>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

NHL - sezon 2011/2012

Status
Zamknięty.
rambo131 8,3K

rambo131

Forum VIP
Buffalo Sabres - Toronto Maple Leafs 1 -&gt; 1,70 -&gt; Unibet.✅✅✅ 5 - 4 Buffalo Sabres
Ciekawe spotkanie w Buffalo w którym zmierza się miejscowe Szable z Klonami z Toronto. Buffalo ostatnio u siebie nie zdołało podołać Ottawie, zaś Toronto wygrało u siebie po dogrywce z Caroliną. Szable póki co prezentują się bardzo słabo jak na ich możliwości, wydaje się że nie ma tam monolitu, tylko Vanek i Pominville coś próbują pociągnąć tą drużynę. Toronto na wyjazdach nie spisuję się jakoś dobrze, ale potrafi sprawić niespodziankę, jednak z zespołami lepszymi od siebie przegrywa, a takim teamem zapewne jest Buffalo. Szabelki przegrały 2 ostatnie spotkania u siebie, czy 3 z rzędu ? Nie sądzę, zważywszy na to że jak do tej pory to gospodarze bardzo dobrze zawsze grali z zespołem Toronto, na 20 meczy aż 15 razy potrafili pokonać Leafs. Liczę dzisiaj że gracze Szabli się przebudzą i wreszcie wygrają spotkanie u siebie bo ileż można czekać ?Ostatnio wyniki Sabres nie są dobre. Muszą notować kolejne zwycięstwa, bo czym sezon dłużej trwa tym trudniej wygrywać. Mam nadzieję że dzisiaj inwestuję w dobrą lokatę. Pozdrawiam Rambo

lutek 9,3K

lutek

Użytkownik
Dziś o godzinie 19 czasu polskiego Niedźwiedzie podejmą Lotników z Filadelfii, niewątpliwie jedno z najciekawszych sobotnich spotkań. Flyers wbrew pozorom dobrze sobie radzą pomimo braków w kadrze, m.in Girouxa. Z dorobkiem siedmiu zwycięstw z rzędu są aktualnie najlepiej spisującą się ekipą w lidze. Jednak dzisiaj podejmą również solidny team jakim niewątpiwie jest Bruins - wygrali 17 z ostatnich 20 spotkań (!), w tym ostatnio bardzo pewnie z Senatorami czy wcześniej z Kings. Sądzę ,że są najodpowiedniejszą drużyną, która może w tym momencie przerwać dobrą passe Lotników i jednocześnie zrewanżować się za przegrany mecz z inauguracji sezonu. Stawiam tym razem na Bruins.

Boston Bruins @ Philadelphia Flyers @1,84 / PinnacleSports ✅

--------------------------------------------------------------------------

Jackets jak i Lightings to ekipy dość podrzędne na tle całej ligi, po serii wielu porażkach w końcu udało im się przełamać lody - Kurtki wygrywając dość niespodziewanie z Vancouver a Błyskawice ostatnio po bramkostrzelnym meczu pokonali Flames. W tym przypadku moim zdaniem trudno wyłonić zwycięzcę, ale ja jednak podejdę z innej strony grając under. Lightings nie tak dawno mieli spore problemy w lini ofensywnej i w konsekwencji strzelali mało bramek, dopiero w ostatnich dwóch meczach coś ruszyło, ale mimo wszystko nie ma w tej ekipie jeszcze rewelacji. Podobnie Jackets, którzy w tym miesiącu nie strzelili w żadnym meczu więcej niż 3 bramki.

Tampa Bay Lighting @ Columbus Blue Jackets under 5,5 @1,98 / Pinnacle Sports ✅

Jets to bardzo solidna ekipa, przedewszystkim na swoim własnym terenie gdzie wygrali 6 z ostatnich 5 meczów. Passa ta została przełamana w ostatnim spotkaniu z Capitals (1:0), ogólnie na swojej tafli grają z dużym nakładem w defensywe strzelając przy tym niewiele bramek, a w jutrzejszym połączeniu z Anaheim Ducks ,którzy również koncentrują się na pierwszej lini (w dzisiejszym meczu z Chicago padło łącznie 24/25 strzałów z obu stron) bardzo prawdopodobne ,że nie zobaczymy dużo bramek. Stawiam na under.

Anaheim Mighty Ducks @ Winnipeg Jets under 5,5 @1,94 / PinnacleSports ⛔

Tutaj prawdopodobnie ostatni typ na gole, a pod lupe wziąłem spotkanie Wings &amp; King. Jak wiadomo, Kings ostatnio przeżywali lekki kryzys przegrywając mecz za meczem, jednak ostatnio zdołali to przełamać pokonując Jackets. Dodatkowo na wskutek braku lidera Richardsa strzelają bardzo mało bramek (chociaż sytuacji ku temu bywało sporo). Przez ostatnie 10 spotkań nie było ich więcej niż 2 na mecz. Z koleji ekipa z Detroit gra fenomenalnie na własnym terenie wygrywając 9 ostatnich spotkań z rzędu, a poza tym w każdym z tych meczów kończyli wynik przynajmniej przewagą dwóch goli. Ostatnia wygrana Kings powinna ich trochę podbudować i nie sądze, by dziś przyczynili się do kolejnego mizernego w ilość bramek meczu i może sami zdołają się w końcu otworzyć, z koleji Wings to według mnie formalność na swojej tafli i z pewnością strzelą kilka goli. Stawiam na over.

Los Angeles Kings @ Detroit Red Wings over 5,5 @2,32 / PinnacleSports ✅

W tym meczu jak dla mnie sprawa jest prosta - Strażnicy muszą zmienić tory swojej gry ponieważ przegrali ostatnie dwa mecze, w tym dotkliwie z Blues 4:1. Niewątpliwie dopadł ich lekki kryzys, a jeszcze nie tak dawno potrafili wygrać z każdym, chociażby kilka dni temu z dobrze spisującymi się Panterami (6:1). Kojoty to ekipa solidna, jednak nieregularna i dziś uważam, że po prostu uznają wyższość lepszej drużynie jaką jest na pewno NY Rangers.

New York Rangers @ Phoenix Coyotes @2,00 / PinnacleSports ✅

Dziś w nocy Devils pokonali na własnym terenie Stars, których zdołali przełamać po ich 3 zwycięstwach na wyjeździe. Ogólnie wyglądało to dobrze, gdzie dominowali przez większość spotkania. Jutro jednak sprawa o wiele trudniejsza, ponieważ lecą do Montrealu a poza tym Habs z meczu na mecz grają coraz lepiej i mam nadzieję ,że w końcu z czasem zaczną spisywać się na miarę ich możliwości. Minimalnie przegrali dwa dni temu z Flyers, wcześniej pewna wygrana z Islanders i dokładnie tydzień temu własnie z NJ Devils. Dziś sytuacja Diabłów na tyle utrudniona, że grają dzień po wyczerpującym meczu ze Stars. Stawiam na Canadiens.

New Jersey Devils @ Montreal Canadiens @1,71 / PinnacleSports ⛔

Dzikusy po fali wlotów i wygranych siedmiu meczach z rzędu w końcu doznali lekkiego przestoju przegrywając najpierw z Jets a później z Hawks. Podobna sytuacja w przypadku Wyspiarzy, którzy nie tak dawno wygrali 4 ze swoich 5 meczów z rzędu i później też zaczęły się schody. Tutaj bardziej liczę na szukanie niespodzianki po wyższym kursie i kolejne podknięcie Wilds, niż na zdecydowaną wygraną Islanders, jednak na pewno nie są bez szans i moim zdaniem mogą dziś sprawić zaskoczenie, a dziś dodatkowo nie wystąpi Koivu - co na pewno będzie sporym osłabieniem dla Wilds w lini ofensywnej.

New York Islanders @ Minnesota Wild @2,31 / PinnacleSports ✅

//Ostatnio powiewa pustką w tym dziale ???? ...

NHL ma to do siebie (mówiąc o kwestii typowania oczywiście) że jak równie szybko zaraża sobą tak równie szybko zniechęca. Komuś się po 3 miesiącach, czasem miesiącu wydaje że ogarnął już wszystko i dostaje serie szybkich ciosów na korpus po czym wypluwa z siebie stwierdzenie &quot;nigdy więcej tej zwariowanej (tu specjalnie pisownia ugrzeczniona) ligi&quot;. Paru osób zawsze w tym dziale jestem pewien, parę pewnie dołączy, a parę odpadnie. Tak było na przestrzeni ostatnich sezonów więc nie powiedziałbym że teraz jest szczególnie pusto. Cieszę się że są nowi tak jak Ty (
Lutek89) czy Yem Uoniaki. Pozdrówki - Odi

Otrzymane punkty reputacji: +13
odi 2,3K

odi

Forum VIP
Choroba nie odpuszcza więc aktywność w temacie taka a nie inna. Dziś parę typów z krótkim tylko uzasadnieniem.

Nashville Predators - St. Louis Blues -&gt; Nashville win (ML OT)[Pinnacle][1.96]
✅
Bukmacherzy wystawili kursy w stylu &quot;nie wiemy kto tu wygra&quot; czyli praktycznie po równo na każdy zespół. Biorąc pod uwagę ostatnią formę rzeczywiście można by odnieść wrażenie że jest identyczna (cztery wygrane i porażka), ale inne czynniki wyraźnie już wskazują na Drapieżców. Po pierwsze własny lód, a Nashville raczej od zawsze jest zespołem dobrze czującym się we własnej hali. Po drugie obsada bramkarska, Rinne kontra Halak (nie Elliott bo wtedy bym tego nie napisał) to punkt na korzyść NAS. Trzecia sprawa kontuzje, podczas gdy Predators nie muszą sie martwić o żadne braki kadrowe tak w Blues zabraknie choćby doświadczonego Arnotta i wcześniej wykluczonych (Sobotka, MacDonald itp). Stylem gry w ostatnich 4 wygranych również Nashville bardziej przekonało mnie do siebie, ich siłą jest skuteczność w power play.
Columbus Blue Jackets - Tampa Bay Lightning -&gt; Tampa win (ML OT)[2.07][Pinnacle] ✅

Tutaj również dosyć podobna forma w ostatnim tygodniu. Columbus wraca powoli do pełnej siły kadrowej i być może w drugiej części sezonu zasadniczego będzie chciał pokazać więcej swojej siły, nie mniej na nic więcej liczyć kibice z Ohio nie mogą. Tampa wciąż ma duży potencjał, niestety znów zaczęły się kłopoty z obsadą bramki. Nie mniej ich skład powinien im gwarantować pierwszą ósemkę, ale trzeba wygrywać takie mecze z outsiderami.
Montreal Canadiens - New Jersey Devils -&gt; Montreal win (ML OT)[1.70][Pinnacle] ⛔
Montreal podjął moim zdaniem złą decyzję zwalniając dzisiaj Martina. Nie wiem co to za moda w tym sezonie, ale szkoleniowcy lecą jak zęby ze szczęki dobrze uderzonego hokeisty. Martin miał przyzwoite wyniki jak na skład jakim dysponował, czego tu oczekiwać więcej ? Ostatnie trzy lata ciągle faza pucharowa mimo potencjału na granicy PO. Widać było to za mało, zespół przejmuje szkoleniowiec asystent więc rewolucji nie będzie ale sami zawodnicy wypowiadali się po zmianie dosyć bojaźliwie. Rozumieją że dostali sygnał pod tytułem &quot;następni do wylotu jesteście wy&quot;. Devils wygrali ostatnie trzy mecze, ale i Canadiens całkiem nieźle grali przez ostatni tydzień (dwie wygrane w trzech spotkaniach)(stąd też moje zdziwko zmianą kołcza). Motywacja i powracający do solidnej formy defensywa Habs weźmie górę nad nieco nazbyt nabuzowanymi Devils.
Colorado Avalanche - Washington Capitals -&gt; Washington win (ML OT)[1.80][Pinnacle] ⛔
Na zakończenie opcja z Aleksandrem Owieczkinem i spółką w roli głównej. Caps grają już dużo lepiej niż za ery &quot;Wielkiego Bruce&#39;a&quot; da się to dostrzec po stylu gry, da się to dostrzec po wynikach. Tak zmieniana ekipa powinna dać sobie radę w Denver gdzie gospodarze wygrywają rzadko. Tym bardziej że zmagają się z wieloma kontuzjami i niestabilną formą goaltenderów. Lawiny liczyły że dużo zmieni się gdy z listy kontuzjowanych do gry powróci Statsny, ale jak to bywa zawiedli się. Niestety nie jedna kontuzja nawet po całkowitym wyleczeniu nie pozwala przez pewien czas pokazywać pełni umiejętności nawet wybitnym graczom (czytaj prawie wszystkim w NHL).

Otrzymane punkty reputacji: +7
stardog 250

stardog

Użytkownik
No to Odisio i ja sie przypomne ???? . Caly czas sledze dzial i typuje choc faktycznie sie nie udzielalem. Dzis bogata oferta i pary, ktore chyba niezle mi leza. do tej pory zagralem dubla boston+wings. Miski sprawily rzez Lotnikom i czekam na Skrzydla. Red Wings rozpędzeni, graja u siebie i mam nadzieje wyjda rozdraznieni strata punktow w 5 ostatnich minutach w Nashville gdzie Weber ograbil ich z 2pkt. LA wprawdzie wygralo w Columbus, ale czy mozna to nazwac przebudzeniem? (oby nie jeszcze dzis). Caly dzien po glowie chodza mi zwyciestwa Buffalo, Canadiens i Nashville (i w tym ostatnim chyba mnie utwierdziles). Canadiens maja sile w ataku i Price&#39;a, jest to jedna z moich ulubionych druzyn, ale w ich grze jest cos co sprawia, ze miewam watpliwosci - czesciej dobrze wychodze grajac na nich kiedy nie sa faworytami (dlatego dzisiaj chyba sie wstrzymam). Sa nieobliczalni, przegrywaja wygrane mecze a ich bilans u siebie jest w tym sezonie tragiczny. Ostatni typ - Buffalo to raczej intuicja, obie druzyny oslabione, ale Pingwiny chyba bardziej, od jakiegos czasu ich gra sie nie klei i wydaje mi sie, ze Buf ML po 2,35 warte jest zagrania. Na pierwszy singlowy ogien pojdzie dzis jednak NSH.
Udanej nocki wszystkim fanatykom NHL zycze

snice 457

snice

Użytkownik
dzisiaj bezpiecznie aby nadrobić straty z ostatnich 2 dni...
12@

Minnesota Wild - New York Islanders⛔ 1:2(1:1)
Typ:1
Kurs:2.05 Bwin
Dzikusy ostatnio nieco się zapuściły a to liderowi nie wypada.Śmiem twierdzić że są ekipą bardziej wyjazdową i to tam lepiej grają ale u siebie też potrafią co nie raz pokazali.Ofensywnie może troszeczkę kaleczą za to defensywa dobrze się spisuje.To czy wbiją 5 bramek czy 2 zależy u nich od dnia po prostu.Islanders niedawno zaliczyli kilka ładnych meczów po czym 3 razy zostali zrównani do swojego normalnego poziomu.. czyli 3 przegrane ???? .Jest to ekipa która głównie łapie punkty u siebie (ma ich niewiele :p).Wild chcąc zmazać 2 ostatnie przegrane muszą to dzisiaj wygrać i tym sposobem zatrzymać fotel lider.Jak nie podczas meczy przed własną publicznością z outsiderem ligi to kiedy??

13@

Detroit Red Wings - Los Angeles Kings ✅ 8:2 aż takiego pogromu się nie spodziewałem :p
Kurs:1.95 Betsson
Zacznijmy od tego że ten mecz uważam(JA!) za formalność.Wings u siebie według mnie jest najlepiej grającym zespołem u siebie , bilans mają 12/1/2 a wygrali tam tylko Flames i Sharks i to kilka miesięcy temu. Kings aktualnie w katastrofalnej formie , ostatnio niby przerwali złą passę 5 przegranych pod rząd ale było to ze słabym Columbus co nam nic nie pokazuje.Analiza którtka bo tutaj nie ma się nad czym rozpisywać , tem mecz to OT bo kurs MT nie zachęca i nie ma tutaj możliwości dogrywki dla mnie.Polecam również handi
-1.5 na Wings.. Powodzenia!

Otrzymane punkty reputacji: +3
rambo131 8,3K

rambo131

Forum VIP
Detroit Red Wings - Los Angeles Kings 1 ML -&gt; 1,55 -&gt; Unibet ✅✅✅ 8 - 2 Detroit
Dzisiaj do Detroit przyjeżdża zespół Króli z Los Angeles. Oba zespoły są na innych biegunach. Detroit po słabym początku sezonu teraz kroczy od zwycięstwa do zwycięstwa, i jest tą drużyną do której nas przyzwyczaiła, owszem zdarzają się jej wpadki jak ostatnio z nashville kiedy Skrzydła prowadziły nawet 3:1, ale to już nie ta sama drużyna co w pierwszych meczach NHL. Trzon drużyny stanowią Datsyuk, Franzen, z drugiej piątki często też wspomagają Flippula i Zettenberg, często się wymieniając z wspomnianymi zawodnikami. Detroit ma 2 bardzo mocne strony, bardzo dobrą obronę oraz atak. 67 goli straconych na 30 spotkań, daje drużynie Wingsów 3 miejsce od góry pod względem skutecznej defensywy. Skrzydła u siebie bardzo mocne, strzelają dużo goli, mało tracą, grają bardzo ciekawy hokej. Jakie dzisiaj szanse przewiduję dla Kingsów? Cóż, króle tez dysponują dobrą obroną, ale często mają problemy z atakiem, Kopitar co prawda strzela sporo goli, ale nie ma wsparcia w kolegach z zespołu, nie wiem jakim stosunkiem bramek dzisiaj Detroit może wygrać, ale wydaję mi się że szanse Kingsów na odniesienie zwycięstwa są bardzo minimalne, biorąc pod uwagę fakt że Detroit u siebie, i formę obu zespołów. Gram bezpiecznie, z ewentualną dogrywką i karnymi po których może wygrać Detroit. Nie sądzę, żeby tutaj Kingsi coś ugrali w postaci zwycięstwa, jeśli wyjadą z Detroit w bagażem 1-2 bramek to i tak powinni się cieszyć. Stawka mocna 8/10.

Minnesota Wild(-1,5) - New York Islanders -&gt; 3,02 -&gt; Betsafe ⛔⛔⛔ 2 - 1 Islanders Wilki to rewelacja tych rozrywek. W pełni mogę to powiedzieć po prawie 1/3 sezonu, nikt nie przypuszczał że zespół z Minnesoty może grać tak dobrze, i odnieść aż tyle zwycięstw. To wszystko powoduję że zespół Minnesoty jest na 2 miejscu w konferencji wschodniej mając tyle samo pkt co zespół Chicago Blackhawks, w swojej dywizji oczywiście zajmuje pierwsze miejsce. Osobiście styl Wild mi się nie zbyt podoba. Grają zachowawczo, solidnie w obronie, co stanowi dla nich podstawę. W bramce świetnie broni Backstrom. W ataku zespół Minnesoty gra słabo, no bo jak inaczej mówić o nich skoro zdobyli 83 bramki w 32 spotkaniach, co jak na zespoły m.in Bostonu, Phili czy Chicago które zdobyły ponad 100 bramek jest wynikiem słabym. Dlatego mówię trzon drużyny to obrona, i oni przede wszystkim defensywą wygrywają swoje mecze. Ostatnio zespół Wilków przegrał 2 spotkania z rzędu. Moim zdaniem czas na zwycięstwo pokrywając handicap czyli minimum 2 bramkowe. Islandersi kompletnie bez formy, Tavares coś tam strzela, a bardziej to gole z przypadku niż wypracowane, ostatnio Dallas pokonali ich na terenie własnym. Dodam jeszcze fakt że Wyspiarze słabo w PP grają. Nie widzę innej możliwości jak łatwe zwycięstwo Wilków. Ze stawką bym jednak nie przesadzał, ale po takim kursie myślę, że warto. 4/10 Pozdrawiam Rambo.

odi 2,3K

odi

Forum VIP
Wilki to rewelacja tych rozrywek.
Ostatnio zespół Wilków
łatwe zwycięstwo Wilków
Rambo131 tak gwoli ścisłości to Wild na &quot;polskie&quot; nazywani są Dzikusami. Rozumiem że pewnie Ci się z NBA pokręciło :p
Co do dzisiaj, po wczorajszych emocjach mały odpoczynek trzy mecze ale ja myślę że można będzie coś wybrać :

Chicago wykorzysta potknięcia Wild i wyjdzie na samotne prowadzenie na Zachodzie ?

snice 457

snice

Użytkownik
a ja dzisiaj widzę to tak ???? dodał bym jeszcze Hawks że wygrają OT ale kurs nie zachęca , polecam również MT po wyższym kursie ale ja pasuje...

Chicago Blackhawks - Calgary Flames ✅ 4:2
Typ:Over 5.5
Kurs:1.95 Bet365

Hawks są tutaj niepodważalnym faworytem a ja się z tym w 100% zgodzę.Grając u siebie są nastawieni tylko na atak i obronę bardzo zaniedbują czym kończą się mecze Overowo i często w dogrywkach.Dla mnie jest to ekipa która dysponuje najlepszym atakiem na własnej tafli.W tym meczu spokojnie stać ich na 4 może 5 bramek.Co do Flames ostatnio nawet dobrze sobie poczynają ale to według mnie tworzy żmudne nadzieje na ich wygraną a to dlatego że wszystkie wygrane spotkania miał miejsce z drużynami pokroju Flames gdzie mógł paść każdy wynik , wygrali i chwała im za to ale nie dzisiaj ???? Po dobrej ostatniej grze myślę że dodadzą dzisiaj do koszyka 2-3 brameczki i będziemy mieli ładny overek ????

St.Louis Blues - Columbus Blue Jacket ✅ 6:4
Typ:1 MT!
Kurs: 1.90 Bet365

Dla mnie meczyk dnia który zapowiada się (dla mnie) ciekawie bowiem mam pewien sentyment do nutek ???? .Niebiescy ostatnio grają zadziwiająco dobrze , ostatnia seria meczy u siebie zakończona bilansem 4/1 co robi wrażenie a wygrali z ekipami takimi jak Rangers , Sharks , Ducks oraz Detroit! co pokazuje nam w jak dobrej są formie.Skoro osiągają takie wyniki to czemu mają nie wygrać z bardzo mizernym Columbus ? W drużynie kurtek ostatnio niby coś ruszyło a potem znowu wróciło do normy .. ostatnie 2 spotkania to przegrane przed własną publicznością z Tampą i Kings a jaki poziom aktualnie prezentują te drużyny każdy chyba wie.. Być może dzisiaj padnie tutaj Overek ale ja odpuszczam bo pod tym względem nutki są nieobliczalne.. Powodzenia!

Otrzymane punkty reputacji: +2
lutek 9,3K

lutek

Użytkownik
Za nami dość udana noc w moim jak i widzę w wykonaniu innych, za co gratuluję. Dzisiaj z koleji zagram nieco ryzykownie spróbując wyłapać jakąś &#39;little suprise&#39; na przynajmniej jednym z dwóch &#39;dogów&#39; :razz:

Pierwszy mecz już o 23 i pod lupę zamierzam wziąć Pantery z Hurricanes. Wiele nie będę się rozpisywał nt. tego meczu, ale nie mniej jednak Huragany robią na mnie często pozytywne wrażenie i co prawda przegrali do tej pory mnóstwo meczów, to potrafią każdemu przysporzyć problemów i często są w stanie rozegrać spotkanie na poziomie. Pantery to drużyna o sporym potencjale, jednak ostatnio zagubili gdzieś swój rytm przegrywając z Sabres, później wysoko z NY Rangers czy z Devils i w końcu szczęsliwie wygrali przedwczoraj z Flames po dogrywce. Według mnie spotkanie trudne do wytypowania zwycięzcy, ale myślę że linie ofensywne zadziałają na pełnych obrotach w tym meczu i padkie kilka goli, które pokryją mój &#39;over&#39;.

Carolina Hurricanes @ Florida Panthers over 5,5 @2,22 / PinnacleSports ⛔

--------------------------------------------------------------------------------------------------

Na pewno nie jest to pewny typ, którego obarczę mianem &#39;doga&#39; jednak Flames już niejednokrotnie udowodnili że potrafią grać ramię w ramię z najlepszymi i uważam że nie są na straconej pozycji z ekipą pokroju Hawks. Jastrzębie wygrali cztery ostatnie mecze ale również im zdarzają się wpadki i sądze ,że gracze z Calgary mogą tutaj namieszać a znając ich potencjał strzelecki na pewno przyczynią się do wyrównanego spotkania z gospodarzami i spróują przerwać ich świetną passe.

Calgary Flames OT @ Chicago Blackhawks @2,74 / PinnacleSports ⛔

Blues do tej pory spisywali się bardzo solidnie na własnym terenie wygrywając cztery mecze z rzędu i wczoraj po wyrównanej walce przegrali na wyjeździe z Predatorami. Podobnie w przypadku Jackets, którzy u siebie uznali wyższość Lightings. Pomiędzy dwoma drużynami jest wielka przepaść bowiem Blues radzą sobie całkiem nieźle wygrywając 7 z ostatnich 10 spotkań dodatkowo grając przyzwoicie w linii defensywnej i z Elliotem w bramce tracą mało goli. Ja jednak jak w przypadku Flames dam szansę outsiderowi i choć większość swoich meczów przegrywają to mają jednak często przebłyski i potrafią wygrać z silnymi ekipami - jak chociażby niedawno z Canucks.

Columbus Blue Jackets OT @ St. Louis Blues @2,63 / Pinnacle ⛔

//Dziś faworyci nie zawiedli, ostatnio trudno trafić &quot;doga&quot; i przełamać dobrą passe faworyta ..

Otrzymane punkty reputacji: +1
J 7K

juanroman08

Forum VIP
Chicago Blackhawks vs Calgary Flames
Dziś podzielam zdanie Snice&#39;a, który również widzi w tym spotkanie opcję powyżej, jednak u mnie będzie to z zastrzeżeniem że nie przekreślam szans gości na końcowy sukces. Odwołam się tu do spotkania które było rozgrywane już jakiś czas temu w Calgary, kiedy to gospodarze bez większych problemów wykorzystali całą masę błędów drużyny z Chicago i spotkanie zakończyło się wynikiem 5:2 na korzyść Płomieni. Wtedy jednak bronił Crawford, a dziś zobaczymy Ray&#39;a Emery, od momentu gdy ten goalie wszedł do bramki Hawks, drużyna ani razu nie stracił więcej niż 3 bramki, co można nazwać swego rodzaju osiągnięciem ponieważ tak jak Snice napisał Chicago to świetny atak, który często gęsto zaniedbuje obronę. Przykład sprzed kilku dni gdy Chicago grało w Minnesocie i miało swobodne prowadzenie 2:0, a nagle robi się 2:2. Oczywiście nie będę porównywał Wild i Flames, jednak nie można lekceważyć Iginli i jego partnerów ponieważ Płomienie, na pewno będą szukały dziś w Chicago zwycięstwa, jest to mecz który kończy ich &quot;road trip&quot; i jak na razie wypada bardzo słabo ponieważ są to trzy porażki co prawda dwie po dogrywce i karnych, ale mimo wszystko porażki. Liczę tu bardziej na wymianę ciosów i lepsza dyspozycja któregoś z bramkarzy zadecyduje o końcowym sukcesie ;)
Propozycja: over 5.5 ✅

Otrzymane punkty reputacji: +10
macready 56

macready

Użytkownik
Witam, dawno tu nie pisałem....:) ale cały czas obserwuje
Co kolejke sprawdzam temat i widze ze Lutek gra te same mecze (tzn ja gram 1-2 na kolejke zazwyczaj) ale to co obstawiam i pozniej patrze na temat jest zagrane w tym temacie:) Dzis niestety było to Calgary, a wczoraj szczesliwie NYR, dalej juz nie pamietam, czy moj kolejny typ bedzie zgodny z typem Lutka hehe ?

Toronto Maple Leafs - Los Angeles Kings
Typ: 2 ML REG
Kurs: 2,20
LAK po ostrym laniu jednak nie byle z kim bo z Red Wings, tak samo jak Toronto prezentują ostatnio srednią forme, choc widac oznaki przełamania w przypadku LAK (wyłączajac ostatni mecz)
Krolowie sa lepsza ekipa od Leafs, lepszy sklad... Gospodarze srednio radzą sobie u siebie, natomiast goscie na wyjazdach nie jakos rewelacyjnie ale dobra srednia trzymaja.
Mysle ze LAK wygra to spotkanie, musza łapac punkty nie po to byly wzmocnienia na ten sezon aby skonczyc go tak jak poprzedni, do tego w grudniu czekaja ich mecze z Canucks, Sharks, Blackhawks czyli swietne ekipy gdzie bedzie ciezko o punkty, pozatym nieobliczalny Phoenix, zdeterminowane Anaheim, gdzie tez łatwo nie bedzie i Winnipeg, bardzo solidna ekipa.
Wiec musza walczyc o kazdy punkt bo moga ten rok słabo zakonczyc.

lutek 9,3K

lutek

Użytkownik
Witam, dawno tu nie pisałem.... ale cały czas obserwuje
Co kolejke sprawdzam temat i widze ze Lutek gra te same mecze (tzn ja gram 1-2 na kolejke zazwyczaj) ale to co obstawiam i pozniej patrze na temat jest zagrane w tym temacie Dzis niestety było to Calgary, a wczoraj szczesliwie NYR, dalej juz nie pamietam, czy moj kolejny typ bedzie zgodny z typem Lutka hehe ?

Toronto Maple Leafs - Los Angeles Kings

Typ: 2 ML REG
Kurs: 2,20
Póki co zastanawiam się jeszcze nad tym meczem, ale wydaje mi się że Kings nie są na straconej pozycji. :razz: A na początek jeden typ na dzisiejszą noc:

Kaczory rozpoczęli kilka dni temu wyjazdowy tour i niestety już na samym początku przegrali z Hawks a dwa dni temu uznali wyższość Odrzutowców, którzy w tym sezonie są zdecydowanie solidną ekipą na swojej tafli. Patrząc jednak dogłębniej w ten mecz trzeba przyznać że pomimo porażki Ducks nie spisywali się najgorzej, grali z pomysłem na dwóch skrzydłach i ogólnie ofensywnie wyglądało to całkiem okej tylko brakło trochę skuteczności, która tamtego wieczoru była po stronie Jets. Kaczki w porównaniu do poprzedniego sezonu są całkiem inną drużyną, a jedynie dwie wygrane w meczach wyjazdowych mówią same za siebie. Czas zacząć w końcu to zmieniać, bo sytuacja staje się nieciekawa. Gwiazdki po trzech zwycięstwach na wyjeździe zostali dwa dni temu zatrzymani przez Devils i jak chwaliłem ich goalie - Bachmana po rewelacyjnym meczu z NY Rangers tak jego występ z Devils zaliczył na nieco niższym poziomie. Postanowiłem po raz kolejny dać szansę Ducks, którzy nie potrafili pokonać rewelacyjnych w tym sezonie Hawks, bardzo dobrych w defensywie Jets to może tym razem ze Stars będzie inaczej? Na pewno są ekipą do pokonania, a motywacja zdecydowanie powinna przemawiać za stroną przyjezdnych, którzy muszą po prostu zacząć coś grać, chyba że chcą szybko spisać ten sezon na straty.

Anaheim Mighty Ducks OT @ Dallas Stars @2,38 / PinnacleSports ⛔

snice 457

snice

Użytkownik
Na dzisiaj wybrałem 2 spotkanie NHL.. 1 dla mnie bardzo pewne a w 2 raczej szukam małej niedyspozycji jaką można zaobserwować ale o tym za chwilkę ;)

17@NHL.. ten pewniejszy ????

Boston Bruins - Montreal Canadiens ✅ 3:2
Typ:1MT
Kurs:1.83 Bet365

Mecz w którym pokładam &quot;bardzo dużo mojej nadziei&quot; ???? .Boston to ekipa chyba najrówniej grająca .Można stwierdzić że lepiej grają na wyjazdach lecz do własnej tafli pod tym względem dużo im nie brakuje.W formie są bardzo dużej czego nikt im zarzucić nie może.Aktualny ich bilans u siebie to 10/2/6 , 57:38 a więc wygląda to bardzo dobrze a warto jeszcze dodać że w poprzedniej kolejce rozbili mocno osłabionych lotników 0:6 co i tak robi wrażenie patrząc na to jaką ekipą jest Flyers. Habs ostatnio zaliczyli jakiś progres w swojej gre i jakoś to zaczęło wyglądać ale gdy przyszło grać już z Flyers(wtedy średnio osłabieni) i rewanż z Devils to przegrali i to na własnej tafli.. Być może będą chcieli dzisiaj coś wywalczyć ale dużych szans im nie daję. Mają potencjał ale myślę że on nie wystarczy na ekipę taką jaką jest Bruins.. powodzenia!

18@NHL i 19@NHL typy oddane raczej statystycznie ???? , za grosze myślę że warto

Opcja 1 bezpieczna (18)
Edmonton Oilers - Detroit Red Wings ✅ 2:3
Typ:Under 5.5
Kurs: 1.80 Expert

Opcja 2 grana u mnie za grosze (19)
Edmonton Oilers - Detroit Red Wings ⛔ 2:3
Kurs:2.30 OT

Zacznijmy od tego że dla mnie tutaj niewielkim faworytem są nafciarze.24 pozycja według mnie nie odzwierciedla ich potencjału który dostrzegłem oglądając ich spotkanie.Bilans 8/3/5 50:39 u siebie nie wygląda tragicznie w porównaniu z równie przeciętym wynikiem Detroit na wyjazdach.. 5/2/8 37:39 nie powala na kolana.Detroit niby forma powalająca ale na wyjazdach to kompletnie inny zespół a swoją grą zasługują co najwyżej na środek tabeli. Oba zespoły raczej zachowują się defensywnie , Oilers u siebie a Detroit na wyjazdach
Zauważyłem również pewną zależność ... okaże się czy się dalej będzie ciągnąć ???? a mianowicie 11 spotkań Detroit na wyjazdach kończyło się raz overem raz underem ???? ostatnio padł over a więc kto wie... ???? Powodzenia!! delikatnie to grać ????

ubereem 49

ubereem

Użytkownik
Boston Bruins - Montreal Canadiens (3:2) ✅
Typ: 1
Jak ostatnio grają Niedźwiedzie każdy wie, seria 4 zwycięstw, w ostatnim spotkaniu pięknie rozgromili Lotników... lecz jak wiadomo każda taka seria musi się kiedyś skończyć, na szczęście nie zapowiada się to w tym spotkaniu, może przemawia prze zemnie fakt, iż jestem kibicem Boston Bruins. Na swojej tafli Boston gra całkiem nieźle na ostatnich 6 spotkań wygrali 4 z nich ( przegrali z Panterami i Red Wings), Canadiens na wyjeździe 50/50. Dochodzi do tego fakt zwolnienia trenera i zastąpieniem go asystentem ( wiadomo jak to wyglądało w przypadku LAK). Montreal gra w kratkę i widać że chłopaki nie mogą się wziąć w garść. Zobaczymy jak będzie teraz, liczę że Niedźwiedzie ich rozgromią ! ????

lutek 9,3K

lutek

Użytkownik
Kolejne spotkanie pod lupą to rewelacyjne ostatnio Bruins i zagubieni - lecz często nieprzewidywalni gracze z Montrealu. Bruins jak wiadomo ostatnio całkiem solidnie, szczególnie w ostatnim bardzo ważnym dla nich meczu z Flyers gdzie rozgromili gospodarzy aż 6-0. Jak dla mnie typowanie graczy z Bostonu jest dziś zbyt oczywiste więc pozwolę sobie dać szansę Habs i choć przegrali dwa ostatnie spotkania, to w pierwszym meczu z Flyers porażka była nieznaczna a następnie z Devils wszystko wyglądało dobrze do początku 3 tercji, gdzie ich gra się nieco posypała i rywal konsekwentnie to wykorzystał. Głównego trenera Canadiens zastąpił nie tak dawno jego asystent i wierzę, że popracuje z tym zespołem na tyle, by móc wykrzesać z nich potencjał jaki niewątpliwie w nich drzemie i będą w stanie wygrywać z takimi ekipami jak Boston. Gospodarze już kilka razy w tym sezonie doznali przerwania passy zwycięstw a nie tak dawno miało to miejsce z Jets &amp; Panthers. Stawiam tym razem na Canadiens.

Montreal Canadiens OT @ Boston Bruins @2,68 / PinnacleSports ⛔
Typ dodatkowy: under 5,5 @1,70 / PinnacleSports ✅

-----------------------------------------------------------------------

W tym spotkaniu przychylę się do opinii Snice i podobnie widzę dziś szansę Nafciarzy, jak wiadomo Wings rzadko kiedy dają przełamywać lody u siebie i schody zaczynają się na wyjazdach. Edmonton pomimo miejsca w tabeli gra bardzo dobrze u siebie wygrywając w tym sezonie już 9 spotkań, poza tym na uwagę zasługuje na pewno goalie Oilers na którego liczę ,że podtrzyma formę z meczu w San Jose gdzie obronił aż 34 z 37 strzałów gospodarzy. Tak więc Nafciarze, którzy nie zaliczyli korzystnych wyników na wyjazdach mam nadzieję, że dzisiaj zadziała ich siła ofensywna i w pierwszym &quot;domowym&quot; meczu pokażą się lepszej strony przeciwko Wings.

Detroit Red Wings @ Edmonton Oilers OT @2,31 / PinnacleSports ⛔

-----------------------------------------------------------------------

Ostatni mecz Flyers to przykład ich niemocy i brak skuteczności, jaki niewątpliwie dopadł ich w starciu z Bostonem. Czyżby brak kilku graczy w tym Girouxa powoli stawał się boleścią w ich ofensywie? Sądze, że w meczu z Avs nie będziemy z ich strony świadkami festiwalu bramek, a co do gospodarzy to również niewiele strzelają, szczególnie na własnym terenie (66,7% dotychczasowych spotkań = under). Stawiam na Under.

Philadelphia Flyers @ Colorado Avalanche under 5,5 @2,15 / PinnacleSports ✅

//Dodatkowo zastanawiam się jeszcze dzisiaj nad zwycięstwem Canucks..

Otrzymane punkty reputacji: +2
stardog 250

stardog

Użytkownik
Vancouver - Minnesota 1
Zagralem dzis na Canucks choc kurs do najwyzszych nie nalezy i w tym sezonie pare razy sie na nich przejechalem. Passa 7 zwyciestw Wild zostala przerwana i notuja aktualnie 3 porazki grajac skladem mocno przetrzebionym przez kontuzje. Wedlug dailyfaceoff dzis nie zagra Latendresse, Setoguchi i Wellman, pod znakiem zapytania stoja wystepy Koivu i Boucharda ktorzy udali sie z druzyna do Vancouver. Kanadyjczycy stana przed duza szansa na zniwelowanie straty i zblizenie sie do lidera dywizji na 3pkt i mysle ze powalcza o to na swoim lodzie, na ktorym z Wild zawsze radzili sobie dobrze. W tym sezenie bilans punktowy na korzysc dzisiejszych gosci, ktorzy w pierwszym meczu w Van ulegli po dogrywce, a u siebie solidnie zlali Canucks. Teraz czas na reg time win Orek. Chodzi za mna jeszcze under 5.0 po niezlym kursie w okolicy 2,2. Dzikusy nigdy nie nalezaly do czolowki strzeleckiej ligi a dzis ich linie ofensywne beda dodatkowo mocno oslabione. Zaprezentuja pewnie to z czego slyna czyli solidna obrone, na ktorej szczegolnie sie skupia ze wzgledu na oslabienia. Czeka nas zaciety mecz, mogacy ostatecznie zawazyc na ukladzie dywizyjnej tabeli.
Meczu Niedzwiadkow z Canadiens nie ruszam tylko ogladam ???? . Na pierwszy rzut oka wyglada na latwy win bostonczykow biorac pod uwage ich forme, ale mecze miedzy tymi druzynami maja szczegolny smaczek wiec mam nadzieje, ze Canadiens pozytywnie mnie zaskocza - tak jak w dwoch pierwszych wyjazdowych meczach tegorocznej serii play off.
Nie zdziwie sie tez jesli Red Wings zalicza dzis wtope w Edmonton - bardzo fajny kurs na ML. Obejrzalem dwie tercje ostatniego meczu z Kings i uwazam, ze w obronie Detroit prezentuja sie fatalnie, mieli jednak przyjemnosc grac z druzyna jeszcze slabsza. Dzis graja w Edmonton a tam w tym sezonie kazdemu gra sie trudno z kolei Skrzydla nie naleza do wyjazdowych tuzow. Mocno ucieszylby mnie Conclin w bramce (wiec jeszcze czekam)

konrado87 412

konrado87

Użytkownik

Bostońskie Misie podejmują na własnej tafli drużynę z Montrealu. To bardzo trudny teren do zdobycia, nawet dla najlepszych drużyn. W grudniu ta sztuka udała się tylko zespołowi z Florydy po wyrównanym meczu Pantery strzeliły dwie bramki w końcowych minutach trzeciej tercji wygrywając spotkanie 2:0 (jedna gol do pustej bramki) Pozostałe trzy spotkania to pewne zwycięstwa Misiów dwoma (Winnipeg 4:2) lub trzema bramkami (Toronto 4:1 i LA Kings 3:0) Montreal Canadiens to drużyna z dolnej części tabeli Konferencji Wschodniej, obecnie zajmują 11 miejsce. W ostatnich sześciu meczach wyjazdowych zanotowali dwa zwycięstwa. Pierwsze skromne 2:1 z New Jersey Devils a nastepnie pokonali jedną z najsłabszych drużyn Konferencji Wschodniej NY Islanders 5:3. Z Vancouver i Columbus przegrali po rzutach karnych. Philadelphia wygrała 3:4 natomiast NJ Devils zrehabilitowali się za wcześniejszą porażkę wygrywając 5:3 Moim zdaniem Misie nie powinny mieć problemu z pokonaniem Montrealu dwoma lub nawet trzema bramkami
Typuje:
Spread (włącznie z dogrywką i rzutami karnymi) Boston Bruins -1,5 2.55⛔2:3(do 19&#39; 3T było 1:3)

Minnesota Wild wjedzie dziś na tafle w Vancouver. Canucks w ostatnich sześciu meczach tylko dwa razy zjeżdżali pokonani. 1:5 ulegli Chicago Blackhawks a następnie po wyrównanym meczu przegrali z Predatorami Nashville 5:6 Mecze które wygrali u siebie kończyły się zmiażdżeniem rywali: Columbus poległo 4:1, Calgary 5:1 i ostatni mecz na własnej tafli z Colorado zakończony 6:0 Jednak Minnesota to zdecydowanie trudniejszy rywal a niż wymienione wcześniej przeze mnie zespoły. To obecnie wicelider Konferencji Zachodniej. Dziki jednak od kilku spotkań mają spadek formy co pokazali szczególnie w ostatni meczu rozegranym u siebie gdzie przegrali ze słabiutkimi Wyspiarzami 2:1 po rzutach karnych oddając bardzo małą ilość strzałów na bramkę przeciwnika. Do meczu przegranego 2:1 meczu z Winnipeg Minnesota miała rewelacyjną serię zwycięstw na wyjazdach pokonując m.in. San Jose 1:2 czy Kojotów 1:4 teraz jednak jak już wspomniałem są bez formy i nic nie wskazuje na to aby byli w stanie poknoć ekipę z Vancouver
Typuję:
Vancouver wygra w regulaminowym czasie gry 1.80✅4:0

Skrzydła to jedna z najlepszych drużyn Konferencji Zachodniej. Jeśli chodzi o mecze domowe to nie ma na nich mocnych, jednak jeśli trzeba juz gdzieś pojechać to z wynikami bywa rożnie. Trzy wygrane (Boston 3:2 Buffalo 4:1 Pittsburgh 4:1) i trzy przegrane (Colorado 2:4 St. Louis 2:3 Nashville 3:4) to ostatni bilans Skrzydeł poza domem. Tym Razem wylądują na tafli w Edmonton. Oilers nie radzą sobie ostatnio w domowych warunkach. Tylko dwa mecze wygrane i cztery porażki. Skrzydła na pewno są mocno podbudowane ostatnimi dwoma wysokim zwycięstwami 8:2 z LA Kings i 7:1 z Winnipeg. Dziś spodziewam się wysokiej wygranej Skrzydeł ze słabo spisującymi się u siebie zawodnikami z Edmonton.
Typuje:
Ile goli strzeli Detroit? (łącznie z dogrywką i karnymi) Więcej niż 3 1.75 3 bramki=zwrot

Otrzymane punkty reputacji: +10
J 7K

juanroman08

Forum VIP
Vancouver vs Minnesota
Podobnie jak większość widzę tu tylko opcję zwycięstwa gospodarzy, jest to trochę granie na hura, ale wobec takich osłabień drużyny Wild nie można być obojętnym, zwłaszcza gdy brakuje kapitana i prawdziwego lidera Mikko Koivu. Tak jak stardog napisał Fin i Bouchard udali się z drużyną jednak nie ma szans by w dzisiejszym meczu wystąpili. Oczywiście nie chce lekceważyć gości ponieważ mają w swych szeregach jeszcze kilku bardzo dobrych graczy, ale tak jak powszechnie ludzie mówią, widać że Wild złapali zadyszkę, wydaję mi się że ta seria gier wyjazdowych może być dla nich zdecydowanie mniej udana niż ostatnia. Jeśli chodzi o Orki to powoli zaczyna to wyglądać tak jak powinno, wrócił do gry Raymond, Burrows zaczyna punktować, Daniel Sedin po małym letargu też zdaje się być ożywiony no i przede wszystkim Roberto Luongo zaczyna bronić na swoim poziomie. Spodziewam się w tym meczu przede wszystkim sporego naporu ze strony gospodarzy, i myślę że będzie to podobne widowisko do tego jakie parę dni temu miało miejsce w Minnesocie kiedy Wild podejmowali Hawks, jedynie z małą różnicą że Vancouver nie powinno roztrwonić tak szybko i łatwo uzyskanej przewagi ;)
Propozycja: Vancouver Canucks✅

Otrzymane punkty reputacji: +3
kombajn 264,1K

kombajn

Użytkownik
Tak jak stardog napisał Fin i Bouchard udali się z drużyną jednak nie ma szans by w dzisiejszym meczu wystąpili.
&quot;Pierre-Marc Bouchard will return to the Wild&#39;s lineup after missing two games because of a broken nose. He&#39;ll play on a line with Matt Cullen and Dany Heatley, and at least in the skate, they were fun to watch.&quot;

J 7K

juanroman08

Forum VIP
&quot;Pierre-Marc Bouchard will return to the Wild&#39;s lineup after missing two games because of a broken nose. He&#39;ll play on a line with Matt Cullen and Dany Heatley, and at least in the skate, they were fun to watch.&quot;
Podczas pisania, nie było tego komunikatu stąd też inne informacje w moim opisie. Mimo wszystko nie uważam by było to wzmocnienie na miarę powrotu Koivu lub Devina, także to nie zmienia mojej wizji na grę Wild ;) ale dobrze że ktoś czuwa ???? pozdrawiam.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom