>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<
  • Przypomnienie i prośba o zapoznanie oraz stosowanie się do wymienionych wytycznych odnośnie rozliczania swoich typów na forum!
    TUTAJ!

NHL - sezon 2012/2013

Status
Zamknięty.
johny-anthony 592

johny-anthony

Użytkownik
Canadiens vs Bruins ⛔ 1-2
Typ Over 5.5
Kurs 2,40
Bwin

Bruins podejmują Cans. Niedzwiedzie w delegacjach spisują się nieźle, od alt mają stworzony dobry mechanizm gry i stylu na twardą grę, kontrowanie i szybkie rozrzucanie krazka, dobrze tez bronia, ale są od tego sezonu bez Thomasa, a Rask nie zastapi takiego profesjonalisty jakim byl Tim.

0-1 to ostatnia wygrana w delegacji Bruins z Leafs. Wiele szczescia i brak skutecznosci Toronto, co dzis juz nie bedzie mialo miejsca.

Gra z Montrealem jest ciężka w delegacji, bo to zespół nabijajcy punkty w domu, tam gra skutecznie, ofensywnie, choc tylko 2-3 bez szarzowania gra 1-4. Twarda gra i dużo strzałów. Swietnie przenosza gre z wlasnej tercji, maja dobrych wykonawcow jak Pacioretty, cole, Gionta badz Plekanec. Wielu z nich radzi sobie najlepiej w domowych gierkach.

Cans w domu bilans solidny, ostatnie wygrane z Senators, Sabres i Jets.
Bruins mają silne trójki ofensywne i bardzo mocne - Horton, Lucic, Krejci, Sequin, ten ostatni od poczatku w formie.
Mecz w moim odczuciu podobny do meczu z Hurricanes, gdzie bylo sporo akcji, efektownosci i wynik 5-3!
Historia dzieli spotkaniami overowymi, ale mecz jak najbardziej na takie rozstrzygniecie. Ostatni mecz 3-3..
Brac pobierac:smile:

johny-anthony 592

johny-anthony

Użytkownik
Colorado Avalanche - Anaheim Ducks -&gt; Anaheim wygra ML OT [1.96] Pinnacle
Dołączam się do grona osób opierajacych nockę na Ducks ????
Sam jeszcze w tym meczu pograłem - Corey Perry strzeli Gola i po konsultacji z Yem uznałem, że warto go dać za trochę więcej niż płaską stawkę, bo kurs zacny 2.90, a szansa bardzo duża... ????

lutek 9,3K

lutek

Użytkownik
Diabły wywiązali się z wysokości zadania ogrywając Rangersów.. szczerze mówiac łatwo i przyjemnie, co świadczy na pewno o dobrej dyspozycji i solidnej realizacji taktycznej, która będzie zdecydowanie potrzebna dziś w nocy w starciu z Lightning. Bolts to jeden z najbardziej utalentowanych teamów w NHL z niezwykłym powerem w ofensywie , który niejednemu potrafi zawrócić w głowie, a z drugiej strony wykorzystujący jeden z najniewygodniejszych dla przeciwników system defensywny 1-3-1, który dla niektóych ekip jest trudnym do opanowania i często staje się pułapką w ich strefie. Dla Devils nie ma tutaj wiele przeszkód i znaczenia, czy podejmują dobrze usposobiony zespół w defensywie czy niezwykle silnych w ofensywie Lightning wobec których jestem pewien ,że konsekwentnie będa rozbijąć ich zapędy na swoim zapleczu. Ponadto dochodzi na ogół słabsza postawa wyjazdowa Lightning i bilans bezpośrednich spotkań, który jasno mówi , że Diabły to nie jest najwygodniejszy dla nich przeciwnik. Stawiam na gospodarzy, tym bardziej po przedwczorajszym meczu z Rangers dzięki któremu nabieram dodatkowej pewności wobec tego betu.

Tampa Bay Lightning @ New Jersey Devils OT ▶ [1,83] PinnacleSports ✅ (2:4)

Dzikusy po nieudanym road tripie w końcu powracają na swoje śmieci, gdzie są zdecydowanie lepsi i pewni swego a fakt ile działacze wnoszą do tego zespołu na lini &#39;transferowej&#39; świadczy jedynie o poważnych zamiarach w tym sezonie. Jeśli chodzi o postawę i samą grę, to widzę tutaj sporo plusów - przedewszystkim są mocni w ofensywie i dobrze operują w powerplay i jeśli tylko poprawią skuteczność to na pewno będzie on sporym atutem. Nucks podnieśli swój level w stosunku do samego początku sezonu i wyrazy uznania należą się za niektore momenty w ich wykonaniu, a przedewszystkim wobec Luongo i jego pewną postawę w bramce. Dziś Lou zabraknie a jego zmiennik - Schneider nie jest najstabilniejszym punktem, tym bardziej że nie grał od ok. ponad tygodnia. Na pewno Wild nie są tutaj jakimś znaczącym faworytem ,z resztą kursy wszystko odpowiednio koligują, ja jednak uważam że atut własnej tafli być może nieczęsto sprawdza się w NHL ,ale w przypadku Dzikusów jest trochę inaczej i dostają tutaj niezłego &quot;kopa&quot;.

Vancouver Canucks @ Minnesota Wild OT ▶ [2,05] PinnacleSports ⛔ (4:1)

Po raz kolejny miłe zaskoczenie z mojej strony jeśli chodzi o rozstawienie kursów w tym meczu. Kojoty są mocną ekipą , nieprzewidywalną i posiadającą spory arsenał - tutaj trzeba się zgodzić, ale brakuje im ostatnio regularności oraz pewniejszej postawy na poszczególnych formacjach, przez co sporo tracą a ze strzelaniem też bywają problemy. Blackhawks to aktualnie &quot;hottest&quot; team w lidze i oni z łatwością wyhaczą tutaj jakiekolwiek luki w defensywie Coyotes. Wiele się tutaj rozpisywał nie będę i po prostu idę w kierunku ekipy zgarniającej punkty w każdym meczu od początku tego sezonu, a o czymś to świadczy ????

Chicago Blackhawks OT @ Phoenix Coyotes ▶ [1,92] PinnacleSports ✅ (6:2)

Otrzymane punkty reputacji: +16
rijo 407

rijo

Użytkownik
1)
vs

TYP: Flyers 60&#39; ⛔⛔ [2-3 po karnych]
KURS: 2.00
BUKMACHER:
OPIS:
Yaaay. Nudny ten tydzień w NHL troszkę. W dodatku mi ostatnio nie bardzo chce się analizować wszystkie mecze, oglądać skróty itd... Wreszcie przyszedł dzień, w którym można sporo zarobić. ????
Flyersi powolutku odbudowują formę. Bilans ostatnich trzech spotkań mają nadzwyczaj dobry: 2 wygrane, jedna porażka i bilans goli 9:7. W dodatku wczoraj ograli Lightersów!
&quot;Pantery&quot; wczorajszego wieczora przegrali po dogrywce z Winnipeg Jets. Hokeiści z Florydy grają bardzo ofensywnie. Fantastyczną akcję przeprowadził wczoraj Jonathan Huberdeau(naprawdę warto obejrzeć:
! KLIK !)
Panthers tracą jednak gole w nieco głupi sposób, zamieszanie w obronie i gol dla przeciwnika...
Drużyna z Filadelfii mądrze rozgrywa krążkiem i świetnie broni swojej bramki. W dobrej formie jest na pewno bramkarz Bryzgalov, który jak na razie ma SV% najlepsze w karierze(podczas wczorajszego meczu wynosiło .955 ).
Flyers są na fali, grają u siebie co muszą wykorzystać. Zresztą obie ekipy spotkały się w styczniu, gdzie &quot;Pantery&quot; przegrały aż 1-7! Hokeiści z Pensylwanii mają na nich patent.
Nie spodziewałbym się dogrywek czy czegoś... Mecze Flyers w tym sezonie jeszcze nie kończyły się remisem i nie spodziewam się tego dziś! ;)

2)
vs

TYP: Blackhawks OT ✅✅ [2-6 60&#39;]
KURS: 1.80
BUKMACHER:
OPIS:
Blackhawks muszą to wygrać! &quot;Kojoty&quot; to niewątpliwie dobra ekipa - solidna obrona i pewny atak straszy każdego. Tak jak napisał już Lutek, brakuje im jednak regularności. Chicago wczoraj dość łatwo rozprawili się z &quot;Rekinami&quot; z San Jose, wygrywając 3-5. Jako gospodarze są jednak piekielnie mocni - jak na razie tylko dwa mecze rozegrane i dwa wygrane, stosunek goli 5:3. W dodatku hokeiści z Chicago są jak na razie tak naprawdę niepokonani! Na razie nikt nie zdążył z nimi wygrać w ciągu 60 minut. Na razie przegrywali dopiero po karnych. Cztery z pięciu ostatnich meczy Blackhawks kończyły się remisami do 60. minuty! Nie ryzykowałbym więc z wygraną do 60&#39;, ale OT powinno wpaść!

INNE:
* Kursik za oba spotkania wychodzi 3.6!
* Nie chce mi się opisywać, ale na under 5.5 Wild-Canucks jest na expekcie kurs 1.55 ! ⛔⛔ [2-3 60&#39; :/ ]

phillips 1,5K

phillips

Użytkownik
Diabły wywiązali się z wysokości zadania ogrywając Rangersów.. szczerze mówiac łatwo i przyjemnie,
no to chyba oglądaliśmy inny mecz. Rangers mieli mnóstwo cudownych okazji do strzelenia bramek - albo nie trafiali z najbliższej odległości do praktycznie pustej bramki (vide Nash na początku 2P, czy Stephan trochę wcześniej) albo trafiali w znakomicie usposobionego tego dnia Brodeura. Devils wykorzystali zaś swoje sytuacje niemal w 100% - dwa gole sprezentowane przez złe wybicia z własnej strefy obronnej przez nowojorczyków. Na pewno można pochwalić dobry PK ze strony Devils i fantastycznego Brodeura, ale przez większość meczu dominacja gości na tafli była ewidentna. Także uważałbym na stawianie przeciw Tampie.
z mojej strony...
Rangers over 2,5 gola @ 1,68 ✅ 4 - liczę na to, że bramki w końcu zaczną wpadać, nie każdy ma w bramce Marty&#39;ego...

Otrzymane punkty reputacji: +19
mlodywilc 569

mlodywilc

Użytkownik
Dyscyplina : Hokej, NHL
Spotkanie : Phoenix Coyotes - Chicago Blackhawks
Typ : Phoenix Coyotes⛔
Kurs : 2.65
Buk : Bwin

W mojej ocenia czas na pierwszą porażkę Chicago w 60` w tym sezonie. Jak do tej pory nie doznali jej przez 10 spotkań. Graja bardzo dobrze szczególnie w ataku, jak obrona zawodzi to przód daje rady nadrobić straty. Jednak ja nie widzę tego błysku w ich grze, który by im pozwolił na długie serie bez przegranych. Oddać im trzeba, ze do tej pory aż 8 meczów zagrali na wyjeździe, ja jednak uważam, że wcale ciezkiego kalendarza nie mieli. Odniesli 2 porazki po karnych z Wild i Canucks, zwycięstwa po dodatkowym czasie gry odnieśli z Calgary i Dallas czyli żadnymi mocarzami, a zwyciestwa w reg. time odnieśli ze słabo spisującymi się na początku sezonu Królami, słabymi Kurtkami, dzisiejszymi rywalami - KOjotami i z San JOse ostatnio. KOjoty jednak znajdują się w zupełnie innym miejscu niż byli w czasie ich ostatniej potyczki z Blackhawks,a zwłaszcza inaczej prezentuje się defensywa, która jest ich najmocniejszym punktem. Na początku seonu Kojoty traciły bardzo duzo bramek, teraz jednak poprawiły się w tym aspekcie, a biorąc pod uwage fakt, że grają u siebie, myślę, że goście będa mieli wielkie problemy z pokonaniem Smitha. Co do meczu z San Jose to wpływ na zwycięstwo dzisiejszych gości miał fakt, ze San Jose grało dzień po dniu, gdyż dzień wczesniej grali bardzo ciezkie spotkanie z bardzo silna ekipa Anaheim. Blackhawks tracili pierwsi bramki w 7 dotychczasowych meczach, ale udawało imsię gonić. Dzisiaj myślę, że będzie o to znacznie trudniej, Kojoty mają wszystko co potrzeba, aby w końcu powstrzymać gości, którym w końcu musi sie przydarzyć gorszy mecz. Dlatego tez stawiam na gospodarzy.

PS. Na NHL wielce się nie znam. Mecze ogladam rzadko, jak cos to skróty, swoja wiedzę o NHL czerpię po cześci z tego co Wy tutaj Panowie wypisujecie tak więc jakbym pisał brednie, to nie jedźcie po mnie jak po burej suce ;) Powodzenia dzisiaj w nocy!

Otrzymane punkty reputacji: +12
yem-uoniaki 4,1K

yem-uoniaki

Użytkownik
Giroux strzeli gola (60 min)
2,80 Betsson ⛔

Claude ma w tej kampanii bardzo ciężko. Wobec nieobecności Hartnella, Simmondsa i mizernej postawy Briere&#39;a, praktycznie cała uwaga przeciwnika skupia się właśnie na nim. Niemal w każdym spotkaniu odcięty od gry, bardzo ciężko jest mu się, w swoim stylu, urwać defensorowi. Stracono też ważną, mimo sędziwego wieku postać - Jagra, który może nie szybkością i przebojowością, ale spokojem i świetnym ustawianiem się, odciążał kapitana PHI. Są jednak zawodnicy i Zawodnicy (nie umniejszając niczego tym, którzy grają drugoplanową rolę, wszak grają na najwyższym z możliwych poziomie). Od tych drugich wymaga się dużo więcej, a Kanadyjczyka śmiało można zaliczyć do elity. Kiedy gra Florida, bramki padają nadzwyczaj często. Skarceni zostali jak dotąd aż 33 razy. W tej klasyfikacji równać się mogą tylko z Sabres, Jets i.. tak, dobrze myślicie, z Pacanami ze Stolicy, którzy dzisiaj staną w szranki z Pens, czyli tzw must see. Lotnicy może i nie rewelacyjnie, może nawet słabo, ale z pewnością są w stanie nawiązać równorzędną walkę, być stroną dominującą. Panie Giroux, do roboty.
Ponadto, pozwolicie że bez większej analizy
zawodnicy, ilość punktów
Evander Kane over 0,5 ⛔
1,50 Betsson
Ostatnie dwie gry bez chociażby punktu, a wcześniej przecież raz za razem wpisywał się do protokołu. Warto zakończyć ten krótki cold strike.
Kessel over 0,5 ✅
1,60 Betsson
Zaskakująco niska linia i bardzo zachęcający kurs. To prawda, że Phil nie ma szczęścia w tym sezonie. Żaden z 42 strzałów nie znalazł miejsca tam, gdzie znajdywał je aż 37 razy w poprzednim roku. Myślę, że to jednak kwestia czasu. Wyjazd do DC jak najbardziej udany, 2A i +3. Szansa na punkty, może nawet na gola bardzo duża.
Pacioretty over 0,5 ✅
1,55 Betsson
MaxPac powoli wraca do gry. Dwa mecze po wycięciu wyrostka bez fajerwerków, ale z TOI na normalnym poziomie. Sabres grają dyskotekowo, patrząc na ich mecze nie można się nudzić. Pozostaje czekać na ciekawy, otwarty mecz, bo Sabres nie są jeszcze w stanie skutecznie zablokować dostępu do własnej bramki. Kursiwo zdradliwe, ale wchodzę w to.
Parise over 0,5 ⛔
1,55 Betsson
Jeśli Wild strzelają bramki, to najczęściej za sprawą Amerykanina. A jeśli już trafi się mecz w którym akurat nie che mu się strzelić, to dokłada swoją cegiełkę w postaci asysty. Jak długo Minnesota pociągnie ten wózek, nie wiem, ale niech wznoszą modły, żeby kontuzje omijały Zacha szerokim łukiem.
Anisimov over 0,5 ⛔
2,05 Betsson
Buki chyba trochę pojechały po bandzie z takim kursem. To prawda, nie od dziś wiadomo, że Jackets nie są w stanie myśleć o czymś poważnym, ale nie można ich traktować jak dostarczycieli punktów (chłopaczki z Detroit coś o tym wiedzą). Artem w optymalnej dyspozycji, coraz pewniejszy w swoich poczynaniach. Cudów nie wymagam, wszak to &#39;tylko&#39; punkt. Ryzyko średnio adekwatne do kursu, więc warto spróbować.

johny-anthony 592

johny-anthony

Użytkownik
New York Rangers vs New York Islanders ⛔ 4-1 ???? tyle PP i przy 3-1 bez bramki dla Isles..
Over 5,5 kurs 2,20
Bwin
10/10
Dla mnie promocja i lokata w jednym!! Mam nadzieję, że bedzie latwiej niz z Wild overem..
Idealnie przyszedł derbowy mecz na przełamanie niskich wyników Rangers.
Derby to walka, kary, kary, walka a pomiedzy tym strzały i sporo akcji. Uwielbiam te mecze, bo tam zawsze jest mnóstwo emocji, nawet więcej niż w derbach Pensylwanii.
Rangers nie zachwycaja wielka forma i wynikami. Przegrana 3-1 z Devils, choc szans i okazji jak lasów w lubelskim.
Zawodzi Rick Nash, ale taki klasowy gracz zacznie trafiac i jest idealny na sredniaków jak Wyspiarze. Gaborik gra niezle, slabiej Richards, choc to on czesto w derbach gra koncertowo!
Siła Rangers w liniach ataku bardzo mocna. Brakuje Callahana, ale można go po części zastapic.
Islanders zaliczyli 2 porażki domowe, ale akurat dom to ich mały problem. Delegacja układa się im dużo lepiej - wygrana z Penquins, 4 bramki wbite Jets, już samo to robi wrażenie. Islanders dobrze kontrują, ładnie wychodzą na pozycje( przyzwoity PP, choc nie w ostatnim meczu), współpracują Moulson i Tavares.
Lundqvist czesto puszcza 2-3 bramki w derbowych meczykach, o Nabokovie nie wspominam.
Historia to czeste wyniki w okolicach overowych rozstrzygniec i tego trzeba trzymac sie! Ostatnio 3-3.
Brac i pobierać ????
2 typy bez rozpisu:
JAckets vs Flames ✅ 3-3
Over 5,5 kurs 1,95 Bwin
Jets vs Leafs ⛔ 2-3
Over 5,5 kurs 1,87 Bwin
pozdro ???? E: Pechowa noc, zabraklo po 1 bramce.. lokata zawiodla, choc nie miala prawa po grze i sytuacjach, a Leafs bez komentarza 2-3 i tyle sytuacji wraz z pusta bramką..

Otrzymane punkty reputacji: +7
hunter3 673

hunter3

Użytkownik
Spotkanie : Buffalo Sabres - Montreal Canadiens
Typ : X ✅
Kurs : 3.79
Buk : bet365
08.02.2013 01:00
Analiza:
Czyżby powtórka z rozrywki kiedy to niedawno Montreal wygrał aż sześć do jednego?Nie sądzę.Było to na tafli i hali Canadiens i wtedy wchodziło im wszystko.Teraz gra się bedzie toczyć na terenie Sabres a więc o wiele trudniej będzie dla gości.Montreal gra bardzo dobrze u siebie ale już na wyjazdach nie zachwyca.Zapowiada się bardzo wyrównane spotaknie tak sądzę być moze zakończone dopiero po dogrywce lub rzutach karnych.stawiam na to że tak będzie.Oba zespoły mają tylko po jednym remisie na koncie.Nie zanotowały go już od dawna więc dlaczego dziś ma nie być takiego rezultatu.na ostatnie pięć spotkań na tafli Buffalo padały takie wyniki.Sądzę że jest duża szansa dziś na taki rezultat.Nie będzie gradu bramek ale wynik na dwa dwa myślę że oba zespoły są w stanie to osiągnąć.Typ odważny ale jak najbardziej prawdopodobny jeśli chodzi o te dwa zespoły.
Spotkanie :Columbus Blue Jackets - Calgary Flames
Typ : 2 ⛔
Kurs : 2.60
Buk : Expekt
08.02.2013 01:00
Analiza:
Bardzo ciekawie się zapowiada te spotkanie.Mam cichą nadzieję że goście pójdą za cisoem po ostatnim zwycięstwem wyjazdowym na &quot;czerwonymi skrzydłami&quot;.dziś zdaje się że mają przeciwnika słabszego ale w NHLu najlepszej lidze hokejowej świata nie ma zespołów słabych.obie ekipy są na dwóch ostatnich miejscach w tabeli konferencji.Goście rozegrali już dziesięć spotkań a goście zaledwie siedem.Mam nadzieję ze świeżość większą mają jak na razie &quot;płomienie&quot; i dziś w nocy to pokażą.Liczę na nich że dadzą rade dziś pokonać gospodarzy.W końcu muszą odrabiac straty gdyż mają świetnych zawodników w swojej drużynie i dziś powinni oni pokazać swoją klasę.z pewnością columbus tanio skóry nie sprzeda i mecz zakończyć się może różnicą jednej bramki.mam jednak nadzieję że na korzyść włąsnie &quot;płomieni&quot; którzy w końcu mam nadzieję ze złapali wiatr w żagle i dziś zakończą spotkanie z kompletem punktów.

Otrzymane punkty reputacji: +11
stardog 250

stardog

Użytkownik
Montreal - Buffalo, over 5.5 ✅
Pinn: 2,15

Sporo gier dzisiaj i pomysłów na zakłady sporo. Ciekawym typem jest dla mnie dzisiaj over w Buffalo. Szable w kryzysowej sytuacji, dla nich może to być mecz przełomowy. Jeśli stracą punkty 8 lokata oddali się znacznie, a do tego wzmocni się dywizyjny rywal. Kanadyjczycy b2b, po trudnym i z pewnością kosztującym sporo sił szlagierze z Bostonem, wystawiają dziś w bramce Budaja. To może być impuls dla gospodarzy i myślę, że wszystkie czynniki wskazują na sporą szansę na przełamanie więc determinacji nie powinno zabraknąć. W dobrej formie jest Vanek, który może dziś poprawić swój bramkowy dorobek.
Z drugiej strony Montreal wygląda bardzo fajnie z przodu w tym sezonie i posiada 3 linie, które mogą spokojnie punktować w każdym meczu. Ostatnie dwa spotkania Kanadyjczyków underowe, ale pamiętać trzeba, że do pokonania mieli fenomenalnego Andersona i Raska przed którym ustawiony jest solidny, twardy def. Dzisiaj w bramce Szabel Miller (czyli kolejny czołowy bramkarz), który jednak jak pokazują wyniki swoje już do bramki w tym sezonie wpuścił. Popisuje się kapitalnymi interwencjami, jednak brak wsparcia z przodu i brak rytmu całej drużyny wpływa właśnie na jego staty. Mimo, że faworytem tego spotkania wydają się być gospodarze mi trudno jest wskazać na jedną ze stron (głównie przez wspomniane b2b Montrealu i brak rytmu Buffalo). Jedni i drudzy mogą w tym meczu trochę postrzelać i wynik 4-2, 4-3 w ogóle mnie nie zaskoczy. Taka jest moja koncepcja, tak ja to widzę ???? .

Zagrane również Ottawa ML ⛔ i Minnesota ML ⛔. Kuszą Blusmeni w ramach rewanżu za ostatni mecz w Det (z odesłanym do szatni kapitanem i nędznym sędziowaniem) - do tego debiut Mrazka w barwach Skrzydel (na tafli STL będzie to spore wyzwanie i STL -0,5 do rozważenia).

Udanej nocki i trafnych typów.

mlodywilc 569

mlodywilc

Użytkownik
O Buffalo tez sporo myślałem i w końcu ich pograłem. Montreal niezły start, nałapali pkt u siebie, na wyjeździe dopiero 2 mecze jedna efektowna wygrana 4-1 ze słabymi na poczatku Capitals i porażka z Senatorami 5-1. Co najważniejsze tą porażkę zanotowali grając b2b. Dzisiaj sytuacja sie powtarza i znowu po cięzkim boju u siebie z Bostonem trzeba walczyć na wyjeździe. Ja ich w tym meczu nie widzę. Buffalo będzie dużo bardziej zmotywowane, mają trochę pecha co do kalendarza, bo mieli juz 2 serie po 3 mecze w przeciagu 3 dni, teraz mieli troche czasu na naładowanie akumulatorów, bo grali tylko jeden mecz w przeciągu 5 dni. Muszą zacząc łapac pkt, a dzisiaj chęć rewanżu za blamaż sprzed paru meczów, sa wypoczęci bardziej od swoich rywali, których głównym atutem jest własne lodowisko. Stawiam na Buffalo.

Buffalo 60`⛔
2.22 Pinnacle

lutek 9,3K

lutek

Użytkownik
Dziś tylko jeden mecz w ofercie i to ten, który przynajmniej dla mnie wydaje się być dość łatwy do przewidzenia (tak, to nadwyraz odważne stwierdzenie w NHL ). Ducks są w niesamowitej formie i wydaje mi się ,że nie ma tutaj dla nich znaczenia czy grają na wyjeździe czy u siebie w domu; weterani z Selane czy Getzalfem na czele przeżywają drugą młodość, a ci młodzi pokroju Palmeriego odważnie dotrzymują im kroku. Jest jeszcze objawienie między słupkami - Victor Fasth , który nie przegrał jeszcze w tym sezonie a w ciągu dwóch ostatnich spotkań puścił tylko jeden krążek. Jeśli chodzi o Stars, to w ich przypadku dobre wyniki przeplatane są ze słabszymi epizodami i ciężko oczekiwać od nich spotkania na wysokim poziomie. W tym rozrachunku Ducks prezentują się znacznie lepiej, są w formie i myślę ,że tych napompowanych strikerów nawet Lethtonen nie zatrzyma nadchodzącej nocy.

Anaheim Ducks OT @ Dallas Stars ▶ [1,90] PinnacleSports ⛔ (1:3)

Otrzymane punkty reputacji: +6
piscatella 6,2K

piscatella

Użytkownik
Dallas Stars - Anaheim Ducks

Gwiazdki po trzy-meczowym road tripie wracają na własne śmieci, gdzie już dziś podejmą gorącą ostatnimi czasy ekipe z Anaheim. Kaczki są na fali i konsekwentnie pokonują kolejne przeszkody na swej drodze, na pochwale zasługuje gra wszystkich formacji, jak również bramkarza Victora Fastha, który przed sezonem został sprowadzony ze szwedzkiej extraligi by w Anaheim objąć role backupa dla Jonasa Hillera, i chyba nikt sie nie spodziewał że 31-letni szwed wygryzie z bramki swojego szwajcarskiego rówieśnika. Gospodarze to ekipa dość przecietna na tlej całej ligi, posiada bardzo dobry goaltending w osobie Kariego Lehtonena, oraz czeską legendę hokeja, Jaromira Jagra. Stars z roku na rok notują widoczny progres i być może już niedługo staną się jednym z pretendentów do pucharu Stanleya, póki co jednak drużyna jest w budowie i sukcesem w tym sezonie będzie awans do fazy Playoff.
Zeszły sezon pokazał że gościom z Anaheim nie siedzi teren w Dallas, ponieważ polegli tu za każdym razem. Tak więc dzisiejszy mecz dla gości, wcale nie będzie spacerkiem i z pewnością gospodarze będą robić wszystko by zwycięska seria gości zakończyła się na czterech, tak więc ja pójde tutaj w strone gospodarzy, których gra wygląda ostatnio naprawde dobrze i ich szanse na złamanie kaczek dzisiejszej nocy wyglądąja wedle mojego uznania całkiem realnie.
Dallas Stars OT 1.96 Pinnacle ✅

Otrzymane punkty reputacji: +2
odi 2,3K

odi

Forum VIP
Dallas Stars - Anaheim Ducks -&gt; liczba strzałów powyżej 52,5 [Betsson][1.82] ⛔
Pierwszy raz w sezonie tego typu zakład. Ogólnie bazuje na słabo jeżdżącej i blokującej defensywie Dallas, w każdym meczu poddają próbie swoich bramkarzy np w trzech ostatnich spotkaniach liczba strzałów na ich bramkę to odpowiednio 29, 31, 34. Widać więc doskonale że utrzymanie tego trendu spowoduje że zaledwie 22 strzały oddane zagwarantują celność typu. Gwiazdy na własnym lodzie powinny zawalczyć z Ducks o zwycięstwo, ostatnio dobrze im idzie powinien być ogień po budującej wygranej w OT i golu Jaromira Jagra. W sprawie Kaczorów powiem tylko tyle że strzelać na bramkę potrafi tam każda formacja i nie ma typowego podziału na zawodników ciężkich formację czwartą do rozbijania rywala itp, wszystkie linie grają na zdobycz i to też będzie działać na korzyść typu. Over w strzałach, chyba też w meczu ale tego nie zagram.

hunter3 673

hunter3

Użytkownik
Dyscyplina: okej,NHL
Spotkanie: Dallas Stars(-1.5) - Anaheim Ducks 3:1
Typ: 1 ✅
Kurs: 3.80
Bukmacher: bet365
09.02.2013 02:30
Analiza:
Kursy spadają na gości.No jak się popatrzy na poprzednie spotkania i na ich miejsce w tabeli to samo się nazwa aby na nich stawiać.jak jednak myślę że każda passa się kiedyś kończy a jak już chodzi o NHL to tutaj nie wierzę że będzie aż tak dobrze aż do piątego spotkania dla &quot;kaczorów&quot;.Myślę że dziś ich pomyślny wiatr się zakończy.mieli farta z &quot;kawalerzystami&quot; że nie stracili żadnej bramki a prawie strzelali na bramkę przeciwnika prawie o połowę mniej strzałów.Dziś nie liczę już na taki fart z ich strony.Nie wierzę także w ich zwycięstwo.myślę że dziś gwiazdki pokażą że należy się z nimi liczyć i pokonają Anaheim.spojrzeć na bilanse ostatnie ich spotkań to wszystko przemawia za Dallas.ostatnio męczyli się z Edmonton na wyjeździe ale w końcu po dogrywce pokonali ich.Dziś myślę że już żadnego nie rozstrzygnietego wyniku nie będzie po trzech tercjach.gwiazdy wygrają i to zdecydowanie a goście zanotują mecz w którym nie będa mieli nic do powiedzenia.po prostu taki w którym nie będzie im nic wychodzić.Zdarzają się takie spotkania i na takie liczę gdyż po czterech wygranych z rzędu kaczek w końcu musi przyjść takie spotkanie.stawiam że to bedzie w dzisiejszym spotkaniu.Kurs wysoki i myślę że warty zaryzykowania.takie jest moje zdanie.w kazdym razie NHL rządzi się swoimi prawami i kto wie może będzie inaczej.ja jednak stawiam na STARS.

Otrzymane punkty reputacji: +1
johny-anthony 592

johny-anthony

Użytkownik
Jedno spotkanie o 2.30 przed nami i w tym meczu optowałbym za zdarzeniem:
Stars vs Ducks 1-3 ⛔
Over 5.5
Kurs 2,35
Bwin
Ducks jak nigdy przezywaja progres formy. Udaje im sie nawet obrona i to w dosc ofensywnej grze, jak z Avalanche. Jednak we wczesniejszych meczach, gdzie gospodarz ma zapedy bardziej ofensywne niz Lawiny, tracili wiecej bramek( Flames 4, Canucks 3).
SAmi strzelaja sporo i ssa skuteczni, mimo ze ich gwiazda w osobie Perry&#39;ego nie blyszczy i brakuje mu bramek.
Stars to dosc solidna ekipa, wzmocniona przez Jagra, Roya, Morrowa, a wczesniej Rydera. Sklad niezly i wyniki osiagane ostatnio dobre. Stars cenia sobie obrone, ale przy zmianie potencjalu, widac wiecej ofensywy i otawrtej gry.
Ducks ostatnio na zero z tyłu, wiec dzis nie spodziewam sie tego samego i 2-3 bramki powinni zaliczyc w plecy.
Stars w delegacjach stawiaja na strefe obronna i dobre kontrowanie, ich wyniki nie sa wysokie, ale dom to system gry bardziej ofensywny, bardziej efektowny i ryzykowny, bo przy tym traca bramki, jak z Coyotes.
Ducks w delegacjach jak na razie jedna z najlepszych ekip, wykorzystuje co moze i gra rozwaznie, przy dobrej skutecznosci over wejdzie szybko.

funt 2,9K

funt

Użytkownik
Carolina Hurricanes @ Philadelphia Flyers :hokej: Over 5 @1.63 ✅ 3:4

Carolina rozbujana..albo wygrywają albo przegrywają mecze, w których strzelają 3 bramki..Tak było w 7 ostatnich spotkaniach (5/2)..jedna z tych wtop to 3:5 z dzisiejszym rywalem..
Flyers w ostatnich dwóch meczach grube undery..w tym czwartkowa błazenada z Florydą (2:3SO)..Dziś zrobią wszystko, by wygrać..A żeby pyknąć Huragany będą musieli trochę postrzelać..

••••••••••••••••••

Pittsburgh Penguins @ New Jersey Devils :hokej: Over 5 @ 1.70 ⛔ 1:3

No tu bez rozkminki..Kanadyjska masakra w drugiej tercji wygranej 5:0 z Capitals mówi sama za siebie..Pingwiny już 5 wygranych z rzędu.. Devils 3..
Raz w tym sezonie New Jersey skosztowało jak smakuje porażka z Penguins.. 1:5 zabolało..dziś może spróbują się zrewanżować..więc over 5,0 wydaje się być typem nie do zdarcia..

••••••••••••••••••

Tampa Bay Lightning @ Boston Bruins :hokej: Over 5 @ 1.55

Tampa Bay złapało zadyszkę..Dwa razy z rzędu grali efektownie i szybko..Ale nieefektywnie z koszmarną skutecznością..już trzy porażki z rzędu z zaledwie 5 strzelonymi bramkami..W drugiej połowie drugiej tercji meczu z New Jersey niemal przez 10 minut grali w przewadze..i co ciekawe strzelili gola w momencie gdy przez chwilę Devils grali w komplecie tylko po to by nieco później grając już w przewadze stracić innego..
Nawet głupi jakieś wnioski z tego musi wyciągnąć.. Z Bostonem wygrać będzie ciężko, ale pewnie w końcu coś im wpadnie..Bo jakby nie patrzeć potencjał ofensywny jest ogromny, no i Rask jest jak najbardziej do minięcia więcej niż dwa razy nawet u siebie na śmieciach..

••••••••••••••••••

Winnipeg Jets @ Ottawa Senators :hokej: Over 5 @ 1.54 ⛔ ???? 1:0

Jeśli w tym meczu w każdej tercji padnie choć jeden gol to over 5,5 jest murowany..Wesoła ekipa Odrzutowców gra ciekawy hokej i w ich meczach nawet jeśli w jednej tercji nie ma bramek to w innej przynajmniej 3.. A zdarzało się już nawet 7..(mecz z Panthers)..
Oto jak padały bramki w 8 ostatnich meczach Jets..tercja po tercji..
0:two:3
1:3:0
3:3:5
0:two:7
3:3:1
2:eek:ne:5
2:3:1
3:two:1

••••••••••••••••••

Buffalo Sabres @ New York Islanders :hokej: Over 5.5 @ 1.90 ⛔ 3:2

Kolejny murowany over..Dwie ekipy, które w ostatnich 4 meczach mogą się poszczycić identycznym bilansem..czyli zaledwie jedną wygraną po dogrywce..
I co ciekawe w 6 ostatnich spotkaniach Sabres padało minimum... Uwaga ! 7 bramek..
9,7,7,7,11,7
Z kolei Wyspiarze jadą równo w kratkę..over 5,5 i under..
5,6,3,9,5,9
Czas więc na over.. ????

••••••••••••••••••

Florida Panthers @ Washington Capitals :hokej: Washington Capitals (3way) @ 2.35 ✅ 0:5

No i wreszcie biedne Capsy..outsider na Wschodzie..(w całej lidze zresztą też) 5 pkt w 11 meczach.. ???? ???? ???? ???? no comments..
Rok temu zaczynali nieco inaczej.. 10 kolejnych zwycięstw u siebie..W tym sezonie najpierw dwie wtopy, potem dwa zwycięstwa i znowu dwa razy po dupie..Na wyjazdach tłuką ich wszyscy, choć ostatnio postraszyli Pingwiny w Pittsburghu, gdzie prowadzili po pierwszej naprawdę niezłej tercji 1:0..by dać się zdemolować w drugiej 0:5 i wygrać trzecią 1:0..
W stolicy wrze i huczy..Żadna inna opcja niż wygrana Stołecznych nie jest brana pod uwagę.. I tym razem Funt się pod tym podpisuje dwoma ręcoma.. Bo jak nie z Panthers to z kim?.. ????

••••••••••••••••••

Calgary Flames @ Vancouver Canucks :hokej: Vancouver Canucks (3way) @ 1.91 ✅ 1:5

Propozycja ostatnia.. Najlepsza drużyna dwóch poprzednich sezonów zaczyna grać swoje..4 ostatnie wygrane, w tym z rozpędzoną machiną z Chicago i wyjazdowe 4:1 w Minnesocie napawają optymizmem.. Do tego fakt, ze mizerna ekipa Flames ma dwie wygrane pod rząd, co im się często nie zdarza..
Można próbować nawet z handi lub TT over 3,0..

••••••••••••••••••

Oto propozycje Funta na sobotni wieczór i noc..
Kursy z Marathonbet..
Powodzenia..​

Otrzymane punkty reputacji: +6
lutek 9,3K

lutek

Użytkownik
Dla Diabłów będzie to znakomity &#39;spot&#39; by wyłapać tutaj rewanż po ubiegłotygodniowej porażce z Pens, gdzie gospodarze wręcz wyduelowali ich w ofensywie i trafili na dość słaby dzień Brodeura. Od tamtej pory było już tylko lepiej - zaliczyli trzy pewne zwycięstwa z rzędu przy bardzo dobrej postawie na poszczególnych formacjach i przedewszystkim przy bardzo skutecznym PenaltyKill&#39;u , gdzie łącznie na 17 prób gry z przewag żadna z 3 ekip nie był w stanie trafić krążka w siatę. Wynik imponujący i dziś może być bardzo kluczową sprawą z Pingwinami, a Devils słyną z konsekwentnego rozbijania ofensywy przeciwników w swojej strefie. Na pewno spośród wszystkich ekip charakteryzujących się silną ofensywą, z Pens gra im się najtrudniej , jednak te rezultaty w Newark na przełomie ostatnich sezonów , a przedewszystkim 2011/2012 pokazują jasno ,że to już nie bedzie ten sam jednostronny hokej co w Pensylwani. Stawiam na gospodarzy, którzy są w znacznie lepszej formie niż w ubiegłym tygodniu i będący w tym sezonie na misji Brodeur zrobi wszystko, by zgarnąć rewanż. Ponadto goście przystąpią dziś bez Letanga, co jest ich znacznym osłabieniem w defensywie.

Pittsburgh Penguins @ New Jersey Devils OT ▶ [2,17] PinnacleSports ✅ (1:3)
Z sesji nocnej uderzamy pierw do NY. Isles po fajnym początku i niezłym tripie na wyjazdach zeszli nieco poniżej pewnego poziomu i ich główne atuty zaczęły zanikać, ale dziś wierzę w szczególny postęp, tym bardziej że po drugiej stronie słabe dotychczas Buffalo Sabres. Na pewno ich ostatnie spektakularne zwycięstwo z Canadiens może nakręcić pewność siebie ,jednak poza kilkoma przebłyskami nie ma tam rewelacji; mowa tutaj chociażby o Millerze w bramce, którego skill w ostatnim okresie gdzieś sobie przepadł - puszcza średnio 3 krążki na mecz, a dodatkowo w przeszłości jego rywalizacje przeciwko Islanders ogólnie nie nalezały do najlepszych. Na uwagę zasługuje na pewno Vanek czy Pomniville , ale sami nie będą moim zadaniem w stanie wziąć po raz kolejny ciężaru gry na siebie , tym bardziej z Isles którzy po tych ostatnich porażkach i na prawde wyrównanych meczach będą podwójnie głodni sukcesu i kompletu punktów.

Buffalo Sabres @ New York Islanders OT ▶ [1,88] PinnacleSports ⛔ (3:2)

Wild przechodzą aktualnie regres formy, który w całkiem podobny sposób nękał jeszcze nie tak dawno Predators. Najprosciej mówiąc; słaba skuteczność i klapa w grze z PP czy PK. Przegrali trzy mecze z rzędu strzelając łącznie tylko 3 gole, a dziś przed nimi zadanie na pewno nie będzie ułatwione ze względu na mocną defensywe Preds i Rinnego w bramce , który w końcu odnalazł swoją formę i w ostatnim tygodniu zanotował na prawdę kilka rewelacyjnych spotkań broniąc łącznie 112 z 115 strzałów z GAA na poziomie 0,74 w ciągu 4 meczów! Ponadto niesamowita skuteczność w ofensywie, co widać po stosunku strzałów do strzelonych bramek. Predators po tym kursie wyglądają na prawdę dobrze, tym bardziej że są &quot;on fire&quot; a z drugiej strony niesądze, by Wild byli w stanie zdominować tutaj od A do Z zespół z Nashville po tym co aktualnie prezentują.

Nashville Predators OT @ Minnesota Wild ▶ [2,08] PinnacleSports ⛔ (1:2 OT)

odi 2,3K

odi

Forum VIP
Na pierwszą przyjemną część wieczoru :wink:
New Jersey Devils - Pittsburgh Penguins -&gt; over 5,5 goal [2.28] Pinnacle ⛔
Gaz do dechy włączone mają obie ekipy, ale coś mi się wydaje że powoli hamować będą Penguins - nie mniej raczej będą tracić więcej bramek, o poziom strzelecki można być u nich spokojnym co pokazują ostatnie wyniki. Obrona może zacząć kuleć bo dziś nei zagra Letang (ma wiele kluczowych wejść na obronnej niebieskiej, wiele kluczowych bloków i wybić). Diabły nie miewają ostatnio przestojów w ataku i nie opierają się już wyłącznie na Kowalczuku który notabene nawet nie jest szczególnie widoczny. Powinni 3-4 gole strzelić podobnie jak ich dzisiejsi rywale, spodziewam się zażartego meczu z overem ???? BTW Marty gra dziś po raz 1200 w NHL (regular season). :O
Detroit Red Wings - Edmonton Oilers -&gt; Edmonton wygra ML REG [2.56] Pinnacle ⛔
Przy tylu kontuzjach z obu stron to kosmos wystawić takie kursy, nie podaruje i pogram na gości. W Detroit osłabione wszystkie pozycje, zresztą nie oszukując nikogo jest podobnie w Edmonton. Głębokość tych drużyn nie jest wybitna, ale która lepsza okaże się po tym meczu. Ja bym tu wystawił na obie strony po 1.90, a w takiej opcji to grzech nie zaryzykować na Oilers bo mecz będzie pewnie dosyć chaotyczny mało spójny i zdarzyć się może wiele.

piscatella 6,2K

piscatella

Użytkownik
Washington Capitals - Florida Panthers

Stołeczni to aktualnie najsłabsza drużyna w całej lidze, na jedenaście rozegranych spotkań udało im sie wygrać zaledwie dwa razy, jest to zdruzgocący wynik dla tak wysoko postawionego zespołu, jakim jest ekipa ze Stolicy. Ich dzisiejszym rywalem będzie również słaba, jednakże ostatnio notująca zwyżkę formy, ekipa panter z Florydy. Głownym problemem stołecznych jest kulejący goaltending który spowodowany jest brakiem prawdziwego startera, czyli bramkarza doświadczonego, który byłbym pewnym punktem w bramce oraz brak zgrania poszczególnych formacji. Wygląda to naprawdę źle. Dzisiejszy mecz z Panthers powinien być przełomowy gdyż zawodnicy mieli wystarczająco dużo czasu na poznanie się i znalezienie wspólnego języka, dodatkowo jeśli dziś nie pokonają gości z Florydy to wtedy ich sytuacja stanie się już dość skomplikowana, jeśli jeszcze marzą o fazie playoff. Goście z Florydy to ekipa posiadają dość równy skład, bez wiekszych gwiazd, mają przecietny jak skale ligi goaltening w osobach weteranów, Theodora i Clemmensena. Tak więc są dzis jak najbardziej do ogrania. Pytanie tylko czy gospodarze podołają temu wyzwaniu i przełamią niekorzystną serie ? Moim zdaniem nadszedł czas, by wkońcu wstąpić na zwycięską ścieżkę.
Washington Capitals OT 1.84 Pinnacle ✅

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom