blueboy
Użytkownik
Patrząc na ostatni mecz, który odbył się 2 dni temu dostrzegłem dużo niedociągnięć w ekipie Senatorów. Pierwszym i chyba najważniejszym jest słabe przygotowanie psychiczne graczy Ottawy, bo jak można nazwać bezsensowne, mnożące się faule, które wpływają ostatecznie na wyniki ich gry. Przyjezdni słabo radzą sobie w grze w osłabieniu, a mimo to dalej nie mogą zapanować nad swoimi emocjami. W to graj ekipie Pittsburgha, którzy nie dość, że są najlepiej strzelającą ekipą w NHL, to do tego najlepiej radzą sobie w PowerPlay, gdzie średnio strzelają 1 bramkę na mecz co na prawdę robi wrażenie. Drugim i równie istotnym jest brak skuteczności. Muszę przyznać, że Ottawa oddaję dużo strzałów, ale co z tego wynika? nie dużo, bo na palcach jednej ręki można policzyć ile razy zagrozili poważnie bramce Vokouna. Sama bramka padła po nie małym zamieszaniu i sam bramkarz Pitts wepchnął sobie krążek do siatki. Może przeciwko Montrealowi, Sens mogli pozwolić sobie na niecelne strzały, ale drużyna z Pensylwanii to inny poziom i oni skrupulatnie i bezwzględnie wykorzystują błędy rywali - szczególnie przed własną publicznością. Do tego świetnie usposobieni ofensorzy, którzy od kilkunastu meczy skutecznie dziurawią siatkę rywali. Nie ważne czy gra Dupuis-Crosby-Kunitz czy Malkin-Ignila-Neal zawsze sieją postrach wśród rywali. W poprzedniej rundzie Pingwiny sami sobie naklepali biedy przegrywając jedno spotkanie (2 mecz) u siebie 3:4 (wygrywali w nim bodajże 3-1) co zmusiło ich do rozegrania 6 meczy z Wyspiarzami. Wydaję mi się, że dzisiaj nie popełnią tego błędu, bo na tym etapie każda minuta mniej na tafli jest na wagę złota, a Senatorzy nie są team'em który mógłby im sprawić problemy - przynajmniej ja mam takie odczucie. Dlatego ja dziś idę zdecydowanie w stronę gospodarzy - mam nadzieję, że 2 raz się nie zawiodę na Pens, jak miało to miejsce w 2 spotkaniu z Islanders.
Pittsburgh Penguins - Ottawa Senators [1.8]
Pittsburgh Penguins (-1.5) - Ottawa Senators [2.5] szkoda bo cisnęli ich niemiłosiernie, ale spuścili z tonu w 3 tercji..
Bet365
Pittsburgh Penguins - Ottawa Senators [1.8]
Pittsburgh Penguins (-1.5) - Ottawa Senators [2.5] szkoda bo cisnęli ich niemiłosiernie, ale spuścili z tonu w 3 tercji..
Bet365