>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Półfinał: FC Barcelona - Chelsea FC

Status
Zamknięty.
izajasza53 2,7K

izajasza53

Użytkownik
Ale się na tym forum rozpisujecie :spokodfhgfh:
Przeczytam w dzień fotograficznie ten temat.
A do rzeczy ja już w miarę poważnie zagrałem:
Barcelona - Chelsea
Obie drużyny zdobywają gole: Tak
1.76 betsson

Barcelona Chelsea 2:2
Chelsea Barcelona 1:0
Champions League 2005/2006
Barcelona Chelsea 1:1
Chelsea Barcelona 1:2
Champions League 2004/2005
Chelsea Barcelona 4:2
Barcelona Chelsea 2:1
Champions League 1999/2000
Barcelona Chelsea 5:1
Chelsea Barcelona 3:1
A więc 7/8meczy taki rezultat był.
A na dodatek Chelsea bardziej jest teraz stylem gry na over, niż kiedyś.
Obie ekipy w swoich meczach w lidze mają często dużo bramek.
To jest mój gł typ na ten mecz.

prof 62,3K

prof

Użytkownik
Dzisiejsze zwycięstwo Realu sprawiło, że Barcelona będzie musiała rozegrać 3 cięzkie mecze w ciągu 8 dni. Chelsea-Real-Chelsea. Coś mi się wydaje, że kondycyjnie mogą mieć lekkie problemy. Mają przecież za sobą wyczerpujący mecz z Valencią w którym zagrali najsilniejszym składem więc muszą odczuć trudy tego meczu we wtorek. Hiddink w meczu z Chelsea dał odpocząc kilku waznym piłkarzom takim jak Drogba, Ballack czy Lampard.
Myślę, że jak Barcelona ten mecz wygra to będzie to zwycięstwo jedną bramką. Po cichu liczę na jakiś bramkowy remis lub zwycięstwo Chelsea ;]
Troche twojej wypowiedzi nie rozumiem tzn ze jak Real wczoraj by nie wygral to Barcelona miala by latwe mecze? ????

Potem jakas swoja analize i przemyslenia napisze ^^

vatoloco123 3

vatoloco123

Użytkownik
Troche twojej wypowiedzi nie rozumiem tzn ze jak Real wczoraj by nie wygral to Barcelona miala by latwe mecze? ????
Potem jakas swoja analize i przemyslenia napisze ^^
Chodzi o to, że gdyby Real przegrał to Barcelona miałaby 7 pkt przewagi więc nie zagrałaby na 100% swoich mozliwosci na Bernabeu. Jednak że mają tylko 4 pkt przewagi będą musieli zagrać najmocniejszym składem co może się odbić np na rewanżowym meczu z Chelsea. Wręcz niemożliwe jest żeby nie odczuli zmęczenia w tym momencie sezonu.

miko_mu 1

miko_mu

Forum VIP
Mecz na pewno będzie niezwykle wyrównany. Ostatni rywale Barcy, nie ma się co oszukiwać, nie mieli jakichkolwiek szans. Tym razem szczerze wątpię, że Messi i spółka zrobią z obroną Chelsea to co robili z Lyonem czy Bayernem. Hiddink tchnął nowego ducha w ekipę z Londynu i są w stanie zremisować na Camp Nou, a nawet wygrać. Nie od dziś wiadomo, że gra Barcelony opiera się na kosmicznej sile ofensywnej i słabszej grze w obronie. Londyńczycy mają jednak w swoich szeregach graczy, którzy są w stanie powstrzymać Eto&#39;o czy Henry&#39;ego, a przy tym coś ostrzelić. Mój typ: X

kuuba 28

kuuba

Użytkownik
Z pewnością ten dwumecz to najciekawiej zapowiadające się spotkanie tej edycji Ligi Mistrzów. Los po raz kolejny złączył ze sobą te dwie drużyny, bilans spotkań nieznacznie przemawia za Barceloną kto tym razem wyjdzie zwycięsko z tej batalii? Zobaczymy niebawem.
Sędzią tego spotkania został wybrany Niemiec - Wolfgang Stark. Ten arbiter w obecnym sezonie Ligi Mistrzów sędziował jeden mecz Barcelony. Było to pierwsze spotkanie 1/8 finału pomiędzy Lyonem a właśnie Barcą (1:1).
W &quot;The Blues&quot; nie zagra jeszcze do niedawna pomocnik Barcelony: Deco, Paulo Ferreira a także Joe Cole. Na murawę Camp Nou nie wybiegnie także pauzujący za kartki Ashley Cole. Wątpliwy jest także występ Ricardo Carvalho. Szczególnie dotkliwym może okazać sie brak Ashley`a Cole`a który miał być odpowiedzialny za upilnowanie Leo Messiego. Najprawdopodobniej zawodnikiem, którego zadaniem będzie upilnowanie Argentyńczyka będzie Jose Bosingwa.
Poza nim skład Chelsea będzie optymalny, z Lampardem i Drogbą na czele.

Jedynymi osłabienia Barcelony jest brak Milito i Caceresa.
Na bramce zagra niestety Valdes.
Prawa strona obrony zarezerwowana jest dla Daniego Alvesa. Środek obrony, wydawałoby się, że będzie dla Puyola i Marqueza, jednak Puyol gra ostatnio znacznie poniżej oczekiwań, w związku z czym spodziewam się Pique i Marqueza na środku. Lewa strona pewnie przypadnie w udziale Abidalowi.
Czarna robota przypadnie odpoczywającemu w meczu z Valencią - Yaya Toure. A dalej zagra mózg Barcelony - Xavi oraz będący ostatnio w fantastycznej formie Andres Iniesta. Po lewej stronie zobaczymy Henry`ego, po prawej nieobliczalnego Leo Messiego. Szpica zarezerwowana jest dla &quot;Czarnej Perły&quot; czyli Samuela Eto`o.
Barcelona w ciągu tygodnia zagrała dwa ciężkie spotkania. W środę rozgromiła na Camp Nou Sevillę 4:0, by w ostatnią sobotę zremisować z Valencią 2:2. Co gorsze, Real kontynuuje swoją passę zwycięstw. Teraz mają już tylko 4 punkty straty do Barcy. Terminarz jest tak ustawiony, że pomiędzy półfinałowymi spotkaniami z Chelsea, Barcelona zagra na Santiago Bernabeu właśnie z Realem. Nikt nie ma wątpliwości, że będzie to póki co najważniejszy mecz sezonu. Ewentualna porażka zespołu Guardioli niebezpiecznie zbliży Real do lidera - na tylko 1 pkt. Barca gra niekonwencjonalnie, gra - chciałoby się powiedzieć - magicznie.
Jednak piłka hiszpańska znacznie różni się od angielskiej. Podczas, gdy w Hiszpanii najważniejsza jest finezja gry, w Anglii stawia się na siłę. Nie wiem kto wyjdzie lepiej na tej batalii - zdyscyplinowana Chelsea czy finezyjna Barcelona. Z pewnością atutem Barcelony będą gracze grający jeszcze niedawno w lidze angielskiej - Thierry Henry, Aleksander Hleb, grający właśnie w Chelsea Gudjohnsen czy mający angielska szkołę - Gerard Pique.
Chelsea ma w swoich szeregach dwóch niedawnych graczy Barcy - Belletiego i Deco.
Osobiście, za skromne pieniądze postawię na ekipę ze stolicy Katalonii.
Sądzę, że wspomagani przez 90 tysięcy par oczu zdołają przeciwstawić się zespołowi z Londynu i pokażą to, co potrafią. Wtedy nie będzie na nich mocnych.

F 0

frezerx

Użytkownik
No będzie to na pewno mecz który dostarczy nam sporo emocji ;)
Ja nie kibicuje żadnej z tych drużyn i miałem nic nie stawiać lecz...
Moim zdaniem kurs na Chelsea jest stanowczo za duży tzn 4.40 więc się skuszę. Oczywiście rozumiem iż Barca gra u siebie i to im pomoże ale bez przesady bo Chelsea prezentuję również bardzo wysoki poziom i gra dość ładnie jako gość. Typ ten nie jest zbyt pewny ale moim zdaniem na pewno wart zagrania przy takim kursie :spokodfhgfh:

brat-boom 0

brat-boom

Użytkownik
No będzie to na pewno mecz który dostarczy nam sporo emocji ;)
Ja nie kibicuje żadnej z tych drużyn i miałem nic nie stawiać lecz...
Moim zdaniem kurs na Chelsea jest stanowczo za duży tzn 4.40 więc się skuszę. Oczywiście rozumiem iż Barca gra u siebie i to im pomoże ale bez przesady bo Chelsea prezentuję również bardzo wysoki poziom i gra dość ładnie jako gość. Typ ten nie jest zbyt pewny ale moim zdaniem na pewno wart zagrania przy takim kursie :spokodfhgfh:
barca przegra na swoim stadionie? hahha dobry jesteś koleś :-D
po co marnować kase?

F 0

frezerx

Użytkownik
Czyli co wiesz że na 100% wygra Barca? Wyśmiałeś mnie więc pewnie jesteś pewien...Może podaj jakieś argumenty? A jeżeli jesteś tak pewny to czemu nie pożyczysz w banku kilka tys. złotych i nie zagrasz? Byłbyś na wielkim ✅? To jest LM już nie takie niespodzianki widzieliśmy więc...

prof 62,3K

prof

Użytkownik
barca przegra na swoim stadionie? hahha dobry jesteś koleś :-D
po co marnować kase?
pierwszy mecz to absolutne 1. Barca rozgromi chelsea na swoim boisku minimum 3 bramkami , zobaczycie.
frezerx niedyskutuj znim wystarczy zobaczyc na cudowna analize meczu ktora podal strone wczesniej widac ze sie zna na rzeczy Chlopak... wiec trzeba stawiac jak on ????

fc_barcelona 0

fc_barcelona

Użytkownik
vatoloco123 pogrążasz się. 3 ciężkie mecze ... ble ble ble . zobaczymy jak będzie. Real ma tylko Ligę. Barca Ligę , Finał Pucharu Hiszpanii , Półfinał Ligi Mistrzów ... no ale tak mają najlepsze drużyny na świecie. :] Barca grała z Valencia. To w następnej kolejce Real gra z Valencią . Zobaczymy jak oni się zaprezentują. :] Mój Typ na jutro Barca -1,5 . :]

vatoloco123 3

vatoloco123

Użytkownik
vatoloco123 pogrążasz się. 3 ciężkie mecze ... ble ble ble . zobaczymy jak będzie. Real ma tylko Ligę. Barca Ligę , Finał Pucharu Hiszpanii , Półfinał Ligi Mistrzów ... no ale tak mają najlepsze drużyny na świecie. :] Barca grała z Valencia. To w następnej kolejce Real gra z Valencią . Zobaczymy jak oni się zaprezentują. :] Mój Typ na jutro Barca -1,5 . :]
Dla rozsądnego znawcy piłki nożnej fakt, że Barcelonę czekają bardzo cięzkie 3 mecze w ciągu 8 dni, jest bardzo wazny. Nie wiem dlaczego uważasz że się pogrążam, sam dajesz pusty typ bez jakiejś fachowej analizy. Tego nie lubie w fanach Barcelony, co by nie było i z kim by nie grali zawsze uważają że Barcelona zmiecie w proch i pył każdego. Nie można tego nazwać inaczej jak brakiem szacunku dla innych zespołów.
Jak już pisałem, wszystko zależy od tego jak mecz się zacznie. Chelsea nie może się przestraszyć bo może skończyć jak Lyon czy Bayern w co jednak wątpie. Liczę na to, że Chelsea utrze nosa tym wszystkim zadufanym cules :jezora:

A tak w ogóle to w nastepnej kolejce Real gra z Barceloną :]

freakaz 0

freakaz

Użytkownik
a my cules mamy nadzieję, że Barce pokaże klasę i udowodni swoja wartość na murawie
P.S. nie każdy cules jest zadufany

drago 108

drago

Użytkownik
Mecz będzie na pewno emocjonujący. Trudno tutaj o obiektywną opinie na temat spotkania, bo każdy jest fanem Barcy/Chelsea albo antyfanem jednego z klubów i zagra analogicznie.
Ja jestem za Barcą i próbuje ocenić sytuacje z dwóch stron, co szczerze stwierdzam jest niemożliwe. Gra na CN w pierwszym meczu nie jest zbyt wygodna, bo jak wiemy lepiej u siebie grać rewanż. Pisanie postów o ciężkim tygodniu Barcy, w mojej ocenie jest trochę... nieprzemyślane. Dla Barcy ważniejsza jest CL, a nie liga (chyba, że o czymś nie wiem). Messi i spóła muszą powalczyć o zwycięstwo, ale to już wiemy.
Co do stawianie grubszych pieniędzy. Awans Barcy 1.55. Tutaj pisać za dużo nie trzeba, bo to jest za mało. 1.7 za zwycięstwo w pierwszym meczu to już jest jakaś propozycja, z której na pewno skorzystam.
1. mecz 1, 2. x.
Nie jest to wybitna analiza, ale w tym temacie, żadnej solidnej raczej nie będzie.

dyskograf 1

dyskograf

Użytkownik
Takie mecze jak ten dzisiejszy, od zawsze elektryzowały i zawsze będą powodem sporów i kontrowersji. Dlatego dla typera &#39;klasyczne&#39; opcje 1X2 powinny usunąć się w cień i zostawić miejsce dla innych, które nie są zależne od wyniku spotkania.
Na początku zaznaczę, że choć jestem fanem Barcy, a Chelsea nie darzę wielkim uznaniem, to popełniłbym błąd jeżeli moja analiza sprowadziłaby się tylko do &quot;gram 1 bo inaczej być nie może&quot;. Wg mnie w tym spotkaniu może paść dosłownie każdy wynik (łącznie np z 5:5).
Chelsea pod wodzą nowego trenera jest inna. Czy lepsza? Na pewno strzelają więcej bramek, grają bardziej finezyjnie i &quot;do przodu&quot; niż bywało to wcześniej. Nawet przy niechęci do zespołu nie można nie zauważać zmian, jakie w nim następują. Kiedyś bez wahania stawiałbym na &#39;1&#39; w tym spotkaniu. W tym momencie nie jestem już tego taki pewien.
Każdy fan Barcy mówi: Messi, Eto&#39;o, Xavi, Iniesta. Faktycznie, szczególnie ten ostatni jest w znakomitej dyspozycji, Messi to geniusz, który w każdym momencie może przesądzić o wyniku spotkania. Eto&#39;o zdarzają się gorsze mecze, jednak ilość strzelonych bramek mówi sama za siebie. Xavi natomiast gra w każdym meczu stosunkowo równo i solidnie.
Wszystko pięknie, tylko gdzie w tym wszystkim jest Puyol? Ostatnie mecze to (moja opinia) słabe i niepewne występy środkowego defensora. To, że Barca tych meczy nie przegrała zawdzięcza słabej skuteczności zespołów La Liga oraz dobrej postawie swojej ofensywy. Obrona w dzisiejszym spotkaniu (gdzie i tak Barca z żelaznej defensywy nie słynie) to może być pięta Achillesowa oraz gwóźdź do trumny zespołu z Katalonii.
Druga sprawa, która rzuciła mi się w oczy to brak Ashleya Cole&#39;a. W tym miejscu z drugiej strony upatruję szansę gospodarzy. Cole spaja obronę Chelsea i dzisiaj jego brak może być odczuwalny. Ja rozumiem, że zespół gości to profesjonaliści, którzy raczej nie potrzebują dyrygenta mówiącego im co ma robić, jednak lider w każdej formacji daje niejednokrotnie dużo więcej niż umiejętności techniczne wszystkich zawodników razem wziętych.
Mój typ na dzisiejszy mecz może być, wobec powyższego, tylko jeden.
over 2,5 @ 1,84 Betsafe

olo 2,4K

olo

Użytkownik
Ja się podłączę do dyskusji i powiem tak, dla mnie są 2 pewne typy:
Over 2.5 bo jak wiadomo Barca u siebie aplikuje rywalom dużo bramek niezależnie od tego z kim by grała. Nie wiem czy strzelą 3 bramki, ale wg mnie Valdes niemal na pewno coś puści bo po prostu słaby jest wg mnie. Nie jestem w stanie pojąć jak szefostwo klubu może mówić że to najlepszy bramkarz świata i oni innego nie chcą. Mogliby mieć niemal każdego kogo by chcieli (no Casillas odpada raczej) a cały czas że Valdes najlepszy.Chelsea ostatnio w weekend się co prawda nie bardzo popisała, ale generalnie widać że Didier wraca (czy już wrócił) do wielkiej formy i coś powinien zaaplikować słabemu Valdesowi, bo to głównie na nim będzie opierał się atak The Blues. Zresztą w ostatnim meczu z Valencią Barca też nie grała w obronie wielkiego meczu, 2 naprawdę głupie błędy przy golach. Co też przemawia za overem wg mnie to brak Carvalho, który zawsze sobie dość dobrze radzi z takimi gwiazdami, Alex jest wg mnie jednak trochę słabszym obrońcą.
A w związku z tym co pisałem że Chelsea coś strzeli uważam że typ obie strzelą też jest jak najbardziej do postawienia.
No na pewno będę stawiał na czystą 1, ale to głównie dlatego, że nie mam zamiaru dłużej oglądać Chelsea.

mercury46 0

mercury46

Użytkownik
Nie będę pisać rozwlekłych analiz bo w sumie chyba wszystko zostało już napisane. Moje typy są takie:
Więcej niż 2,5 (1.72 bwin)
Uda się obydwu drużynom strzelić gola? /Tak (1.65 bwin)

w sumie oby dwa kursy od wczoraj trochę spadły

Oczyma wyobraźni widzę finał Barcelona - MU więc wybieram jeszcze wariant:
Kto zakwalifikuje się do następnej rundy? /FC Barcelona (1.50 bwin)

No i to by było na tyle.

piotrek21 0

piotrek21

Użytkownik
Ja uważam, że over 2,5 to najlepszy typ na ten mecz. Barcelona gra piękny futbol i do tego ma atut swojego boiska, ale Chelsea pokazała w 1/4 finału że i na Anfield można zwyciężyć. Wynik strasznie trudny do przewidzenia, choć na forum więcej osób widzi gospodarzy w roli faworyta. Ja też się ku tej opcji skłaniam choć zachowuję ostrożność. W końcu Barca nie zagrała w tym roku jeszcze żadnego meczu z drużyną angielską i tak naprawdę to ten półfinał powie nam ile jest warty atak &quot;Dumy Katalonii&quot; w starciu z obroną z prawdziwego zdarzenia

tbm 642

tbm

Forum VIP
Guus Hiddink powiedział, że ten mecz rozegrał w swojej głowie, a takie mecze jego drużyna na boisku wygrywa. Co prawda ogólnie odnosił on sie do wyniku dwumeczu, bo mówił to w kontekście dwumeczu, ale coś w tym jest ;)

Hiddink doskonale zdaje sobie sprawę, że Barcelona jest wspaniałą drużyną i prezentuje wyśmienity futbol w tym sezonie. Bierze pod uwagę opcje, że Blaugrana może Chelsea strzelić bramkę w tym meczu, ale... co istotne mówi o tym, że skoro tak to i jego drużyna bramkę zdobędzie.

Wierzyć Hiddinkowi czy nie?

W każdym bądź razie wiemy, że przeciwko Messiemu ma być ustawiony Bosingwa. W środku pola Lampard z Essienem wcale nie muszą być o wiele gorsi od Xaviego, Toure i Keity o ile w ogóle będą gorsi...

Jeszcze pare dni temu byłem przekonany co do wygranej Barcelony, ale teraz ? Na chwilę obecną jeszcze bez konkretnego typu, ale interesuje mnie obie strzelą.

belfast-boy 415

belfast-boy

Forum VIP
Spotkanie: FC Barcelona - Chelsea FC (Strzelą obydwie drużyny gola w 1. połowie?) ⛔
Typ: Tak
Kurs: 3.80
Bukmacher: bwin

Analiza: Dziś o 20.45 na Camp Nou niemiecki arbiter Wolfgang Stark rozpocznie pierwsze półfinałowe spotkanie Ligi Mistrzów, w którym FC Barcelona podejmować będzie londyńską Chelsea.
Niewątpliwie faworytem dzisiejszego pojedynku, jak i całego dwumeczu, są podopieczni Josepa Guardioli. Ale gości nie można lekceważyć.
Za The Blues na pewno przemawia to, iż mogą już się swobodnie skoncentrować tylko i wyłącznie na Champions League. Sytuacja w Premiership jest w ich przypadku już raczej jasna (3. pozycja). Z kolei na Dumie Katalonii spoczywa ogromna presja wyników. Mimo iż przez cały sezon grają dobrze, ich przewaga w lidze nad Realem stopniała, a Gran Derby (już w sobotę) będą niezwykle istotne. Nawet tak mocnej ekipie trudno będzie osiągnąć dobre wyniki w obu tych spotkaniach.
W ekipie gospodarzy z pewnością nie zobaczymy wyłączonego z gry do końca sezonu Gabriela Milito. Natomiast niepewni gry są inni defensorzy: Rafael Marquez, Dani Alves i Carles Puyol, a także Sergio Busquets.
Z kolei Guus Hiddink będzie musiał w dzisiejszym meczu poradzić sobie bez kontuzjowanych Joe Cole&#39;a (nie gra od dawna), Paulo Ferreiry (nie &quot;łapie się&quot; do składu), Ashleya Cole&#39;a, Ricardo Carvalho, Deco oraz pauzującego za karki Nicolasa Anelki. Są to niemałe osłabienia, ale holenderski szkoleniowiec nie powinien mieć problemu z ich zastąpieniem (no, może za wyjątkiem francuskiego napastnika).
Obie drużyny niewątpliwie potrafią zdobywać bramki. W przypadku Barcy to żadna nowina, ale jeżeli chodzi o The Blues, to widać, że pod wodzą selekcjonera reprezentacji Rosji zdobywanie bramek przychodzi im nad wyraz łatwo. Obie ekipy również niemało goli tracą, także typ, iż żadna z nich nie zachowa dzisiejszego wieczoru czystego konta, jest - moim zdaniem - jak najbardziej prawdopodobny. Uważam, że bramki &quot;posypią&quot; się już w pierwszych 45. minutach.

A 0

amsterdam018

Użytkownik
BARCELONA vs CHELSEA

Pierwszy połfinal UEFA Champions League na stadionie Camp Nou Barcelona zagra z Chelsea Genialna Ofesywa vs Genialny Trener Kto Wygra ???

Barcelona drużyna która w pieknym i ofesywnym stylu wygrawa mecze bedzie miała trudne zadanie pokonać Chelsea która w tyl sezonie przegrał tylko z Roma i Fenerbahce jako gość . Wielu nie docenia chelsea ale trzeba pamietać że &quot;Chelsea Scoraliego &quot; jest słabsza od &quot; Chelsea Hiddinka &quot; co za tym idzie Chelsea na przewage na ławce trenerskiej . Barcelona aby wygrac musi spowodować aby chelsea wpadła w &quot; ofesywna pułapke barcy &quot; . Hiddink nie lubi gry defesywnej wiec wszystkie znaki na niebie wskazuja na Over 2.5 . Ponad to barcelona bedzie chciała załatwić dwumecz w pierwszym meczu więc postanowiłem postawić Barcelona Over 1.5 . Tak napisałem wcześniej chelsea nie bedzie sie bronić wieć postawie jeszcze Obie drużyny strzela TAK i trzy ryzykowne zakłady wynikające z wcześciejszych zakładów Gol przed 28 min , Chelsea Over 1.5 i Over 3.5

FC Barcelona - Chelsea Poniżej/Powyżej 2.5 Over 2.5 1.78 ⛔
FC Barcelona - Chelsea Poniżej/Powyżej 3.5 Over 3.5 2.66 ⛔
FC Barcelona - Chelsea Obie Drużyny Strzelą TAK 1.70 ⛔
FC Barcelona Liczba Goli na Druzyne Over 1.5 1.80 ⛔
Chelsea Liczba Goli na Druzyne Over 1.5 4.16 ⛔
FC Barcelona - Chelsea Gol przed 28:00 min - TAK 1.95 ⛔

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom