>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

PLK 2011/2012

Status
Zamknięty.
typplejer 256

typplejer

Użytkownik
Zastal Zielona Góra - Śląsk Wrocław
Typ: 1 (-4)
kurs: 1.81
Buk: Pinnacle
Stawka: 6/10
Turniej rozgrywany jest w Zielonej Górze. W rundzie zasadniczej Śląsk ograł dzisiejszych rywali dwukrotnie.
Między innymi dlatego gram na Zastal, który jest gospodarzem finałowego turnieju o Puchar Polski. Jak wiadomo, w takim turnieju pomagają nawet ściany.
Zastal i Hodge podnosili przez sporą część sezonu wartość medialną ligi.Ten zawodnik robi różnicę,w naszej lidze i potrafi być o nim głośno.W pozytywnym sensie.Po przyjściu Uvalina wyciągnęli razem Zastal z dołka i zdołali awansować do szóstek. Śląsk nie gra żaden rewelacji.Do rzeczy.Zastal oficjalnie wypowiedział chęć gry w pucharach.Dlaczego? Zatrzymanie Hodge&#39;a,to dla nich priorytet.Dla Portorykańczyka gra w pucharach,podst awa od przyszłego sezonu.Jeśli Zastal zdobędzie możliwość gry w pucharach,szans e pozostania Waltera w Winnym Grodzie znacznie wzrastają. Zaplecze i możliwości Zielona Góra ma. Spodziewam się ogromnej determinacji i mobilizacji na zwycięstwo Zastalu w turnieju, bo to będzie ich jedyną przepustką do uczestnictwa w pucharach.
Nie widzę niestety szans,by z &quot;szóstek&quot; zdołali namieszać, by znaleźć się w &quot;strefie&quot;,która daje możliwość uczestnictwa w pucharach.Dlatego,że czołówka zespołów jest mocniejsza od Zastalu.Puchar,jak Puchar.Rządzi się swoimi prawami.Fajny będzie finał Zastal - Turów.Dlaczego Turów?Ekipa ze Zgorzelca rozgrywała,w tym sezonie sporo meczy w Zielonej,bo swoje mecze w ramach EC właśnie grali w ZIelonej Górze,więc znają bardziej specyfikę tej hali,obręcze niż koszykarze Trefla.Spodziewam się,że na meczu będzie też przewaga kibiców ze Zgorzelca i miejscowi raczej też są za Turowem bradziej,niż za Treflem.
Wspomniałem o tym, że zwycięzca otrzymuje przepustkę do uczestnictwa w Pucharze Polski. Z tym wiążą się spore koszty utrzymania zespołu. Zespół Śląska póki, co nie stać, a co najważniejsze powalczyć &quot;o coś&quot; poza polskimi parkietami. Zwycięzca nie otrzymuje żadnej nagrody finansowej w Pucharze, więc tutaj liczę na znacznie większą mobilizację Zastalu Zielona Góra.
Powodzenia
/E: Zastal - Slask 1 @ 1.50 9/10

Otrzymane punkty reputacji: +3
typplejer 256

typplejer

Użytkownik
PGE Turów Zgorzelec - Trefl Sopot
1
2.16
Pinnacle
5/10

Piękny kurs na tak wyrównane spotkanie. Czekałem na taki kurs 2+.
Przede wszystkim ekipa ze Zgorzelca &quot;spędziła&quot; więcej czasu na parkiecie w Zielonej. Dlatego, że ich domowym parkietem podczas zmagań w EuroCup był właśnie obiekt na którym mecze rozgrywa Zastal.
Znacznie lepiej znają specyfikę tej hali i obręcze.
Dla niektórych argument może być śmieszny.
Jednak, ten mecz powinien być bardzo wyrównany.
O zwycięstwie zadecydują najmniejsze błędy.
Tak samo jak w dwóch pozostałych spotkaniach, w sezonie zasadniczym, gdzie Trefl ograł ekipę Jacka Winnickiego dwukrotnie.
W obu tych spotkaniach Turów popełniał błędy przy samej końcówce spotkania.
Podczas pierwszej rundy, to Łukasz Wiśniewski okazał się katem Turowa, &quot;zabijając&quot; Turów celnymi rzutami z dystansu.
W drugim meczu na hali w Zgorzelcu, zwycięstwo Treflowi dał Adam Waczyński, który wejściem na kosz w ostatnich sekundach dał 1-punktowe zwycięstwo swojemu zespołowi.
Dla Turow dobrym prognostykiem jest forma Chylińskiego i Jacksona. Bardzo liczę na nich, bo Turów ma większe pole manewru na pozycjach 2-3 od Trefla.
Poza tym spodziewam się, że kibice Zastalu zgromadzą się wcześniej na hali, przed półfinałowym pojedynkiem swojego zespołu i będą bardziej za Turowem.

Powodzenia!

xmarcinx 888

xmarcinx

Forum VIP
Zastal Zielona Góra - Śląsk Wrocław
Typ: 1 (-4)
kurs: 1.81
/E: Zastal - Slask 1 @ 1.50 9/10
Nie widzę tu żadnego sensownego argumentu.Piszesz coś o pucharach,ale jakie to ma znaczenie?? Śląsk tego nie chce wygrać? Może nie grają u siebie,ale też nie przyjadą się położyć na boisku bo &quot;Zastal chce puchary i muszą wygrać&quot;.Wiadomo,że gra u siebie uskrzydla,i to jest atut Zastalu na pewno. Ale Śląsk już raz wygrał na wyjeździe z nimi.
Moim zdaniem Wrocławianie mają większe szanse na zwycięstwo,udało im się wygrać we Włocławku,a Anwil ma całkiem niezły zespół.
Wrocławianie mają ciekawszych zawodników i mają większe pole manewru.
Gra Zastalu opiera się głównie na Hodge&#39;u jeśli on zagra słabiej,to przegrają.
W Śląsku jest kilku zawodników potrafiących zdobywać punkty i któryś z nich zawsze moze mieć dobry dzień i pociągnie grę zespołu.
Handicap 5,5 wygląda idealnie.
Śląsk +5,5
1,86
betsson

mateo5555 1K

mateo5555

Użytkownik
XMARCIN zgadzam się z Tobą...Śląsk ma dużo bardziej wyrównany zespół i nie jest tak zależny od jednego grajka...Tam praktycznie co mecz, to inny gracz jest najlepiej punktującym zawodnikiem. Kazdy każdego moze zastapić(poza Skibniewskim oczywiście). Atutem Zastalu jest natomiast własny parkiet...Moim zdaniem sprawa otwarta.

roxanne 5,7K

roxanne

Forum VIP
Totalne glupoty wypisuje kolega wyzej. Wszyscy kibice w ZG z niepokojem patrza na gre ich pupili. Zastal gra slabo, z duza iloscia bledow. Przecietnie rozgrywa Walter, slabo gra Sroka i Kirk. Wyroznic mozna jesynie Stelmacha, Chanasa, czasem Dloniaka i Fliegera ale to naprawde malo. Slask gra niezle, pokonali Anwil i jest to mecz 50 na 50 dlatego warto zaryzykowac na Slask lub handicap 5,5 bo mecz moze byc na styk.

Slask 2,55 2/10

Slask +5.5 1.85 4/10

Z tego co wiem sporo kasy poszlo na Zastal u bukow wiec nie szaleje z gra na WKS bo moze o czyms nie wiemy...

typplejer 256

typplejer

Użytkownik
Który kolega pisał głupoty?
Bo Walter dziś 30 punktów i rozdał 7 asyst przy zaledwie TYLKO 2 stratach i 6 wymuszonych faulach.
Kirk 15+13. Ładnie dziś zagrał Zastal. W końcówce już poluzowlai i grał m.in głeboki zmiennik Matczak. Mieli nawet +27, a trzeba nadmienić że gospodarze grali bez Fliegera.
Zastal odrobił Turów i jeszcze dał zarobić. Ciekawe, jak buki odniosą się do finału.

c1amak 7,2K

c1amak

Użytkownik
Trefl - Zastal
Zastal @2,5 unibet
Jak wiadomo spotkanie grane będzie w Zielonej Górze. W lidze Zastal przegrała u siebie 87:89 z Treflem po wyrównanym spotkaniu (wtedy unibet kursy na Trefl dał identyczne jak dzisiaj, a tamto spotkanie było o wiele bardziej wyrównane, więc dzisiaj nie powinni dawać identycznych! Co to za bukmacher...). Wczoraj Zastal bez najmniejszych problemów pokonał Śląsk, który przecież wcześniej też wygrywał minimalnie w lidze w ZG. Mam podobne zdanie do &#39;typplajer&#39; że Turów jednak odpuścił te rozgrywki - chodzi mi o to, że jak już przegrywał to nie miał jakieś mega motywacji by gonić (skoro wiadomo jaki to prestiż - zero kasy).
Wg mnie ten dzisiejszy finał to takie 50/50 a może nawet 55/45 dla Zastalu. Wg mnie value.

samin1 524

samin1

Użytkownik
Z tym się nie zgodzę. Zadecyduje ławka którą to trefl ma długą i mocną. Do tego Kirk już nie poszaleje tak jak przy Wójciku. Wysocy Trefla moim zdaniem mocniejsi. Przedłużenie kontraktu z trenerem Zastalu to taki znak zaufania nawet jak nie wygrają pucharu. Wypowiadał się również że cieżko będzie się zregenerować... krótsza rotacja ma na pewno znaczenie w graniu dzień po dniu. Do tego mniej czasu gospodarze na odnowę...
Moim zdaniem kursy oszacowane dobrze. oceniając procentowo 37/63... zatrzymanie Waltera będzie kluczem do całego sukcesu Trefla który moim zdaniem będzie mocno zmotywowany aby wygrać.
Ps. z góry przepraszam ze nie będę się rozpisywał w dziale innym bo nie mam czasu...więc tutaj tak na szybko. Moim zdaniem warta gry też jest dziś Siena w finale puchary Włoch.
REASUMUJĄC : Zwycięzcy pucharów : Trefl i Siena. ✅ ✅

xmarcinx 888

xmarcinx

Forum VIP
Rozumie ktoś czemu na Trefl jest taki wysoki kurs? Jakaś kontuzja czy po prostu wiele osób zagrało na Zastal?
Niestety nie miałem możliwości obejrzeć obu spotkań,ale nadal myślę,że Zastal nie jest aż tak dobrym zespołem i zwycięstwo z nimi to kwestia zatrzymania Hodge&#39;a.

typplejer 256

typplejer

Użytkownik
Zastal Zielona Góra - Trefl Sopot
Typ: 1 (+6)
Pinnacle
Kurs: 1.78
Stawka: 4/10
Trefl wczoraj rozgromił Turów. Jednak nie patrzę na ten wynik, bo wstawkę porządnej obrony Turów pokazał w 1Q i kawałek w 2Q, gdzie Turów pokazał, jaki jest sposób na Trefl, że odcinając od podań Turka pod koszem, Trefl jest pod ścianą.
Jednak w ekipie Turowa, gdy skuteczość w ataku była po prostu tragiczna, a Trefl w tym momencie grał i dobijał rywala skutecznymi rzutami z dystansu i półdystansu, wkradła się raczej myśl w głowy zawodników, by nie narażać się na dodatkowe kontuzje, po prostu dograć tylko mecz do końca.
Zastal, jak wspomniałem, wygrywając PP ma szansę otrzymać nagrodę w postaci możliwości wzięcia udziału gry w Pucharach Europejskich. Ile to znaczy dla Zastalu, wczoraj już napisałem.
Zastal przeciwko Śląskowi świetnie spisywał się w obronie i momentami Zastal wygrywał blisko 30-punktami.
Ostateczny wynik tego spotkania, to +9 dla gospodarzy.
Jednak, właśnie w tym upatruję szany, bo zarząd ekipy z Zielonej Góry postanowił przedłużyć kontrakt z obecnym trenerem o kolejne dwa lata. Uvalin jest znany z trzymania ostrej dyscypliny i zapewne koszykarze wysłuchali o roztwonieniu takiej przewagi. Jednak mając przed sobą bardzo ważny mecz z ekipą, która ma szerszą rotację, głupota byłoby grać na 100% swoich możliwości przy takiej przewadze, by jutro podejść na zmęczeniu do meczu.
Hodge jest zawodnikiem, który robi różnicę w naszej lidze.
Portorykańczyk wczoraj pokazał, że jako strzelca wyróżnia bardzo mądra selekcja rzutowa, ale pokazał, że jako combo-guard potrafi świetnie odnajdywać kolegów z zespołu i dogrywać do nich piłki.
Spodziewam się zaciętego meczu, bo Zastal potrafi grać dobrą obronę i jeśli Trefl nie będzie trafiać punktów w szalonych sytuacjach i takimi zabójczymi akcjami nie podetnie skrzydeł gospodarzom, wierzę, że gospodarze mogą mieć realne szanse na odniesienie zwycięstwa w dzisiejszym finale rozgrywanym przed własną publicznością.
Powodzenia!

typplejer 256

typplejer

Użytkownik
Asseco Prokom Gdynia - Anwil Włocławek
Typ: 2 (+7)
Kurs: 1.81
Stawka: 4/10

Na początku chcę napisać, że dla mnie ten mecz można zaliczyć do kategorii 50/50.
Jednak zmiany jakie zaszły, w obu zespołach, kieruję się handi na gości.

Zespół gospodarzy od początku sezonu nie porywał swoim stylem gry, czy to Eurolidze, czy lidze VTB.
Główną siłą Mistrza Polski jest oparcie składu głównie na polskich koszykarzy.
Przed powrotem Prokomu do gry w PLK, zespół z Trójmiasta wzmocnił się na pozycji rozgrywającego, kontraktując Amerykanina - Quintona Daya.
Napisanie, że wzmocnił się na pozycji rozgrywającego, jest sporym nadużyciem.
Dlatego, że Day nie jest prawdziwym rozgrywającym, a strzelcem.
Posiada większy instynkt do zdobywania punktów, niż do kreowania zespołem.
Jeśli do obrony przeciwko Dayowi zostanie przydzielony Allen lub Harrington i nie zostawi się zawodnikowi Prokomu dużo miejsca, nie powinien być sporym zagrożeniem.
Gorzej,to może wyglądać jeśli przeciwko Quintowi będzie grać Krzysztof Szubarga.

W poniedziałek Tomas Pacesas złożył osobiście dymisję z funkcji pierwszego trenera Prokomu. Zarząd Gdyńskiego klubu ją przyjął.
Prokom pod Pacesasem zawodził, w tym sezonie kompletnie. Transfery, styl gry. Trudno doszukać się pozytywów dla tego zespołu, w obecnym sezonie pod wodzą Litwina.
Był bardzo surowym trenerem i jego zdanie w zespole było najważniejsze i próbował swoją charyzmą wydobywać ze swoich podopiecznych walkę na parkiecie.

Obecnym trenerem Prokomu Gdynia został Andrzej Adamek. Trener, który zdobywał doświadczenie m.in. w Górniku, Śląsku, Turowie.
Przed nim bardzo trudno wyzwanie, bo PLK wkroczyła w najważniejsza fazę rozgrywek, a bilans zwycięstw do porażek, jego zespołu jest koszmarny.
Do tego, w pierwszym meczu II etapu w PLK, Prokom już pod wodzą Adamka, jako pierwszego trenera uległ w Zgorzelcu, dosyć wyraźnie 85:70.
Choć bronić go może fakt, że w starciu przeciwko wicemistrzom zabrakło dwóch liderów - Blassingame&#39;a oraz Motiejunasa.

Anwil po ostatniej porażce w ramach Pucharu Polski, gdzie na własnej hali musiał uznać wyższość Śląska Wrocław, podjął decyzję o zwolnieniu Emira Mutapcica z funkcji pierwszego trenera.
Dotychczasowy asystent - Krzysztof Szablonowski będzie w roli pierwszego trenera.

Mecze między Prokom i Anwilem zawsze podgrzewały atmosferę. Teraz przy obecnych zawirowaniach, gdzie zespoły będą prowadzone przed niedawnych asystentów, mogą stracić na swoim stylu dodatkowo, zanim zapoznają się bardziej z wytycznymi swoich nowych trenerów.

Najważniejsze będzie podejście i dyspozycja centra gości - Corsleya Edwardsa. Jeśli dobrze wejdzie w mecz, a jemu samemu, będzie się chciało, to może być bardzo ważne ogniwo dla Anwilu, bo zestaw podkoszowych Prokomu może zrobić Anwilowi najwięcej krzywdy, gdy Edwards podejdzie lekceważąco do pojedynku.
Prokom w Zgorzelcu nie pokazał nic, co stanowiłoby Anwilowi ogromny problem.
Jednak Anwil musi szczególnie uważać na rzuty z dystansu swojego rywala.
Prokom dzięki nim w Zgorzelcu niwelował przewagę, która przekraczała dwadzieścia punktów.
Na dystansie Prokom ma spory wachlarz, bo Adamek uruchomił nawet Dimitrieva, który często pod wodzą Pacesasa był w rotacji na samym końcu.

Oba zespoły powinny podejść zmobilizowane, a szczególnie Anwil, który zagra pierwszy mecz, gdzie prowadzić będzie ich nowy-stary trener.
Mutapcic już miał oficjalną zapowiedź, że gdy przegra któryś z meczy - &quot;wylatuje&quot;. Zespół jednak wygrał spotkanie, które mogło być decydujące dla Mutapcica, ale kompletnie nie było widać poprawy i wyciągania wniosków z poprzednich spotkań przez Mutapcica, więc to było już kwestią czasu.

Potencjały obu zespołów przed rywalizacją, wg. mnie są zbliżone. Obawiam się, że Anwilowi spory problem może przynieść, że mecz jest wyjazdowy,bo ten zespół ma dwa oblicza, gdy przychodzi do gry na własnym parkiecie, a na wyjeździe.
Jednak grają pod okiem nowego trenera, więc liczę, że każdy będzie zmobilizowany i walka będzie trwała do ostatniej sekundy.

Powodzenia!

roxanne 5,7K

roxanne

Forum VIP
Nie widze wiekszych szans zeby Adamek mogl sobie poradzic na tym stanowisku. Anwil ma dzis wieksze szanse na wygrana a kursy w okolicach 3.0 sa dosc dziwne, buki nie wierza chyba w druzyne z Kujaw bo czesto zawodzi. Biorac jednak pod uwage sytuacje w Prokomie to nie zdziwie sie jak i minus 10-15 przegraja ten mecz. W Gdyni nic sie nie uklada. Taka sytuacje powinien wykorzystac Anwil. Potencjal tego zespolu jest bardzo duzy. Hajric, Berisha, Szubi, Woloszyn, Majewski + Amerykanie. Ja wyzej cenie tych graczy niz Seweryna, Lapete, Szczotke i innych kosmicznych ulubiencow Packa.

Anwil 3.4 3/10

D 3,2K

dawczan

Użytkownik
Nie widze wiekszych szans zeby Adamek mogl sobie poradzic na tym stanowisku. Anwil ma dzis wieksze szanse na wygrana a kursy w okolicach 3.0 sa dosc dziwne, buki nie wierza chyba w druzyne z Kujaw bo czesto zawodzi. Biorac jednak pod uwage sytuacje w Prokomie to nie zdziwie sie jak i minus 10-15 przegraja ten mecz. W Gdyni nic sie nie uklada. Taka sytuacje powinien wykorzystac Anwil. Potencjal tego zespolu jest bardzo duzy. Hajric, Berisha, Szubi, Woloszyn, Majewski + Amerykanie. Ja wyzej cenie tych graczy niz Seweryna, Lapete, Szczotke i innych kosmicznych ulubiencow Packa. Anwil 3.4 3/10
No ja się jednak pozwolę z tą tezą nie zgodzić ???? Wiadomo, że ten sezon Prokomu jeden z najgorszych od dawien dawna z różnych powodów, ale znowu stawianie w roli faworyta Anwilu, gdzie jakoś super też nie jest ? Blassingame, Motiejunas, Hrycaniuk wg mnie powinni dziś udźwignąć ciężar i wygrać u siebie. Do tego jednak Szczotki bym nie nazywał kosmicznym ulubieńcem, bo gość w defensywie naprawdę potrafi sporo zrobić. A i ofensywę polepszył, no ale zobaczymy co dziś będzie. Obydwie drużyny po zmianie trenera. Wg mnie Prokom jednak powinien ogarnąć tym bardziej, że nie zagra Berisha...A Prokom jednak ogrywał się z silnymi do tej pory w Europie i często miał przegrywać po 20 pkt, a jednak walczył. I wcale kompromitacji nie było.
???? Prokom - Anwil (HC -6,5/0) --&gt; 1 - 1,90 (Unibet) ✅ 82-61

Otrzymane punkty reputacji: +13
djgregor 55

djgregor

Użytkownik
Energa Czarni - Trefl Sopot
1 mecz obu zespołów w 2 etapie rozgrywek TBL.
Energa 1 etap zakończyła bilansem 17-7 zaś Sopot 19-5
Oba zespoły spotkały się dwukrotnie w TBL i w rolach gospodarza wygrywały
Sopot świeżo upieczony zdobywca pucharu Polski jedzie do Słupska aby odnieść kolejne zwycięstwo. Nie przegrali od 9 spotkań a dzisiejsza wygrana może być ich 10 z rzędu.
Lecz przeciwnikiem nie jest drużyna pionków a solidna drużyna z Słupska z którą już raz przegrali w październiku.W tamtym meczu kibice jak i sam Prokom byli pewni zwycięstwa jednak wola walki i trochę szcześcia sprawiło ze Energa zwycięzyła 1pkt.
Dzisiaj oceniam szanse 49-51 i sądziłem że kursy bedą bardziej wyrównane jednak 2,55 do 1,48 na Sopot furory nie robi dlatego widzę value po stronie Energii która nie jest bez szans. Żeby Sopot nie zdobył pucharu zapewne kursy byłyby bardziej wyrównane.
Energa w sezonie u siebie poniosła tylko 2 porażki plus można dodać że są &quot;bardziej&quot; wypoczęci niż koszykarze z Sopota jednak wątpie aby to miało jakieś większe znaczenie.
Mecz prawdopodobnie będzie bardzo wyrównany obaj trenerzy mówią ze kluczem do zwycięstwa będzie obrona i koncentracja przez 40 minut.
Dainius Adomaitis w dzisiejszym meczu ma do dyspozycji wszystkich graczy plus doping kibiców napewno będzie dodatkowym bodźcem dla koszykarzy ze Słupska.
Energa @ 2,55 ✅✅✅
Mecz w TVP sport o 17-00

samin1 524

samin1

Użytkownik
Energa Czarni - Trefl Sopot
Lecz przeciwnikiem nie jest drużyna pionków a solidna drużyna z Słupska.
Energa w sezonie u siebie poniosła tylko 2 porażki.
Mecz prawdopodobnie będzie bardzo wyrównany obaj trenerzy mówią ze kluczem do zwycięstwa będzie obrona i koncentracja przez 40 minut.
Doping kibiców napewno będzie dodatkowym bodźcem dla koszykarzy ze Słupska.
Pozwoliłem sobie zacytować kolegę bo w tym meczu właśnie jest tak jak wyżej z opisem innego meczu czarnych tylko że kursy odwrotne ;-). Do tej pory zastanawiam się kto wystawił 2.75 na Turów ? ;) i szukam argumentów i oprócz Winnickiego to nie mogę się doszukać. Była tygodniowa przerwa, zespoły wypoczęte, brak kontuzji (lub nie doczytałem się) więc kursy zamiast równe to faworyzują Czarnych. Ciężko porównywać składy bo tak naprawdę match-up można powiedzieć równy. Więc co przemawia za Czarnymi ? 2 porażki pod rząd Turowa ? to moim zdaniem plus dla Turowa bo będzie pełna mobilizacja takich zawodników jak Wysocki lub Jackson. Ogólnie co by nie mówić 2.75 biorę i się nie zastanawiam.
Myślę o Prokomie... ale cholernie się boję go dotykać z Zastalem który jest nieobliczalny... co inni myślą ?

S 20

sav1ola

Użytkownik
Zastal - Prokom 1 2.1
Unibet
Kolejny mecz w zielonogóskiej hali CRS. Bilety wysprzedane już w czwartek. Komplet publiczności będzie oglądało to spotkanie i dopingować Zastal. Po niesamowitym zwycięstwie nad Turowem, ponownie gram na Zieloną Górę. Ok, Prokom również zdecydowanie wygrał z Anwilem, ale jednak Anwil w hierarchii stoi zdecydowanie niżej niż Turów.

Do składu Zastalu po przygodzie w Chinach wraca znakomity Gani Lawal, czyli zawodnik, który w początkowej części sezonu notował średnio 16,5 pkt i 11,7 zbiórek . Świetni rozumie się z inną gwiazdą drużyny z Winnego Grodu - Walterem Hodgem i już nie mogę się doczekać ich wspólnych akcji.

Moje porównanie największym gwiazd drużyn
Hodge &gt; Blessingame
Lawal &gt; Motiejunas

Patrząc dalej, w Zastalu punktują również Piotr Stelmach, Archibeque, Chanas z kolei w Prokomie są to Zamojski, Hrycaniuk, Witka.
Tutaj sytuacja jest bardziej wyrównana, więc nie widzę tutaj żadnej przewagi Prokomu.
Biorąc pod uwagę, że mecz jest w Zielonej Górze, przy pełnej hali, gram dzisiaj na Zastal.

samin1 524

samin1

Użytkownik
Moje porównanie największym gwiazd drużyn
Hodge &gt; Blessingame
Lawal &gt; Motiejunas
Patrząc dalej, w Zastalu punktują również Piotr Stelmach, Archibeque, Chanas z kolei w Prokomie są to Zamojski, Hrycaniuk, Witka.
Tutaj sytuacja jest bardziej wyrównana, więc nie widzę tutaj żadnej przewagi Prokomu.
Wszystko fajnie tylko Lawal może nie być w takiej formie jakiej był na początku. Fajnie to może wyglądać z Kirkiem ale dopiero za miesiąc nie wcześniej.
Zamojski, Hrycaniuk, Witka.. a reszta ? Kuebler, Frasunkiewicz, Łapeta, Szczotka ? to są wyrobnicy którzy w każdej chwili mogą zaskoczyć. Ławka po stronie Prokomu. Nie wiem jak będzie wyglądał Day na rozegraniu ale kiedyś całkiem dobrze mu szło w PLK.
Ogólnie Prokom zespół ma i po zwolnieniu mojego &quot;ulubieńca&quot; Tomasa może być tylko lepiej... Zastalu nigdy bym nie zagrał w tym meczu choć 1.80 na Prokom to moim zdaniem ciekawostka bo jeszcze wczoraj było 1.50 w Bet365.
Reasumując brałbym jednak Prokom -1
----------------------
BTW : na Turów już 2.40 i spada... ;-)
------------------------
okey. tylko dalej moim zdaniem matchup Blass - Hodge będzie najważniejszy. Pamiętać trzeba że jednak pod koszem to prokom moim zdaniem jest silniejszy. Kirk bardziej pod Hracyniuka i Łapete niż pod Litwina. Poza tym jeżeli już Patrzysz na zestawienia Kirk Litwin to jak go Litwin wyciągnie to wyżej wymienieni Polacy zrobią pod dziurą sieczkę moim zdaniem. Zobaczymy po meczu.

Otrzymane punkty reputacji: +1
S 20

sav1ola

Użytkownik
Kontrarguemntuje....
No tak Lawal, na pewno nie zacznie tego w S5, ale Kirk na pewno nie jest dużo gorszy od Litwina.
Kuebler, Frasunkiewicz, Łapeta, Szczotka
kontra
Dłoniak, Sroka, Mirkovic, Kirk/Gani
No nie widzę tutaj przewagi ze strony Prokomu. Sroka ostatnio 18 punktów, więc forma jest.
Uros Mirkovic oraz Jakub Dłoniak to również zawodnicy, którzy mogą zaskoczyć i zdobyć te 10 pktów.
Co do meczu Turowa, również widzę ich jako faworyta, ale z tym może być różnie. Skoro Czarni wygrali z Treflem, to z Turowem tym bardziej mogą wygrać, raczej tego nie tykam.

typplejer 256

typplejer

Użytkownik
AZS Koszalin - Śląsk Wrocław
Typ: 1
Kurs: 1.74

AZS Koszalin II etap rozgrywek zaczął od porażki z Siarką Tarnobrzeg na wyjeździe 86:83.
Z powodu kontuzji LaMarshalla Corbetta obie strony zdecydowały się rozwiązać kontrakt za porozumieniem stron i w pożegnalnym meczu, Siarka pokonała u siebie ekipę Andreja Urlepa.

Jakoś nie dziwi mnie, aż tak ogromnie ich porażka na wyjeździe. AZS Koszalin od kilku sezonów jest zespołem, który na wyjazdach gra słabo. Nadrabia większość na własnym parkiecie.
Na ile jest groźny przed własną publicznością? Niech świadczy chociaż o tym pokonanie w II rundzie drużyny ze Zgorzeleca(83:72), zacięta walka z Anwilem (79:80) oraz ekipą Czarnych Słupsk(67:69).

Dodatkowego smaczku smaczku przed meczem dodaje fakt, że koszykarze z Koszalina, w grudni przegrali dosyć wysoko ze Śląskiem Wrocław na własnym parkiecie 78:103.

Czy zespół z Koszalina stać na rewanż?
Uważam, że jak najbardziej. Najlepszym zawodnikiem Śląska, w rywalizacji z Koszalinem był Qu&#39;rraan Calhoun, który zdobył 32 punkty na świetnej skuteczności z gry 12/17, dokładając do tego 7 zbiórek.
Jednak działacze wrocławskiego zespołu, postanowili pod koniec lutego, rozwiązać z Amerykaninem kontrakt.

Śląsk ostatnie swoje cztery mecze rozegrał we Wrocławiu. Pokonując Polpharmę 93:68, Kotwicę Kołobrzeg 82:60, PBG Basket 81:77 oraz AZS Politechnikę 76:63.
Calhoun nie wystąpił przeciwko ekipie ze stolicy.
Qu&#39;rraan dla Śląska zdobywał w 24 meczach średnio 12 punktów i 4 zbiórki, będąc tym samym liderem zespołu pod względem średniej ilości zdobywanych punktów.

Dlaczego Koszalin?
Własny parkiet - to co wspomniałem. Każdej ekipie gra się tutaj bardzo ciężko.
Przewaga na pozycji rozgrywającego. Koszalin ma bardzo doświadczonego Milicica, McIntosha oraz młodego Kamila Łączyńskiego. W Śląsku rozgrywa praktycznie sam Skibniewski.

Upatruję również przewagi w wysokich zawodnikach z Koszalina.
Eziukwu jest dobrym obrońcą. Mladenovic ze Śląska przy dobrych obrońcach na swojej pozycji, potrafi gubić się w najprostszych sytuacjach. Sporo ekip rozszyfrowało jego zagrania, bo z początkiem sezonu, zaskakiwał wielu obserwatorów.

Ostatnim argumentem, dlaczego wybieram AZS Koszalin są bardziej wartościowi Polacy. Milicic, Bigus, Dutkiewicz (rozgrywa swój najlepszy sezon w PLK), Surmacz.
Po drugiej stronie Polakami, którzy stanowią o sile zespołu są Wójcik, Skibniewski oraz Diduszko - który ostatnio z formą nie błyszczy, pozostali Polacy w zespole, to są na chwilowe zmiany dla swoich kolegów.

Powodzenia!

Otrzymane punkty reputacji: +1
djgregor 55

djgregor

Użytkownik
Dla mnie dzisiejszy mecz Zastalu z Prokomem będzie odpowiedzią czy Zastal jest w stanie namieszać w playofach a także czy Asseco obecnym składem obroni tytuł.
Jak wiemy Prokom do końca sezonu będzie grał obecnym składem gdyż władze klubu poinformowały ze nie planują żadnych wzmocnień
Jak narazie na polskich parkietach Prokom rozegrał 2 mecze.
Jeden rozpoczynający 2 etap rozgrywek TBL z Anwilem.
Prokom od 1 kwarty wysunął się na prowadzenie i nie oddał już do końca ostatecznie zwyciężając 82-61. Dużo osób upatrywało tutaj niespodzianki jednak Anwil niestety lub stety niczym nie zagroził przeciwnikowi.
2 mecz zagrali z Turowem w ramach pucharu Polski ponosząc wysoką porażkę wyjazdową. Jednak Prokom zagrał bez Motiejunasa i Blassingame&#39;a którym trener dał odpocząć.
Dzisiaj także mecz wyjazdowy , Adamek będzie miał do dyspozycji wszystkich koszykarzy.
Do Zastalu dołączył(powrócił) Lawal wielu upatruje dużego wzmocnienia dzięki temu zawodnikowi jednak dopiero po paru meczach okaże się w jakiej formie jest.
Narazie z huraoptymizmem bym poczekał podobnie było niedawno z Woodsem w Prokomie a wiemy jak skończyło się.
W Wygranym meczu Zastalu z Turowem(posypali się w 2 kwarcie) prym wiódł Stelmach i Sroka. Hodge rozegrał trochę słabsze zawody 7pkt i 4 asysty jednak i tak jest liderem drużyny w zdobyczach punktowych
Zastał kojarzy mi się zawsze z dużo ilością punktów jak i słabo obroną.
Napewno w tym sezonie jest o wiele lepsza niż w poprzednim jednak i tak sporo tracą.
Mecz prawdy dla Asseco liczę na dobre widowisko i zwycięstwo Prokomu.
Doświadczenie na europejkskich boiskach napewno przyda się a tym składem według mnie są w stanie obronić mistrzostwo.
Prokom @ 1,80⛔⛔
Energia - Turów
Żebym miał możliwość bym zagrał z handicapem na Turów jednak w bet365 jest tylko standardowy +3,5 a taki zbytnio mnie nie satysfakcjonuje
Logicznie patrząc po formie obu zespołów na te spotkanie Czarni powinni wygrać lecz kursy 1,4 1,5 trochę za niskie. Lecz logiką nie zawsze należy się sugerować czasami przeczucie mówi co innego i dlatego odpuszczam ten mecz

Otrzymane punkty reputacji: +3
Status
Zamknięty.
Do góry Bottom