>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<
Fortuna bonus

NHL - sezon 2011/2012

Status
Zamknięty.
T 98

tomisdz

Użytkownik
Po dłuższej przerwie czas na powrót. Dzisiejsza noc ku ucieszy fanów NHL obfituje w dużo spotkań tak wiec jest w czym wybierać i każdy coś znajdzie dla siebie. Mam na oku parę spotkań jak czas pozwoli to postaram się napisać o tych spotkaniach a na początek spotkanie:
Toronto Maple Leafs - Buffalo Sabres
--&gt; TML 60&#39; 2.10 ✅
--&gt; TML ML OT 1.68 ✅
--&gt; TML (hc 1,5) 3.00 ✅
Betsson (wszystkie typy)
Toronto - Ekipa z Kanady rozegra 4 spotkanie z rzędu we własnej hali Air Canada Centre gdzie w ostatnich 3 meczach zanotowało komplet zwycięstw (Tampa Bay Lightning 7-3 Winnipeg Jets 4-0 Detroit Red Wings 4-3) jak widać ,, klonowe liście&#39;&#39; są na fali. Jest to trzeci mecz z 6 spotkań pomiędzy tymi rywalami Northeast Division w dwóch ostatnich meczach:
2011-12-23 Toronto Maple Leafs - Buffalo Sabres 3-2
2011-12-17 Buffalo Sabres - Toronto Maple Leafs 5-4
Poza tym TML z ostatnich 4 meczach na Air Canada Centre przeciwko Buffalo wygrali trzykrotnie. Trener Roy Wilson zdaje sobie sprawę, że Leafs muszą wygrywać, aby wyprzedzić inne zespoły, nie tylko Buffalo aby myśleć o grze w play-off &quot;Musimy po prostu zdobyć punkty u siebie i jeśli zrobimy to z zespołem który goni nas to tym lepiej, ale to tylko punkty&quot;
W dobrej formie jest Phil Kessel (24 gole 24 asysty) 3 bramki i 3 asysty w ostatnich pięciu meczach przeciwko Buffalo również wyróżniającym się zawodnikiem jest Joffrey Lupul (19 goli 28 asyst). Jeśli chodzi o kontuzje to Tyler Bozek, John-Michael Liles i Colby Armstrong są IR. Jeśli chodzi o bilans home (9- 6-5) 63:63 9x under 11x over.
Buffalo - ,,Szable&#39;&#39; niezbyt dobrze wyglądają na tle TML ostatnie ich mecz nie wyglądają za dobrze. Ostatnie dwa mecze przegrane (Carolina Hurricanes 4-2 away Winnipeg Jets 1-2 sd home. Jeśli chodzi o mecze wyjazdowe to Buffalo nie zaznało smaku zwycięstwa od 6 spotkań nie wydaje mi się aby dziś przerwali tą złą passę smaczku dodaje to ze ,,szable&#39;&#39; w ostatnich 6 meczach zdobyli zaledwie 11 goli. Co do absencji dziś nie zagrają Derek Roy, Christian Ehrhoff. Co do bilansu away (6-2-9) 36:50 12x under 5x over. Jeśli chodzi o wyróżniających się graczy to Jason Pominville (14 goli 29 asyst) i Thomas Vanek (19 goli 21 asyst) 5 bramek i 6 asyst w jego ostatnich siedmiu meczach przeciwko TML.
Ostatnie 10 spotkań (H2H) Buffalo 2-6-2 Toronto 5-3-2

lutek 9,3K

lutek

Użytkownik
@

------------------------------------------------
▶ Buk:
/ Kurs: 1,95 / Typ: under 5,5

Niezbyt dobrze grające Jets przyjeżdża dziś do Bostonu.. oszczędzę sobie typowanie tutaj zwycięzcy i wybiorę równie łatwiejszy wariant jakim na pewno jest under w tym meczu. Wiadomo nie od dziś, że Bruins grają bardzo dobrze na swoim terenie, ogarnięta defensywa na wysokim levelu + Thomas w bramce. (choć dziś prawdopodobnie wystąpi Rask) Nie spodziewam się więc, by Jets byli w stanie wpakować im kilka krążków w siatkę.

@

----------------------------------------------
▶ Buk:
/ Kurs: 1,86 / Typ: over 5,5

Flyers choć sporo strzelają, tak ostatnio coś niepewne są ich zwycięstwa. W niedziele przegrali nawet z Senatorami prowadząc już 4-2 na początku 3 tercji (kończąc porażką 6-4). Ogólnie warsztat strzelecki mają pokaźny, a w połączeniu z Huraganami da to na pewno zamierzony efekt w postaci overu w tym spotkaniu. Zdecydowanie.

@

------------------------------------------------
▶ Buk:
/ Kurs: 1,89 / Typ: under 5,5

Skrzydła, którzy po zaskakującym powrocie do meczu w Chicago ukradli na kilka minut przed końcem wygraną Hawks, dziś wybiorą się do Nowego Jorku. Przeciwnik choć ostatnio pokazuje pazury, to do wyższej półki nie należy. Na pewno będą chcieli pokazać się z jak najlepszej strony u siebie i spodziewam się dobrej gry w defensywie Isles, a że Wings ostatnio nie strzelają za wiele to typ bardzo prawdopodobny.

@

---------------------------------------------
▶ Buk:
/ Kurs: 1,85 / Typ: over 5

Rangersi ostatnimi czasy udowadniają ,że są jedną za najbardziej liczących się ekip w lidze. Wygrywają mecz za meczem i zajmują pierwsze miejsce na wschodzie, gdzie po piętach depczą im Bruins. Nadchodzącej nocy podejmą Kojotów na własnym terenie i na pewno motywacja będzie wielka, by ten mecz wygrać. Ja jednak zapatrze się tutaj w &quot;mini over&quot;, który na pewno jest tutaj całkowicie na miejscu, a że dodatkowo Kojoty umieją na wyjazdach strzelać to mogę być spokojny, nawet pomimo faktu że w bramce NYR zobaczymy Lundqvista. (w przypadku 5=zwrot)

@

--------------------------------------------------------
▶ Buk:
/ Kurs: 2,30 / Typ: Buffalo Sabres OT

W kolejnym spotkaniu na prawde godnie się zapowiadającym Sabres podejmą ożywionych ostatnio Maple Leafs. Kanadyjczycy udowadniają ,że u siebie grają imponująco; najpierw rozgromili Lightings, następnie Jets po czym nie dali szans ostatnio Wings. Sabres są w dość niekomfortowej sytuacji, ponieważ przegrali 4 z 5 ostatnich meczów, w tym ostatnio z Jets ,którzy wyrównali stan meczu na 10 sekund przed końcową syreną po czym dobili ich niedługo po rozpoczęciu dogrywki. Tym samym zamierzam dziś dać im podwójną szansę, tymbardziej że ostatnie dwie potyczki w tym sezonie pomiędzy dwoma drużynami były na prawdę zażare i wyrównane - raz wygrali Leafs, następnie Sabres. Na pewno nie będzie to łatwa przeprawa biorąc pod uwagę dyspozycje na własnym terenie Leafs, ale po tych kilku upokarzających porażkach czas najwyższy, by się podnieść.

@

-------------------------------------------------------------
▶ Buk:
/ Kurs: 1,71 / Typ: Pittsburg Penguins OT

Pingwiny ostatnio w dołku, brak Crosbiego, Staala, Neala i Adamsa daje się we znaki, jednak ostatnio całkowicie coś idzie nie tak, bowiem jeszcze przedtem pomimo kilku braków w składzie nie było aż tak źle. Ja jednak wciąż w nich wierzę i choć podejmą solidnych Senatorów, to mam nadzieję, że tym razem pokażą się z dobrej strony, tymbardziej że grają u siebie, po 4 porażkach z rzędu. C&#39;mon Penguins!

@

----------------------------------------------------------
▶ Buk:
/ Kurs: 2,38 / Typ: Minnesota Wild OT

w bardzo niekorzystnej sytuacji są ostatnimi czasy gracze Wild. W ciągu 12 rozegranych meczów zdołali wygrać tylko 1 spotkanie, a przedwczoraj choć kontrolowali przez większość spotkania przebieg gry z Flames, tak w 3 tercji ich gra całkowicie się posypała i w rezultacie przegrali 3:1. Pomyśleć, że ponad miesiąc temu ta ekipa przodowała w tabeli zachodniej wygrywając mecz za meczem. Najbliższej nocy podejmą Sharks, którzy po dość nierównej grze w końcu zaczęli notować dobre rezultaty - wygrali 4 spotkania z rzędu, w tym ostatnio u siebie z Capitals. Ja jednak mam nadzieję, że dzień odpoczynku i komfort gry na własnym lodzie w końcu pomoże Dzikusom przełamać czarną serie, tymbardziej że Sharks zaczynają swój road trip. Czyż nie dać im szansy jako &quot;home dog&quot;? Ja w to wchodzę.

@

--------------------------------------------------------------
▶ Buk:
/ Kurs: 2,01 / Typ: Montreal Canadiens OT

Habs widać wyraźnie ,że ostatnio poczynają sobie coraz lepiej, a praca nowego szkoleniowca zaczyna być skuteczna. Wygrali pomyślnie dwa ostatnie spotkania i wszystko wydaje się być na dobrej drodze, by powoli wchodzić na salony w lidzę ,a potencjał ku temu mają. Przeciwnik na pewno niewygodny, jednak najlepsze wyniki Blues osiągają zdecydowanie u siebie - na wyjazdach zaczynają często pojawiać się schody.
Uwzględniając ostatnią poprawę Kanadyjczyków, dziś zamierzam po raz kolejny im zaufać

@

--------------------------------------------------------------
▶ Buk:
/ Kurs: 2,38 / Typ: Tampa Bay Lighting OT

Dziś w nocy widać było wyraźnie ,że Orki myślami byli gdzieś jeszcze przy sobotnim meczu w Bostonie. Przegrali z Panterami, gdzie w ciągu całego spotkania oddawali bardzo mało strzałów, dodatkowo nie stwarzali za wiele dogodnych sytuacji. Tak więc dziś zamierzam pokusić się o małą niespodziankę przy gospodarzach, którzy ostatnio podnieśli swoje notowania, przedewszystkim na własnym terenie.
//Obraz nędzy bez pieniędzy ..

Otrzymane punkty reputacji: +2
J 7K

juanroman08

Forum VIP
Mimo bogatej oferty i kilku ciekawszych spotkań, wybieram pojedynek Pens vs Sens. Gospodarze zmagają się z wieloma problemami poczynając od ciągłych kontuzji, po przez passę porażek, a zakończywszy na tym że ich zdobycz bramkowa w ostatnich trzech spotkaniach woła o pomstę do nieba. Dziś podejmą gorącą ostatnio drużynę Ottawy, wielki come back w spotkaniu z Flyers i zwycięstwo 6:4 robi wrażenie, inna sprawa jest taka że Sens w ostatnich 10 spotkaniach przegrali zaledwie trzy razy :!: I szczerze powiedziawszy jest to dla mnie swego rodzaju fenomen w obecnym sezonie, drużyna w której największą gwiazdą jest Jason Spezza, poza tym mamy wiekowego Alfredssona, a także najskuteczniejszego Michalka, w defensywie świetną robotę wykonuje Karlsson, w końcu zdrowy jest Filip Kuba, który również należy do zawodników którzy bardzo dobrze wiedzą co zrobić z krążkiem na niebieskiej, pozostali to mniej lub bardziej znani zawodnicy, ale nie gwiazdy, oczywiście nie zapominam o Andersonie, który w tym sezonie opuścił tylko 7 spotkań. Co różni obie drużyny w ostatnich tygodniach i dniach :?: Na pewno fakt iż Senatorzy są o wiele skuteczniejsi, zdobywanie bramek przychodzi im z dość dużą swobodą, a jeszcze lepiej przedstawia to fakt że strzelają praktycznie wszyscy. Odnośnie Pens - bardzo możliwy jest występ Neal&#39;a, który sam powiedział że jest gotowy do gry, tradycyjnie zabraknie Sidneya, Letanga i świeżo kontuzjowanego Staal&#39;a. W bramce dziś Johnson, a więc otrzymuje szansę na zrewanżowanie się Ottawie za jego ostatni występ 16 grudnia kiedy to Ottawa aż sześciokrotnie pokonywała Brenta, a mecz zakończył się wynikiem 6:4. Na pewno Pingwiny będą chciały z całej siły, jednak ich gra pozostawia wiele do życzenia a wiadomo że prawo słabszego w NHL działa ze zdwojoną mocą. Jeśli Ottawa zagra konsekwentnie i jak zawsze skutecznie, a jak widać sposób na Johnsona mają to można być spokojnym oto że goście tu nie przegrają.
Ottawa Senators ML 60&#39; ✅

konrado87 412

konrado87

Użytkownik
To będzie już czwarty mecz Kaczorów na własnej tafli w tym roku. Ostatnie dwa to zwycięstwa z drużynami... swojego poziomu. Najpierw 4:2 z Wyspiarzami którzy są outsiderami Konferencji Wschodniej a następnie 7:4 z Columbus, czyli z ostatnim zespołem Konferencji Zachodniej (Kaczorki są pozycje nad Columbus z 3 pkt. przewagi) Wyniki ostatnich spotkań nie mogą zaskakiwać ponieważ w każdym meczu było to 50/50 jednak już rozmiar tych zwycięstw może budzić podziw. Mało kto się spodziewał, że będą to spotkania overowe a już na pewno, że Ducks ustrzelą w ciągu dwóch meczy 11 bramek gdzie często na taki bilans potrzebowali 5-6 meczy. Jednak teraz nadchodzi pora, aby powoli już przyzwyczajać się do kolejnych pogromów. O tym, że Ducks nie radzą sobie z choć troszkę lepszymi zespołami pokazują mecze z przed tych dwóch wysokich zwycięstw. Zajmę się tutaj tylko meczami w Anaheim, gdyż jak wiadomo Kaczory na wyjazdach wygrywają 1/10. I tak San Jose wygrało tu 1:3, Canucks 2:5 a Lawiny z Colorado 4:2. Dallas to ekipa bramkostrzelna której buki ostatnio nie doceniają na wyjazdach. Ostatni mecz w Nashville dokładnie to obrazuje. już wtedy kurs 3.0 na Dallas był niespodzianką z której nie można było nie skorzystać. Mecz skończył się oczywiście wysokim zwycięstwem Gwiazdek nad Drapieżcami aż 4:1 Fakt, że wcześniej Gwiazdki poległy w St. Louis i New Jersey, ale w obydwu tych meczach strzelili po trzy gole. Ducks to stanowczo słabszy rywal od Predatorów a buki nam tutaj prezentują szanse 50/50 serwując na obie strony kursy 2.50 Proponuję szybko łapać okazje i grać na Dallas nawet z handi -1,5 ponieważ Gwiazdki to druzyna która bardzo dobrze czuje się na wyjazdach uprzykrzając grę nawet czołowym drużyną. Ducks wygrali co prawda dwa ostatnie mecze, ale były to drużyny podobnie jak Kaczory okupujące dół tabeli ligi NHL
Typuję:
Dallas &#39;60 2,50
Dallas -1,5 3.70

funt 2,9K

funt

Użytkownik
Czas najwyższy popisać nieco w dziale.. ????
Spośród 13 spotkań, które zostaną dziś rozegrane Funt wybrał 6 jego zdaniem najciekawszych kursów..

2 Ottawa Senators @ Pittsburgh Penguins :hokej: Pittsburgh Penguins (3way)@ 2.06⛔ 5:1 bieda z nędzą.
1 Winnipeg Jets @ Boston Bruins :hokej: Boston Bruins (3way)@ 1.61 ✅ 3:5 Mistrzowie :browar565:
4 Philadelphia Flyers @ Carolina Hurricanes :hokej: Over 5.5 @ 1.82⛔ 2:1 trzy gole w tym meczu to sporo poniżej oczekiwań :?
5 Detroit Red Wings @ New York Islanders :hokej: Over 5.5 @ 2.04 ✅ 1:5 planowo:spokodfhgfh:
3 Vancouver Canucks @ Tampa Bay Lightning :hokej: Over 5.5 @ 1.89 ✅ 5:4 SO bezbłednie
6 Columbus Blue Jackets @ Chicago Blackhawks :hokej: Chicago Blackhawks (3way)@ 1.60✅ 2:5 jak w masło

Legenda:
1 - Boston, bo ostatnimi czasy wskoczyli na poziom o którym młodziki z Kanady moga jeszcze tylko pomarzyć...6:1 z Devils na wyjeździe..Później zgasili Płomienie u siebie aż 9:0..W ostatnim meczu z Vancouver, który był niejako rewanżem za zeszłoroczne finały ulegli 3:4 mimo tego, że prowadzili 2:1..Dziś jak juz Lutek wyżej wspomniał w bramce Bostonu prawdopodobnie wystąpi rezerwowy goallie, ale zdaniem Funta to w niczym nie zmienia sytuacji Jets..Co do under/over to skłaniałbym się jednak do overa..Boston ostatni mecz w Winnipeg przegrał 1:2..Dziś nie odpuści..Wcale bym się nie zdziwił gdyby gospodarze sami wsadzili tych 6 goli Pavelcowi..
2 - w zupełności zgadzam się z opinia Lutka co do postawy Pingwinów w tym meczu..Juz czas wygrac, a Ottawa ostatnio gra cos za dobrze..
3 - dla mnie ten mecz to Kopalnia Goli...Vancouver nieco osłabione kontuzjami (Salo, Rome, Ebbet, Both,Volpatti, Bitz)..Na dodatek w ostatnim zupełnie bezpłciowym meczu ulegli Florydzie 1:2 pomimo faktu, ze prowadzili 1:0..Dziś mam nadzieję, ze zagrają tak jak w przedostatnim meczu z Bostonem..A Tampa Bay u siebie będzie walczyć..Stamkos i spółka coś tam ustrzelą..Czy wystarczy by pokonać Canucks?..Nie wiem ale na pewno styknie na pokrycie overa.. ????
4 - Philadelphia - Carolina..Gol za golem.. ????
5 - Wyspiarze ostatnio całkiem całkiem..Zapewne coś wtrącą..a Detroit po remis do Nowego Jorku sie nie wybiera to pewne..
6 - Chicago - w tym meczu na papierze faworyt jest jeden..Ja mam coś dziwne przeczucia..Ale i tak zagram..​

Otrzymane punkty reputacji: +6
yem-uoniaki 4,1K

yem-uoniaki

Użytkownik
Chicago Blackhawks - Columbus Blue Jackets
1,62 Expekt

W kilku zdaniach. Jackets spisali już sezon na straty. Zmiana trenera nie powinna nic zmienić, zwłaszcza, że jest nim dotychczasowy asystent. Gdyby wierzono jeszcze, że cud jest możliwy, postawiono by na kogoś z wyższej półki. Niby trafiały się sytuacje, że klub obejmował asystent i nagle bum, wielkie odrodzenie, szaleństwo, ale.. chyba nie tym razem. Carter niewyraźny, na dodatek jego kontuzja ma się wydłużyć, Nash, kolejną kampanię dwoi się i troi żeby drużyna uniknęła pogromu.. Niestety, ale spotkanie z Ducks, czyli mecz dwóch statystycznie najgorszych zespołów pokazał, gdzie jest miejsce Columbus. Kiepskiej defensywie Ducks zdołali wbić cztery gole, tracąc przy tym aż 7. Wielokrotnie wspominani przeze mnie panowie Umberger i Vermette mają całkowicie wyj*** na to, co się dzieje, Dorsett jak mantrę powtarza tylko, że Ovechkin go opluł, a wyników sportowych jak nie było, tak nie ma.. kto by się spodziewał, że liderem punktowym będzie dziadzio Prospal.. A Nash? Mając takich partnerów nigdy nie dobije do 100pkt w RS. Goalie - Sanford po dobrym początku w pewnym stopniu dostosował się do poziomu drużyny, a Mason od początku tej kampanii w dyskotekowej formie. Natomiast atuty Hawks zna każdy, nie trzeba ich przypominać. W chwili obecnej ciężko im będzie znaleźć team, który byłby lepszym dostarczycielem punktów.

snice 457

snice

Użytkownik
Dzisiaj zagram taśmę .. jest to być może porywanie się z motyką na słońce lecz jednak przemyślane ;)Spowodowane jest to brakiem koncepcji na podzielenie ;) to zostawiam wam.. mnie pokonała wizja taśmy :p
6@
VS

Kurs:1.38 OT na Bruins
Jest to raczej jedno z tych spotkań na &quot;podniesienie&quot; kursu lecz nie oddane na pałę a lekko przemyślane ;)Jak wszyscy chyba wiedzą Jets nie są jakąś potęgą a raczej lubują się w okupowaniu dolnej części tabeli.W bramce wystąpi dzisiaj Pavelec który trzyma &quot;jakiś&quot; poziom a SV% wynosi u niego 909.Co przy katastrofalnej defensywie jaką dysponują na wyjazdach robi potworne dziury przy czym ataki niedźwiedzi przy obecnym potencjale powinny wchodzić jak w masło. Bruins natomiast między słupkami będzie miało dzisiaj Tuukke Rask&#39;a (nie wiem jak się to pisze ;P)który poziomem według mnie nie odstaje od Tim&#39;a i potrafi pokazać klase.Chłopak ma 24 lata i duże możliwości ???? .O ofensywie Bruins chyba dużo pisać nie trzeba ... Seguin i spółka strzelą to co muszą ???? a Chara z kumplami zamurują bramkę przez co liczę tutaj na gładką wygraną niedźwiadków.

VS

a)Over 5.5 kurs: 1.76
b)kurs:1.60 OT na Flyers
Po ostatniej wpadce lotników w meczu z senatorami myślę że dzisiaj będą się chcieli zrehabilitować bo dostanie 4 goli w jednej tercji wygląda koszmarnie...W bramce lotników wystąpi dzisiaj Sergei Bobrovsky a ja mam wrażenie że trener wystawia go na mecze zwana przeze mnie &quot;stabilizacyjnymi&quot; i radzi sobie bardzo dobrze lecz nie nadaje się według mnie na regularne występy ale potencjał jak najbardziej ma.Huragany są ekipą która lubi powalczyć na własnej tafli i wychodzi im to nawet z najlepszymi.Między słupkami będą mieli dzisiaj swój pierwszy wybór czyli Warda a ten pan lubi mieć wahania humoru...Ewidentnie widać brak Skinnera co przełożyło się nieco na ich poziom gry lecz obudził się Staal który powinien coś ustrzelić , ale sam lotników nie pokona.Huragany tak jak mówię u siebie potrafią przeciętnemu przeciwnikowi wbić 3-4 bramy a równie dobrze mogą przegrać z kretesem a Flyers to nie są chłopaki do bicia a jednorazowa wpadka myślę że o niczym nie świadczy.
VS

kurs 1.64 OT na Rekiny
kurs 1.57 na Under 5.5

Rekiny ostatnio się przebudziły a potrzeba przełamania się była wielka.Dzikusy przez ostatnie tygodnie klepią biedę a rzec można że przegrywają mecz za meczem z drobnymi wyjątkami a gra im się kompletnie nie klei.Ja do tej pory nie rozumiem jak mogli przegrać 2:4 u siebie z kojotami którzy w tamtym czasie grali rezerwowym bramkarzem i mieli rozłożony szpital..:S W bramce Wild wystąpi dzisiaj rezerwowy bramkarz Josh Harding co mnie umocniło w moim typie , może nie słusznie ale nie przepadam za tym panem... U rekinów źle się działo ale myślę że wykorzystają szanse w meczu ze &quot;słabym&quot; przeciwnikiem i będą chcieli wznieść ku górze swoją grą a warunki ku temu mają a dobrym znakiem jest to że strzelanie jest głównie zadaniem 3 zawodników :pavelskiego , Marleau i Couture&#39;a.Ten drugi ostatnio wbił 2 bramy co jest dobrym prognostykiem.
VS

kurs 1.50 OT na Rangers
Rangers aktualnie na fali .. i to wysokiej.Głównym fundamentem ich sukcesu jest cała Defensywa na czele z rewelacyjnym Lundqvistem który broni prawie wszystko .. prawie ???? Ofensywnie też nie odstają a Gaborik z kumplami strzelą co muszą a myślę że 4 to takie minimum.Co do obsady bramki kojotów nie mam dokładnych info ale prawdopodobnie będzie to wracający po kontuzji Smith który przedstawia sobą dobry poziom.Kojoty to ekipa dobra ale na średniaków i outsiderów ligi gdzie mogą się &quot;wyszaleć&quot; a defensywa strażników im na to na pewno nie pozwoli i przycisną ich od pierwszych minut...
no i jeszcze 3 koncepcje ????
VS

typ Over 5.5 kurs 1.95
Wyspiarze ostatnio nieco lepiej u siebie ale według mnie wszystko psuje im katastrofalna defensywa na czele z Nabokovem któremu idzie raczej przeciętnie który pod naporem sporej ilości strzałów puszcza niemało.Swoje wyspiarze na własnej tafli powinni dorzucić a myślę że stać ich na te 2 ewentualnie 3 bramki w końcu skrzydła na wyjazdach nie są jakimś bunkrem.W drużynie Wings dzisiaj również wystąpi rezerwowy bramkarz Ty Conklin któremu raczej idzie średnio i na regularne występy jest zdecydowanie za słaby , jego bilans to SV% 897 , 2 wygrane i 4 przegrane...Ofensywnie skrzydła stoją na wysokim poziomie i przy dziurach wyspiarzy nie powinni mieć problemu wbić minimum te 4 bramy..
VS

Over 5.5 kurs 1.80
Ta parodia hokeja jaką tworzą teraz hawks kiedyś musi się skończyć a z kim jak nie z outsiderem ligi??Hawks mają wielki potencjał który muszą dzisiaj wykorzystać , zwłaszcza ofensywny którym potrafią wbić kilka bramek najlepszym.W bramce Crawford który za sprawą złej postawy defensywy Hawks musi coś puścić i te 2 bramy widzę minimum wpuszczone.Kurtki pokazały ostatnio że strzelać potrafią na natomiast z defensywą na wyjazdach jest katastrofalnie , według mnie najgorzej spisująca się z całej ligi ale tak jak mówiłem potencjał mają a Nash z partnerami powinni coś ustrzelić a stracić swoje i tak stracą.. między słupkami kurek wystąpi dzisiaj Steve Mason.
no i ostatni meczyk..
VS

Typ Over 5.5 kurs 1.86
Błyskawice na własnej tafli potrafią pokazać pazury a braku walki nikt im zarzucić nie może.U siebie potrafią powalczyć z najlepszymi i stać ich tutaj spokojnie na te 3 bramki , własnie z tego powodu odpuściłem czystą wygraną Canucks.W bramce Tampy dzisiaj wystąpi rezerwowy (o ile można go tak nazwać) Dwayne Roloson który ma sporo minut gry ale zdecydowanie mniejszą skuteczność od Garona co jest kolejną dobrą wiadomością dla overku.Canucks potencjał ofensywny mają wielki z braćmi Sedin na czele którzy powinni poprowadzić kolejny raz orki poprowadzić do zwycięstwa a któryś z nich na pewno coś ustrzeli.Orki mają jeszcze wielu wartościowych zawodników którzy potrafią doskonale grać w ofensywie co procentuje dobrymi wynikami... W bramce wystąpi Schneider który walczy ostatnio o miejsce między słupkami z Luongo i grają na przemian...
AKO:100.24 huuhu
Stakwa:10 PLN
No to by było na tyle.. tak jak mówię wybierajcie co chcecie ja gram taśmę , dla większości jest to strzał w stopę ale moje pieniądze , nieduże więc robię co mi się żywnie podoba ???? a zaryzykować warto według mnie...
jak widać nie było źle a skuteczność 6/9 wygląda nawet nawet ;p tak rozmyślałem nad rekinami i czułem że będzie źle.. zawsze jak coś na nich stawie to nie siada ???? a flyers zawiedli ????
a co do meczu pingwinów z senatorami .. ja tam widzę wygraną senatorów z opcją OT.. ;)

Otrzymane punkty reputacji: +3
szydlorus 8

szydlorus

Użytkownik
O godz. 1:00 rozpocznie sie mecz pomiędzy miejscowym Toronto Maple Leafs, a Buffalo Sabres. Moim zdaniem gospodarze stoją przed łatwym sprawdzianem i bez problemu powinni sobie poradzić z kiepsko grającymi w ostatnim czasie Szablami. Klonowe Liście są bardzo mocni zwłaszcza na własnym lodowisku. Grając przed własną publicznością bardzo pewnie zwyciężyły trzy ostatnie mecze, jedynie z Detroit wygrali przewagą jednej bramki. Forma Toronto z 10 ostatnich spotkań prezentuje sie następująco: 5-3-2, z czego mecze rozegrane u siebie: 4-1-1.
Jesli chodzi o Buffalo, to w ostatnim czasie druzyna ta jest bez formy (2-6-2), o czym z pewnością świadczy liczba 6 porażek w ostatnich 10 spotkaniach. Buffalo swój ostatni wyjazdowy mecz wygrało 3 grudnia, a po tym czasie na obcych lodowiskach poniosło aż 6 porażek. Tak słabe wyniki w ostatnim czasie w jakimś stopniu usprawiedliwia duża liczba kontuzjowanych zawodników.
Podsumowując moim zdaniem Toronto pewnie zwycięży z osłabiona kontuzjami drużyną z Buffalo i tym samym podtrzyma passę 3 zwycięstw z rzędu.

Toronto Maple Leafs - Buffalo Sabres
Tyo: Maple Leafs 60&#39;
Kurs: 2.05
Expekt

Drużynę New York Islanders czeka ciężkie zadanie, gdyż ich kolejnym rywalem będzie Detroit Red Wings. Mecz odbedzie się w Nowym Yorku o godz. 1:00 czasu polskiego.
Patrząc na kursy nie trudno sie domyślić, że faworytem są goście. Moim zdaniem powinni oni pokonać Wyspiarzy, zwłaszcza, że w poprzednim roku grając na własnym lodowisku przegrali z nimi 4-3. Czerwone Skrzydła przez cały obecny sezon utrzymują wysoką formę i dzięki temu zajmują wysokie 4 miejsce w tabeli. Może nie spisuja się najlepiej na wyjazdach (11-12-0), lecz u siebie są praktycznie nie do pokonania (15-2-1). Jeśli chodzi o Wyspiarzy to kiepsko grają przed własną publicznością (8-9-3) i nie sądzę, aby mogli powalczyć ze zdecydowanie mocniejszą drużyną, jaką bez wątpienia jest Detroit Red Wings.
Według mnie dobrym typem do tego spotkania będzie również typ na ilość bramek. Z pewnością będzie ich dość sporo. Wyspiarze w ostatnich 3 meczach strzelili 6, a stracili 11 bramek, natomiast Detroit zdobyło 11, a straciło 9 goli.
New York Islanders - Detroit Red Wings
Typ: Red Wings 60&#39;
Kurs: 1.85
Expekt

lutek 9,3K

lutek

Użytkownik
@

-----------------------------------------------------------
▶ Buk:
/ Kurs: 1,98 / Typ: Edmonton Oilers OT

Diabły choć radzą sobie od niedawna całkiem dobrze, tak muszę stwierdzić ,że grają wciąż nieregularnie przeplatując porażki na przemian ze zwycięstwami. Tak było w ciągu chociażby 5 ostatnich meczów, gdzie dali sobie po prowadzeniu 2:0 odebrać zwycięstwo Senatorom w 3 tercji, później doznali pogromu przez Bruins , po czym przebudzili się w starciu z Panterami i dzień później z bardzo słabymi ostatnio Pingwinami. Wczoraj jednak doznali kolejnego lania od Flames, którzy na 14 oddanych strzałów strzelili aż 6 goli. Co do Nafciarzy... Nie należą na pewno do ekipy, za którą dałbym sobie rękę uciąć. Ich ostatnie spotkania wyjazdowe kończyły się fiaskiem i tylko raz, tydzień temu urwali zwycięstwo Hawks. Najbliższej nocy schodzą jednak z road tripu i na pewno będą chcieli udowodnić coś na swoim lodzie, a tutaj bywają mocni. Postanowiłem dać im szansę z Diabłami, którzy może prezentują się lepiej na tle całego sezonu, ale też zaliczają &quot;swoje&quot; wpadki, poza tym grali tej nocy w Calgary i na pewno może to mieć jakiś wpływ w najbliższym meczu w Edmonton.

konrado87 412

konrado87

Użytkownik

Katastrofalnie zaczął się rok 2012 dla ekipy z Pittsburgha, właściwie ostatnie dwa mecze starego 2011 roku już nie poszły po myśli Pingwinów. Ostatnie zwycięstwo zanotowali 28 grudnia pokonując u Siebie 4:2 Huragany. Niestety kolejne mecze to już niechlubna passa pięciu kolejnych porażek. Dwa dni po pokonaniu Huraganów Pingwiny gościły u siebie Lotników, jak się okazało to oni zadali pierwszy cios pokonując gospodarzy 2:4 Dzień Później Pingwiny poleciały do New Jersey, gdzie miejscowe Diabły wygrały 1:3 Po tym meczu nastąpiło siedem dni przerwy dla hokeistów z Pittsburgha. Niestety ta przerwa nie wpłynęła dobrze na Pingwiny gdyż przegrali trzy kolejne spotkania na własnej tafli. Najpierw Strażnicy z NY wygrali tu 1:3 następnie kolejne spotkanie z Devils, jednak rewanż zakończył się niepowodzeniem i Pingwiny przegrały podobnie jak w NJ 1:3 Dzisiejszego wieczoru dzieła zniszczenia dokonała Ottawa, która pewnie rozbiła Pittsburgh aż 1:5. Co ciekawe w każdym z tych pięciu spotkań to Pingwiny były faworytami i jeszcze wczoraj przed meczem z Ottawą w ofercie wystawioną na 12 grudnia również Pingwiny w meczu z Caps byli ustawieni w roli faworytów, jednak po dzisiejszej porażce buki w końcu odwróciły swoją ofertę o 180 stopni i w roli faworytów mamy hokeistów z Waszyngtonu. Na pewno przed nimi wielka szansa, gdyż podejmują Pingwiny na własnej tafli. Capitals u siebie są w formie, cztery kolejno wgrane mecze nastawiają optymistycznie przed meczem z Pingwinami, tym bardziej, że Caps zdołali u siebie pokonać ostatni takie zespoły jak: Nashville 4:1, NY Rangers 4:1, Buffalo 3:1 i Calgary 3:1 Sądzę, że Caps nie powinni mieć problemu z pokonaniem u siebie słabych i osłabionych Pingwinów. Jednak głównym typem w tym spotkani będzie under 5,5 gola gdyż ostatnio Caps w meczach wyjazdowych mieli problemy aby strzelić bramki San Jose i LA Kings, Natomiast Pingwiny w całej tej swojej serii pięciu porażek zdobyli tylko sześć bramek, co smutniejsze w czterech ostatnich meczach tylko po jednej...

Typuje
under 5,5 1.80 ✅ 0:1 co za nudny mecz z walką na nieskuteczność...
Capitals -1,5 3.10 ⛔

W tym meczu nie będę szukał faworyta ponieważ i Devils na wyjazdach jak i Nafciarze u siebie grają w totalną kratkę, przeplatają porażki ze zwycięstwami. Jedni i drudzy potrafią uprzykrzyć grę nawet najlepszym drużyną ligi NHL. Edmonton ponad tydzień temu potrafili wznieś się na wyżyny swoich możliwości i pokonali Blackhawks na ich własnej tafli 4:3 jednak to cały ich pozytywny bilans w sześciu ostatnich meczach, gdyż pięć niestety przegrali. Edmonton w tym roku u siebie jeszcze nie grali, ostatni raz dawno temu bo aż 23 grudnia kiedy to pokonali Minnesotę 4:1 Natomiast Devils ostatnio wygrali na wyjeździe z Pingwinami 3:1 aby następnie przegrać dziś w Calgary 3:6 Jednak gdzie by Diabły nie grały to bardzo często wciskają te 2-3 bramki, podobnie Edmonton u siebie jak grali w grudniu to nawet zapisywali 3-4 bramki na swoim koncie. Dziś liczę na mecz overowy z malutką przewagą po stronie Devils

Typuje:
Over 5,5 2.25 ⛔

odi 2,3K

odi

Forum VIP
Washington Capitals - Pittsburgh Penguins -&gt; over 5.5 goals [2.15][Pinnacle] ⛔
Były zachwyty nad Danem Bylsma, były tytuły najbardziej ogarniętego trenera który mimo ogromu kontuzji potrafił z Pingwinami osiągać bardzo dobre rezultaty. Zgadzałem się z tym, bo nie sztuką jest wygrywać mocnym składem gdy wszystko układa się jak w kolorowance. Sztuką jest zachować odpowiedni poziom gdy sa poważne problemy i to Pingwiny potrafiły robić. W ostatnich tygodniach jest w Pittsburghu kryzys na tym tle, ale nadal trzeba brać pod uwagę to że szpital tam trwa już na dobrą sprawę drugi sezon. Dziwią mnie więc głosy (a już takie wyłapuje co raz częściej) że DB powinien podać się do dymisji. Penguins moim zdaniem najgorzej wychodzą na kontuzji Letanga, obrona teamu z Pensylwanii przestała sobie radzić i od dwóch tygodni regularnie traci na mecz co najmniej trzy gole (a zdarza się że i więcej). Ze zrozumiałych względów nie potrafili tego odrobić (bo nie ma kto strzelać, dobrze że noga Neala okazała się tylko stłuczona a nie złamana). Nagłej poprawy w obronie bym się nie spodziewał zwłaszcza na tle Stołecznych (którym notabene tez nie idzie i też jest tam frustracja), ale poprawa w ataku może przyjść bo już za długo trwa niemoc (jedna bramka na mecz przez ostatni czas to nawet jak na okrojony sklad ofensywy PIT trochę za mało). Ciężko wyrokować kto wygra, Owieczkin i spółka będą walczyć jak lwy i moim zdaniem tez tu postrzelają. Obaj bramkarze nie są w szczytowych okresach swojej kariery.

snice 457

snice

Użytkownik
VS

Tutaj poprę kolegę Odisia ale dodam również coś od siebie.Stołeczni na własnej tafli są zdecydowanie niebezpieczni , jest to zupełnie inna ekipa niż ta grająca na wyjazdach i potrafią powalczyć z każdym a zwłaszcza z pingwinami bez formy.Mam tutaj skromną nadzieje na zdobycz bramkową stołecznych w wysokości 4-5 bramek a przy kłopotach defensywnych pingwinów jest to jak najbardziej w zasięgu ręki.W bramce wystąpi dzisiaj Tomas Vokoun (SV% 919) który jest dosyć solidnym goalie ale puści co musi ;).Dobrym prognostykiem jest to że w drużynie Capitals oprócz Ovechkina który odskoczył z golami wszyscy idą mniej lub bardziej równo a więc strzelanie nie jest uzależnione od 3-4 zawodników.Zaboleć może brak minut Backstroma na tafli ale myślę że dadzą rade.Co do Pingwinów ostatnio karygodna postawa.W bramce prawdopodobnie ujrzymy dzisiaj Fleury&#39;ego (SV% 911) który przez sporą ilość strzałów(którą przewiduję :p)wpuści sporo... a zwłaszcza przez te dziury w defensywie.Ofensywnie pingwiny niby mają czym straszyć ale na więcej niż 2 bramki bym tu nie liczył , Neal z kolegami na pewno coś ustrzelą ale na kokosy bym nie liczył
Moje Propozycje
Opcja 1
Over 5.5 Kurs 2.10 Bet365
Opcja 2
Handicap -1.5 Wygrana Capitals Kurs 3.15 Bet365

VS

Młodziki z Edmonton w swoim Road Tripie nie raz pokazały pazury a teraz wracają na własne śmiecie gdzie czas w końcu powalczyć o punkty a warunki jak najbardziej ku temu sprzyjają.Powiem szczerze ze zaintrygowała mnie ich gra i nawet mi się podobała gdyby tylko nie ta koszmarna obrona... najbardziej zabolało mnie spotkanie w St.Louis gdzie prowadzili 1:3 a przegrali 4:3.W bramce ujrzymy dzisiaj zwanego przeze mnie bibułą mianowicie Nikolaia Khabibulina (SV% 921).Własna tafla powinna mocno wspomóc nafciarzy którzy ofensywnie sobie nawet radzą a u siebie w domowym zaciszu powinni ustabilizować grę w defensywie.Na punkty od reszty odskoczył nieco Eberly (43pkt, dzisiaj nie wystąpi) a sytuacja u nich ma się podobnie gdzie strzela kilku zawodników.Diabły ostatnio w dosyć dobrej formie którą łapali z meczu na mecz aż do momentu gdzie wczoraj zostali brutalnie zatrzymani przez przeciętne w tym okresie płomienie i dostali aż 6:3.W bramce po wpadce Martina wystąpi dzisiaj Johan Hedberg (SV% 907) który rozegrał nieco mniej minut od swojego kolegi.Według mnie ekipa diabłów nie utrzyma tej formy długo bo nie mają do tego warunków
Moje propozycje
Opcja 1
Over 5 po kursie 1.74 Bet365
Ewentualnie Opcja 2 dla odważnych którą ja odpuściłem
Handi -1 na Oilers kurs 2.55 lub -1.5 po kursie 3.40...

FAIL !!! ????

szydlorus 8

szydlorus

Użytkownik
Washington Capitals - Pittsburgh Penguins
No i kto by jeszcze perę miesięcy temu pomyślał, że na półmetku sezonu gospodarze będą na miejscu nie dającym awansu do PO ???? Obecnie Caps mając 44 punkty zajmują dopiero 10 miejsce w tabeli Konferencji Wschodu. Do pożądanej ósmej pozycji tracą dwa punkty a na tym miejscu plasują się .....dzisiejsi goście czyli Pingwiny z Pittsburgha. I już z tego co napisałem widać jak ważny to jest dla obu ekip.
Żadna z drużyn nie przystąpi do niego w dobrych humorach. Stołeczni po czterech wygranych w dwóch ostatnich wyjazdowych meczach dostali baty od San Jose i Los Angeles. Oba mecze przegrali po 5-2. Odzyskujący wydawało się formę i skuteczność Owieczkin nie zdobył w tych meczach ani jednego punktu.
Pingwiny też nie mają ostatnio lekkiego życia. Przegrali pięć ostatnich meczów . W ostatnim skórę im złoiła Ottawa wygrywając 5-1 w Pittsburgu. Na tak fatalną postawę mają w dużej mierze wpływ kontuzje czołowych ich zawodników: Sidney Crosby, Kris Letang ,Jordan Staal a także Arron Asham . Nie jest łatwo ich zastąpić.
Caps u siebie grają znacznie lepiej niż na wyjazdach(14-5-1) i dziś mają okazję na zrównanie się punktami z Pingwinami. Powinno im się to udać nawet bez Backstroma i Greena i dlatego:

WML
60&#39; 2.15
Expekt

S 0

susol

Użytkownik
Szydlorus....
....nieładnie, nieładnie. Jak już wklejasz nie swoje analizy z innego forum użyj jej jako cytat !!!
Mimo to Pozdrawiam

assassin84 119

assassin84

Użytkownik

Pingwiny sięgnęły dna. Wczoraj był bum na Pingwiny, że się przełamią, ale ja sobie darowałem, bo mam wciąż w pamięci nie dawny mecz, gdzie grali w przewadze i zamiast strzelić, to sami dali sobie wbić krążek.
Jeśli nie przełamali się wczoraj i dzisiaj gospodarze ich nie zlekceważą to będzie kolejny pogrom. Dodatkowo nie wierzę, że zespół poukłada grę w ciągu jednego dnia i się przełamię z takim przeciwnikiem jak WSH.
BTW - pamiętam jak jeszcze w grudniu wg Betssona byli faworytem do zdobycia Pucharu Stanleya.

Pierwsza drużyna, która zdobędzie 3 goli: WSH Capitals @2,25 (Expekt)
⛔

lutek 9,3K

lutek

Użytkownik
Tutaj dla mnie zdecydowanym faworytem są Lotnicy i nie biorę nawet ostatniego zwycięstwa Isles 5-1 z Detroit po uwagę. Być może był to wypadek przy pracy. Flyers choć ostatnio dość w kratkę to nie można zapominać, że są najlepiej grającą ekipą na wyjazdach w konf. wschodniej. Przegrali w niedziele dość boleśnie z Senatorami aż 6-4 (prowadzili 4-2 po 2 tercji), ale bardzo słaby występ zanotował wtedy Bryzgalov...
Dziś uważam, że mogą to wygrać.. jednak póki co decyduje się na inny wariant w postaci underu. Ofensywa Flyers nieco kuleje, poza tym Isles potrafią nieźle bronić się na własnym terenie (stracili w ostatnich 3 meczach tylko 3 gole).

Philadelphia Flyers @ New York Islanders under 5,5 @2,06 / Pinnacle ✅

--------------------------------------------------------------------------------------------------

Skrzydła dość niespodziewanie zakończyli road trip przegrywając z Isles aż 5-1 i ten mecz ponownie utwierdził mnie w przekonaniu, że na wyjazdach grają &quot;średnio&quot;. Najbliższej nocy zawitają jednak u siebie i na pierwszy rzut będą rozgrywać mecz z Kojotami. I choć Kojoci przegrali po dogrywce z NYR, tak na uwagę zasługuje Smith ,który wybronił aż 31 strzałów Rangersów. Jednak nic nie dzieje się dwa razy.. Dziś stawiam zdecydowanie na Wings, którzy mają wiele do udowodnienia, a że u siebie są na prawdę mocni tak dodatkowo gram Handi -1,5, które na 15 wygranych meczów w Detroit aż 14 razy zostało pokryte w tym sezonie.

Phoenix Coyotes @ Detroit Red Wings -1,5 @2,34 / Pinnacle ⛔

--------------------------------------------------------------------------------------------------

Kurs na Lightings nie rozpieszcza, ale zaimponowali mi w ostatnich kilku meczach, chociażby z Canucks 2 dni temu, gdzie w ładnym stylu powrócili do remisu w 3 tercji - nie dopisało szczęscie niestety w karnych. Hurricanes najlepsze wyniki osiągają u siebie i dzisiaj Błyskawice są dla mnie zdecydowanym faworytem.

Carolina Hurricanes @ Tampa Bay Lighting OT @1,64 / Pinnacle ⛔

Obie ekipy rozgrywali dwa dni temu mecz między sobą i Predatorzy wygrali pewnie 4:1, niemoc ze strony Avs sprawiła, że nie potrafili się zbytnio otworzyć ofensywnie. Ja jednak nie przekreślałbym do końca ich potencjału, a nie zapominajmy że nie tak dawno wygrywali mecz za meczem, czy to na wyjazdach czy u siebie. Dziś liczę na rewanż i wybrałem myślę dość bezpieczną opcję jaką jest over w tym meczu. (w przypadku 5=zwrot)

Colorado Avalanche @ Nashville Predators over 5 @1,76 / Pinnacle

Odrzutowce w końcu mogą zapomnieć o meczach wyjazdowych i najbliższej nocy zawitają ponownie na swoich smieciach, gdzie na początek przyjdzie im się zmierzyć z Rekinami. Sharks ostatnie dni mogą zaliczyć do udanych, wygrywali kolejno na wyjazdach i meczach na własnym lodzie, jedynie ostatnio zaliczyli wpadkę z wracającymi do formy Dzikusami. Dziś co prawda podejmą Jets, którzy nie radzili sobie rewelacyjnie ostatnimi czasy, jednak grali 4 mecze wyjazdowe, gdzie tak na prawdę wypadają bardzo słabo w tym sezonie. Dopiero na własnej tafli potrafią się otworzyć i grać na równo z praktycznie każdą ekipą w lidzę, stąd też na 21 meczów wygrali aż 14 (!). Ogółem zaliczyli 3 porażki na 4 spotkania wyjazdowe, w tym wygrali 8 grudnia z Sabres i przedwczoraj zaliczyli na prawdę dobry mecz w Bostonie i choć przegrali 5-3, to nie wyglądali najgorzej. Tak więc cel zdobycia Winnipeg przed Rekinami na pewno będzie trudny do zrealizowania, tymbardziej że po tych kilku wpadkach Jets muszą w końcu wejść na dobre tory a ich tafla zdecydowanie jest odpowiednim miejscem, by to jutro zapoczątkować.

San Jose Sharks @ Winnipeg Jets OT @2,34 / Pinnacle ⛔

Jak już wyżej podkreślałem - Flyers są tutaj niewątpliwym faworytem; bardzo dobrze wychodzą na wyjazdach oraz bilans 7 wygranych spotkań przeciwko Isles z rzędu mówi sam za siebie. Nie powinni wyspiarze drugi raz zrobić takiej niespodzianki jak przedwczoraj z Wings (choć takie przekonanie czasami wydaje się być błędne) prócz underu podbijam zdecydowanie na zwycięstwo lotników.

Philadelphia Flyers OT @ New York Islanders @1,74 / Pinnacle ✅

Flames.. cóż mogę powiedzieć... ekipa na prawdę solidna, wspinająca się na wyżyny z meczu na meczu, troszkę może niedocenieni poprzez różne wpadki, ale na swoim lodowisku zawsze są groźni. Z drugiej strony straszliwie nieregularni w tym sezonie kaczory, dla których 3 zwycięstwa z rzędu jakie zanotowali to już wielkie osiągnięcie.

Anaheim Mighty Ducks @ Calgary Flames OT @1,81 / Pinnacle ✅

Dwie aktualnie najlepiej spisujące się ekipy na wschodzie. Senatorzy z ładnym ostatnio bilansem udowodnili ,że potrafią zdobyć twierdzę w MSG wygrywając już w tym sezonie z Rangersami pod koniec października, później co prawda Strażnicy zdołali się zrewanżować, ale oba mecze były niezwykle wyrównane i dziś value leży po stronie Senatorów. W normalnych okolicznościach wahałbym się grając przeciwko NYR na ich terenie, ale patrząc na poczynania gości w ostatnim okresie - warto spróbować. Niedoceniona drużyna z niejednym asem w rękawie.

Ottawa Senators OT @ New York Rangers @2,59 / Pinnacle ✅

snice 457

snice

Użytkownik
VS

Miski w obecnej formie są poza całkowity zasięgiem takiej ekipy jaką jest Habs a poziomu oni wielkiego sobą nie przedstawiają...Przeciętnie im idzie na własnej tafli a na wyjazdach jest jeszcze gorzej , starają się zagrać dobrze z tyłu ale z takim potencjałem jaki mają Bruins ten numer nie przejdzie.Bruins zagrają dzisiaj bez lewoskrzydłowego Marchanda ale pokazali że i bez niego sobie radzą.Co do obsady bramki nie jestem do końca pewny ale prawdopodobnie będzie to Thomas ale gdyby wystąpił jednak Tuukka to i tak według mnie nie ma się zbytnio o co martwić.

Moje propozycje:
Opcja 1: wygrana Bruins 60&#39; kurs 1.58
Opcja 2: handi -1.5 wygrana Bruins kurs 2.10

VS

Pioruny nie raz pokazały pazury na własnej tafli gdzie za przykład można pokazać ostatnie spotkanie przegrane po dogrywce 4:5 ale nie z byle kim lecz z Orkami ???? .Podobnie jak u wielu ekip też u piorunów poważne problemy pojawiają się w defensywie ale spokojnie straty nadrabiają ofensywnie gdzie stoją na bardzo wysokim poziomie.Między słupkami ujrzymy dzisiaj Garona który śmiem twierdzić gdyby nie ta koszmarna defensywa miałby bardzo przyzwoity procent obrony ale i tak nie jest źle(SV%903).U Huraganów ujrzymy Warda ale to i tak nie powinno im wiele pomóc ponieważ w Releigh dysponują defensywą jeszcze gorszą niż w Tampie...

Moje Propozycje
Opcja 1: Wygrana Tampy OT kurs 1.60
Opcja 2:Over 5.5 kurs 1.76

Ja stawiam jeszcze na Predators , Detroit

odi 2,3K

odi

Forum VIP
Los Angeles Kings - Dallas Stars -&gt; over 5 goals [1.90][Pinnacle] ✅
Ide za ciosem, bo tak dobrego meczu w ofensywie Kings jak ten ostatni przeciwko Capitals dawno nie widziałem. Odbyło się to mimo braku Gagne w ataku, ale pragnąłbym się skupić na innej osobie, dzięki której szanse overka się zwiększają. Wiaczesław Wojnow to ktoś o kim miałem ochotę napisać od dawna ale jakoś tak brakowało czasu lub okazji, to jego pierwszy duży sezon w NHL ale prezentuje się naprawdę dobrze i rokuje wyśmienicie. Póki co leczy kontuzje i w ten sposób osłabia dobrą defensywę Kings (w końcu gram overa), ale jak tylko jest to razem z Doughtym jest chyba najlepszym obrońcą Królów. Warto wyróżnić nieprzewidywalną ofensywę Dallas, znowu odrodził się tam Jamie Benn który gra trochę przerywanymi seriami punktowymi ale z pewnością jest tam prawdziwym liderem.
Winnipeg Jets - San Jose Sharks -&gt; over 5.5 goals [2.15][Pinnacle] ⛔
Lubie stawiać mecze Odrzutowców gdy grają u siebie. Lubie je przede wszystkim oglądać bo to naprawdę wyjątkowe jak hokej traktowany jest w MTS Centre. Poza tym Jets fajnie spinają się na tych najlepszych i nie ukrywam że na taką spinkę dziś liczę. Rekiny mają renomę i od kilku sezonów boi się ich każdy zwłaszcza w regular season wiadomo że oni nie oduszczają nigdy i nikomu. Ostatnio Sharks przegrali dosyć zaskakująco z Minnesota, przegrali mimo że zaprezentowali w ataku jak zwykle multum ciekawych rozwiązań. Dziś będą chcieli jeszcze bardziej wygrać, a żeby to zrobić najłatwiej jest im atakować. Winnipeg liczą na udany powrót Burmistrowa i Bogosiana, podczas nieobecności Byfuglien jest potrzeba wykreowania nowego lidera na niebieskiej linii a w meczach jak z San Jose można postrzelać bo to otwarty hokej.
St. Louis Blues - Vancouver Canucks -&gt; Vancouver win (ML OT)[2.05][Pinnacle] ✅
Nutki odnalazły swoją siłę, pierwszą jest własne lodowisko a drugą znakomita postawa w power play. Pytanie czy to wystarczy na topowe w tej chwili Vancouver ? Na Vancouver które pokazało w Bostonie że można ich nie lubić można ich skreślać ale i tak posiadają potencjał na finał i doświadczenie z zeszłego roku czy dwóch lat w tył tylko daje im z każdym przeciwnikiem niesamowity Handicap już na starcie. Ta budująca wygrana z Niedźwiadkami może być moim zdaniem początkiem zbudowania w Vancouver czegoś jeszcze lepszego niż rok temu, Sedinowie nie będą gorsi z roku na rok tylko lepsi - oni w przeciwieństwie do Owieczkina nie gwiazdorzą tylko od kilku sezonów grają niezmiernie równo. Reszta drużyny też jest pokrzepiona i myślę że dziś zapunktują.

konrado87 412

konrado87

Użytkownik

Strażnicy są niepokonani na własnej tafli od pięciu meczy. Jednak z kolejnym meczem forma coraz bardziej kuleje i strzelają coraz mniej bramek. Ostatnio z Kojotami strzelili tylko jedną bramkę w &#39;60 drugi mecz wstecz było to dwie bramki strzelone w czasie reg. Panterą. W trzecim meczu trafili Islanders trzy bramkami a w czwartym i piątym meczu wstecz strzeli po cztery bramki Lotnikom i Wyspiarzom. Natomiast Senatorzy ostatnio pokazali w Pittsburghu, że potrafią grać na wyjazdach, trafiając do bramki Pingwinów aż pięć razy. Wcześniej po wyrównanym meczy w Philadelphia przegrali w ostatnich sekundach dogrywki 2:3 natomiast szczęście uśmiechnęło się do Ottawy w Buffalo gdzie pokonali Szabelki po rzutach karnych 3:2. W Nowym Yorku spodziewam się wyrównanego meczu i dużej ilości bramek, gdyż ostatnie dwa mecze Ottawy pokazały, że rozwiązał im się worek z bramkami a Rangersi jeśli chcą myśleć o utrzymaniu fotela lidera na wschodzie muszą zacząć więcej strzelać a z Ottawą będą mili do tego doskonałą okazje, mam nadzieje, że w NY posypią się iskry.

Typ: Over 5,5 &#39;60 2.10 ⛔
Ottawa Senators wygra w czasie reg. 3.60 &#39;60 ✅ :cool:

Po raz kolejny dam szanse Dallas w meczu wyjazdowym gdyż uważam, że ostatnio w Anaheim nie zagrali źle a po prostu zabrakło im szczęścia. Często atakowali bramkę gospodarzy, oddali dużo strzałów a jednak to Kaczory zdobywały bramki, przyznam, że bardzo dziwny był to mecz. Jednak wcześniej odnieśli solidne zwycięstwo nad Drapieżcami aż 4:1 Fakt, że wcześniej Gwiazdki poległy w St. Louis i New Jersey, ale w obydwu tych meczach strzelili po trzy gole. LA to drużyny która ostatnio miała ogromne problemy ze strzelaniem bramek, fakt są solidni w defensywie ale tym meczu się nie wygra. W Nowy Rok pokonali u siebie co prawda wysoko Canucks 4:1 jednak od tego momentu ich gra się posypała w ofensywie i przez trzy kolejne mecze zdobyli tylko dwie bramki a rywali nie mieli wymagających: Kojoty, Lawiny i Columbus, co ciekawe Columbus wygrał ten mecz, co prawda murując bramkę ale Królowie nawet w przewadze 5 na 3 nie potrafili zagrozić bramce Kurtek. Ostatnio wygrali u siebie z Capitals, ale oni notują teraz wysoki spadek formy i niską skuteczność co pokazali dzisiaj grając z Pingwinami. Mam nadzieję, że Dallas zapomnieli już o pechowej porażce z Kaczorami i pokonają pewnie zespół z LA tym bardziej, że mają oni małe braki w defensywie

Typ: Dallas Stars wygra w czasie reg. 3.20 ⛔

L 0

leafar

Użytkownik
Dziś krótko i treściwie, bo trochę późno jest ????

Mecz: Detroit Red Wings - Phoenix Coyotes ⛔ 3:2 SO :-(
Typ: DET 60&#39;
Kurs: 1,65 (bah)

Detroit wraca do Joe Louis Arena gdzie wygrali 12 ostatnich gier (w tym miesiąc temu z Kojotami 5-2) i są blisko wyrównania klubowego rekordu kolejnych zwycięstw, a w całym sezonie u siebie mają bilans 15-2-1. Nie mam pewności czy zagra dziś Datsyuk ale nawet bez niego w 1 linii atak skrzydeł sobie poradzi. Phoenix natomiast przegrali 11 z ostatnich 16 spotkań, i choć większość z nich minimalnie to wg mnie dziś z Motor City także wyjadą na tarczy.

Mecz: Calgary Flames - Anaheim Ducks ⛔ 1:0 OT :cry:
Typ: CAL 60&#39;
Kurs: 2,10 (bah)

Zaciekawił mnie ten mecz z uwagi na świetną passę Płomieni na swojej tafli - tylko 1 porażka i to po karnych w ostatnich 10 grach. Oba zespoły ostatnio wygrywały ale jedna passa dziś się zakończy. Majstersztyk pod względem skuteczności w ostatnim meczu z New Jersey (6 goli na 14 strzałów!), świetna forma Iginli, Jokinena i Koivu oraz problemy Anaheim z bramkarzami (pierwszy Hiller nie jest pewny występu po kontuzji, drugi Ellis na IR, zapewne zagra Deslauriers), nawet pomimo kanonady Selanne i spółki w ostatnich 3 meczach (16 bramek) powodują że stawiam na gospodarzy w regulaminowym czasie gry.

nic tylko płakać, a tak blisko było w Calgary...:;/:

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom