>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

NHL - sezon 2011/2012

Status
Zamknięty.
snice 457

snice

Użytkownik
Wizja dzisiejszego Dnia...
-

Flyers na własnej tafli są praktycznie ofensywnie nie do zaje*ania ???? razi u nich nieco defensywa ale co stracą to nadrobią ;P.Wild natomiast odwrotnie.. swoje stracą a nadrobić nie mają zbytnio czym ;) do tego fakt że wystąpi dzisiaj rezerwowy Josh Harding a przyznam że pana tego nie lubię i dla mnie jest to ciota... do tego brak Boucharda , Koivu poważnie osłabia ich potencjał ofensywny.
Moje Propozycje:
1 - Flyers OT kurs 1.50
2 - Flyers MT kurs 1.80
3 - Flyers Handi -1.5 kurs 2.50

-

Pitt ostatnio zaczęli dosyć dobrze grać a ich gra w momentach na prawde cieszy oko.Pingwiny zwłaszcza na własnej tafli są niebezpieczni i sądzę że przy dobrym dniu gospodarzy każdy by tu mógł zgubić punkty.. Huragany ostatnio nieco zaczęły grać ale według mnie to jeszcze za mało aby powalczyć z odradzającymi się pingwinami.. W Pitts wystąpi Fleury a w Hurricanes Ward
Moje Propozycje:
1 - Pitt OT - 1.47
2 - Pitt MT - 1.80

Otrzymane punkty reputacji: +8
lutek 9,3K

lutek

Użytkownik
W tym spotkaniu mamy doczynienia z dwoma niezbyt dobrze radzącymi sobie drużynami na tle całego sezonu. Nafciarze jak i Kurtki miewają przebłyski, jednak zdarza się to głównie w grze na własnym terenie. W przypadku gości odziwo według statystyk więcej potrafią strzelić na wyjazdach niż u siebie, także uważam że z niezbyt dobrze grającymi w defensywie Nafciarzami coś strzelą, ale na pewno też stracą, ponieważ fachowcami nie są i tracą średnio 4 gole na mecz.

Columbus Blue Jackets @ Edmonton Oilers over 5,5 @2,07 / Pinnacle ✅

--------------------------------------------------------------------------

Bolączką odrzutowców to zdecydowanie skuteczność ostatnimi czasy, strzelają niewiele.. i jakby tego było mało - Mason miał wczoraj &quot;swój&quot; dzień i bronił jak najęty w meczu z Senatorami. Ponadto Diabły u siebie grają solidnie w defensywie, gdzie główną barierą jest niewątpliwie Brodeur. Większość ostatnich spotkań pomiędzy sobą kończyli underowo, tak też stawiam tym razem.

Winnipeg Jets @ New Jersey Devils under 5,5 @1,78 / Pinnacle ⛔

Dzikusy ostatni raz na wyjeździe strzelili więcej niż 2 gole dopiero 11 grudnia i ogólnie ich gra na wyjazdach całkowicie się nie układa odkąd popadli w kryzys. Trwa on już raptem ponad miesiąc i niestety nic nie wskazuje, by miałoby się coś zmienić. Może jedynie na własnych smieciach. Dziś jednak podejmą Lotników, którzy w zanadrzu mają kilka perełek, ale ostatnio również coś w kratkę jeśli chodzi o ofensywe. Stawiam tutaj zdecydowanie under. Jako ciekawostę dodam, że dziś prawdopodobnie nie wystąpi główny mentor ofensywy Wild - Koivu.

Minnesota Wild @ Philadelphia Flyers under 5,5 @1,85 / Pinnacle ⛔

Tutaj również upatruję overa. Jak wiadomo, Leafs są piekielnie mocną ekipą u siebie, dodatkowo grają bardzo dobrze w ofensywie z Lupulem i Kesselem na czele. Mogę również dodać, że do tej pory trzykrotnie grali w tym sezonie w tym 2 razy padł over.

Ottawa Senators @ Toronto Maple Leafs over 5,5 @1,85 / Pinnacle ⛔

Lightings ostatnio mają powody do obaw.. w polu grają nieźle, ofensywa spisuje się bardzo bardzo dobrze, jednak głównym problemem jest Gawron i Roloson w bramce. Po obiecującym tripie na własnym terenie, gdzie wygrali m.in z Flyers 5-1 czy z Hurricanes 5-2 przyszedł znów dołek, co w konsekwencji przełożyło się na 7 porażek z rzędu. Przyglądałem się jednak niejednokrotnie ich meczom i trzeba stwierdzić, że z lepszymi ekipami grają z większym polotem i wkładem całego zespołu. (wyciągnięty remis ze stanu 3:0 w kilka minut w ostatnim meczu z Pitts chociażby) Sądze więc, że dzisiaj nieźle wyglądają jako &quot;home dog&quot; podejmując nawet Bruins, którzy pomimo tego że ostatnio wygrywają, to nie wyglądają zbyt rewelacyjnie, poza tym rozgrywali w nocy ciężki mecz z Panterami zakończony dopiero w karnych. Myślę ,że Tampa będzie za wszelką cene próbować wygrać ten mecz przed nadchodzącym road trippem. Dam im kolejny raz szansę.

Boston Bruins @ Tampa Bay Lighting OT @2,68 / Pinnacle ✅

Odnośnie Leafs jak już wspominałem - u siebie grają bardzo skutecznie i pewnie. Senatorzy choć udowodnili ostatnio ,że mogą wygrać z każdym tak dzisiaj postanowiłem ,że zagram przeciwko nim. Wczoraj przegrali u siebie z Jets i ogólnie nie wyglądało to najlepiej, do tego dochodzi fakt, że już najbliższej nocy będą grać w Toronto, co zdecydowanie przemawia na korzyść gospodarzy.

W drugim spotkaniu stawiam na zdecydowanych faworytów. Predatorzy nie wygrali meczu w Madison Square Garden od prawie dekady, dodatkowo jak w przypadku powyższego meczu grali wczoraj z Isles. Spodziewam się tutaj dość wyrównanego spotkania z małą nawiązką dla gospodarzy, którzy na pewno będą chcieli po ostatniej porażce w Montrealu podnieść nieco swoje morale na własnym terenie.

Toronto Maple Leafs &amp; NY Rangers (both OT) @2,75 / Pinnacle ⛔

Caps choć grają w kratkę, tak trzeba przyznać, że najlepsze wyniki osiągają u siebie. Przeciwnik choć miewa przebłyski tak niewydaje mi się, by mogli sprawiać wiele kłopotów gospodarzom. Przemawia za tym h2h, gdzie na 5 ostatnich spotkań ,tylko raz Isles zdołali wygrać z Caps i dodatkowo nasuwa się ich bilans meczów wyjazdowych. Stawiam zdecydowanie na Stołecznych.

Tutaj podbijam również na gospodarzy, którzy na przełomie dwóch ostatnich lat udowodnili ,że mają patent na Jets. Ponadto goście rozgrywali wczoraj mecz w Ottawie i po tym swoim wielkim &quot;przełamaniu&quot; złej passy sądze, że dziś powtórzy się sytuacja z soboty kiedy Devils w ładym stylu wygrali 2:1.

Washington Capitals &amp; NJ Devils (both OT) @2,44 / Pinnacle ⛔

//niesamowicie pechowa noc :?

yem-uoniaki 4,1K

yem-uoniaki

Użytkownik
Washington Capitals - New York Islanders
Alex Ovechkin strzeli gola w meczu
2,75 betsson
⛔⛔⛔ kompromitacja całego zespołu, 17 strzałów w meczu, brawo
Ostatni mecz w sprzyjającym nam Verizon, wypada się więc godnie pożegnać, nim ruszymy na podbój Montrealu, Caroliny i Pittsburgha (żeby chociaż jedno z tych spotkań wygrać). Isles wprawdzie ostatni mecz z Capitals wygrali, ale nie było to przekonywujące zwycięstwo. Były klub Czerkawskiego gra jak mu się podoba, kiedy mu się podoba i z kim mu się podoba - nie ma mowy o stabilizacji (Capitals przynajmniej wygrywają i przegrywają seriami :razz ???? . Stołeczni zjechali już chyba z równi pochyłej i powinni sobie poradzić. Zwłaszcza Alex, któremu mecze z Isles wyraźnie &#39;leżą&#39;. Mówi się, że niby stracił swoją przebojowość (w pewnym stopniu tak, ale zobaczycie wkrótce), agresję (totalna bzdura, proszę, oto przykład http://www.youtube.com/watch?v=KRt_Ta4XRNw, polecam) i ogólnie - to nie ten sam zawodnik. Jest to mało obiektywna ocena. Zresztą ten, kto ogląda, ten wie, a ja mogę zapewnić, że z Owcą wszystko OK i może być tylko lepiej. A jeśli już ma nie strzelić, to niech chociaż przyczyni się do ważnego zwycięstwa. Stać go na to.

stardog 250

stardog

Użytkownik
Washington - NYI 1
Krótko, bo późno i brak weny. Z jednej strony NYI ze swoim potencjałem w ofensywie i chaosem w obronie z drugiej wciąż nie zachwycający, ale wygrywający Caps. Obsada bramkarska taka jakiej można się było spodziewać. WSH na własnym lodzie, dla NYI mecz dzień po dniu, wyjazdowa lipna postawa Wyspiarzy kontra twierdza Washington. Teoretycznie wygląda prosto, choć nie koniecznie takie musi być. Biorę bo na moje oko wygląda najlepiej z dzisiejszej oferty (szczególnie kiedy po południu kurs wskoczył na 1,909)

lutek 9,3K

lutek

Użytkownik
Caps po bardzo słabym meczu u siebie, gdzie nie zdołali strzelić żandego gola oddając w sumie 17 strzałów, najbliższej nocy przylatują pierwszy raz w tym sezonie do Montrealu. W tym spotkaniu niewiele przemawia na korzyść stołecznych; bardzo słabo spisują się na wyjazdach, gdzie w ciągu ostatnich 5 meczów tylko raz zdołali wygrać, w dodatku ze słabymi w tym sezonie Jackets. Ogólnie widać, że w porównaniu do poprzedniego sezonu w tym całkowicie się nie układa, a jedyne dobre wyniki osiagają u siebie - choć też zdarzają się wpadki jak chociażby dziś w nocy z Isles. Habs po ostatnim bardzo ładnym i pewnym zwycięstwie nad Rangersami na pewno będą szukać kolejnych punktów, tymbardziej że Caps rozgrywali swój mecz dzisiejszej nocy i zdecydowanie będzie to przemawiać na korzyść gospodarzy. Po takim kursie nie waham się spróbować zwłaszcza gdy Stołeczni ostatnimi czasy są tak niepoukładaną i nieregularną ekipom.

Washington Capitals @ Montreal Canadiens OT @2,02 / Pinnacle ⛔

W drugim i ostatnim spotkaniu na najbliższą noc wybrałem dość łatwy wariant, jaki wydaje się być over w tym spotkaniu.. Avs po fali ostatnich niepowodzeń i ogólnie słabej postawie w ostatnim meczu, gdzie zostali zgładzeni przez Kojotów aż 6-1 dziś rozpoczynają trip na własnej tafli i już na pierwszy rzut podejmą równie &quot;niestabilne&quot; ostatnio Koty. Zdecydowałem zagrać over i uważam, że z dziurawą ostatnio defensywą Avs nie będzie tutaj problemu na przynajmniej 5 goli w meczu. Dodatkowo na pewno coś trafią, tymbardziej że po bardzo ładnych występach jeszcze nie tak dawno nagle opuścili z tonu i są w nieciekawej sytuacji, podobnie z resztą jak goście. Spodziewam się tutaj otwartego spotkania i mam nadzieję ,że obfitego w krążki w siatce. W przypadku 5 = zwrot.

Florida Panthers @ Colorado Avalanche over 5 @1,80 / Pinnacle ✅

ubereem 49

ubereem

Użytkownik

#Florida Panthers - Colorado Avalanche OT ✅
Typ : Colorado Avalanche
Kurs : 1,83
Na przeciw siebie stają dwie ekipy które powiedzmy sobie szczerze nie sprawują się zbyt dobrze. Zarówno Koty jak i Lawiny przegrywają praktycznie każdy swój mecz. Problemem Colorado jest strasznie dziurawa defensywa (przegrana z kojotami 6:1) i niezbyt zadowalająca offensywa. W przypadku Florydy nie jest lepiej, na wyjazdach grają jeszcze gorzej, jak u siebie potrafią coś ugrać to gdy przychodzi zagrać na terenie przeciwnika jest tragicznie.
Stawiam na wygraną Lawin gdyż mają znaczną przewagę:
-aspekt swojej tafli
-gra Panter na wyjazdach nie powala
Obie drużyny zmagały się ostatnio z mocnymi przeciwnikami w lidze, teraz czas na grę z przeciwnikiem o podobnym poziomie.

# Phoenix Coyotes - Anaheim Ducks MT ✅
Typ : Anaheim Ducks
Kurs : 2,20

Dość ciekawe spotkanie, Kaczki ostatnim czasem to dla mnie naprawdę niespodzianka, porównując ich grę z przed 2 miesięcy to nie ta drużyna. Wygrywają i to naprawdę wysoko strzelając sporo bramek, sa na fali, podejdą do meczu zmobilizowani, myślę że chcą udowodnić teraz, że są coś warci i skreślenie ich za wcześnie było błędem. Kojoty natomiast przeplatają wygraną z przegraną, a w dodatku na wyjazdach jak drużyna z powyższego typu nie zachwyca. Typ leci na kaczki po bardzo ładnym kursie i jest wart zaryzykowania biorąc pod uwagę ładną grę kaczorów.

Otrzymane punkty reputacji: +8
odi 2,3K

odi

Forum VIP
Dość ciekawe spotkanie, Kaczki ostatnim czasem to dla mnie naprawdę niespodzianka, porównując ich grę z przed 2 miesięcy to nie ta drużyna.
Dla mnie to nawet multi ciekawe spotkanie, ale ja z reguły jestem zwolennikiem Zachodniej części ligi. Interesujący mecz bo i interesująca drużyna, Anaheim na papierze byli na starcie ligi jednym z pewniaków do play-off. Wiadomo jak to się tam działo, seria niepowodzeń. Na pytanie co się zmieniło i czemu ludzie nie poznają tej ekipy (przed 2 miesiącami przegrywali wszystko po kolei) odpowiadam : Bruce Boudreau pracował pracował i teraz zbierze plony. Lubie tego szkoleniowca, nie wiem czy Capitals nie postąpili zbyt pochopnie zwalniając go. Ducks z pewnością wiedzą że jeszcze nic straconego, ba przy tak ciasnej obsadzie jak na West Side to jedna mega dobra seria zwycięstw wywinduje ich z powrotem na dobrą pozycje. Mają już dwie wygrane za sobą i teraz Kojoty, u których panem i zbawcą jest Mike Smith ...
Anaheim Ducks - Phoenix Coyotes -&gt; Anaheim win (ML OT)[1.82][Pinnacle] ✅

Otrzymane punkty reputacji: +1
snice 457

snice

Użytkownik
Dzisiejsza wizja ????
-

WYNIK: 6:2
Zacznijmy od tego że Odi napisał praktycznie wszystko za mnie ale jednak do końca na leniucha nie pójdę i napisze coś od siebie..Anaheim jak aktualnie gra chyba każdy widzi i śmiem twierdzić że na takim gadzie mogli by się u siebie równać bez problemu z takimi ekipami jak Boston , Flyers czy też innymi topowymi drużynami i nie wykluczał bym ich wygranej.Warto zauważyć że w końcu Hiller zaczął bronić.. max puszcza 2 co w porównaniu do 5 jest sporą różnicą... Kojoty natomiast uzależnione są od Smitha który jak będzie miał gorszy dzień(na pewno dzisiaj ???? ) swoje puści i mecz przegrają...

