>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

NHL - sezon 2012/2013

Status
Zamknięty.
piscatella 6,2K

piscatella

Użytkownik
New York Islanders - New Jersey Devils

Ekipa Diabłów po porażce z Penguins zawita dziś do hali Nassau Coliseum, gdzie zagra kolejne ligowe spotkanie przeciwko lokalnym wyspiarzom. W bramce gości wystąpi dziś backup Brodeura, Johan Hedberg. Zaś u gospodarzy rutynowo bedzie to Nabokov. Obie ekipy spotkały się w tym sezonie dwa razy, i jak dotad wygrywała ekipa która grała na wyjezdzie, gdyż w pierwszym meczu sezonu, podobnie jak dziś w Nassau, górą byli Devils, za to tydzień później w Prudencial, komplet zgarnęli wyspiarze, oba te spotkania były bardzo wyrównane, i dziś liczę na podobny przebieg. Goście nie wygrali od czterech spotkań, a tegoroczny sezon jak wiadomo krótki i nie można sobie pozwolić na długą serie porażek, myśląc o postseason. Tak wiec już dzis upatruje u gości chęć przelamania niekorzystnej passy.
New Jersey Devils OT 2.15 Pinnacle ✅

Otrzymane punkty reputacji: +1
lutek 9,3K

lutek

Użytkownik
Dość ciekawy match&#39;up nam się zapowiada, tym bardziej że na samym początku sezonu Nafciarze wręcz skradli zwycięstwo Nucks sprzed nosa, prowadząc 2:0 i ostatecznie przegrywając po rzutach karnych. Od tamtej pory nieco się zmieniło, przedewszystkim umocniła się defensywa z rewelacyjnym Luongo między słupkami, który wygryzł Schneidera - i moim zdaniem postąpiono tutaj jak najbardziej słusznie. Ponadto &#39;special teams&#39; a przedewszystkim penalty kill ,który rewelacyjnie funkcjonował już w ostatnim meczu z Blackhawks. Co do Oilers, to mam mieszane uczucia i miewają przebłyski w tej swojej &quot;overrated&quot; ofensywie , jednak w ostatnim meczu z Avalanche zagrali słabo i mógłbym tutaj użyć nawet mocniejszych słów, ponieważ Lawiny w aktualnej chwili nie są wymagającym przeciwnikiem i na pewno taka postawa ze strony młodzików nie napawa tutaj optymizmem. Mecz meczowi nie równy, ale Canucks to już inna półka a patrząc na ich ostatnie rezultaty i postawę w poszczególnych formacjach , myślę że z czasem trafią tam gdzie ich miejsce, czyli na sam szczyt. Edmonton to teren trudny, ale na pewno do zdobycia i uważam ,że dziś czas na rewanż za tą porażkę z początku sezonu.

Vancouver Canucks OT @ Edmonton Oilers ▶ [1,85] PinnacleSports ✅ (3:2 OT)

Tutaj jeśli chodzi o Ducks można mówić w samych superlatywach, szczególnie jeśli chodzi o ostatni mecz z Kings. Zagrali tam na prawdę dobrze, wszystko funkcjonowało jak należy począwszy od szybkości jaką fundowali, po zgranie i precyzje w rozgrywaniu krążka skończywszy na zabójczym powerplay&#39;u. Rekiny to nie jest na pewno zespół, wobec którego można podejść na luzie - ich dotychczasowy bilans mówi wszystko ,ale ostatnie mecze pokazały ,że powoli wkrada się lekka zadyszka i w ich przypadku równie dobrze może nastąpić nagły zwrot i regres formy. Ponadto tydzień temu gościli na własnym terenie Kaczki i z czystym sumieniem stwierdzić muszę, że ekipą w większosci spotkania dominującą byli tam własnie Ducks i przegrali pechowo w samej końcówce meczu. Uważam, że jesli Kaczory pójdą do przodu i ten na prawdę godny uwagi epizod z ostatniego meczu z Kings powtórzą raz jeszcze, to będą przed sporą szansą na zgarnięcie tutaj kompletu.

San Jose Sharks @ Anaheim Ducks OT ▶ [1,98] PinnacleSports ✅ (1:2)

Otrzymane punkty reputacji: +6
stardog 250

stardog

Użytkownik
Edmonton - Vancouver, VAN ML ✅
Pinn: 1,813

Edmonton zaczyna spuszczać z tonu, Vancouver na fali wznoszącej. Dobrze funkcjonuje pierwsza linia z wkomponowanym Kassianem o czym już kiedyś wspominałem. Lu w niezłej formie między słupkami. Dzisiaj w tym meczu widzę rewanż za pierwsze starcie. Kurs nie powala i ciągle spada, ale to dzisiaj dla mnie najpewniejsza lokata.

Wczoraj w nocy kurs otwarcia na Van ML 1,87 (i miałem nadzieję, że w trakcie dnia będą momenty kiedy będzie go można złapać ciut wyżej). W Marathonie z kolei był po 1,95... I muszę przyznać, że coraz bardziej ciągnie mnie do tego buka. Często widzę tam wysokie kursy i linie dużo korzystniejsze niż w Pinnku (monitoruje głównie nhl)

odi 2,3K

odi

Forum VIP
Phoenix Coyotes - Minnesota Wild -&gt; Minnesota wygra ML OT [2.20] Bet365 ⛔

Nikt nie wspomniał o tym meczu przede mną? Aż dziwne. Kojoty bardzo mi się podobają ich defensywa robi czarną robotę ale praktycznie perfekcyjnie i bardzo ciekawie będzie ich dziś zobaczyć na tle takich killerów jak Wild. Kursy na gości są zawyżone w moim odczuciu, widać nawet po dzisiejszym wieczorze kiedy Wild dokonali wymiany z Rangers że nad tym zespołem jest wciąż robiona ogromna praca i jest on w tym sezonie niemal skazany na sukces. Podejrzewam że rzadko będzie można na nich złapać tak wysoki kurs, więc zagram przeciwko Kojotom którzy poza protekcją własnej bramki jednak są ekipą gorszą.

Otrzymane punkty reputacji: +11
hunter3 673

hunter3

Użytkownik
Dyscyplina: Hokej, NHL
Spotkanie: Toronto Maple Leafs - Carolina Hurricanes 1:4
Typ: over 5,5⛔
Kurs: 1,91
Bukmacher: bwin
05.02.2013 01:00
Analiza:
Jedne z ciekawszych spotkań dziś w nocy w najlepszej hokejowej lidze świata.Wydaje się że może to być spotkanie wyrównane dlatego też stawiam na wynik w którym będzie ponad 5,5 bramki dla obu ekip.ostatnie spotkanie Toronto nie zaliczy do udanych gdyż ulegli u siebie na tafli.Nieznacznie bo tylko 0 do 1.Nie strzelili przy tym żadnej bramki co dla takiego zespołu jak drużyna Klonowego liścia jest ujmą.Goście po słabym początku radzą sobie coraz lepiej.w strzelili się z bramkami i teraz potrafią coś strzelac.tak tez myślę że i będzie w dzisiejszym spotkaniu.Myślę ze jest ich stac na przynajmniej trzy jak w ostatnim meczu z Flyers. Ulegli 5 do 3.dziś myślę że będzie dobre strzelanie obu ekip.Toronto dziś z pewnością coś strzeli tak jak i goście.tak więc jak dla mnie wydaje się że o wynik na ponad 5,5 brami powinienem być spokojny.

piscatella 6,2K

piscatella

Użytkownik
Anaheim Ducks - San Jose Sharks

Dzisiejszej nocy do Honda Center na przedmieściach Los Angeles, zawitają rekiny z San Jose. Goście po świetnej serii, wkońcu polegli ostatnio z Predators. Sharks przeważali cały mecz, jednakże Pekka Rinne był tego dnia w świetnej dyspozycji i wygrał mecz dla drapieżców. Dzisiejsi gospodarze, ekipa z Anaheim posiada potężną siłe rażenia, świadczy o tym aż 7 bramek strzelonych w meczu przeciwko Kings. Dodatkowo w bramkach obu ekip zobaczymy dziś bramkarzy backupowych. U gospodarzy wystąpi Fasth, zaś u gości Greiss. Fasth jak do tej pory spisuje sie lepiej od samego Hillera. W dwóch zwycięskich spotkaniach puścił trzy bramki, łapiąc na ogólnej skuteczności 94 %. Thomas Greiss zagrał w jednym spotkaniu i udało mu sie zaliczyć shutout, jednakże w tamtym meczu, ofensywa Avalanche zagrała bardzo słabe spotkanie i backup rekinów nie musiał się wiele męczyć by zaliczyć czyste konto.
Gospodarze są na fali, i pewnością zagrają dziś kolejny świetny mecz, goście po przerwanej zwycieskiej serii, będą mieli spory problem z gospodarzami i dobrze dysponowanym bramkarzem Fasthem. Przewiduje tutaj kolejny przejaw koncertowej gry kaczek i drugą przegraną w sezonie rekinów,no i być może pierwszą w czasie regulaminowym.
Anaheim Ducks OT 1.99 Pinnacle ✅

Otrzymane punkty reputacji: +12
stardog 250

stardog

Użytkownik
Winnipeg - Florida, over 5,5 ⛔
Pinn: 2,03

Dwie drużyny z nieustabilizowaną formą - wysoko wygrywają, wysoko przegrywają. Do tej pory bilans mocno overovy. Sezon lepiej zaczęli Kanadyjczycy, z kolei Pantery odbiły się notując 2 wygrane po 5 kolejnych porażkach i dzisiaj z pewnością zechcą powalczyć z zespołem w ich zasięgu. W obu teamach leciwi bramkarze (wyłączając Pavelca) o mizernych osiągnięciach, w tym sezonie utrzymujący się na poziomie grubo ponad 3,0 GAA. W obronie Panter brak Jovanowskiego, natomiast do składu Odrzutowców powinien wrócić Big Buff, który obrońcą wybitnym z pewnością nie jest - potrafi spektakularnie zawalić bramkę, za to nie raz jego umiejętności ofensywne zmieniały cyferki na tablicy wyników.

lutek 9,3K

lutek

Użytkownik
Na początek starcie a przedewszystkim wzmianka rewanżowa Pens po ostatniej porażce z Isles w Pensylwanii. Z całą pewnością będę tutaj po raz kolejny utrzymywał fakt, że Pingwiny to wyjazdowe bestie i jeśli tylko są w formie to w delegacji nie ma na nich mocnych, a forma własnie dopisuje i już w sobotnim meczu z Devils zademonstrowali na tafli wszystko to co potrafią najlepiej; szybka gra, sporo ofensywnych akcji i skuteczność. Wyspiarze to team nieobliczalny, mogący przysporzyć sporo trudu , ale brakuje im tej wrodzonej dominacji nad innymi ekipami i regularności ,dzięki której mogą pociągnąć dłuższy &#39;winning streak&#39;. Dla Pens będzie to nielada gratka, tym bardziej po bolesnej porażce u siebie liczę tym razem na odmienną rolę w tym meczu i pewne zwycięstwo z Islanders, u których już w niedziele było widać lekkie zawirowania na poszczególnych formacjach.

Pittsburgh Penguins OT @ New York Islanders ▶ [1,75] PinnacleSports ✅ (4:2)

Patrząc na ten match&#39;up i markę jaką posiadają oba zespoły, przypomina mi się finał konferencji z ostatnich playoffów i niesamowicie wyrównana seria jaką potrafili nam zafundować. Po jednej stronie niesamowicie solidni w defensywie Rangers, potrafiący grać kontratakiem , a po drugiej &#39;all-round&#39; Devils z niezwykle funkcjonalnym forecheckingiem (powerplay) , pewnym penaltykill&#39;em oraz ogółem mocną ofensywą, która potrafi z każdego miejsca na tafli trafić do siatki, do tego z wciąż niezawodnym Brodeurem , który wręcz uwielbia takie rywalizacje i zawsze daje w nich maksimum od siebie. Aktualnie oba zespoły nie rozkręciły się jeszcze na tyle i może nie sięgają skillem do tamtej rywalizacji, jednak podoba mi się tutaj pozycja Diabłów i ich potencjalna szansa przeciwko Strażnikom. Rangers w defensywie prezentują się średnio, do tego na przodach nie ma jeszcze tego porozumienia na jakie wszyscy czekają po sprowadzeniu chociażby Nash&#39;a. Spodziewam się wyrównanej konfrontacji, lecz mimo wszystko z lekką nawiązką wobec Devils, którzy w koncu po kilku porażkach przełamali lody z Isles i liczę ,że to tylko prosty schemat na kolejne zwycięstwa.

New York Rangers @ New Jersey Devils OT ▶ [2,08] PinnacleSports ✅ (1:3)

Tutaj po raz kolejny pójdę w kierunku Blackhawks, z mianem jednych z najlepszych obecnie teamów w lidze. Po ostatnim spektakularnym zwycięstwie nad Flames uświadomili mi jasno ,że nie zamierzają jeszcze spuszczać z tonu i dwa dni odpoczynku to będzie wystarczająco sporo czasu na doładowanie akumulatorów. Po drugiej stronie Sharks, którzy po wyczerpującym meczu przegrali dziś w Anaheim i tutaj zwrócić trzeba uwagę na pewną przypadłość, która nęka ich od poprzedniego sezonu - mianowicie skuteczność, która następuje dość fazowo i zauważyłem ,że fenomen Rekinów twki w nagłym zrywie w ofensywie , który nie trwa regularnie ale jeśli już wejdzie w cykl to strzelają i to sporo, a w odwrotym wypadku potrafią się zabarykadować i oddać 30-40 strzałów bez jakiegokolwiek skutku. Po mocnym starcie i pewnych zwyciestwach nadszedł właśnie w ich szeregi moment zadyszki, do tego dochodzi sytuacja back to back i rządne krwi oraz zabójcze w ofensywie Blackhawks po drugiej stronie. Myślę ,że po takim kursie warto próbować gości.

Chicago Blackhawks OT @ San Jose Sharks ▶ [2,07] PinnacleSports ✅ (5:3)

Otrzymane punkty reputacji: +14
hayto 631

hayto

Użytkownik
Philadelphia Flyers - Tampa Bay Lightning
Flyers w tym sezonie prezentują się bardzo słabo w przeciwieństwie do ekipy Tampa Bay. Troszkę statystyk Flyers 3 zwycięstwa, 6 porażek. Lightning 6 zwycięstw, 2 porażki. Philadelphia dzisiaj zagra w dalszym ciągu bez Scotta Hartnella oraz bez Wayne Simmondsa( 2 gole, 3 asysty), który pauzuje z powodu wstrząsu mózgu. Nie zagra również Andrej Meszaros (obronca) który w sezonie grał średnio 18 minut. Tampa dziś prawdopodobnie, lecz nie jest to przesądzone bez filaru drużyny Vincenta Lecavaliera. Nie mniej jednak twierdze, iż powinno sobie spokojnie poradzić z słabo dysponowaną ekipą Flyers, typ bezpieczny, bo mogą przegrać nawet jedną bramką, więc do dubla w sam raz…

Detroit Red Wings - Calgary Flames
Calgary kolejny outsider z sześciu spotkań wygrali tylko jedno ponadto pięć tych spotkań rozgrywali na własnej tafli. Red Wings nadal bez Gustaffsona w bramce, ale Howard spisuje się dobrze (skuteczność 89%). Nie spodziewam się tutaj sensacji Zetterberg i Datsyuk w bardzo dobrej formie strzeleckiej i dziś liczę na dużo bramek ze strony ekipy z Detroit, typ bezpieczny w razie dogrywki.

Washington Capitals - Toronto Maple Leafs
Capitals wyśmienicie jakoś nie gra, ale jak wygrywają to właśnie na własnej hali, ponadto Maple Leafs grają dzień po dniu. Toronto bez obrońcy Gunnarssona (1 gol i 2 asysty) natomiast w szeregach Capitals nie wystąpi również obrońca John Erskine (zawieszenie). Typ na przełamanie Capitals, więc ze stawką nie szaleje.
Propozycje.
Lightning (+1.5)✅ 1.33 + Red Wings (ML)⛔ 1.63 - AKO. 2.17 ⛔
Red Wings over 2.5 bramek (wliczając dogrywkę i rzuty karne) 1.60⛔
Henrik Zetterberg zdobycie gola TAK 3.15 ⛔
Capitals (ML) 1.60 ⛔
Alex Ovechkin zdobycie gola TAK 2.85 ⛔
Kursy. Betsson
WOW! nie takich wyników oczekiwałem sprawdzając je rano, dramat.

Otrzymane punkty reputacji: +14
hunter3 673

hunter3

Użytkownik
Dyscyplina: hokej,NHL
Spotkanie: Columbus Blue Jackets - Los Angeles Kings(-1.5) 2:4 ✅
Typ: 2
Kurs:3.00
Bukmacher: Expekt
Data:06.02.2013 01:00
analiza:
A z dzisiejszych nocnych spotkań wybrałem spotkanie z udziałem mistrzów Pucharu Stanleya sprzed roku.Oba zespoły słabo zaczęły sezon.Obecnie są na niskich miejscach w konferencji.Gospodarze sa oczko wyżej.Goście wygrali bezpośrednio zaledwie jedno spotkanie i to na wyjeździe.Remis u siebie i wygrana po dogrywce.Reszta to szkoda pisać.gospodarze lepszy bilans bo dwie wygrane bezpośrednio.ostatnio co mnie zaskoczyli wygrali z Detroit u siebie.Mam nadzieję że żadnego remisu nie będzie bo LA jak widac po poprzednich spotkaniach często tak gra.Dziś jednak myślę że się zbiorą w sobie i rozbiją kurtki na wyjeździe.W końcu pokażą że należało im się mistrzostwo.Dwie porażki pod rząd chyba im wystarczy.teraz czas na podgonienie czołówki i zaczęcie wygrywać.Dziś myślę że zaczną od Columbus.wygrają minimum dwoma bramkami i zainkasują punkty pełne bo bez dogrywki.między nimi w ostatnich spotkaniach spadały różne wyniki.Ostatni mecz w marcu tego roku zakończył się zwycięstwem gospodarzy.Ale wtedy był inny układ w tabeli i inna motywacja.Dziś jednak myślę że w końcu &quot;królowie&quot; zagrają tak jak przyzwyczaili w poprzednim sezonie.wygrają pewnie i nie pozostawią złudzeń kto jest lepszy w tym spotkaniu.

Otrzymane punkty reputacji: +1
yem-uoniaki 4,1K

yem-uoniaki

Użytkownik
Dubinsky strzeli gola (60 min)
4,0 DOXXbet ⛔ 20 minut w karnym boksie -.-, 9 na lodzie, coś jak nasz Krzysiu Oliwa

Trafić strzelca w ekipie CBJ to spore wyzwanie. Brandon, w pakiecie z Anisimovem mieli stanowić o sile zespołu. Tak sobie kalkulowałem przed sezonem, jak zaprezentują się inni gracze, niestety, moje przewidywania się sprawdziły, chociaż bardzo chciałem, żeby było dokładnie na odwrót. Pod lupę poszedł RJ, Foligno i Johansen. Pan Umberger radzi sobie wyśmienicie, szkoda tylko, że na twitterze, a nie na tafli. Podejrzewałem, że ciężko mu będzie znaleźć wspólny język z coraz to młodszą ekipą, bez etatowego kumpla, który teraz dołączył do Mariana i reszty. Efekty widać, a raczej ich brak. Fajnie, śmiga sobie to w jedną, to w drugą i to by było na tyle jeśli chodzi o efektywność w obecnej kampanii. Foligno to z kolei zawodnik, którego ostatni sezon był na tyle udany, że zaczęto sobie trochę zbyt wiele wyobrażać, a co ważniejsze - wymagać. Ten sezon jak na razie potwierdza, że Nick to fajne uzupełnienie, ale nic więcej. Dlatego śmieję się czytając hfboards, gdzie niektórzy są przekonani, że powinien on gwarantować koło 50 pkt na sezon. Ostatni, któremu poświęcę trochę czasu - Johansen. Wielu &#39;ekspertów&#39; przewidywało, że ten sezon to będzie wielkie boom formy, widywałem młodziaka w różnych rankingach, obok RNH, Eberle, czy też Palmieriego (no, powiedzmy, że łapie się jeszcze do prospektów), czyli zawodników, dla których rok 2013 ma być wyjątkowo udany. Na przekór znawcom, Ryan nie może się odnaleźć, brakuje mu odwagi, pewności siebie. A to przecież ten sam zawodnik, który parę miesięcy temu wpakował kilka GWG (chyba 3, pod koniec spuścił z tonu).
Nie oszukujmy się, CBJ wciąż mają jeden z najgorszych rosterów w lidze, dlatego jeśli tutaj kilka trybików nie funkcjonuje, to nie można myśleć o sukcesie. Doczepiłbym się również do Brandona, ale ostatnie mecze na wskroś udane. Wreszcie zaczyna pokazywać charakter za który go ceniłem. Już mniej w nim tego głupiego Brandona, który bił się po mordzie w najmniej odpowiednim do tego momencie. Ostatni mecz nawet bez 2 min przymusowego odpoczynku. Trzeba pamiętać, jak ważnym był ogniwem dla NYR w sezonie 2010/2011. Kiedy drużynie wybitnie nie szło, Brandon potrafił wznieść się na wyżyny. Wirtuozem nigdy nie był, ale takie rzeczy nadrabia się ambicją i wolą walki. Bardzo chciałbym zobaczyć właśnie to wydanie Amerykanina. Gospodarze wciąż strzelają bramek jak na lekarstwo i zapewne sporo wody upłynie, zanim ten stan rzeczy się zmieni. Jednak przy dobrych wiatrach Brandon może dzisiaj ukąsić, należy mu się ;)

piscatella 6,2K

piscatella

Użytkownik
New York Islanders - Pittsburgh Penguins

Po przekonywującym triumfie w stołecznej hali Verizon Center, ekipa z Pittsburgha zawita dziś do Nassau Coliseum, gdzie spotka się po raz drugi w tym sezonie z ekipą Wyspiarzy. Goście po kilku solowych niepowodzeniach wchodzą na właściwe tory i dosłownie pożerają swoich rywali, gdyż każdy z trzech ostatnich spotkań, wygrywali różnicą co najmniej trzech bramek. Pingwiny złapały rytm, i pewnie kroczą od zwyciestwa do zwyciestwa, ich dzisiejsi rywale już sprawili raz niespodziankę pokonując dzisiejszych gości na ich własnym terenie, jednakże Penguins przeżywali wtedy delikatny kryzys. Gospodarze przegrali ostatnio z Devils po bardzo słabym spotkaniu, i nie spodziewam się żadnego progresu w ich grze podczas dzisiejszego pojedynku. Licze na dobry występ miedzy słupkami Fleuriego, oraz skuteczną gre w ataku Małkina,Crosbiego oraz bedącego ostatnio w wybornej dyspozycji Kunitza.
Pittsburgh Penguins OT 1.73 Pinnacle ✅

johny-anthony 592

johny-anthony

Użytkownik
Po przymusowym odpoczynku warto trafić nowe zdarzenia, a kolejka zapowiada się owocnie!
Islanders podejmują Penquins ✅ 2-4
Over 5,5 kurs 1,80 Bwin!
Ten mecz miał miejsce pare dni temu i przez ten mecz coś się zepsuło w machinie overowej. To czas na rehabilitacje, nie tylko overowa ale takze Penquins, bo przegrana 1-4 mocno zachwiała ich zaufanie.
Islanders prezentuja sie naprawdę nieźle, grają zdecydowanie, dużo atakują i są skuteczni, widać u nich zgranie i błysk ofensywny. Jak zawsze dużo tracą, tym razem Nabokov nie powinien obronić 34 z 35 strzałów.
Polecanie na over!
Flyers podejmują Lightning ⛔ 2-1
Over 5,5 kurs 1,70 Bwin
Kolejny z meczow na overowe rozstrzygniecie. Flyers odbudowali formę po meczu z Hurricanes. Grali ładnie dla oka, wykorzystywali szanse, a Giroux z Brierem pokazali dobrą współpracę. Lightning ofensywnie podobają się najbardziej, tracą bramki bo ich defensywa jest mało stabilna i kuleje przy kontrach i asekuracji. Do tego ryzykowna gra 1-4, na Flyers tak trzeba.
Blues vs Predators ⛔ 1-6
Typ 1 kurs 1,83 Bwin
Blues są w formie, mają silną obronę, bramkę i świetnie współpracują w ofensywie, szczegolnie podoba się linia Steen, Tarasenko. Predators mogą liczyć na dobry występ goalie, ale z Blues przegrywają i ten mecz na pewno to pokaże kolejny raz. Predators po dobrych meczach, ale teren Blues i ich ostatnia przegrana z Wings to argumenty solidne na porażkę gosci.

odi 2,3K

odi

Forum VIP
Philadelphia Flyers - Tampa Bay Lightning -&gt; Tampa wygra ML OT [2.10] Pinnacle ⛔
Najbardziej różnorodny atak posiada Tampa Bay Lightning. Biorąc pod uwagę nie jednego nie dwóch nie trzech napastników ale np. pięciu gości którzy są w stanie nawalić punktów i bramek to nie ma równych dla Błyskawic. Dlatego myślę, że z wciąż kulejącą i osłabioną obroną Flyers powinni sobie poradzić. W ataku Lotnicy też nie powinni być szczególnie szkodliwi, chociaz bardziej skłaniam się ku opcji że będzie to overowe zwycięstwo gości. Kurs na Phile po ich jednym dobrym meczu mocno w dół, trend trochę pochopny.
Ottawa Senators - Buffalo Sabres -&gt; Ottawa wygra ML OT [1.70] Pinnacle ✅
Życie bez Spezzy nie jest wymarzoną opcją, ale Senatorowie potrafią sobie bez niego radzić. Uwagę w tej sytuacji skupia postać młodego chłopaka Zibanejada. Pisałem już o nim kilkakrotnie bo bardzo mi się podoba w grze i został właśnie awansowany bodajże do pierwszej formacji - silny szybki - łączy kilka fajnych cech co z dobrymi skrzydłowymi może być zabójcze. Sabres dalej według mnie ekipa jednego człowieka i na takim terenie będzie im bardzo trudno o cokolwiek.
Winnipeg Jets - Florida Panthers -&gt; Florida wygra ML REG [2.22] Pinnacle --&gt; zwrot
Niektórzy nie wierzą że Panterki mogą zdobyć trzy wygrane z rzędu. Czemu nie? Pamiętajmy że ta ekipa weszła w zeszłym roku do play-off po miejscami bardzo fajnej grze i teraz powoli otrząsa się z kontuzji kluczowych grajków. Jets natomiast jakby słabsi na starcie sezonu i dziś chyba wciąż bez nadającego im charakteru Byfugliena. Kilka dni temu Florida wygrała z Jets 6:3, dziś może być mniej bramek ale zwycięzca chyba ten sam.

J 7K

juanroman08

Forum VIP
Detroit Red Wings vs Calgary Flames
Mam świadomość tego że Red Wings u siebie przegrywają rzadko, a i start tego sezonu to potwierdza jedna porażka w czterech spotkaniach, ale myślę że to już pora by Calgary się przebudziło i zaczęło zdobywać jakiekolwiek punkty. Jak na razie Płomienie, fatalnie pod względem dorobku punktowego, z grą jest już ciut lepiej, powrót po kontuzjach Hudlera i Cervenki zdecydowanie poprawił jakość gry Flames, niestety póki co nie przełożyło się to na wyniki. Nie twierdzę że Calgary to &quot;tykająca bomba&quot;, która gdy odpali to już nie będzie powrotu, ale na pewno stać ich na zwycięstwa w takich pojedynkach jak ten dzisiejszy. Warto zwrócić uwagę na fakt iż Jimmy Howard zagra dziś jako starter 9 spotkanie z rzędu, czyli jak łatwo wyliczyć gra on póki co we wszystkich spotkaniach Skrzydeł, nie twierdzę że będzie to miało wielki wpływ na postawię Howarda, ale na pewno delikatne zmęczenie może już odczuwać. Wracając do gości to nie spodziewam się po nich fajerwerków, bo nie oszukujmy się, ale wielkiego bogactwa tu nie ma, oczywiście dwie pierwsze linie + pojedyncze nazwiska z dalszych, dają nadzieję na ciekawą grę, mimo wszystko Calgary to średniak, który potrzebuje zwycięstw by się podnieść z kolan. Red Wings potrafią przegrywać spotkania w których są zdecydowanym faworytem, przypadek Columbusu, również powinien dać do myślenia. Goście z Kanady na pewno nie są na straconej pozycji i jestem w stanie uwierzyć że dziś szczęśliwy los będzie po ich stronie.
Calgary Flames ML / 2.52 Marathonbet ✅ 1:4

Otrzymane punkty reputacji: +37
lutek 9,3K

lutek

Użytkownik
Tutaj zadanie może być nieco trudniejsze dla Bruins, ponieważ Habs w tym roku za wszelką cenę dążą by wymazać z siebie ciężar tego katastrofalnego poprzedniego sezonu. Wygrali w Montrealu 5 z rzędu , ale dziś przeciwnik zdecydowanie najtrudniejszy o bardzo dobrym potencjale fizycznym , solidnej defensywie i posiadający kilku strikerów z wyższej półki, którzy już w tamtym sezonie sukcesywnie punktowali przeciwko Canadiens. Podejście i motywacje Habs się ceni, ale uważam że Niedźwiadki to zespół idealny by zatrzymać tą efektowną passę w domu, tym bardziej że nawet bilans bezpośrednich spotkań jasno mówi ,że to Bruins są faworytem i &quot;powinni&quot; tutaj stanąć kolejny raz na wysokości zadania.

Boston Bruins OT @ Montreal Canadiens ▶ [1,92] PinnacleSports ✅ (2:1)

Oddsmakerzy chyba wciąż niezbyt ufnie podchodzą do tematu Ducks wystawiając ich po raz kolejny za cenę 2,00+. Ja zamierzam konsekwentnie z tego korzystać , tym bardziej że grają niesamowicie pewnie w ofensywie i przedewszystkim skutecznie , a moja wizja odnośnie udanego sezonu być może się sprawdzi. Po drugiej stronie Avalanche z dotkliwym szpitalem w kadrze, dodatkowo z brakiem regularności i powiedziałbym pomysłu na gre co sprawia ze w tym sezonie będą uchodzić za średniaka. U siebie coś tam jescze potrafią ugrać, choć jutro przeciwnik z wyższej półki i spodziewam się pewnego zwycięstwa ze strony Ducks.

Anaheim Ducks OT @ Colorado Avalanche ▶ [2,05] PinnacleSports ✅ (3:0)

Otrzymane punkty reputacji: +13
J 7K

juanroman08

Forum VIP
Colorado vs Anaheim​

Nie sposób się tu nie zgodzić z Lutkiem, który dość konkretnie opisał sytuację przed meczem Lawin z Kaczorami. Przede wszystkim siła ofensywna Colorado jest mocno &quot;pokiereszowana&quot; nie ma Landeskog&#39;a, nie ma Downie&#39;ego, mówiło się coś o powrocie O&#39;Reilly ale jak na razie temat upadł. Z poważniejszych straszaków pozostaje Duchenne i P.A. Parenteau, a poza tym ciężko odnaleźć jasne postacie. Varlamov po okresie bardzo dobrej gry, znacznie obniżył loty, ale z drugiej strony nie można mu się dziwić dzisiejszy mecz będzie jego 9 startem na 10 możliwych. Ogółem Lawiny wyglądają na tę chwilę słabiutko. Ducks mają spore szansę na 7 zwycięstwo w sezonie, wydaje się że w Anaheim w końcu odnaleźli &quot;klucz do sukcesu&quot;, Bruce Bourdreau jak widać bardzo dobrze wykorzystał czas lokautu i mamy do czynienia z drużyną której każdy powinien się obawiać. Oczywiście nie można zapewniać że Ducks będą już tak grali do końca sezonu, ale ich obecna forma i ogólna atmosfera jaka panuje w szatni napawa optymizmem. Dziś w bramce ANA kolejny występ zaliczy Fasth, który jak do tej pory spisuje się naprawdę dobrze i tym samym Bruce postanowił mu zaufać kolejny raz.
Anaheim Ducks / 1.98 Pinnacle ✅ 0:3

Otrzymane punkty reputacji: +3
odi 2,3K

odi

Forum VIP
Colorado Avalanche - Anaheim Ducks -&gt; Anaheim wygra ML OT [1.96] Pinnacle ✅
No to żeśmy wspólnymi siłami wybrali chyba bet sezonu (co nie JR08 i Lutek ? ????) Ja jako ostatni z tego zacnego grona wybieram Anaheim dziś i choć po najmniejszym kursie to i tak wciąż bardzo opłacalnym. Kaczory są w tym sezonie zawsze waleczne i zadziorne, gotowe do odrabiania strat i strzelania wielu bramek. Mają fajne zaplecze w postaci młodych napadziorów jak Palmieri czy też Winnik i Bonino. Młodzież Colorado też wydaje mi się bardzo utalentowana, ale nie na dłuższą metę i nie bez Landeskoga. Kurs pewnie podyktowany dobrymi występami Lawin we własnym budynku, ale to nie musi być normą w tym sezonie. Romeczek słusznie wspomniał tu o zasługach trenera Bruce Bourdreau - to świetny fachowiec i w Waszyngtonie plują sobie w brodę odkąd go zwolniono (a wcale nie bylo ku temu tragicznych wyników - tragiczne są teraz).

Otrzymane punkty reputacji: +3
stardog 250

stardog

Użytkownik
Nie jako ostatni ???? (a może... bo ja capnąłem jeszcze po 2,03, ale jako że Lutek już wszystko ładnie opisał to powstrzymałem swoje grafomańskie zapędy). Jedziemy dziś wszyscy na jednym wózku i mamy 50% szans na to, że dojedziemy ????

Otrzymane punkty reputacji: +12
piscatella 6,2K

piscatella

Użytkownik
Edmonton Oiliers - Dallas Stars

Ekipa z Dallas zawita dziś do Edmonton w prowincji Alberta, gdzie przyjdzie im zagrać z drużyną miejscowych Nafciarzy. Gospodarze to ekipa mająca potężny potencjał ofensywny, gdyż tacy zawodnicy jak Taylor Hall, Jordan Eberle, Ryan Nugent-Hopkins i Naił Jakupow to niewątpliwie przyszłe gwiazdy NHL. Dla nafciarzy tak mocny atak w porównaniu z ich własnym terenem może być potężnym argumentem, gdyż goście z Dallas to jedna z najsłabszych defensyw w lidze i gdyby nie dobrze dysponowany bramkarz Lehtonen, to z pewnością mieliby ogromne problemy z murowaniem własnej bramki. Dziś jednak ta sztuka bedzie niesamowicie trudna, gdyż gospodarze skupiają głównie sie na ofensywie i nawet Lehtonen może tutaj nie pomóc. Dodatkowo motywacją dla młodych zawodników gospodarzy bedzie występ w składzie Stars, takich weteranów jak Jaromir Jagr czy Ray Whitney. Goście z tak słabą formacją defensywną bedą mieli dziś bardzo trudne zadanie by cokolwiek zwojować przeciwko młodym wilkom z Edmonton, nawet jeśli uda sie im pokonać Dubnyka, to z pewnością Jakupow i spółka odpowiedzą z nawiązką i wpakują kilka razy krążek do bramki Lehtonena.
Edmonton Oiliers OT 1.87 Pinnacle ⛔

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom