3,1.
Czarni już pokazali w tej rywalizacji ćwierćfinałowej, że potrafią grać w ZG (dwie dogrywki). W ostatnim spotkaniu Zastal na mega fuksie wygrała ???? Obok @3,1 nie mogę przejść obojętnie.
GL

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom