Popołudniu podam kilka meczów, jednak teraz już zagrałem Jackets jako mojego "cichego doga". Wszyscy wiemy jak ekipa kurtek spisuje się na tle całego sezonu, gdzie kilka porażek z rzędu to u nich norma a zwycięstwa w regulaminowym czasie to niecodzienność. Jednak czy na wyjeździe czy u siebie, strzelać gole potrafią każdemu i często przegrywają po wyrównanych, niejednostronnych meczach. Ostatnio przegrali z Caps, jednak dwa dni przed zdołali pokonać Stars na ich terenie. Dziś kolejna szansa dla nich z ekipą Rekinów, którzy grali dzisiaj nocny mecz wyjazdowy z Ducks. Jackets z koleji podejdą do tego meczu po 5 dniowej przerwie, więc będą bardziej wypoczęci. Moim zdaniem rządni zwycięstw mogą sprawić tutaj niespodziankę, bowiem Sharks wygrali dwa ostatnie mecze wyjazdowe i na ogół lepiej spisują się własnie na wyjazdach niż na swojej tafli, a jak już wspominałem Kurtki podejdą do spotkania wypoczęci i uważam, że warto w tym przypadku łapać po takim kursie, nawet z tego względu że są nieprzewidywalni i potrafią w danym dniu pokonać każdego.
Columbus Blue Jackets OT @ San Jose Sharks
@2,97 / PinnacleSports
Columbus Blue Jackets @ San Jose Sharks
over 5,5 @2,97 / PinnacleSports
Drużyna Dallas podoba mi się coraz bardziej, przedwczoraj pomimo przegranej z Wings i de facto wynik zakończył się 5-4, to nie wyglądali najgorzej. Wcześniej na własnej tafli zdołali przecież pokonać rewelacyjne ostatnio Bruins.. Tej nocy przeciwnik na tyle niewygodny, co również dobrze grający na własnym lodowisku, jednak zamierzam dać szansę Gwiazdkom. Potrafili ograć Bruins, potrafili dotrzymać kroku Wings , więc mogą również pokusić się o wygraną w Nashville.
Dallas Stars OT @ Nashville Predators
@2,20 / PinnacleSports
Tutaj typ na Lightings na pewno o wiele bardziej ryzykowny jak w przypadku Stars, ponieważ ostatnie swoje dobre wyniki (wygrana chociażby z Flyers czy z Habs) osiągneli na własnej tafli. Przedwczoraj zaczęli road trip i niestety doznali mocnego lania od Leafs. Dziś ich przeciwnik może niezbyt zadowalający swoją grą ostatnio, jednak bardzo skuteczny i konsekwentny jeśli chodzi o kończące wyniki, wygrali bowiem trzy ostatnie mecz dopiero po dogrywkach. A przecież z Flames przegrywali już 3:0 wyciągając na 4:3, czy ostatnio z NJ Devils odrabiali straty przy wyniku 2:0 kończąc w rezultacie po dogrywce 3:2. Dam szansę tym razem Lightings, którzy mam nadzieję zaczną również na wyjazdach grać skutecznie i z polotem. Dodatkowo under.
Tampla Bay Lightings OT @ Ottawa Senators
@2,20 / PinnacleSports
Tampla Bay Lightings @ Ottawa Senators
under 5,5 @2,06 / PinnacleSports
Tutaj sprawa jest prosta; obie ekipy nie strzelają zbyt dużo bramek ostatnio i do tego dochodzi fakt bardzo dobrej defensywy NY Rangers na czele z Lundqvistem w bramce, który po prostu dał popis w ostatnim meczu z Flyers. Koty prawdopodobnie będą chciały się zrewanżować za ostatnią porażkę na swoim terenie, co na pewno będzie trudne ale nie spodziewam się tutaj otwartej gry z jakimś wielkim nakładem w ofensywe. Stawiam under (w przypadku 5=zwrot).
Florida Panthers @ New York Rangers under 5 @2,14 / PinnacleSports
Nutki w końcu po feralnym, nieszczęsliwym meczu z Preds zdołali otworzyć swój ogień przedwczoraj z Kojotami, co zaowocowało 4 bramkami, jednak mogło być na pewno więcej. Nafciarze z koleji przegrali swój mecz w Buffalo, ale wcześniej bardzo nieoczekiwanie pokonali w Chicago Hawks. W obu meczach strzelili "kilka" bramek, tak więc dzisiaj przed nimi kolejne trudne zadanie, by zdobyć St. Louis, co na pewno nie będzie łatwe ale sądze, że trochę sobie postrzelają a linia jak najbardziej do przyjęcia. (w przypadku 5=zwrot)
Edmonton Oilers @ St. Louis Blues
over 5 @1,77 / PinnacleSports
Już nie wiem który raz z koleji zamierzam postawić over w meczu Kings i ostatnio niestety przeważnie były zwroty albo przegrane. Grają dobrze w defensywie i choć sporo atakują , to nie mogą tego sukcesywnie skończyć z golem w siatce (strzelają, ale niewiele). Mam nadzieję że tym razem z Kojotami ,którzy zbyt rewelacyjnie nie grają w defensywie to się zmieni, ponadto sami potrafią strzelać, tymbardziej na wyjazdach więc zaryzykuje po raz kolejny overem. (w przypadku 5=zwrot)
Phoenix Coyotes @ Los Angeles Kings
over 5 @1,87 / PinnacleSports
Bardzo, bardzo słabo...............