>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<
  • Przypomnienie i prośba o zapoznanie oraz stosowanie się do wymienionych wytycznych odnośnie rozliczania swoich typów na forum!
    TUTAJ!

• Nowy projekt na forum!
    Podziel się swoim kuponem!

• Zaobserwuj nasze profile na Insta, X oraz FB i zgarnij gwarantowaną nagrodę!
    SOCIAL MEDIA!

NHL - sezon 2013/2014 - Sezon Zasadniczy

Status
Zamknięty.
piscatella 6,2K

piscatella

Użytkownik
Detroit Red Wings - New Jersey Devils

Wczoraj Red Wings planowo okazali sie nieznacznie gorsi od Avalanche, którzy wygrali dopiero po dogrywce. Dziś do hockeytown zawita gorszy zespół od tego, który wczoraj zdobywał tafle w Detroit. W bramce gospodarzy tym razem Howarda zastąpi Gustavsson, który w przeciwieństwie do swojego startera, zalicza całkiem udaną kampanie. Devils to w tym sezonie typowi średniacy, według mnie nie bedą w stanie awansować do playoffów. Aktualnie jest to dla nich przejściowy okres i przygotowanie pod budowe nowej drużyny. Sądze że dziś Red Wings powinni wypaść lepiej w porównaniu do wczorajszego spotkania. Babcock to jeden z najlepszych fachowców w tym sporcie, jako jedyny trener sięgnął po hokejowe &quot;trzy korony&quot; i na spotkanie z przeciętnymi Devils powinien dobrze zmotywować swoich podopiecznych, gdyż ich sprawa awansu do fazy posezonowej również jest sprawą otwartą.
Red Wings OT 1,96 Pinnacle ✅

Otrzymane punkty reputacji: +3
challenger 23,2K

challenger

Forum VIP
vs.
Toronto Maple Leafs - Philadelphia Flyers (4-3 F/OT)
Typ: Philadelphia Flyers ML ⛔ ????
@ 2.04 Pinnacle
Dziś o 01:00 w Air Canada Center dojdzie do starcia miejscowych Maple Leafs z Philadelphia Flyers. Faworytem buków w tym meczu jest zespół Toronto. Czy słusznie? Moim zdaniem nie. Przecież ekipa Klonowych Liści wygrała zaledwie raz w 4 meczach po olimpijskiej przerwie (ostatni mecz w MSG z Rangersami). Z koleji Lotnicy już przed igrzyskami sygnalizowali dobrą formę. Aktualnie mają serie 3 zwycięstw z rzędu i mało tego wygrali 7 z ostatnich 8 gier. Starcia z San Jose nie biorę pod uwagę bo to był typowy wypadek przy pracy. Słabszy dzień przytrafił się Masonowi i efekt było widać w wyniku końcowym. W ostatnich dniach imponuje szczególnie capitan Claude Giroux, który jest kluczem do sukcesu - 8 goli i 9 asyst w ostatnich 10 meczach budzi szacunek. Co prawda Flyers wciąż kuleją w defensywie jednak w każdym meczu potrafią strzelić tego 1 lub 2 gole więcej aniżeli rywale jak długo będzie się to udawać nie wiem ale dziś liczę na ich kolejny win. Toronto zawodzi i póki co nie widzę podstaw aby uwierzyć w ich przełamanie bo zwycięstwo z Rangersami w dogrywce było raczej dziełem przypadku aniżeli początkiem powrotu do wielkiej formy. Let&#39;s Go Flyers!!!

Otrzymane punkty reputacji: +17
michbrze 387

michbrze

Użytkownik
Vancouver - Calgary -1,5 @2.9 Bet365
Po raz kolejny celuje w mecz swoich niesfornych ulubieńców. Tym razem decyduje się na ich zwycięstwo przynajmniej 2 bramkami. Wynik bardziej na intuicję, która może dzisiaj mnie w końcu nie zawiedzie. To czy Canucks dostaną się do playoffów stoi narazie pod coraz większym znakiem zapytania. Jest to jednak drużyna z charakterem, która do tej pory co roku do końca sezonu zasadniczego miała ambicję i starała się zakończyć rywalizację na jak najwyższym miejscu. Myślę, że i teraz nie poddadzą się bez walki i nie oddadzą łatwo miejsca w playoffach. Pora więc by wrócić na własne śmieci i podnieść się w końcu z tego błota. Rywal do tego mój ulubiony. Za sporą wygraną przemawiają więc do mnie argumenty:
- mecz u siebie, co zawsze jest jakąś przewagą,
- ogromna chęć pokazania przez gospodarzy, że trzeba się jeszcze z nimi liczyć, presja wygrania rosnąca napewno z meczu na mecz,
- osłabiony przez kontuzje rywal z którym Orki lubią, potrafią i chcą wygrać
- kolejne 9 meczy od dzisiaj to świetna szansa by nadrobić straty, później będzie już tylko trudniej gdy przyjdzie się zmierzyć z zespołami takimi jak LA, Colorado, Anaheim
- ostatnie 10 potyczek obydwu zespołów to 8-2 dla Vancouver
Canucks, wake the fuck up!

wonderkido 17,7K

wonderkido

Użytkownik
:!: :!: :!:

Przed nami weekend. A co za tym idzie. Gratka meczy NHL!, Czyli to co lubimy. Od razu na pierwszy rzut oka, podoba mi się spotkanie Odrzutowców, z Senatorami. Jeszcze przed igrzyskami grali bardziej solidniej i wygrywali mecze za meczem, pod wodzą nowego trenera. Teraz grają już na swoim lodzie, z Ottawą. Ekipie niezwykle zagadkową, bo potrafią przysporzyć wiele kłopotów. Takim ekipom jak Canadiens, w playoff tamtego roku, a nawet utrudniali życie w meczu Pingwinom, mimo że to oni odpadli później. Spodziewam się dzisiaj wyższości Jets, którzy mający silną ofensywę w dzisiejszym meczu w końcu odniosą komplet punktów. Fakt, ostatnio grali trudny mecz z Kings, ale z Nimi zawsze będzie się grało ciężko. Wiadomo, że Królowie to nie chłopcy do bicia. Chyba nawet coś postawię w tym meczu Jets. Z soboty na niedziele również jest multum meczy. Drapieżcy po dwóch porażkach z rzędu na swoich śmieciach idą na odstrzał, dziś Kurtkom? Wcale mnie to nie zdziwi, ale być może tak będzie, że to i Drapieżcy w końcu się postawią. Bardzo szybko odpowiadają na bramki, ale często łapie ich zadyszka. Resztę meczy zostawię wam ;)

Zachęcam do dyskusji.
Kursy oferowane przez Betsson !

wojnodrake 5,6K

wojnodrake

Użytkownik
Toronto Maple Leafs : Philadelphia Flyers ✅✅✅✅✅ No i masz Pan Bóg, się Toronto nie dało

Kolega wyżej daje kase na Lotników, a ja jednak zaufam Liściastym. Po przerwie na IO Toronto wygląda mocno przeciętnie, żeby nie powiedzieć słabo.Wygrana z Strażnikami na wyjeździe napawa jednak lekkim optymizmem. Drużyna z T/O ma swoje problemy. 0-17 ostatnich Power Play zawstydzające(pamiętam jak opisywałem Capsów którzy mieli 1-27 i tej samej nocy wykorzystali 2PP). Tak samo liczę,że będzie dziś z Leafsami. Do tego(za Nhl.com) stracili 4 shorthanded goals w 4 spotkaniach co jest wynikiem po prostu niedopuszczalnym,wstydliwym. Mówiłem już wiele razy, że drużyna z Toronto prezentuje się słabo w obronie. Flyers są 2 pozycje za Toronto w tabeli konf. do tego mają rozegrane o jedno spotkanie mniej, więc jest to mecz dużej wagi. Wydaje mi się, że po słabych/bardzo słabych występach czas się przebudzić na dobre. Kessel i JVR muszą wykorzystywać grę w PP i zdobywać punkty dla swojej drużyny. Toronto gra u siebie niezły hokej i nie odda dziś punktów przyjezdnym.

Typ : 1OT
Kurs : 1,80
BuK : Expekt

Dziś uśmiechnę się chyba jeszcze do Capsów, ale muszę to przemyslec ???? Uśmiech do Capsów również się opłacił. Świetna noc NHL + NBA ! ???? ✅✅✅

lutek 9,3K

lutek

Użytkownik
Przed zespołem z Florydy bardzo ważny mecz pod kilkoma względami, zaczynając na pewno od możliwości przełamania słabszej ostatnio passy i przede wszystkim patrząc przez pryzmat samego Stamkosa, który dokładnie w ostatnim meczu 11 listopada w Bostonie nabawił się poważnej kontuzji, która wykluczyła go na 45 spotkań. Zadebiutował w ostatnim meczu z literką &quot;C&quot; na piersi , zostając w pełni docenionym za swoje wszystkie zasługi przez Steve&#39;a Yzermana (GM Lightning). Ciężko powiedzieć, jak będzie wyglądać sprawa jego ewentualnej formy, bo tak długotrwała nieobecność może spowodować delikatne przyrdzewienie &quot;trybów&quot; , ale jestem pewien że ciężar dowództwa na tafli nad całą drużyną będzie w jakiś sposób go mobilizować. Bruins to ciężki rywal, powiedział
bym że w ostatnim okresie jeden z najcięższych do pokonania dla Bolts i tylko w tym sezonie zostali pokonani już trzykrotnie z bilansem bramkowym 11 do 1 na korzyść Bruins.
Być może Lightning nie są w jakiejś wystrzałowej formie, jednak porażka z tak słabym zespołem jak Sabres przydarzyła się w najodpowiedniejszym momencie, żeby się otrząsnąć, złapać ponowny rytm i włączyć się do walki o dogodną pozycję na Wschodzie. Bruins są niewygodni, ale jak najbardziej do &quot;łyknięcia&quot; , a ostatnie umocnienie gospodarzy w postaci sprowadzenia Callahana czy powrotu Stamkosa, powinno tutaj w pewnym wymiarze pomóc. Stawiam na gospodarzy.

Boston Bruins @ Tampa Bay Lightning OT [2,03] PinnacleSports ⛔ (4:3 SO)

Otrzymane punkty reputacji: +6
chvast 396

chvast

Użytkownik
St Louis Blues @ Colorado Avalnche OT 2.05 PinnacleSports
Spotkanie pomiędzy Blues a Avalanche jest niezwykle ważne dla układu w dywizji Centralnej. Pomiędzy wspomnianymi dwoma zespołami i Blackhawks rozegra się walka o zwycięstwo w dywizji, dlatego spodziewam się zaciętego meczu. Blues po ostatnim transferze są dla mnie jednymi z kandydatów do końcowego zwycięstwa. To niezwykle mądrze budowana drużyna, bez wielkich gwiazd, ale niezwykle zbilansowana. Nie odejmuje jednak ambicji zawodnikom Avalanche, którzy robią w tym sezonie furorę. Obecnie są w bardzo dobrej formie, przedwczoraj ograli Red Wings, a we wtorek rozprawili się w Chicago z innym rywalem z dywzji - Blackhawks. Istotnym metchupem będzie pozycja bramkarza. W barwach Lawin wystąpi Varlamov, Nutki nie potwierdziły jeszcze bramkarza na mecz, jednak obaj bramkarze Blues mają słaby bilans przeciwko Avalanche: Miller .888 w 6 meczach przeciwko zespołowi z Colorado, Elliott .864 również w 6 meczach. Po przeciwnej stronie barykady stoi Varlamov, któremu dobrze broni się przeciwko Blues - .938 w 8 meczach. Przytoczona statystyka to istotny atut dla gospodarzy, wraz z przewagą terenu pozwala mi optymistycznie spoglądać na ich szanse w dzisiejszym meczu.

wonderkido 17,7K

wonderkido

Użytkownik
:hokej: Winnipeg Jets - Ottawa Senators
Więcej strzałów na bramkę - Jets |1.87|
Bwin !

✅ 49-32

Dziś na wieczór, bo dość wcześnie Polskiego czasu o 21, Senatorzy wylatują to Odrzutowców. Sami są ekipą nie regularną, ale i momentami mają swoje przebłyski. O dziwo w h2h właśnie to gospodarze, grali słabo i lepiej wyglądają goście, ale teraz tak patrzę na bramkarzy dzisiaj którzy będą bronili bramek. To jednak stwierdzam, że Odrzutowce tutaj powinni wykorzystać ten kluczowy moment, bo po drugiej stronie Anderson. Jakoś specjalnie mnie nie przekonuje ten goalie. Odrzutowce mają solidną i silną ofensywę na której zbudowani są takie silne linie jak chociażby Ladd, Little a nawet Wheeler. Ci dwaj pierwsi genialnie się spisują podczas powerplay. Notują mnóstwo strzałów, ale druga piątka również jest obiecująca. Kane, który z meczu na mecz oddaję po 5 minimum strzałów, momentami nawet 7. Jokinen też swoje dołoży. Senatorzy również mają swoje silne ogniwo, jakim jest Spezza, albo i Michalek, ale oni mimo tego, że mają ogromny potencjał nie oddają tak dużo strzałów na bramkę rywali. Jest jeszcze Karlsson, zawodnik niebezpieczny, groźny w swoich poczynaniach na lodzie więc na pewno defensywa Jets będzie miała dziś z nim dużo pracy. Reasumując, mecz będzie na pewno zacięty z dwóch stron, lecz jeśli miałbym oceniać właśnie strzały na bramkę to zaufam Odrzutowcom. Na swoich śmieciach mają średnio po 30 wzwyż strzałów więc liczę że i ten aspekt gry mnie z ich strony nie zawiedzie.

Otrzymane punkty reputacji: +11
yem-uoniaki 4,1K

yem-uoniaki

Użytkownik
Jets - Sens
Kane strzeli gola (60 min)
3,60 DOXXbet⛔

Kaner jest zawodnikiem nad wyraz skomplikowanym i bardzo ciężko jednoznacznie go określić, to praktycznie niemożliwe. Na lodzie pełen sprzeczności. Chwilami po własną bramką wyłącza mózg i nie wie, co robić. Gra bez krążka w D to momentami coś okropnego. Z drugiej strony nie przeszkadza mu to być silnym ogniwem w PK. Dzięki ogromnej żywiołowości przeciwnikom ciężko rozegrać zamek, bo najdalej wysunięty #9 już jest przy nich. W tym sezonie już 2 SHG na koncie, niektórzy to i przez 10 lat tylu nie zdobędą. Można zatem wnioskować, że w PP też wymiata. No i mamy kolejną sprzeczność, bo Evander nie nadaje się do gry w przewadze, dopóki nie nauczy się kontrolować swojej impulsywności. W man adv trzeba nieco uśpić przeciwnika umiarkowanie szybką, ale dokładną wymianą krążka, a następnie przyspieszyć. Problem w tym, że Kaner nigdy nie zwalnia, brakuje mu cierpliwości. Zamiast spokojnie się ustawić i czekać jak rozwinie się akcja, zmienia pozycje jak głupi, a kiedy tylko dostanie krążek momentalnie strzela. Wkład w grę w ES jest już jednak niepodważalny. #9 wprowadza mnóstwo energii do każdej formacji, w której przyjdzie mu zagrać. Obecnie rozhulał arcywolną parę Big Buff &amp; Jokinen. Olli sprawia wrażenie młodszego o 3 lata, bo musi nadążać za nasterowanym Kanadyjczykiem. #9 to zawodnik niezbyt pomysłowy, hokejowe IQ na bardzo wątpliwym poziomie, ale i tak bije na głowę wielu teoretycznie lepszych zawodników tym, że w każdy mecz, każdą zmianę, wkłada całe serce i maksimum sił. Jeżeli u zawodnika widać ogromne zacięcie i pasję, wszystkie braki wydają się mniejsze. Bardzo często dzięki kamerze pokazującej box Jets możemy zobaczyć, że większość zawodników spokojnie siedzi i obserwuje mecz, a Kaner sapie jak koń mając jeszcze w nogach poprzednią zmianę. Był bez wątpienia najjaśniejszą postacią Jets w ostatnich dwóch spotkaniach. Oprócz 2 pechowych słupków w starciu z LA uratował honor drużyny w typowej dla siebie akcji. Przy próbie wyminięcia obrońcy krążek uciekł mu zbyt daleko. Gwarantuję, że 90% zawodników zawróciłoby w takiej sytuacji do boxu. Ale na pewno nie #9. Podczas gdy Doughty całkowicie zlekceważył sytuację i leniwie toczył się do krążka, Evander w sekundzie go wyprzedził i kiedy krążek był już za bramką zagrał na pamięć przed tzw doorstep, gdzie czekał Jokinen chwilę później cieszący się ze zdobycia gola. Przyszłość Kanadyjczyka w WPG stoi pod znakiem zapytania. Nie zdziwię się, jeśli zostanie oddany, ale też nie będę zaskoczony, jeśli organizacja da mu czas na popracowanie nad sobą. Jeśli za tą pasją i zaangażowaniem pójdzie w parze dużo większa odpowiedzialność, umiejętna rotacja tempa gry i mniejsza samolubność, to z Evandera może wyrosnąć naprawdę świetny PF, bezcenny nie tylko dla Jets, ale i Team Canada. Gospodarze po odejściu Noela są zupełnie inną drużyną. Maurice w przeciwieństwie do poprzednika posiadł zdolność logicznego myślenia i nie ustawia naiwnie tych samych linii w nadziei, że wszystko nagle zacznie klikać. Gdyby na zmianę coacha zdecydowano się wcześniej, Odrzutowce nie musiałyby się spinać praktycznie na każde spotkanie, żeby mieć nadzieję gry w PO. 2 porażki to już za długi cold streak, jeśli weźmiemy pod uwagę cel, jaki sobie postawili. Przedłużenie tej serii do 3-4 spotkań bez punktu może okazać się zgubne. Z całą pewnością są w stanie podjąć rękawicę z Sens. Nie miałbym nic przeciwko, żeby to Kane był jednym z architektów dobrego wyniku. Kurs w granicach 2,90-3,10 uznałbym za słuszny, @3,60 w mojej ocenie jest zawyżony. Spotkanie już o 21, idealne na rozgrzewkę przed typowo nocnym seansem.

Otrzymane punkty reputacji: +1
kamillo13 3,4K

kamillo13

Użytkownik
New Jersey Devils- Carrolina Hurricanes
Więcej strzałów na bramkę- Hurricanes@ 2,30 bwin
✅ 31:33 ✅

Naprawdę fajny bet po jeszcze fajniejszym kursie. Stawiam zdecydowanie na Hurricanes. Warto przytoczyć statystyki strzałów poszczególnych drużyn w tym sezonie. Hurricanes oddają średnio 31,3 strzałów na mecz co daje im 8 pozycję spośród wszystkich drużyn w lidze. Jeśli chodzi o Devils jest to średnio 26,4 strzałów na mecz co daje im dopiero 29 pozycję w lidze! Drużyn w całej lidze NHL jest 30 tak więc Diabły to outsider ligi. Ostatnio jednak swoją średnią podciągnęli w górę, ale wątpię że stać ich na 30 strzałów. Jest to drużyna która raczej się &quot;oszczędza&quot; w tym aspekcie. Huragany to natomiast drużyna która jest mega nieskuteczna ale za to oddaje mnóstwo strzałów. Dziś są w stanie spokojnie ogranąć 30+. Na koniec dodam że goście zdołali oddać ostatnio 52 strzały na bramkę Hillera który jest goalie Ducks, a jak wiadomo Honda Center jest naprawdę trudnym terenem do zdobycia.

piscatella 6,2K

piscatella

Użytkownik
Tampa Bay Lightning - Boston Bruins

Dziś pod lupe wziąłem mecz w słonecznej Tampie, gdzie miejscowi Lightning podejmą ekipę z Bostonu. Goście jak do tej pory w tym sezonie wygrali wszystkie potyczki dzisiejszymi gospodarzami i mimo powrotu Stamkosa, Lightning nadal brną w kryzysie. Oznacza to, że Bruins są w dobrej sytuacji by zaliczyć dziś tzw &quot;sweep&quot; nad ekipą z Florydy. Rask znów złapał świetną forme i broni bardzo solidnie. Ponadto defensywa Bruins nie pozwala ostatnio przeciwnikom na oddawanie dużej ilości strzałów. Myślę że dziś popularni &quot;Bolts&quot; nadal bedą w tkwili w tej niezbyt korzystnej sytuacji. Jeśli przegrywa się u siebie nawet z Sabres to oznacza to niestety spory dołek i w starciu z takim potentatem jak Bruins, może być tylko gorzej. Nie spodziewam sie tutaj żadnych fajerwerków po gospodarzach i zdecydowanie idę w stronę gości.
Bruins 60&#39; 2,47 Pinnacle ⛔

wojnodrake 5,6K

wojnodrake

Użytkownik
New York Rangers : Detroit Red Wings oooo Detroit tyle bramek strzelilo oooooooo ⛔⛔⛔⛔⛔⛔⛔

Spotkanie o 17:30, więc trzeba przyznać, że bardzo, ale to bardzo wcześnie. Przyznam się, że nie bede oglądać bo akurat będzie mecz Legii. Przechodzimy do typu. Detroit Red Wings po przerwie na IO wyglądają conajmniej przyzwoicie. Pierwsze dwa mecze to pewne wygrane z Montreal Canadiens i Ottawa Senators(oba na wyjeździe). Następnie przyszła pechowa porażka z NJD w ostatnich sekundach regulaminowego czasu. Warto wspomnieć, że w tym spotkaniu nie wystąpił już gwiazdor drużyny z Mo Town Pavel Datyuk, nie wspominając o absencji H.Zetterberga,który nie gra już od IO. Czwarte spotkanie to mecz pomiędzy DRW, a drużyny Colorado Avalanche, gdzie Detroit znów przegrali w ostatnich sekundach dogrywki. Następnie przyszła pewna wygrana na swoim terenie z NJD(7:4). Drużyna była zmuszona zakontraktować jakiegoś Centra i rzeczywiście udało im się to. Graczem który teraz występuje w I linii jest David Legwand i trzeba przyznać, że wkomponował się przyzwoicie. Drużyna ze stanu Michigan potrzebowała jakiegoś doświadczonego zawodnika, który pod nieobcenośc dwóch gwiazd wesprze młokosów. W świetnej formie jest Franzen tzw Mule, który po dłuższej kontuzji wrócił i strzela jak na zawolanie. Po drugiej stronie tafli, mamy Strażników z Nowego Jorku, zespół bardzo nierówny, stać go na wiele wygranych z rzędu, ale tak samo na wiele porażek. Beznadziejnie po IO wygląda Lundgvist, który nie może się przebudzić po powrocie z IO. Do drużyny dołączył były już gwiazdor Tampy Martin St Louis, który ma pomóc w awansie do PO. Drużyny te znajdują się na 7 i 8 miejscu konf. wschodniej i będą do ostatniego spotkania walczyć o awans do PO, ponieważ na tą chwilę drużyny z pozycji 9-12 mają realne szanse na awansowanie do fazy posezonowej. Wydaje mi się, że to drużyna Skrzydeł jest w lepszej formie,nieźle spisuje się na taflach przeciników(ma 6 bilans meczów wyjazdowych w całej NHL) i to ona zgarnie 2 punkty w tym spotkaniu.
Edit : Warto dodać, że w bramce można spodziewać się Jimmiego Howarda, ponieważ Gusti znów ma kontuzje.

Typ : 2OT
Kurs : 2,30
Buk : Expekt

Otrzymane punkty reputacji: +9
challenger 23,2K

challenger

Forum VIP
vs.
New York Rangers - Detroit Red Wings (3-0)
Typ: Detroit Red Wings incl.OT ML ⛔ ????
2.44 @ Pinnacle
Podobnie jak kolega wojnodrake mam zamiar powierzyć swój kapitał drużynie z Michigan. Będzie to 3 i zarazem ostatnie spotkanie obu zespołów w regular season a dziś Skrzydła muszą bronić się przed sweepem ze strony Strażników, gdyż obie poprzednie gry padły łupem Rangersów. O szpitalu w zespole Red Wings nie ma sensu pisać bo jest to temat dobrze zgłębiony w dziale (głównie przez Lutka) bo kto jak kto ale on o Detroit wie najwięcej. Doszedł rzeczywiście Legwand do składu i faktycznie może to zadziałać i pomorze on w załatwieniu Red Wings postseason. W swoim debiucie zapisał na swoim koncie gola + dorzucił 2 asysty. W fajnej formie są też Johan Franzen i Gustav Nyquist, którzy pkt regularnie ostatnio. Najsłabszym ogniwem Detroit pozostaje Jimmy Howard, bo to on w dużej mierze ponosi odpowiedzialność za tracone bramki. Zagubił się kompletnie i nie potrafi ustabilizować formy. Jest co prawda Gustavsson, który bronił w ostatnim meczu ale on częściej jest kontuzjowany aniżeli zdolny do gry. Na szczęście Lundqvist także nie przeżywa ostatnio najlepszego okresu a więc goalie w miarę na równym poziomie. Dodatkowo gospodarze dziś prawdopodobnie wystąpią bez swojego najlepiej punktującego zawodnika - centra Brada Richardsa.
Tak jak pisałem na początku, wierzę że Red Wings obronią się przed sweepem w MSG i nie pozwolą Rangersom na win u siebie. Jako ciekawostke podam fakt iż:
  • Red Wings are 12-4 in the last 16 meetings.
  • Red Wings are 7-3 in the last 10 meetings in New York.

Otrzymane punkty reputacji: +13
lutek 9,3K

lutek

Użytkownik
Trudno się z wami panowie nie zgodzić, że pierwsza linia z Nyquistem, Franzenem i świeżo upieczonym Legwandem to aktualnie najwyższy priorytet produktywności Skrzydeł i właściwie główne wyjście by wraz z mlodzikami przeczolgac zespół do playoffow. Na początku nie byłem zbytnio zadowolony z ceny jaką zapłacił Holland za centra z Predators - oddał bardzo solidnego prospekta z Grand Rapids (AHL aktualnie) , 3 pick (który po ewentualnym wejściu do PO zamienia się w 2nd) i młodego Eavesa. Za tą cenę pozyskać można było spokojnie Vanka.. WIERZĘ, że manager DRW wiedział co robi, tym bardziej że chwilę po sfinalizowaniu transferu podał do wiadomości, że wypada Datsyuk na kolejne 3 tygodnie, a u Helm&#39;a podejrzewa się wstrząśnienie mózgu - więc kolejne dni bez dwóch podstawowych centrów, nie wspominając o Weiss&#39;ie, który leczy się już 3 bity miesiąc. Legwand to dobra alternatywa; warunki fizyczne, sporo wygrywajacych wznowien i przedewszystkim presja i dobre ustawienie przy bramce przeciwnika. Nyquist punktuje, Franzen choć wciąż leniwy - jest skuteczny, więc tylko robić swoje, zachować ciut większej konsekwencji w defensywie i wejść jakimś sposobem do postseason, gdzie już spore szanse ze powróci Zetterberg, zdrowy DATSYUK i Weiss i jeśli uda się utrzymać tą produktywność w ofensywie, to w połączeniu z doświadczeniem Wschód może trzasc portkami.

Dziś nie będzie lekko, tym bardziej że ciężko mi zaufać Howardowi, ale może uda się nadrobić skutecznością ofensywną.

piscatella 6,2K

piscatella

Użytkownik
Minnesota Wild - St Louis Blues

Z dzisiejszej oferty tylko jedno spotkanie rzuciło mi się szczególnie w oczy.
Mowa o starciu które dzisiejszej nocy będzie miało miejsce w St Paul w stanie Minnesota. Tamtejsi Wild zagrają przeciwko ekipie z St Louis. W bramce gospodarzy zadebiutuje świeżo pozyskany Ilya Bryzgałow. Zaś między słupkami Blues stanie dziś Elliott. W oczach oddsmakerów zdecydowanym faworytem tego spotkania są goście. Ja z kolei twierdze inaczej. Blues są najmocniejsi z Millerem i na własnej tafli, a w tej sytuacji oba czynniki nie wchodzą w gre. Gospodarze równiez dysponują bardzo dobrym składem i napewno nie stoją tutaj na straconej pozycji. Odnośnie jeszcze Bryzgałowa, sądze że Wild to ekipa w której powinien zaistnieć. Do tej pory nie sprawdził sie kompletnie w teamach o charakterystyce z naciskiem na gre ofensywną, mowa tutaj oczywiście o Flyers oraz Oilers. Wild są typowym przykładem zespołu defensywnego, u nich obrona jest ważniejsza niż frontalny atak i w mojej ocenie Bryzgałow powinien nieco odbudować swoją mocno nadszarpniętą pozycje. Jak już pisałem, kurs na gospodarzy jest bardzo atrakcyjny i bez wiekszego namysłu postanowiłem go pobrać.
Wild OT 2,16 Pinnacle ⛔

wojnodrake 5,6K

wojnodrake

Użytkownik
Tampa Bay Lighting : Phoenix Coyotes ⛔⛔⛔⛔⛔ Stamciu dalej spi, a koledzy słabo strzelają karne.

Tak na dobrą sprawę co tu opisywać. Team Lightning został ostatnio dosyć dokładnie przeanalizowany przez kilka osób. Drużyna po IO wygląda słabo 5 porażek w 6 meczach. Wygrana jedynie z chimerycznymi Dallas, po których można spodziewać się wszystkiego. Do składu wrócił Stamkos,został kapitanem, rozegrał dwa spotkania i w żadnym nie zapunktował(pewnie pora dziś). Rywalem Tampy jest drużyna Kojotów z Arizony, która będzie walczyć o PO. Team z Phoenix jest zespołem słabo poukładanym w defensywie. Tracą dużo bramek na wyjazdach bo aż średnio ponad 3 gole. W tym upatruje swojej szansy. Tampa ma niezły potencjał ofensywny i po 4 porażkach z rzędu najwyższa pora się przebudzić i pokonać Phoenix.

Typ : 1OT
Kurs : 1,65
Buk : Expekt

lutek 9,3K

lutek

Użytkownik
Pingwiny to typowy rodzaj zespołu, który pomimo zdarzających się trudności , z jakiś powodów potrafią znaleźć sposób na wygranie danego spotkania. W ostatnim starciu z &quot;powerhouse&quot; Ducks byli w pewnym momencie krok od pobicia rekordu...... najmniejszej ilości oddanych strzałów do III tercji, a mimo to wykorzystali swoje szanse, głównie z zabójczej w tym sezonie gry z przewagi, która plasuje się na I miejscu w lidze (ok 25%) Wiarę w swoje możliwości i ogromną chęć wygranej w Kalifornii potwierdzili w konkursie karnych.

Cały przebieg meczu w wykonaniu gości w wielu momentach wyglądał dość pasywnie, ale mogliśmy ujrzeć na jednej linii m.in Crosbiego z Małkinem, których Bylsma na mój gust powinien częściej wypuszczać razem, czy chociażby solidnie prezentującego się Kunitza, który po zgarnięciu złota w Sochi, uwierzył w większym stopniu w swoje możliwości. Ogólnie Pingwiny po tak wielkim zwycięstwie z Kaczkami, powinni pójść odpowiednim torem, wykorzystać swoją przewagę i odzwierciedlić ją w jak najlepszym wymiarze w Waszyngtonie, tym bardziej że mają bardzo korzystny na swoją korzyść bilans bezpośrednich spotkań , a Stołeczni z pewnością nie należą do fachowców w dziedzinie przełamywania serii (przykład H2H z Sharks chociażby).

Sprowadzenie Halaka na bramkę na pewno w pewnym stopniu pomoże w walce o postseason, ponieważ obok nieregularnej w tym sezonie defensywy był to chyba priorytetowy mankament tego zespołu w tym sezonie (niestety Holtby rozgrywa słaby sezon).

Stawiam tutaj mimo wszystko na gości ,którzy pomimo przytrafiających się potknięć, wciąż są zespołem lepszym. Mecz o północy.

Pittsburgh Penguins OT @ Washington Capitals [1,78] PinnacleSports ✅ (3:2)

Otrzymane punkty reputacji: +6
wonderkido 17,7K

wonderkido

Użytkownik
:!: :!: :!:

Dzisiaj i jutro mnóstwo meczy. Już na pierwsze rzut oka, podoba mi się spotkanie Crosbiego, z Ovieckhinem, ale pozwolę sobie napisać o tym meczu w osobnym temacie, gdyż na pewno nie zostawię ten mecz bez komentarza. Drugie starcie jakie mi się podoba jest Błyskawic, z Kojotami. Czy w końcu Stamer się przełamie i ubije krążek w sieci? Całkiem możliwe, ale póki co jego mecz na te dwa spotkania, nie wyglądały najgorzej mimo że w ostatnim meczu nie oddał nawet strzału. Natomiast z Szablami po kontuzji już to wyglądało lepiej, bo strzałów było pięć. Dziś rywal również wcale nie ogórek, ale i swoje w delegacjach potrafią. Goalie Smith na posterunku będzie bronić między słupkami dziś gości i znając jego temperament będzie to jego dobry występ, ale ekipa z Florydy musi zacząć wygrywać. Czy to dziś się stanie nie wiem. Przekonamy się po meczu.

Zachęcam do dyskusji.
Kursy oferowane przez Unibet :!:

chvast 396

chvast

Użytkownik
Phoenix Coyotes OT @ Tampa Bay Lightning 2.32 PinnacleSports

Lightning vs Coyotes czyli spotkanie dwóch zespołów, które grają poniżej swoich możliwości. Bolts, jak już wspominał wojnodrake, po IO prezentują się naprawdę słabo. Transfer St. Louisa zepsuł nieco atmosferę wokół zespołu, a nowy kapitan - Stamkos wciąż nie osiągnął optymalnej formy po długiej kontuzji. Kojoty grają dobrze, ale tylko u siebie. Myślę, że aby poprawić dyspozycję &#39;Yotes muszą znaleźć lidera, ewentualnie potrzebne są zmiany w sztabie. Tymczasem jednak trzeba wyciągać tyle ile się da z wyjazdów w tym sezonie i walczyć o dziką kartę. 5 meczów wyjazdowych przegranych z rzędu i 10 porażek w ostatnich 11 wyjazdowych meczach to poważny problem. Dziś dobra okazja na przełamanie. Dogs rozegrali ostatnio dobry mecz z Cannadiens, i twardo walczyli z Capitals w Waszyngtonie. Bardzo potrzebują tego zwycięstwa i myślę, że są zmotywowani. Bolts w obecnej formie są zespołem do pokonania. Gram na przełamanie Kojotów.

wonderkido 17,7K

wonderkido

Użytkownik
:hokej: Washington Capitals - Pittsburgh Penguins
Pittts OT |1.77| ▶ Bwin !

✅ 2:3

Tak więc jak obiecałem, pod lupę biorę matchup, pomiędzy Crosbym a Ovieckhinem. Obie ekipy dzieli ogromna różnica klas. Pingwiny to bestie, nawet jak im nie idzie, potrafią odbić się od dna i jeszcze doprowadzić mecz po swojej myśli. Pamiętny mecz z Odrzutowcami jak przegrywali 2-0 i wcale autobusu pod bramką Jets nie ustawili, bo dalej atakowali. Mimo to Pingwiny się nie poddali. To są waleczne bestie, w tamtym sezonie, jedna z najlepszych ekip w delegacjach. Dziś wyjazd do Stolicy, do zespołu który gra bardzo w kratkę. Mają najlepszego zawodnika, bo Ovieckhin biję golami na głowę, ale on nie powinien stanowić ogromnej przeszkody, dla Pitts. Gra w przewadze, dla dzisiejszych gospodarzy wiadomo, że będzie grana pod Alexa, ale i on ma parcie na ekipę z Pensylwanii. Od trzech meczy nie ustrzelił bramki, a dziś ma ogromne szanse znowu strzelić Pingwinom bo po drugiej stronie miedzy słupkami zamiast Fleurego, zobaczymy Zatkoffa. Także będą się czaić Stołeczni na bramkę ale i oni nie mogą się czuć zbyt pewnie. Ubolewam nad brakiem Marca, ale zaufajmy tu trenerowi gości, który mam nadzieje wie co robi. Pingwiny, tak jak pisałem to bestie. Są drudzy w tabeli w konferencji wschodniej, ale zaraz zaraz! Bruins, są jeden mecz do przodu i wczoraj pokonali Pantery, które nawet nie potrafili oddać strzału podczas Powerplay. Widzę, dziś powrót lidera przez moje Bestie, które od samego początku będą grali swoje. Crosby wie jak strzelać w Stolicy, nawet w ostatnim meczu w delegacji zanotował pięć strzałów na bramkę, w tym jedną celną. Później umieszczę bramkę. Wracając jeszcze do meczu warto zaznaczyć, że defensywa Stołecznych nie co kuleje mimo że mają jakieś przebłyski bo potrafią zlekceważyć rywala jak to było z Flames (0-3) a mimo to wygrali 5-4, w poważnych wymianach i mimo, że jest tam groźny zawsze Alex to nie powinien on w mojej ocenie sam wygrać tego meczu. Oceniając zawodników, jakich posiada jeden i drugi zespół, to wiadomo że Pingwiny mają znacznie mocniejszy arsenał. Nie uważam, że to będzie łatwy mecz, ale na pewno będzie to starcie pomiędzy Crosbym, a Ovieckhinem. Obaj zawodnicy niezbyt siebie tolerują więc na lodzie możemy być świadkami groźnych między nimi &#39;&#39;wypraw&#39;&#39; Mimo, że mecz w delegacji nie robi to dla mnie żadnego znaczenia. Pingwiny po ostatnim meczu z Kaczorami, wygrywając po karnych będą głodni kolejnych zwycięstw, a tak jak pisałem na pewno ważne jest dla nich by wrócić na fotel lidera. Stawiam na moje bestie! ;)

A tu poniżej bramka Crosbiego, z Capitals, w Stolicy. Popatrzcie :]

http://www.youtube.com/watch?v=OK78vqntDwE

Otrzymane punkty reputacji: +14
Status
Zamknięty.
Do góry Bottom