>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

NHL - sezon 2012/2013

Status
Zamknięty.
odi 2,3K

odi

Forum VIP
broni Luongo, a to oznacza bramki, bo ostatnio nic nie puścił( vs Avalanche)
Logika dziwna, ale kto wie może skuteczna. Ja bardziej się skłaniam ku opcji że Luongo po shutoucie złapie fajny rytm i będzie jaśniejszą postacią Vancouver ????

stardog 250

stardog

Użytkownik
Detroit - St.Louis, DET ML ✅
Pinn: 2,04

Dla mnie ten mecz będzie testem potencjału DRW w tym skróconym sezonie. Są coraz starsi i wielu zaczyna stawiać na nich kreskę. Dziś zmierzą się z młodością, z ekipą, która co mecz wykazuje maximum zaangażowania i powoli zyskuje miano jednego z faworytów zachodu. Ja jednak jestem zdania, że Skrzydła są w stanie dzisiaj powalczyć, lepszego momentu na pokonanie STL może w tym sezonie nie być. Nutki grają b2b, grają na terenie, na którym gospodarz zawsze jest niezwykle groźny i zwykle odprawia oponentów z kwitkiem i w końcu weterani mają coś do udowodnienia za mecz otwarcia. Sezon skrócony i każdy mecz jest teraz bardzo ważny, szczególnie ten z dywizyjnym rywalem.

johny-anthony 592

johny-anthony

Użytkownik
Logika dziwna, ale kto wie może skuteczna. Ja bardziej się skłaniam ku opcji że Luongo po shutoucie złapie fajny rytm i będzie jaśniejszą postacią Vancouver ????
Odi, nie czepiaj się :p
Nie mam za bardzo czasu pisać dziś dłużej, wiec tak urywanymi myślami pisałem. Przy okazji to powiino być: &quot;tym bardziej, że ostatnio nic nie puścił&quot; ???? Chodziło mi o to, że w ostatnim czasie rzadko u niego z regularnością w świetnej grze. Zresztą Avalanche w połowie nie przyparło do muru Cancuks, jak to zapewne zrobia Blackhawks ????
Może masz rację, ze podtrzyma niezłą grę, lubię go i cenię bardziej niż Schneidera, ale nie mam do niego już takiego przekonania ????

odi 2,3K

odi

Forum VIP
Odi, nie czepiaj się :p
Po prostu zaciekawiło mnie ???? jak gra dobrze to zły prognostyk a jak źle to gorszy ???? też go w miarę lubię, zawsze był dobrym bramkarzem w regular season dopiero cyrki robił w play-off.

Otrzymane punkty reputacji: +1
johny-anthony 592

johny-anthony

Użytkownik
Po prostu zaciekawiło mnie ???? jak gra dobrze to zły prognostyk a jak źle to gorszy ???? też go w miarę lubię, zawsze był dobrym bramkarzem w regular season dopiero cyrki robił w play-off.
Jak gra źle, to często daje wtedy na Canucks, jak przed meczem z Avalanche. Choć już dawał przedtem symptomy lepszej gry..Jak zagra za dobrze, a później ma mecz z silną drużyną, to jest spora okazja na stratę bramek - przynajmniej 3..wlasnie dlatego dziś uważam, że straci tyle i bedzie wysoki wynik ????
W mojej ocenie jest numerem 1. Każdemu moze zdarzyć się słaby sezon, ogólnie pokazał w NHL potężną klasę goalie przez te lata!

Otrzymane punkty reputacji: +12
lutek 9,3K

lutek

Użytkownik
Carolina Hurricanes - Ottawa Senators -&gt; Ottawa wygra ML OT [2.13] Pinnacle

Oprócz dwóch niezłych występów przeciwko Buffalo jak dla mnie Carolina nie pokazała zupełnie nic co stawiałoby ją choć trochę w pozytywnym świetle na tle Ottawy - najgorętszej drużyny ligi IMO. Senators mają najlepszego w tej chwili bramkarza ligi, kilka młodych zdolnych twarzy, kilku wyjadaczy (dziś wraca Gonchar) kurs rozumiem może być wysoki poprzez informacje o dłuższym braku Spezzy, ale jakoś patrząc na to jak gra czwarta linia z Zibanejadem jestem spokojny o Ottawe na prawdę dziś powinni być uważani za faworytów i nawet Lutek w swojej analizie stawiając na Caroline więcej dobrego lub wszystko co dobre pisze o OTT.
Fakt, ciężko tutaj odjąć coś w przypadku Sens, ale ja sobie tak po cichu myślę ,że czeka ich lekki zanik nad formą, a z dwojga zespołów to zdecydowanie Huragany muszą czymś w końcu jasno i pewnie zaimponować, szczególnie u siebie.

yem-uoniaki 4,1K

yem-uoniaki

Użytkownik
Corey Perry strzeli gola (60 min)
3,35 Betsson ⛔
Dalej nic nie wiadomo co będzie z jedną z twarzy organizacji. Słychać głosy które otwarcie wskazują na to, że przyjdzie im się pożegnać przed końcem deadline. Sam bohater niewiele mówi, i to jest właśnie największy problem. Sytuacja Getza jest łatwiejsza, on się określił - dalej chce bronić barw Ducks. Teraz trochę to wygląda tak, że po każdym meczu dyskusja sprowadza się nie tyle do samej gry, co do dyspozycji Corey&#39;a i jego losach. Statystyki na kolana nie rzucają, ale mogę zapewnić, że raczej stroniący od medialnego szumu Kanadyjczyk jest wciąż bardzo ważną postacią w drużynie. W każdym meczu walczy jak szalony, nie ma dla niego straconych krążków, nigdy nie przejdzie &#39;obok&#39; meczu. Tym chociażby różni się od swojego rocznikowego kolegi Ovechkina. W dodatku ma obok siebie centra, który jest w formie i potrafi trochę go odciążyć, skupić na sobie uwagę obrony. Tego w tym momencie nie ma Alex i im szybciej Nicky wróci z zaświatów, tym szybciej wyjdzie to drużynie na dobre. Tutaj jest kibicowski punkt widzenia http://www.anaheimca...ree-agent-trade.
Może i jest to napisane trochę zbyt patetycznie, jakby Corey był jedną nogą poza klubem, ale warto przeczytać. Nie zważając jednak na te perypetie - jakkolwiek się zakończą - Perry ma wszystko, żeby nadal odgrywać kluczowe role pod skrzydłami Boudreau. Oby strzelecki impas zakończył się na czterech spotkaniach ;)

piscatella 6,2K

piscatella

Użytkownik
Anaheim Ducks - Minnesota Wild

Goście z Minneapolis zawitają dziś do Anaheim, gdzie zagrają z miejscowymi kaczkami.
Obie ekipy prezentują bardzo zbliżony poziom w lekkim wskazaniem na gości. W bramce kaczek wystąpi dziś debiutant Victor Fasth, ktory zagral już jeden mecz i zresztą wygrał go, ale w tamtym meczu predators nie byli zbyt wymagającymi przeciwnikami, dziś dzikusy to jednak nieco wyższa półka i przewiduje duże problemy gospodarzy w dzisiejszym meczu, Wild bedą chcieli przełamać wyjazdową serie porażek, a grające nieregularnie kaczki, wydają sie być dobrą okazją.
Minnesota Wild OT 2.08 Pinnacle ⛔

lutek 9,3K

lutek

Użytkownik
Na początek sesja wieczorna i starcie Sabres w Montrealu. Habs zrobili solidny krok od początku tego sezonu i ich postawa z każdym dniem wygląda coraz lepiej. W podobnych superlatywach mogę śmiało oceniać tutaj Sabres i choć nie mają tak ładnego bilansu wygranych spotkań, tak ostatnie zdobycie Bostonu zrobiło na mnie spore wrażenie i nie będę tutaj zwalał winy na Raska w bramce Bruins i jego słabszej dyspozycji - Sabres po prostu zagrali z polotem i na typowe wyniszczenie, co jest chyba najkorzystniejszą opcją w starciu z Niedźwiedziami. Bardzo dobrze spisuje się również Miller w bramce, który wciąż daję rady i nie zawodzi w krytycznych momentach. Myślę że to zwycięstwo dodało tylko sporej pewności w obóz Sabres i z tak dobrze prosperującą ofensywą będą w stanie odnaleźć się w Montrealu, tym bardziej że nawet bilans bezpośrednich spotkań przemawia tutaj ZDECYDOWANIE za goścmi.

Buffalo Sabres OT @ Montreal Canadiens ▶ [2,18] PinnacleSports ⛔ (1-6)

Obserwuje sobie od jakiegoś czasu młodzików z Edmonton i poza przerośniętym ego niektórych zawodników i kozactwie ze strony Yakupova ???? radzą sobie całkiem przyzwoicie. Na uwagę zasługuje ta niezwykła moc w ofensywie i na prawdę solidny powerplay, który jest na tyle skuteczny, że właściwie w każdym meczu zdobywają gola z przewagi. Ponadto nieco stabilniejszy Dubnyk w bramce, od którego wiele będzie zależeć w dalszej fazie sezonu. Jeśli chodzi o Lawiny, to niestety mają poważny problem; wyleciał prawdopodobnie na cały sezon kontuzjowany Downie i nie tak dawno Landeskog, wobec którego nie wiadomo jeszcze kiedy wróci na lód. Ogółem ich gra nie wygląda dobrze i poza nielicznymi przebłyskami jak chociażby ostatnie zwycięstwo z Flames, nie wróżę tutaj nic wielkiego. Nafciarze są mocniejsi, ambitniejsi i rządni krwi. Stawiam na młodocianów.

Edmonton Oilers OT @ Colorado Avalanche ▶ [2,15] PinnacleSports ⛔ (1:3)

W tym meczu troszkę ciężko zagrać mi przeciwko najgorętszej, najlepiej grającej na swoim terenie i jednocześnie najskuteczniejszej ekipie na zachodzie. Jednak przez taki pryzmat wiele osób tutaj zapomnina o tym , jak dobrym zespołem w tego typu rywalizacjach mogą okazać się Strażnicy. Co prawda ich aktualna dyspozycja przedstawia się średnio, ale wierzę że z każdym dniem będą rosnąć w siłę i wyjdą na top ligi. Lightning tłuką po koleji wszystkich napotkanych na swej drodze, jednak dziś z dobrze operującymi w schemacie &quot;defense-offense&quot; Rangersami staną przed moim zdaniem najtrudniejszym zadaniem w tym sezonie. Do tego może tutaj dojść zmęczenie gospodarzy po dzisiejszej strzelaninie z Odrzutowcami. Stawiam tutaj na Strażników i ich pierwsze zwycięstwo na wyjeździe w tym sezonie.

New York Rangers OT @ Tampa Bay Lightning ▶ [2,01] PinnacleSports ✅ (3:2)

Kings jak na mój gust konsekwentnie wyłapują swój rytm i styl do jakiego przyzwyczaili nas oglądać. Wnoszą sporo urozmaicenia w ofensywie i powoli zaczyna funkcjonować powerplay. Defensywnie jak zwykle na plus, a przekonali się o tym Predators czy wcześniej Canucks i na pewno poznają się o tym również Ducks podczas jutrzejszego starcia. Nie skreślam definitywnie szans Kaczek w tego typu match&#39;upie ,ale bardziej wypoczęci tutaj Królowie zrobią wszystko ,by znaleźć skuteczny sposób na gospodarzy.

Los Angeles Kings OT @ Anaheim Ducks ▶ [1,88] PinnacleSports ⛔ (4:7)

Otrzymane punkty reputacji: +22
odi 2,3K

odi

Forum VIP
Colorado Avalanche - Edmonton Oilers -&gt; Edmonton over 2,5 gola [1.96] Pinnacle ⛔
Nafciarze ciągle ciułają punkty, czy dziś też coś przywiozą z Denver ? Tego pewny nie jestem, bo Colorado u siebie potrafi zmartwić każdego. Nie mniej od dwóch spotkań Edmonton nie strzeliło więcej niż dwa gole i ich atak pewnie się nieco niecierpliwi - nadchodzi chyba przełamanie bo cytuje tutaj pewien serwis:
Cytat:
Colorado allows the most power plays at 5.6 per game.

Nafciarze w Power Play są bezlitośni, jeśli dostaną te 4-5-6 szans na grę w przewadze jestem przekonany że wpadnie z tego dwie-trzy bramki. Kwestia tego jak to będzie wyglądało w 5 na 5 ale o ten over na konkretny team jestem raczej spokojny. Mecz o 21.
/ Dostali 3 szansę w PP - zero bramek. Dali sześć bodajże - wynik zasłuzony EDM slabnie

rijo 407

rijo

Użytkownik
Przed nami noc pełna emocji w NHL. Tylko dziś czasu amerykańskiego odbędzie się aż 11 meczów! Jest co obstawiać, a ja zaprezentuje moje dwa typy, które powinni się ziścić. :razz:
1)
vs

TYP: Avalanche 60&#39; ✅✅
KURS: 2.35
BUKMACHER:
OPIS:
Według mnie to najciekawszy mecz tego wieczoru. Obie ekipy grają w Dywizji Północnozachodniej. Jeżeli Colorado wygra to i tak zostanie jak na razie na czwartym miejscu w dywizji tuż za Minnesotą Wild, do której aktualnie traci trzy punkty. Oilersi mają tyle samo punktów co Wild, jednak zagrali o jeden mecz mniej. Jeżeli dziś przegrają spadną na trzecią pozycję w swojej dywizji.
Faworytami meczu wydają się być Avalanche, którzy muszą wykorzystać atut własnej hali. Wczoraj na wyjeździe pokonali najgorszą drużynę obecnego sezonu - Calgary Flames aż 3:6. Co ciekawe trzech zawodników z tej drużyny strzeliło po dwie bramki(John Mitchell, Paul Stastny i Pa Parenteau). Edmonton wczoraj przegrali dopiero po karnych San Jose Sharks(3-2). Ostatnie dwa mecze grali na wyjeździe, dziś też przyjdzie im się zmierzyć na terenie wroga... Zmęczenie musi o sobie dać w końcu znać.
Dla Colorado aktualnie każdy punkt będzie na wagę złota. W Konferencji Zachodniej drużyny z miejsc 9-13 toczą zażartą walkę o miejsce w play-offach. Myślę, że Colorado dziś zdecydowanie wygra mecz - pokażą kibicom, że mogą na nich liczyć i sami nabiorą pewności siebie.
Z drugiej strony lekki strach - Lutek przepowiada zwycięstwo Oilers. ????
2)
vs

TYP: Hurricanes OT ⛔⛔
KURS: 2.28
BUKMACHER:
OPIS:
Czemuś to gospodarze mieliby wygrać? Nie ma do tego żadnych podstaw, od trzech meczów grają po prostu słabo... Goście wczoraj wygrali z Ottawa Senators, pokazali się dobrze w obronie, przez co nie stracili bramki. Flyersi przegrali ze słabiutkimi Capitolsami ze stolicy USA. W dodatku Carolinie powinno zależeć na wygranej - są bliziutko strefy play-off, dobrze by było gdyby po następnych dwóch meczach zajmowali miejsce premiowane.

J 7K

juanroman08

Forum VIP
Rijo a, pozwolę sobie spytać, jakie znaczenie ma to że Huragany będą po dzisiejszym meczu na miejscu dającym PO :?: Za nami raptem 6-7 meczy, a tu już niby ma być walka na całego o lokatę :?: :razz: Ja rozumiem, że to krótki sezon i nie ma czasu na oglądanie się za siebie, ale nie sądzę by w tym momencie było to dla Canes najważniejsze. Wydaje mi się ze w tej chwili jedyne co liczy się dla Caroliny to ustabilizować formę i osiągnąć &quot;jakiś&quot; styl.
Na noc proponuję Błyskawice z Tampa Bay, całkiem dobrze sobie radzą na własnych &quot;śmieciach&quot;, ogółem trzeba przyznać że weszli w ten sezon, jak to mówią w slangu &quot;jak O.S.T.R. w bit&quot; :razz: i widać że nie zamierzają póki co zwalniać tempa. Co prawda Tampa preferuje mocno ofensywny styl gry, który czasami powoduje braki w defensywie, ale dopóki ten system się sprawdza, nikt w zatoce nie narzeka. Bardzo dobrze do drużyny Lightnings wprowadził się Cory Conacher, który w 7 spotkaniach zdobył 12 punktów. Jeśli chodzi o ekipę Johna Tortorelli to na tę chwilę nie jest kolorowo, Rangers cały czas poszukują właściwego rytmu, kiedy wydaje się że jest już dobrze nagle przychodzi zimny prysznic jak choćby 0:3 z Penguins, ja tam nie mówię że NYR mają wygrywać seriami po 5 i więcej spotkań, ale nie oszukujmy się że tam oczekiwania są wielkie, potencjał na bardzo wysokim poziomie, a gra taka sobie. Brakuje mi w Strażnikach &quot;czegoś&quot; co by im dawało przewagę nad innymi drużynami, a z racji tego że mają w swojej kadrze najlepszych graczy w lidze, to powinno być naturalne, ale niestety na tę chwilę Rangers, grają bo grają i tyle. Możliwy scenariusz to &quot;strzelanina&quot;, jeśli Tampa w miarę dobrze &quot;ogarnie&quot; grę w PP to myślę że nie powinno być problemów ze zwycięstwem.

Tampa Bay ML 60&#39; / 1.83 Pinnacle⛔ 2:3

snice 457

snice

Użytkownik
Pierwszy mecz to spotkanie kojotów z gwiazdkami... no i w sumie co się odwlecze to nie uciecze ???? . Dzisiaj gram w stronę Kojotów którzy wczoraj na wyjeździe po karnych przegrali z Dallas , dzisiaj własne podwórko gdzie powinni w końcu ogarnąć wszystko po 2 przegranych na wyjeździe z Phoenix. W bramce nie wiem kto wystąpi ale przy obecnym stanie czy to będzie Smith czy LaBarbera nie robi mi zbytniej różnicy. Głównym problemem kojotów jest dziurawa obrona ale czuję że dzisiaj będzie to lepiej wyglądać zwłaszcza że w mojej ocenie Dallas jest ekipą domową i na wyjeździe grają kompletny piach... dodatkowo ze składu wyleciał Ray Whitney który jak narazie przewodzi w rankingu pkt Dallas dodatkowo Roy dalej pauzuje a więc gramy na głodne zemsty kojoty...:]

Tak jak sobie ustaliłem cisnę na sharks do dnia dzisiejszego bo czuję że w następnym meczu z kaczkami polegną. Fakt że rekiny trochę jak by nie patrzeć za pomocą szczęścia wygrali ostatnie 2 mecze no ale ekipy też mieli inne , Oilers które jest według mnie dla każdego niebezpieczne oraz kaczki które zagrały dobry mecz i równie dobrze mogły go wygrać... :] Dzisiaj dostaje im się drużyna Nashville która jest cieniem samej siebie , drużyna w której pojęcie offensywa ledwo dycha a na takim terenie z takim potencjałem ofensywnym według mnie nie da się powalczyć... drapieżnicy powinni zostać tutaj całkiem łatwo wypunktowani jeżeli nic nie zmienili w swojej grze

No i 3 meczyk... Detroit podejmuje po raz 2 w tym sezonie na wyjeździe kipę kurtek , w pierwszym meczu wygrali po karnych 3:4. Dzisiaj Detroit trochę już jest rozegrane i nie wygląda to tak jak w początkowych meczach , jest o niebo lepiej i nawet nie przeraza mnie fakt że wczoraj grali mecz z Blues bo jest to ekipa która powinno sobie bez problemu poradzić. Dodatkowo dwóch defensorów kurtek jest DTD Aucoin i Nikitin więc nie wiem czy zagrają , jak ktoś coś wie to się podzielić proszę :]. W bramce wystawiają Masona który przynajmniej dla mnie jest kaleką co mi tylko pomogło w oddaniu tego typu...

San Jose Sharks - Nashville Predators Typ 1OT Kurs 1.57
Phoenix Coyotes - Dallas Stars Typ 1OT Kurs 1.66
Columbus Blue Jackets - Detroit Red Wings Typ 2OT Kurs 1.74

AKO 4.55 Bet365

rijo 407

rijo

Użytkownik
Rijo a, pozwolę sobie spytać, jakie znaczenie ma to że Huragany będą po dzisiejszym meczu na miejscu dającym PO :?: Za nami raptem 6-7 meczy, a tu już niby ma być walka na całego o lokatę :?: :razz: Ja rozumiem, że to krótki sezon i nie ma czasu na oglądanie się za siebie, ale nie sądzę by w tym momencie było to dla Canes najważniejsze. Wydaje mi się ze w tej chwili jedyne co liczy się dla Caroliny to ustabilizować formę i osiągnąć &quot;jakiś&quot; styl.
Chodzi o motywację. Jeżeli zostaną na miejscu dającym im PO, to zawsze będą wiedzieli o co walczą - utrzymać pozycję, walczyć do końca!
Mam nadzieję, że Carolina mnie nie zawiedzie, Colorado in plus. &lt;3

piscatella 6,2K

piscatella

Użytkownik
Tampa Bay Ligthning - New York Rangers

Błyskawice podejmują kolejna ekipe, która staje na ich zwycięskiej ścieżce, tym razem jednak przyjdzie im chyba zagrać z najtrudniejszym z dotychczasowych rywali. Ekipa z Nowego Jorku zawita dzis na Floryde po pierwsze wyjazdowe zwyciestwo w sezonie, ekipa Błyskawic do tej pory kroczy do wygranej do wygranej, jednak do tego spotkania podchodzą jako b2b. Co prawda jest to b2b na własnej tafli, co oznacza że sie musieli się przemieszczać, lecz wedle mojego przekonania strażnicy są na tyle mocni by dziś zakończyć serie gospodarzy i zgarnąć komplet w słonecznej Tampie.
New York Rangers OT 2.17 Pinnacle ✅

rijo 407

rijo

Użytkownik
To jeszcze jeden typ, co by jednak coś zarobić dziś, jeżeli Hurricanes mieliby nie wygrać:
1)
vs

TYP: Drużyna, która pierwsza zdobędzie bramkę: Dallas Stars ⛔⛔
KURS: 2.70
BUKMACHER:
OPIS:
&quot;Gwiazdy&quot; w czterech z pięciu rozegranych w tym sezonie meczów strzeliali jako pierwsi gola! Tak powinno być i dziś. Na stadionie rywala podejmują Phoenix Coyotes - ostatni zespół Dywizji Pacyficznej. Wczoraj zespoły grały ze sobą - na American Airlines Center Stars wygrali 4-3, po karnych. Wczoraj zresztą także pierwsi trafili do bramki rywala.
Myślę, że i dziś Dallas ogólnie wydaje się być faworytem - &quot;Kojoty&quot; grają w tym sezonie tragicznie, tracą mnóstwo goli(26 jak na razie, co jest najgorszym wynikiem w Zachodniej Konferencji...), nie mogą się odnaleźć.

lutek 9,3K

lutek

Użytkownik
Pingwiny to bestie na wyjazdach i nie mam ku temu żadnych wątpliwości, do tego w końc zagrali wczoraj w swoim stylu i Diabły nie mieli na tafli prawa do zająknięcia. Dziś teren na pozór trudny, ale tylko na pozór ponieważ Stołeczni dopiero się rozkręcają, a Pens to zdecydowanie ostatnia ekipa na zachodzie, przy której można śmiało podkręcać swój poziom i przedewszystkim ostatnia która na to pozwala. Dziś w bramce Ex Stołeczny - Vokoun, który zaliczył już w tym sezonie dwa bardzo udane mecze (w tym jeden shutout) , a po drugiej stronie Holtby , który w końcu zanotował pierwszy udany występ z Flyers i być może wygryzie z &#39;jedynki&#39; Neuvritha. Tutaj na papierze przewaga po stronie Capitals, ponieważ Pens są w sytuacji back to back , ale myślę że w tym wypadku mimo wszystko nie będzie to miało znaczenia dla rozpędzonych po wczorajszym meczu Pingwinów, którzy powinni wykorzystać niemrawę jeszcze zaplecze gospodarzy.

Pittsburgh Penguins OT @ Washington Capitals ▶ [1,80] PinnacleSports ✅ (6:3)

Tutaj spodziewam się dość wyrównanego pojedynku i nawet kursy jasno to sugerują. Jeśli chodzi o Senatorów, to wielki plus powinien na wstępie powędrować tutaj do Andersona, który jest aktualnie jednym z najlepszych bramkarzy w lidze (tak wiem, podkreślam to już chyba trzeci raz) , do tego dochodzi bardzo mocna defensywa i punktujące linie na przodach, które będą musiały w przyszłości radzić sobie bez ich kluczowego strikera - Spezzy. Wspominałem ostatnio ,że może to miec na dłuższą mete znaczenie, jednak z Canadiens zaledwie kilka dni temu nie mieli największych problemów wygrywając 5:1. Dziś nie spodziewam się pogromu, ponieważ grają w Montrealu, jednak gospodarze po tym jak nałożyli sporo sił ostatniego popołudnia ogrywając Sabres, mogą dziś to zdecydowanie odczuć a Senatorzy to z pewnoscią team, który takie podknięcia bez problemu wykorzystuje - i to z nawiązką :smile:

Ottawa Senators OT @ Montreal Canadiens ▶ [2,10] PinnacleSports ⛔ (2:1)

Muszę przyznać, że zbyt dalekosiężnie wyszedłem wczoraj z opinią wobec Sabres. Efekt: totalny łomot w Montrealu i właściwie zero jakiegokolwiek zaangażowania w grę, co słusznie znalazło odzwierciedlenie w widniejący rezultat. Na pewno w tym rozrachunku Pantery nie przedstawiają się lepiej, ale ich ostatnie przebudzenie , szczególnie w ofensywie dało do zrozumienia ,że powoli ta gra - miejmy nadzieję, będzie ulegać zmianie i tragiczny bilans odejdzie w zapomnienie. Dziś przylot do Buffalo i choć gospodarze są tutaj faworytem, tak nie sądze by byli typowym pewniakiem , tym bardziej że Pantery są bardziej wypoczęci i myślę , że po ostatnim wysokim zwycięstwie będą napompowani entuzjazmem i chęcią do dalszego progresu.

Florida Panthers OT @ Buffalo Sabres ▶ [2,40] PinnacleSports ✅ (4:3)

Poprzedni słaby sezon Wyspiarzy to już tylko historia, w tym sezonie wystartowali bardzo solidnie i jeśli tylko zdołają utrzymać tą dyspozycje będą się na pewno liczyć z najlepszymi. Aktualnie mają na koncie takie ekipy jak Lightning, Penguins czy własnie Devils , a dziś znajdują się w korzystniejszej sytuacji, ponieważ Diabły grali wczoraj w Pensylwanii i na pewno odczują trudy tamtego meczu, gdzie zostawili sporo zdrowia, ponadto w bramce zabraknie dziś Martiego, którego zastępuje Hedberg co na pewno jest tutaj sporym handikapem w stronę Islanders. Ich głównym atutem jest zdecydowanie najlepszy jak do tej pory powerplay w lidze, z którego punktują właściwie w każdym meczu i nawet w ostatnim starciu z Devils ustrzelili 2 gole po przewadze. Po cichu liczę, że po obiecującym road tripie , we własnej hali ta dyspozycja będzie kontynuacją i rozbite Diabły nie będa dziś wielką zaporą do przejścia.

New Jersey Devils @ New York Islanders OT ▶ [1,87] PinnacleSports ⛔ (3:0)

J 7K

juanroman08

Forum VIP
Pittsburgh Penguins@Washington Capitals
Lutek już nieco przybliżył specyfikę tego spotkania, ja ze swojej strony proponuje opcję underową. Przesłanek ku temu kilka, a mianowicie co raz lepsza rywalizacja w bramce Pens, Vokun SO w spotkaniu z NYR, wczoraj Marc tylko jedna wpuszczona &quot;sztuka&quot; z Diabłami, co prawda Devils oddali tylko 16 strzałów, ale to też duża zasługa defensywy Pingwinów. Z drugiej strony Capitals i ich niemoc ofensywna, ta drużyna od początku sezonu, jeszcze ani razu nie strzeliła więcej niż 3 bramki, a w starciu z Pens obawiam się że mogą mieć spore problemy ze zdobywaniem bramek. Wyraźnie w szeregach Stołecznych brakuje człowieka który spiął by to wszystko &quot;do kupy&quot;, Ovca jak na razie tylko &quot;jest&quot;, Backstrom &quot;chyba został w KHL&quot;, jedyny jasny punkt to Ribeiro i Ward, ale nie oszukujmy się to nie są gracze którzy będą prowadzić WSH do zwycięstw. Nie odbieram szans gospodarzom bo to dla nich wyjątkowy mecz i na pewno będą bardzo chcieli. Mimo wszystko under.
under 5.5 / 1.82 Pinnacle ⛔ 3:6

odi 2,3K

odi

Forum VIP
New York Islanders - New Jersey Devils -&gt; over 5 and 5,5 goals [1.93] Pinnacle ⛔
Miałem dziś odpuścić bo specjalnych okazji wg. mnie nie ma, ale ten zakład wydaje się korzystny. Wyspiarze jak już wyżej wspominano mają świetne special fragments i są pod tym względem najlepsi w lidze - można więc liczyć że 2-3 gole z PP powinni strzelić szczególnie że w bramce Devils niespecjalnie wybitny Hedberg (co ma wpuścić to wpuści). Jestem przekonany że Diabły nie będą miały czasu na poprawę gry w obronie bo jeszcze wczoraj grali z Pingwinami (1:6), ostatnio też pozwolili sobie z Islanders wbić pięć goli więc i tutaj powinna być spora strata bramkowa. Mam nadzieje że dla świętego spokoju ustrzelą coś też żeby over wszedł w całości. To bezpieczniejsza opcja, można spróbować over 5,5 po 2.26 (PINN).
Diabły swoje zrobiły, ale Islanders dwa dni odpoczynku najgorętsza w PP ekipa w lidze dostaje siedem szans i nie wykorzystuje żadnej grając totalną padake ... dziwactwo.

yem-uoniaki 4,1K

yem-uoniaki

Użytkownik
Ovechkin strzeli gola (60 min)
2,80 DOXXbet ⛔ okazje były, zwłaszcza ostatniej tercji
Dość długo kazał mi czekać na ten wybór. Po kilku spotkaniach, w których smętnie ślizgał się po lodzie, przyszły dwa, całkiem niezłe. Ostatnie, nie zważając na to, że zabrakło bramki, było chyba najlepsze w sezonie. Na coraz lepszą dyspozycję wpłynęła niezła gra #19. Z PHI niekwestionowany nr 1 na lodzie. Wreszcie aktywny, agresywniej nastawiony, skuteczny. Dużo widział na lodzie. Wiem, ze jedna jaskółka wiosny nie czyni, ale zmiana o 180 stopni. To nie był wolny, schematyczny Nicklas z poprzednich gier. To właśnie dobra dyspozycja Backstroma ma duży wpływ na postawę Alexa. Wystarczy spojrzeć w statystyki, którymi nie bardzo lubię się kierować, ale są nie do podważenia - obaj panowie znają się na wylot, co przynosi efekt w postaci zdobytych punktów. Od kilku lat są jednym z najbardziej morderczych duetów. Wystarczyło, że Nikoś opuścił połowę poprzedniej kampanii i gołym okiem widać jak odbiło się to na statystykach TG8 (oczywiście nie tylko brak Szweda, ale i obniżka formy, czego nie da się uniknąć + mniejsze lub większe problemy wychowawcze). W meczu z Philą dobra gra naszego centra przyniosła dokładnie taki efekt, jakiego oczekiwałem - D-line Flyers nie mogła skoncentrować całej swojej uwagi tylko na OV. Od razu było widać więcej swobody w poczynaniu Rosjanina, miał więcej miejsca na rajdy, wrócił do &#39;optymalnej&#39; liczby strzałów (aż 7, kilka kampanii temu to było normą). Bryz wyprawiał jednak cuda w bramce i nic nie wpadło. Teraz przyjdzie nam ugościć Pens. Każdy, kto dłużej siedzi w temacie wie, że mecze z ekipą Gienka mają swoją otoczkę. Co jak co, ale odkąd pamiętam, jedne z najlepszych spotkań w karierze Alex grywał właśnie z Pens. Niezapomniane chwile, aż się łezka w oku kręci kiedy robię sobie retrospekcje i przypominam hat-trick sprzed kilku lat ;) Do tak genialnej dyspozycji może i już nie wróci, ale nadal jest zawodnikiem, który może w pojedynkę wygrać mecz. Czekam na pierwszą bramkę z gry, bo jak na razie dwie w man adv.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom