>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

NHL - sezon 2012/2013

Status
Zamknięty.
J 7K

juanroman08

Forum VIP
Nawiązując do typu Lutka na SJS, muszę kilka słów napisać ponieważ oglądałem pojedynek z CBJ i jest kilka wniosków.
Po pierwsze to fakt że buki ładnie zarobiły na nieporadności i bezsilności San Jose we wczorajszym meczu. Może i ta porażka nie była spowodowana samą słabością Sharks co mimo wszystko bardzo dobrą grą gospodarzy, którzy dosłownie zmiażdżyli Rekiny na bandach, fizycznie gracze SJS wyglądali tej nocy bardzo słabo. Tłumaczenie porażki tym że bronił Greiss nie ma tu sensu ponieważ nawet Niemi miałby spore problemy z powstrzymaniem tylu dogodnych sytuacji CBJ, 6 bramek dla gospodarzy to nie jest ani za dużo ani za mało. Mnie osobiście Rekiny mocno rozczarowały i widać że ta drużyna przechodzi poważny kryzys, Oilers pomimo swej słabości w pojedynku z Jackets potrafili wyrwać zwycięstwo, a San Jose tak na dobrą sprawę nawet nie próbowało podjąć rękawicy, chwilowe zrywy to zbyt mało. Odnosząc się do tego co przed nami to wstrzymałbym się od osądzania Predators jako drużyny słabszej, w tej chwili Nashville ma takie same szanse jak i SJ, trzeba pamiętać że to właśnie porażka z NSH zapoczątkowała serię kolejnych przegranych meczy po stronie Rekinów. Nashville może i w swych szeregach nie ma zbyt wielu gwiazd ale to co się rzuca w oczy to wielka praca jaką ten zespół wykonuje. Można powiedzieć wprost że to drużyna &quot;wyrobników&quot;, która na każde zwycięstwo musi pracować 60 minut lub dłużej. Jeśli dziś Predators pod względem fizycznym zdominują Sharks to nie zdziwi mnie tu kolejna porażka Rekinów. Co jest najlepsze to to że San Jose dziś w nocy rozpoczęło road trip, który będzie się składał z 6 meczy, jeden za nimi, a przed nimi jeszcze Chicago, St.Louis czy też Dallas, także może to być kilkanaście bardzo ciężkich dni dla Todd&#39;a McLellan&#39;a i jego podopiecznych.

hayto 631

hayto

Użytkownik
Za dużo czasu dziś nie mam więc na szybko.
Vancouver Canucks - Minnesota Wild
Canucks nie przegrali od pięciu spotkań. Dzisiejszej nocy podejmują Minnesote Wild, która gra dzień po dniu, ponadto mecz zakończony został dopiero po serii rzutach karnych. Canucks u siebie (4 Win-1 Lose), Dziki na wyjeździe (1 W, 4 L). Minnesota w dalszym ciągu bez obrońcy (Jared Spurgeon zawodnik pierwszej piątki). Raczej nie powinno być niespodzianki w tym spotkaniu… nie ma, co się rozpisywać

New Jersey Devils - Carolina Hurricanes
Devils tak jak Canucks nie przegrali od pięciu spotkań. Na własnej tafli NJ Devils ulegli tylko raz i to po dogrywce. Hurricanes tak samo jak dziki grają dzień po dniu. Drużyna New Jersey jest obecnie w bardzo dobrej formie jak wyżej napisałem nie przegrali od pięciu spotkań, dzisiejszej nocy, zabraknie nadal Dainiusa Zubrusa (1 gol, 3 asysty), Hurricanes najprawdopodobniej wystąpią w pełnym składzie. Typ włącznie z dogrywką wydaje się rozsądny, osobiście pobieram jeszcze typ na celne strzały na bramkę (Hurricanes średnio na mecz powyżej 30 strzałów na bramkę poza tym powinni gonić wynik)

Canucks (ML) 1.46 ✅
Devils (ML) 1.65 ⛔
Devils-Hurricanes powyżej 56.5 celnych strzałów na bramke 1.82 ⛔
Betsson

Otrzymane punkty reputacji: +12
stardog 250

stardog

Użytkownik
NJ - Carolina, NJ -0,5
Pinn: 2,11

Diabły demolują ostatnio oponentów w pięknym stylu. Grają bardzo poukładany, twardy hokej i myślę, że na Huragany powinno to wystarczyć z nawiązką. Nie mam przekonania do panów strzegących linii bramkowej po stronie Hurricanes. Oglądałem wczoraj pierwszą tercję meczu w NY i muszę przyznać, że zastanawiałem się czy jest to dyscyplina paraolimpijska. Zawodnicy dostosowali sie w pełni do atmosfery panującej w do połowy pustej hali. Brak pomysłu na grę i zaangażowania. To jest NHL i mecz meczowi nie równy - dziś przed Canes dużo poważniejsze wyzwanie i chcąc powalczyć będą musieli równać do poziomu Diabłów, ja jednak widzę więcej argumentów po stronie gospodarzy. Przewaga na bramce, aktualna forma, twarda gra bez jakichś szczególnych wahań w trakcie spotkania. Wczoraj Carolina dostała 4 bramki na 7 gier w osłabieniu - wynik koszmarny i też o czymś świadczący. Takie okazje Diabły powinny dziś bezlitośnie wykorzystać.

Otrzymane punkty reputacji: +2
lutek 9,3K

lutek

Użytkownik
Nawiązując do typu Lutka na SJS, muszę kilka słów napisać ponieważ oglądałem pojedynek z CBJ i jest kilka wniosków.
Po pierwsze to fakt że buki ładnie zarobiły na nieporadności i bezsilności San Jose we wczorajszym meczu. Może i ta porażka nie była spowodowana samą słabością Sharks co mimo wszystko bardzo dobrą grą gospodarzy, którzy dosłownie zmiażdżyli Rekiny na bandach, fizycznie gracze SJS wyglądali tej nocy bardzo słabo. Tłumaczenie porażki tym że bronił Greiss nie ma tu sensu ponieważ nawet Niemi miałby spore problemy z powstrzymaniem tylu dogodnych sytuacji CBJ, 6 bramek dla gospodarzy to nie jest ani za dużo ani za mało. Mnie osobiście Rekiny mocno rozczarowały i widać że ta drużyna przechodzi poważny kryzys, Oilers pomimo swej słabości w pojedynku z Jackets potrafili wyrwać zwycięstwo, a San Jose tak na dobrą sprawę nawet nie próbowało podjąć rękawicy, chwilowe zrywy to zbyt mało. Odnosząc się do tego co przed nami to wstrzymałbym się od osądzania Predators jako drużyny słabszej, w tej chwili Nashville ma takie same szanse jak i SJ, trzeba pamiętać że to właśnie porażka z NSH zapoczątkowała serię kolejnych przegranych meczy po stronie Rekinów. Nashville może i w swych szeregach nie ma zbyt wielu gwiazd ale to co się rzuca w oczy to wielka praca jaką ten zespół wykonuje. Można powiedzieć wprost że to drużyna &quot;wyrobników&quot;, która na każde zwycięstwo musi pracować 60 minut lub dłużej. Jeśli dziś Predators pod względem fizycznym zdominują Sharks to nie zdziwi mnie tu kolejna porażka Rekinów. Co jest najlepsze to to że San Jose dziś w nocy rozpoczęło road trip, który będzie się składał z 6 meczy, jeden za nimi, a przed nimi jeszcze Chicago, St.Louis czy też Dallas, także może to być kilkanaście bardzo ciężkich dni dla Todd&#39;a McLellan&#39;a i jego podopiecznych.
Fakt, przyznam rację że nie można tutaj doszukiwać się winy po stronie samego Greissa i nie miałem tak do końca tego na myśli. Jackets po prostu dopełnili tego, czego nie zdołali z Oilers - zagrali bardzo podobnie, z pełnym zaangażowaniem w ofensywe i dodatkowo z naprawdę &quot;zaciśniętymi pasami&quot; i nawet kwestia back to back nie miała tutaj znaczenia. Nie mogło się to skończyć inaczej. Ponadto warto tutaj zwrócić na nich uwagę, bo posiadają spory potencjał i nabytki z NY odwalają kawał dobrej roboty.
Odnośnie samych Sharks; przeczekałem tydzień, poobserwowałem ich, nawet raz zdarzyło mi się zagrać przeciwko nim. Wnioski? sytuacja bardzo podobna do niektórych epizodów z zeszłego sezonu, czyli bezlitosne zwalnianie tępa i po przykładowo spektakularnej serii, gradem bramek nagle zadyszka i walenie ślepakami. Taki okres własnie przechodzą i ciężko na pewno przełamać coś takiego z ekipami pokroju właśnie Jackets, którzy zagrali swój najlepszy mecz sezonu, czy nawet nie tak dawno Blackhawks z którymi było znacznie lepiej; poszli nawet na wymianę ciosów, ale po chwili przygaśli. Sądze, że aktualna postawa i ospały zapłon na tafli Drapieżców będzie wygodnym match&#39;upem dla Sharks na odkręcenie się i wzięcie sprawy w swoje ręce, bo na pewno nie można mówić o sporym zagrożeniu ekipy , która w meczu potrafi oddać 15 strzałów i przyznać trzeba, że niebywałym osiągnięciem jest utrafienie kilku z nich w siatkę. Z Rekinami będą musieli na pewno poprawić szybkość na skrzydłach i rozgrywanie krążka, inaczej nie widzę tutaj sukcesu.

funt 2,9K

funt

Użytkownik
Philadelphia Flyers @ Winnipeg Jets :hokej: Over 5 @ 1.59 zwrot 3:2

Montreal Canadiens @ Tampa Bay Lightning :hokej: Tampa Bay Lightning Total Goals: Over 2.5 @ 1.64 ✅ 3:3

Anaheim Ducks @ Chicago Blackhawks :hokej: Chicago Blackhawks Total Goals: Over 2.5 @ 1.68 ⛔ no jak się nie wygrywa 1:3 to sie wtapia 3:2

Normalnie to by tu Funt się opisał jak głupi o tych typach..ale skoro od miesiąca wybitnie nie idzie to napisze tylko, żeby pod żadnym pozorem tego nie grać..bo w meczu Jets pewnie i tym razem nie wpadnie 9 goli..Tampa Bay zapewne po powrocie na własny lód przegra do zera..a Chicago po fantastycznej serii wyjazdowej nie będzie w stanie u siebie strzelić..itp..itd..

No może jednak parę suchych faktów..
Jets w trzech kolejnych meczach under 5,5 w tym ostatni mecz z Senators wygrany w minimalnym wymiarze (1:0)...wcześniej seria trzech przegranych i trzech wygranych.. W każdym z tych 6 meczy padało sporo goli (6-11)..
Dziś podejmują Lotników, którym wczoraj wybitnie nie poszło choć prowadzili 1:0=&gt;2:5..
Toronto oddało bodajże zaledwie 25 strzałów na bramkę Bryzgalova.. Co piąty sięgnął celu..
Ale co znacznie ciekawsze to Lotnicy tłukli na bramkę Reimera aż 46 razy..
Skuteczność albo tragiczna albo kapitalna zależy z której strony patrzeć..Funt zdecydowanie skłania się ku tej znakomitej, bo to Reimer w bramce Toronto miał Dzień Konia..
Dziś Lotnicy podmęczeni ale i zieytowani wczorajszym meczem..Jeśli utrzymają podobny styl gry i jeśli Jets u siebie nie zechcą przegrać to..to będzie jak w trzech spotkaniach przed rokiem..Może nawet jak w tym niezapomnianym, gdzie Flyers ulegli u siebie 8:9..by w rewanżu na swoich śmieciach dostać ponownie 1:2..
Co do ubiegłorocznych meczy u Jets to raz Lotnicy 5:4 po dogrywce i raz Odrzutowce 6:4..
Dziś prawdopodobnie w bramce Flyers wystąpi backup.. No i u Jets występ Pavelca nie jest 100 % potwierdzony..

Tampa Bay.. No co z tych Panów ostatnio uszło powietrze to ich.. Wtopa z Rangers u siebie i potem już podobnie 3 razy na wyjeździe..Wiec tym razem już czas się odczarować, bo kibice nie przyjdą na mecz, by oglądać strzelanie &quot;ślepakami&quot;..w 4 kolejnych wygranych meczach u siebie zobaczyli 24 gole ulubieńców plus dwa w tym przegranym z Rangers..
Więc czas rozwiązać worek..

No i Chicago..Nie ma takiej serii, której nie da się przerwać..Ale to chyba nie dzisiaj..Chyba, bo Anaheim radzi sobie póki co całkiem nieźle..
Jeśli dziś myśli poważnie o zwycięstwie z Jastrzębiami to 2-3 gole nie wystarczą..
W zeszłym roku, choć to nie było to samo Chicago, Anaheim było w stanie wygrać zaledwie jeden mecz z czterech..
Tym razem Ducks raczej by wygrać bedą musieli zagrać coś na wzór ostatniego swojego meczu.. Notabene też wyjazdowego..z St Louis gdzie wygrali dopiero po karnych 6:5..

// A jeszcze dwa sucharki.. Czytając pewne przemyślenia, aż grzech tego nie zagrać..

New York Rangers @ Boston Bruins :hokej: Boston Bruins (-1) @ 2.68 ⛔ 3:3

San Jose Sharks @ Nashville Predators :hokej: Nashville Predators (-1) @3.00 ⛔ 0:0​

Otrzymane punkty reputacji: +4
yem-uoniaki 4,1K

yem-uoniaki

Użytkownik
Pacioretty strzeli gola (60 min)
4,0 Betsson ⛔
Dziwne rzeczy się działy w Montrealu, Grabovski gryzł MaxPaca, później, w zamieszaniu, ktoś kogoś uderzył, szarpnął, posypały się kary i Amerykanin musiał odsiedzieć 10 minut, co raczej jest dziwne biorąc pod uwagę pokojowe usposobienie strikera Habs. Co jak co, ale na zdrowie musi uważać, bo hit Chary z pewnością zapadnie mu w pamięci na bardzo długo, tak więc strata ręki po ugryzieniu (gangrena i inne sprawy :cool:) nie wchodzi w grę. Oczywiście, moje słowa mają żartobliwy wydźwięk, z zapisów kamer ciężko stwierdzić, czy do czegoś doszło, czy więcej w tym było teatru. W każdym razie Shanaban Białoruskiego Gryzonia nie zawiesił. Zarówno Bolts jak i Habs mają coś do udowodnienia, gospodarze równia pochyła, goście za to odprawiają błazenadę na własnych śmieciach. Dubinskiego upolowałem, teraz czas spróbować ustrzelić Maxa. Właściwie każdy kto powinien strzelić gola z ekipy Montrealu już to uczynił, oprócz Armstronga, który chyba pomylił zawody, bo na równi z innymi grajkami go nie zestawię. Dno i wodorosty. Od MaxPaca pozwolę sobie wymagać &#39;nieco&#39; więcej. Nie ma co kalkulować, drużyna jak wody potrzebuje jego bramek, bo oprócz Plekanca nie ma na ten moment zawodnika który gwarantowałby równą, stabilną formę przez cały sezon.. Markov bardzo fajnie wystartował, ale jak mawiał klasyk dla którego nie ma w tym kraju pracy dla ludzi z jego wykształceniem : po pierwsze prymo - Andrei jest obrońcą, a po drugie prymo - chłop nie ma zdrowia, właściwie wystarczy moment i będzie out. Nie można też zbytnio obciążać dwóch rewelacyjnych młodziaków, o których często wspominał Odi. Jeśli Montreal chce myśleć o post season, nie obejdzie się bez bramek Maxa. Dzisiaj premierowego trafienia oczekuję nie tylko ja, ale i cała rzesza fanów Habs (frustracje na hfboards) ;)
Shea Weber over 0,5 pkt
2,50 Betsson ⛔
Weberowi nie służy brak Sutera, chociaż trzeba przyznać, że nawet poza lodem nieźle się zgrali, bo każdy z nich równo zawodzi. W takiej sytuacji pozostaje jedynie czekać i łapać szansę na wpisanie się do statystyk w czasie gdy przeciwnik jest w dołku, tak jak dzisiejszy oponent Preds. Romek świetnie określił dzisiaj Nashville, jako ekipę bez gwiazd, tylko kolektyw, który musi pracować od pierwszej do ostatniej minuty meczu, bo w tej drużynie nikt nie jest w stanie samotnie pociągnąć teamu. Nie ma co na siłę wskazywać Erata czy Legwanda. Na palcach jednej ręki można policzyć mecze (włączając ostatnią kampanię), kiedy jeden zawodnik przesądzał o losach meczu. Na siłę wybrałbym Hornqvista, ale jak na złość ten ma kontuzje. Nie trzeba nikomu mówić, że Weber jest ofensywnie usposobionym obrońcą, wszystkie jego walory są Wam w większości znane, pora tylko przełożyć to na punkty, bo jak na razie ledwie jedno oczko. Shea wciąż czeka na setną bramkę w NHL, może dzisiaj się uda? Kurs jak na taką linię bardzo zachęcający.

piscatella 6,2K

piscatella

Użytkownik
Chicago Blackhawks - Anaheim Ducks

Jastrzebie po sześcio-meczowym road tripie powracają dziś na własną tafle, gdzie teraz czeka ich aż siedmio-meczowy homestand. Gospodarze to jak do tej pory najlepsza drużyna w całej lidze, 10 zwyciestw i 2 porażki, obie po dogrywce. Gospodarze śrubują rekord w ilości meczy bez porażki w czasie regulaminowym. Dziś o przedłużenie tej serii będzie jednak bardzo trudno, gdyż do hali United Center w Chicago zawitają świetnie dysponowane kaczki z Anaheim. Gospodarze z pewnością będą dziś odczuwać zmęczenie po kilkunastu dniach w rozjazdach i możliwe że zagrają dziś poniżej oczekiwań. W bramce gości zobaczymy dziś Victora Fastha, który jest objawieniem tego sezonu na pozycji bramkarza, w rezultacie czego już na stałe zadomowił się w bramce ekipy z Anaheim. Goście to ekipa grająca bardzo widowiskowy i skuteczny hokej który w połączeniu z dobrze dysponowanym bramkarzem może okazać się zabójczy dla zawodników z wietrznego miasta. Kursy jakie wystawili bukmacherzy na gości są według mnie mocno przesadzone, i z wielką satysfakcją pobieram promocyjny kurs na kaczki.
Anaheim Ducks OT 2.42 Pinnacle ✅

Otrzymane punkty reputacji: +11
phillips 1,5K

phillips

Użytkownik
Panthers - Capitals @ 2,21 ML ✅
WSH powinien wreszcie wejść na zwycięską ścieżkę. Dwa dni temu pewne zwycięstwo w DC 5-0, nie widzę powodów, żeby dzisiaj miało być inaczej. Capitals pokazali w Verizon Center pełną dominację - są po prostu lepszym teamem niż FLA i powinni to udowodnić i dzisiaj.
Bruins - Rangers @ 2,31 ML ✅
NYR zaczęli grać tak jak oczekuje tego ich trener - czyli z pełną determinacją, efektownie i SKUTECZNIE - nowojorczycy poprawili zwłaszcza ten element. Przeciwnik trudny i w dobrej formie (3W), ale dość &quot;siłowy&quot; hokej Bruins może im się odbić czkawką w dłuższej perspektywie. Nash zaczął strzelać, w znakomitej formie młodzież niebieskich - Kreider, Hagelin, JT Miller, dlatego nie waham się i gram na gości.
Preds - Sharks under 5,5 @ 1,55 ✅
Niski kurs ale raczej pewny. Nie przewiduję tutaj bombardowania i &quot;hokejowego&quot; wyniku, a raczej &quot;piłkarski&quot;, 3-4 gole max.

Otrzymane punkty reputacji: +18
J 7K

juanroman08

Forum VIP
Za dużo dziś tych meczy :razz:
Mimo wszystko w oko wpada mi New Jersey Devils, bez zbytniego rozpisywania się, Devils to przede wszystkim świetne PK, do tego dodajemy bardzo dobrą grę w defensywie ostatnimi czasy, plus gra z kontry przeciwko Pitts klasowa, dobra dyspozcyja Clarksona, Henrique i bramkarzy i myślę że taka drużyna powinna sobie spokojnie poradzić z Hurricanes, którzy tak naprawdę są zespołem zagadką. Akurat wczorajsze zwycięstwo nad NYI nie robi na mnie wrażenia, bo Wyspiarze prócz świetnej gry w PP to na razie dno, ale Carolina - spory potencjał, kilka gwiazdek no i w sumie nic tylko punktować, a tutaj wyszła straszna &quot;chimera&quot; z Canes. Jeśli Devils zagrają tak jak w weekend przeciwko Penguins to możemy spać spokojnie.
New Jersey Devils 60&#39; / 2.00 Bet365 ⛔ 2:4 / no i zagrali, tak że ciężko było to oglądać przez 2 tercje...

Odnosząc się do wpisu Yem i sytuacji Pacioretty vs Grabovski to jak dla mnie Mikhaił zachował się jak dziecko z przedszkola, klasyczne gryzienie w rękę :grin: Miał w sumie szczęście że to wszystko działo się w zamieszaniu i otrzymał kilka zasłon, chociaż nie da się ukryć że &quot;atak gryzieniem&quot; był widoczny. Bądź co bądź przynajmniej zobaczyliśmy trochę wesołego oblicza NHL.
http://www.youtube.com/watch?v=yPsX-sWp3Z8

Otrzymane punkty reputacji: +7
johny-anthony 592

johny-anthony

Użytkownik
Dziś miałem wstrzymać się z typowaniem, ale po przemyśleniu zagram i zarekomenduje mimo wszystko:
Jets vs Flyers
Over 5,5
Kurs 1,90
Expekt
Flyers zaliczaja kolejny mecz w delegacji i po ostatnim z Leafs ten typ wydaje mi sie jeszcze lepszy!
Słaba obrona przy szybszym rozegraniu przeciwnika, bledy przy bandach i brak powrotu. Leafs strzelili tylko 5 bramek. Jets ostatnio marnuja sporo w domu, ale przy ich malych wynikach, ten zapowiada sie na wysoki, bo Flyers zapewne wyzej zaatakuja, Bryzgalov nie jest w formie. Jets z Pavelcem straca na pewno, a atak maja bardziej niz przyzwoity.
Senators vs Sabres
Over 5,5
Kurs 2,10
Bwin
Typ pod gre Sabres w delegacji i ogolnie forme Vanka. Dochodzi do tego silna gra ofensywna Senatorow w domu, co skocnzylo sie ostatnio wynikiem 6-3 dla nich wlasnie z Sabres. Miller regularnie traci 3 bramki, ale to bardziej wina obrony i stylu gry Szabel. Slabo kryja, mniej asekuruja, ale dobrze strzelaja i maja ladne akcje z kontry. Senators ostatnio slabo i malo bramek, dobry mecz na wejscie w wyzsze wyniki i wygrane. Choc nie skreslam Sabres, bo Vanek przy obudzeniu sie Pominville i Stafforda moze obalic Senatorow.
2 Typy bez analiz jako dubel -
Panters vs Capitals
2 ML kurs 2,10
Predators vs Sharks
2 ML kurs 1,83 Bwin
za drobniaki Tampa Bay Montreal X kurs 4,10
???? do wyboru do koloru
Pobierac ????

mlodywilc 569

mlodywilc

Użytkownik
New Jersey Devils - Carolina Hurricanes

New Jersey Devils over 2.5 ML OT // 1.75@bwin⛔

Carolina grała w czoraj więc dzisiaj może odczuwac trudy tego meczy, zwłaszcza, że musieli sie sporo napocić, aby wygrać w Nowym Jorku z Islanders. NIby ten mecz ładnie wygrany, bo strzelili aż 6 bramek, ale dla mojego typu najwazniejsze to bardzo słaba postawa obrony, która dopuściła do 4 trafień Wyspiarzy, a co najdziwniejsze to wszystkie padły w PP. Dzisiaj Diabły, który świetnie ostatnio czują się w tym elemencie będą miały gdzie się wykazać. Diabły, które ostatnio grają świetnie, zarówno w obronie jak i w ataku. 5 zwyciestw z rzędu, każde pokryłoby zwykłe handi, w dodatku grali chociażby z Pittsburg 2 razy, czy z Rangersami. Od poczatku sezonu ładnie sie prezentują w przodzie, fajerwerków nie ma, bo jakis wielkich sum w meczu nie strzelają, ale u siebie w każdym mecz przynajmniej 3 gole strzelaja. Carolina na wyjazdach w defensywie zbyt dobrze sie nie czuje, co potwierdziła w meczu z Wyspiarzami. U Diabłów ma kto strzelac. Kovalchuk ostatnio w formie, cały sezon nieźle prezentuje się Clarkson, ładnie jak wspomniałem funkcjonuje PP, grają u siebie, nastroje są wysmienite i choć przełamanie ich passy napewno nastapi wczesniej czy póxniej uważam, że w tym meczu ze zmęczonymi zawodnikami Caroliny mogą ładnie nastrzelać.

rijo 407

rijo

Użytkownik
vs

TYP: Red Wings OT ⛔⛔
KURS: 1.87
BUKMACHER:
OPIS:
Dzisiejszego wieczoru naprzeciwko siebie staną drużyny sąsiadujące ze sobą w tabeli Dywizji Centralnej. Zdecydowanie lepszą ekipą wydają się gospodarze - pewnie powygrywali ostatnie trzy spotkania( w tym właśnie z Blues), grają ładny hokej i są skuteczni(łącznie strzelili już 39 goli)! Blues nie wygrali żadnego z ostatnich pięciu spotkań! Wczoraj dostali baty i Los Angeles Kings aż 1-4.
Obie drużyny spotkały się ze sobą prawie tydzień temu. Wtedy na Scottrade Center &quot;Czerwone Skrzydła&quot; wygrały 1-5. Nic więc nie wskazuje, by dziś doszło do niespodzianki i by drużyna z Missouri wygrała. Lepiej postawić na wygraną Red Wings w całym spotkaniu, bo nigdy nie wiadomo, czy dojdzie do dogrywki...

Otrzymane punkty reputacji: +2
lutek 9,3K

lutek

Użytkownik
Kto by się spodziewał ,że Blues po tak mocnym wejściu w sezon nagle przegrają 4 mecze z rzędu - mało tego, sam nie przypuszczałbym ,że tak dobry bramkarz pokroju Briana Eliotta wyłapie takiego doła w formie. Sam Ken Hitchcock stwierdził po ostatnim starciu z Kings, że jego zespół nie zagrał z pełnym zaangażowaniem w ciągu całych 60 minut i musiał zapłacić za to srogą cene, z koleji dziś zaczynają road trip i wszelkie błędy oraz grzechy z własnej tafli trzeba zamienić w zapomnienie. Ponadto sztab Bluesmanów zadecydował nie wpuścić dzisiaj zardzewiałego ostatnio Elliotta i szanse dano tutaj nabytkowi z AHL Jake&#39;owi Allenowi, który wybitnym bramkarzem nie jest, ale być może on zdoła wejść na tyle zmotywowanym by wraz z bogatym zapleczem w defensywie Niebieskich wprowadzić w końcu jakąś świeżość i powrócić w jakimś stopniu do tej wystrzałowej dyspozycji chociażby z początku sezonu. Jeśli chodzi o gospodarzy; czują się bardzo pewnie w Michigan, ale już ostatni mecz z Kings wyeksponował błędy, przedewszystkim na tyłach, gdzie zostawiali baaaardzo dużo miejsca Mistrzom i właściwie to tylko dzięki Howardowi nie skończyło się to różnicą 4-5 bramek na korzyść przyjezdnych. Dziś gram typowo na prełamanie Blues, bo przeważnie po makabrycznym tripie w domu, początki na wyjazdach bywają na ogół mocne i z kompletem punktów.

St. Louis Blues OT @ Detroit Red Wings ▶ [2,05] PinnacleSports ✅ (4:3)

W tym meczu podoba mi się również spot Flames. Stars nie grają finezyjnie i jednostronnie, ale grają wygrywający hokej - a to się liczy. Wygrali kilka spotkań z rzędu i w coraz to lepszej dyspozycji mają się dziadki z ofensywy Gwiazd. Flames na pewno głodni sukcesu i na swoim terenie wbrew pozorom są na prawde groźni oddając średnio po 30 strzałów/mecz, z resztą predyspozycje bez wątpienia ku temu są i choć skład nieco przestarzały, tak daje wciąż radę - tylko gorzej z regularnościa. Dziś mimo wszystko liczę, że po dwóch z rzędu przegranych w Calgary po dogrywkach , w końcu szczęscie uśmiechnie się wobec Płomieni i przełamią punktujące ostatnio Stars, którzy grają back to back a pod tym względem wyglądają na prawdę słabiutko (1 zwycięstwo na 15 meczów wliczając poprzedni sezon).

Dallas Stars @ Calgary Flames OT ▶ [1,80] PinnacleSports ✅ (4:7)

Otrzymane punkty reputacji: +6
odi 2,3K

odi

Forum VIP
Oferta skromna więc stworzyłem coś składanego

Detroit Red Wings - St. Louis Blues -&gt; Blues wygra ML OT [2.00] ✅
Calgary Flames - Dallas Stars -&gt; over 5 goli [1.68]
✅
AKO = 3.37

Stawka = pół z płaskiej (5j)
Bet365

Powyżej napisano trochę o trenerze Kenie Hitchcocku, w nim pokładam spore nadzieje na dzisiejszy długo wyczekiwany win STL. Detroit jest z meczu na mecz co raz bardziej osłabione ale wiadomo że grając w Joe Louis Arena dadzą z siebie wszystko. Są jednak w Bluesmenach pokłady sił o głowe przebijające ich ostatnie wyniki i o głowe bijące kadrowy potencjał (w chwili obecnej) Detroit - Hitchcock w końcu odnajdzie sposób jak wrócić na właściwą trasę i ja wierzę że to będzie już dziś po tym kursie warto to obstawić.
W overze w Calgary kieruje się głównie obecnością dwóch niedoświadczonych bramkarzy. Dallas ponadto jest rozkręcone w ataku, a w obronie jak zwykle ospałe i pod nieobecność Lehtonena nie będzie miał kto im uratować tyłka jakąś niezwykłą paradą. Kurs i linia idą w parze do dubla jak znalazł.

Otrzymane punkty reputacji: +22
piscatella 6,2K

piscatella

Użytkownik
Detroit Red Wings - St Louis Blues

Czerwone skrzydła po raz drugi w sezonie podejmą na własnym lodzie nutki z St Louis.
Ekipa przyjezdnych znajduje się ostatnio w głębokim kryzysie, o czym świadczy 5 kolejnych porażek, i dodatkowo aż 4 na własnej tafli co bardzo mnie dziwo, ponieważ jeszcze w zeszłym sezonie byli u siebie, nie do złamania. Duży wpływ na taką a inną dyspozycje ma tutaj fatalna postawa bramkarza Briana Eliotta, który wrócił do swojej dyspozycji jaką prezentował przed sezonem 11/12. Hitchcock nie mógł tego tolerować i już dziś zobaczymy miedzy słupkami nutek młodego Allena, jednakże nie wydaje mi się by on był w stanie uchronić dziś ekipę nutek przed kolejną porażką. Jedynym możliwym wybawicielem z tej sytuacji wydaje się być Jaroslav Halak, który niestety jeszcze zmaga się z urazem pachwiny. Z kolei gospodarze borykają się ze sporą ilością kontuzji w zespole, ale mimo tego świetna postawa Howarda wydaje sie tutaj być receptą na zwycięstwa skrzydeł. Gospodarze od zawsze byli mocni w Joe Louis Arena, i tak przerzedzony kontuzjami skład jest w stanie wydobyć z siebie tych 110% i pokonać lepszą ekipę, jak to ostatnio mogliśmy doświadczyć z Kings. Dziś zadanie będzie nieco łatwiejsze gdyż w drużynie gości wciąż panuje chaos i niedowierzanie. Kryzys Nutek z pewnością już niedługo minie, ale według mnie jeszcze nie dziś.
Detroit Red Wings OT 1.85 Pinnacle ⛔

J 7K

juanroman08

Forum VIP
Pittsburgh Penguins vs Ottawa Senators
Po dwóch porażkach z Devils, wszyscy oczekują od Pitts szybkiej rehabilitacji i najlepiej wysokiej wygranej w pojedynku z Sens. Jednak nie wydaje mi się by ten mecz należał do łatwych dla Pingwinów. Przede wszystkim Senatorzy i bramkarz Craig Anderson to jak na razie &quot;opcja&quot; siejąca postrach, 1.36 bramki wpuszczonej na mecz po 11 spotkaniach to naprawdę kapitalne osiągnięcie. Taki dobrobyt z &quot;tyłu&quot; daje Sens niesamowitą przewagę, ponieważ niewielką zdobyczą bramkową potrafią wygrać spotkanie, przykład wczorajszy mecz z Sabres, mimo wszystko moją docelową uwagą jest to że Ottawa ma spore problemy w ataku, zdobywanie bramek ostatnimi czasy przychodzi im w bólach. Pomijam pojedynki z BUF, ale już mecze z Hurricanes, czy też Jets i Habbs podkreślają niemały problem tej drużyny. Pierwszy pojedynek tych ekip zakończył się zwycięstwem Pitts po karnych 2:1, wtedy Flower obronił 31 strzałów, w ostatnich spotkaniach Marc prezentował się całkiem dobrze, myślę że głównie z uwagi na konkurenta jakim jest Vokun, rywalizacja dobrze robi obu, a więc dziś spodziewam się kolejnego dobrego występu ze strony Flower&#39;a, a to przy niemocy strzeleckiej Sens daje całkiem ciekawe rozwiązanie na to spotkanie.

Ottawa Senators under 2.5✅/2.0 ZWROT | 1.63/2.26 Marathonbet

mlodywilc 569

mlodywilc

Użytkownik
Pittsburgh Penguins - Ottawa Senators

Pittsburgh Penguins 60` // 1.82 Expekt✅

Senatorowie u siebie pozdobywali ładną liczbe pkt, ale teraz na takim cięzkim terenie będzie im bardzo cięzko. Do tej pory bez szału w ataku, w obronie nie ma kolektywu i nie wyglądają pewnie w tej formacji. Większość do tej pory zawdzięczają swojemu goalie - Anderosnowi, któy wpuszcza tylko 1.33 gola na mecz w tym sezonie co jest świetnym wynikiem. Wczoraj obronił 42 strzały Szabel, ale one moim zdaniem nic nadzwyczajnego nie prezentuja ostatnio i nawet ten shoutout nie robi na mnie wielkiego wrażenia. Czy Anderson bedzie na tym pozimie ciągle bronił? Nie ma szans. W końcu zacznie większe ilości wpuszczac i dzisiaj jest moim zdaniem ten dzień. Na przeciwko świetna ofenwya Pingwinów, którzy są podrażnieni dwoma porazkami z Diabłami. NO ale Diabły sa świetnie zorganizowane w obronie i z nimi cięzko się grało Pingwinom. Dzisiaj z Senatorami powinno byc duzo lepiej. Tym bardziej, że Ci graja b2b. Ottawa pozwala oddawac rywalom sporo strzałów, dzisiaj bedzie podobnie, ale tacy zawodnicy jak Crosby, Malkin czy Neal znajdą w końcu sposób na Andersona i Pingwiny odniosa pewne zwyciestwo.

lutek 9,3K

lutek

Użytkownik
Dziś w głównej mierze rzucam okiem na starcie Coyotes z Preds, zwłaszcza gdy Kojoty powoli odnajdują swoją wartość , która po ostatnich playoffach gdzieś zanikła we wszechświecie. Nie licząc tej bolesnej porażki z Blackhawks, wygrali 4 spośród 5 ostatnich starć dodatkowo inkasując dwa shutouty pod wodzą Smitha, który powolutku wraca do normy wraz z wspomagającą go defensywą, która z meczu na mecz odwala kawał ciężkiej pracy w wielu aspektach gry. Poza tym bardzo widoczny jest ostatnio Radim Vrbata oraz Shane Doan, którzy w ekstremalnych i kluczowych momentach są w stanie wyprowadzić zespół na wyżyny, co z resztą dokłdnie i konsekwentnie było demonstrowane w ciągu ostatnich dni. Jeśli chodzi o Preds, to bardzo ciężko aktualnie spodziewać się po tym zespole otwartej, ofensywnej gry w jaką lubią pogrywać ich rywale z Phoenix i choć udowodnili ,że są w stanie wypracować sobie 1-2 akcje meczu i postawić kropkę nad i, tak niesądze by pod tym względem stanowili jakiekolwiek znaczące zagrożenie wobec Kojotów, tym bardziej że w ciągu ostatnich trzech meczów zdołali trafić tylko 1 bramkę w regulaminowym czasie. Ich główną zaletą na pewno jest mocny i pewny siebie Rinne między słupkami choć w niedalekiej przeszłości nawet w tak dobrej formie nie był w stanie zatrzymać Kojotów - bilans H2H mówi tutaj na prawdę wiele: 6 zwycięstw Kojotów na 9 rozegranych spotkań uwzględniając (tylko) poprzedni sezon, w tym 3-krotnie w Nashville. W tym roku na inauguracje Kojoty wygrali u siebie 4:0. Tutaj oczywiście możemy być swiadkami meczu do &quot;1 bramki&quot; , ale pod tym względem na prawdę goście wydają mi się pewnym materiałem, tym bardziej że doskonale wiedzą jak grać z Drapieżcami, a w danej chwili oba zespoły nieco się różnią potencjałem, przedewszystkim ze strony ofensywnej na rzecz Coyotes.

Phoenix Coyotes OT @ Nashville Predators ▶ [2,17] PinnacleSports

Otrzymane punkty reputacji: +3
odi 2,3K

odi

Forum VIP
Co do Kojotów pełna zgoda z postem poprzedzającym mój (Lutek). Wartość Kojotów jest na tą chwilę wyższa od Nashville i zapowiadająca się walka dwóch dobrych defensyw powinna paść łupek przyjezdnych. Yotes oprócz tego że potrafią zagrać na zero to potrafią też strzelać ważne bramki a tej umiejętności Predators po prostu w tym sezonie nie mają.
Do tego z chęcią dokładam over w meczu Minnesota vs Colorado. W ekipie z Denver staje w bramce JS Giguere, dla którego od jakiegoś czasu w NHL brakuje miejsca i nie spodziewam się żeby pokazał się jakoś szczególnei dobrze. Minnesota i Colorado od jakiegoś czasu dobrze grają w ataku, Wild powoli zaczynają wiedzieć czego chcą a Lawiny mimo że konkretnie osłabione to w starciu z Phoenix i Anaheim zrobiły sporo zamieszania w ofensywie ale mieli naprzeciw siebie zbyt dobrych bramkarz (Fasth i Smith) by ugrać coś więcej. Widzę tutaj overową wygraną Dzikusów po niższej linii i fajnym kursie.
Nashville Predators - Phoenix Coyotes -&gt; Phoenix wygra ML OT [2.11]
Minnesota Wild - Colorado Avalanche -&gt; over 5 goli [1.92]

AKO = 4.05
Stawka = pół z płaskiej (5j)
Betsson

Konikiem dzisiejszego dnia jest dla mnie wygrana Montrealu nad Florydą. Panterki nie są dobrze przygotowane do skróconego sezonu i nikt tego jakoś specjalnie nie ukrywa, kontuzje im trochę komplikują sprawę i próbują ogrywać tą swoją całkiem niezłą młodzież ale póki co z marnym skutkiem. Montreal natomiast ma przed sobą być może całkiem udaną przyszłość w tym roku, w pewnej chwili byli najlepszym kanadyjskim teamem i myślę że to może jeszcze powrócić. Zwiastun dobrej gry już zobaczyłem ostatnio 4:3 z Tampą, trochę poczekałem i dziś już z przekonaniem mogę zagrać na Canadiens.
Florida Panthers - Montreal Canadiens -&gt; Montreal wygra ML OT [1.85] Pinnacle
✅

Otrzymane punkty reputacji: +11
funt 2,9K

funt

Użytkownik
6 minut..
6 minut w NHL to dużo czy mało?..We wtorek przekonaliśmy się, że to cała wieczność..Zarówno Capitals jak i Lightning dokonali niebywałej sztuki w tym czasie..
Washington na 6 minut przed końcem meczu przegrywał z Florydą 3:5..
Tampa Bay zaś 0:3 z Montrealem..
Oba mecze zakończyły się kapitalnym finiszem i remisem.. Odpowiednio 5:5 i 3:3..
Później Caps wygrali w dogrywce, a Tampa uległa w rzutach karnych..
Dziś Funt mając w pamięci ostatnie minuty meczu Lightning, a szczególnie ostatnie 60 sekund, gdy grali w przewadze i zdobyli wyrównującego gola zaufa im raz jeszcze..
Było widać pasję zarówno w hokeistach jak i wsród fanów na trybunach..To była już ta zadziorna bestia sprzed dwóch tygodni..
Dziś mają 60 minut, by strzelić 4 bramki..
Caps od początku sezonu.. Jak to ktoś bardzo trafnie już tu w dziale określił &quot;..angażują się w grę obronną jak aktorka porno w dialogi..&quot;
Tylko w jednym meczu zachowali czyste konto, a w dwóch innych stracili zaledwie dwa gole..
Cała reszta.. Ehh..
O potencjale Lightning w ofensywie już pisaliśmy tu nie raz i nie dwa..więc, żeby się nie powtarzać..5 ostatnich meczy to wtopy..dziś grają jeszcze u siebie.. I to jest ostatni gwizdek, by się przełamać, bo w sobotę delegacja z Panthers..

Washington Capitals @ Tampa Bay Lightning :hokej: Tampa Bay Lightning Total Goals: Over 3 @ 1.98 :;/: zwrot 4:3

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom