>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Półfinał: FC Barcelona - Chelsea FC

Status
Zamknięty.
darius010 1,3K

darius010

Forum VIP
haha następny znawca Ja bym się przyjrzał ofensywie Barcelony, która jeśli będzie miała swój dzień to strzeli Chelsea 5 bramek choćby nie wiem jak bronili i na Stamford pojadą już na wakacje. Tu nie wystarczy odciąć Messiego bo są jeszcze Eto, Henry, Iniesta, Xavi, Alves. Jednak kilku zawodników do upilnowania
sorry kto mówi o wyłączaniu pojedynczych zawodników wystarczy ze odetną barce od ich najgroźniejszej broni czyli podań i już jest inna bajka kiedy to barca bedzie musiał biegac za piłka

kuuba 28

kuuba

Użytkownik
wystarczy ze odetną barce od ich najgroźniejszej broni czyli podań i już jest inna bajka kiedy to barca bedzie musiał biegac za piłka
Wystarczy, że strzelą Barcie 7 bramek w pierwszej połowie i już mogą iść na kawę.
Wystarczy, ale jak to zrobić? Kim? Cokolwiek, ludzie...

uzytkownik-23347 790

uzytkownik-23347

Użytkownik
Spoko, wyluzujcie, nie mają sensu takie wypowiedzi już teraz, bo dojdzie tu jeszcze do kłótni, jak już w paru wątkach. Także lepiej zaczekajmy do meczu i wtedy będzie się każdy wypowiadał, poza tym już chyba każdy z nas wyraził swoją opinię o meczu ( bo widzę, że niewiele osób tutaj pisze ), więc teraz tylko czekajmy na mecz i tyle.

freakaz 0

freakaz

Użytkownik
sorry kto mówi o wyłączaniu pojedynczych zawodników wystarczy ze odetną barce od ich najgroźniejszej broni czyli podań i już jest inna bajka kiedy to barca bedzie musiał biegac za piłka
No i teraz się kolega zdradziłeś, że o piłce wiesz niewiele. Problem polega na tym, że Barca jest zdecydowanie najlepiej aktualnie grającą piłką drużyną. Popatrz sobie na statystyki ilości podań, celności tych podań oraz na % posiadania piłki. Dla ciebie widać to jest bardzo proste, mówisz: &quot;wystarczy odciąć barce od podań&quot;. W rzeczywistości jest to cholernie trudne i gwarantuje ci, że to Chelsea będzie biegać za piłką. Jedyne szanse niebieskich to gra z kontry i tutaj upatruje ich ewentualną szansę pokrzyżowania Barcelonie szyków. Aha i następnym razem zastanów się 3 razy zanim coś napiszesz bo takie bzdety piszesz, że nic tylko się śmiać ????

M 0

mesjasz

Użytkownik
Owszem masz racje. Tylko podaj mi choć jedną drużyne której w obecnym sezonie w ważnym meczu udało się to z Barcą zrobić. W szczególności na jej boisku

L 0

limak4lt

Użytkownik
Wsumie &quot;masz &quot;racje wystarczy odciąć Barce od podań, prosta rzecz. Takiego nonsensu dawno nie widzialem:]

majkello 0

majkello

Użytkownik
Przeczytałem wszystkie posty i widac ze tu prawdziwych kibiców The Blues nie ma wiec ja sie włącze w nierówna polemike z kibicami Barcy:jezora: Jesli chodzi o Barce zgadzam sie z przedmówcą, że to obecnie najlepsza drużyna w Europie - a co za tym idzie i na świecie. Atak super, pomoc również... jedynie poziomem od reszty Valdes odstaje i moze Marqez? Ale niech o Barcie pisza kibice Barcy ja cos o The Blues skrobne. Bramkarz: ostatni Petr obniżył loty i to strasznie.. to nie ten sam zawodnik co dawniej, koledzy z obrony coraz mniej pewnie czuja sie w akcjach destrukcyjnych majac za sobą bramkarza który nie prezentuje wybornej formy - dosadniej można napisać, że obecnie jest słabiutki:kwasny4565: Obrona: Świetny Terry, Alex ewentualnie Carvalho ( osobiście wole Alexa, ponieważ poziomem zbytnio od Carvalho nie odstaje a w ataku jest grozny), boki dobre Ivanovic i Cole myśle, że powinni spicać sie na miare swoich wysokich możliwości. Pomoc: Środek pomocy dla mnie to najważniejsza formacja tej drużyny. Lampard, Esssien - Ballacka nie lubie wiec o nim nie bede pisał:-D - 1 kapitalny w grze ofensywnej 2 w destrukcji. To od Essiena będzie zależeć czy Iniesta Xavi rozwiną swoje skrzydła - jeżeli uda mu sie ich powstrzymać razem z Ballackiem remis jak najbardziej realny. Atak: DD wraca do wybornej formy i to będzie najgrozniejsza broń Chelsea. W lidze mieży sie z lepszymi obrońcami niż Puyol i Marqez... Myśle że BArca może to spotkanie wygrać, ba nawet jest to najprawdopodobniejszy scenariusz. Remis Chelsea biore w ciemno ???? Jeśli Petr sie nie poprawi to będzie tragedia....A strzelić coś strzelimy tego jestem pewien, po przyjsciu Hiddinka gra ofensywna wyglada bajecznie:spokodfhgfh: pozdrawiam

bad-motherfucker 0

bad-motherfucker

Użytkownik
o tym ze barcelone mozna odciac od podan to mozecie zapomniec, barcelona nawet grajac bardzo slabo i tak potrafi wymieniac podania co za tym idzie wlasciwie w kazdym meczu ma lepsza statystyke poisiadania pilki od rywala. wystarczy wspomniec poprzedni sezon gdy slaba wowczas barca mierzyla swe sily w 1/2 (w moim przekonaniu napewno by sie tam nie znalazla gdyby nie to ze po drodze mieli schalke i celtic) z bedacym w niesamowitej dyspozycji manchesterem, i nie mowie tu o meczu na camp nou, a o spotkaniu na OT gdzie barca momentami miazdzyla manchester pod wzgledem posiadania pilki. chelsea napewno przyjedzie do kataloni nastawiona defensywnie. beda chcieli grac spokojnie, rozwaznie i tak by przedewszystkim nie stracic gola, czyli tak jak wlasciwie wszystkie zespoly z angli z wielkiej 4 w pucharach w meczach wyjazdowych(czy sie to komus podoba czy nie, ale to wlasnie taka gra daje anglikom to ze w pilce klubowej dziela i rzadza w ostatnich latach, a jedynym zespolem ktory moze sie z nimi mierzyc jest wlasnie nielubiana przeze mnie barcelona i predzej milan) ). atutem chelsea bedzie napewno uplywajacy czas, z dwoch powodow, po pierwsze im dluzej barca nie bedzie mogla przelamac defensywy chelsea myslac o zwyciestwie bedzie sie musiala coraz bardziej otworzyc co da szanse anglikom na kontry. a po drogie chelsea z biegiem czasu coraz bardziej prze do przodu i moze dojsc do sytuacji gdzie barcelona bedzie miala duzy problem jesli chodzi o zdominowanie srodka pola. jezeli chodzi o barce to jej absolutnie najwiekszym atutem jest &quot;lotnisko&quot; na camp nou gdzie potrafia rozgonic kazdy zespol. osobiscie sadze ze grajaca w tym sezonie magicznie barcelone czeka najciezszy mecz w sezonie. nie dosc ze rywal jest absolutnie najsilniejszy z tych z ktorymi barca grala do tej pory(bo sevilla, valencia czy bayern to poprostu nie ta klasa, a z realem grali gdy ten byl w kryzysie, oczywiscie nie mam zamiaru umniejszac zwyciestw barcy bo nie o to chodzi) to jeszcze team guardioli nie moze sobie pozwolic na wpadke bo na sb napewno o ewentualne odrobienie strat bedzie bardzo ciezko. jezeli chodzi o postrzegolnych zawodnikow to po stronie chelsea najgrozniejszy powinien byc drogra ktory jest w formie, a oczywiscie najwazniejsza postaciami lamps, essien i terry. jesli chodzi o barce to wiadomo trio henry- eto- messi napewno bedzia sialo poploch w szeregach obrony londynczykow. jednak uwazam ze ze bardzo wazna postacia bedzie iniesta ktory jesli zagra blisko lewej flanki to w moim przekonaniu bedzie niemilosiernie ogrywal ivanovica.
sadze ze bedzie to bardzo ciezki i raczej wyrownany mecz jesli chelsea szybko nie straci gola, ja jednak mimo wszystko biore w ciemno kurs 1,78na barce, i zagram to grubo przede wszystkim dlatego ze oprocz iniesty ktory powinien latwo sobie radzic z ivanovicem, nie mam pojecia kto pod nieobecnosc a. cola o ktorym nikt tu nie wspomnial a pauzuje on za kartki zatrzyma messiego na prawej stronie

a jednak kolega wyzej mnie uprzedzil

sawas 27

sawas

Użytkownik
Tak, tak.. W Liverpoolu wspaniały Gerard, którego nie sposób wyłączyć miał podawać do fantastycznego Torresa, który co dotknie piłki to gol. A jak było - wszyscy widzieli..
Drużyny są wyrównane, prezentują ten sam poziom. Barca lepsza w ofensywie, Chelsea w obronie. Nie można tylko pisać, że gracze Barcelony są nie do zatrzymania, bo tak na pewno nie jest. Po raz kolejny przywołam przykład Liverpoolu, a jeśli ktoś popuka się w głowę, że przyrównuję Barcę do The Reds, to przypomnę, że to właśnie Liverpool uznawano za głównego faworyta LM po przejściu Realu, buki ustawiały ich nawet przed Barcą.
Spotkanie na Camp Nou, jeśli nie zakończy się pogromem (którego oczywiście nie można wykluczyć, w obie strony), będzie nic nie warte. Rezultaty 1:0, 0:1, 2:1, 1:2, 3:1, 1:3 i wszelkie remisy nie znaczą nic w kontekście rewanżu w Londynie. Widzieliśmy to w ćwierćfinale.
Liczę, że Chelsea strzeli co najmniej jednego gola i zagra uważnie w defensywie. Reszta przyjdzie sama. A tak nawiasem - kursy uważam za całkiem dobre - na Stamford byłyby podobne, może ~2,0 na Chelsea, ale to faworyzowanie Barcelony to efekt tylko i wyłącznie ich stylu gry, który w żadnym stopniu nie świadczy o wyższości nad rywalem.
Ważnym punktem rozgrywek przedmeczowych będzie też wybór arbitra (już jest wybrany? nie chce mi się sprawdzać..) - jeśli będzie bardziej &quot;angielski&quot;, to rosną oczywiście szanse The Blues. I odwrotnie.

S 0

skywalkergw

Użytkownik
A ja powiem tak.Nawet nie dotknę palcem tych półfinałów bo tu może paść każdy wynik i szansa na trafienie jak dla mnie 33 % czyli trochę za duże ryzyko żeby postawić jakieś większe pieniądze.W tym dwumeczu nie ma faworyta i nie zdziwi mnie żaden wynik,ja już się raz zdziwiłem jak Chelsea wygrała na Anfield 3:1 a potem na Stampford było 4:4.Nikt ale to nikt na świecie napewno nie wytypował trafnie wyniku jednego jak i drugiego meczu.
W tej potyczce będzie podobnie,Everything is possible.To że Barca wygra 3:0 to że Chelsea wygra 3:0 i też to że będzie remis 5:5.Siła ofensywna jak i nie raz dziwne błędy bramkarzy(to że Barca ma problemy z bramkarzem to było od dawna wiadomo ale to co ostatnio robi Cech woła o pomstę do nieba) w tym meczu mogą stworzyć taki chaos że Valdes i Cech będą co chwile wyciągać piłkę z siatki.
Osobiście stawiam się po stronie Chelsea bo jestem kibicem Realu i lubię Hiddinka,ten człowiek to magik.

vatoloco123 3

vatoloco123

Użytkownik
Przypominam, że między meczami z Chelsea Barcelona zagra z Realem Madryt, więc czekają ją 3 ciężkie mecze w 8 dni. Wg mnie Barcelonę dopadnie zmęczenie i właśnie Chelsea może to wykorzystać. Są lepszym zespołem pod względem fizycznym i może to mieć duże znaczenie w dwumeczu. Także w stałych fragmentach gry Chelsea jest bardzo niebezpieczna i tu także upatruję dla nich szanse. Jednak nie podejmują się typowania wyniku tego meczu, bo każdy wynik jest możliwy oprócz wysokiego zwycięstwa Barcelony.

olorak 0

olorak

Użytkownik
Typ: over 2,5

Wydaje mi że w tej sytuacji ten typ jest najbardziej prawdopodobny :-D zmęczona Barca no i Chelsea prowadzona przez znakomitego Hidinga który z tej drużyny zrobił coś naprawdę niezwykłego aż szkoda ze odchodzi już prawie na pewno po tym sezonie...i oczywiscie za tym typem przemawiają ostatnie problemy Cecha który chyba zapomniał jak sie broni :-D

freakaz 0

freakaz

Użytkownik
IMO under bardziej pewny. Chelsea zamuruje sie podobnie jak Manchester rok temu i moze byc 0-0 po nudnym meczu.
Już chciałem napisać, że wreszcie rzeczowa i sensowna dyskusja się nawiązała, ale ty przebiłeś wszystkich chłopie... Na Camp Nou w tym sezonie nie ma nudnych meczy, Barca nie gra nudno, atakuje zawsze mimo wszystko. Chyba, że Chelsea taki autobus postawi, że Barca cały mecz będzie próbowała przebić przez te zasieki. Z drugiej strony jeśli Chelsea da się zepchnąć do głębokiej obrony to prędzej czy później piłkarze Pepa coś ustrzelą. Głęboko wierzę, że obejrzymy piękne widowisko ze sporą ilością bramek. Barca nie jest tytanem w obronie i jeśli Chelsea będzie skutecznie kontrować to coś mogą ustrzelić

J 5

jawa123

Użytkownik
powyżej 2 goli w pierwszej połowie kurs na betsson 6. - dla mnie warto zaryzykować.
Lyon i bayern - 1 polowa = 4 gole barcy
W ogóle barca gra pierwsze polowy zdecydowanie lepiej, w drugiej zazwyczaj dorzucają coś w ostatnich 15 minutach

olorak 0

olorak

Użytkownik
Raczej watpie w taki przebieg sytuacji...przedewszytkim istnieje spora różnica klas między Lyonem a Chelsea :-D według mnie pierwsza połowa będzie nudna i uboga w bramki bedzie takie badanie wroga na co go dzisiaj stać i na co moze pozwolić za to w drugiej napewno Barca zaryzykuje :-D tak widze ten mecz...

Ale powiem Ci ze posunełeś mi całkeim fajny pomysł...postawie że wiecej padnie bramek w 2 połowie oczywiscie jak bedzie rosondny kurs :spokodfhgfh:

bad-motherfucker 0

bad-motherfucker

Użytkownik
po tym co dzis zobaczylerm w meczu z sevilla, jestem przekonany ze chelsea zejdzie pokonana z camp nou. nie lubie barcy za ta otoczke medialna nad tym klubem, ale graja pieknie i chyba tylko united bedzie moglo ich zaczymac jezeli w formie bedzie rooney i ronaldo

freakaz 0

freakaz

Użytkownik
jaką otoczkę? ???? wydawało mi się, że to Real marketing ma opanowany najlepiej ze wszystkich klubów. Na prawdę patrząc na grę Barcy to tej ekipy nie da się nie kochać. Spodziewałem się ciężkiej przeprawy, a tym czasem to był piękny koncert w wykonaniu tylko jednej ekipy. Idę spać z bananem od ucha do ucha, dobranoc ????

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom