>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

NHL - sezon 2011/2012

Status
Zamknięty.
T 10

tomasz_belka

Użytkownik
Vancouver Canucks-Minnesota Wild
typ: Vancouver✅✅✅
kurs:1,75
bukmacher: Doxxbet
Nie będę za bardzo się rozpisywać. Co gra ostatnio drużyna Dzikusów chyba, każdy widzi. Po fantastycznym początku , rywale pokazują im miejsce w szeregu. Z kolei o sile ofensywnej Orek też chyba każdy wie. Vancouver po dwóch porażkach z rzędu będzie chciało pokazać klasę swoim kibicom i z kim jak z kim, ale z Wild w takiej formie muszą wygrać i to wysoko.
dodatkowy typ:
Canucks(-1,5) - Wild 1✅✅✅
bukmacher :betsson
kurs:2.15

Otrzymane punkty reputacji: +2
konrado87 412

konrado87

Użytkownik

We wczorajszej analizie chwaliłem Sharks za dobry występ w Vancouver i zapowiadałem, że podbudowani tamtym meczem przystąpią zdeterminowani do meczu z Kaczorami. Fakt wygrali 3:1 ale był to bardzo, bardzo słaby mecz w wykonaniu Rekinów. Jak to miało miejsce w San Jose tak i u siebie Kaczki uderzyły od pierwszej minuty. Już po dwóch strzałach na bramkę gospodarze unosili kije w górą ciesząc się ze zdobytej bramki jednak to wszystko na co było stać kaczory w pierwszej tercji. Po straconej bramce Rekiny rzuciły się do odrabiania strat, jednak żaden z 12 strzałów które oddali w pierwszej tercji nie znalazł drogi do bramki. Druga tercja to także napierania Rekinów na bramkę gospodarzy, jednak ta dalej jak za zaczarowana, do czasu... w 16 minucie dopiero 22 strzał San Jose znalazł drogę do bramki, co ciekawe 27 sekund później było już 2:1 dla Rekinów. Gapiostwo Kaczorów, czy szok po straceniu bramki ale zero koncentracji po rozpoczęciu gry i kolejna stracona bramka. Jednak po zdobyciu drugiej bramki Rekiny głównie cofnęli się do obrony, przez co to teraz Kaczory przejęły inicjatywę i zaczęły napierać, ale wynik w drugiej tercji już się nie zmienił. Trzecia tercja to już całkowita dominacja Kaczorów, gdyby ta drużyna miała dobrego strzelców na miano Detroit czy Bostonu to by wymietli z hukiem Rekin z własnej tafli, ale niestety huk był ale tylko krążka odbijającego się od bramki San Jose... i niestety po jednym takim odbiciu krążka od bramki San Jose poszła szybka, celna kontra na bramkę gospodarzy zakończona golem. Obrona Rekinów miała w tym meczu więcej szczęścia niż umiejętności natomiast linia ofensywna odwrotnie, co z tego, że atakują, napierają, skoro dopiero po 21 strzałach w końcówce drugiej tercji pada pierwsza bramka. Na temat Columbus dużo nie napiszę, bo niestety dawno nie oglądałem ich meczu, ale jak to wcześniej pisałem mimo, że jest to drużyna która okupuje sam duł ligi NHL to walczy w każdym meczu do końca tracąc i zdobywając dużo bramek, czasami zdarzają im się przebłyski i potrafią wygrać z najlepszymi, ale to czasami, gdyż jest to chyba najgorzej poukładana drużyna w lidze. Potencjał mają ogromny. Można by ich porównać do dużego pudełka puzzli w którym są wszystkie elementy tylko brakuje osoby która to poukłada i ogarnie w jeden spójny obrazek. Kurtki ostatni mecz grały pierwszego stycznia więc na mecz z San Jose powinni być mega skoncentrowani i wypoczęci co innego Rekiny które rozegrały dwa ciężkie spotkania, najpierw w Vancouver i dziś w Anaheim na pewno są już mocno zmęczeni co pokazali dziś w trzeciej kwarcie, dlatego przestrzegam dziś brania do kuponów San Jose po śmiesznym kursie 1.6... nie mówię, że tego meczu nie wygrają ale wypoczęte Kurtki mają ogromną szanse na sprawienie niespodzianki. Bardziej bym się skłaniał tu ku overowi 5,5 gdyż Kurtki potrafią nawet najlepszym wcisnąć kilka goli tym bardziej, że są wypoczęci a zmęczone Rekiny na pewno będą napierać w pierwszej i góra drugiej tercji gdzie ze swoim szczęściem strzeleckim powinni coś wbić. Natomiast w trzeciej San Jose powinni już osłabnąć jak wczoraj w Anaheim i tu widzę największą szanse dla Columbus.

Typuje:
Zwycięzca 3 tercji: Columbus Blue Jackets 3.60
over 5,5 2.0
Columbus over 2,5 2.15

szydlorus 8

szydlorus

Użytkownik
Witam was sledze ostatnimi czasy wszystkie mecze NHL nawet ogladam ???? i w oko wpadl mi na dzisiejsza noc ten mecz mianowicie Rangersi stana na przeciwko gracza z Florydy ostatni mecz mecz zakonczyl sie zwyciestwem Rangersow na wyjezdzie a takze zwyciestwem Rangersow u siebie w obu spotkaniach strzelili duzo goli 6-1 u siebie i 4-1 na wyjezdzie osberwowalem spotkanie graczy Rangers z graczami z Philadelphi w 1 tercji byl remis 0-0 w 2 Rangersi przegrywali juz 0-2 mimo to zdolali pokonac i wygrac ostatecznie 2-3 uwazam ze to bardzo dobra druzyna mogaca wygrac z kazdym co nie raz potwierdzala a nie czarujmy sie gracze z Florydy nie sa tak wymagajacy jak phila czy inne zespoly stawiam dzis na wysoka wygrana Rangersow choc wiadomo jest to NHL i wszystko zdarzyc sie moze ps zagralem na nich dzis 200 zl mam nadzieje ze mnie nie zawioda ????

New York Rangers vs Florida Panthers
Typ 1 60&#39; Regulaminowy czas gry
Bukmacher: Expekt
Kurs 1.85
Dorzucam także
Over 5.5 2.15
1 tercja win Rangers 2.40

Otrzymane punkty reputacji: +8
lutek 9,3K

lutek

Użytkownik
Popołudniu podam kilka meczów, jednak teraz już zagrałem Jackets jako mojego &quot;cichego doga&quot;. Wszyscy wiemy jak ekipa kurtek spisuje się na tle całego sezonu, gdzie kilka porażek z rzędu to u nich norma a zwycięstwa w regulaminowym czasie to niecodzienność. Jednak czy na wyjeździe czy u siebie, strzelać gole potrafią każdemu i często przegrywają po wyrównanych, niejednostronnych meczach. Ostatnio przegrali z Caps, jednak dwa dni przed zdołali pokonać Stars na ich terenie. Dziś kolejna szansa dla nich z ekipą Rekinów, którzy grali dzisiaj nocny mecz wyjazdowy z Ducks. Jackets z koleji podejdą do tego meczu po 5 dniowej przerwie, więc będą bardziej wypoczęci. Moim zdaniem rządni zwycięstw mogą sprawić tutaj niespodziankę, bowiem Sharks wygrali dwa ostatnie mecze wyjazdowe i na ogół lepiej spisują się własnie na wyjazdach niż na swojej tafli, a jak już wspominałem Kurtki podejdą do spotkania wypoczęci i uważam, że warto w tym przypadku łapać po takim kursie, nawet z tego względu że są nieprzewidywalni i potrafią w danym dniu pokonać każdego.

Columbus Blue Jackets OT @ San Jose Sharks @2,97 / PinnacleSports ⛔
Columbus Blue Jackets @ San Jose Sharks over 5,5 @2,97 / PinnacleSports ⛔

Drużyna Dallas podoba mi się coraz bardziej, przedwczoraj pomimo przegranej z Wings i de facto wynik zakończył się 5-4, to nie wyglądali najgorzej. Wcześniej na własnej tafli zdołali przecież pokonać rewelacyjne ostatnio Bruins.. Tej nocy przeciwnik na tyle niewygodny, co również dobrze grający na własnym lodowisku, jednak zamierzam dać szansę Gwiazdkom. Potrafili ograć Bruins, potrafili dotrzymać kroku Wings , więc mogą również pokusić się o wygraną w Nashville.

Dallas Stars OT @ Nashville Predators @2,20 / PinnacleSports ✅

Tutaj typ na Lightings na pewno o wiele bardziej ryzykowny jak w przypadku Stars, ponieważ ostatnie swoje dobre wyniki (wygrana chociażby z Flyers czy z Habs) osiągneli na własnej tafli. Przedwczoraj zaczęli road trip i niestety doznali mocnego lania od Leafs. Dziś ich przeciwnik może niezbyt zadowalający swoją grą ostatnio, jednak bardzo skuteczny i konsekwentny jeśli chodzi o kończące wyniki, wygrali bowiem trzy ostatnie mecz dopiero po dogrywkach. A przecież z Flames przegrywali już 3:0 wyciągając na 4:3, czy ostatnio z NJ Devils odrabiali straty przy wyniku 2:0 kończąc w rezultacie po dogrywce 3:2. Dam szansę tym razem Lightings, którzy mam nadzieję zaczną również na wyjazdach grać skutecznie i z polotem. Dodatkowo under.

Tampla Bay Lightings OT @ Ottawa Senators @2,20 / PinnacleSports ⛔
Tampla Bay Lightings @ Ottawa Senators under 5,5 @2,06 / PinnacleSports ✅

Tutaj sprawa jest prosta; obie ekipy nie strzelają zbyt dużo bramek ostatnio i do tego dochodzi fakt bardzo dobrej defensywy NY Rangers na czele z Lundqvistem w bramce, który po prostu dał popis w ostatnim meczu z Flyers. Koty prawdopodobnie będą chciały się zrewanżować za ostatnią porażkę na swoim terenie, co na pewno będzie trudne ale nie spodziewam się tutaj otwartej gry z jakimś wielkim nakładem w ofensywe. Stawiam under (w przypadku 5=zwrot).

Florida Panthers @ New York Rangers under 5 @2,14 / PinnacleSports

Nutki w końcu po feralnym, nieszczęsliwym meczu z Preds zdołali otworzyć swój ogień przedwczoraj z Kojotami, co zaowocowało 4 bramkami, jednak mogło być na pewno więcej. Nafciarze z koleji przegrali swój mecz w Buffalo, ale wcześniej bardzo nieoczekiwanie pokonali w Chicago Hawks. W obu meczach strzelili &quot;kilka&quot; bramek, tak więc dzisiaj przed nimi kolejne trudne zadanie, by zdobyć St. Louis, co na pewno nie będzie łatwe ale sądze, że trochę sobie postrzelają a linia jak najbardziej do przyjęcia. (w przypadku 5=zwrot)

Edmonton Oilers @ St. Louis Blues over 5 @1,77 / PinnacleSports ✅

Już nie wiem który raz z koleji zamierzam postawić over w meczu Kings i ostatnio niestety przeważnie były zwroty albo przegrane. Grają dobrze w defensywie i choć sporo atakują , to nie mogą tego sukcesywnie skończyć z golem w siatce (strzelają, ale niewiele). Mam nadzieję że tym razem z Kojotami ,którzy zbyt rewelacyjnie nie grają w defensywie to się zmieni, ponadto sami potrafią strzelać, tymbardziej na wyjazdach więc zaryzykuje po raz kolejny overem. (w przypadku 5=zwrot)

Phoenix Coyotes @ Los Angeles Kings over 5 @1,87 / PinnacleSports ⛔

Bardzo, bardzo słabo...............

stardog 250

stardog

Użytkownik
Boston - Calgary 1 -1,5
Dziś na pierwszy rzut idą Niedźwiadki. Bostończycy długo wchodzili w sezon notując w październiku bardzo kiepską serię, ale odkąd seria ta się skończyła Miśki jadą jak buldożer masakrując wszystko na swej drodze. Bardzo agresywna, twarda gra i walka o każdy krążek to dewiza tej drużyny. Dwóch znakomitych bramkarzy i mimo, że dziś w bramce najprawdopodobniej stanie Tukka Rask (chwila odpoczynku dla Thomasa przed meczem z Canucks) nie mam najmniejszych obaw. Bardzo rzadko tej drużynie przytrafiają się &quot;klopsy&quot; (lub co gorsza &quot;seryjne klopsy), grają równo przez cały mecz. Dziś w Bostonie Płomienie kończą swój nieudany (mimo dobrego początku) road trip i myślę, że jadą na ten mecz licząc się z porażką - świadczyć o tym może też zmiana w bramce (choć Kiper nie prezentował się ostatnio zbyt dobrze to właśnie za nim przemawia doświadczenie i chcąc zagrozić mistrzom Sutter powinien wg mnie postawić na niego). Dziś szansę na skonfrontowanie się z napastnikami Bruins dostanie Leland Irving i nie sądzę by miał wyjść z tej próby obronną ręką. Więcej na temat Calgary nie piszę, bo wspomniałem już co nieco w swojej poprzedniej notce przy okazji meczu w Waszyngtonie. Jako, że kurs na reg. time win nie powala, a nie chcę grać ako wybieram Boston -1,5.

snice 457

snice

Użytkownik
z Braku czasu screen i kilka zdań..
Boston to raczej formalność ze stylem gry jaki aktualnie prezentują i mam tutaj nadzieje że uporają się z tym do 30 minuty meczu ???? Przy ostatnio słabej grze płomieni nie powinni mieć większych problemów a tym bardziej na własnej tafli.Rangers ostatnio w wyśmienitej formie czego nie można powiedzieć o Panterach.Strażnicy potrafią wygrać z najlepszymi na wyjazdach a za przykład można podać ostatni mecz w Philadelphi.U siebie jednak grają nieco lepiej ???? gdzie osiągnięcie celu przy ostatnio słabej postawie Panter nie powinno napotkać większych problemów a liczę tutaj na wynik coś w okolicach 4:1-4:2.St.Louis to ekipa która w domu potrafi pokonać każdego.Potrafią wbić 4-5 goli najlepszym przy tym tracąc na prawdę nie wiele a to co robią ze sporo słabszymi ekipami to miód malina ???? .Oilers to ekipa z potencjałem ale jednak domowa i głównie tam stawiają większy opór.Mają młody i zdolny skład ale jeszcze niedoświadczony i nie zgrany.No i nieszczęsne rekinki moje na których prawie zawsze się przejeżdżam ???? ale myślę że nie dzisiaj.. oby.Ostatnio niby w słabszej formie ale porównując to co wyprawiali w meczach z Kings czy z Anaheim (wcześniejszy , nie wczorajszy) to niebo a ziemia...Ludzie tutaj mówią o zmęczeniu Rekinów , może i słusznie ale ja myślę że własna hala doda im skrzydeł gdzie przy otwartej grze kurtek i swojej defensywie nie powinni mieć większych problemów.Caolumbus niby ostatni ale na takiego nie wygląda.. tak jak ktoś tutaj wspomniał (chyba Konrado) to ekipa &quot;puzzli&quot; tylko nie ma ich kto poukładać i na to się nie zanosi w najbliższym czasie.To co zdobyli na wyjazdach to punkty praktycznie tylko zdobyte za dogrywkę i tego jak widać się trzymają ale jednak myślę że nie dzisiaj .. nie ta liga chłopcy ????

michbrze 387

michbrze

Użytkownik
Tam chyba nie mogę spamować więc wypowiem się tu. Może i jestem wariat ale nie wierzę w dzisiejszy dzień ???? Flames mogą zrobić niespodziankę, lubią to robić i wygrać bądź chociaż zremisować z Bostonem który nasycony piękną serią zwycięstw (nie licząc wtopy z gwiazdami) przyjmie dzisiejszy mecz pół serio pół żartem. W przeciwieństwie do niedźwiadków, płomyki muszą coś udowodnić swoim fanom ???? Drugi argument który kusi mnie do obstawienia płomieni to to że w bramce Bostonu stanie prawdopodobnie Tuukka. Jest dobry ale po bitwie o puchar dalej jestem zafascynowany Timem. Kolejna kontrowerjsa: Rangersi z Florydą. Tu już czysta intuicja. Mam jakieś mieszane uczucia co do Rangersów, Floryda też lubi pocisnąć w dupala, no i w bramce Rangersów Biron zamiast rewelacyjnego Lundqvista . Jednak najbardziej zdradliwy wydaje mi się mecz Rekinów z Kurtkami. Zmęczenie Rekinów daje się we znaki, co było widać we wczorajszym meczu z Kaczkami. To + świetna postawa Kurtek, co już wszyscy zauważyli, może zrobić niespodziankę, zwłaszcza że Kurtki lubią obudzić się po serii klęsk i rozwalić dobry zespół. Stawiam dziś na przekór wszystkim pojedynczo te 3 mecze z podpórkami, skromnie za dyszke każdy, bo biedny ze mnie student jest ???? Powodzenia wszystkim i nie życzę Wam żeby moje proroctwa się spełniły :p

snice 457

snice

Użytkownik
w bramce Flames wystąpi Irving który raczej średni poziom prezentuje a Rask nie jest zły ???? U panter tak samo rezerwowy Clemmensen który według mnie jest gorszy od Birona który również prezentuje wysoki poziom a na wpadkę Skarks bym raczej nie liczył ;) może z jakimś handi.. czuję tutaj że mocno pocisną przez pierwsze 30-35 min i walną te 3-4 bramy(kurtki myślę że 1) i wtedy kurtki zaczną grać ale przy defensywie sharks mało czasu może być ???? nie mówię że nie mają szans ale myślę że przez pierwsze 2 tercje za mocno dostaną, jutro do kasacji ????

klawisz902 1

klawisz902

Użytkownik
Ottawa Senators - Tampa Bay Lightning over 6 ⛔ ⛔ ⛔
2,050 | 5Dimes

Z czterech ostatnich spotkań Tampa wygrała trzy i wyglądało na to, że ta drużyna wróciła na &quot;właściwe tory&quot;, ale dwa dni temu pojechali do Toronto i tam sromotnie przegrali 3-7, co zepsuło ich dobrą passę. Lightning nie mają specjalnych kłopotów ze strzelaniem bramek, zdobyli ich średnio 3,60 gola na mecz w ciągu ostatnich pięciu spotkań i 2,82 gola na mecz w sezonie, co daje im niezłe dwunaste miejsce w NHL. Jednak ich obrona to już prawdziwy problem, żeby nie powiedzieć katastrofa. Tracą średnio 3,39 bramki na mecz, co stawia ich na szarym końcu w lidze. A czy wiecie kto jest tylko dwa miejsca wyżej? Ottawa Senators! Ottawa, Carolina i Tampa - to outsiderzy ligi w tej klasyfikacji. Sens tracą średnio 3,38 bramki na mecz w tym sezonie, a zdobywają 3,08 gola na mecz, co daje dobre ósme miejsce w NHL. Senators tracą 3,38 bramki na mecz u siebie, a Lightning 3,73 bramki na wyjeździe. Obaj dzisiejsi starterzy (Anderson i Roloson) też nie mogą poszczycić się dobrym GAA (odpowiednio 3,19 i 3,81) jak i SV% (.899 i .882), co daje powody sądzić, że over w tym spotkaniu jest wielce prawdopodobny. Te dwa zespoły spotkały się tylko raz w tym sezonie, gdzie wynik też był overowy. Ottawa wygrała u siebie 4-2. Pamiętam, że to spotkanie charakteryzowało się bardzo wysokim tempem gry i każdy zespół oddał ponad 30 strzałów w światło bramki. Dziś zagrają dwa najgorsze zespoły pod względem obrony i dwie formacje atakujące, które sklasyfikowane są w górnej połowie tabeli ligi. Tu nie może być inaczej, jak tylko overowo. Dużym zaskoczeniem będzie inny wynik.
Edit: Jednak wczoraj Lightning mieli ogromne problemy ze strzelaniem bramek!!!

michbrze 387

michbrze

Użytkownik
co do Irving&#39;a to zaimponował mi chłopak meczem 16 grudnia kiedy to wyłożyłem pieniążki na Vancouver, bo se myśle a tam taki nowicjusz na bramce to będzie pestka, a tu na 30 strzałów wpuścił jednego, wygrana i man of the match ???? Następny mecz zagrał z Floridą, znowu na czołówce &quot;3 stars&quot; z 41 strzałami, 2 wpuszczonymi doprowadził do OT. Następnie z Ottawą również doprowadził do dogrywki. Myśle że ten młodziutki Goalie ma potencjał, w whlu też nie radził sobie źle. Do Panter to po prostu przeczucie jak już mówiłem, a o Sharksach też tłumaczyłem jakie mam zdanie w tym momencie, zbyt duże zmęczenie, co można było zaobserwować wczoraj. Myśle że będzie wręcz odwrotnie, pach pach Rekiny dostaną parę brameczek od napalonych Kurtek, nie zdążą się otrząsnąć i nieszczęście gotowe ;)

kosmo83 3

kosmo83

Użytkownik
TORONTO MAPLE LEAFS - WINNIPEG JETS
TYP:TORONTO
KURS:1.62
BUKMACHER:BET365
ANALIZA:
Kanadyjczycy w końcu załapali właściwy rytm i myślę że tak pozostanie w trzech najbliższych meczach u siebie a najbliższą ich ofiarą będą Jetsi którym powinni się z nawiązką zrewanżować za niedawną porażkę 2:3.Z pełnym przekonaniem zagram ten typ za wygraną z mojego po przedniego typu nhl.

lutek 9,3K

lutek

Użytkownik
Pingwiny na swoim terenie podejmą dziś w nocy dobrze spisujących się ostatnio Strażników. Jakkolwiek by na to nie patrzeć, przegrali swoje dwa ostatnie spotkania, najpierw z Flyers na własnej tafli i dzień później gościnnie w New Jersey. Dziś spodziewam się odwrotu sytuacji, tymbardzej że Pingwiny nie grali jeszcze w tym roku, więc na pewno są wypoczęci i uważam, że odpowiednio przygotowani do tego meczu. Dodatkowo over. (w przypdku 5=zwrot)

NY Rangers @ Pittsburg Penguins OT @1,79 / PinnacleSports ⛔
NY Rangers @ Pittsburg Penguins over 5 @1,79 / PinnacleSports ⛔

Sabres na wyjazdach strzelają niewiele, z koleji Huragany co prawda ostatnio rozegrali kilka overowych meczów, ale niejednokrotnie udowodnili że na własnej tafli potrafią kontrolować do końca przebieg gry i grać skutecznie w defensywie. Ostatnie undery w meczach obu drużyn przeważnie kończyły się zgodnie z planem, dziś zamierzam spróbować jeszcze raz.

Buffalo Sabres @ Carolina Hurricanes under 5,5 @1,86 / PinnacleSports ⛔

Dwie ekipy, które wiele goli nie strzelają. Ponadto Devils grają nieźle w defensywie na swoim terenie patrząc na dotychczasowe rezultaty. Poza tym biorąc pod uwagę ich ostatnie dwa mecze, to ciężko powiedzieć jak będzie się przedstawiał atak gospodarzy. Przegrali ostatnio 6-1 z Bruins a wcześniej po dogrywce 3-2 z Senatorami. Stawiam na under w tym meczu. (w przypdku 5=zwrot)

Florida Panthers @ NJ Devils under 5 @2,10 / PinnacleSports ⛔

Czyż po ciągłych niepowodzeniach Kaczorów, dodatkowo trzech ostatnich porażkach na własnym lodowisku, nie dać im znów szansy? Ja w to wchodzę, tymbardziej że w porównaniu do Sharks, Canucks czy nawet ostatnio Avalanche - Islanders choć poprawili swoją grę nie dorównują jeszcze w pełni tym ekipom. Kaczki na wyjazdach są ostatnio bezużyteczni, ale na własnej tafli zawsze mają szansę i tylko w Anaheim mogą zacząć póki co zwyciężać i powoli (mam nadzieję) odbudowywać się na tle ligi. Stawiam na Ducks jednocześnie dając im już &quot;tysięczną&quot; szansę w tym sezonie

NY Islanders @ Anaheim Mighty Ducks OT @1,85 / PinnacleSports ✅

ubereem 49

ubereem

Użytkownik
Colorado Avalanche u Chicago Blackhawks
Typ : 2
Kurs: 1,75
New York Rangers u Pittsburgh Penguins
Typ : Powyżej 5
Kurs: 1,91
bwin
Na pewno nie będzie to łatwe spotkanie dla Hawks, myślę jednak, że gorycz dwóch ostatnich porażek z Flayers i Edmonton da im odpowiednią motywację do wygrania tego meczu. Początek roku nie był dla nich zbyt dobry, dwie porażki oraz brak wygranej, przegrana z Flayers golem w ostatniej minucie. W przypadku Colorado jest całkiem odwrotnie, wygrali 3 ostatnie spotkania (LAK, Duck, Phoenix), lecz myślę że jak przyjdzie zmierzyć się z lepszym przeciwnikiem... dobra passa Colorado się skończy. Dochodzi do tego aspekt swojej tafli.
W przypadku drugiego spotkania miałem postawić na pingwinów lecz po dłuższym czasie stwierdziłem, że Strażnicy to zbyt wymagający przeciwnik i zbyt duże ryzyko nie jestem przekonany co do głosów, że własna tafla pomoże pingwiną ( obym się mylił lubię tą drużynę). Postawiłem więc na over 5 ( w przypadku 5 = zwrot), Pingwiny będą miały na pewno szansę wygrać to spotkaniem długa przerwa ( nie grali w tym roku), będą przygotowani i wypoczęci.

szydlorus 8

szydlorus

Użytkownik
Dzis w nocy a dokladnie 4 rano naszego czasu zostanie rozegrane spotkanie wyspiarzy z kaczorami uwazam ze kaczory prezentuja sie najsłabiej z calej ligi NHL .
Kaczki to druzyna ktora ma najgorszy bilans meczow u siebie z calej ligi natomiast bilans wyspiarzy w meczach wyjazdowych takze nie powala z nog jednak ostatnio wyspiarze wygrali 3 mecze z rzedu z Carolina na wyjezdzie 3-4 z nafciarzami ktorzy sprawili ostatnimi czasy sporo zamieszania wiadomo zwyciestwo na Chicago walka z st luis itp a takze wyspiarze ograli Calgary Natomiast kaczka rzadko zdarza sie wygrywac i na to licze dzisiaj zwysciesto dla wyspiarzy
Anaheim Mighty Ducks - New York Islanders
Typuje: New Yors Islanders win Regulaminowy czas gry 60&#39;
Bukmacher:Bwin
Kurs: 2.65
dodatkowo Zwycięzca 3 tercji: New Yors Islanders 2.75
Na 2 mecz jaki sie zdecydowalem dzis postawic jest mecz pomiedzy diablami a panterami ogladalem wczorajszy mecz panter z rangersami ktory niestety mi nie siadl
odziwo pierwsi na porwadzenie wyszli gracze panter i dosc dobrze sie bronili dopiero pod koniec 1 tercji straznicy zdolali wyrownac ogolnie wiekszosc meczu dominowali gracze straznikow i przecieralem oczy ze zdumienia ze tego meczu nie wygrali w regulaminowym czasie gry a mielu ku temu okazje uawazam ze gracze panter beda zmeczeni tym mecze caly mecz sie bronili walczyli do konca co im i tak nie pozwolilo odniesc sukcesu mysle ze gradze z New Jersey beda w lepszej formie co prawda 2 ost mecze przegrali w tym z bostonem 6-1 ale nie ma co sie dziwic wystarczy popatrzec na gre bostonu i wyniki stawiam tutaj na pewne zwyciestwo graczy z New Jersey
New Jersey Devils - Florida Panthers
typuje: New Jersey Devils 60&#39;
Kurs: 2.05
Bukmacher:
Bwin
dodatkowo dorzucam
Over: 5,5 2.30

J 7K

juanroman08

Forum VIP
Pittsburgh Penguins vs New York Rangers
Widzę że zdecydowana większość w spotkaniu Pingwinów ze Strażnikami
zabezpiecza overek pełną 5, ja natomiast zdecyduję się na opcję powyżej 5.5
Spotykają się dwie bardzo dobrze ofensywnie usposobione drużyny, które również należą do jednych z lepiej broniących, zwłaszcza tyczy się to Rangers którzy tylko w dwóch spotkaniach na 10 odbytych stracili więcej niż dwie bramki. Twarda ręka trenera NYR daje w końcu efekty. Dziś w postaci faworytów są co prawda gospodarze, jednak ja wcale bym ich tak nie faworyzował, zwłaszcza że Strażnicy poza wpadką w Waszyngtonie, naprawdę spisują się wyśmienicie. Jeśli chodzi o Pingwiny to ostatnie spotkania może i nie należały do udanych, jednak patrząc na ich wahania formy można to sobie jakoś wytłumaczyć, Pittsburgh ostatni swój mecz grał jeszcze w starym roku, tak więc gracze mieli dużo czasu aby odpocząć i poczuć głód gry, dziś okazja świetna by z dobrej strony zaprezentować się przed własną publiką, a biorąc jeszcze pod uwagę fakt iż jest to pojedynek zespołów z jednej dywizji, zawodnicy powinni być zmotywowani podwójnie. W ostatnich 4 spotkaniach obu ekip padały wyniki overowe, co świadczy o tym że mecze tych drużyn bardziej skupiają w sobie popisy strzeleckie niż twardą obronę i brak dostępu do bramki. Obie drużyny bez żadnych zmian w składzie także mam nadzieję iż zobaczymy ciekawe widowisko w którym nie zabraknie bramek ;)
Propozycja: over 5.5

yem-uoniaki 4,1K

yem-uoniaki

Użytkownik
Miałem mieć dużo wolnego czasu, a tymczasem jest inaczej. No cóż, może nie trzeba było zbyt wcześnie się cieszyć, mam nauczkę. Szczęśliwego Nowego Roku życzyć już raczej nie wypada.. ale na wszelki wypadek - Szczęśliwego Nowego Roku ! Styczeń zacząłem dobrze, szczęście mi dopisywało, ale to dopiero styczeń - tak więc mogę jeszcze, w swoim stylu, wszystko popsuć ;)
Carolina Hurricanes - Buffalo Sabres ✅✅✅✅✅ gol, dwie asysty, zawodnik meczu
Eric Staal strzeli gola w meczu
3,90 betsson

Taki kurs biorę bez wahania się. Eric powoli przejmuje inicjatywę w zespole. Inicjatywę, którą miał w każdym z poprzednich sezonów, kiedy to bez niego Hurricanes utonęliby w ligowej tabeli (na szczęście nie imają się go kontuzje). Pan Skinner wciąż odpoczywa, tak więc TOI Staal&#39;a, już i tak niesamowity, zostaje jeszcze bardziej zwiększony, i możemy stawiać go na równi z przeciętnym obrońcą. Długotrwały kryzys formy ma już powoli za sobą, kryzys raczej na tle psychicznym, bo tak na prawdę nic nie stracił biorąc pod uwagę umiejętności. Jak sam wyjawił, bardzo pomogła mu rozmowa z bratem, Jordanem, który rozgrywa przyzwoitą (jak na swoją pozycję w zespole) kampanię w barwach Pens. W ekipie Sabres swoisty szpital, to zdecydowanie nie pomaga w zniwelowaniu problemu, jakim na teraz jest siła ofensywna. Pominville, Vanek, a prócz nich nie ma zawodnika, który prezentuje równą formę. Możemy tylko zgadywać, kiedy dobre zawody rozegra Stafford czy Roy. Dlatego też drużyna z każdym meczem pracuje na miano team&#39;u &#39;pierwszej piątki&#39;- reszta bezbarwnie, albo kontuzjowana. Mimo tego, według buków, są faworytami. Się okaże. Ja stawiam, że dzisiejszej nocy Eryczek coś ustrzeli, poprawiając nieco fatalną statystykę +/-

Otrzymane punkty reputacji: +1
odi 2,3K

odi

Forum VIP
Carolina Hurricanes - Buffalo Sabres Eric Staal strzeli gola w meczu 3,90 Betsson
Bardzo fajny typeczek i popieram go. Eric rzeczywiście w tym roku o nic dużego nie powalczy, ale ambicje ma na tyle podrażnioną (ten jego plus i minus to jest makabra) że jak tylko ma okazje to walczy za trzech. W ostatnich 16 spotkaniach 15 punktów, to tylko pokazuje że wziął się za siebie ????
a to moje :
New Jersey Devils - Florida Panthers -&gt; Florida win (ML REG)[2.38][Pinnacle]
Panterki już udowodniły wszystkim że nie należy o nich myśleć jak o sztucznym tworze. Owszem na początku było tam sporo chaosu bo przyszła grupa wielu nowych zawodników ale czas pokazał że zgranie tego do kolektywu nie było wcale takie trudne. Głównie poprzez sprytne wymieszanie rutyny i młodości, teraz z Panthers zadzierać nikt nie chce i nawet u siebie trzeba na nich uważać. Podoba mi się obsada bramki, Markstrom dostał szansę na początku sezonu i pokazał kilka fajnych interwencji moim zdaniem to może być w przyszłości bardzo solidny goalie. Z drugiej strony Devils którzy stali się niestety bardzo nijakim teamem. Jak im idzie to potrafią coś pograć, ale nawet wówczas są głupie straty i przeciętna forma bramkarzy (Brodeur i Hedberg - w tym sezonie na prawdę rzadko widać różnice niestety in minus). Z reguły przegrane ciągną się za nimi seriami a że teraz są na wskaźniku L2 to czas na kolejny loss.
Chicago Blackahwks - Colorado Avalanche -&gt; over 5.5 goals [1.93][Pinnacle]
Chicago wróciło na swoje miejsce moim zdaniem po zdobyciu mistrzostwa popełniono kilka błędów i odpokutowano to w zeszłym roku. Ten znów może być bardzo udany, na razie jest to szlifowane i mimo dobrych wyników można wskazać mankamenty. Jednym z czynników słabszych jest ich gra w Power Play i muszą to usilnie ćwiczyć, najlepiej na takich zespołach jak Colorado. Avalanche grają z reguły otwarty hokej bez szachowania w defensywie. Posiadają też taką dosyć średnią dwójkę bramkarską a dziś przed Państwem &quot;ten słabszy&quot; czyli wciąż uczący się Semjon Warłamow. Kursy na zwycięstwo Czarnych Jastrzębi przerażająco śmieszne więc przestrzegam przed takim graniem, dużo lepiej tu inwestować w overka bo klub z Denver lubi oddać cios za cios i jest duża szansa że tak właśnie potoczy się ten mecz.

konrado87 412

konrado87

Użytkownik

Kaczory, Kaczory, Kaczory... któż ich nie lubi ? a szczególnie stawiać przeciwko nim... Jednak już nie długo liczę, że to się może zmienić. Kto śledzi moje analizy, ten wie jak chwaliłem Kaczorki za grę z San Jose. Jednak przytoczę krotki skrót tego spotkania. Ci co patrzą tylko na wyniki pomyślą, że Rekiny gładko 3:1 pokonały Anaheim. Jak to pisałem w analizie do meczu San Jose - Columbus, Rekiny rozegrały bardzo słabiutkie spotkanie, co prawda liczy się wynik końcowy ale nie odzwierciedla on tego co działo się na boisku.
Już po dwóch strzałach na bramkę gospodarze unosili kije w górą ciesząc się ze zdobytej bramki jednak to wszystko na co było stać kaczory w pierwszej tercji. Po straconej bramce Rekiny rzuciły się do odrabiania strat, jednak żaden z 12 strzałów które oddali w pierwszej tercji nie znalazł drogi do bramki. Druga tercja to także napierania Rekinów na bramkę gospodarzy, jednak ta dalej jak za zaczarowana, do czasu... w 16 minucie dopiero 22 strzał San Jose znalazł drogę do bramki, co ciekawe 27 sekund później było już 2:1 dla Rekinów. Gapiostwo Kaczorów, czy szok po straceniu bramki ale zero koncentracji po rozpoczęciu gry i kolejna stracona bramka. Jednak po zdobyciu drugiej bramki Rekiny głównie cofnęli się do obrony, przez co to teraz Kaczory przejęły inicjatywę i zaczęły napierać, ale wynik w drugiej tercji już się nie zmienił. Trzecia tercja to już całkowita dominacja Kaczorów, gdyby ta drużyna miała dobrego strzelców na miano Detroit czy Bostonu to by wymietli z hukiem Rekin z własnej tafli, ale niestety huk był ale tylko krążka odbijającego się od bramki San Jose... i niestety po jednym takim odbiciu krążka od bramki San Jose poszła szybka, celna kontra na bramkę gospodarzy zakończona golem.
Islanders wystawiają dziś rezerwowego bramkarza więc widzę w tym szanse aby Kaczki się w końcu przełamały i wygrali swoje pierwsze spotkanie w tym roku. Mam nadzieje, że podobnie jak z San Jose zaczną od mocnego uderzenia i zdobędą pierwszą bramkę. Jako że nie jest to drużyna której łatwo nie przychodzi zdobywanie bramek to po strzeleniu tej pierwszej będą bronić wyniku, dopiero gdy przeciwnik wyrówna, otworzą się i będą dalej atakować. Takim sposobem nie ma szans by w tym meczu padło dużo bramek. Mam nadzieję, że Kaczory ten mecz wygrają ale dużo bramek to ja w tym meczu nie widzę.

Typuję
Under 5,5 &#39;60 1.91

odi 2,3K

odi

Forum VIP
Islanders wystawiają dziś rezerwowego bramkarza więc widzę w tym szanse aby Kaczki się w końcu przełamały
Kogo masz na myśli ? Nabokowa ? Montoya nie jest pierwszym bramkarzem Wyspiarzy, praktycznie mają tyle samo występów na koncie i grają na zmianę.
Ja tam już ostrzę zęby na jutrzejszy Boston - Vancouver ...
Ja się zgadzam z Konrado87 - gdyby Al nie był kontuzjowany to Nabi by pewnie nawet 10 spotkań nie zagrał.
Baqu

Wyszło na wasze bo Nabby dramatycznie słabo wczoraj. Ja bym jednak tak jedynki szybko u Islanders nie przyznawał na stałe, kwestia spojrzenia. - Odi

konrado87 412

konrado87

Użytkownik
Kogo masz na myśli ? Nabokowa ? Montoya nie jest pierwszym bramkarzem Wyspiarzy, praktycznie mają tyle samo występów na koncie i grają na zmianę.

Ja tam już ostrzę zęby na jutrzejszy Boston - Vancouver ...
Takie mi info wpadło przeglądając dzisiaj internet, że Nabokov to ten rezerwowy jest :? Moim zdaniem większość ludzi którzy interesują się NHL już nie może doczekać się meczu w Bostonie, ależ to będzie widowisko :cool:

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom