W meczu z Anwilem wyglądał słabo...Tzn tragedii nie było, ale widać było, że w najwyższej formie to on nie jest. Podobno cały czas do niej wraca. Może w każdej chwili zaskoczyć. Ale na razie Blassingame w o wiele wiele lepszej formie.Nie wiem jak będzie wyglądał Day na rozegraniu ale kiedyś całkiem dobrze mu szło w PLK.
Myślę, że z 2 tygodnie max i wrócą do starego grania. Przecie,ż wszyscy się tam w zasadzie znają, całkowicie nowy zawodnik to nie jest.Fajnie to może wyglądać z Kirkiem ale dopiero za miesiąc nie wcześniej.
Ciekawe porównanie...Tyle, że Motijunas to nie jest typowy center a bardziej silny skrzydłowy, a na takiej pozycji gra Lawal w PLK, więc nie do końca można ich porównywać wg mnie. Poza tym stawianie w wyższości Hodge...no też bym się spierał. Blass zagrał bardzo dobry mecz z Anwilem. Szubarga kompletnie sobie z nim nie radził. Jest w formie - to było widać.Moje porównanie największym gwiazd drużyn Hodge > Blessingame Lawal > Motiejunas
Natomiast ignorowanie rezerw Prokomu już nie raz się źle kończyło. Choćby wyśmiewany trochę Seweryn wszedł, rzucił trzy 3ki z Anwilem i dziękuję.
Poza tym trzeba pamiętać o ogromnym ograniu, które Prokom zdobywał cały czas w Europie. Nawet jeśli przegrywał to do PLK to i tak zaprocentuje.
Reasumując nie stawiam za $ tego spotkania, bo rzeczywiście wszystko się może zdarzyć, ale jeśli chodzi o mnie to widzę win Gdyni. Co prawda Zastal zagrał bardzo dobre spotkanie w Zgorzelcu, ale Turów za bardzo im nie przeszkadzał. A Adamek widać, że w miarę zaczął ogarniać to co się dzieje w Prokomie.
???? Zastal Zielona Góra - Prokom Gdynia --> 2 - 1,75 (bwin)