>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

NHL - sezon 2011/2012

Status
Zamknięty.
rg13 63

rg13

Użytkownik
Dyscyplina: Hokej - USA, NHL
Spotkanie: Philadelphia Flyers - Tampa Bay Lightning
Typ: 1
Kurs: 1,85
Bukmacher: Bwin
Analiza:
W niedzielę, o godzinie 1 w nocy, dojdzie do spotkania pierwszej i 13 drużyny konferencji wschodniej. W tym spotkaniu typuję wygraną gospodarzy, a oto kilka powodów. Różnica poziomu umiejętności obu drużyn jest ogromna. Gospodarze, którzy zajmują pierwszą pozycję w lidze w dotychczas rozegranych 27 meczach 17 krotnie wygrywali (3 razy w dodatkowym czasie gry) i 10 razy przegrali (3 po dogrywce). Dotychczas zdobyli 96 bramek, a stracili 79.
Dla porównania goście - Tampa Bay Lightning w dotychczas rozegranych 28 meczach wygrali 13 (5 w dodatkowym czasie gry) i 15 przegrali (2 po dogrywce). Bilans bramkowy też nie wygląda najlepiej - 73 bramki zdobyte i 91 stracone.
Philadelphia gra ciut lepiej na wyjazdach, ale na własnej tafli też całkiem nieźle sobie radzą, 7 zwycięstw i 6 porażek nie jest jakimś powalającym wynikiem, ale przy pięciu zwycięstwach i 12 porażkach Tampa Bay na wyjazdach wygląda to całkiem dobrze.
Jeszcze na koniec napiszę coś o ich aktualnej formie: gospodarze w ostatnich 5 meczach 4 razy wygrali (2 razy po dogrywce) i raz przegrali. Goście natomiast w ostatnich 5 meczach udało im się tylko raz wygrać i to po doliczonym czasie gry.
Wszystko wskazuje na to, że gospodarze zwyciężą w tym meczu.
Powodzenia ;)

lutek 9,3K

lutek

Użytkownik
Tutaj stawiam zdecydowanie na Detroit, które ostatnio (poza małym przestojem w postaci dwóch porażek) wygrali aż 7 meczów z rzędu. Ich przeciwnikiem będą gracze z Winnipeg. Jets wygrało wczoraj pewnie z Hurricanes a wcześniej zaliczyli kilka bardzo wartościowych zwycięstw, m.in z Bostonem. Dziś przeciwnik zdecydowanie z wyżśzej półki, a poza tym Skrzydła do tej pory przegrali tylko 2 razy na własnym terenie w tym sezonie, grają bardzo skutecznie a także przyzwoicie w defensywie, co sprawia że mają duże szansę zaistnieć wysoko w tym sezonie. Gracze z Winnipeg jak już wspominałem, rozgrywali wczoraj mecz u siebie, więc podróż do Detroit nazajutrz może mieć jakiś wpływ i ewentualny przekład na dyspozycje drużyny. Tym razem Wings, i nie widzę tutaj innego rezultatu jak ich pewna wygrana, poza tym zdecydowałem się na &quot;mały&quot; handicap -1,5. (w tym sezonie wszystkie mecze, które wygrali w regulaminowym czasie kończyły się z przewagą przynajmniej dwóch goli)

Winnipeg Jets at. Detroit Red Wings -1,5 @2,40 / Pinnacle ✅

-----------------------------------------------------------------------------

Jutro gracze z Nowego Jorku przyjeżadzają do Buffalo Sabres, którzy wczoraj w końcu przypieczętowali pierwsze zwycięstwo od długiego czasu na własnym terenie ogrywając Pantery. Teraz przeciwnik bardziej wymagający, ponieważ Strażnicy zajmują aktualnie 5 lokate w tabeli. Ostatnio dość pechowo przegrali ze słabą w tym sezonie Tampą, która wyrównała stan meczu pod koniec 3 tercji a później okazali się lepsi w rzutach karnych. Tym razem Rangersi nie mogą pozwolić sobie na taki los meczu i powinni pewnie wygrać z Sabres, które ostatnio w ogóle nie imponuje przeplatując na przemian zwycięstwa z porażkami.

New York Rangers ML OT at. Buffalo Sabres @1,96 / Pinnacle ✅

Podobnie jak w przypadku Rangers, typuję dziś zwycięstwo Niedźwiedzi. Bruins ostatnio przegrali dwa spotkania z Jets oraz Panterami. Drużyna ogółem o bardzo wielkich możliwościach w wielku aspektach gry, i nie wydaje mi się, żeby po raz trzeci doznali porażki, tymbardziej z ostatnią ekipą w swojej tabeli.

Boston Bruins -0,5 at. Columbus Blue Jackets @2,00 / Pinnacle ✅

Jutro gracze z Calgary podjmą Oilers, którzy pewnie wczoraj uporali się z Avalanches, jednak gracze z Colorado nie byli w jakiejś rewelacyjnej formie, w dodatku byli całkowicie pozbawieni siły w swojej defensywie. Flames wygrali ostatnio swoje dwa spotkania, wysoko z Caroliną a ostatnio również z Avalanche. Wcześniej zlali Edmonton na ich własnym terenie i dzisiaj podejrzewam ,że będzie podobnie. Poza tym dwa mecze w ciągu dwóch dni na pewno dadzą się odczuć w nogach Oilers. Stawiam tym razem na Calgary.

Edmonton Oilers at. Calgary Flames ML OT @1,77 / Pinnacle ✅

W tym meczu bardziej będę się kierował na szukaniu niespodzianki, niż na wzorowaniu aktualniej dyspozycji graczy z Anaheim. Kaczory wygrali jedynie dwa spotkania począwszy od 14 listopada (z Habs i ostatnio kilka dni temu z Kings), ich sytuacja nie wygląda najlepiej, ponieważ są na przedostatnim miejscu w tabeli i jakkolwiek by na to nie patrzeć muszą w końcu zmienić coś w swojej grze jeśli chcą jeszcze coś znaczyć w tym sezonie. Zobaczymy, może aktualnie nowy trener coś zdziała? Jutro podejmą w nocy Predatorów, którzy również nie są jakąś wielką rewelacją przegrywając ostatnio mnóstwo spotkań, a poza tym ich ostatnia wygrana z Kurtkami pozostawia wiele do życzenia; wpakowali dwie bramki na 1,5 minuty przed końcem doprowadzając do over tajma, którego imo. wygrali. Dziś pozwolę sobie zaryzykować grając Magiczne Kaczki po dość ciekawym kursie i mam nadzieję, że nie zawiodą mnie i tym razem jak ostatnio z LA Kings.

Anaheim Mighty Ducks ML OT at. Nashville Predators @2,58 / Pinnacle ⛔

yem-uoniaki 4,1K

yem-uoniaki

Użytkownik
Ottawa Senators - Vancouver Canucks
Pierwsza drużyna, która zdobędzie 3 gole
Goście 2,10 Expekt
✅✅✅✅✅
Krótko i rzeczowo, bo po emocjonujących GD trzeba iść zmrużyć oko przed spotkaniem Kings z Dallas. Goście funkcjonują poprawnie, o sile ataku decydują ci sami zawodnicy, wszystko zmierza w dobrym kierunku - awansu do PO. Rzecz jasna nie jest to już tak kapitalny sezon jak ostatni. Senatorzy mogli wpaść w mały dołek. Michalek strzela, strzela, a kiedy przytrafi się mecz kiedy nie strzeli - wtedy pojawi się problem. Kiedy nie strzeli Spezza, problem urośnie niebotycznie. Jeśli ci dwaj zawodnicy zostaną chociaż częściowo wyłączeni, to na nic się zda własna hala. NHL uczy jednak, że nie można o niczym przesądzać, dlatego też kieruję swój typ na wyścig do 3 goli. Dużo więcej atutów ofensywnych po stronie Canucks. A obrona także nie wzięta z dyskoteki.

Otrzymane punkty reputacji: +1
J 7K

juanroman08

Forum VIP
Szybko i zwięźle bo mecz niebawem.
Myślę że dziś gospodarze w końcu uszczęśliwią swoich kibiców wygrywając z NJD. Obie drużyny aktualnie w podobnej fatalnej dyspozycji, z tym że New Jersey strzela więcej bramek, a niestety obie tracą tak samo dużo, czy będzie to mecz overowy ciężko powiedzieć dziś w bramkach Harding i Roloson także mała zagadka. Dlaczego Tampa, skoro nic za nimi nie przemawia... Wiadomo jaką ligą jest NHL, decyduje dyspozycja dnia i czasami naprawdę niewiele potrzeba by spokojnie zwyciężyć, a w tym przypadku jeśli Błyskawice od początku zdominują przyjezdnych myślę że mogą swobodnie nabić tu sobie ładną liczbę bramek na swoją korzyść. Devils tak naprawdę zwoje zwycięstwa zawdzięczają nieporadności rywali którzy mając dobry wynik, w 3 tercji nagle przestają grać. Tu nie może być mowy o takich błędach, poza tym pora na Stamkosa, niby ma najwięcej bramek ale nie przekłada się to na sukces ogólny. Więcej oczekuje też od Maloney&#39;a i Vincent&#39;a... Pora by Tampa się w końcu odbiła od dna ;)

yem-uoniaki 4,1K

yem-uoniaki

Użytkownik
Kilka przemyśleń co do dzisiejszej kolejki ;)
Colorado Avalanche - San Jose Sharks
Goście over 2,5 gola 1,75 Expekt ✅✅✅✅✅
Mecz SJS z Hawks mógł się podobać neutralnemu obserwatorowi. Jednak frajerska trzecia tercja spowodowała, że to Chicago wygrało, a dzisiejsi goście, już nie pierwszy raz, wypuścili cenne punkty z ręki. Cytując ulubieńca młodzieży, którego atrybutem jest maczeta, mianowicie Waszkę G &#39;kopyto biorę wjeżdżam na ostro&#39; - tak dzisiaj musi zagrać SJS -od samego początku na gazie, rozbić namiot w tercji Avs, a jak wiadomo, Colorado pod presją jest bezradne jak dziecko w lesie. Pomijając nieszczęsną trzecią odsłonę meczu z Hawks, Thornton i spółka rozegrali przyzwoity mecz, potrafili zatrzymać bardzo ofensywnie usposobione Chcicago, przy większym szczęściu sprawę mogli &#39;załatwić&#39; już po dwóch tercjach. Tak więc - więcej konsekwencji, no i szczęścia, któremu, jak wiadomo, trzeba dopomóc. Wszak trzy bramki nie są wyczynem na miarę stulecia.
Montreal Canadiens - New York Islanders
Over 5,5 2,0 Expekt ✅✅✅✅✅
Montreal małymi kroczkami przepycha się w górę tabeli. Price ustabilizował formę, nie zalicza już większych wpadek, w napadzie MaxPac robi swoje, Plekanec, mniej przebojowy, a i tak najlepszy punktujący, Cole bliski stabilizacji formy, Gionta poniżej oczekiwań, a Kostitsyn, jak zawsze, gra, kiedy mu się chce. Sprowadzenie Kaberle może okazać się samookaleczeniem, ale na wskroś moim słowom, Tomas rozegrał dobry mecz (dwie asysty). Czy na dłuższą metę będzie to ogromną pomyłką, okaże się w najbliżej przyszłości. Natomiast Isles starają się urywać małe punkciki, ostatnio nie wygląda to nawet tragicznie, wszystko za sprawą dobrej dyspozycji Tavaresa, oby jak najdłuższego błysku Moulsona, oraz lepszej dyspozycji, kiedyś mówiono, że nadziei klubu -Kyle&#39;a Okposo. Panowie mający zadbać o bramkowe widowisko wymienieni, oby była to mieszanka na minimum sześć trafień.
Dubelek na szczęście trafiony ;)

Washington Capitals - Philadelphia Flyers ⛔ na szczęście spotkania do tripla nie dorzuciłem, ponieważ nie doczekałem się tego zdarzenia w ofercie. Co ode mnie? Dzisiaj nawet bez Giroux Phila była lepsza.
Expekt knuje przeciwko nam i nie wystawił jeszcze oferty na owe spotkanie, ale jeśli się pojawi, proponuję Over 2,5 gola gospodarzy. Z meczu na mecz w stolicy jest dużo lepiej, w ostatnich dwóch spotkaniach widziałem Oviego, którego nie widziałem od prawie roku -dynamiczny, mija rywali jak tyczki, zadziorny (polecam zobaczyć video na nhl.com gdzie zarejestrowana jest jego postawa w starciach z Phaneufem). Nie jest już Ovim jeszcze za ostatnich miesięcy kadencji Boudreau -mało dynamicznym, często ospałym, bezużytecznym we własnej tercji. Hunter na pewno nawiązał do jego zawieszeń za hity na Campbellu, dał mu więcej luzu, zatem znowu widzimy to najlepsze wydanie Alexa - szybkie i nie bojące się ostrych wejść (co jak co, ale facet mający ponad 3 tysiące karnych minut w całej karierze nie powinien zabraniać komukolwiek ostrej gry na pograniczu faulu). Doczekałem się świetnej ofensywnej współpracy obrońców, zabójczej gry w przewadze i dobrej postawy Vokouna. Mecz z Flyers będzie najtrudniejszą przeprawą ostatnich tygodni. I choćby w nie wiadomo jak dobrej formie byli goście, gospodarzy stać dzisiaj na trzy gole. Istotne jest to, że maszynka do punktów - Giroux - nie zagra. Philadelphia to rzecz jasna zespół, nie tylko indywidualności, ale bez swojego kata nie będzie im w stolicy tak łatwo.

Trzeciego wydarzenia, jak pisałem, wciąż nie ma w ofercie, ale pierwsze dwa składam w przyzwoitego dubelka. A jeśli czas pozwoli i do oferty dołączy trzecie opisywane przeze mnie zdarzenie, dorzucę ten kurs (zapewne 1,70-80) do tripla.
Singlowo dużo dzisiaj do wyboru, nic, tylko życzyć powodzenia pozostałym graczom. ;)

Otrzymane punkty reputacji: +7
valverde 9,9K

valverde

Użytkownik
Sporo fajnych meczy do wybrania. W mojej ocenie na pewno warto zainwestować w Canucks, którzy są w świetnej formie, a naprzeciwko nich staną dziś Blue Jackets najsłabsza drużyna ligi. Gospodarze co prawda po powrocie Cartera do składu wygrali z Montrealem i Calgary, to jednak dalecy są od stabilizacji formy. Pokonanie Vancouver to dla nich zdecydowanie za wysokie progi, tym bardziej, że między słupkami zagra dziś Mason (GAA 3.40 mówi samo za siebie).
Ponadto Boston powinien wykorzystać słabszy okres LA Kings, NY Rangers udowodnić, że są groźni dla każdego, a już na pewno dla tak chimerycznej ekipy jak Dallas, zaś Sharks brutalnie zweryfikować potencjał i możliwości Colorado.

odi 2,3K

odi

Forum VIP
Po długim niebycie w końcu chwilę mam żeby coś sensownego wpisać.
Washington Capitals - Philadelphia Flyers -&gt; under 5,5 goals [2.15][Pinnacle] ⛔
Nawiązując do meritum. Obie drużyny siłę ofensywną mają sporą, ale osłabioną. U Lotników zabraknie lidera, lidera nie tylko drużyny ale też całej ligi pod względem punktowym (Giroux). Zostaje co prawda spora rzesza innych dobrych zawodników np. Jagr ale to jednak młodzieniec Claude ciągnął te grę w momentach kryzysowych. Z drugiej strony w Waszyngtonie idzie ku lepszemu ale to pójście na przód jeszcze chwilę potrwa, zgadzam się z opinia że Owieczkin wraca na dobre tory mimo wszystko nie odbuduje się już do końca w sezonie zasadniczym ale może być prawdziwa torpedą na play-off. Bryzgałow i Vokoun w bramce brzmi solidnie na dzisiejszy wieczór, nieobecny będzie również Pronger i jak na moje oko to dobrze dla obu stron bo Chris potrafi walnąć torpedę lub w drugą stronę minąć się z krążkiem dając rywalom praktycznie pewnego gola ... Dla underu to że go nie ma jest istotne.
Boston Bruins - Los Angeles Kings -&gt; Los Angeles win (ML OT) [2.38][Pinnacle] ⛔
Z tym czy z innym trenerem postawiłbym tutaj dzisiaj na LA. Los Angeles zawodzi z pewnością, zmiana trenera nie mi oceniać czy dobra czy zła, ale taka personalna decyzja w środku sezonu zawsze skutkuje choćby chwilową multi mobilizacją zawodników (chociaż w tym przypadku kadrę prowadzi asystent). Zawodnicy Królów od czterech spotkań przegrywają a teraz zaczynają niewygodną serię wyjazdów, jeśli chodzi o ich potencjał nie widzę jednak przeciwwskazań do urwania punktów w Bostonie. Już w tych poprzednich przegranych z Dallas czy Minnesota zabrakło głównie skuteczności w PP, reszta wyglądała szczerze mówiąc bardzo udanie i jeśli tylko guma będzie dobrze rozgrywana w przewadze to widzę tutaj sporą szansę dla gości.
Winnipeg Jets - Minnesota Wild -&gt; Winnipeg win (ML REG) [1.99][Pinnacle] ✅
Dzikusy grają prosty hokej, nie opiera się on na jakiś skomplikowanych schematach ale nie ma się co dziwić bo przecież ich trener Mike Yeo do tej pory prowadził głównie zespoły młodzieżowe gdzie sprawy taktyki nie są traktowane priorytetowo. Ta prostota okazała się złotym środkiem dla ekipy z Minneapolis, nie czarują w ataku czekają na swoją szansę a gdy ją mają potrafią dzięki dobrym wzmocnieniom (Heatley, Setoguchi) wykorzystywać. Wild mieli też sporo szczęścia, rzadko się zdarza żeby każdy z trzech bramkarzy bronił na tak wybitnym poziomie jak trio tej ekipy. Dodając do tego dobrą szczelną obronę (zdecydowanie ich najlepsza formacja) wiemy już dlaczego jest to lider ligi przynajmniej na tym etapie. Nie widzę jednak takiego rozwiązania w przyszłości, coś tu się posypie. Winnipeg są zawsze groźni u siebie, karnety sprzedane na długo przed rozpoczęciem sezonu kibice głodni hokeja i już w MTS poległa w tym sezonie nie jedna &quot;potęga&quot;. Martwią trochę kontuzję, ale są obecne po obu stronach, jeśli Odrzutowce wygrają powinni to zrobić w stylu jakim przyzwyczaili czyli efektownym, wszelkie wyniki na styku mogą promować Minnesota bo oni lubią takie przepychanki i grę na kontrze.

snice 457

snice

Użytkownik
1@

Washington Capitals - Philadelphia Flyers ✅ 1:5
Typ: Over 5.5
Kurs: 1.74 Bet365
Według mnie 2 mocno overowe drużyny.. Washington ostatnim czasie zaczął grać przyzwoicie ,2 wygrane 3:5 na wyjeździe z Ottawą oraz ostatnio przed własną publicznością 4:2 z Toronto a więc na Overki , widać że się rozkręcili , Flyers najbardziej bramkoszczelny zespół w lidze co mówi samo za siebie 64.3% meczy zakończonych overem , w ostatniej sesji wyjazdów zaliczyli 3.4 overki a z tak ograną drużuną jak Capitals Overek powinnien wejść gładko

2@

New York Rangers - Dallas Stars ⛔ 0:1 .. gratulacje dla pana Bachmana 34/34 wybronionych ...
Typ:1
Kurs:2.00 Tobet
Spotkanie 4 z 13 zespołem , Rangersi na niezlym gazie co pokazują w swoich ostatnich pojedynkach , na wyjeździe 1:4 z Sabres a ostatnio przed własną publicznością zniszczyli wcale nie takie słabe pantery 6:1 , są w wyśmienitej formie i myślę że będą robić wszystko aby wskoczyć na fotel lidera a sytuacje mają do tego dogodną .Co do Dallas dla mnie to typowy średniak ligowy , grają w kratkę , ostatnio wygrana na wyjeździe 1:2 z Kingsami którym ostatnio się bardzo słabo powodzi , wcześniej przegrana na wyjeździe z moimi ulubionymi ( ???? ) Sharksami aż 5:2 , wcześniej na wyjazdach wygrana 1:3 z bardzo słąbym wtedy Colorado i przegrana 3:0 z Kojotami co pokazuje że z lepszymi przeciwnikami nie radzą sobie na wyjazdach w ogóle...

3@

Columbus Blue Jacket - Vancouver Canucks (dla mnie typ dnia) ⛔ 2:1(1:1) znowu Ferguson :p
Typ:2
Kurs:1.95 Expert
Spotkanie outsidera ligi z zeszłorocznym finalistą pucharu stanleya. To co grają gracze Columbus to dla mnie &quot;przeciwieństwo hokeja&quot; ???? niby coś ostatnio próbują grać , porażka 3:5 u siebie z Bruins , nieco wcześniej przegrana u siebie po dogrywce z przeciętnymi wieśniakami oraz wygrana an wyjeździe po dogrywce z Canadiens które również gra słabo.. to niby nie jest na taką drużynę jaką jest Vanocuver którczy na wyjazdach grają wyśmienicie 52:38 mówi samo za siebie , ostatnio w bardzo dobrej formie wysokie wygrane oprocz meczu wygranego w dogrywce z Canadiens ktory kompletnie zbagadelizowali .. Coś jak Ferguson z Basel :&lt;
4@

Boston Bruins - Los Angeles Kings ✅3:0 zgodnie z planem ????
Typ:1
Kurs:1.90 Bah
Szczerze mówiąc nie wiem co ludzie widzą w Kingsach , zmiana trenera na byłego asystenta?? dla mnie kiepski pomysł który dzisiaj nie przeleje się na korzystny wynik dla Kings , nie z takim przecwnikiem (zdobywca pucharu stanleya) ostatnio Boston zaliczył kilka wpadek , niby wygrali 3:5 z Blue Jackets ale przegrywali 2:0 , wzieli się za siebie i wygrali , wcześniej 2 przegrane 0:2 z Panterami gdzie klase pokazała defensywa zawodników z Florydy oraz wyszła jednorazowa niemoc zawodników Bruins ???? przegrali również na wyjeździe 2:1 z Jets co było .. szkoda gadać ;S Kings ostatnio czarna seria 4 przegranych 3/4 mecze u siebie co nie wygląda za ciekawie a przeciwnicy oprocz Wild nie byli bardzo mocni , Kaczory niby coś próbują a nie idzie im to jeszcze za dobrze a 3:2 wygrali u siebie z Kingsami co pokazuje ich niemoc na wyjazdach . Dogodniejszej sytuacji aby zmazać ostanie blamaże dla Bruins nie mogę sobie wyobrazić , własna publiczność , mocno przeciętny przeciwnik tylko się prosi o typ na Bruins ????

// Odisio // Snice ciesze się z każdej kolejnej twarzyczki w tym temacie i z każdej kolejnej osoby zainteresowanej choć trochę NHL. Nie mniej jednak staraj się pisać tak żeby dało radę coś zrozumieć z tego co chcesz przekazać. Mówię o ogólnym sensie, niektóre zdania po prostu nie wiem co znaczą może logika jest zbyt złożona dla mnie. Także ortografia typu : &quot;zbagadelizowali&quot;, &quot;bramkoszczelny&quot;. Jest punkt regulaminu który mówi o estetyce i dbałości o pisanie poprawnie językowo. Poza tym pozdrawiam i życzę trafionych typów !
niema sprawy ???? to co pisze raczej nie sprawdzam a z natury pisze bardzo szybko i wychodzi jak wychodzi ????

J 7K

juanroman08

Forum VIP
Bogato dziś, aż razi po oczach oferta :razz:
Po pierwsze spotkanie Penguins vs Red Wings. Gospodarze ze sporymi problemami kadrowymi, na pewno nie zagra Crosby, który po raz kolejny ma symptomy wstrząsu i nie wiadomo kiedy wróci :)-(), Malkin i Staal mają status &quot;game-time decision&quot; czyli na dobrą sprawę przy bardzo pesymistycznym założeniu wychodzi na to że Pingwiny mogą zagrać bez swoich trzech czołowych centrów, poza tym na pewno nie będzie Letanga, Michalka i Lovejoy&#39;a którzy już od dłuższego czasu borykają się z problemami zdrowotnymi. To wszystko niestety ale zdecydowanie działa na korzyść gości z Detroit, tym bardziej że Skrzydła ostatnio prezentują się bardzo dobrze i nawet w przypadku gdyby Pingwiny były w optymalnym składzie poważnie zastanawiałbym się nad typem na Red Wings. Teraz takiej bolączki nie ma i myślę że trzeba taki prezent wykorzystać, Detroit gra znowu piękny hokej, świetna ofensywa plus bardzo dobra defensywa z Howardem na czele, moim cichym bohaterem jest Hudler, który w końcu zaczyna przypominać zawodnika sprzed wyjazdu do Rosji...
Gospodarze chyba największą stratę mogą odczuć po nieobecności Malkina, który wraz z Neal&#39;em tworzy w tym sezonie świetny duet. Nie będę się pastwił nad Pitts, ale jeśli informacje o nieobecnościach zostaną potwierdzone to nie wróże im nic dobrego.
Detroit Red Wings 60&#39; lub OT (opcja bezpieczna) ;)
Co do pozostałych spotkań, nie rozumiem trochę tego &quot;szału&quot; na Kings, Boston gra nadal dobrze, tym bardziej u siebie, ok może i brak Chary jest tu osłabieniem ale nie sądzę by tak znaczącym by nie pokonać słabych Królów. W tym sezonie każda wymiana trenera przynosi skutki dopiero po paru dniach, tygodniach, pierwszy mecz pod wodza nowego coacha na pewno nie zmieni obrazu LA, tym bardziej że nadal brakuje Richardsa, a tacy zawodnicy jak Doughty i Johnson to z formą są daleko w lesie. Ja bym tu ewentualnie rozpatrzył opcję overową, może Kings się trochę otworzą i pójdą na wymianę ciosów bo tak naprawdę nic innego im nie pozostało ;)
Boston Bruins vs LA Kings over 5.5

warzyn 162,8K

warzyn

Użytkownik
Nieobecność Giroux nie powinna zostać bez znaczenia jeżeli chodzi o powodzenie i sposób gry przez Lotników. Dobrze współpracujące trio Jagr---Giroux--- Hartnell było siłą ofensywną PHI i zastanawiające jest jaki kontakt pozostała dwójka nawiąże z przesuniętym z czwartej linii rookie Sean&#39;em Coututier. Coultier w tym sezonie występował głównie w 4 linii zaliczając 8 punktów (5+3).
Po stronie Stołecznych, powoli pojawiają się promyki słońca, po słabej grze nastąpiła seria 2 zwycięstw z rzędu, co w wykonaniu WSH w tym sezonie wcale nie było jakieś oczywiste. Zmiana trenera, w końcu Capitals strzelają i to dużo. W przegranym meczu z FLA przespane 40 minut i dobra 3 tercja, z OTT 5 bramek i kapitalne PP z TOR, gdzie WSH wykorzystał 4/6 gier w przewadze . Jeżeli są na drodze by wrócić na właściwe tory to dzisiaj ku temu idealna okazja. Rywal z najwyższej półki, grający bez lidera, a po drugiej stronie Ovieczkin i spółka z atutem własnego lodowiska i rządzą bycia znowu na szczycie ligowej tabeli.
WSH OT
1.77 BETSSON

lutek 9,3K

lutek

Użytkownik
Na początek mecz pomiędzy Kingsami a Bruins.. Niedźwiadki na pewno są tutaj faworytem, poza tym grają u siebie. Obrońcy tytułu z poprzedniego roku udowodnili jednak, że każda drużyna może im przysporzyć problemów i tak było chociażby nie tak dawno z Panterami czy Jets, z którymi przegrali dwa mecze z rzędu a ostatnio mieli sporo pracy grając z Columbus Blue Jackets, którzy prowadzili na początku meczu już 2:0 i praktycznie do końcowej syreny wszystko było na wyrównanym poziomie, ale w końcówce gracze z Bostonu nieco przycisnęli i ostatecznie wygrali. Dziś na swoim lodowisku podejmą zespół, który pomimo sporego potencjału ostatnio nie spisuje się najlepiej - Kings przegrali bowem 4 mecze z rzędu i sytuacja dla nich staje się powoli nieciekawa. Ostatnio kilka razy stawiałem przeciwko graczom z LA, jednak dzisiaj zamierzam dać im szansę, bo sądze że po dotychczasowych niepowodzeniach w końcu zaczną grać na miarę swoich możliwości i będą w stanie przeciwstawić się ekipie pokroju Bruins. Noc dla &quot;Kingsów&quot;

Los Angeles Kings @ Boston Bruins @2,32 / Pinnacle ⛔

--------------------------------------------------------------------------

Kolejny underdog na dzisiejszą noc - Ottawa Senators ,i choć ostatnio sporo przegrywają, to nie przekreślałbym tak do konca ich szans z Sabres. Gracze z Buffalo również grają w kratkę, głównie na własnym terenie gdzie na 5 ostatnich meczów tylko raz im się udało po wymęczonym rezultacie z Florida Panthers. Ostatnio dość jednoznacznie przegrali z NY Rangers i dzisiaj pozwolę sobie postawić na Senatorów, którzy ostatnio przegrywali, jednak po dość wyrównanych meczach. Liczę na przełamanie czarnej passy i zwycięstwo Ottawy.

Ottawa Senators @ Buffalo Sabres @2,34 / Pinnacle ✅

Flames to kolejna ekipa, która ostatnio robi spore postępy wygrywając 4 ze swoich 5 ostatnich meczów, a jutro na przeciwko nim staną Predatorzy, którzy są dość nieprzewidywalną ekipą i często wychodzili z opresji mając przegrany już mecz na karku. (ostatnio z Jackets czy nie tak dawno z Canucks). Jednak Flames udowodnil, że górują w bezpośrednich starciach z dorobkiem 5 zwycięstw z rzędu przeciwko Predators i tym razem sądze, że będzie podobnie. Spodziewam się wyrównanego spotkania z małą nawiązką na Flames i tak też zamierzam zagrać, a value wg. mnie spore.

Calgary Flames @ Nashville Predators @2,32 / Pinnacle ⛔

Sharks po raz kolejny zawiedli mnie w ostatnim meczu w Chicago, gdzie mieli ekipe Hawks jak na tacy oddając sporo strzałów na bramkę w 1 oraz 2 tercji, ale wszystko odwróciło się na niekorzyść przyjezdnych w 3 tercji, gdzie Chicago zaczęło po prostu grać lepiej i w rezultacie zdołali wyrównać pod koniec meczu a później już dobili San Jose w dogrywce. Jutro Rekiny zmierzą się z nieco łatwiejszym przeciwnikiem, jakim na pewno są gracze Avalanches. Mimo wszystko grają u siebie i na pewno &quot;tanio skóry nie sprzedadzą&quot; uwzględniając dodatkowo fakt, że na własnej tafli są na prawde dobrą ekipą (4 zwycięstwa na 5 spotkań). Liczę, że dziś podtrzymają dobrą passe gry na własnym terenie i wygrają z bardzo zagubionymi i nieskutecznymi ostatnio Rekinami

San Jose Sharks @ Colorado Avalanche @2,33 / Pinnacle ✅

Wilds to aktualnie jedna z lepszych ekip w lidze, wygrywają mecz za meczem (ostatnio z Kojotami), ale dobra passa kiedyś się musi skończyć, a na pewno odpowiednią ekipą by to przerwać wydają się własnie gracze z Winnipeg, którzy przed ostatnim &quot;srogim&quot; laniu przez Detroit osiągali całkiem przyzwoite wyniki, sczególnie na swojej tafli wygrywając m.in z Bruins, Coyotes czy Devils. Stawiam w tym meczu na Jets.

Minnesota Wild @ Winnipeg Jets @2,00 / Pinnacle ✅

Tutaj pod lupę chciałem wziąć dochodzących powoli do siebie Capitals, którzy podejmą solidnych i regularnych w tym sezonie Lotników z Filadelfii. Jak wiadomo, Capitals ostatnimi czasy nie radzili sobie najlepiej, jednak ostatnie dwa zwycięstwa na pewno ich podbudowały i sądze, że dzisiaj będą mogli pokazać się z jak najlepszej strony z Flyers. Poza tym Capitals mają najlepszy bilans w swojej konferencji jeśli chodzi o wygrane mecze na własnym terenie. Stawiam dziś zdecydowanie na stołecznych.

Philadelphia Flyers @ Washington Capitals @1,76 / Pinnacle ⛔

50/50

Otrzymane punkty reputacji: +10
snice 457

snice

Użytkownik
ostatniej nocy nieco dziwne wyniki padały , dzisiaj może coś ruszy i wróci wszystko do normy (oby ???? )
5@

Ottawa Senator - Boston Bruins ✅2:5✅
Kurs:2.05 Expert
Wczoraj Boston zagrał bez żadnych niespodzianek. Sukcesywnie również dzisiaj na nich zagram a to dlaczego. Ottawa raczej należy do ekip z dolnej części tabeli. Grają bardzo przeciętnie , ostatnie 5 meczy to 2 wygrane w tym 1 po dogrywce z Sabres. Grając u siebie potrafią zagrać z ekipami mocno średnimi na poziomie , jeżeli przyjdzie im grać z kimś lepszym zaczynają się spore problemy. Według mnie miejsce zawdzięczają tylko i wyłącznie w miarę grającej ofensywie. Defensywa według mnie najgorsza w lidze przez co tracą sporo bramek , 107 w 31 meczach. Z formą też u nich nie za ciekawie a nic nie zapowiada na poprawę.Jaką ekipą jest Bruins chyba każdy wie. Dotychczas według mnie najlepiej grająca drużyna na wyjazdach .Bilans 40:21 robi wrażenie. Faktem jest że oprócz Pingwinów z nikim mocnym nie grali w ostatnim czasie.Wczoraj gładko wygrali 3:0 , myślę że i dzisiaj wywiozą komplet punktów z Ottawy.

6@

Minnesota Wild - Chicago Blackhawks⛔3:3⛔
Typ:Under 5.5
Kurs:1.70 Bwin
Spotkanie 2 dobrze grających ekip.Drużyna Wild gra raczej underowo (64.5%) i też jak na ekipę z 1 miejsca również niewiele strzelają (80 bramek w 31 spotkaniach).Zwłaszcza przed swoją publicznością starają grać się mocno defensywnie co im bardzo dobrze wychodzi , wystarczy popatrzeć na wyniki. Ostatnio serie 4 wygranych przerwali im Jets wygrywając 2:1.Hawks są ekipą dużo bardziej ofensywną niż Wild.Głównie punkty zdobywają za sprawą ofensywy , formacja defensywna raczej przeciętnie radzi sobie jak na taki zespół. Ostatnie 4/5 meczy kończyli w dogrywkach i 3 razy schodzili z tafli na pozycji wygranej.Lekkim faworytem 1x2 dla mnie są indianie lecz mecz może potoczyć się w każdą stronę dlatego odpuszczam i zdecydowałem się na ten under.Doskonale zorganizowana obrona Wild na czele z Niklasem Backstromem który według statystyk ostatnich jego spotkań powinien puścić 1-2 bramki na około 30 strzałów ???? Widzę w tym spotkaniu 4-5 bramek. Powodzenia!

Otrzymane punkty reputacji: +9
lutek 9,3K

lutek

Użytkownik
Tutaj pozwolę sobie jeszcze raz dać szansę &quot;nieszczęsnym&quot; kaczorom, którzy ostatnio nawet pomimo zmiany trenera w swoich szeregach nie radzą sobie najlepiej (1-4 jako nowy szkoleniowiec), i choć wydawało się ostatnio że w meczu z Predators mają dogodną sytuacje by go wygrać to w rezultacie pozwolili się zdominować w 3 tercji przez kosmitów. Ogólnie rzecz biorąc bilans na wyjazdach jest mizerny - przegrali 5 ostatnich meczów. Kojoty to drużyna bardziej regularna w tym sezonie, ale ostatnio również przeplatali porażki z wygranymi tracąc przy tym mnóstwo goli poza tym mają najsłąbszy &quot;power-play&quot; spośród wszystkich drużyn w lidze, a więc dzisiaj dogodna sytuacja rodzi się dla Kaczorów, którzy na tle całego sezonu mimo wszystko najlepiej czują się na swojej tafli (wygrali ostatnio z Kings i Habs). Liczę na nich, że się w końcu otworzą na skuteczniejszą gre i zaczną zdobywać punkty. Jako typ dodatkowy dokładam under.

Phoenix Coyotes @ Anaheim Mighty Ducks OT @2,05 / PinnacleSports ✅
Phoenix Coyotes @ Anaheim Mighty Ducks under 5,5 @1,77 / PinnacleSports ✅

Otrzymane punkty reputacji: +1
snice 457

snice

Użytkownik
7@

Carolina Hurricanes - Vancouver Canucks ⛔ .. patologia
Kurs: 1.90 Unibet
Spotkanie drużyn z 6 i 29 miejsca. W drużynie Hurricanes coś ostatnio drgnęło i wygrali na wyjeździe z Oilers 3:5 co było w pewnym stopniu zaskoczeniem następnie 2 przegrane z Jets oraz po dogrywce z Toronto. Bilans mają u siebie 5/2/9 37:51. Są jedną z najgorzej grających ekip u siebie.Każdy chyba wie co potrafią zawodnicy Vancouver. Ostatnio fatalny mecz z Columbus i w rezultacie przegrana po dogrywce 2:1. Fatalna postawa całej drużyny w tym meczu , dodatkowo stracenie bramki na 1:0 podczas gry w osłabieniu źle wpłynęło na graczy Canucks.Myślę że będą dzisiaj chcieli ten mecz spokojnie wygrać aby nie stracić kontaktu z TOP 3 , widzę tutaj coś w okolicach 2:4 .Overek również mile widziany ????

pod wieczór coś więcej.. mało czasu ????

snice 457

snice

Użytkownik
8@

Nashville Predators - Detroit Red Wings ⛔
Typ: Under 5.5
Kurs: 1.75 Bwin
Dosyć ciekawy typ na ten mecz znalazłem a mianowicie Under. Może się wydawać patrząc na ogólne wyniki tych drużyn że powinien być lekki over ale nie w tym przypadku... a to dlaczego.Ekipa Nashville stara się grać mądrze i neutralnie za razem.Nie nakładają mocnego nacisku na atak a bronienie im średnio wychodzi. Aż 71.4% spotkań Predators u siebie skończyło się Underem 5.5. Ekipa Detroit nie jest tą samą ekipą na wyjazdach co przed własną publicznością.Na cudzej tafli radzą sobie raczej średnio a bilans 5/2/7 nie powala.Również tyle samo spotkań Detroit zakończyło się underem na wyjeździe co spotkań Predators u siebie .Starają się grać raczej ostrożnie i nie nakładają tak dużego nacisku na ofensywę jak u siebie i wygląda to dużo gorzej, z obroną nie jest aż tak źle ale również jakoś nie błyszczy .Widzę tutaj coś w okolicach 4 bramek , przy przeciętnej formie strzeleckiej i dobrej defensywie widzę tutaj bezpieczny underek ????

lutek 9,3K

lutek

Użytkownik
Jednym z naciekawiej zapowiadających się meczów dzisiejszej nocy to pojedynek Blues z Rangersami.. Jak wiadomo, Blues słynące z żelaznej defensywy są trudną do przełamania ekipą, szczególnie z Elliottem
w bramce. Wygrali 3 ostatnie mecze, w tym nie tak dawno z bardzo dobrze spisującym się w tym sezonie Red Wings. Rangers nie grają może zbyt regularnie ostatnio, ponieważ w jednym spotkaniu potrafią przegrać z przeciętnymi Lightings, nazajutrz wygrywając z Sabres czy kilka dni później bardzo wysoko z solidnymi Panthers. Dwa dni temu przegrali z Dallas Stars 1:0. Mimo wszystko są bardzo utalentowanymi graczami, dobrze grającymi w ofensywie jak i w defensywie. Dziś więc daje im spore szansę, a na pewno będą w stanie dotrzymać kroku Blues.

New York Rangers OT @ St. Louis Blues @2,18 / PinnacleSports ⛔

-----------------------------------------------------------------------

Kolejny mecz wzięty pod lupę to odradzający się po kilku wpadkach Habs i ekipa Flyers, która ma aktualnie najlepszy bilans wygranych meczów w lidze. Ostatnio podejmowali Wash. Capitals i trudno powiedzieć, czy był to bardziej słaby występ graczy z Waszyngtonu czy bardzo dobra mogłoby się wydawać ostatnio forma Lotników, którzy mimo wszystko mają kilka znaczących braków w składzie. W dniu dzisiejszym pozwolę sobie dać szansę Canadiens, którzy mają spore możliwości, tymbardziej grając na swoim lodowisku i na pewno Flyers są dzisiaj do ogrania a jak podkreślałem przez kilka ostatnich dni - dobra seria kiedyś się kończy, a brak w składzie chociażby Girouxa prędzej czy później da się we znaki.

Philadelphia Flyers @ Montreal Canadiens OT @2,05 / PinnacleSports ⛔

Dallas Stars wygrali swoje dwa ostatnie spotkania, w tym ostatnio niespodziewanie z NY Rangers gdzie o rezultacie zadecydował praktycznie pod koniec meczu Daley. Wcześniej pokonali bardzo słabo spisujące się w tym sezonie LA Kings i jak wynik tego spotkania nie był zaskoczeniem, tak wcześniej dotkliwie zostali zgładzeni przez Sharks a jeszcze wcześniej własnie przez Wyspiarzy, którzy dziś ponownie się z nimi zmierzą, tylko teraz na własnym terenie. Ogólnie panowie z Dallas nie zachwycają jakąś regularnością w tym sezonie przeplatając się w porażki i zwycięstwa. Co do Isles, są ekipą o sporych możliwościach, co prawda ostatnio przegrali dwa mecze z rzędu ,jednak wcześniej potrafili przysporzyć kłopotów Hawks czy Pingwinom. Nie tak dawno rozgromili Lightings a wcześniej wyżej wspominane Dallas Stars. Na pewno nie będzie to jednostronne spotkanie, i bardziej upatrywałbym się tutaj przebłysku szansy gospodarzy, którzy powinni otrząsnąć się po ostatnich dwóch porażkach. Stawiam na Islanders.

Dallas Stars @ New York Islanders OT @2,02 / PinnacleSports ⛔

Kings aktualnie są najgorszą ekipą w lidze, przegrywają mecz za meczem a dodatkowo w każdym z tych spotkań nie zdobyli więcej niż 2 gole. Jak wiadomo, odszedł ich szkoleniowiec a jego miejsce zastąpił jego były asystent i na pewno potrzeba trochę czasu, by móc coś zdziałać nowego w ekipie. Kurtki dość niespodziewanie wygrali ostatnio po dogrywce z Canucks, wcześniej dotrzymywali do samego końca tempa graczom z Bostonu. I choć grają kolejny raz u siebie, to dzisiaj ponownie dam szansę Kings licząc na przełamanie formy, przynajmniej na ten jeden mecz a Kurtki wydają się dogodnym teamem by to zrealizować. :razz:

Los Angeles Kings OT @ Columbus Blue Jackets @1,87 / PinnacleSports ✅

snice 457

snice

Użytkownik
9@

Montreal Canadiens - Philadelphia Flyers ✅
Kurs:1.86 Bet365 OT
Ja jednak zaryzykuje i zagram na przekór prawie wszystkim... Uważam że stratę Girouxa Flyers mogą w miarę sprawnie załatać i nie będzie to jakiś duży minus dla Flyers.Habs ostatnio niby w formie ale nie widzę ich tutaj a to dlaczego. Ostatnie mecze Habs to 2 wygrane i 2 przegrane w tym że przegrane po dogrywkach z Canucks i Columbus.U siebie wygrali ostatnio z wyspiarzami za to im chwała a kolejkę wcześniej męczyli się strasznie Diabłami i wygrali 2:1. Flyers to ekipa która nie powinna bardzo odczuć brak Girouxa bowiem mają możliwość go w pewnym stopniu zastąpić.Na wyjazdach o dziwo grają lepiej niż na własnej tafli. Ostatnio doskonała seria 7 wygranych (2 po dogrywkach) co pokazuje w jak wielkiej formię i uważam że powiedzenie &quot;każda seria kiedyś się kończy&quot; nie znajdzie dzisiaj odzewu.. nie z takim zespołem jakim jest Habs.. Powodzenia!

T 98

tomisdz

Użytkownik
Dzisejszej nocy bogatsza oferta niz to miało miejsce w ostaniej kolejce ale wybrałem jedno spotkanie spotykają się dwie ekipy o róznych nastrojach mianowicie ,,gwiazdy&#39;&#39; 2 wygrane z rzędu ,,wyspiarze&#39;&#39; 2 porażki rzędu i w tym spotkaniu upatruje wygranej NYI ponieważ Dallas jest w ich zasięgu.

New York Islanders - Dallas Stars --&gt; NYI ML OT 2.14 Betsson ⛔ / under 5,5 1.82 Betsson ✅
NYI
Drużynie przybyło dwóch nowych zawodników Calvin De Haan (obronca) oraz Kevin Poulin (bramkarz) obaj z Bridgeport Sound Tigers (AHL) powodem przybycia tych zawodników sa kontuzje Steve Staios (obronca) i Evgeni Nabokov (bramkarz). Kevin Poulin występował już jako backup bramkarz NYI w 3 meczach tego sezonujizagrał 10 meczach w zeszłym sezonie 2,44 GAA. ,,Wyspiarze&#39;&#39; po 4 meczach wygranych obniżyli loty i 3 ostanie mecze to przegrane w tym dwa u siebie. Ost. 5 spotkań (Montreal Canadiens 5-3 away Pittsburgh Penguins 3-6 home Chicago Blackhawks 2-3 po dog. home Tampa Bay Lightning 5-1 home Dallas Stars 4-5 away) jak widać dość nie dawno obie ekipy spotkały się i górą byli gospodarze szczególnie drużna Dallas zapamięta Matta Moulsona który zdobył w tym meczu 4 bramki i stał się jedynym zawodnikiem w lidze w ty sezonie który zdobył 4 gole w jednym meczu myśle ze dziś będzie zmotywowany aby coś strzelić i pograżyć dzisiejszych rywali. Uważam ze i w tym spotkaniu ,,wyspiarze&#39;&#39; będą górą i wygrają to spotkanie koncząć passe 3 porażek z rzędu. Po ostatnim meczu z Montreal jeden z najlepszych asytyujących w lidze PA Parenteau (4gole 21asyst) w tym 9asyst w ost. 8 meczach ,,Musimy wrócić do pełnej gry aby grać całe 60minut w dwóch ostatnich meczach nie graliśmy źle ale żeby wygrać trzeba grać przez cały mecz mamy dobrych zawodników&#39;&#39;. Absencje: Pandolfo, DiPietro, Eaton. Liczę na takich zawodników jak: Moulson (15goli 8asyst) Tavares (10goli 14asyst). Bilans home: (6-3-7) 37:46 7x under 9x over.
Dallas Stars
,,Gwiazdy&#39;&#39; ostatnio prezentują formę dobrą ostatnie dwa mecze wygrane na wyjazdach (New York Rangers 0-1 Los Angeles Kings 1-2) w ostatnim meczu z NYR z dobrej strony pokazał się Richard Bachman (bramkarz) zdobył pierwszy w karierze shutout zatrzymując wszystkie 34 strzały a w meczu z LAK 26 z 27 strzałów. Dallas w ost 5 meczach bezpośrednich górą były czterokrotnie. Bilans away: (7-1-7) 32:36 10x under 5x over. Dallas może liczyć na takich zawodników jak Eriksson (10goli 12asyst) Benn (7goli 17asyst).
Dobrym typem na to spotkanie jest under 5,5 choć w bezpośrednich meczach padały wyniki overowe.
Bezpośrednie konfrontacje:
2011-12-04 Dallas Stars - New York Islanders 4-5
2010-10-10 New York Islanders - Dallas Stars 4-5 kar
2010-01-09 Dallas Stars - New York Islanders 4-3
2008-10-24 New York Islanders - Dallas Stars 3-5
Powodzenia ;)

lutek 9,3K

lutek

Użytkownik
Kaczory w końcu zaistanieli w ostatnim wygranym meczu z Coyotes 4-1, ale poza tym spisywali się bardzo solidnie w defensywie , gdzie każdy gracz wiedział gdzie jego miejsce na lodzie. Jonas Hiller stracił jednego gola poprzez PP ,a wybronił łącznie w ciągu całego meczu tylko 19 strzałów. Hawks wygrali co prawda z Dzikusami 4:3, jednak w pierwszej tercji Wilds nie byli w stanie praktycznie do końca oddać a ni jednego strzału na bramkę Emerego, a dopiero w kolejnych tercjach nieco spuścili z tonu gracze z Chicago. I choć ostatnie ich spotkanie skończyło się wygraną 6-5 Hawks, to dzisiaj spodziewam się większego nakładu w defensywną grę obu ekip. Stawiam tutaj na under.

Anaheim Mighty Ducks @ Chicago Blackhawks under 5,5 @2,07 / PinnacleSports ✅

Postanowiłem również postawić dzisiaj na zwycięstwo Kaczorów, jak już wyżej pisałem - zrobili lekkie postępy i na pewno są odpowiednio zmotywowani, bowiem czeka ich teraz sporo meczów na wyjeździe (już niedługo z Jets), a to na pewno okazja by trochę odskoczyć w tabeli. Zobaczymy, czy nowy szkoleniowiec zacznie wnosić coś nowego do ekipy - oby. Co do Chicago, nie można im wiele zarzucić, grają solidnie na pewno ich głównym mankamentem to linia defensywy i często szalejący Emery w bramce, który w jednym meczu potrafi puszczać proste gole a w kolejnym zagrać fenomenalnie jak chociażby niedawno z Sharks czy dość przyzwoicie przedwczoraj z Dzikusami. Chicago wygrali pięć meczów z rzędu na wyjeździe, passa trwa.. jednak w tej lidze wszystko może się wydarzyć (a byliśmy wczoraj świadkami chociażby w meczu Wings czy Canucks) i dlatego dzisiaj przychylę się bardziej na strone Ducks, a value jest spore.

Anaheim Mighty Ducks OT @ Chicago Blackhawks @2,77 / PinnacleSports ⛔

Diabły ostatnio spisują się całkiem nieźle, wygrali 4 z 5 ostatnich meczów i widać, że po wcześniejszych niepowodzeniach w końcu poprawili coś w swojej grze. Podejmą dziś Stars, którzy po bolesnej porażce tydzień temu z Rekinami w odpowiedzi wygrali trzy spotkania z rzędu i na pewno słowa uznania należą się w strone bramkarza Gwiazd, który popisywał się znakomitą grą w starciu z NYR. Wczoraj nieco gorzej z Isles, ale mimo wszystko zdołali wyciągnąć mecz. Dziś o tyle trudne przed nimi zadanie, że podejmują dobrze dysponowanych gospodarzy, poza tym wątpie by zdołali wygrać 4 raz z rzędu mecz na wyjeździe tymbardziej, że wczoraj grali i nie było lekko z Islanders.

Dallas Stars @ New Jersey Devils OT @1,74 / PinnacleSports ✅
Typy dodatkowe:
Dallas Stars @ New Jersey Devils over 5 @1,85 / PinnacleSports ✅
Toronto Maple Leafs @ Buffalo Sabres over 5,5 @2,02 / PinnacleSports ✅

snice 457

snice

Użytkownik
10@

Chicago Blackhawks - Anaheim Mighty Ducks
Typ: Over 5.5
Kurs: 1.85 Unibet

Zacznę od tego że według mnie nie ma tutaj opcji aby Ducks wygrali .. a to dlaczego.Hawks u siebie są jedną z najlepszych ekip.Obrona jeżeli gra na swoim najwyższym poziomie praktycznie nie do przebicia (przeważnie okresowo podczas spotkań).Ofensywnie Hawks stoją na bardzo wysokim poziomie . Bilans 103:95 pokazuje jak otwartą grę prowadzą a zwłaszcza u siebie gdzie nieco zaniedbują ofensywę i nastawiają się na atak.Co do Ducks jest to ekipa ostatnio nie obliczalna , potrafią zagrać katastrofalnie a czasami mogą wygrać z dużo lepszymi ekipami.Swoje 2 grosze potrafią do puli bramek dodać (2 bramki myślę).Ofensywni Hawks mogę tutaj strzelić według mnie 4 do 5 bramek a więc Over jak się patrzy. Ducks również może więcej strzelić.. to jest jednak NHL gdzie wszystko jest możliwe ???? . Można również zagrać na Hawks MT , ja odpuszczam ponieważ grywam tylko OT gdzie kurs odstrasza :S.

11@

New Jersey Devils - Dallas Stars
Typ:Under 5.5
Kurs:1.70 Expert

Dla mnie oferta której nie można dzisiaj przegapić. Devils jest ekipą która na wyjazdach stara się grać bardziej ofensywnie i zaniedbuje nieco obronę . Na własnej tafli stawiają autobus pod własną bramką.Aż 66.7% spotkań na własnej tafli kończą Underem.Smaczku dodaje tutaj Fakt jaki styl gry prezentują gracze Stars. Grają wręcz odwrotnie niż Devils. Ogólnie jest to zespół nastawiony na grę defensywną co skutkuje sporym % underów (66.3%).U siebie starają się grać otwarcie i mocniej atakują za to na wyjazdach stawiają mur w bramce , 11/16 spotkań na wyjazdach zakończonych Underem... jeżeli pod trzymają dzisiaj taką grę jak dotychczas nie martwię się o under.. Powodzenia!

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom