>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<
  • Przypomnienie i prośba o zapoznanie oraz stosowanie się do wymienionych wytycznych odnośnie rozliczania swoich typów na forum!
    TUTAJ!

• Nowy projekt na forum!
    Podziel się swoim kuponem!

• Zaobserwuj nasze profile na Insta, X oraz FB i zgarnij gwarantowaną nagrodę!
    SOCIAL MEDIA!

NHL - sezon 2013/2014 - Sezon Zasadniczy

Status
Zamknięty.
piscatella 6,2K

piscatella

Użytkownik
Columbus Blue Jackets - San Jose Sharks

Miejscowi Jackets podejmą dzisiejszego wieczoru na własnej tafli drużyne z San Jose. Ekipa gospodarzy na początku sezonu spisywała sie słabo. Punkt zwrotny nastąpił w Styczniu i dobra seria wtedy zapoczątkowana ciągle trwa. Począwszy od Bobrowskiego w bramce, kończąc na czwartej formacji widać iż Jackets zrobili ogromny postęp. Wygląda więc na to że wejdą w tym sezonie wkońcu do playoffów. Dzisiejsi goście, a więc ekipa Sharks jest świetnie dysponowana na własnej tafli w HP Pavillion. Na wyjazdach trzeba przyznać że wychodzi im to rożnie. W bramce Sharks stanie dziś Stalock, który w mojej ocenie jest średniakiem, który o dziwo notuje świetne staty i wygrywa większość meczy. Nie wiem czym to jest spowodowane, ale i tak wydaje mi sie że nie potrwa to długo. Jackets są naprawdę mocni i nie stoi im nic na przeszkodzie by Sharks zostali odprawieni z kwitkiem. Biorę gospodarzy.
Blue Jackets OT 2,11 Pinnacle ⛔

wonderkido 17,7K

wonderkido

Użytkownik
Weekend z NHL :!:​

Po kapitalnej nocy z czwartku na piątek, znowu wyruszamy w najlepszą ligę hokeja, a w niej mnóstwo meczy! Myślami przenoszę się od razu do Chicago, gdzie Jastrzębie grają ostatnio marnie, co by nie powiedzieć kiepsko. Mają tak silną ofensywę, takich kluczowych i solidnych graczy, ale jednak to nie wystarcza. Dziś już raczej nie ma czasu na żarty i ten mecz z Drapieżcami trzeba wygrać wysoko i jak najszybciej zapomnieć o ostatnich loser game. Nie widzę innej opcji jak pokazanie, w końcu z ich strony kto w tamtym roku zgarnął puchar Stanleya, bo jak na razie mimo że są wysoko w tabeli grają bardzo przeciętnie. Ja być może im zaufam.. Natomiast, z soboty na niedziele kurs na Błyskawice nieco zaniżony wg mnie, mimo że są lekkim faworytem, nie będą mieli łatwo z Devils. Potrafią w swoim składzie dużo namieszać i mimo tego, że Stamkos strzelił gola, to dalej to jeszcze nie jest ta forma z początku sezonu. Wiadomo będzie się rehabilitował z meczu na mecz, ale Diabły to nie ogórki. Może być ciekawy over.

Zachęcam do dyskusji.
Kursy oferowane przez Betsson !​

Otrzymane punkty reputacji: +7
wojnodrake 5,6K

wojnodrake

Użytkownik
Spotkanie : Chicago Blackhawks
: Nashville Predators
PORAŻKA PORAŻKA PORAŻKA ⛔⛔
Godzina : 01:00
Typ : 1
Kurs : 1.71
Buk : Betsson
Analiza :

Dziś pod lupę biorę mistrzów NHL Chicago Blackhawks oraz ich rywali Nashville Predators.
Spotkanie rozpocznie się o godzinie 01:00 w United Center. Forma obu zespołów pozostawia wiele do życzenia. Chicago po IO na pewno nie wyglądają na zespół który mógłby walczyć o Puchar. 3 porażki w 6 spotkaniach, a 9 w 15 spotkaniach to z pewnością za dużo. Zespół odczuwa brak Mariana Hossy, który jest czwartym najlepszym strzelcem zespołu. Ich PP wygląda słąbo w ostatnich 5 spotkaniach. 2 wykorzystane przewagi z możliwych 19(10,5%) to wynik przeciętny, a raczej jeśli chodzi o taki potencjał ofensywny jakim dysponują Hawks to słaby. Predators podobnie jak ich rywale nie mogli być ostatnio zawodoleni ze swojej formy po IO. 4 porażki w 7 spotkaniach, każda z nich na własnym lodowisku. Jednakże, można powoli zacząć mówić o zwyżce dyscpozycji gdyż ostatnie 2 spotkania to wygrana Predators z Ottawą i Buffalo. PP drużyny ze stanu Tennessee jest jeszcze słabszy od ich rywali. 1 wykorzystany PP z 13 możliwych w ostatnich 5 spotkaniach to 7.7%. Drużyny te spotkały się juz 2x w tym sezonie(oba mecze na tafli Predators) i zgarnęły po 1 wygranej. Blackhawks zgarneli pełną pulę punktów w 7 z ostatnich 8 spotkań z drużyną z Nashville.

Warto wspomnieć o słowach kapitana drużyny z Windy City J.Toews&#39;a, który po porażce z Colorado powiedział : &quot;Powinniśmy wyciągnąć lekcje z tego, że spotkania już nie będą łatwe....Czas grać ostro, pora zacząć grać w stylu playoffowym jeśli chcemy odnosić zwycięstwa&quot;.

Nie wydaje mi się, aby Predators wywieźli z Chicago dobry wynik. Przeglądając ich statystyki z tego sezonu zauważyłem, że nie udało im się jeszcze wygrać 3 spotkań z rzędu na wyjeździe. Blackhawks powoli oddalają się od 1 miejsca w konferencji, ale są tylko punkt za Colorado, więc warto walczyć chociaż o 2 seed. Ten team musi się przebudzić na dobre w końcu mają najlepszą ofensywę w lidze, są mistrzami NHL i dziś muszą ograć kogoś takiego jak Preds.

leebo 236

leebo

Użytkownik
Panowie co myslicie o meczu Wings - Oilers? Szczerze mowiac, to kusi mnie tutaj strasznie 2OT, nie wiem czemu, chyba pokusze sie i zagram za drobne. Ale znajac zycie jesli to zrobie to Skrzydla wygraja trzema-czterema golami. Chcialbym zobaczyc wasze opinie na ten temat.

wonderkido 17,7K

wonderkido

Użytkownik
Panowie co myslicie o meczu Wings - Oilers? Szczerze mowiac, to kusi mnie tutaj strasznie 2OT, nie wiem czemu, chyba pokusze sie i zagram za drobne. Ale znajac zycie jesli to zrobie to Skrzydla wygraja trzema-czterema golami. Chcialbym zobaczyc wasze opinie na ten temat.
Oilers to jeźdźcy bez głowy... mają swoje przebłyski z drużynami z wyższej półki, ale większość takie mecze pod koniec kończą się klapą. Mimo ostatnich meczy dzisiejszych gości których chcesz postawić nie wygląda to wcale źle, ale Skrzydła z takimi ekipami mimo postojów jakie mają z formą nie powinni mieć problemu z wygraniem tego meczu. Zwłaszcza, że ostatnie ich pięć match&#39;s to tylko jedna wygrana. Zatem głód wygrania będzie przeogromny, warto też zaznaczyć że muszą wygrywać bo playoffy niedługo... a nie wyobrażam sobie by ich nie było ;).

wojnodrake 5,6K

wojnodrake

Użytkownik
Ja pewnie jako kibic DRW jestem mało obiektywny ale powiem, z neutralnego punktu widzenia. Po 1 jest to pierwszy i chyba jedyny taki &quot;łatwy&quot; mecz dla DRW w marcu. Jeśli zobaczysz ich kalendarz można się załamać i jeśli Datsyuk nie wróci prędko to o to PO będzie ciężko. Po 2 &quot; Red Wings won 12 of last 13 games with Edmonton.&quot; Po 3 &quot;The Oilers are a terrible 49-116 - a 26 percent win percentage - in their last 165 road games, but that gets worse when they play in Joe Louis Arena. Edmonton is 8-24 - a 25 percent win percentage - in their last 32 games in Detroit, including a 3-0 loss in their last context.&quot; ALE, gdyby statystyki zawsze mówiły prawdę to byśmy wszyscy byli milionerami.
Cytaty ze strony thespread.com

leebo 236

leebo

Użytkownik
Panthers - Devils 5-3
Devils OT
1.62
bet365

Na dzisiaj proponuje spotkanie, w ktorym Pantery beda na wlasnym lodowisku podejmowac Diably. Uwazam, ze goscie spokojnie powinni wygrac, mimo, ze bilans spotkan H2H nie powala na kolana. Pantery praktycznie wszystko przegrywaja, ograli tylko Szable, bo to byl ich obowiazek, ten sezon nie jest w ich wykonaniu najlepszy i nie maja juz zadnych szans na play-off w przeciwienstwie do Diablow.
W dzisiejszym spotkaniu nie wystapi Tuomo Ruutu, ktorego zabraknie na Florydzie z powodow osobistych. Napastnikowi urodzilo sie w czwartek dziecko i mysle, ze koledzy beda chcieli wygrac to spotkanie dla niego i jego potomka. Na marginesie - szczesliwemu ojcu gratuluje i zycze duzo zdrowia malenstwu. Takie sytuacje zawsze bardzo mobilizuja i druzyna jest zwarta i gotowa do dobrej gry.
Ostatnio na tafli przytomnosc stracil Rich Peverley. Wydawalo sie, ze Stars beda zalamani tym, ze ich kolega, ktory ma problemy zdrowotne i kompletnie sie zalamia. Nic bardziej mylnego - wlasnie dla niego wygrali spotkanie z faworyzowanymi Nutkami i to w St. Louis. To jeden z argumentow, ktore przygotowalem i poparlem go kolejnym majac nadzieje na analogiczna sytuacje choc zgola inna w spotkaniu Panter z Diablami.
Kolejnym czynnikiem, dla ktorego skazuje gospodarzy na porazke jest uraz, ktorego w spotkaniu przeciwko Kojotom nabawil sie ich pierwszopiatkowy napastnik - Sean Bergenheim. Lewoskrzydlowy Fin jest bardzo waznym graczem dla Panter. Jego brak z pewnoscia bedzie widoczny, bo ciezko bedzie go zastapic. Wiem, ze zaraz zaczna sie argumenty, ze z drugiej strony jest podobna sytuacja, bo nie bedzie gral Ruutu, ale nie oszukujmy sie - Pantery nie maja zbyt wielu szans na zagrozenie dzisiaj Diablom, ktore ostatnio nienajgorzej graja. Owszem, zdarzaja sie wpadki takie jak stracenie siedmiu goli ze Skrzydlami czy strata czterech trafien przeciwko huraganom, ale to byly mecze bardzo ofensywne w wykonaniu Diablow. Dzisiaj spodziewam sie raczej underowego meczu ze zwyciestwem gosci. Mam nadzieje, ze kasa nie bedzie miescila mi sie rano w kieszeniach, podobnie z reszta jak wam.

chvast 396

chvast

Użytkownik
Anaheim Ducks OT @ Colorado Avalanche 1,93 PinnacleSports
Dzisiaj zainteresował mnie najciekawszy jak dla mnie mecz wieczoru pomiędzy Ducks i Avalanche. Zacznę może od gospodarzy: grają dobrze, naprawdę dobrze. Mimo kontuzji ograli w środę w Chicago Jastrzębie, w bardzo ważnym meczu, bo istnieje duże prawdopodobieństwo, że oba zespoły zmierzą się w pierwszej rundzie PO i walczą o rozstawienie. Po przeciwnej stronie barykady Ducks. Przegrana z Cannadiens i Penguins w karnych, mimo tego, że Pingwiny w pewnym momencie były bliskie pobicia najmniejszej liczby strzałów do trzeciej kwarty, a potem porażka z Maple Leafs i kompromitacja z Flames, którzy zagrali chyba najlepszy mecz w sezonie. Wierzę jednak, że Ducks to drużyna zbudowana do zwycięstwa i została mocna rozdrażniona, mają dzisiaj za co odgryźć się Avalanche, bo 2 października zostali rozstrzelani w Pepsi Center 6:2 na otwarcie sezonu. Kaczki przemeblowują ofensywę - Selänne w pierwszej lini i inne zmiany powinny dać kopa zespołowi. Spodziewam się niezwykłej determinacji i wiem, mimo całej sympatii do MacKinnona i spółki, że Ducks są drużyną lepszą. Zespołem, któremu kolejna porażka nie przystoi.

yem-uoniaki 4,1K

yem-uoniaki

Użytkownik
Panthers - Devils
Henrique strzeli gola (60 min)
4,50 DOXXbet⛔ 2 kroki wstecz

Sama analiza pisana minionej nocy, niemniej dzisiaj przed wyjazdem musiałem jeszcze raz sprawdzić, czy kurs nie uległ zmianie. Jak się okazuje, jest dokładnie taki sam, czyli monstrualnie zawyżony. DOXXbet czasem przegina, ale tym kursem przeszli samych siebie. Żeby nie być gołosłownym, Fortuna daje @3,10 (a jeszcze podatek), a Betsson @3,0. To zaiste potężne value i pomimo równie dużego ryzyka które zawsze występuje podczas tego typu zakładów, po prostu aż nie wypada nie zagrać.

Metamorfoza NJD szła na równi z upragnionym wybuchem formy #14.
Adam bardzo boleśnie doświadczył jak to zwykłem mówić &quot;syndromu drugoroczniaka&quot;, bo kampania 12/13 wypadła fatalnie. Duży wpływ na zaskakującą niemoc Adama miało odejście Parise i Koviego. Od tego czasu Rico był próbowany w niemalże każdej formacji, a tak nie da się dojść do optymalnej dyspozycji. Przez większą część obecnego sezonu również nie zachwycał, aż wreszcie znalazł równowagę i miejsce obok Clowe&#39;a i &quot;Ghost&quot; Rydera. Tak znaczącej metamorfozy w tak szybkim czasie nie widziałem od dawna. 9G w 7GP (!) a łącznie 11pts w 7GP, w tym najdłuższa w karierze seria 6GP z co najmniej jednym golem. Wszystkie mocne strony Adama nareszcie ujawniły się podczas gry. Potencjał miał zawsze, ale po świetnym rookie year zakamuflował wszystkie swoje atuty. A było co ukrywać. #14 to doskonały 2-way center, bezcenny podczas gry w osłabieniu. Jazda na łyżwach może nie jakaś wybitna, ale dysponuje imponującym przyspieszeniem. Po odejściu Parise wiele osób starało się porównać obu Panów, chociaż mają zupełnie inne style gry. Zach zawsze bazował na super dynamice i kapitalnej grze bez krążka, a Adam to bardzo rozważny zawodnik, który często nawet zbyt długo zwleka z podjęciem decyzji. To nie znaczy, że ową cechę należy rozpatrywać tylko w kategorii minusów. Dzięki swojej dokładności Rico potrafi oddać 3 strzały w meczu i strzelić 2 gole. Z zawodników którzy strzelili tych bramek więcej niż 20, ma prawie największy procent skuteczności strzałów. Zach nierzadko bombardował i po 8 razy, a nie trafiał wcale. #14 może stać się jeszcze lepszym egzekutorem, to wciąż młody zawodnik z piekielnie precyzyjnym uderzeniem. Może to wydawać się dziwne, ale pomimo znacznie gorszych osiągnięć w kategoriach strzeleckich od wspominanego Parise, to Henrique ma znacznie lepszy nadgarstek. Zach pakował tyle goli dzięki swojemu instynktowi i faktu, że bardzo często grano tylko na niego. Nawet kiedy trafiał, nie były to zawsze czyste, mierzone strzały. Rico to jednocześnie lider z krwi i kości, kiedy trzeba to bierze sprawy w swoje ręce. Trzeba mieć jaja, żeby nie mając jeszcze wtedy skończonych 22 lat naparzać się z Iginlą. To był zresztą bardzo ciekawy mecz, obaj Panowie zakończyli go z hat-trickiem Gordiego Howe&#39;a - Adam oprócz wspomnianej solówki z Iggym zaliczył gola (w osłabieniu - znak firmowy - w wieku 24 lat ma już ich na koncie 9) i asystę, a Jarome o ile mnie pamięć nie myli sparing z Adamem oraz gola i chyba nawet 2A. #14 zdaje się być naturalnym zastępcą Salvadora jeśli chodzi o dzierżenie opaski C. Będzie to jedna z niewielu sytuacji, w której tego zaszczytu dostąpi (oby) nie tylko najlepszy zawodnik, ale i najlepszy przywódca w drużynie. Bo trenerzy często nie rozumieją, że najlepszy wymiatacz nie jest od razu skazany na bycie charyzmatycznym, przykładnym C. Tak w ramach jeszcze jednej ciekawostki, ojciec Adama był z Portugalii, a jego matka jest - tak, tak, dobrze kombinujecie - Polką ???? Patrzcie co nam koło nosa przeszło. Adam zagrał tylko 6 spotkań w juniorskiej drużynie Team Canada, bo w dorosłej kadrze konkurencja jednak zbyt duża. Tak więc do roboty panowie z PZHL, może Adam zechce uraczyć nas swoją grą ???? Mecz z kategorii must win dla NJD i każdy głośno o tym mówi. Jeżeli nie poradzą sobie z grającą b2b Floridą, to tak jakby po zrobieniu jednego kroku do przodu nastąpiły dwa kroki wstecz. Adam ma patent na Panthers, w PO sezonu 11/12 strzelił przeciwko nim GWG w game 7 i to w drugiej dogrywce. Takiej euforii w New Jersey nie było od dawna. Jak wspomniałem na początku @4,50 trzeba brać i nie zadawać pytań. Może znowu się uda, Cally wczoraj zgodnie z planem :wink:

Otrzymane punkty reputacji: +18
lutek 9,3K

lutek

Użytkownik
Nigdy nie byłem zwolennikiem sesji popołudniowych, ale przy takim meczu jaki zaoferują nam Lotnicy z Pingwinami, można oczekiwać wszystkiego na standardowym poziomie. Flyers podobnie jak kilka zespołów na wschodzie walczą o promujący spot do postseason, jednak patrząc na to ze strony technicznej, mają w całym marcu najtrudniejszy rozkład spotkań ze wszystkich bijących się ekip. Dwukrotnie Penguins, Blackhawks, Blues , Kings, Rangers , Leafs i chociażby Bruins. Każdy więc mecz to typowy &quot;must win&quot; , ale jak tu mówić w takich kategoriach, kiedy mierzyć się trzeba z ekipą pokroju Pens, którzy w tym sezonie odbudowali delikatnie swój wizerunek po notorycznych czy często kompromitujących wtopach na rzecz Lotników z ubiegłych lat.

Pingwiny praktycznie od początku sezonu nie mogą do końca uporać się z kontuzjami, przez co nie jest im dane pograć w pełnym składzie, ale co najważniejsze - z jakichś powodów znajdują skuteczne rozwiązania i mimo wszystko grają bardzo regularnie, zachowując przy tym świetny bilans wyjazdowy. Kluczową sprawą jest bez wątpienia powerplay, w szczególności pierwsza jednostka, która przy każdym możliwym podejściu wytwarza sporo miejsca na tafli i wiele dogodnych szans, a całość niemal od początku sezonu oscyluje w granicach 25% skuteczności, co może być na prawdę zabójczym ciosem wobec drużyn o słabym zaangażowaniu defensywnym.

Porównując dotychczasowe starcia obu ekip tego sezonu, nie podejrzewam by miało się coś zmienić w tym spotkaniu, tym bardziej na niekorzyść gości. Liczę, że Penguins od samego początku narzucą swój styl, zaaplikują skuteczną taktykę rzutującą w szczególności na zaangażowanie fizyczne, które w starciu z Flyers jest priorytetem. Ponadto liczę że ponownie odezwie się Crosby, który jest od początku swojej kariery klasowym łowcą Lotników mając na koncie 30 goli i 44 asysty w ciągu 45 rozegranych spotkań. Stawiam tutaj na gości.

Pittsburgh Penguins OT @ Philadelphia Flyers [1,81] PinnacleSports ⛔ (0:4)

Jeśli mówić w kategoriach graczy, którzy mają jakiś wpływ na grę zespołu, to z pewnością można tutaj przytoczyć Zacha Parise, który skolekcjonował 16 punktów (8 goli i 8 asyst) w ostatnich 12 spotkań, ponadto jego zespół rejestruje świetny bilans: &#39;15-2-2&#39; gdy w danym meczu strzelcem był właśnie Amerykanin. Wiadomo, statystyki statystykami, ale nie można odebrać Dzikusom solidnej postawy w ciągu całego sezonu, szczególnie na własnym terenie gdzie są na czwartym miejscu pod względem skuteczności w całej konferencji zachodniej, a wyprzedzają ich właściwie takie potęgi jak St. Louis, San Jose czy Anaheim. Dodatkowo żaden zespół nie był w stanie tutaj całkowicie przeciwstawić się ich grze defensywnej, o którą na bardzo wysokim poziomie dba w tym sezonie Ryan Suter , Spurgeon, Scandella czy nawet Kyle Brodziak, wytrwały defensywny center, który bardzo dobrze spisuje się podczas gry w osłabieniu. Swoje &quot;pięć minut&quot; ma również Kuemper między słupkami, który wygrał ostatnich 6 spośród 8 spotkań.

Wild gościć będą dziś skutecznych ostatnio Jackets, którzy zrobią wszystko by dostać się w tym sezonie do playoffów. W dobrej formie jest Ryan Johansen i Artem Anisimov, którzy konsekwentnie punktują i utrzymują ich team w dogodnej pozycji. Jakkolwiek by na to nie patrzeć, w przypadku Wild sprawa również jest otwarta i jeśli tylko mają przewagę własnej tafli, to komplet punktów zdecydowanie powinien wpaść. Jackets to dobrze ułożony ofensywnie zespół, jednak na wyjazdach tracą sporo na wartości i na tak trudnym terenie poprzeczka automatycznie wzrośnie. Stawiam na gospodarzy.

Columbus Blue Jackets @ Minnesota Wild OT [1,77] PinnacleSports ⛔ (2:1 SO)

Otrzymane punkty reputacji: +15
wonderkido 17,7K

wonderkido

Użytkownik
:hokej: Philadelphia Flyers - Pittsburgh Penguins
Pittsburgh Penguins OT |1.77| Betsson !

⛔

Dziś derby Pensylwanii! Trzeba koniecznie oglądać! Ale żeby były dodatkowe emocje, postawić. Tutaj chyba nikogo nie dziwi akurat dlaczego stawiam na Pingwiny. Niby nie powinno się grać meczy swojej ulubionej drużyny ze względu na &#39;uczucia&#39; ale w takim meczu po prostu muszę. Pingwiny, mający lekki okrojony skład przez kontuzje, nie pozostawiają złudzeń swoim rywalom. Te braki nie są odczuwalne, kiedy widzi się takiego Crosbiego, który w ostatnich dwóch meczach ze Stołecznych zaaplikował dwie bramki. On ma parcie na takie ekipy jak Flyers i dodatkowo się na te spotkania motywuje. Jest świadomy jaki prestiżowy jest to matchup, trzeba pokazać kto w derbach góruje. Ja jestem osobiście pewny, że Crosby w tym meczu również zagra swoje najlepsze zawody. Koledzy również mu jak i całej ekipie pomogą, bo również zobaczymy Neala, Malkina, a nawet Kunitza, który praktycznie dzięki Crosbiemu wyruszył na Igrzyska w Sochi. Mimo tego, że po drugiej stronie zobaczymy zapewne Giroux, zawodnika doświadczonego u &#39;gospodarzy&#39; który oddaję dużo shots nie powinien być zagrożeniem, dla Pitts. Sam mecz będzie bardzo agresywny, z wiadomych powodów. Pingwiny znani są z tego, że swoją grę opierają na solidnej ofensywie i dziś będzie to ich klucz do zwycięstwa. Pamiętam doskonale mecz jeszcze który odbył się w dzień kobiet rok temu.. gdzie Lotnicy u siebie wygrywali po 1T aż 4:1 ale że Pingwiny jak maja nóż na gardle maja dodatkową determinację, to już w 2 i 3T nie dali cienia szansy swoim rywalom aby oni to wyszli zwycięsko w tym meczu. Ostatecznym wynikiem był 4:5 dla Pitts. Być może i dziś zobaczymy dużo bramek, ale ja ufam Pingwinom, ekipie który jest lepszy pod każdym względem. Mecz już o 18 Polskiego czasu.

Otrzymane punkty reputacji: +6
stanisuaw 120

stanisuaw

Użytkownik
:hokej: Philadelphia Flyers - Pittsburgh Penguins
Pittsburgh Penguins OT |1.77| Betsson !

Dziś derby Pensylwanii! Trzeba koniecznie oglądać! Ale żeby były dodatkowe emocje, postawić. Tutaj chyba nikogo nie dziwi akurat dlaczego stawiam na Pingwiny. Niby nie powinno się grać meczy swojej ulubionej drużyny ze względu na &#39;uczucia&#39; ale w takim meczu po prostu muszę. Pingwiny, mający lekki okrojony skład przez kontuzje, nie pozostawiają złudzeń swoim rywalom. Te braki nie są odczuwalne, kiedy widzi się takiego Crosbiego, który w ostatnich dwóch meczach ze Stołecznych zaaplikował dwie bramki. On ma parcie na takie ekipy jak Flyers i dodatkowo się na te spotkania motywuje. Jest świadomy jaki prestiżowy jest to matchup, trzeba pokazać kto w derbach góruje. Ja jestem osobiście pewny, że Crosby w tym meczu również zagra swoje najlepsze zawody. Koledzy również mu jak i całej ekipie pomogą, bo również zobaczymy Neala, Malkina, a nawet Kunitza, który praktycznie dzięki Crosbiemu wyruszył na Igrzyska w Sochi. Mimo tego, że po drugiej stronie zobaczymy zapewne Giroux, zawodnika doświadczonego u &#39;gospodarzy&#39; który oddaję dużo shots nie powinien być zagrożeniem, dla Pitts. Sam mecz będzie bardzo agresywny, z wiadomych powodów. Pingwiny znani są z tego, że swoją grę opierają na solidnej ofensywie i dziś będzie to ich klucz do zwycięstwa. Pamiętam doskonale mecz jeszcze który odbył się w dzień kobiet rok temu.. gdzie Lotnicy u siebie wygrywali po 1T aż 4:1 ale że Pingwiny jak maja nóż na gardle maja dodatkową determinację, to już w 2 i 3T nie dali cienia szansy swoim rywalom aby oni to wyszli zwycięsko w tym meczu. Ostatecznym wynikiem był 4:5 dla Pitts. Być może i dziś zobaczymy dużo bramek, ale ja ufam Pingwinom, ekipie który jest lepszy pod każdym względem. Mecz już o 18 Polskiego czasu.
Drogi fanie Pittsburgh Penguins!
James Neal dzisiaj nie wystąpi.
Pozdrawiam,
stanisuaw.

kamillo13 3,4K

kamillo13

Użytkownik
Boston Bruins- Carolina Hurricanes :hokej: over 60,5 strzałów @ 1,85 unibet ✅ 41:30 :hokej: 71 ✅ Wreszcie można dopisać plus z czystym sumieniem! Ale dobry mecz z obu stron. Moje założenia się sprawdziły ????
Ja dziś prześledzę inny mecz z sesji popołudniowej niż koledzy. Po raz kolejny, być może naiwnie idę w stronę overa strzałów w meczu rozgrywanym na TD Garden. Ostatni mój bet zakończył się tragedią ze strony Bruins. 20 strzałów to niezwykle mało i trzeba sobie zadać pytanie czy mogą zagrać drugi raz z rzędu tak źle. Moim zdaniem nie. Dziś czuję lekką rekompensatę fanom Bruins po mecz z Coyotes. Tym bardziej że Misie w sesjach popołudniowych radzą sobie niezwykle dobrze. Obydwie drużyny średnio lekko ponad 30 strzałów na mecz i nie ma znaczenia czy to wyjazd czy dom. Warto zaznaczyć że ostatnie 5 wyjazdowych meczów Huraganów to średnio 35 strzałów na mecz a grali m.in. z Kings, Stars, Ducks, Sharks i Devils czyli drużyny naprawdę mocne.
Hurricanes to drużyna ze średniej półki. Raczej tej średnio niższej ale oczywiście stać ich na nawiązanie równej walki z każdą drużyną w lidze. Po Igrzyskach troszkę przygaszeni jednak ostatnio łapią wiatr w żagle. Zwycięstwa nad Sabres czy Rangers na pewno dodadzą pewności siebie i będzie to dziś widoczne w starciu przeciw Bostończykom.

Otrzymane punkty reputacji: +7
wonderkido 17,7K

wonderkido

Użytkownik
Drogi fanie Pittsburgh Penguins!
James Neal dzisiaj nie wystąpi.
Pozdrawiam,
stanisuaw.
Nie dawno zauważyłem... ehh no nic.. ale i bez niego sobie poradzą.
Jak miał kontuzje i pauzował Pingwiny robili z przeciwnikami co chcieli. Może nie miało to takiego polotu na lodzie, ale i bez niego są lepszą ekipą od Lotników. :]

Mecz za ponad 3h.

leebo 236

leebo

Użytkownik
St. Louis Blues OT @ Nashville Predators [1.57] bet365
Dlugo wahalem sie, czy nie puscic &quot;sztywnej dwojki&quot; na gosci. W koncu uznalem, ze pewniejsza opcja bedzie zagranie na zwyciestwo w tym spotkaniu po dogrywce. Predators wczoraj dosyc nieoczekiwanie ograli Jastrzebie w Chicago 3:2. Samo spotkanie nie porwalo mnie zbyt mocno, ale nie o to chodzi. Predators nie beda dzisiaj najswiezsza druzyna. Nutki walcza o pierwszej miejsce w konferencji i z pewnoscia beda chcieli dzisiaj w Nashville wygrac.
Predatorzy wracaja na wlasna tafle po serii bardzo udanych meczow wyjazdowych. Trzy mecze - trzy zwyciestwa, to bilans 12. aktualnie ekipy Konferencji Zachodniej. Nutki ostatnio ograly u siebie Oilers 6:2 i w dzisiejszym meczu rowniez sa zdecydowanym kandydatem do zwyciestwa. Warto dodac, ze Predators ostatni raz wygrali u siebie z Nutkami w 2012r., co swiadczy o tym, ze hokeisci z St. Blues sa dla nich bardzo niewygodnym rywalem. Predatorzy ostatni raz wygrali na wlasnej tafli 28 lutego z Tampa, od tej pory odnotowali cztery porazki, maksymalnie dwubramkowe. Spotkania byly wiec wyrownane, ale jednak hokeisci z Nashville nie potrafili przechylic szali zwyciestwa na swoja korzysc.
W ekipie z St. Louis zabraknie z pewnoscia Leopolda, Paajarviego i Berglunda. Mimo wszystko wydaje sie, ze podopieczni Hitchcocka spokojnie wygraja w dzisiejszym meczu. Bardzo podoba mi sie ich pierwszopiatkowa defensywa. Mam na mysli pare Bouwmeester-Pietrangelo. W tym przypadku mieszanka doswiadczenia i mlodosci spelnia swoja zadanie w calej rozciaglosci. W ataku fajnie spisuje sie etatowy wykonawca rzutow karnych - Oshie oraz Steen. Moim skromnym zdaniem to powinno procentowac wlasnie w takich spotkaniach. Wydaje sie, ze Nutki sa w stanie wybic Predatorow z dobrego rytmu i stawiam dzisiaj na ich zwyciestwo. Odwazniejszym moge polecic zwyciestwo Blues w regulaminowym czasie po kursie 1.90 w Bet365.

wojnodrake 5,6K

wojnodrake

Użytkownik
Spotkanie : Montreal Canadiens
: Ottawa Senators
✅✅✅✅✅
EDIT : poszedłem spac przy 4:1 w 15 minucie 3tercji budze sie,a tu za duzo kasy na koncie LOL
Godzina : 00:00
Typ : 1OT
Kurs : 1.72
Buk : Betsson
Analiza :

Czwarte z pięciu spotkań pomiędzy tymi dwoma drużynami odbędzie się dzisiaj w Bell Centre w Montrealu. Hokeiści Habs spotkają się z Senatorami z Ottawy. To Senatorzy wyszli górą z dwóch pojedynków wygrywając 3:1 oraz 4:3OT. Okres po IO jest dla obu zespołów mówiąc delikatnie słaby. Ottawa 2 wygrane w 6 spotkaniach, Canadiens 4 porażki w ostatnich 5 spotkaniach. Te wyniki nie zadawalają z pewnościa nikogo, a tym bardziej zawodników trenera Paula Maclean&#39;a. Ich występy oddaliły ich od PO, ponieważ z 68 punktami zajmują 12 miejsce tracąc na tą chwilę 6 oczek do Kurtek. Canadiens mimo braku wygranej w regular time po IO wciąż są na wysokim 5 miejscu i tracą tylko 3 punkty do drużyny z Toronto. Wracając do Ottawy warto powiedzieć, że ostatnie 7 spotkań to straconych aż 29 bramek czyli ponad 4 na spotkanie. Zupełnie inny problem jest po stronie Canadiens którzy strzelili tylko 7 bramek w 5 spotkaniach. Dziwna sprawa, ponieważ posiadając takich zawodników jak Vanek,Subban,Pacioretty, czy Plekanec powinno się jednak trochę więcej strzelac. Wczoraj na treningu trener Therrien próbował różnych ustawień. Daniel Briere będzie grał razem z Plekancem i Giontą,a to trio spisywało się nieźle gdy grali razem. Po treningu Briere powiedział :

&quot; To bardzo ekscytujące. Bardzo podoba mi się to ustawienie, możemy być groźni. To bardzo duża szansa dla mnie. Nasza linia odnosiła wiele sukcesu podczas gdy graliśmy razem. Czekam z niecierpliwością na to co się wydarzy.&quot;

Sam zainteresowany ma już 17 goli i 40 asyst w meczach vs Ottawie.

Fajną, a raczej super ważną sprawą dotyczącą mojego typu jest to, że dziś w końcu po IO do składu Habs wraca nie kto inny jak Carey Price. Niesamowity bramkarz który w końcu czuje się dobrze i jest gotowy do gry od pierwszej minuty.

Chociaż to Senatorowie wygrali 5 z 6 ostatnich spotkań z Canadiens to dziś spodziewam się innego wyniku. Pora zaczać efektywnie grać w PP i spokojnie wygrać z rywalami.

Otrzymane punkty reputacji: +2
chvast 396

chvast

Użytkownik
Anaheim Ducks OT @ Los Angeles Kings 2.29 PinnacleSports
Po wczorajszym becie na Ducks idę za ciosem i dzisiaj stawiam na nich w kolejnym etapie &quot;Battle of California&quot;. Do wczorajszego opisu mogę dodać, że w końcu ruszyła ofensywa, Kaczki zagrały dobry mecz, jedyne co mnie zaniepokoiło to słaby PK i dwie bramki w przewadze Avalanche. Ducks grali już trzykrotnie w tym sezonie z Kings - bilans: dwa zwycięstwa i porażka w karnych. Monarchs ostatnio grają dobrze, ale z wyżej notowanych ekip mieli okazje gości jedynie Canadiens, z którymi wygrali i Maple Leafs z którymi przegrali w środę. Ducks będą zdecydowanie najbardziej wymagającym przeciwnikiem w ostatnich dniach. Uważam, że goście to zespół mocniejszy, a ostatnie przetasowania w ustawieniu dobrze podziałały na ekipę z Anaheim i myślę, że zażegnały kryzys w ich szeregach. Atrakcyjny kurs jest dodatkową zachęta. Na pewno można spodziewać się twardej walki i ciekawego meczu, ze sporą szansą na korzystne dla mnie rozstrzygnięcie.

Otrzymane punkty reputacji: +2
yem-uoniaki 4,1K

yem-uoniaki

Użytkownik
Isles - Sabres
Okposo strzeli gola
2,80 Unibet✅✅✅

DOXXbet oferuje identyczny kurs, ale nie wlicza dogrywki. Unibet daje nam gwarancję, że gdyby Kyle chciał coś uwalić w OT, to nie będziemy stratni.

K.O ma bardzo fajnie rozłożony kontrakt - z każdym rokiem więcej chajsu. Po wielu depresyjnie słabych spotkaniach całe rzesze kibiców wątpiły, że wielka nadzieja klubu kiedykolwiek spełni pokładane w nim oczekiwania. A wybrany był chociażby przed Giroux. Każdy zawodnik ma skrajnie różną fazę rozwoju. Wielu swój prime time świętuje zaraz na początku kariery, żeby później nieznacznie, ale stopniowo obniżyć loty (najstarszy Staal to dobry przykład), inni zaczynają grać na miarę talentu w okresie największych możliwości fizycznych, tak jak K.O, a jeszcze inni wchodząc w końcowy etap kariery, w którym teoretycznie powinna być widoczna tendencja spadkowa, na wskroś temu trendowi zaczynają grać jeszcze lepiej. W ten obraz kapitalnie wpisuje się St.Louis. Sekret tkwi w tym, że on pracował przez pierwsze dwa (umowne) okresy kariery tak rzetelnie i skrupulatnie, że jego walory fizyczne w przeciwieństwie do innych zawodników w jego wieku nie uległy znacznemu pogorszeniu. Wręcz przeciwnie - w połączeniu z ogromnym doświadczeniem stał się jeszcze lepszym zawodnikiem. Dlatego też najlepsze wyniki Marty notował po 30 roku życia. To tak w kategorii małej dygresji.

Wszyscy, którzy w każdej zmianie na lepsze doszukują się teorii spiskowych, o razu stwierdzili, że K.O jest produktem Tavaresa.
Gó... prawda. Owszem, JT91 nieraz posyłał w jego kierunku takie podania, że aż brakowało tchu, ale kompletną bzdurą jest teoria w świetle której K.O jest uzależniony od #91. Moment próby przyszedł bardzo szybko, John został sponiewierany na IO i nie zagra do końca sezonu. 8GP Kyle&#39;a bez obecności JT91, a Amerykanin w tych 8GP nastukał 8 punktów. Tym samym nie tylko ponownie wskoczył na pułap zawodnika point per game (idealne 67/67), ale i bez wahania wziął na siebie ciężar rozgrywania, i co więcej - wychodzi mu to fantastycznie! 5A w last 2GP, a byłoby więcej, gdyby Nielsen nie potrzebował miliona podań przed bramkę, żeby wreszcie coś strzelić. Formacja z Duńczykiem, Lee (duże odkrycie) i K.O &quot;robi&quot; bramki w nieznacznie gorszym tempie od pamiętnej Vanek-JT-KO.
Kyle to szybki skurczybyk z mocnym laserem w łapie. Gra bardzo ekwilibrystycznie i dzięki niebanalnej technice i genialnej orientacji jest w stanie szybko przełożyć krążek z FH na BH, albo przyjąć gumę nawet jeśli podanie pozostawia wiele do życzenia. Nie sądzę, że jest to sezon życia Amerykanina, bo jest w stanie grać jeszcze lepiej. Zarówno Isles jak i Sabres nie grają już o nic, dzięki temu zarówno gospodarze jak i goście nie boją się próbowania nowych rozwiązań, wprowadzania nowych zawodników (eksperymenty w defensywie Isles), zatem bramki jak najbardziej wskazane. Polecam zasiąść przed tym spotkaniem, bo mogą mieć miejsce jakieś mini burdy. Podobno dzisiaj planowany jest protest przeciwko ułomnym rządom Snowa i już podczas wczorajszego spotkania z SJS kontrole przy wejściu były znacznie bardziej dokładne (sprawdzanie, czy kibice nie chowają po kieszeniach i pod kurtkami zwiniętych plakatów o bardzo dosadnej treści &#39;&#39;Snow must go&quot; [to najłagodniejsza wersja]). Właściwie to nie dziwie się kibicom, klub z taką historią powinien mieć na stanowisku GM-a kogoś sprawnego umysłowo, a nie wymieniającego Vanka za jakieś nie wiadomo co, podczas gdy wcześniej na stole pojawiło się kilka dużo lepszych ofert.

Easy?

Otrzymane punkty reputacji: +1
Status
Zamknięty.
Do góry Bottom