>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<
Fortuna bonus

NHL - sezon 2011/2012

Status
Zamknięty.
lutek 9,3K

lutek

Użytkownik
Na środową noc jako pierwszy typ w oko wpadł mi NYR vs. Devils. Diabły jeszcze 2 tygodnie temu grali poniżej oczekiwań, dopiero po zwycięstwie nad Lightings dostali wiatru w żagle i aktualnie mają w dorobku cztery wygrane z rzędu - w tym ostatnio z Canadiens. Ogółem ich gra nie wygląda źle jeśli chodzi o siłę ofensywy i dynamikę gry, może jedynie poza defensywą która nieco odstaje w porównaniu do graczy z Nowego Jorku z Lundqvistem w bramce. Strażnicy lepiej radzą sobie na wyjazdowych meczach z dorobkiem 10 zwycięstw w tym sezonie i kilka dni temu ich dobrą passe 5 wygranych z rzędu przerwali Blues, jednak 2 dni później odpłacili się wygraną nad Kojotami. W tym spotkaniu stawiam na Rangers, którzy na tle całego sezonu są lepszą drużyną i po dwóch wpadkach w tamtym tygodniu liczę, że ponownie będą kontynuować zwycięską serie wygrywając drugi mecz z Devils.

New York Rangers OT @ New Jersey Devils @2,15 / PinnacleSports ✅

R 0

radzioboss22

Użytkownik
Washington vs. Nashville TYP 2 2,75

Stawiam dzisiaj na Nashville widać, że złapali wiatr w żagle co pokazują ostatnie mecze. 5 wygranych z rzędu. Dodatkowo patrząc na historię Washington nie wygrali jeszcze z Nashville. Także warto postawić pieniądze na Nashville, który ładnie teraz idzie.
Co o tym sądzicie?

snice 457

snice

Użytkownik
20@

Winnipeg Jets - New York Islanders ⛔ 2:2(2:3).. gratulacje dla typujących wyspiarzy ????
Typ:1 MT
Kurs:2.00 Bet365
Zawodnicy z Winnipeg ostatnio grają w kratkę.Ostatnie 4 mecze to 2 przegrane i 2 wygrane , wygrali z Ducks i Wild a przegrali po zaciętym meczy Capitals oraz na wyjeździe w Detroit co chyba nie powinno dziwić.Ogólnie ich gra na własnej tafli nie wygląda źle , przed tymi 4 meczami zaliczyli 4 wygrane pod rząd na własnej tafli co pokazuje że sobie w miarę radzą a grali z Hurricanes , Bruins , Devils oraz Phoenix czyli nie tak źle... Można u nich zaobserwować lekki wzrost formy co powinno zaprocentować.Islanders to ekipa nieprzewidywalna , mogą zagrać bardzo dobry mecz a mogą oddać punkty praktycznie za darmo_Ostatnio gra im się nie klei , ostatnie 5 meczy to 4 przegrane i wygrana po dogrywce z bardzo osłabionymi dzikusami.Przegrali np z ekipami Dallas oraz Habs czyli ze średniakami a takim jest Jets.Typ może nie bardzo pewny ale myślę że bardzo prawdopodobny patrząc na ostatnią grę tych ekip

potem coś dam jeszcze , teraz brak czasu

coreq93 806

coreq93

Użytkownik
Washington vs. Nashville TYP 2 2,75

Stawiam dzisiaj na Nashville widać, że złapali wiatr w żagle co pokazują ostatnie mecze. 5 wygranych z rzędu. Dodatkowo patrząc na historię Washington nie wygrali jeszcze z Nashville. Także warto postawić pieniądze na Nashville, który ładnie teraz idzie.
Co o tym sądzicie?
Naprawdę sądzisz że taki zespół jak Drapieżnicy jest w stanie wygrać 6 mecz z rzędu?
Ja w to wątpię, tym bardziej że Caps ostatnio bodaj przegrali, a nie grają tak tragicznie ostanio jak jakiś czas temu. Będą chcieli dzisiaj wygrać, nie ma innej opcji wg mnie. Nashville może podejść lżej do tego meczu po takiej passie bo wiedzą że to spotkanie nie jest ważne i będą siły potrzebne na ważniejsze mecze.

snice 457

snice

Użytkownik
21@ i 22@

Opcja 1 pewniejsza
Calgary Flames - Minnesota Wild ✅ 3
Typ:Under 5
Kurs:2.00 Bet365
Opcha 2 mniej pewna
Calgary Flames - Minnesota Wild ✅ 2:1
Typ:1 OT
Kurs:1.71 Bet365
Spotkanie 24 z 3 drużyną i dla wielu jest to &quot;pewniak&quot; że Wild są u szczytu tabeli .. wiec coś o tym , gdy zaczynałem kilka lat temu z bukmacherką tak samo uważałem ???? .Zacznijmy od tego czemu under... Flames to ekipa grająca raczej mocniej w defensywie niż ataku .Na wyjazdach nie przykładają do tego takiej wagi i coś atakują a u siebie stawiają autobus w bramce i nastawiają się na kontry co im bardzo dobrze wychodzi.Ostatnio słabsza dyspozycja płomieni jak to u nich na wyjazdach za to 4 na 5 ostatnich meczy u siebie wygrali.Co do dzikusów wątpię aby dzisiaj stanęli na wysokości zadania... kontuzje przetrzebiły im mocno skład i ich potencjał ofensywny stoi na bardzo niskim poziomie.Myślę że postawią mur w bramce tak jak robili to w ostatnich meczach z Canucks którzy ich wypunktowali .Grali również z Jets Hawks oraz wyspiarzami co szło im koszmarnie.Doprowadzili do dogrywki z Hawks którą przegrali tylko przez to że gracz z Chicago odpuścili grę myśląc że mecz jest już przesądzony.Mam nadzieje że dzisiejszy mecz potoczy się jak poprzednie.Obiektywnie patrząc Wild praktycznie nie mają czym atakować i widzę u nich max 2 bramki .Tu podczas niedyspozycji pojawia się szansa dla Flames aby wygrać underowo kolejny mecz u siebie wynikiem w okolicy 2:2 i dogrywka dla Flames ;) powodzeni!

lutek 9,3K

lutek

Użytkownik
Wszyscy doskonale wiedzą jak w tym sezonie spisują się gracze ze stolicy. Forma nie jest najgorsza ale bardzo nieregularna, gdzie wciąż porażki przeplatują się na przemian z wygranymi spotkaniami i tak było chociażby nie tak dawno po wygranym meczu z Jets a później porażka z Avs. Oveckhin zawodzi w tym sezonie po całej lini, czasami ma przebłyski i stworzy akcje meczu.. ale to nadal za mało na jego potencjał. Ogólnie rzecz biorąc cały zespół powinien w końcu uświadomić sobie czy chcą jeszcze coś osiągnąć w tym sezonie, ja wierzę że stać ich na to. Co do Predatorów są bardzo solidną ekipą i przedewszystkim czego nie można im zarzucić to brak regularności - w przeciwieństwie do Capitals, szczególnie w ostatnich tygodniach. Drapieżcy od dawna słynęli ze skutecznej gry u siebie a pokonali ostatnio chociażby Wings czy Blues. Teraz jednak zaczynają tournee wyjazdowe i po tych czterech zwycięstwach z rzędu mogą wystąpić lekkie schody jak to na ogół bywa, a mimo wszystko uważam że Capitals stać wciąż by wygrywać takie mecze ,ponadto mają na wschodzie jeden z najlepszych bilansów wygranych spotkań na swoim lodzie. Liczę dziś na stołecznych.

Nashville Predators @ Washington Capitals OT @1,81 / PinnacleSports ✅

-----------------------------------------------------------------------

Kolejny ciekawy mecz to zdecydowanie starcie Pingwinów z Hawks, którzy przez ostatnie upadki Dzikusów objęli prowadzenie na wschodzie. Hawks nieźle grają u siebie oraz na wyjazdach i aktualnie mają za sobą 8 zwycięstw z rzędu a co najciekawsze padło w tych meczach aż 5 remisów. Jutro jadą do Pittsburga i teren na pewno nie jest łatwy do zdobycia poza tym będzie to ich pierwsze spotkanie w tym sezonie. I choć na papierze faworytem wydają się być gracze z Chicago, to ja dziś postawię jednak na Pens, którzy pomimo braków kilku kluczowych grajków potrafią sobie radzić i przedewszystkim strzelać bramki a ostatnie mecze są tego przykładem. Uważam, że Pingwiny po ostatnim wysokim zwycięstwie nad Sabres powinni dziś kontynuować misje, w szczególności na swoim terenie i znaleźć patent na nieprzerwaną od 8 meczów passe i dziurawą defensywe Hawks.

Chicago Blackhawks @ Pittsburg Penguins OT @2,00 / PinnacleSports ✅

A ostatni typ wędruje na zwycięstwo Jets (reg. time), którzy w tym sezonie spisują sie na prawde nieźle, przedewszystkim na swoim terenie gdzie ustępują pierwszego miejsca jedynie Bruins, a w ciągu ostatnich kilku meczy na swoim lodowisku potrafili wygrać z Dzikusami, Huraganami czy własnie Niedźwiadkami czy ostatnio z Kaczorami. Wyspiarze mogą się poszczycić cennym zwycięstwem ostatnio nad Wilds, jednak gracze z Minnesoty ostatnio przystopowali z tonu ,ponadto brak Setoguciego czy Mikko Koivu bardzo osłabił w tamtym meczu ich linię ofensywną. Stawiam tutaj na Odrzutowców ,którzy takie mecze muszą wygrywać, tymbardziej u siebie.

New York Islanders @ Winnipeg Jets (-0,5) @2,05 / PinnacleSports ⛔

Otrzymane punkty reputacji: +1
odi 2,3K

odi

Forum VIP
Waszyngton kontra Nashville dzisiaj odpuszczę. W normalnych okolicznościach Caps przerwali by tutaj serię Drapieżców, ale wiadomo że to nie jest normalny sezon Stołecznych. Myślę że na dobre odwrócić się to może w tą pozytywną stronę dopiero gdy do gry wróci Mike Green, bo brakuje takiego &quot;blasta&quot; właśnie na niebieskiej linii.
To co dziś gram
New Jersey Devils - New York Rangers -&gt; New York win (ML OT)[2.04][Doxxbet] ✅
Można złapać fajne kursy na Strażników, którzy przecież od miesiąca a może i dwóch utrzymują bardzo fajną równą formę. Nie wiem czym kierowali się oddsmakerzy, oczywiście Devils mają morderczy tydzień za sobą cztery wygrane i fajnie to tam zaczyna funkcjonować ale wciąż muszą udowadniać że ten zespół ma jakąś przyszłość. Już ostatnio &quot;wąsiłem&quot; ich porażkę, jednak okazało się że Montreal jest jeszcze słabszy. Dziś lekko nie będzie, nowojorczycy to nie Habs, potrafią powalczyć i twardo i technicznie myślę o NYR też że bardzo w utwierdzeniu ich o własnej wartości pomaga im ten cały szum medialny (film dokumentalny HBO, wywiady, ciągłe zainteresowanie) dookoła Winter Classic.
Pittsburgh Penguins - Chicago Blackhawks -&gt; Pittsburgh win (ML OT)[2.04][Doxxbet] ✅
Odpowiedź Pingwinów na kontuzje ? Nie ma problemu. Crosby ? Poczekamy, mamy Małkina (hattrick) mamy Neala (snajper mierzący w koronę króla strzelców). Obrona ? Aaa brak Letanga i Michalka. Trudno, świetnie ogramy w ten czas młodych i zdolnych takich jak Simon Despres (osiem meczów, bramka, asysty, ranking +3). Ostatnio przeciwko Buffalo Pittsburgh udowodnił i to z nadwyżką, że nauczył się grać z masą kontuzji już rok temu, teraz nie straszne im żadne braki kadrowe. Chicago powinno zacząć się wypalać, kontuzjowany jest Seabrook ich chyba najlepszy prawdziwy &quot;twardy&quot; defensor.
Ottawa Senators - Buffalo Sabres -&gt; under 5,5 goals [1.95] ✅
Calgary Flames - Minnesota Wild -&gt; Minnesota win (ML OT)[2.20] ⛔

AKO = 4.29 Buk = Bet365 Stawka = 5j

Under w meczu Ottawy i Buffalo wynika głównie z solidnych bramkarzy (Miller i Anderson to może nie czołówka aktualnego sezonu, ale w ostatnich latach trzymali poziom i tragedii także w tym roku nie ma). Dodać do tego należy poważne absencje w ataku Sabres i brak jednego z najlepszy strzelców ligi w Sens (Michalek). Szable ostatnio dostały łomot i przepuściły osiem goli, dziś taka historia nie ma prawa się u nich powtórzyć.
Identyczne wyniki w ostatnim czasie to coś co łączy Wild i Flames. Na tym jednak podobieństwa się kończą bo wcześniej Minnesota grała może nie wspaniały ale skuteczny hokej i powędrowała az na szczyt Zachodu. Jeśli mam stawiać na to kto pierwszy przerwie swój marazm to będą to Dzikusy. Ktoś tam mówi że Minnesota ma problemy w ataku teraz bo kontuzje itd, oni nawet w dobrych dla siebie czasach problem w ataku mieli ale bramki jakoś wsadzali i tak myślę będzie w tym meczu, zwłaszcza że Płomienie to nie jest najtrudniejszy przeciwnik na teraz i na w ogóle.

Otrzymane punkty reputacji: +9
konrado87 412

konrado87

Użytkownik

Wyspiarze to obecnie jedna z najgorzej spisujących się drużyn w meczach wyjazdowych Konferencji Wschodniej. Mają najmniejszy bilans strzelonych bramek poza domem (30:48) Jednak w ostatnich sześciu meczach ich gra się trochę poprawiła. Odnieśli cztery zwycięstwa (Devils 2:3; Buffalo 1:2; Dallas 4:5; Minnesota 1:2) i dwie porażki (Chicago 5:4; Montreal 5:3) Jednak tym razem trafiają na bardzo trudną do zdobycia w tym sezonie tafle. Tafle na której porażki w ostatnich meczach doznały takie zespoły jak Boston (2:1), Minnesota (2:1) czy NJ Devils (4:2). Winnipeg Jets tylko raz w ostatnich sześciu meczach zostali pokonani na własnej tafli. Było to 16 grudnia, po bardzo wyrównanym meczu wyniki spotkania na 1:0 strzałem w 19&#39; 3T ustalił Ovechkin dając zwycięstwo Washington Capitals. Jetsi nie powinni mieć dziś problemów z pokonaniem słabych Wyspiarz dwoma lub trzema bramkami

Typuje:
Winnipeg Jets wygrają w czasie regulaminowym 2.05⛔1:2

To powinien być bardzo dobry mecz. Spotykają się najlepsze zespoły w swojej grupie. Obecny lider Konferencji Wschodniej Chicago Blackhawks wjedzie na tafle jednej z najlepszych drużyn Konferencji Zachodniej Pittsburgh Penguins. Chicago na pewno jest na fali gdyż pięć kolejno wygranych meczy poza domem robi wrażenie, ale jeżeli spojrzymy z kim trza było się zmierzyć to już nie ma takiego boom, gdyż były to słabe zespoły ligi NHL: Anaheim, LA Kings czy NY Islanders. Jednak pokonanie St Louis 5:2 już może budzić respect. Teraz przyszła pora na prawdziwy sprawdzian umiejętności gry w meczach wyjazdowych z rywalem z najwyższej półki. Pittsburgh Penguins rozegrali na własnej tafli ostatni widowiskowe spotkanie pokonując wysoko 8:2 Buffalo Sabres. Jednak kilka meczy wcześniej musieli uznać wyższość Boston (1:3) czy Detroit (1:4) Tym razem uważam, że Pingwiny dadzą rade i po wyrównanym meczu będą w stanie pokonać Blackhawks przerywając ich dobra passę.

Typuje:
(włącznie z dogrywką i rzutami karnymi) Pittsburgh Penguins 1.95✅3:2

odi 2,3K

odi

Forum VIP
Obecny lider Konferencji Wschodniej Chicago Blackhawks wjedzie na tafle jednej z najlepszych drużyn Konferencji Zachodniej Pittsburgh Penguins.
Tutaj na odwrót ;) Chicago - Zachód, Pittsburgh - Wschód. Ale reszta spoko. Kurs na Winnipeg nie powala, nie skreślałbym Islanders oni jeszcze wystrzelą pamiętajcie że już mieli parę dobrych momentów w tym sezonie.

lysy-16140 268

lysy-16140

Użytkownik
Tutaj na odwrót ;) Chicago - Zachód, Pittsburgh - Wschód. Ale reszta spoko. Kurs na Winnipeg nie powala, nie skreślałbym Islanders oni jeszcze wystrzelą pamiętajcie że już mieli parę dobrych momentów w tym sezonie.
Mieli, mieli, dalej grają dobry hokej, w ostatich 5 meczach mogłoby się wydawać aż 4 porażki, ale spójrzmy na rywali... dziś również może być ciężko z tak grającymi odrzutowcami u siebie, ale over 5.5 powinien paść beż problemów ;)

piscatella 6,2K

piscatella

Użytkownik
Witam, jestem tutaj nowy, ostatnio zacząłem się bawić w obstawianie hokeja, dlatego mógłbym prosić o analizy jutrzejszym meczy NHL tj 21.12 (6 meczy). Z góry dzięki.
edit: proszę o dwie lub trzy analizy spośród tych sześciu, oczywiście, jeśli jest taka możliwość.

EDIT -&gt; Skoro jesteś nowy, post numer jeden więc póki co nie skasuje tej wiadomości. Zapoznaj się z regulaminem działu. W tym temacie nie prosimy o analizy na dany temat, to nie jest KFC czy inny fast food że składasz zamówienie i zaraz ktoś je realizuje. Koledzy udzielający się w temacie ciężko pracują, dobierają odpowiednie spotkania i wpisują je kiedy tylko mogą by uzyskać wygraną i pomóc innym typerom takim jak Ty. Zalecam cierpliwie czekać, zaglądać do działu co jakiś czas i z pewnością znajdziesz coś dla siebie. NHL ma taką specyfikę, że gra codziennie i ciężko żeby typować coś z wyprzedzeniem dnia. Dlatego analizy pojawiają się najczęściej w godzinach 16-22 w zależności jeszcze od godziny rozpoczęcia spotkań. Pozdrawiam - Odi

T 98

tomisdz

Użytkownik
Z dzisiejszej nocnej oferty najciekwasze spotkanie to mecz Pittsburg Penguins - Chciago Blackhawks. O tym spotkaniu wiele zostalo napisane przez Lutek89 Odisio i zgodzę się z nimi również upatruje tutaj wygranej ,,pingwinów&#39;&#39; choć łatwo nie bedzie wiadomo ze ,,pingwiny&#39;&#39; nie będą mogli skorzystac z takich zawodników jak Crosby, Staal (12goli) Letang (asyst) ale za to jest Malkin (15goli 21asyat) Neal (18goli 14asyst). Jak pokazał ostatni mecz ,,pingwinów&#39;&#39; z ,,szablami (8-3) ma kto strzelać bramki. Uważam ze to ostatnie zwyciestwo z Buffalo dodalo odpowiedniego oddechu drużynie z Pittsburgha i w dzisiejszym meczu powinni być zmotywowani aby kontynuować kolejną wygraną. Myślę ze Chicago podejmie walkę ale to górą bedzie drużyna Pittsburgha która odniesie 3 zw. z rzędu w meczach bezpośrednich i ,,czarne jastrzębie&#39;&#39; przerwią passe 5 zw. z rzędu. Dodam ze w 3 rozegranych w tym roku spotkaniach pomiędzy dwiema drużynami wyniki były następujące:
2011-10-01 Chicago Blackhawks - Pittsburgh Penguins 2-4
2011-09-23 Pittsburgh Penguins - Chicago Blackhawks 4-1
2011-02-20 Chicago Blackhawks - Pittsburgh Penguins 3-2 kar
Pittsburg Penguins - Chciago Blackhawks --&gt; Pittsburg ML OT 2.00 Betsson. ✅

Kolejny meczy który wzbudził moje zaintesowanie jest to spotkanie Calgary - Minnesota. Zacznę od gości ktorzy stracili 1 miejsce w tabeli po ostatnich słabych meczach w ich wykonaniu ,,dzikusy&#39;&#39;po 7 wygranych meczach z rzędu ostatnio zanotowaly spadek formy 4 porażki (Canucks 4-0 away New York Islanders 1-2 kar. Chicago 3-4 kar. home Winnipeg Jets 2-1 away) w ostatnich meczach mówią same za siebie ze Wild przechodzi kryzys. Kontuzjowani są tacy zawodnicy jak Mikko Koivu (kapitan 20asyst),Guillaume Latendresse, Devin Setoguchi (8goli) i Casey Wellman. Uważam ze dziś ponownie Wild nie pozbiera sie jak to mialo miejsce w ostatnim przegranym meczu z Canucks (4-0) i stracą dziś punkty w konfrontacji z Calgary. Bilans away (7-5-5) 42:38 12x under 5 x over. Jak widać na wyjazdach wiekszość to undery. Z tego co się orientuje Backstroma zastąpi dziś w bramce Josh Harding który powraca po kontuzji.
Jeśli chodzi o gospodarzy to po 4 meczach rozegranych na wyjeżdźie wracają do własnej hali gdzię bedą chcieli się pokazać z jak najlepszej strony potrzymując serie 3 ostatnich wygraneych meczy u siebie (Edmonton 3-0 Colorado 3-2 Carolina 7-6) przeciwników nie mieli zbyt wymagających ale dzis na ich drodze stanie drużyna która notuje spadek formy oraz oblegana jest przez kontuzje. Uważam ze Wild z tą formą obecną jaką prezentuje nie ma co szukac zwyciestwa w pojedynku z Calgary i ku ucieszy kibiców zanotują dziś komplet punktów. Dobrze ostatnio prezntuje sie Olli Jokinen (11goli 16asyst) oraz Jarome Iginla (12goli 12asyst).Nie zagraja Stajan, Karlsson i Giordano. Bilans home (8-2-5) 38:39 9x under 6x over. Nie przewiduje tutaj dużej ilości bramek co za tym idzie under 5,5 jest również do grania. Jeśli chodzi o bezpośrednie konfrontacje to wyniki były następujące:
2011-11-27 Minnesota Wild - Calgary Flames 2-5
2011-11-09 Calgary Flames - Minnesota Wild 0-3
2011-01-20 Calgary Flames - Minnesota Wild 0-6
2010-12-21 Minnesota Wild - Calgary Flames 4-1
2010-12-19 Calgary Flames - Minnesota Wil 1-3
Jak widać Minnesota wygrala 4 z 5 ostanich meczy ale dziś to nie powinno miec miejsca i doskonala okazja dla Calgary aby odnieść kolejne zwyciestwo wykorzystując słabą formę i brak motywacji ekipy Wild.

Calgary Flames - Minnesota Wild --&gt; Calgary ML OT 1.72 Tobet ✅

Tak na sucho to proponuje:
New Jersey Devils - New York Rangers --&gt; NJD ML OT 1.92 Betsson ⛔
Ottawa Senators - Buffalo Sabres --&gt; Over 5,5 OT 1.90 Betsson
⛔

Powodzenia
Pozdrawiam fanów NHL
;)

pacfik 46

pacfik

Użytkownik
a to sobie cos szrajbne, chociaz odrazu mowie ze na hokeju sie zbytnio nie znam aczkolwiek lubie na niego popatrzec ;)
Minnesota Wild vs. Calgary Flames
wczoraj mialem okazje ogladac wiekszosc meczu w wykonaniu dzikusow z orkami, bylem niemal pewny ze Orki poradza sobie gladko z druzyna Wild jednak z przebiegu gry wcale sie na to nie zanosilo. W moim mniemaniu to Wild prowadzilo gre a bramka na 1-0 jak i na 2 -0 zostala strzelona w PP zlapanym w glupi sposob. Druzyna Orek gladko wygrala bo 4-0 ale w duzej mierze dzieki zasludze Roberto w bramce. Dzisaj mysle ze dzikusy pomszcza sie za srogie baty i odnotuja zwyciestwo na terenie wroga
jak dla mnie

Minnesota Wild OT 2.23

betsafe
z luznych typow widzialbym dzisiejszej nocy jeszcze
zakonczenie passy Chicago chodz tutaj troche mnie martwi masowka na ten typ oraz niespodzianka z udzialem Predatorow, licze na to ze Owca i spolka zostana dzisiaj po raz kolejny zastopowani
niech gra muzyka i buk placi !
powodzenia

rambo131 8,3K

rambo131

Forum VIP
Washington Capitals - Nashville Predators 1 ML -&gt; 1,77 -&gt; Betsafe ✅✅✅ 4 - 1 Washington Capitals
Dzisiaj do Waszyngtonu przyjeżdża zespół Drapieżników który wygrał ostatnie 5 spotkań z rzędu, o dziwo każde jedną bramką :grin:, ale zwycięzców się nie sądzi. Oglądałem z tych ostatnich 5 spotkań może ze 2 mecze Nashville i ich zwycięstwa były wtedy zasłużone, Nashville charakteryzuje się tym że zawsze walczy do końca, z Columbusem bodajże w 2 min w 3 tercji zdołali doprowadzić do dogrywki strzelając 2 bramki żeby ją ostatecznie wygrać ;) Stołeczni w tym sezonie, spisują się słabo. Dobry mecz przeplatają słabym, nawet jak grają dobry mecz to ostatecznie go przegrywają. Mimo iż wyniki są słabe, to Washington nie prezentuję się wcale tak źle, grają fajny hokej, do przodu, na pewno ogromne znaczenie ma fakt że lider Owieczkin spisuje się tez poniżej oczekiwań w tym sezonie. Dzisiaj uważam, że Washington ML to dobra lokata, a na pewno kurs zachęca, oba zespoły bez kluczowych osłabień, na co muszą uważać Stołeczni? Na pewno na Weber, w tym sezonie spisuję się całkiem przyzwoicie, ale moim zdaniem Waszyngton ma większy potencjał w ofensywie m.in wspomnianego wcześniej Owieczkina, Backstroema czy rezerwowego Semina i to ekipa Stołecznych dzisiaj wyjdzie z tego pojedynku zwycięsko ???? Stawka 7/10

Pittsburgh Penguins - Chicago Blackhawks 1 ML -&gt; 1,90 -&gt; Unibet ✅✅✅ 3 - 2 Penguins

Niestety, ale dzisiaj typuję przeciwko mojej ulubionej drużynie czyli Chicago. Goście mają 5 zwycięstw z rzędu, grają fajny dla oka hokej, oddają dużo strzałów na bramkę, czego efektem strzelanie sporo goli na bramkę przeciwnika. Ale Chicago ma jeden mankament, niestety ten zespół jest słaby jak na tak czołową drużynę w obronie, i gdyby nie Emery to z Chicago byłoby nie tyle źle, ale po prostu by nie wygrywali tak łatwo meczów i tak sporo bramek tracą. Pingwiny ostatnio odprawiły u siebie 8:3 Szable z Buffalo. Owszem nie ma Crosby&#39;ego ale jest Malkin oraz Neal, mega ofensywa Pingwinów, ponadto Penguins potrafią umiejętnie grać w obronie w przeciwieństwie do Blackhawks. A dzisiaj obrona powinna dominować nad atakiem. Nie spodziewam się typowo meczu ofensywnego, a raczej spokojnie rozgrywana każda akcja. Typuję Pingwinów, ponieważ mają zdecydowanie solidniejszą obronę a to moim zdaniem dzisiaj czynnik który będzie decydował o wygranej nad rywalem. Emery też zapewne wszystkiego nie wybroni. Poza tym, Pingwiny grają na własnej tafli co zawsze jest dodatkowym argumentem i taki kurs 1,90 ML na Penguins nie można przejść obok. Stawka 5/10. Życzę wszystkim powodzenia. Pozdrawiam Rambo

konrado87 412

konrado87

Użytkownik

Obok tego meczu nie można przejść obojętnie. Mecz na szczycie, dwie czołowe drużyny Konferencji Zachodniej zdobywające najwięcej bramek w swojej grupie (Detroit 107; Vancouver 110) Spotkanie odbędzie się na tafli w Vancouver. Kibice Kanadyjczyków nie mogą ostatnio narzekać na formę swojej drużyny w meczach domowych. Mało który zespół może się poszczycić stratą tylko jednej bramki w ostatnich trzech meczach na własnej tafli. W Vancouver to nie wątpliwie zasługą dobrze zorganizowanej linii defensywnej i bramkarza Roberto Luongo który popisuję się bardzo dobrymi obronami strzeżonej przez niego bramki. Wypominając trzy ostatnie mecze warto wspomnieć, że oprócz tej jednej straconej bramki Canucks strzelili ich aż 15 (Minnesota 0:4; Colorado 0:6; Calgary 1:5) Skrzydła to też niewątpliwie drużyna która najlepiej spisuje się na własnej tafli, Jedak teraz przed nimi trudny mecz wyjazdowy. Poza domem Detroit spisuje się w kratkę trzy mecze wygrane i trzy porażki. Na pewno imponującym wynikiem jest pokonanie 1:4 Pittsburgh Penguins. Jedak w ostatnim meczu w Edmonton nie było już tak kolorowo, po dosyć wyrównanym meczu w 3T był wynik 2:2 dopiero w końcówce a dokładniej 15&#39; wynik na 3:2 ustalił Miller. Natomiast porażka z Predatorami 4:3 czy 4:2 z Colorado nie napełnia optymizmem aby Skrzydła mogły zagrozić rewelacyjnie spisującej się u siebie drużynie z Vancouver tym bardziej, że ich defensywa jest ostatnio w świetnej formie.

Typuje:
Vancouver Canucks wygra w regulaminowym czasie 2.40✅4:2

Błyskawice nie błyszczą formą na wyjazdach. Tylko dwa zwycięstwa w ostatnich sześciu meczach. Szczęśliwa wygrana w rzutach karnych z NY Rangers i 3:2 ze słabiutkimi Columbus. O tym, że Błyskawice nie najlepiej radzą sobie na wyjazdach może twierdzić wysoka przegrana 1:5 z NY Islanders. Ottawa i Detroit wygrały 4:2 a Philadelphia nie miała problemu aby wygrać u siebie 5:2 Nic nie wskazuje na to aby dziś w San Jose miało być inaczej. Rekiny ostatnio u siebie zaczynają grać coraz lepiej. trzy kolejne wygrane (3:2 Edmonton; 5:4 Colorado; 5:2 Dallas) nastawiają optymistycznie w dzisiejszym meczu aby po raz kolejny kibice San Jose cieszyli się ze zwycięstwa swojej drużyny

Typuje:
San Jose Sharks -1,5 2.85✅7:2

Każda passa kiedyś się kończy, czasem trzeba upaść aby znowu móc się podnieś i pokazać że można być jeszcze lepszym. Wczoraj Pingwiny zakończyły serią pięciu meczów bez porażki zespołu z Chicago. Teraz Blackhawks wracają do domu aby na własnej tafli gościć drużynę z Montrealu. Habs to obecnie jedna ze słabszych drużyn Konferencji Wschodniej z niechlubnym bilansem trzech kolejnych porażek. W meczach wyjazdowych też nie mają się czym pochwalić, porażka 1:4 z Anaheim czy 1:3 z Philadelphią nie wróży tu nic dobrego. Ostatnio ich gra się nieco poprawiła skromne zwycięstwa 2:1 z LA Kings i NJ Devils. Porażka po wyrównanym meczu z Bostonem 2:3. Teraz przyjdzie im się zmierzyć z liderem Konferencji Zachodniej. Liderem którym gra bardzo ofensywnie i dominuje z największą liczą goli w swojej grupie (110) W grudniu Jastrzębie na własnej tafli nie mogli poradzić sobie tylko z Kojotami, pierwszy mecz przegrali 1:4 kolejny po rzutach karnych 3:4 Natomiast Pokonali po karnych 3:2 San Jose. Ostatnie dwa mecze u siebie to pewne zwycięstwa nad Anaheim 4:1 i Calgary 4:2 Montreal na pewno nie jest silniejszy a niż dwaj poprzedni rywale i Blackhawks powinni odnieść dziś pewne zwycięstwo

Typuje:
Blackhawks wygra w regulaminowym czasie 1.85✅5:1

lutek 9,3K

lutek

Użytkownik
Huragany na tle dotychczasowego sezonu spisują się dość przeciętnie, można nawet powiedzieć że słabo, ostatnio jednak zaliczyli kilka przebłysków. W niedzielę grali na wyjeździe z mocnymi na ogół Panterami i pomimo przegranego meczu w dogrywce, przeważali przez większość spotkania ,zabrakło jedynie skuteczności co konsekwentnie wykorzystali gospodarze tworząc pod koniec &quot;akcje na mecz&quot;. Ekipa z Karoliny najlepsze wyniki osiąga na swoim terenie i udowodnili to chociażby 16 grudnia, gdzie wygrali po bardzo ładnym widowisku z Canucks. Kojoty z koleji to bardziej wyważony team i chociaż nie mają w swoich szeregach wielkich gwiazd to są bardzo zgrani i często udowadniają ,że mogą się liczyć z najlepszymi. Ja jednak tym razem dam szansę Huraganom, za którymi przemawia własny lód i na pewno lekkie osłabienie Kojotów, którzy po wczorajszej wygranej dziś muszą lecieć na kolejny mecz wyjazdowy do Karoliny.

Phoenix Coyotes @ Carolina Hurricanes OT @2,01 / PinnacleSports ⛔

--------------------------------------------------------------------------

W tym spotkaniu faworytem może są Blues, jednak Avs z tygodnia na tydzień robi spore postępy i coraz bardziej podoba mi się ta drużyna.. szczególnie dobrze spisują się na własnym terenie gdzie wygrali w tym miesiącu chociażby własnie z Blues, Wings, Sharks , Capitals czy przedwczoraj z Flyers - bardzo ładny rezultat uwzględniając fakt, że są ekipą z dołu tabeli. Blues u siebie również grają rewelacyjnie, jednak nie ma to już przekładu na mecze wyjazdowe i często zawodzą. Mecz dla Avs na pewno nie będzie należał do tych najłatwiejszych, bowiem trudno przełamać żelaznych Blues z Elliotem na bramce ale jeśli podtrzymają swoją skuteczność z ostatnich spotkań to według mnie sprawa stoi przed nimi otworem, uporają się z Nutkami i będą w stanie kontynuować swoją nieprzełamaną do tej pory dobrą passy meczów u siebie.

St. Louis Blues @ Colorado Avalanche OT @2,08 / PinnacleSports ✅

Jedno z najciekawszych spotkań to niewątpliwie starcie Wings z Canucks i choć ostatnio grałem przeciwko skrzydłom i pisałem, że o wiele gorzej spisują się na wyjazdach tak dzisiaj dam im szansę, ponieważ Canucks podobnie jak Oilers są do do ogrania. W Edmonton spisali się nieźle, całkiem dobra gra z obu skrzydeł, w defensywie solidnie - szczególnie podobał mi się goalie Howard i mam nadzieję ,że dzisiaj również wystąpi ,a to duża zaleta dla tej ekipy. Obie drużyny w tym sezonie spisują się na wyrównanym poziomie, więc dla niektórych trudno byłoby tutaj wskazać zwycięzców ,ja jednak przychylam się wobec skrzydeł (nie wiem, może z sympatii?) i tym razem zaufam im na wyjazdowym meczu z niewygodnym przeciwnikiem jakim są na pewno Canucks. Zapowiada się ciekawa walka i mam nadzieję ,że Skrzydełka powtórzą rezultat sprzed dwóch miesięcy gdzie zdołali pokonać Canucks.

Detroit Red Wings OT @ Vancouver Canucks @2,06 / PinnacleSports ⛔

Stars potrafią równie dobrze strzelać jak i tracić gole, a ostatni mecz z Ducks był tego głównym przykładem; najpierw prowadzili już na początku drugiej tercji 3:0 , po czym chwile później Kaczory zdołali wyrównać losy meczu, jednak wszystko potoczyło się na korzyść Stars i wygrali ostatecznie 5:3. Podobna sytuacja miała miejsce nie tak dawno w starciu z Devils, gdzie też byliśmy swiadkami dużej ilości goli. Goalie Stars, który nie tak dawno w meczu z Rangers zagrał rewelacyjny mecz, później nienajgorzej z Islanders tak widać, że zdecydował spuścić nieco z tonu i efekty odrazu widoczne. Dzisiaj nie spodziewam się znacznej poprawy, tymbardziej w meczu z Flyers, którzy na pewno są głodni zwycięstwa po ostatniej bolesnej porazce z Bostonem czy z Avs dwa dni później. Stawiam tutaj na over.

Philadelphia Flyers @ Dallas Stars over 5,5 @2,02 / PinnacleSports ⛔

Po głębszym zastanowieniu postanowiłem jeszcze raz dać szansę Habs,
którzy 2 dni temu walczyli do samego końca z Bruins i momentami dominowali nawet w tamtym spotkaniu. Poza tym na nowym szkoleniowcu Canadiens ciąży coraz większa presja wobec pierwszej wygranej, po tych kilku nieudaych dniach.. Pingwiny przerwali wczoraj passe 5 zwycięstw z rzędu Hawks i jutro zdesperowani gracze z Montrealu mogą to powtórzyć a moim zdaniem mają większe szanse niż ostatnio w Bostonie. Dla mnie spore value i zamierzam strzelić

Montreal Canadiens OT @ Chicago Blackhawks @2,69 / PinnacleSports ⛔

//Dodałem jeszcze mecz Habs z Hawks

snice 457

snice

Użytkownik
na dzisiaj mam kilka propozycji .. teraz 1 z braku czasu.. (będą jeszcze 3-4)
23@

Dallas Stars - Philadelphia Flyers ⛔ 1:5
Kurs: 1.83 Bet365
Przy normalnym stanie rzeczy nie dotykał bym tego spotkania ale nie dzisiaj...Dallas u siebie grają dosyć znośnie a forma nie wygląda aż tak źle.Grając u siebie to ekipa nie obliczalna ale dobrze grająca w ofensywie i swoje zawsze strzelą a od formy obrony zależy jak spotkanie się skończy ???? Flyers ostatnio mocno podupadło.Brak Girouxa i kilku innych zawodników daj się w końcu we znaki.Ostatnie mecze Dallas grało bardzo dobrze i wygrali 4/6 a 5 spotkań grali na wyjazdach. Flyers lecieli mocno na gazie aż brutalnie zatrzymało ich Bruins 6:0 , wtedy coś się złamało w tej drużynie i przyszła kolejna porażka z Avalanche po dogrywce 3:2.Według mnie nie zapowiada się dzisiaj na wygraną lotników.. powodzenia!
EDIT:
Lista wykluczonych przez kontuzje
Dallas:Burish(F),Larsen(D),Lehtonen(G),Vincour(D)
Flyers:Betts(F),Couturier(F),Giroux(F),Gustaffson(D),Lilja(D),Pronger(D),Schenn(F)

szydlorus 8

szydlorus

Użytkownik
Witam a ja dzis postawie na graczy z Vancouver co prawda obie drożyny idą równo maja dużo zwycięstw ale dziś w nocy któraś musi zostać pokonana sadza ze gracze Canucks będą podbudowani zwycięstwem nad Minnesota gdyz gracze czerwonych skrzydel nie wygrali tak pokaźnie bo wygrali 3-2 z Oilers wiadomo ciagle wygrywac sie nie da a napewno nie w NHL , pierwszy mecz u siebie to Detroit wygrało 2-0 z Vancouver wiedz sadze ze gracze będą chcieli się zrewanżować właśnie dziś w nocy i dlatego stawiam dziś na nich i jak wiadomo zawsze lepiej grac u siebie niż na wyjazdach Dzis w nocy to gracze Canuks będą gora !! Zycze wam powodzenia i duzych wygranych pozdrawiam Obstawiam coś kolo wyniku 4-1 dla Vancouver

Vancouver Canucks @ Detroit Red Wings
Typ: 1 win
Expekt: 2.30

snice 457

snice

Użytkownik
24@ radze grac za mniejsze stawki

Colorado Avalanche - St.Louis Blues ▶ suma 5
Typ:Under 5
Kurs:2.05 Bet365
Spotkanie 9 z 24 zespołem ligi.Nutki ostatnio w bardzo dobrej formie która była spowodowana bardzo seria spotkań u siebie a ta drużyna jest wyśmienita na własnej tafli.Na wyjazdach raczej są ekipą nastawioną na żelazną defensywę i nie kwapią się do ataku.Aż 73% ich spotkań na wyjeździe zakończyło się Underem 5.5 a 9/15 zakończyło się Underem 5 w tym że ostatni Under 5.5 miał miejsce 31 Października z Oilers a więc kawał czasu.Avalanche to ekipa również preferująca defensywny styl gry na własnej tafli (68%).Grają raczej w kratkę co jest spowodowane ich formą która jest bardzo chwiejna.Obrona radzi sobie dosyć dobrze i tylko dlatego nie przegrywają wszystkiego a atak cierpi na brak skuteczności...
Lista Wykluczonych przez kontuzje
Colorado:Jones(F),Kobasew(F),Mueller(F),Olver(F),Quincey(D),Wilson(D),Yip(F)
Blues: Crombeen(F),Huskins(D),McDonald(F),Sobotka(F)

25@

Vancouver Canucks - Detroit Red Wings ✅ 4:2
Kurs:1.86 Bet365
Spotkanie według mnie 2 równych drużyn.Canucks nie odczuwają specjalnej różnicy czy grają u siebie czy na wyjeździe co skutkuje w miarę stabilną formą i niewielką ilością niespodzianek.Gracze z Vancouver ostatnio u siebie rozbili 4:0 dzikusów oraz na wyjeździe w Toronto wygrali 3:5.U siebie grają bardzo dobrze w porównaniu do Detroit które jest średnie na wyjazdach.Bilans wyjazdowy skrzydeł to 6/2/8 i 40:41 a więc jak na taką drużynę nie jest to coś powalającego.Z atakiem też sobie radzą średnio a z miarę solidną defensywą Canucks mogą mieć nieco problemów co może zaskutkować 2-3 bramkami Detroit a Canucks też potrafią swoje strzelić i myślę że stać ich tutaj na te 3-4 bramki ???? Powodzenia!
Lista wykluczonych przez kontuzje
Canucks:Ballard(D),Bitz(F),Booth(F),Ebbett(F),Rome(D),Volpatti(F)
Detroit:Conner(F),Eaves(F),Mursak(F)

wasil 88

wasil

Użytkownik
Dziś ciężko wybrać cokolwiek z oferty. Trudne mecze do przewidzenia. Moją uwagę przykuł tylko ten jeden. Tak jak już pisałem wcześniej w moim temacie Tampa ma spore problemy w defensywie. Wystarczy przyśpieszyć, trochę skuteczności i gotowe. Choć przyznać muszę, że w meczu z Kurtkami było widać poprawę. Jednak nie na tyle by stanowiła ona przeszkodę dla dzisiejszych gospodarzy. Elektryczni chyba zauważyli, że przy takiej postawie defensywy nie opłaca się iść na wymianę ciosów. W meczu z Kurtkami postawili na ultra defensywę, co odzwierciedla liczba ich strzałów na bramkę. Pięć strzałów w pierwszej tercji i dwa gole. Wysoka skuteczność. W kolejnych już więcej, ale ogólna postawa drużyny nie zmieniała się przez cały przebieg meczu. Taki sposób gry okazał się skuteczny na Columbus Blue Jackets, sądzę jednak, że nie sprawdzi się to dzisiejszej nocy. Przy obronie Rekinów, Stamkos z ekipą napewno nie zachowają tak wysokiej skuteczności. Jeśli zagrają ofensywniej, wtedy z tyłu może to znowu wyglądać nie za dobrze. Co do gospodarzy, to martwić może trochę gra w ataku i brak Havlata. Ostatnio nie popisali się szczególną finezją. Myślę jednak, że nawet przy takiej postawie Rekiny spokojnie ograją Tampę. Gra w obronie odegra w tym spotkaniu największą rolę. Powodzenia wszystkim!
San Jose Sharks -Tampa Bay Lightning :hokej:✅ 7:2
Typ: San Jose Sharks 60&#39;
Kurs: 1.80
Bwin

Otrzymane punkty reputacji: +2
Status
Zamknięty.
Do góry Bottom