Huragany na tle dotychczasowego sezonu spisują się dość przeciętnie, można nawet powiedzieć że słabo, ostatnio jednak zaliczyli kilka przebłysków. W niedzielę grali na wyjeździe z mocnymi na ogół Panterami i pomimo przegranego meczu w dogrywce, przeważali przez większość spotkania ,zabrakło jedynie skuteczności co konsekwentnie wykorzystali gospodarze tworząc pod koniec "akcje na mecz". Ekipa z Karoliny najlepsze wyniki osiąga na swoim terenie i udowodnili to chociażby 16 grudnia, gdzie wygrali po bardzo ładnym widowisku z Canucks. Kojoty z koleji to bardziej wyważony team i chociaż nie mają w swoich szeregach wielkich gwiazd to są bardzo zgrani i często udowadniają ,że mogą się liczyć z najlepszymi. Ja jednak tym razem dam szansę Huraganom, za którymi przemawia własny lód i na pewno lekkie osłabienie Kojotów, którzy po wczorajszej wygranej dziś muszą lecieć na kolejny mecz wyjazdowy do Karoliny.
Phoenix Coyotes @
Carolina Hurricanes OT @2,01 / PinnacleSports
--------------------------------------------------------------------------
W tym spotkaniu faworytem może są Blues, jednak Avs z tygodnia na tydzień robi spore postępy i coraz bardziej podoba mi się ta drużyna.. szczególnie dobrze spisują się na własnym terenie gdzie wygrali w tym miesiącu chociażby własnie z Blues, Wings, Sharks , Capitals czy przedwczoraj z Flyers - bardzo ładny rezultat uwzględniając fakt, że są ekipą z dołu tabeli. Blues u siebie również grają rewelacyjnie, jednak nie ma to już przekładu na mecze wyjazdowe i często zawodzą. Mecz dla Avs na pewno nie będzie należał do tych najłatwiejszych, bowiem trudno przełamać żelaznych Blues z Elliotem na bramce ale jeśli podtrzymają swoją skuteczność z ostatnich spotkań to według mnie sprawa stoi przed nimi otworem, uporają się z Nutkami i będą w stanie kontynuować swoją nieprzełamaną do tej pory dobrą passy meczów u siebie.
St. Louis Blues @
Colorado Avalanche OT @2,08 / PinnacleSports
Jedno z najciekawszych spotkań to niewątpliwie starcie Wings z Canucks i choć ostatnio grałem przeciwko skrzydłom i pisałem, że o wiele gorzej spisują się na wyjazdach tak dzisiaj dam im szansę, ponieważ Canucks podobnie jak Oilers są do do ogrania. W Edmonton spisali się nieźle, całkiem dobra gra z obu skrzydeł, w defensywie solidnie - szczególnie podobał mi się goalie Howard i mam nadzieję ,że dzisiaj również wystąpi ,a to duża zaleta dla tej ekipy. Obie drużyny w tym sezonie spisują się na wyrównanym poziomie, więc dla niektórych trudno byłoby tutaj wskazać zwycięzców ,ja jednak przychylam się wobec skrzydeł (nie wiem, może z sympatii?) i tym razem zaufam im na wyjazdowym meczu z niewygodnym przeciwnikiem jakim są na pewno Canucks. Zapowiada się ciekawa walka i mam nadzieję ,że Skrzydełka powtórzą rezultat sprzed dwóch miesięcy gdzie zdołali pokonać Canucks.
Detroit Red Wings OT @ Vancouver Canucks
@2,06 / PinnacleSports
Stars potrafią równie dobrze strzelać jak i tracić gole, a ostatni mecz z Ducks był tego głównym przykładem; najpierw prowadzili już na początku drugiej tercji 3:0 , po czym chwile później Kaczory zdołali wyrównać losy meczu, jednak wszystko potoczyło się na korzyść Stars i wygrali ostatecznie 5:3. Podobna sytuacja miała miejsce nie tak dawno w starciu z Devils, gdzie też byliśmy swiadkami dużej ilości goli. Goalie Stars, który nie tak dawno w meczu z Rangers zagrał rewelacyjny mecz, później nienajgorzej z Islanders tak widać, że zdecydował spuścić nieco z tonu i efekty odrazu widoczne. Dzisiaj nie spodziewam się znacznej poprawy, tymbardziej w meczu z Flyers, którzy na pewno są głodni zwycięstwa po ostatniej bolesnej porazce z Bostonem czy z Avs dwa dni później. Stawiam tutaj na over.
Philadelphia Flyers @ Dallas Stars
over 5,5 @2,02 / PinnacleSports
-----------------------------------------------------------------------
Po głębszym zastanowieniu postanowiłem jeszcze raz dać szansę Habs,
którzy 2 dni temu walczyli do samego końca z Bruins i momentami dominowali nawet w tamtym spotkaniu. Poza tym na nowym szkoleniowcu Canadiens ciąży coraz większa presja wobec pierwszej wygranej, po tych kilku nieudaych dniach.. Pingwiny przerwali wczoraj passe 5 zwycięstw z rzędu Hawks i jutro zdesperowani gracze z Montrealu mogą to powtórzyć a moim zdaniem mają większe szanse niż ostatnio w Bostonie. Dla mnie spore value i zamierzam strzelić
Montreal Canadiens OT @ Chicago Blackhawks
@2,69 / PinnacleSports
//Dodałem jeszcze mecz Habs z Hawks