Moje Propozycje :
1 - Anaheim OT,1.76
2 - Anaheim MT,2.25
3 - Anaheim -1.5,3.20
(wersja dla &quot;jestem hardkorem&quot;)

-

WYNIK:zero:3 .. strzały 31:16.. Neuvirth .. chyba najlepszy mecz w tym sezonie rozegrał &gt;..&lt;
Habs ostatnio dosyć sobie radzą a gra jako tako zaczęła im się klei.W bramce wystąpi przeciętny Price.Co do caps po ostatnim meczu straciłem resztki szacunku i dla mnie mogą zlecieć w pizdu w czeluście tabeli... Fakt potęguje dzisiaj prawdopodobny występ Neuvirtha w bramce Caps a pan ten bronie raczej słabo...

Moje Propozycje :
1. Habs OT - 1.74
2. Habs MT - 2.10

????
I moja perełka na dzisiaj ????
-

WYNIK: 6:2
O formie w jakiej są Hawks chyba każdy wie a z wyjątkiem przegranej po dogrywce z Dertroit na wyjeździe radzą sobie wyśmienicie a jakim terenem jest Detroit chyba każdy z nas wie... Sabres ostatnio są cieniem swojego cienia ???? nic nie grają.. kompletnie nic a nic i przegrywają mecz za meczem z pojedynczymi nielicznymi przebłyskami a fakt kumuluje bardzo prawdopobny występ &quot;rezerwowego&quot; Enrotha.. a pana tego nie szanuję i nie lubię.. ;)
Moje Propozycje
1.Hawks Handi - 1.5 kurs 2.20
2.Hawks wygra różnicą 2 goli kurs 5.50
3.Hawks wygra różnicą 3 goli kurs 5.25

2i3 to typy typu Jestem Hardkorem ???? które sobie daruję :p

Otrzymane punkty reputacji: +1
odi 2,3K

odi

Forum VIP
San Jose Sharks - Ottawa Senators -&gt; over 5.5 goals [2.08][Pinnacle] ⛔
Kolejka niby obszerna ale kursy moim zdaniem dosyć dobrze odzwierciedlone. Wybrałem ten overek z kilku powodów. Ogólnie na pierwszy rzut oka ten dzień wydaje się że będzie underowy. Boston kontra New Jersey i kilka innych pojedynków to będą raczej starcia z małą ilością goli i zdarzy się rodzynek który to nadrobi. Mam nadzieje że takim właśnie będzie występ Rekinów, którzy bodajże od ośmiu lat nie przegrali z Ottawa. Nie znaczy to że Senatorowie są na straconej pozycji bo dla nich nie ma w ostatnich tygodniach rzeczy niemożliwych. Ataki obu drużyn mocniej obsadzone niż obrony, bramkarze to nie klasa światowa. Jeśli komuś miałbym polecać oglądanie efektownego hokeja z miejsca mówie Sharks. Choćby ostatni mecz przeciwko Chicago piękne widowisko, ale z reguły Rekiny oddają masę strzałów, tworzą świetne okazję (często je jednak marnują) i są z rodzaju tych przeciwników których się po prostu szanuje. Osobiście lubie pechowców i wspieranie drużyn które mają pod wiatr, SJS są taką ekipą od lat i nikt nie umie wytłumaczyć ich fenomenu. W ostatnim ich meczu przeciwko Calgary sędziowie nie zaliczyli im dwóch prawidłowo uznanych goli w tym jednego z dogrywki ... na szczęście karne były dla Rekinów dobrym zakończeniem bo inaczej byłby spory niesmak. Sens polecam i &quot;propsuje&quot; bo w tym sezonie są największą pozytywną niespodzianką (na tą chwilę). Czwórka hokeistów w all stars game to nie przypadek i nie tylko zasługa tego że odbędzie się on w Ottawie. Karlsson, Spezza Greening zasłużyli 101 %, co do Alfredssona mógłbym się trochę przezbywać ale niech sobie staruszek jeszcze pogra długo mu nie zostało z najlepszymi.
10/10 underów wczoraj ???? - Odi

stardog 250

stardog

Użytkownik
Philadelphia - NYI 1 -1,5
O Wyspiarzach sporo już zostało napisane - młoda drużyna z potencjałem (szczególnie ofensywnym). Są teraz w niezłym dla siebie okresie, punktują, wygrywają mecze (choć nie grzeszą regularnością, najdłuższa seria wygranych to 3 mecze z rzędu) - jednak głównie mecze domowe. Nie ma się jednak co oszukiwać wciąż są jedną ze słabszych drużyn ligi. Nie oglądałem ostatniego meczu z Capitals, ale traktuję go jako nadprogramową wygraną (sądząc z ilości strzałów oddanych przez WSH wnioskuję, że Caps zagrali to co grali w najgorszym swym okresie w tym sezonie).
Phila osłabiona dziś brakiem JvR i Rinaldo i stąd pewnie spadki kursów na Islandersów. W bramce pomarańczowych zagra dzis Bobrovsky co dla mnie jest bardzo dobrą wiadomością, ponieważ prezentował ostatnio niezłą formę. Bryz z kosmicznym kontraktem gra po prostu słabo (to chyba jakieś fatum bramkarskie Phili - w tym klubie nawet solidni bramkarze grają kiepsko ???? . Gospodarze to drużyna bardziej doświadczona i mimo braku JvR bedzie miał kto strzelać bramki. Sądzę, że dziś to pomarańczowi strzelą ich więcej - trzeba w końcu gonić lidera konferencji i dywizyjnego rywala (Rangers). Trochę pospieszyłem się z obstawianiem i zagrałem przed południem po kursie 2,39 (Pinn), teraz 2,46 a w międzyczasie można było złapać nawet 2,55. Dla mniej odważnych win in reg. time.
Z pozostałych meczy na pierwszy rzut oka fajnie wygląda Pens - Rengers under 5 i korci mnie poprawka z wczoraj dla Kojotów (choć ci akurat potrafią się Skrzydłom postawić).
Udanej nocki.

snice 457

snice

Użytkownik
VS

Lotnicy to ekipa typowo ofensywna preferująca grę ile stracę tyle strzelę + zaliczka:p W formacji ofensywnej nic im nie brakuje i pod żadnym względem ona nie zawodzi natomiast defensywa to już inna bajka ;) mogą zagrać mecz gdzie puszczą 1-2 a mogą dostać nawet 5 ;) przy czym dzisiaj liczę na jakieś 3.Co do wyspiarzy to ekipa dla mnie całkowicie nieobliczalna która zaczęła sobie teraz dosyć dobrze radzić lecz warto zauważyć że większość punktów zdobywana jest na własnym ternie a ostatniej wygranej z caps bym raczej nie brał pod uwagę bo ten mecz był co najmniej dziwny...Defensywnie ta ekipa stoi na niskim poziomie za to ofensywnie nawet to jakoś zaczęło funkcjonować bowiem ma tak kto strzelać... Tavares , Moulson, Parenteau oraz Streit od asyst.. jednym zdaniem ma kto zdobywać bramki ???? jest jeszcze kilku mniej znaczących &quot;snajperów&quot;.W bramce ujrzymy Nabokova który gra w kratkę , z drugiej strony natomiast Bobrovsky który jest wystawiany raczej aby mecz wygrać :p (10 wygranych na 13 meczy).Bardzo prawdopodobny jest tutaj over lecz ja sobie raczej daruję...

Propozycje:
1.Flyers MT kurs 1.80
2.Flyers -1.5 kurs 2.40

a dodatkowo można pograć że Moulson strzeli ale ja pasuję ;) nie uprawiam tego typu hazardu :p

Moje perełka dzisiejsza na którą mi już kurs poleciał ... z 2.20 na 1.95 &gt;...&lt;

VS

Jak nutki u siebie grają chyba każdy wie.. żelazna defensywa i mądra ofensywa co mocno procentuje.. mało kto potrafi zdobyć ten teren a na pewno nie taki outsider jakim są nafciarze.. gra im w ogóle nie leży , krążkiem obracają jakby nie wiedzieli co z nim mają zrobić...W bramce Blues po raz kolejny ujrzymy Halaka który broni dobrze a na przeciw niego stanie prawdopodobnie pierwszy (ale czy lepszy? ???? ) bramkarz Oilers mianowicie Khabibulin który lubi sobie puścić ;)

Propozycja:
1.St.Louis -1.5 kurs 1.95

lutek 9,3K

lutek

Użytkownik
Jedno z najciekawiej zapowiadających się spotkań. Penguins po fatalnej serii porażek powrócili w końcu na odpowiednie tory, jednak dziś przeciwnik niezwykle wymagający, w dodatku mocny na własnym terenie. Dotychczasowe pojedynki obu ekip zawsze przybierały ciekawych zwrotów i przeważnie zwycięsko wychodzili z tego gospodarze (na 5 ostatnich spotkań przegrali tylko 1) i uważam, że podobnie będzie tym razem.

Pittsburgh Penguins @ New York Rangers OT @1,75 / Pinnacle ⛔

To, w jakim stylu przepuścili swój ostatni mecz Leafs z Senatorami prowadząc już 2:0 pozostawia wiele do życzenia - dodatkowo na własnym terenie, gdzie przeważnie grają nieźle. Kolejny przeciwnik wydawałoby się na papierze, że wiele szkód wyrządzić nie ma prawa patrząc na katastrofalne rezultaty, które ciągną się za nimi już prawie miesiąc. Ja jednak wierzę, że w końcu coś drgnie w dzikusach i choć w niewielkim stopniu przybliżą się do niedawnych osiągnieć. Leafs przegrali swoje 3 ostatnie mecze, w tym dwa na własnej tafli i ogółem ich gra nie wygląda najlepiej, tak więc dobra okazja dla Wild na przełamanie formy wyjazdowej.

Minnesota Wild OT @ Toronto Maple Leafs @2,47 / Pinnacle ⛔

Obie drużyny ostatnio nie błyszczą, ale to Sabres są w poważniejszym dołku i nie dość, że przegrywają u siebie ,czy na wyjazdach to popełniają przy tym sporo rażących błędów. Wczoraj doznali pogromu w Chicago i dziś przypuszczam, że wiele nie wskórają w Winnipeg.

Buffalo Sabres @ Winnipeg Jets OT @1,68 / Pinnacle ✅

Kojoty podobnie jak Sabres doznali wczoraj srogiej porażki od Kaczek, dziś przeciwnik jeszcze bardziej wymagający i nie widzę innego rezultatu jak pewne zwycięstwo Wings.

Detroit Red Wings OT @ Phoenix Coyotes @1,62 / Pinnacle ✅

Senatorzy ostatnimi czasy pokazują, żę nie ma dla nich rzeczy niemożliwych. Grają na ogół wzorowo i przedewszystkim są na fali, która może się okazać bolesna w skutkach dla Rekinów. Kurs zachęcający i pomimo faktu ,że grają na trudnym terenie w San Jose, to uważam że próbować warto.

Ottawa Senators OT @ San Jose Sharks @2,52 / Pinnacle ✅

Double zdecydowanych faworytów nadchodzącej nocy. Blues po prostu miażdżą na własnym terenie, z koleji Flyers mają niesamowity bilans z Isles (8 ostatnich zwycięstw). Nie sądzę, by Oilers zdołali przełamać lody, tymbardziej kiedy miałoby się to zdarzyć w twierdzy zwanej St. Louis. Podobnie uważam wobec Isles, którzy choć wygrali przedwczoraj z Capitals, tak w starciu z Lotnikami zawsze się spalają.

Blues &amp; Flyers (both OT) @1,98 / Bet365 ⛔

//drugi kupon z rzędu zawalili mi Islanders..... :?

ubereem 49

ubereem

Użytkownik

# Florida Panthers - Chicago Blackhawks OT ✅
Typ : Chicago Blackhawks
Kurs : 1,45

Hawks będzie podejmować u siebie bardzo niestabilne i kiepsko grające na wyjeździe Pantery, są obecnie tylko cieniem drużyny. Hawks po niedawnym dołku wyszedł z niego i jest naprawdę na niezłym poziomie, chłopaki się rozstrzelali i gromią przeciwnika za przeciwnikiem. Nie wydaje mi się żeby Florydzie udało się nawiązać walkę, Hawks będzie grało u siebie i mam nadzieję rozgromi Pentery w pięknym stylu, jest to dla mnie pewniak dzisiejszej nocy.

# Montreal Canadiens - Pittsburgh Penguins OT ✅
Typ : Pittsburgh Penguins
Kurs : 1,59

Kolejny zespół który po strasznym dołku wybija się do góry, Pingwiny będą podejmować u siebie Montreal, które nie prezentuje się ostatnio zbyt dobrze, nie ma się co rozpisywać sięgają po prostu dna. Pingwiny w dobrej formie + swoja tafla daje nam ładnego pewniaka na dzisiejsza noc. Mimo dalszych kontuzji kilku ważnych zawodników, w dobrej formie są inni, Jewigienij Małkin który po kontuzji Sidneya Crosby&#39;ego osiąga oszałamiające wyniki i prowadzi pingwiny do kolejnych zwycięstw.

snice 457

snice

Użytkownik
-

Hawks ostatnio po gorszej serii rozegrali się na dobre co doskonale widać po ich ostatnich wynikach.Widać że złapali wiatr w żagle w przeciwieństwie do panter które zostały nieco zatrzymane...Ostatnie wyniki raczej słabsze na tle całego sezonu.W bramce panter po raz kolejny wystąpi dosyć ogarnięty Jose Theodore a naprzeciw niemu stanie rezerwowy bramkarz Hawks mianowicie Ray Emery .. i to właśnie w tym panu pokładam swoje nadzieje.Fakt faktem jest rezerwowym ale potrafi pokazać klasę a jego bilans w sezonie to 13 meczy a aż 10 z nich to wygrane co z grubsza pokazuje nam jak ten pan broni.. oglądają kilka meczyków z nim właśnie można było zauważyć sporo ciekawych i dobrych interwencji.Trener hawks dobrze wie że to będzie trudny mecz dlatego wystawił Raya a jest to pan od zadań specjalnych ;) przez co myślę że dadzą rade pokryć mój typ...
Chicago Blackhawks - Florida Panther
Typ:Hawks -1.5
Kurs:2.55 Bet365

konrado87 412

konrado87

Użytkownik

Od czasu gdy w składzie Stars brakuje Ribeiro i Larsena ich gra się posypała. Nie potrafią wygrać od trzech spotkań i co gorsza bardzo ciężko przychodzi im zdobywanie bramek. Ostatnio Czerwone Skrzydła wygrały 3:2 z Dallas Stars chociaż nie obyło się bez emocjo związanych z rzutami karnymi. Na kolana nie powalała obrona bramki Dallas, której bronił pierwszoroczniak Richard Bachman. Karne to przede wszystkim doświadczenie i to właśnie bardziej obyty Conklin (Detroit) bronił lepiej co w połączeniu z golem Jiriego Hudlera dało dwa punkty Detroit. Natomiast mecz wcześniej skromnym&quot; wynikiem 1:0 zakończył się pojedynek w Saint Louis, gdzie tamtejsi Blues pokonali Dallas Stars. Jedyną bramkę strzelił w 52 minucie T.J. Oshie. Krążka nie musiał wyciągać z siatki po raz trzeci w sezonie Jaroslav Halak. 14 stycznia Gwiazdki gościły u siebie Lawiny. Colorado jako pierwsi wyszli na prowadzenie, strzelając gola w pierwszej tercji, Stars dopiero zdołali wyrównać golem w 46 minucie, jednak długo nie cieszyli się z remisu, gdyż gola na wagę zwycięstwa pięć minut później strzelił Stastny P. i to Lawiny mogły cieszyć się z wygranej w Dallas. Błyskawice podobnie jak Dallas mają problemy kadrowe z tym że u nich nie kuleje linia ofensywna jak w przypadku Gwiazdek a obrona (brak m.in. Bergeron i Hedman) Jednak mimo braków kadrowych potrafili wznieś się na wyżyny swoich możliwości i pokonali ostatni Boston u siebie 5:3 mało kto się tego spodziewał po serii kilku porażek z rzędu. Jednak na pocieszenie, można zauważyć, wszystkie ostatnie cztery porażki były overowe a Błyskawice strzelali po 3-4 bramki jednak mocne braki w linii obronnej sprawił, że równie dużo tracili 5-6 bramek. Mecz z Bostonem pokazał, że coś się zaczyna zmieniać na lepsze, szczególnie ostatnie 10 minut trzeciej tercji gdy wynik był 3:3 i to Błyskawice w ostatnich pięciu minutach strzeliły dwie bramki pokonując u siebie Boston. W najbliższym meczu mam nadzieję, że Błyskawice wykorzystują osłabienie ofensywy u Gwiazdek i będą śmiało napierać na gospodarzy, gdyż bronić im będzie się raczej ciężko.
Typuję:
Tampa Bay Lightning &#39;60 - 2.85✅

odi 2,3K

odi

Forum VIP
a naprzeciw niemu stanie rezerwowy bramkarz Hawks mianowicie Ray Emery
Kłóciłbym się z pozycją numer jeden w Chicago aktualnie. Podobna sytuacja jak w Toronto czy New York Islanders - remisowo pomiędzy goalie i tak może być aż do play-off ...
Od czasu gdy w składzie Stars brakuje Ribeiro i Larsena ich gra się posypała
Larsen ? Chyba chodziło o Benna bo ten Larsen na prawdę niewielki ma wpływ na grę Dallas ...
Od siebie :
Carolina Hurricanes - Washington Capitals -&gt; over 5.5 goal [2.15][Pinnacle]
Liga ma ostatnio tendencje do underów, ale to wkrótce minie. Jak tu nie mieć tendencji na under zresztą skoro Owieczkin ciąglę w rezerwie trzyma z 50 % swojego potencjału, Crosby&#39;ego nie ma w ogóle a bramkarze nawet Ci rezerwowi nie popełniają żadnych większych błędów ? Do rzeczy, nie wiem czy Waszyngton jest na tyle slaby żeby przegrać w Karolinie Północnej. Na pewno jest na tyle słaby by stracić kilka goli, zwłaszcza teraz gdy Huragany już trochę nadrobiły względem stawki w ofensywie. Staal nie jest już ciamajdą z pierwszych trzech miesięcy, a do składu udanie wrócił także Bieber hokeja czyli Skinner. Capitals mogą odpowiedzieć ogniem, są bardzo minimalistyczni w swoich poczynaniach ale powinni sobie zdawać sprawę że raz na jakiś czas trzeba zagrać na pełen atak bo kibice oczekują takich spotkań choćby raz w tygodniu.

snice 457

snice

Użytkownik
Kłóciłbym się z pozycją numer jeden w Chicago aktualnie. Podobna sytuacja jak w Toronto czy New York Islanders - remisowo pomiędzy goalie i tak może być aż do play-off ...
z całej wypowiedzi wynika że Ray moim zdaniem dobry jest a ty wyrwałeś zdanie z kontekstu :p

lutek 9,3K

lutek

Użytkownik
Hawks w Chicago bywają niezniszczali a jakby tego było mało - bardzo skuteczni.. w ciągu 5 ostatnich meczów na własnej tafli ustrzelili aż 22 krążki w siatkę. Pantery zaś nie wygrali ostatnio na wyjeździe od dawien dawna i dodatkowo ich defensywa na każdym kroku zostaje rozpracowywana.. (24 stracone gole spośród 5 ostatnich spotkań). Stawiam tutaj over, a po takim kursie na jedną z najlepiej grających ofensywnie ekip u siebie warto próbować.

Florida Panthers @ Chicago Blackhawks over 5,5 @2,02 / Pinnacle :;/:⛔:;/:

-----------------------------------------------------------------------------

Canadiens grają ostatnio całkowicie poniżej oczekiwań, a co ciekawe jeszcze jakiś czas temu podobna sytuacja miała miejsce w przypadku Pingwinów. Jednak okoliczności uległy zmianie i od tygodnia ekipa z Pittsburghu rządzi na tafli. Oddają prawie 40 strzałów na mecz i pomimo kilku braków, chociażby Crosbiego nie można powiedzieć ,że ofensywa szwankuje. Habsss.. ich ostatni mecz z Caps to jedna wielka katastrofa, ale czy można zagrać jeszcze gorzej? nie sądze i uważam, że wyciągneli odpowiednie wnioski i konsekwencje po tym nieszczęsnym meczu, gdzie nie potrafili nic strzelić a mieli ku temu sporo okazji głównie poprzez PP. Pingwiny na pewno celebrują wczorajsze wielkie zwycięstwo w Madison Square Garden i tutaj po cichu liczę na gości, którzy wciąż są w stanie zagrać podobny mecz na miarę tego z 16 stycznia kiedy rozgromili Rangersów 4-1. W bramce Pingwinów zobaczymy prawdopodobnie rezerwowego Johnnsona, który fachowcem z najwyższej półki na pewno nie jest.

Pittsburgh Penguins @ Montreal Canadiens OT @2,44 / Pinnacle ????????????????????????????????????????????????????????????

Tutaj przychylę się bardziej na stronę Hurricanes, którzy u siebie potrafią zaimponować i dodatkowo ostatnio poprawili swoją grę. Choć wygrali tylko dwa spośród 5 ostatnich meczów tak w każdym z nich na prawdę wyglądali solidnie i nie były to jednostronne potyczki. Najpierw wysoka wygrana w Tampie po czym pokonali dwa dni później u siebie Bruins, następnie zagrali solidny mecz własnie z Caps oddając łącznie 44 strzałów (!). Brakowało jedynie skuteczności i w konsekwencji przegrali 2:1. Dziś zagrają u siebie, gdzie na prawdę bywają groźni a jak wiadomo Caps nie zachwycają i są nieprzewidywalni ostatnimi czasy. Stawiam na Huraganów, którzy powinni od samego początku pewnie wystartować ze swoją silną ofensywą w ten cały rollercoaster z Waszyngtonu

Washington Capitals @ Carolina Hurricanes OT @2,00 / Pinnacle ✅

J 7K

juanroman08

Forum VIP
Pittsburgh Penguins vs Montreal Canadiens
over 5.5 (2.35 Pinnacle)
✅
Dla mnie dzisiaj duże value leży w typie over 5.5 w spotkaniu Pitts vs Habbs. Głównie z uwagi na to iż w bramkach obu ekip najprawdopodobniej zobaczymy backup&#39;ów czyli Budaja i Johnsona. Jeśli chodzi o bramkarza Pingwinów to w tym sezonie spisuje się bardzo poniżej oczekiwań, jak do tej pory jego bilans jest fatalny 2-5-2 i GAA. 3.47 na 9 rozegranych gier w pięciu padał over, a grając przed własną publiką Brent wpuścił 8 bramek w dwóch spotkaniach, także chyba więcej dopowiadać nie trzeba. Z drugiej strony Peter Budaj tu sprawa ma się trochę lepiej ponieważ Słowak pod względem GAA na pewno lepszy od swego rywala, bo tu na poziomie 2.51 jednak bilans już zbliżony 2-4-0 i opcja overowa tylko w dwóch wypadkach. Obaj jeszcze nie zaliczyli zwycięstwa w potyczkach Pens i Habbs także dla któregoś będzie to przełomowe spotkanie. Skupiając się na samych ekipach faworytem są gospodarze którzy odrodzili się można powiedzieć jak feniks z popiołów i w końcu ich gra w ofensywie przekłada się na odpowiednią zdobycz bramkową. Prawdziwym liderem jest Malkin który w 8 spotkaniach miesiąca stycznia zdobył 9 bramek :browar565: Rywale z Montrealu podobno w lekkim letargu i myślę że dziś może to się na nich zemścić ponieważ Pingwiny będące &quot;w gazie&quot; są bardzo niewygodnym rywalem. Ogółem zdaje sobie sprawę że tren underowy ostatnio strasznie pustoszy kieszenie wszystkich grających NHL ale tak jak Odi wspomniał to w końcu musi zostać przełamane, a taki mecz jak dziś w Pittsburghu będzie świetną okazją do tego ;)

lutek 9,3K

lutek

Użytkownik
Jak czekałem cały wieczór i wisiał sobie Johannson na &quot;lini&quot; tak teraz na przekór wystawili Fleuriego w bramce Pitts. Mam nadzieję że nie będzie to miało większego znaczenia w naszych dzisiejszych typach :razz:

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom