Przed nami noc pełna emocji w
NHL. Tylko dziś czasu amerykańskiego odbędzie się aż 11 meczów! Jest co obstawiać, a ja zaprezentuje moje dwa typy, które powinni się ziścić. :razz:
1)
vs
TYP: Avalanche 60'
KURS: 2.35
BUKMACHER:
OPIS:
Według mnie to najciekawszy mecz tego wieczoru. Obie ekipy grają w Dywizji Północnozachodniej. Jeżeli Colorado wygra to i tak zostanie jak na razie na czwartym miejscu w dywizji tuż za Minnesotą Wild, do której aktualnie traci trzy punkty. Oilersi mają tyle samo punktów co Wild, jednak zagrali o jeden mecz mniej. Jeżeli dziś przegrają spadną na trzecią pozycję w swojej dywizji.
Faworytami meczu wydają się być Avalanche, którzy muszą wykorzystać atut własnej hali. Wczoraj na wyjeździe pokonali najgorszą drużynę obecnego sezonu - Calgary Flames aż 3:6. Co ciekawe trzech zawodników z tej drużyny strzeliło po dwie bramki(John Mitchell, Paul Stastny i Pa Parenteau). Edmonton wczoraj przegrali dopiero po karnych San Jose Sharks(3-2). Ostatnie dwa mecze grali na wyjeździe, dziś też przyjdzie im się zmierzyć na terenie wroga... Zmęczenie musi o sobie dać w końcu znać.
Dla Colorado aktualnie każdy punkt będzie na wagę złota. W Konferencji Zachodniej drużyny z miejsc 9-13 toczą zażartą walkę o miejsce w play-offach. Myślę, że Colorado dziś zdecydowanie wygra mecz - pokażą kibicom, że mogą na nich liczyć i sami nabiorą pewności siebie.
Z drugiej strony lekki strach - Lutek przepowiada zwycięstwo Oilers. ????
2)
vs
TYP: Hurricanes OT
KURS: 2.28
BUKMACHER:
OPIS:
Czemuś to gospodarze mieliby wygrać? Nie ma do tego żadnych podstaw, od trzech meczów grają po prostu słabo... Goście wczoraj wygrali z Ottawa Senators, pokazali się dobrze w obronie, przez co nie stracili bramki. Flyersi przegrali ze słabiutkimi Capitolsami ze stolicy
USA. W dodatku Carolinie powinno zależeć na wygranej - są bliziutko strefy play-off, dobrze by było gdyby po następnych dwóch meczach zajmowali miejsce premiowane.