>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

NHL - sezon 2011/2012

Status
Zamknięty.
wasil 88

wasil

Użytkownik
Przed typowaniem tego spotkania postanowiłem obejrzeć wszystkie poświąteczne mecze tych drużyn. Nie było ich wiele bo tylko trzy. W tym jeden, w którym te zespoły konfrontowały swe siły przed ostatniej nocy. Jeśli chodzi o dzisiejszych gości to utwierdziłem się jedynie w przekonaniu jak wiele tracą oni grając poza swoją halą. Można powiedzieć niebo, a ziemia. Nie stwierdzam tego faktu na podstawie jednego meczu z New Jersey. Dobrze pamiętam jak źle układała im się gra w meczu z Toronto. Z Diabłami było identycznie. Całe spotkanie przebiegało pod dyktando New Jersey. Zresztą wystarczy spojrzeć na same wyniki jeszcze wcześniejszych spotkań rozgrywanych na wyjeździe. Porażka goni porażkę. Zła gra przekłada się na katastrofalne rezultaty. Śmiało można więc stwierdzić, że dziś ich gra będzie wyglądać podobnie. Jakiegoś progresy bym się nie spodziewał. Jak już wspominałem te drużyny mierzyły się ze sobą niedawno temu. Przed własna publiką Buffalo pokazało cały swój potencjał. Pierwsza tercja ustawiła cały mecz. Trzeba przyznać, że tą część gry Ważki przespały całkowicie. Pozostałe dwie to bezskuteczna pogoń za wynikiem zakończona dwoma strzelonymi bramkami. Buffalo skupione na obronie dorobku i nastawione na kontry. Jak skończył się mecz to każdy wie. Tak samo jak zmienia się gra Szabli w zależności od miejsca rozgrywania spotkania tak, też stało się z grą Capitals w meczu z Rengerasami. 4-1 to imponujący wynik zważywszy na to jak rewelacyjnie spisuję się ostatnio drużyna Strażników. Pierwsza część gry to raczej było wzajemne badanie swoich możliwości. Rangarsi jak to na nich przystało zaczęli mecz bardzo spokojnie, skupieni raczej na defensywie. Chyba oczekiwali, ze Ważki będą chcieli ich zaskoczyć szybkim szturmem. Jednak gospodarze tego spotkania spokojnie konstruowali swoje akcje. Powiem szczerze, że niczym szczególnym mnie wtedy nie zachwycili. Była to jednak cisza przed burzą. Cisza przed sztormem, który miał spaść na graczy z NY jak grom z jasnego nieba. Kiedyś już wspominałem, że Rangersi trochę się gubią jak podkręci się tempo na 120%. Jednak przeważnie wychodzą oni bez szwanku z takiej nawałnicy dzięki znakomitej postawie swojego bramkarza i defensywy. Potem jedynie pozostaje punktowanie zmęczonego rywala gol za golem. Ty razem było inaczej. Tak zagubionych w obronie Strażników jeszcze nie widziałem. To co sprawdziło się w poprzednich meczach, tym razem zawiodło na całej linii. To co nie udało się wcześniejszym rywalom Rangersów udało się stołecznym. W końcu pokazali nam ogromny potencjał jaki w nich drzemie. Pytanie czy dziś pójdą za ciosem? Myślę, że będą gryźli zębami tafle lodowiska aby zmazać złe wrażenie pozostawione po pierwszej tercji w poprzednim meczu z Buffalo. Zważywszy na to jak wiele tracą Szable na wyjazdach to raczej im się to uda. Stawiam na Ważki. Kurs bardzo atrakcyjny, a argumenty przemawiają na korzyść dzisiejszych gospodarzy. Niech ich piekło pochłonie jeśli nie mam racji. Powodzenia!
Washington Capitals - Buffalo Sabres :hokej:✅ 3:1
Typ: Washington Capitals 60&#39;
Kurs: 2.05
Bwin

Otrzymane punkty reputacji: +8
lutek 9,3K

lutek

Użytkownik
Dziś tak ogólnie, ponieważ czasu za wiele nie mam...

O huraganach wspominałem kilka dni temu i podtrzymuję swoje zdanie, że ich gra wygląda z meczu na mecz coraz lepiej - przedewszystkim w końcu zaczęli grać agresywnie i skutecznie. W ostatnim meczu pokonali u siebie w dogrywce ekipę z Toronto i choć przegrywali już 3-1, to błyskawicznie zdołali wyrównać a później wszystko poszło zgodnie z planem w dogrywce, gdzie zdobyli decydującego gola w przewadze. Dziś przeciwnik bardzo podobny jeśli chodzi o dyspozycję na tle całego sezonu - Lightings grali bardzo źle, przegrywali mnóstwo meczów i bardzo mizernie funkcjonuje ich defensywa. W ostatnim meczu podobnie jak Hurricanes, przegrywali 3-1 z Habs po czym zdołali wyrównać i następnie strzelić decydującego gola w 3 tercji. Dziś pomimo poprawy Lightings, większe szansę zamierzam dać Huraganom.

Carolina Hurricanes OT @ Tampa Bay Lightings @2,34 / PinnacleSports ⛔
Carolina Hurricanes @ Tampa Bay Lightings under 5,5 @2,08 / PinnacleSports ⛔

------------------------------------------------------------------------

Wszyscy wiemy jak spisują się gracze z Minnesoty, gdzie z ogólnie kulejącą ofensywą przegrali 9 meczów z rzędu. Zdołali jednak przełamać lody i pokonali ostatnio Nafciarzy, ale nie spodziewam się nagłego zwrotu akcji i startu wygrywania meczów przez Dzikusów jak to miało miejsce jeszcze kilka tygodni temu. Kojoty to na pewno przeciwnik niewygodny, dobrze zgrany team, nieźle spisujacy się na wyjazdach. Przegrali 4 ostatnie spotkania, jednak ich gra nie wygląda najgorzej, co widać chociażby po wynikach. Dotrzymywali kroku Bruins, czy ostatnio Avs więc uważam, że dzisiaj mają spore szansę z Wilds, którzy w mojej opinii nie są do końca otrząśnieci po tych wielu porażkach.

Phoenix Coyotes OT @ Minnesota Wilds @2,18 / PinnacleSports ✅

--------------------------------------------------------------------------

Stars choć przegrali ostatnio z Jackets, są ekipą solidną ,dobrze grającą
na swoim lodzie a kurs na prawdę kusi. Bruins są tutaj faworytem, jednak
im zdarzały się wpadki na wyjazdach jak niedawna przegrana z Jets czy katorgia w meczu sprzed 3 dni w Phoenix, gdzie szczęsliwie wygrali dopiero po dogrywce. Sądze, że Stars mają wielką szansę sprawić miłą niespodziankę tej nocy.

Boston Bruins @ Dallas Stars OT @2,50 / PinnacleSports ✅

Podobna sytuacja w przypadku Kings, którzy ostatnio pod wodzą nowego trenera grają z meczu na mecz coraz lepiej, do tego dochodzi komfort
własnego lodowiska i na pewno chęć i okazja sprawienia noworocznej
niespodzianki dla kibiców. Canucks na papierze są na pewno faworytem,
,ale wszyscy pamiętamy ich kilka wpadek ostatniego okresu.
Moim zdaniem warto zaryzykować tutaj na Królów.

Vancouver Canucks @ Los Angeles Kings OT @2,20 / PinnacleSports ✅

Od kilku ładnych spotkań Kurtki szukali wytrwale kompletu punktów i w końcu trafili na Stars, których pokonali na ich własnym terenie dominując przez większość spotkania. Ogółem udowodnili ,że potrafią grać ofensywnie i przysporzyli kłopotów w ostatnich tygodniach takim ekipom jak Boston, Predators czy Blues. Podobnie Caps, którzy powoli wychodzą na prostą pokonując w ładnym stylu ostatnio Rangersów czy dziś w nocy
Sabres. Mam nadzieję, że obie ekipy nie spuszczą z tonu i będziemy
świadkami ładnej ,otwartej gry obfitą w gole.

Washington Capitals @ Columbus Blue Jackets over 5,5 @1,98 / PinnacleSports ✅

Tutaj intuicyjnie pogram &#39;under&#39;. Pantery jak i Habs ostatnio sporo strzelali, dziś myślę, że sprawy nabiorą innego obrotu i zobaczymy większy nakład w defensywie obu ekip.

Montreal Canadiens @ Florida Panthers under 5 @2,11 / PinnacleSports

Maple Leafs to jedna z najbardziej ofensywnych drużyn w lidze, w ponad połowie rozegranych przez nich meczów padło więcej niż 5 goli. Są skuteczni na wyjazdach jak i na swoich śmieciach. Jets z koleji nie strzelali ostatnio zbyt wiele, przedewszystkim u siebie, jednak dzisiaj z drużyną pokroju Leafs spodziewam się ofensywnej gry.

Toronto Maple Leafs @ WinniPIG Jets over 5,5 @1,87 / PinnacleSports ⛔

Blues przegrali swój poprzedni mecz z Predators, jednak mieli wiele dogodnych sytuacji by podwyższać wynik meczu, ale z bardzo dobrej strony spisał się goalie Nash. Podobne Wings, którzy również przegrali mecz z Hawks i na pewno będą szukać swojego zwycięstwa na wyjeździe. Kilka dni temu strzelili łącznie 5 goli, ale dogodnych sytuacji na wyższy wynik było multum. Dziś uważam, że po tych underowych nocach w końcu zobaczymy więcej bramek.

Detroit Red Wings @ St. Louis Blues over 5,5 @2,30 / PinnacleSports ⛔

snice 457

snice

Użytkownik
45@
VS

Tampa Bay Lightning - Carolina Hurricanes
Typ:Over 5.5
Kurs:1.80 Bet365

Osobiście typował bym tutaj wygraną gospodarzy ale jednak jest za duże ryzyko dlatego postanowiłem postawić overek.Tampa stara się grać otwarcie co skutkuje duyżym procentem strzelonych bramek gdzie na własnej tafli potrafią wbić 4 bramki takim ekipą jak Flyers ,Flames , Habs czy też Devils.Z 2 strony też średnio tracą , również 3-4 bramki ale z tym bywa różnie i meczyki kończą się overkami.Huragany pod względem ofenywnym nie są ogórkami i nawet bez Skinnera radzą sobie w tym aspekcie bardzo dobrze.Grając na wyjeździe spokojnie stać ich na 2-3 bramki a przy dziurach tampy jest to jak najbardziej możliwe.Defensywa Huraganów podobnie jak w Tampie pozostawia wiele do życzenia przez co również Stamkos i spółka nie powinni mieć większego problemu na kilkukrotne wstrzelenie się.. powodzenia!!.

amf 20

amf

Użytkownik
Nashville - Calgary 1 @2,35 5-3 ✅✅✅
Bet365
Predatorzy pokonali otatnio solidne druzyny jakimi sa St.Louis oraz Minnesota. Uwazam ze sa obecnie w lepszej dyspozycji od swoich rywali a przywilej wlasnej tafli pomoze im w wygraniu tego sptokania z nieco slabsza ekipą.

lysy-16140 268

lysy-16140

Użytkownik
Nashville - Calgary
Under 5.5 @1,65

Mecz za 10 minut więc bardzo szybciutko. Nashville ostatnio poprawiło grę w defensywie i odnieśli ostatnio cenne zwycięstwa z St. Louis i Minnesotą. W roli bramkarzy w dniu dzisiejszym Rinne oraz po drugiej stronie Kiprusoff, ten pierwszy znajduje się ostatnio w dobrej formie i to w dużej mierze Nashville zawdzięcza jemu swoje osiągnięcia. 3 mecze w tym sezonie pomiędzy tymi ekipami kończyły się maksymalnie trzema bramkami, ostatni over padł 19 grudnia 2009 roku i w dniu dzisiejszym nie przewiduję, aby ta passa się zakończyła, bo są ku temu duże przesłanki.

konrado87 412

konrado87

Użytkownik

Lotnicy zakończyli swoje długą podróż po Ameryce wygranym meczem z Pingwinami 4:2 teraz wracają Filadelfii gdzie ostatnio 17 grudnia a na pewno pamiętają tę datę dosyć dobrze gdyż polegli tego wieczoru z Boston Bruins aż 0:6 wcześniej jednak radzili sobie bardzo dobrze wygrywając trzy kolejne mecze (Tampa Bay 5:2; Montreal 3:1 i Pittsburgh 3:2) Pierwszy mecz w 2012 roku u siebie rozegrają ze Strażnikami NY. Rangersi dzięki porażce Bostonu w Dallas (2:4) zostali liderami Konferencji Wschodniej wyprzedzając Misie o jeden punkt. Jeśli wygrają w Filadelfii będą mieli okazje powiększyć tę przewagę, jednak zadanie nie jest proste, gdyż z rywal należny do czołówki najlepszych drużyn NHL. Jednak Lotnicy ostatni mają wahania formy doskonały przykład to ich ostatnie dwa mecze gdzie przegrali wysoko ze słabymi Tempa Bay (1:5) a następnie wygrali z mocnymi Pittsburgh Penguins (4:2) Rangersi to bardzo solidna drużyna, która potrafi strzelać dużo bramek na wyjazdach nawet bardzo dobrym zespołom. Waleczności im nie można odmówić, tym bardziej że stawką jest utrzymanie fotela lidera Konferencji Wschodniej. Ze strony statystycznej warto zauważyć, że Rangersi w ostatnich sześciu meczach wyjazdowych zdobyli 18 bramek, co łatwo wyliczyć daje trzy bramki na mecz. W trzech meczach z tych sześciu zdobyli po cztery gole w jednym trzy i w dwóch tylko po jednym (z Jets&#39;ami i Nutkami) Dodam także, że Flyers to jedna z najgorzej grających drużyn na własnej tafli w swojej grupie tylko 18 punktów zdobytych o dwa więcej niż ostatni w tej kategorii Montreal, natomiast Rangersi są wiceliderami jeżeli chodzi o grę na wyjedzie zdobywając 26 punktów

Typuje:
Rangersi over 2,5 1,95✅3:2

Senatorzy przed Świętami mogli zachwycać grą na własnej tafli, wygrali trzy ostatnie mecze: z Florydą 4:3 (OT) Buffalo 4:1 Pittsburghiem 6:4. Jednak już po przerwie Świątecznej polegli wysoko z Montrealem 2:6 Po mino przewagi i większej ilości oddanych strzałów (35:28) zdołali tylko dwa razy pokonać bramkarza gości. W kolejnym meczu z Płomieniami było podobnie, goście prowadzili już po pierwszej tercji dwoma bramkami, jednak Senatorowie zdołali doprowadzić do wyrównania i pokonać gości po dogrywce. Jednak znowu był ogromny problem ze skutecznością. Gospodarze oddali imponującą ilość strzałów (49) na bramkę Płomieni, jednak 45 zostały obronione przez bramkarza gości. Natomiast Diabły to zespół który potrafi grać dobrze na wyjedzie i często odnoszą korzystne rezultaty. Dopiero w ostatnim meczu polegli (2:4) dzięki Huraganom którzy przerwali serie czterech kolejnych zwycięstw na wyjeździe New Jersey. wcześniej jednak Diabły pokonały Montreal (5:3) po karnych Florydę (3:2) Błyskawice (5:4) i po dogrywce Toronto (3:2) Jak widać Devils potrafią grać na wyjazdach i strzelać dużo bramek, sadzę, że powalczą w Ottawie o korzystny dla siebie wynik

Typuje:
New Jersey Devils over 2,5 1.8⛔2:3

Otrzymane punkty reputacji: +2
warzyn 162,8K

warzyn

Użytkownik
Szybko i na temat.
Gra EDM na wyjazdach to prawdziwy dramat.Ostatnia wygrana z Minnesotą, która na chwilę obecną z liderującej ekipy stała się drużyną, która dostaje baty od każdego z kim się zmierzy, padła 25.11.2011. Poza ANA i CBJ Nafciarze to najsłabiej punktująca na wyjazdach drużyna w lidze. Dodam, że na 19 wyjazdowych meczy EDM zanotowało tylko 1 remis. Na dodatek z uwagi na rozgrywane w Kanadzie Mistrzostwa świata juniorów, kanadyjski team jest zmuszony rozegrać serię 7 spotkań na wyjeździe. Już dziś czekają na nich piekielnie mocni hokeiści Blackhawks.
Co do CHI do składu wrócił Carcillo i linie ataku Jastrzębi wyglądają naprawdę solidnie
Carcillo--Toews--Hossa
Sharp--Kane--Stalberg
Bickell-Bolland--Frolik.
Idealny debiut w NHL zaliczył Jimmy Hayes, który na pewno będzie wzmocnieniem 4 linii. W meczu z DET strzelił bramkę i zapisał na swoim koncie bardzo udany występ.
Niestety nie mogę tego samego powiedzieć o Nafciarzach, gdzie Hall, Nuggent-Hopkins i Eberle już na takie wsparcie pozostałych formacji liczyć nie mogą.
W bramce EDM Khabibulin, w ostatnich 5 spotkaniach 2.8 GAA. Myślę, że dzisiaj będzie miał dużo pracy rosyjski goalie. Warto jeszcze dodać,że Blackhawks mają na pewno w swojej pamięci wyjazdowe spotkanie z EDM, gdzie zostali upokorzeni 9-2!!!
EDM-CHI
CHI -1.5
2.15 ⛔
betsson

J 7K

juanroman08

Forum VIP
Nadszedł dzień wielkiego show, czyli Winter Classic 2012, co prawda zawsze odbywał się pierwszego dnia nowego roku, jednak w tym roku mamy to wydarzenie dopiero 2 stycznia :razz: Zawsze z niecierpliwością wyczekuje tego spotkania ponieważ robi ogromne wrażenie, a przy tym jeszcze lepiej się to ogląda. W tym roku gramy w Philadelphi gdzie Lotnicy podejmą Strażników z Nowego Jorku. Nie podejmę się oceny szans na zwycięstwo, jednak spróbuje podejść to spotkanie od strony u/o w pierwszej tercji. Jak wiemy spotkania tych drużyn zawsze obfitują w walkę i nieustępliwość, ostatnie spotkanie które odbyło się w NY zostało wygrane przez gospodarzy 4:2, ale 4 bramki zostały zdobyte dopiero w ostatniej tercji, bardzo fajnie to spotkanie zostało przedstawione w 3 odcinku Road to Winter Classic, co zapadło mi w pamięci to słowa bodajże coacha NYR, który powiedział &quot;hit or get hit&quot; o to chyba najlepiej obrazuje to co dzieję się podczas tego typu spotkań. Jedyne zaskoczenie jakie występuje dla mnie osobiście to, fakt że w bramce Flyers zobaczymy Bobrovskiego, na razie jest to potwierdzone na podstawie słów Bryzgalova, który udzielał wywiadu, jednak z drugiej strony można się zastanawiać czy nie jest to pewnego rodzaju żart czy też zasłona dymna. Nie mniej jednak spodziewam się od początku wielkiej walki, co niekoniecznie będzie sprzyjało pięknej grze, a w dalszej kolejności stwarzaniu sobie sytuacji do zdobycia bramek.
Z niecierpliwością już wyczekuje godziny 21.00 ????
Propozycja:
under 1.5 (1st period) 1.88 Pinnacle ✅ ????

Otrzymane punkty reputacji: +3
wasil 88

wasil

Użytkownik
Przed graczami z LA kolejna szansa na odniesienie zwycięstwa na własnej tafli. Ostatnio imponujące zwycięstwo nad Canucks. To co odegrało w tamtym spotkaniu decydującą role to defensywa Kings. Nie od wczoraj słynie ona z jednej z najlepszych w lidze. Solidna, konsekwentna i przede wszystkim stabilna. Orki słynną z bezwzględnego wykorzystywania błędów przeciwnika. Gra w przewadze to na pewno ich mocna strona. Potrafią wykorzystać każdą chwile pasywnej gry rywala, moment zawahania i krążek ląduje w bramce. Niestety dla nich ostatnio było inaczej. Przeciwnik nie popełniał błędów w obronie i krążek już nie trafiał do bramki. Tutaj doszukuje się analogi. Gra Colorado wygląda całkiem podobnie. Mimo tego, że nie zawsze z przebiegu gry są lepsi to potrafią przeważyć szale zwycięstwa na swoją korzyść. Podobnie jak Vancouver wykorzystuje bezwzględnie każdy błąd rywala. Tak wpada większość ich goli. Myślę, że dzisiaj Hejduk i O’Reillu nie zachowają swojej wysokiej skuteczności. Jeśli zawodnicy LA poradzili sobie z ofensywą Orek to myślę, że dziś będzie podobnie z zawodnikami Lawin. Mimo ostatnio dobrych wyników Colorado, trzeba przyznać, że klasowo ustępują jednak oni graczom z Vancouver. W grze dzisiejszych gospodarzy widać ogromne zaangażowanie. Widać, że mają ogromne parcie na szybowanie w górę tabeli. Po niedawnym dołku mają ogromny apetyt na zwycięstwa. Na pierwszy rzut oka widać jak dobrze układają się relacje zawodników z nowym trenerem. Krążek w końcu trafia do bramki. Myślę, że to wszystko zaważy dzisiaj na korzystnym wyniku dla gospodarzy.
Los Angeles Kings - Colorado Avalanche :hokej:⛔ 1:2 OT
Typ: Los Angeles Kings 60&#39;
Kurs: 2.00
Bwin

Nie ma sensu się zbytnio rozpisywać na temat tego spotkania. Faworyt jest jeden, a kurs przystępny. Edmonton dostaje lanie od każdego. Szczerze mówiąc to myślałem, że poradzą sobie oni ostatnio z Wyspiarzami. Przegrali jednak 4-1. Mimo, że przeważnie szybkościową nie ustępują swym rywalom to popełniają okropne błędy w defensywie. Jeżeli nie dali oni rade grającym momentami na stojące graczom z NY, to wątpię, żeby nawiązali oni walkę z piekielnie szybkimi i ultra ofensywnymi zawodnikami z Chicago. Myślę, że Apacze dzięki swej grze doskonale będą prowokować błędy w obronie Oilers.

Chicago Blackhawks - Edmonton Oilers :hokej:⛔ 3:4
Typ: Chicago Blackhawks 60&#39;
Kurs: 1.70
Betsson

Same niespodziewajki dzisiaj ;)

Otrzymane punkty reputacji: +1
lutek 9,3K

lutek

Użytkownik
Dziś o 21 zapowiada się bardzo ciekawy mecz, w którym mam nadzieję będziemy świadkami na prawdę wysokiego poziomu z obu stron, tymbardziej że spotkanie będzie się odbywać w ramach Winter Classic 2012, także presja niewątpliwie ciążyć będzie na jednej jak i drugiej stronie. Poza tym ich pojedynki odkąd pamiętam zawsze stały na wysokim, wyrównanym poziomie. Spodziewam się więc sporego nakładu we wszystkie aspekty jednego jak i drugiego teamu, w szczególności defensywne, gdzie o golę na prawdę będzie ciężko biorąc pod uwagę &quot;rozmiar&quot; tego spotkania, czy siłę w obronie Rangersów i Lotników. Under moim zdaniem jest tutaj jak najbardziej na miejscu, zwłaszcza w takich spotkaniach, które smiało można rzec &quot;mianem tych z playoffów&quot;.

NY Rangers @ Philadelphia Flyers under 5,5 @1,72 / PinnacleSports ✅

W kolejnym meczu Canucks na własnej tafli podejmą Rekinów. Tutaj bardziej upatrywałbym się dość otwartego meczu, uwzględniając potencjał ofensywny obu ekip. Poza tym Rekiny po ostatnim spotkaniu u siebie z zeszłego tygodnia, gdzie przegrali po bardzo ładnym widowisku na pewno będą szukali rewanżu. I choć wynik zakończył się zwycięstwem 3:2 Nucks, to dużą rolę odegrali obaj goalie broniąc sporo strzałów. Mam nadzieję, że dziś w nocy ujżymy podobny obraz spotkania, gdzie o skuteczną grę i w rezultacie &quot;over&quot; nie powinno być trudno.

Ponadto ośmielę się zaryzykować typem na zwycięstwo Rekinów jako &#39;dog&#39; przy bardzo korzystnym kursie. Rekiny mieli 4 dni odpoczynku podczas gdy Nucks rozegrali w ciągu 8 dni (począwszy od zakonćzenia przerwy świątecznej) aż 5 nocnych spotkań, z resztą w ostatnim okresie zdarzały im się wpadki na własnym terenie, chociażby przegrana z Kings czy wcześniej z Flames. Poza tym Sharks na tle całego sezonu moim zdaniem lepiej radzą sobie w meczach wyjazdowych i dziś widzę spore value typując Sharks.

San Jose Sharks OT @ Vancouver Canucks @2,39 / PinnacleSports ✅
San Jose Sharks @ Vancouver Canucks over 5,5 @2,09 / PinnacleSports ⛔

Do powyższych meczów z NHL postanowiłem dodać jeszcze dwa typy, również overove. Nafciarze jak i Hawks strzelać potrafią, a w ich ostatnim meczu padło aż 11 goli (Oilers wygrali 9-2), dziś wątpie, by było podobnie jednak na pewno obie ekipy są w stanie się otworzyć, przedewszystkim solidne ostatnio Hawks, którzy strzelają sporo goli na własnych śmieciach. Liczę też na poprawę gry graczy z Edmonton, którzy gdzieś tam powolutku mam nadzieję szukają sobie w końcu wygranego meczu ..

Edmonton Oilers @ Chicago Blackhawks over 5,5 @1,91 / PinnacleSports ✅

Jako już ostatni mecz to pojedynek Kings i Avs. Kings prezentują się coraz lepiej; pokonali już Hawks i ostatnio Canucks, ponadto z meczu na mecz grają coraz efektowniej w ofensywie. I własciwie to liczę na podtrzymanie formy strzeleckiej w najbliższym meczu. Z drugiej strony Avs, którzy też w znacznym stopniu poprawili się, ostatnio nawet próbują na wyjazdach (pokonali ostatnio Kaczki 4-2). Sądze więc, że panowie z obu ekip potwierdzą swoją coraz to lepszą skuteczność z ostatnich spotkań. (w przypadku 5 goli = zwrot)

Colorado Avalanche @ Los Angeles Kings over 5 @1,77 / PinnacleSports ⛔

martsixa 16

martsixa

Użytkownik
Philadelphia Flyers - New York Rangers
Strzelec conajmniej jednej bramki Gaborik, M
2,80
Unibet

Na dziś wybrałem spotkanie z najlepszej ligi hokejowej na świecie czyli NHL, na przeciwko siebie staną dzis zawodnicy Philadelphi Flyers a New York Rangers. Jako mój typ wybrałem że zawodnik przyjezdnych Gaborik Marian strzeli bramke w regulaminowym czasie gry. Zawodnik ten w tegorocznych rozgrywkach zdobyl 22 bramki i zajmuje drugie miejsce w klasyfikacji najlepszych strzelców ligi. Rangersi obecnie zajmują 3 miejsce, a Flyers 6 miejsce w ogólnej tabeli NHL. Ostatni mecz między tymi drużynami odbył się 24 grudnia 2011 i w tym meczu Marian zdobyl jedną bramke. Od dwóch meczy jednak nie trafil do bramki rywali, mam nadzieje że dziś strzeli poraz kolejny.

amf 20

amf

Użytkownik
PHL Flyers - NY Rangers over 5,5 @2,20⛔
Bet365

Pojedynek na szyczie. Trzecia Philadelphia podejmuje u sibeie lidera Ny Rangers. Gospodarze u sibei graja dosyc slabo, ale w 15 meczach padlo tam az 105 bramek. Uwazam ze bedzie to bardzo wyrownany mecz, pelen walki z wieloma bramkami. Philadelphia bedzie chiala troche podereperowac bilans domowy zas NY bardzo dobrze sobie radza na wyjezdzie stad moj typ over 5,5

Dyscyplina: NHL
Spotkanie: Chicago - Edmonton
Typ: Chicago -1,5⛔
Kurs: 2,10
Buk: Bet365

Chicago spisuje sie na wlasnej tafli, poza porazka z bardzo dobrze spisujacym sie Detroit ostatnio wygrywali zdecydowanie spotkania w roli gospodarza. Na calkowicie innym biegunia jest Edmonton, sa oni druzyna fatalnie spisujacą sie na wyjezdzie. Przegrywaja tam niemal wszystko jak leci, a i u siebie czesto nie radza sobie ze sredniakami lub nawet slabymi druzynami. Na wyjezdzie zdolali wygrac 5 spotkan w tym sezonie. Mysle ze z duza lepsza druzyna jaka jest Chicago nie maja szans i przegraja to spotkanie zdecydowanie conajmniej 2 bramkami. Edmonton na wyjezdzie wygralo ostatnio 25 listopada ubieglego roku...

lutek 9,3K

lutek

Użytkownik
Flames nieco przystopowali na swoim road tripie przegrywając trzy spotkania z rzędu. Mimo wszystko grać na wyjazdach potrafią i miewają przebłyski, kiedy mogą przysporzyć kłopotów praktycznie każdemu. Jutro w nocy podejmą stołecznych, którzy na pewno są faworytem, ale czy są w stanie podtrzymać dobrą passę? pamiętamy bowiem wszyscy jak jeszcze nie tak dawno grali w kratkę. Postanowiłem więc dać szansę tutaj Płomieniom, którzy gdzieś tam mam nadzieję sprawią &quot;małą&quot; niespodziankę jak chociażby Oilers dzisiaj w Chicago.

Calgary Flames OT @ Washington Capitals @2,61 / PinnacleSports ⛔

Ciekawa sytuacja przedstawia się w tym spotkaniu, gdzie Leafs po trzech porażkach z rzędu na wyjazdach podejmą Lightings, którzy z koleji wygrali trzy razy z rzędu na swoim lodzie. Doceniam ich wyczyn, zważywszy na fakt ,że przed tymi &quot;wielkimi&quot; zwycięstwami grali na prawdę kiepsko i mało obiecująco. Dziś jednak mecz na wyjeździe , z ekipą po prostu lepszą jaką niewątpliwie jest Maple Leafs. Dodatkowo gram under 5,5

Tampa Bay Lighting @ Toronto Maple Leafs OT @1,74 / PinnacleSports ✅
Tampa Bay Lighting @ Toronto Maple Leafs under 5,5 @2,16 / PinnacleSports ⛔

Odmłodzony skład Nafciarzy w bardzo efektownym stylu pokonał dzisiaj w Chicago miejscowych Hawks. Wygrana na tyle dla nich znacząca, że potrafili w końcu przełamać słaby passę na wyjazdach. Dziś kolejny mecz, gdzie zmierzą się z nierównymi w tym sezonie ale zawsze groźnymi na swoim terenie Sabres. Nie zamierzam tutaj stawiać na Oilers, bo nie wydaje mi się by byli w stanie wygrać drugi mecz z rzędu jako autsider, tymbardziej że Sabres po trzech porażkach z rzędu dziś za wszelką cenę będą chcieli wygrać. Poza tym w ostatnich spotkaniach obie ekipy przyzwyczaili nas do oglądania wielu goli, tak też sądze że będzie tym razem. Stawiam over z małą nawiązką na na zwycięstwo Sabres.

Edmonton Oilers @ Buffalo Sabres over 5,5 @2,10 / PinnacleSports ✅

Jak wiadomo, Skrzydła to jedna z najsolidniejszych ekip w lidze, trzymają poziom od początku do końca, jedynie &quot;pod górkę&quot; zaczyna być w meczach wyjazdowych, tak też spośród 5 ostatnich spotkań 3 przegrali. Z drugiej strony Stars, którzy w ładnym stylu weszli w 2012 rok pokonując na własnym terenie Boston Bruins. Trudno więc wskazać tutaj potencjalnego faworyta, ponieważ mecz podejrzewam będzie niezwykle wyrównay. Jak dla mnie, najlepszą opcją będzie tutaj over i tak też zamierzam spróbować.

Detroit Red Wings @ Dallas Stars over 5,5 @2,08 / PinnacleSports ✅

Kolejny ciekawy mecz pomiędzy dwoma jeszcze nie tak dawno zawodzącymi drużynami.. Isles jak i Hurricanes z dnia na dzień robią coraz większe postępy, co - jak widać - powoli zaczyna przekładać się na wyniki. Isles kilka dni temu pokonali na własnym terenie w ładnym stylu Oilers, z koleji Hurricanes choć przegrali na wyjeździe w Tampie, tak przez większość spotkania nie wyglądali najgorzej, ale mimo wszystko lepiej radzą sobie u siebie. Tak więc dziś przed nimi szansa na odbicie sobie ostatniej porażki z 31 grudnia. Ciężko przychylić mi się tutaj do ewentualnego faworyta, więc zdecydowałem zagrać under licząc ,że będziemy świadkami wyrównanego, miłego dla oka meczu

New York Islanders @ Carolina Hurricanes under 5,5 @1,95 / PinnacleSports ⛔

Kolejny według mnie overovy mecz.. Kojoty to jedna z lepiej radzących sobie ekip na wyjazdach na wschodzie (lepsi są tylko Canucks), tak że strzelać potrafią i ostatnio pokonali nawet Wilds 4-2. I choć dziś w nocy przeciwnik na pewno solidniejszy, spisujący się nieźle na swoim terenie to myślę, że zdołają sobie postrzelać i mam nadzieję, że skuteczniej niż w ostatnim meczu z Predatorami, gdzie sytuacji było mnóstwo, jednak brakowało jedynie &quot;pomysłu&quot; na bramkarza gości.

Phoenix Coyotes @ St. Louis Blues over 5 @1,84 / PinnacleSports

A tutaj mały dubelek moim zdaniem na dwóch faworytów

St. Louis Blues &amp; Buffalo Sabres @2,52 / Bet365 ✅

snice 457

snice

Użytkownik
VS

St.Louis Blues - Phoenix Coyotes
Typ:Under 5.5
Kurs:1.57 Bet365

Nutki to ekipa typowo domowa która gra bardzo dobrze w defensywie.W bramce wystąpi dzisiaj Halak który według mnie nie jest dużo gorszy od Elliotta i też potrafi pokazać klase.Drużyna nutek oprócz absencji jednego z głównych zdobywców pkt mianowicie Alexandra Steen&#39;a nie jest jakoś poważnie osłabiona i powinni grac bez problemu swoje w związku z sytuacją jaka nastała u kojotów ;p.Kojoty to ekipa która potrafi zagrać spotkanie w którym zdobędą 1-2 bramki a równie dobrze potrafią wbić 5.Dzisiaj raczej wybiorą tą 1 opcje ^^ a to dlaczego...W bramce wystąpi kolejny raz rezerwowy Jason LaBarbera który zastępuje w bramce Smitha i nie idzie mu to jakoś bardzo źle.Poważnym problemem kojotów może być brak kilku zawodników takich jak Boyd Gordon(12pkt),Martin Hanzal(19pkt) oraz Rafi Torres(11pkt) , są to zawodnicy którzy mogą osłabić ofensywe kojotów którzy z rezerwowym bramkarzem i brakami w ofensywie będą chcieli zagrać mocno z tyłu i ostrożnie w ataku przez co nie powinni strzelić więcej jak 2 bramki...

majkelangelo 5

majkelangelo

Użytkownik
Dyscyplina: Hokej, NHL
Spotkanie: St. Louis Blues - Phoenix Coyotes
typ: Pheonix
Kurs: 3.50
Bukmacher: bet365
Analiza:
Dzisiaj w nocy zostanie rozegrane spotkanie pomiedzy ekipa dobrze grajacą u siebie &quot;Nutkami&quot; z St. Luis (3 wynik w tabeli we wlasnej hali), a druzyna Pheonix grajaca bardzo dobrze wyjazdy (4 wynik wg tabeli wyjazdow). W ciagu ostatnich 3 miesiecy druzyny zmierzyly sie ze soba 3 razy:
12/23/11 PHO 2 - STL 3
03/22/11 PHO 2 - STL 1
01/10/11 STL 3 - PHO 4
Z wynikow mozna wysnuc wniosek, ze druzyny sa wyrownane i tak w rzeczywistosci jest, St Luis jest niewiele wyzej w tabeli, ale jednak przegrali 2 z 3 spotkan. Zeby wybrac faworyta tego meczu nalezy sie kierowac obecna forma, a tutaj obie ekipy nie maja sie czym chwalic. &quot;Kojoty&quot; z Pheonix przerwali ostatnio zla passe 4 porazek z rzedu(wszystkie 1 bramka), wygrana z Minnesota 4-2. &quot;Nutki&quot; natomiast sa w trakcie serii 3 porazek: ulegli w Detroit 2-3, pozniej u siebie z Nashvile po rzutach karnych 1-2, i ponownie w Detroit 0-3. Wg mnie szanse sa wyrownane mniej wiecej 50-50 dlatego warto zagrac na Pheonix po takim kursie. Gdyby forma byla wyrownana sklanialbym sie do Nutek, ale mysle, ze lepsze humory panuja u Kojotow po ostatnim zwyciestwie i na nich tez stawiam.
Taki dalem typ w typach dnia. A co do analizy Snice&#39;a to zgadzam sie z nia. To bedzie spotkanie raczej underowe, ale obrona meczy sie nie wygrywa i kazda bramka bedzie cenna. Takie 2 bramki Kojotow moga wystarczyc do odniesienia zwyciestwa, ja osobiscie uwazam, ze bedzie 2-3.

konrado87 412

konrado87

Użytkownik

Nutki to jedna z czołowych drużyn w Konferencji Zachodniej grających na własnej tafli, do 31 grudnia deklasowały przyjezdne drużyny aż wspomnianego dnia po wyrównanym meczu polegli w rzutach karnych z Predatorami. Mimo iż wynik po 60 minutach był tylko 1:1 to tego meczu nie można uznać za nudnawy, dużo strzałów na bramkę z jednej jak i z drugiej strony jednak bramkarze tego dnia byli w świetnej formie i dopiero po rzutach karnych bramkarz Nutek mógł być z siebie mniej zadowolony. Kojoty ostatnio nie radzą sobie najlepiej, niestety braki kadrowe mocno osłabiły zespół. Cztery porażki z rzędu pod koniec roku dokładnie to obrazują. dopiero w Nowy Rok udało się Kojotom przełamać i wygrać z Minnesotą (4:2) ale warto tu wspomnieć że Dzikusy też są ostatni mocno osłabieni co odbija się niekorzystnie na ich wynikach. Jak już wcześniej wspominałem Nutki są bardzo trudne do zatrzymania w St Louis i nie sądzę aby osłabionym Kojotom udało się tutaj odnieść korzystny rezultat

Typuje:
St. Louis Blues -1,5 2.70 ✅ 1:4

stardog 250

stardog

Użytkownik
Capitals - Flames 1
Fakt, ze zagrane rano (zanim dowiedzialem sie o mieszaniu w piatkach i braku Semina-choc ten mimo pobudki w jakiejs szczegolnej formie nie jest). Za typem przemawia niezla postawa Caps w domu, nie prezentuja jeszcze tego na co ich stac, ale potrafia sie zdobyc na zrywy w trakcie ktorych odwracaja wynik meczu (w ten sposob wlasnie pozbawili mnie solidnej kasy z trebla w Columbus ???? . W bramkach dzis Vokoun i Kiper. Czech ostatnio w niezlej formie i mam do niego wieksze przekonanie niz do Neuvirtha. Calgary po kilku niezlych meczach, w ktorych ograli m.in Red Wings (dom) i Canucks (wyjazd), notuja pasmo 3 porazek. Ogladalem 2 tercje w Nashville i mimo szybko zdobytego prowadzenia Plomienie zagraly bardzo slaby mecz. Do postawy zwodnikow z pola dostosowal sie Kiper puszczajac prawie wszystko co lecialo w jego strone. Dzis bardzo wiele bedzie zalezalo wlasnie od niego i jesli nie odbuduje sie po wtopie z Preds to o zwyciestwo z Capitals bedzie bardzo trudno.

lutek 9,3K

lutek

Użytkownik
Canadiens nareszcie zakończyli ten nieszczęsny road trip w którym przegrali pięć z sześciu rozgrywanych spotkań. Doznali jedynie raz przebłysku w tamtym tygodniu pokonując Senatorów 6-2. Poza tym cały zespół grał od jakiegoś czasu na prawdę źle i mam nadzieję, że po tej kilku dniowej przerwie wyciągneli jakieś noworoczne wnioski i choć przeciwnik nie należy do najwygodniejszych, to zdołają wygrać swój pierwszy mecz na swojej tafli. Jets najlepsze wyniki osiąga głównie na własnym terenie, a na wyjazdach ten rezultat ma się nieco gorzej - tylko 4 zwycięstwa spośród 17 meczów. Uważam więc, że rywal z Winnipeg jest jak najbardziej do ogrania, zwłaszcza gdy sytuacja Habs nie robi się za ciekawa, więc na pewno głód zwycięstwa pozostanie po ich stronie. Ponadto komfort własnej tafli mam nadzieję zrobi tutaj robotę. Stawiam na Habs i dodatkowo gram over.

Winnipeg Jets @ Montreal Canadiens OT @1,80 / PinnacleSports ✅
Winnipeg Jets @ Montreal Canadiens over 5,5 / PinnacleSports ✅

Bruins podchodzą do drugiego już w tym roku meczu na wyjeździe, ostatni raz jako faworyt przegrali z Dallas Stars 4-2. Dziś przeciwnik równie wymagający, szczególnie na własnym terenie, jednak Bruins to ekipa na tle całego sezonu po prostu solidniejsza i równie dobrze grają na własnej tafli jak i na wyjazdach. Nie sądze więc, by przegrali swój drugi mecz z rzędu tymbardziej, że rywalizują z NY Rangers o fotel lidera w konferencji. Stawiam na Bruins, do tego dokładam over 5 (w przypadku 5=zwrot)

Boston Bruins -0,5 @ New Jersey Devils @2,13 / PinnacleSports ✅
Boston Bruins @ New Jersey Devils over 5 @1,85 / PinnacleSports ✅

W kolejnym meczu Ducks będą stali przed szansą zaistnienia w końcu na własnej tafli. Ich ostatni bilans jest tragiczny, przegrywają mecz za meczem, czasem nawet mając sporą przewage. Co ciekawe, nie tak dawno wygrali własnie z Rekinami na ich terenie i była to chyba jedyna wygrana spośród ponad 10 porażek jakie ostatnio zanotowali. Ducks jak mówie, mają sporą szansę nadchodzącej nocy, poza tym Sharks zaliczyli wielką wygraną w Vancouver, także mogą nieco luźniej podejść do tego meczu. Ja jednak pogram tutaj over uwzględniajac potencjał ofensywny obu ekip.

San Jose Sharks @ Anaheim Mighty Ducks over 5,5 @2,13 / PinnacleSports ⛔

Otrzymane punkty reputacji: +1
konrado87 412

konrado87

Użytkownik

Misie po czterech dniach przerwy wracają do gry, kontynuując podróż po Ameryce kolejny mecz rozegrają w New Jersey gdzie rywalizować będą z Devils. Najpierw może o Diabłach gdyż oglądałem ostatnio ich mecz, co prawda wyjazdowy ale akurat wyjazdy w grudniu były mocna strona zespołu z Jersey, teraz po Nowym roku niestety dwie porażki. Ostatni mecz grali w Ottawie, co prawda nie byli tam faworytami, ale pokazali, że mają ogromną chęć na zwycięstwo jednak mają problem z koncentracją i dowiezieniem korzystnego wyniku do końca mecz. Zagrali bardzo dobrą drugą tercje strzelając dwa gole, jednak trzecia tercja była już całkiem odwrotna, dużo błędów w obronie i mała skuteczność w ataku. Najpierw stracili bramkę w pierwszej minucie trzeciej tercji a następnie drugą grając z przewaga jednego zawodnika. W dogrywce cofnęli się już całkiem do obrony liczą na rzuty karne, jednak oblężenie bramki Diabłów przez Santorów było tak intensywne, że w ostatniej minucie dogrywki kapitalnym strzałem obok bramkarza popisał się Alfredsson dzięki czemu Ottawa zwyciężyła, moim zdanie zasłużenie. Po nie udanych meczach wyjazdowych Diabły wracają do siebie gdzie radzili sobie bardzo dobrze, szczególnie ostatnio pokonując 3:1 Pittsburgh i takim samy wynikiem Buffalo. Natomiast każdy wie, że Boston to jedna z najlepszych drużyn ligi NHL zarówno dobrze grają na w domu jak i na wyjazdach. Co prawda dopiero ostatni W Dallas ponieśli swoją pierwszą porażkę po serii czterech kolejnych zwycięstw wyjazdowych. Jednak warto podkreślić tutaj, że w Dallas nikomu nie gra się łatwo co pokazały dzisiaj Skrzydła wygrywając 5:4 co udało im się odskoczyć na jedną bramkę to Stars ich doganiali, ani przez chwile Detroit nie mogło być pewne zwycięstwa, ciągle czuli na sobie presje rywali. Boston Bruins na pewno są w stanie powalczyć z Diabłami ale o dobry wynik będzie pieklenie trudno, wszystko zależy jak do tego meczu podejdą Devils, jeżeli będą grać tak jak ostatnio z Ottawą to ja tutaj widzę pogrom przez Boston, natomiast jeżeli zagrają tak jak z Pingwinami czy Szabelkami to wtedy mogą liczyć na korzystny wynik. Ja jednak jestem zdania, że im Misie mają więcej przerwy tym są bardziej głodni gry i zdobywania bramek dlatego pokuszę się o ich zwycięstwo ale pamiętając, że Devils też nie są bez szans, wszystko zależy od tego jak podejdą do tego meczu, dlatego wysoki over też jest tutaj wskazany

Typuje:
Boston Bruins w czasie regulaminowym 2.0 ✅ 6:1
over 5,5 2,30 ✅ 6:1

Kaczory to chyba najbardziej nieobliczalna drużyna w NHL... potrafią ponieś kilka sromotnych porażek z rzędu aby następnie wygrać... np z Rekinami... w San Jose... 3:2 ale i wtedy nie wiadomo czy to Anaheim wznieśli się na wyżyny swoich możliwości czy to też San Jose nie docenili rywala i myśleli, że mecz sam się wygra... co prawda rekiny napierały w trzeciej tercji ale nie zdołały już zmienić losów tego spotkania. Z 38 strzałów tylko dwa zdołały znaleźć drogę do bramki. Teraz niewątpliwie Rekiny będą chciały się zrehabilitować Kaczorom za tę porażkę. Szanse mają duże, gdyż powinni być podbudowani wczorajszą wygraną w Vancouver. Ze swojej gry z Orkami też mogą być zadowoleni, szczególnie z drugiej tercji w której zdominowali rywali oddając znacznie większą ilość strzałów strzelili dwie bramki. Co ciekawe 0,2 sekundy zabrakło aby to Rekiny cieszyli się ze zwycięstwa w regulaminowych 60 minutach, niestety krążek do bramki Canucks wpadł tuż po końcowej syrenie. Szczęście w rzutach karnych uśmiechnęło się do San Jose. Anaheim pierwsze dwa mecze u siebie po powrocie do domu przegrali i to dosyć wysoko, najpierw z Vancouver 2:5 a następnie z 2:4 z Colorado. Warto zauważyć, że Kaczory ostatni mecz grali cztery dni temu ale czy tak długa przerwa wystarczy aby powalczyć z rekinami ? nie sądzę... Tym bardziej, że Rekiny są podbudowanie wygraną z Canucks no i muszą gonić czołówkę, ponieważ po nie udanej serii wyjazdowej (cztery porażki) między początkiem a połową grudnia spadli w Konferencji Zachodniej aż na dziewiąte miejsce.

Typuje:
San Jose wygra w czasie regulaminowym 2,05 ✅ 3:1
Ducks under 2,5 1,90 ✅ tylko 1

Otrzymane punkty reputacji: +6
kosmo83 3

kosmo83

Użytkownik
MONTREAL CANADIENS - WINNIPEG JETS
TYP:MONTREAL
KURS:1.76
BUKMACHER:BET365
ANALIZA:
Kanadyjczycy są z lekka podłamani ostatnimi porażkami czas na przełamanie z atlantą ,która co prawda ma na rozkładzie takie ekipy jak toronto czy kings ale myślę że ich siła uderzeniowa na tym razem na wyjeździe zmaleje a gospodarze zmotywowani w końcu przerwą to błędne koło porażek i pokaże pełnie swoich możliwości w tym meczu,choćby mieli wygrać dopiero po dogrywce czy karnych to tak czy inaczej powinno się na nich postawić w tym meczu i tak tez uczynię rozpoczynając swoje granie własnym systemem od 100zł

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom