Blassingame, jeśli Prokom nie odskoczy na 20+, to powinien grać spokojnie ok 30. min, więc tutaj pasuje mi
over 14.5 @ 1.95 fortuna.
Derby, mecze z podtekstami. Kto sięgnie po misia i w końcu,w której hali zawiśnie odpowiednie oznaczenie Mistrza?
over 146 @ 1.81 pinnacle główny bet
Prokom momentami wydawał się zespołem o dwie klasy lepszym od Trefla.
Sopocianom będzie ogromnie ciężko przeciwstawić się Prokomowi, który ma ogromną przewagę nad Treflem - ławka. Przy podejściu Karlisa Muiznieksa i graniu jego wąską rotacją odbije się to czkawką, a szkoda, bo Dylu, jak i Koszar są w formie, która potrafiła podnieść poziom tej ligi na ich pozycjach. W najgorszej sytuacji,w tym wszystkim jest Łukasz Koszarek, który nie ma zmiennika i przy graniu 30+ minut przez cały sezon, gdzie rywal na każdej pozycji ma wartościowych zmienników będzie mu ogromnie ciężko, jeśli podstawowi zawodnicy nie dostaną wsparcia z ławki.
Trefl, to drużyna, która w momencie, gdy im wychodzi, to wchodzi im również wszystko. Przeciwko Turowowi zaliczyli spacerek i mogli złapać większy oddech, bo najbardziej widoczny spadek kondycji Koszara był w rywalizacji ze Śląskiem.
Nie neguję postawy obronnej Koszarka, jednak lepiej mu wychodzi gra w obronie zespołowej niż 1on1. Szczególnie, gdy ma przeciwko sobie chyba jednego z najszybszych rozgrywających w
PLK - ogromnie ciężko będzie mu zatrzymać. Proponowałbym bym zwrócić uwagę na zmianę stylu gry JBlass. Nie jest szaleńcem, który sam próbuje kończyć akcje, ale perfekcyjnie odnajduje kolegów z zespołu. Wykorzystuje, gdy rywale go podwajają i próbują zamknąć drogę do kosza przy jego penetracjach pod
kosz, on nie oddaje rzutów i szuka kolegów. Wydoroślał i po nim widać najbardziej, że wyciągnął wnioski i lekcje grania w Eurolidze i VTB. Tylko możliwość gry Prokomu w Eurolidze, będzie w stanie go zatrzymać, bo jestem pewien, że otrzyma propozycje z lepszych ekip niż Prokom. Jednak zakładając, że Prokom będzie dowodzony przez Filipovskiego, to ten zawodnik, który często wyglądał na szalonego jeźdźca (Czarni Słupsk), wydorośleje jak Logan. Potencjał i wachlarz zagrań ma na poziom Euroligi z zespołem, który będzie bić się o większe cele niż Prokom.
Różnica na pozycji PG była już widoczna w G1 -> JBlass 18+11, Koszar 11+2.
Nie trzeba tego więcej przedstawiać. Każdy, kto oglądał mecz, to widział.
Tutaj brawa dla Adamka, który uniemożliwił granie p&r Koszar - Turek, czyli ich najmocniejsza broń została, w pierwszym meczu zdetonowana.
W dwóch słowach Adamek - Muiznieks 1:0. A Koszar był bliski 'powstrzymania' JBlassa. Ja to widzę tak.