>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

NHL - sezon 2011/2012

Status
Zamknięty.
w0jtek 199

w0jtek

Użytkownik
co Ty tu wypisujesz Lutek? Colorado gra u siebie, a na wlasnych smieciach spisuja sie bardzo dobrze!!!
Przecież Lutek nie napisał, że Colorado gra na wyjeździe. Nigdzie nie jest tak napisane.
Wręcz przeciwnie, z tego zdania:
Wiadomo też ,że dobra passa kiedyś się kończy, nawet na swoim lodowisku a żądne zwycięstw Lightings mogą sprawić tu niespodziankę (...)
można wręcz wywnioskować, że to właśnie Colorado gra u siebie...
To tak na mój rozum

J 7K

juanroman08

Forum VIP
co Ty tu wypisujesz Lutek? Colorado gra u siebie, a na wlasnych smieciach spisuja sie bardzo dobrze!!!
Spokojnie bez takich nerwów, poza tym używamy opcji cytuj, a nie wklejamy czyjąś analizę i wygląda to tak jakbyś sam to napisał, a na koniec to pytanie... Może Lutek chciał inaczej to ująć i się najprościej w świecie pomylił, nikt idealny nie jest, także na przyszłość radziłbym w spokojniejszym tonie bez emocji zwracać uwagę. Colorado jest dzisiejszym gospodarzem i koniec tematu ;)
e: Calgary dziś decyduję się wystawić Leland&#39;a Irvinga dla którego będzie to drugie spotkanie w lidze NHL, w pierwszym spotkaniu przeciwko Florida Panthers Irving obronił 39 strzałów przy 41 oddanych. Dość zagadkowa postać i właściwie nie wiem czego się po nim spodziewać ale wejście miał bardzo dobre, mam nadzieję że Vancouver zrobi mi prawdziwe wejście w ligę :razz:

Otrzymane punkty reputacji: +1
rambo131 8,3K

rambo131

Forum VIP
New York Rangers - Philadelphia Flyers goście over 2,5 gola -&gt; 1,80 -&gt; Betsafe⛔⛔⛔ 4 - 2 Rangers
Dzisiaj do ekipy z Nowego Jorku przyjeżdża podbudowana ostatnim zwycięstwem z Dallas ekipa Lotników. Wrócił Giroux a ten zawodnik bardzo wiele wnosi do ekipy z Filadelfii. Wspólnie z Jagrem tworzą bardzo dobry duet, rozumieją się bez słów, często asystują wymieniają się krążkiem, jeden asystuje drugi strzela i na odwrót. Ponadto jest Hartnell kolejny bardzo dobry zawodnik. Z resztą o czym ja pisze, ekipa z czołówki nie może mieć słabych punktów, aczkolwiek dla mnie Bryzgałow jest średnim bramkarzem, ale to tylko moja opinie, proszę się nie napinać zaraz ;) Ekipa Nowego Jorku w tym sezonie spisuje się wybornie znajduje się na 6miejscu w całej tabeli licząc obie konferencje. Ekipa która dysponuje solidną defensywą i ciekawym golkiperem jakim dla mnie jest bardzo dobrym bramkarzem lepszym niż jego vis a vis. Szwed w końcu był 3 razy nominowany do nagrody Vezina Trophy. 70 bramek puszczonych przez niego to także dobry rezultat. Można by pomyśleć dlaczego dzisiaj Rambo typuję over gości 2,5 bramek? Ostatnio Rangersi pokonali u siebie Philę 2:0. Dzisiaj uważam, że lotnicy wyjdą na pewno zmobilizowani, wypoczęcie i 3 razy przynajmniej wpakują krążek do bramki Henrika. Atak Phili jest niewyobrażalnie mocny imo.
Inne typy podane w temacie również przemyślane, ale z powodu dzisiejszego dartu który z pasją oglądałem 1 raz, nie mam już niestety czasu na napisanie kolejnych analiz do typów, gdyż za 20 min startują pierwsze meczyki. Życzę Powodzenia wszystkim. Pozdrawiam Rambo

kabacik 410

kabacik

Użytkownik
Taką luźną bardzo uwagę wtrącę :] Dzisiaj taki mecz trochę testowy na przewidywalność NHL, a wiadomo, że jednak z tym często krucho ???? Otóż cały internet (że tak to nazwę) stawia dziś na Vancouver (a kurs na reg. time 1,50 też wyjątkowo niski jak na NHL) i to nawet nie tyle na ML, ile po prostu na zwycięstwo 60&#39; , a nawet handicap -1,5 :] Moje pytanie brzmi, jak to się skończy... Dla mnie to taki mecz, że jeśli nie wejdzie to chrzanię stawianie na NHL bo z przewidywalnością nie ma wiele wspólnego (oczywiście, że można wygrywać, ale wygrywać to można na wszystkim). Chodzi mi tylko o to, że naprawdę wszelkie przesłanki skłaniają ku Vancouver, doszedł nawet fakt niedoświadczonego bramkarza (o czym wspomniał kolega wyżej). Przewertowałem internet i wszędzie spotkałem typy na Vancouver, oczywiście US serwisy również. Zobaczymy ???? Sam też na to postawiłem oczywiście i mam nadzieję, że ten typ nie zepsuje mi dobrego świątecznego nastroju, chociaż to tylko obstawianie więc, aż tak nie powinien. Anyway, można złapać jeszcze kurs 1.68 ???? Pozdrawiam i życzę wszystkim Wesołych Świąt! Go Canucks!! ????

J 19

jmt

Użytkownik
Kabacik no i wykrakałeś! :razz:
Wygrało Calgary po kursie @ 5,25, pokrywając nawet handicap po kursie @ 6,80. Nie wiem, czy ktokolwiek takie coś puszczał, ale to właśnie całe piękno NHL.
Chociaż meczu nie widziałem, po statystykach jedynie widać, że gra była raczej wyrównana, 30-31 strzałów na bramkę, zabrakło tylko skuteczności.
Prawdopodobnie jakieś rozluźnienie w 3 tercji sprawiło właśnie taki obrót sprawy.
Wesołych świąt wszystkim! ????

lutek 9,3K

lutek

Użytkownik
Canucks mieli ogółem sporo dogodnych sytuacji, ale podobnie było w przypadku Flames, którzy w pierwszej tercji znacznie przeważali.. Przy pierwszym golu Flames wykorzystali zamieszanie pod własną bramką po czym wyprowadzili solidną kontrę, a później podobna sytuacja miała miejsce przy drugim golu i choć gospodarze do końca próbowali to niestety stać ich było tylko na przedłużenie nadzieji w postaci 1 gola ..

e: Calgary dziś decyduję się wystawić Leland&#39;a Irvinga dla którego będzie to drugie spotkanie w lidze NHL, w pierwszym spotkaniu przeciwko Florida Panthers Irving obronił 39 strzałów przy 41 oddanych. Dość zagadkowa postać i właściwie nie wiem czego się po nim spodziewać ale wejście miał bardzo dobre, mam nadzieję że Vancouver zrobi mi prawdziwe wejście w ligę :razz:
[/font]
Jak widać , Irving dziś zagrał kolejny efektowny mecz broniąc 29 strzałów i w dużej mierze przyczynił się do wygranej Flames..

geodeta 3

geodeta

Użytkownik
Wygrało Calgary po kursie @ 5,25, pokrywając nawet handicap po kursie @ 6,80. Nie wiem, czy ktokolwiek takie coś puszczał, ale to właśnie całe piękno NHL.
Chociaż meczu nie widziałem, po statystykach jedynie widać, że gra była raczej wyrównana, 30-31 strzałów na bramkę, zabrakło tylko skuteczności.
Prawdopodobnie jakieś rozluźnienie w 3 tercji sprawiło właśnie taki obrót sprawy.

Hehe dokładnie wykrakał i tyle. Po kursie 2,35 weszli mi Rangersi a po 1,68 Vancuver zawaliło... Nie kumam czemu wczoraj tak był obniżany na nich kurs, macie jakieś pomysły?? Rzadko zdarza się żeby w NHL były aż tak niskie kursy. Skusiłem się na to i niestety poległem ???? Ale cóż, trzeba grać dalej ????

Pozdrawiam i WESOŁYCH ????

lutek 9,3K

lutek

Użytkownik
Hehe dokładnie wykrakał i tyle. Po kursie 2,35 weszli mi Rangersi a po 1,68 Vancuver zawaliło... Nie kumam czemu wczoraj tak był obniżany na nich kurs, macie jakieś pomysły?? Rzadko zdarza się żeby w NHL były aż tak niskie kursy. Skusiłem się na to i niestety poległem ???? Ale cóż, trzeba grać dalej ????

Pozdrawiam i WESOŁYCH ????
Kurs na Boston czy Canucks był tak zaniżony, może dlatego że grali przed własną publicznością dzień przed świętami i na pewno zamierzali jak najlepiej wypaść ,a więc buki przewidziały dodatkową mobilizacje.. z resztą Pantery jak i Flames grali dzień wcześniej a często ma to przekład na dyspozycję gry w kolejnym dniu.

kabacik 410

kabacik

Użytkownik
i pomyśleć, że obawiałem się, że zagrałem w regulation time, a oni wygraliby w OT lub SO, no ale nie mam co żałować bowiem oni przerżnęli ???? Trochę wykrakałem - fakt ???? rzadko bardzo, wręcz sporadycznie gram NHL, chciałem sprawdzić czy można wygrać stosunkowo prawdopodobne pieniążki ???? no i sprawdziłem... ???? no ale nic to, Panowie ???? Zdrowych, spokojnych Świąt ????

adhemar 374

adhemar

Użytkownik
Chciałem tylko dodać,że kurs na Boston Bruins leciał równie mocno,około 19:30 w bwin był 1,67,a podejrzewam,że jeszcze spadł.Tylko,że w tym wypadku jak widać było to uzasadnione.Pierwszą bramkę zdobyli w osłabieniu,a po 1 tercji przestałem oglądać gdyż było to zbyt jednostronne spotkanie.

pacfik 46

pacfik

Użytkownik
nie wiem jak wy ale mam wrazenie ze czesto spotkania w NHLu z najnizszym kursem w danym dniu koncza sie jakas mala lub wieksza niespodzianka
wczoraj cala ziemia i polowa jeszcze pozostalych planet pewnie grala Orki a tu taki psikus ? do tego dochodzi wystawienie przez Calgary &quot;rezerwowego&quot; bramkarza co moglo nam tylko dodac pewnosci ze gospodarze lekko uporaja sie z druzyna plomeni. Jednak cala ta otoczka okazala sie bledna i nastepnym razem przy takiej masowce i takim pewniaku trzeba bedzie zagrac na przekor zdrowym zasada,
zdrowych i pogodnych

J 7K

juanroman08

Forum VIP
To nie pierwsza i nie ostatnia taka &quot;farsa&quot; ze strony faworyta ;) Prawda jest taka że Calgary zagrało na swoim poziomie, bez żadnych kalkulacji, kolejny raz z dobrej strony pokazał się Irving i myślę że było to w pełni zasłużone zwycięstwo. Kanadyjski klimat służy Flames jak nikomu innemu. Liga NHL bez mniejszych/większych niespodzianek nie byłaby sobą, poza tym liga jest tak wyrównana że czasami zbyt duże kursy można traktować jako całkowitą niedorzeczność :razz: Orki przegrały i będą miały gorsze święta, tak jak i większość z nas, bo ostatni dzień NHL przed przerwą i wtopa ???? Wracamy do gry w poniedziałek, także jedzcie Panowie, pijcie i wracajcie do tematu ???? WESOŁYCH ŚWIĄT wszystkim życzę ????

Jeff Skinner z prawej :razz:

coreq93 806

coreq93

Użytkownik
vs
Colorado Avalanche at Minnesota Wild

Po kilku namowach napisze coś tutaj;)
Jutro a właściwie znowu jedziemy z koksem, po świątecznej przerwie rusza NHL.
Ja pod lupe wezmę spotkanie Colorado Avalanche i Minnesoty Wild.
Wydaje mi się że w tym meczu zawodnicy Minnesoty odniosą wkońcu upragnione zwycięstwo po fatalnej serii porażek. Wild przegrali ostatnie 6 spotkań! A przecież ten zespół był rewelacją tego sezonu, był nawet liderem ligi. Jednak mimo takiej fatalnej serii Dzikusy są na 2 pozycji w swojej konferencji
Po 3 wyjazdach wracają do własnej hali gdzie ich bilans wynosi 10 zwycięstw 4 porażki i 3 remisy, czyli nawet dobrze. Ich przeciwnicy na wyjazdach nie grają zbyt dobrze - 6 zwycięstw 8 porażek i 1 remis.
W ostatnich meczach Lawiny grały bardzo dobrze, jednak głównie na własnej hali gdzie nie przegrali od 8 meczy. Ostatnio notują bardzo dobrą serię w 5 ost meczach 1 przegrali(wyjazd z SJS) a potem odnieśli 4 zwycięstwa(home). Myślę że te 4 zwycięstwa &quot;in a row&quot; są szczytem możliwości graczy Colorado i w tym spotkaniu zostanie przerwana passa obu zespołów - 4 win Avalanche i 6 porażek Wild.
Do składu Minnesoty prawdopodobnie wraca zawodnik z największą ilością punktów - Koivu, co napewno wpłynie pozytywnie na morale zespołu.
Warto dodać tez że zespół Wild jest 4 defensywą w lidze a Colorado dopiero 29(na 30 zespołów), więc Mikko Koivu i reszta będą mieli tutaj szanse na poprawienie swojego dorobku bramkowego, bowiem do tej pory ilość goli zdobytych przez Dzikusów nie powala(86). Liczę tutaj na wysokie i gładkie zwycięstwo Minnesoty.

Uploaded with ImageShack.us

lutek 9,3K

lutek

Użytkownik
W pierwszym meczu po świątecznej przerwie Dzikusy podejmą na własnym terenie lawiny. Ekipy o bardzo dużej rozbieżności w swojej formie z ostatnich dni, bowiem Avs wygrali 4 ostatnie mecze a z koleji Wilds po fali efektownych zwycięstw trafili nagle w czarną dziurę czego konsekwencją są ostatnie 6 porażek. Na tle całego sezonu dla dzikusów nie miało raczej znaczenia czy grają u siebie czy na wyjazdach - w obu przypadkach spisywali się dość równo i dzisiaj pomimo ostatnich niepowodzeń w mojej opinii mają przewagę nad ekipą Avalanche. Lawiny dopóki grają na własnym lodzie spisują się całkiem przyzwoicie - wygrali do tej pory 7 spotkań w tym sezonie ,w tym 5 po dogrywce. Schody zaczynają się dopiero na wyjazdach i sądze, że po kilku ważnych zwycięstwach Avs na własnych śmieciach z zeszłego tygodnia dziś swoją szansę wykorzystają w końcu Dzikusy i przełamią tą nieszczęsną fale porażek, która niewątpliwie powoli krzyżuje im plany. Stawiam na Wiiiiiiiilds.

Colorado Avalanche @ Minnesota Wild OT @1,80 / PinnacleSports ⛔
Colorado Avalanche @ Minnesota Wild over 5 @1,85 / PinnacleSports ✅

-----------------------------------------------------------------------

W tym meczu sytuacja Wings na wyjazdach przedstawia się podobnie jak w przypadku Avs - nie grają zbyt rewelacyjnie, czego konsekwencją były ostatnie dwie porażki z Nucks i Flames. Skrzydła są jednak o wiele lepszą ekipą niż Lawiny i na pewno mają większe szanse na wyjazdach, tymbardziej z ekipą Drapieżców. W ostatnim spotkaniu obu ekip ponad tydzień temu górą byli gracze z Nasville wygrywając z Wings na własnym terenie 4-3 jednak w tamtym okresie, po 4 zwycięstwach z rzędu na własych śmieciach, nieco podupadli czego efektem była porażka z Caps, później spektakularny mecz przeciwko jednej z najgorszych ekip w lidze - Jackets, którzy w pierwszej tercji wygrywali już 4-1 i do końca nie potrafili wykorzystać przewagi przegrywając w rezultacie 6-5. Ponadto porażka z piątku w Dallas. Uważam więc, że Wings którzy przegrali swoje ostatnie dwa spotkania na wyjazdach będą w stanie zrewanżować się przeciwko Drapieżcom za mecz z 16 grudnia, a na pewno nie są gorszą ekipą, jedynie za Predatorami przemawia ich włąsny teren, gdzie na ogół są solidni. Stawiam na Wings.

Detroit Red Wings OT @ Nashville Predators @1,83 / PinnacleSports ✅

Na ostatnie 6 spotkań obu ekip w tym roku tylko 2 razy padł over. Huragany co prawda nieco odstają poziomem wobec Diabłów, ale wierzę, że z meczu na mecz będą powoli odnajdywać się w lidze - na pewno na uwagę zasługuje ich ostatni mecz z Senatorami wygrany 2-1 gdzie przeważali przez większość spotkania przedewszystkim w lini defensywnej. Wydaje mi się, że przy podobnym obrazie gry z meczu z Senators mogliby ponownie wygrać , ale ja jednak pozostanę przy bardziej bezpiecznym wariancie - jakim jest under w tym meczu.

New Jersey Devils @ Carolina Hurricanes under 5,5 @1,78 / PinnacleSports ⛔

Kings przegrali swój ostatni mecz wyjazdowy z Rekinami, jednak mimo wszystko nie wyglądali tam najgorzej jak niestety ostatnio przyzwyczaili nas oglądać. Często atakowali, grali standardowo - nieźle w obronie. Brakuje im na pewno skuteczności i lepszej gry ze skrzydeł, a niestety sam Richards nie wystarczy. Co do Kojotów, są jedną z najlepiej spisujących się ekip na wyjazdach, a ich ostatni bilans to 3 wygrane z 5 ostatich meczów, ponadto potrafią też dużo strzelać na cudzych taflach. Trudno jednak powiedzieć, kto wygra w tym pojedynku.. czy z meczu na mecz coraz lepiej wyglądający Kings czy regularni, dość solidni na wyjazdach Coyotes? Mam nadzieję, że Królowie zdołają w końcu otworzyć się na bardziej skuteczną gre w ofensywie, tymbardziej przeciwko Kojotom, którzy co prawda strzelają sporo goli ale również je tracą. Stawiam na over (w przypadku 5 goli = zwrot).

Phoenix Coyotes @ Los Angeles Kings over 5 @1,85 / PinnacleSports ✅

Otrzymane punkty reputacji: +9
snice 457

snice

Użytkownik
Z racji tego że wrócę późno teraz zdecyduję się na napisanie analiz..

32@
New York Rangers - New York Islanders ✅ 3:0
Typ:1 60&#39;
Kurs:1.80
Wielu pewnie będzie nie dotykało tego spotkania , może i słusznie ale ja typuję tutaj pewne zwycięstwo strażników.Na tafli oraz na papierze Rangers są ekipą lepszą od wyspiarzy i tutaj nie ma nad czym polemizować.Jest to ekipa niezwykle dobre grająca w obronie oraz nie ma kompleksów wyjazdów przez co zbytnio nie traci formy co procentuje 3 miejscem.Wyspiarze którzy ostatnio polegli 4:2 będą niewątpliwie pragnąć zemsty ale dużych szans im tutaj nie daję.Są ekipą która jest (jeśli można to tak określić) typowo domowa gdzie i tak zdobywa niewiele pkt a na wyjazdach idzie im to jeszcze ciężej przez co zajmują dopiero 28 miejsce...Dla mnie tutaj nie ma możliwości jak wygrana strażników 2-3 bramkami.. powodzenia!
lista kontuzjowanych
Rangers:Eminger(D),Sauer(D),Staal(D).Wolski(F),Woyvitka(D,Day-to-Day)
Islanders ???? iPietro(G),Katic(D),Montoya(G),Pandolfo(F),Rolston(D),Staios(D),Ullstrom(F)
33@

Chicago Blackhawks - Columbus Blue Jacket ⛔ 4:1
Typ:Over 5.5
Kurs:1.83 Bet365
Typ poboczny nie numerowany oraz nie liczony do statystyk
Chicago Blackhawks - Columbus Blue Jacket
Typ:Hawks wygrają 2 bramkami
Kurs:5.50 Bet365
Kurs na wygraną Hawks jest niewarty gry dlatego zdecydowałem się na overek który jest również wielce prawdopodobny a to dlaczego.Gospodarze to ogromna siła ofensywna na własnej tafli jak nie najmocniejsza w lidze.Potrafią strzelić dużo bramek ale to skutkuje dużymi zaniedbaniami w obronie co wykorzystują zawsze przeciwnicy.Przy karygodnej obronie kurtek nie powinni mieć większych problemu we wbiciu około 4-5 bramek.Jackets ostatnio troszkę się rozkręcili.Fakt faktem że przegrywają spotkanie za spotkaniem ale podejmują rękawice i walczą do końca.Ekipa ta potrafi strzelać i większych problemów z tym nie ma.Myślę że stać ich tutaj na 3 bramki a warunki ku temu mają skoro Hawks zaniedbują mocno obronę.
Lista Kontuzjowanych
Hawks:Carcillo(F, Day-To-Day),Kruger(F, Day-To-Day)
Jackets ???? ekanich(G),Huselius(F),Martinek(D)

34@

San Jose Sharks - Anaheim Mighty Ducks ⛔???? 2;3
Typ:1 60&#39;
Kurs:1.74 Bet365
Pozwolę sobie tutaj dać po raz kolejny szansę Sharks.Po ostatnim katastrofalnym meczu z Kings myślę że będą chcieli zmazać widmo bardzo bliskiej porażki jaka niewątpliwie mogła mieć miejsce z Kings a warunki ku temu jak najbardziej mają.Rekiny nie licząc ostatniej wpadki z Kings radzą sobie na własnej tafli dosyć dobrze.Bilans mają 9/4/6 62:49.Luźniejsze przygotowanie do meczu z Kings mogło być spowodowane rozbiciem u siebie Tampy 2 dni wcześniej aż 7:2 co po przerwie na przemyślenia nie powinno mieć miejsca 2 raz.Kaczorki to ekipa ostatnio nieprzewidywalna.Widać że skupili się raczej na meczach na własnej tafli i to tam próbują głównie zdobywać pkt.Na wyjazdach radzą sobie(a właściwie sobie nie radzą :p) koszmarnie , najgorsza defensywa która się nie potrafi odnaleźć a atak niewiele lepszy.Przy Potencjale ofesywnym powinien być tutaj overek oraz gładka wygrana Sharks
Lista Kontuzjowanych:
Sharks:Havlat(F),Murray(D),Vandermeer(D)
Ducks:Blake(F),Koivu(F),Smaby(D)

konrado87 412

konrado87

Użytkownik

Nutki będą gościć u siebie zespół z Dallas. Gwiazdy radzą sobie na wyjazdach dosyć dobrze, jednak trzeba przyznać, że rywali w obecnym miesiącu nie mieli super wymagających: Najpierw pokonali LA Kings (2:1) Następnie po wyrównanym meczu wygrali jedną bramką ze Strażnikami (1:0) i Wyspiarzami (3:2) Jeśli chodzi o porażki to zostali rozbici 5:2 przez Rekiny i 6:3 przez Diabły. Niestety ale Dallas nie radzi sobie z bardziej wymagającymi przeciwnikami na wyjazdach a takimi niewątpliwie są Nutki. St Louis u siebie spisują się rewelacyjnie, passa pięciu zwycięstw robi wrażenie a gdy zobaczymy, że składają się na to wygrane z takimi zespołami jak: NY Rangers (4:1) Rekiny (1:0) i Detroit (3:2) to ręce same składają się do oklasków. Typuję dziś pewne zwycięstwo Nutek

Typuje:
St Louis wygra w czasie regulaminowym 2.0✅3:5

Królowie przełamali przed Świętami serie trzech porażek na własnej tafli pokonując po mało porywającym meczu Kaczory. Wcześniej musieli uznać wyższość Dallas (1:2) Dzikusów (2:4) i Montreal (1:2) Natomiast Kojoty na wyjazdach radzą sobie dosyć dobrze, cztery mecze wygrane(Huragany 4:3; Pantery 2:1; Predatorzy 3:2 i Blackhawks po rzutach karnych 4:3) i tylko dwie porażki (Detroit 2:5 i niespodziewanie z Kaczorami 1:4) Ten mecz będzie nie wątpliwie ubogi w bramki o czym może świadczy, że Los Angeles to zespół grający bardzo defensywnie ale i historia rywalizacji między królami i Kojotami gdzie od 2009 nie przekroczono sumy pięciu bramek. Moim zdanie Kojoty wygrają ten mecz skromnie jedną bramką lub po dogrywce z rzutami karnymi.

Typuje:

Kojoty wygrają (włącznie z dogrywką i rzutami karnymi) 2.2⛔3:4

Huragany na własnej tafli nie radzą sobie najlepiej, tylko dwa zwycięstwa w ostatnich sześciu meczach. 4:3 pokonali Vancouver i przed Świętami po dogrywce (2:1) pokonali Ottawę. Przegrali z Kojotami (3:4) Pingwinami (2:3) Strażnikami (3:5) i Panterami 1:3 Natomiast New Jersey Devils ostatnio są w świetnej formie na wyjazdach. Cztery kolejno wygrane mecze nastawiają pozytywnie w starciu ze słabo grającymi u siebie Huraganami. Diabły ostatnio pokonały Montreal (5:3) Pantery po rzutach karnych (3:2) Błyskawice (5:4) i Toronto po dogrywce (3:2) Carolina Hurricanes to obecnie jedna z najsłabszych drużyn Konferencji Wschodniej. Razem z Wyspiarzami zdobyli tylko 28 punktów i znajdują się na samym dole w tabeli. Diabły to średniaki ale patrząc na ich dobra grę na wyjazdach uważam że nie powinni mieć dziś problemów z pokonaniem Huraganów.

Typuje:
New Jersey Devils wygra w czasie regulaminowym 2.45⛔2:4

odi 2,3K

odi

Forum VIP
Minnesota Wild - Colorado Avalanche -&gt; Minnesota win (ML OT)[1.76][Pinnacle]
Pójdę za głosem większości, chociaż wcale się nim nie sugerowałem. Do boju staną ekipy w dwóch odmiennych stanach, powiedziałbym nienaturalnych stanach dla tych drużyn. Minnesota przyzwyczaiła do sprawiania pozytywnych niespodzianek, więc ich seria przegranych pod rząd jest dosyć przydługawa. Colorado natomiast zespół chaosu nie tylko w tym roku, a teraz nagle mega stabilność i pewne komplety punktów. Dobrze zauważono że wybitnie sprzyja im własne lodowisko, na wyjeździe są dużo łatwiejsi do ogrania. Przewagę Dzikusów widzę przede wszystkim w obronie i na pozycji bramkarskiej, jeśli Wild wykorzystają swoje atuty i wcisną coś w ataku to powinni wrócić do gry na Zachodzie, w odwrotnym przypadku Lawiny zaczną się liczyć bo pół sezonu przed nimi Duet Warłamow - Giguere nie powinien przynajmniej z dotychczasowych obserwacji pozwalać na tyle zwycięstw z rzędu Avs... zobaczymy.

rambo131 8,3K

rambo131

Forum VIP
Minnesota Wild - Colorado Avalanche -&gt; Minnesota win (ML OT)[1.76][Pinnacle]
Pójdę za głosem większości, chociaż wcale się nim nie sugerowałem. Do boju staną ekipy w dwóch odmiennych stanach, powiedziałbym nienaturalnych stanach dla tych drużyn. Minnesota przyzwyczaiła do sprawiania pozytywnych niespodzianek, więc ich seria przegranych pod rząd jest dosyć przydługawa. Colorado natomiast zespół chaosu nie tylko w tym roku, a teraz nagle mega stabilność i pewne komplety punktów. Dobrze zauważono że wybitnie sprzyja im własne lodowisko, na wyjeździe są dużo łatwiejsi do ogrania. Przewagę Dzikusów widzę przede wszystkim w obronie i na pozycji bramkarskiej, jeśli Wild wykorzystają swoje atuty i wcisną coś w ataku to powinni wrócić do gry na Zachodzie, w odwrotnym przypadku Lawiny zaczną się liczyć bo pół sezonu przed nimi Duet Warłamow - Giguere nie powinien przynajmniej z dotychczasowych obserwacji pozwalać na tyle zwycięstw z rzędu Avs... zobaczymy.
???????????? mam dokładnie takie samo zdanie. Ponadto:

Chicago Blackhawks - Columbus Blue Jackets over 5,5 -&gt; 1,83 -&gt; Bwin

Spotkanie pomiędzy pierwszym a ostatnim zespołem tabeli w konferencji zachodniej jak i w całej tabeli zapowiada się moim zdaniem niezwykle ciekawie. Najlepsza ofensywa zachodu podejmować będzie dzisiaj najsłabszą defensywę ligi czyli Kurtki z Columbusu. O dziwo Chicago mimo że jest liderem na zachodzie, to defensywa zespołu gospodarzy jest słaba, stracili aż 102 bramki w 35 meczach, to dużo jak na klasowy zespół bo takim na pewno jest Chicago. Chicago główna siła to full offensive, Jonathan Toews mimo swojego wieku prezentuję się wybornie, zdobywa dużo pkt dla swojej drużyny, weteran Marian Hossa również pokazuję, że lód nie jest mu jeszcze obcy, i w kluczowych momentach jest nadal ważnym ogniwem zespołu. Z drugiej piątki świetnie uzupełnia tych 2 panów Patrick Sharp. Ray Emery robi na bramce co może ale niestety jak gole wpadały do bramki Hawks tak wpadają, mimo że często wybrania dużo sytuacji, to jednak forwardsi z innych drużyn mają wiele sposobów żeby go pokonać. Columbus na pewno ma kim straszyć. Skład Kurtek głównie składa się z graczy doświadczonych, takich jak Sanford w bramce, czy Prospal in ofense. Odkąd Jeff Carter znowu występuje na tafli, Columbus radzi sobie troszkę lepiej, mimo że jest na ostatnim miejscu to jednak 85 goli strzelili. Czy starczy to na Chicago ? Columbus na pewno stać na co najmniej 2 bramki a resztę powinno dołożyć Chicago. Na pewno spodziewam się w tym spotkaniu wiele goli i, że obejrzymy dobre spotkanie. Pozdrawiam i dołączam się do analizy do spotkania Wild co napisał Odisio. Rambo

J 7K

juanroman08

Forum VIP
Koniec świąt to znak by powrócić do tego co lubimy najbardziej :razz:
Na pierwszy plan wałkowany przez wszystkich mecz czyli Wild vs Avalanche, dla mnie kluczowe jest to że w bramce A&#39;vs zobaczymy Varlamova, który od początku sezonu spisuje się bardzo przeciętnie, o czym najlepiej świadczy wskaźnik wpuszczonych bramek na wyjazdach GAA 4.39 Wydaje mi się że dla Wild jest to świetne rozwiązanie ponieważ dziś w końcu we własnej hali będą chcieli podnieść się po tych trudnych spotkaniach na wyjazdach gdzie musieli sobie radzić bez Koivu. Colorado co prawda na fali ale bez Gigure&#39;a nie są w stanie wygrać z Minnesotą. Nashville Predators vs Detroit Red Wings Najważniejsza informacja odnośnie tego spotkania jest taka że prawdopodobnie zabraknie dziś w szeregach NSH Weber&#39;a a co to znaczy dla Predators chyba pisać nie trzeba. Z drugiej strony jest to duży plus po stronie Red Wings którzy tym spotkaniem kończą na chwilę swój trip, zaczęli od zwycięstwa w Edmonton, także dobrze byłoby skończyć zwycięstwem zwłaszcza że przegrali już dwa spotkania z rzędu. Skrzydła bez większych zmian, wydaje mi się że jeśli zdominują Predators od początku to Rinne i jego załoga, będą mieli bardzo ciężką noc. Detroit Red Wings ML
LA Kings vs Phoenix Coyotes
Jest nowy coach, wyzdrowiał Mike Richards także można powiedzieć że już chyba najgorsze za drużyną z miasta Aniołów. Sam Sutter powiedział że powrót Mike&#39;a jest wielkim wzmocnieniem ponieważ jak to ujął &quot;He makes a big difference.&quot; Na pewno nie można się spodziewać po gospodarzach nie wiadomo czego, proces odbudowy zespołu a także nadanie mu nowego stylu trochę potrwa, jednak mimo wszystko jestem zdania że potencjał który drzemie w Kings jest naprawdę ogromny i w rywalizacji z Kojotami powinna być widoczna różnica. W ekipie z Phoenix dziś w bramce LaBarbera, Smith jest kontuzjowany i nie wiadomo kiedy wróci, co do Jason&#39;a to jest to przeciętny bramkarz i myślę że to duże ułatwienie dla gospodarzy. Cały czas oczekuje przebudzenia Kopitara, miał bardzo dobry początek sezonu a od jakiegoś czasu totalny cień, miejmy nadzieję że Sutter zmotywuje tego zawodnika na swój sposób i przyniesie to pozytywne skutki. Podsumowując, od czegoś trzeba zacząć i myślę że Phoenix to odpowiedni rywal, by Królowie rozpoczęli swój zwycięski marsz ;)
LA Kings ML

Otrzymane punkty reputacji: +11
konrado87 412

konrado87

Użytkownik

Nutki i Skrzydła rozegrały wczoraj po bardzo dobrym spotkaniu. Nutki na własnej tafli pokonały Dallas 5:3 natomiast Skrzydła gościły wczoraj w Nashville pokonując miejscowych Drapieżców 4:1 Mimo iż to Predatorzy oddali znacznie większą liczbę strzałów (32) zdołali tylko raz pokonać bramkarza gości. Kolejny mecz Czerwone Skrzydła rozegrają na własnej tafli gdzie od dłuższego czasu są nie pokonani. Wcześniejsze sześć meczy to zdominowanie dwoma lub więcej bramkami przeciwnika. Ostatnie dwa mecze to pogrom rywali: LA Kings 8:2 i Winnipeg 7:1 wcześniej zdominowane zostały Kojoty 5:2; Błyskawice 4:2 Drapieżcy 4:1 i Płomienie 5:3 Detroit to najlepiej grająca drożyna na własnej tafli w Konferencji Zachodniej, największa liczba zdobytych bramek 67 i najmniejszą liczba straconych 30. Nutki to też niewątpliwie drużyna grająca bardzo dobrze u siebie i podobnie jak Detroit średnio spisują się na wyjazdach. Trzy mecze wygrane i trzy porażki to ostatni dorobek zespołu z St Louis. W Wigilie przełamali serię trzech kolejnych porażek pokonując w Phoenix miejscowe Kojoty 2:3 wcześniej jednak ulegli Lawiną 3:2 z Predatorami przegrali po rzutach karnych 2:1 i tym samym sposobem ponownie z Lawinami 3:2 wcześniej pokonali skromnie 2:1 słabych Jetsów i Kurtki. Skrzydła jak na razie nie gościły u siebie mocnego przeciwnika, teraz pora na prawdziwy sprawdzian umiejętności gdyż będą gościć wicelidera Dywizji Centralnej jednak jak pokazują wcześniejsze mecze Nutki ze średnimi rywalami nie radzą sobie za dobrze a co dopiero z tak trudnym jakim jest Detroit Red Wings. Moim zdaniem Skrzydła odniosą zwycięstwo w tym meczu gdyż są bardzo mocni u siebie a wyjazdy to nie jest mocna strona Nutek

Typuje:

Skrzydła (wygrają w czasie regulaminowym) 2.0

Błyskawice po mało udanej serii meczów wyjazdowych wracają na własną tafle gdzie również kiepsko sobie radzą. Tylko dwa mecze wygrane na sześć rozegranych. Ostatnio grali u siebie 16 grudnia i szczęśliwie wygrali z Płomieniami po dogrywce 5:4 mimo iż po drugiej tercji prowadzili 3:1 w 3T dali sobie wbić dwa gole, dzięki czemu Płomienie doprowadziły do dogrywki. Wcześniej z dobrej strony pokazali się w meczu z Panterami wygrywając pewnie 5:1 jednak było to miesiąc temu. Błyskawice nie dają rady na własnej tafli ze lepszymi drużynami, cztery wysoki porażki są tego najlepszym dowodem. Diabły wygrały tutaj 5:4; Rangersi 4:2; Toronto aż 7:1 i ponownie Diabły 4:2 Kolejnym przeciwnikiem którego będą gościć Błyskawice są Lotnicy z Philadelphi. Flyers mogą zaliczyć swoją podróż po Ameryce do dosyć udanych, gdyż odnieśli tylko dwie porażki i cztery wygrane. Ostatnio nie dali rady Rangersa którzy są bardzo mocni w Nowym Yorku i przegrali 2:4 Również przegrali z Lawinami pechowo po rzutach karnych 2:3 Natomiast wysoko pokonali Stars w Dallas aż 4:1 w Montrealu wygrali 4:3 Jetsów rozbili w Washingtonie 5:1 i Buffalo po rzutach karnych 5:4 Lotnicy bardzo dobrze ogólnie radzą sobie na wyjazdach, strzelając dużo bramek a ze słabszymi rywalami do jakich można oczywiście zaliczyć Błyskawice wygrywają bezproblemowo

Typuje:
Philadelphia Flyers (wygraj w czasie regulaminowym) 2.05

Senatorzy urządzili swoim kibicom istny rollercoaster jeżeli chodzi o mecze domowe, najpierw trzy mecze przegrane a następnie trzy zwycięstwa. Zajmijmy się najpierw meczami przegranymi gdyż na pewno nie były to łatwe mecze dla Ottawy gdyż Musieli zmierzy się z czołowymi drożynami ligi NHL. Ostatni przegrany mecz był pojedynkiem z bostońskimi Misiami zakończony wygraną gości 2:5 wcześniej Vancouver wygrało tutaj 1:4 i Washington Capitals 3:5 Po meczu z Misiami nastąpiła seria kolejno następujących po sobie zwycięstw. Najpierw Senatorzy pokonali solidną drużynę jaką jest Pittsburgh 6:4 następnie rozbili Buffalo 4:1 przed Wigilią po dogrywce pokonali Pantery 4:3 Montreal jest obecnie bez formy, pięć kolejno przegranych meczy z czego ostatnie trzy na wyjedzie nie wróżą Capitals w Ottawie nic dobrego. Fakt, że ostatnie mecze wyjazdowe nie należały do najłatwiejszych: porażkę 2:3 w Bostonie czy 1:5 w Chicago można by jeszcze jakoś wytłumaczyć tym, że rywal mocniejszy ale w przegranym meczu 4:0 w Winnipeg już nie bardzo, tam na pewno można było powalczyć o lepszy wynik. Senatorzy już zapewne zapomnieli o dawnych porażka i liczę, że będą kontynuować dobrą passę zwycięstw u siebie, tym bardziej, że kolejny rywal jakim jest Capitals nie radzą sobie na wyjazdach

Typuje:
Ottawa Senators (wygra w czasie regulaminowym) 2.2

Otrzymane punkty reputacji: +1
Status
Zamknięty.
Do góry Bottom