>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

NHL - sezon 2011/2012

Status
Zamknięty.
rambo131 8,3K

rambo131

Forum VIP
Nashville Predators vs Buffalo Sabres X2 -&gt; 1,66 -&gt; Unibet ✅✅✅ 3 - 2 Buffalo

Dzisiaj postanowiłem się skupić na meczu wyjazdowym drużyny Szabel. Zacznę pierw od gospodarzy, ostatni mecz Predatorów z Nashville na pewno podobał się kibicom zarówno Canucks jak i Nashville. Padło aż w nim 11 goli i ostatecznie Predators podbili taflę Kanadyjczyków i przerwali ich zwycięską serię. Dzisiaj do hali gospodarzy przyjeżdża zespół Buffalo Sabres. Buffalo ostatnio dostało ostry łomot od Detroit Red Wings którzy na ich tafli ograli ich 4-1. To na pewno podrażniło zespół Szabelek. Dzisiaj widzę, spore value na drużynę gości. Owszem można grać ML na Buffalo jak i regular, jednak ja skupiłem się że Buffalo tego meczu nie przegra w regulaminowym czasie gry. Tyle ode mnie na temat tego meczu. Stawka mocna 7/10.

Washington Capitals vs Ottawa Senators over 5,5 -&gt; 1,80 -&gt; Unibet ⛔⛔⛔ 3 - 2 Wash
Kolejny pojedynek Waszyngtonu czy zwycięski? Zdecydowałem się dzisiaj postawić na over 5,5 gola. Obie druzyny mają potencjał mocno ofensywny i obie często gubią się w obronie. W Waszyngtonie Owieczkin, Backstroem naprzeciwko Spezza i Greening. Ponadto dzisiaj w bramce Capitals zobaczymy zmiennika podstawowego bramkarza ekipy z Waszyngtonu -&gt; Neuvirtha. Ekipie z Waszyngtonu ostatnio nic nie wychodzi, zmiana trenera nic chyba nie pomogła, zobaczymy dzisiaj, ale drużyna Senatorów do łatwych nie należy, i na pewno na boisku się nie rozłoży i będzie czekać aż Waszyngton strzeli. Sądzę, że overek powinien wejść na luzie. Stawka taka sama jak w przypadku Buffalo Sabres. Życzę Wszystkim Powodzenia.

Otrzymane punkty reputacji: +1
lutek 9,3K

lutek

Użytkownik
Zdecydowałem dzisiejszej nocy przyglądnąć się ciekawemu spotkaniu.. mianowicie rekinów z panterami. Oba zespoły tak na prawdę zagrają między sobą pierwszy raz w tym sezonie. Pantery co prawda ostatnimi czasy nie radzą sobie najlepiej przegrywając nie tak dawno 2 razy z Tampą czy ostatnio z Kingsami jednak mimo wszystko wchodzą w ten weekend na prowadzeniu w swojej dywizji z przewagą 5 punktów nad drugim Waszyngtonem. Rekiny są u siebie w tabeli akutalnie trzecie i mają dogodną (jakby nie patrzeć) okazje, by objąć prowadzenie w najbliższych dniach.. ale tu nie o tym... Sharks są tutaj faworytem, poza tym całkiem nieźle dotychczas radzili sobie na własnym lodowisku, ale podobnie jak pantery - nie grają fenomenalnie i liczę dziś bardziej na graczy z Florydy, którzy mam nadzieję zdołają przełamać złą passe z ostatnich meczów i to oni będą gorą w San Jose. Czy tak się stanie? Przekonamy się za kilka godzin, a jak powszechnie wiadomo nie ma pewniaków w tej lidze, są jedynie faworyci, którzy często zawodzą :wink:.

Florida Panthers ML at. San Jose Sharks @2,70 / Pinnacle ✅

Otrzymane punkty reputacji: +8
michal99652 64

michal99652

Użytkownik
Dzisiaj w Vancouver dojdzie do pojedynku między miejscowymi Canucks i przyjezdnymi Calgary Flames. Canucks zapewnili nam ostatnio wspólnie z Nashville Predators wspaniałe widowisko, przegrywając jednak 5:6. Mecz naprawdę mógł się podobać. W tamtym spotkaniu zagrali obaj bramkarze – Cory Schneider i Roberto Luongo, obaj wpuścili po 3 gole, jednak moim zdaniem ten drugi nie zagrał wcale tragicznie. Wystąpi również dzisiaj i zapewne zrobi wszystko, żeby tym razem było dużo lepiej.

Calgary Flames wygrali 5:3 po równie ładnym meczu z Edmonton Oilers. Rzuciła się w oczy znakomita gra w przewadze, po której zdobyli 2 gole. Statystyki nie kłamią, a wg nich Płomienie mają 3 wynik w lidze jeśli chodzi o wykorzystywanie PPG. W dzisiejszym spotkaniu może być dużo ciężej jako że Canucks to lepsza drużyna niż Oilers, są bardziej poukładani i wydaje mi się, iż poradzą sobie w grze w osłabieniu. Zapewne też złapią mniej kar niż ekipa z Edmonton. Flames ostatni mecz rozegrali wczoraj więc nie mieli zbyt wiele czasu na odpoczynek. Wiadomo, że w NHL częstotliwość rozgrywania spotkań jest ogromna i zawodnicy są do tego przyzwyczajeni ale mimo wszystko drużyna z Calgary może poczuć zmęczenie.

W bramce Flames zobaczymy dziś najprawdopodobniej Henrika Karlssona. Szwed w tym sezonie wystąpił dopiero 5 razy, w jednym z tych meczy zachował czyste konto, choć trzeba dodać, że zagrał jedynie 20 minut. Jednakże z takim rywalem jak Canucks może być o wiele ciężej.

We wspomnianym wcześniej spotkaniu Canucks z Predators została przerwana passa 5 zwycięstw z rzędu drużyny z Vancouver. Dowodzi to, że są w gazie i sądzę, że po tej ostatniej porażce przyjdzie kolejna dobra seria zapoczątkowana właśnie dzisiaj. Niewątpliwie w zwycięstwie może pomóc wracający w końcu do gry Mason Raymond. Jak sam przyznaje jest głodny gry i nie może się już doczekać momentu, w którym wyjdzie na taflę. Miał grać już przeciwko Nashville Predators, jednak z pewnych względów nie wypaliło.

Myślę, że Canucks dzisiaj wygrają jednak Flames na pewno nie oddadzą meczu bez walki. Kurs na ML OT jest nie warty grania, więc zdecydowałem się zagrać na zwycięstwo gospodarzy w regulaminowym czasie.

Vancouver Canucks - Calgary Flames ✅✅✅
Canucks 60&#39;
1.87
Expekt
A co myślicie o Anaheim? Boudreau już trochę popracował z zespołem, ostatnio z Flyers nie wyglądało to źle. Mają szanse z silną Minesotą?​

lutek 9,3K

lutek

Użytkownik
Czy ktoś w końcu będzie w stanie zatrzymać znakomitą ostatnio passe wygranych 7 meczów z rzędu graczy z Detroit? Sądze, że tak i jutro gracze z Colorado powinni mieć ku temu dużą okazję. Skrzydła po dobrym starcie w sezonie, po 5 meczach wpadli w czarną dziurę, która kosztowała ich 6 porażek z rzędu jednak później wszystko zaczęło się w ich drużynie układać i poza dwoma niewielkimi wpadkami grają ostatnio bardzo skutecznie. Po drugiej stronie lawiny z Kolorado, którzy przez większość sezonu grają w kratkę. W meczu otwarcia podejmowali własnie Skrzydła i przegrali w inauguracji 3:0, następnie zaliczyli 5 zwycięstw z rzędu po czym przyszedł kryzys trwający dość długo, jednak ostatnio zaczęło się wieść nieco lepiej i z pośród 4 ostatniche meczów 3 zdołali wygrać. Detroit to zdecydowany faworyt dzisiaj i przemawia za nimi chociażby; ogólnie dobra dyspozycja i skuteczność oraz 2 wygrane ostatnie spotkania z Colorado (ostatni raz 8 listopada) ja jednak wierzę, że Lawiny, które wydają się powoli wychodzić z kryzysu podejmą jutro walkę i za trzecim razem to oni będą na swojej tafli zwycięzcami.

Detroit Red Wings at. Colorado Avalanche ML @2,17 / Pinnacle ✅

Otrzymane punkty reputacji: +2
yem-uoniaki 4,1K

yem-uoniaki

Użytkownik
Anaheim Ducks - Minnesota Wild
2,45 Expekt ⛔ widzę, że nie tylko ja przejechałem się na kaczorkach

Kaczorki są drużyną, która z całą pewnością zasługuje na zwycięstwo. Grają dobrze, atakują, a problemy mają tylko i aż z doprowadzeniem dobrego stanu rzeczy do końca, z koncentracją w kluczowych momentach. Bruce, wbrew ostatnich tygodni w WSH, kiedy to w ramach motywacji &#39;fakował&#39; na prawo i lewo, jest coachem, który w normalny sposób potrafi wykrzesać z drużyny ile się da. Zmiana otoczenia powinna wpłynąć na niego korzystnie. Nikt mu nie odbierze świetnej postawy Caps w RS w ubiegłych latach (play-offy już nie tak udane). Ja zapamiętam go jako swego rodzaju świętego mikołaja (bez brody i włosów), który potrafił wyjść z biura tylko po to, aby zrobić sobie zdjęcie z dzieciakami, które czekały na zewnątrz. Tak więc Ducks są w dobrych rękach. Siłę ofensywną mają, i mimo tego, że miejsce w tabeli tego nie odzwierciedla, jest to siła większa od tej, którą dysponuje Minnesota. Nie zmienię zdania - Wild to ekipa, która nie kwapi się do strzelania bramek, dużo zależy od postawy bramkarzy, drużyna nie ma lidera (śmiem twierdzić, że Heatley nie spełnia tej roli), a paradoksalnie, ten system gry oparty na żelaznej defensywie sprawdza się, o czym świadczą wyniki. Jednakże zawodnicy pokroju Brodziaka, Cullena, czy nawet Boucharda absolutnie nie gwarantują równej, dobrej gry przez cały sezon. Kiedy przyjdzie gorsza dyspozycja (a przyjdzie), to na nic się zdadzą wysiłki bramkarzy. Głód punktów jest zdecydowanie większy u Anaheim. Perry w formie, Getzlaf jeszcze niestabilny, Ryan z ogromnym potencjałem, Sellane, co roku starszy i tak samo dobry, Cogliano dużo śmielej sobie poczyna.. trzeba być tylko konsekwentnym w działaniu, położyć kropkę nad &#39;i&#39;. Niby proste, ale ile punktów Ducks stracili właśnie przez swoją niefrasobliwość. Dzisiaj w bramce Harding (Backstrom kontuzjowany), ale jeśli gospodarze mają wygrać, to nawet Backstrom w bramce nie powinien być przeszkodą. Kurs przyzwoity, ale wygrać należy w RT.

rambo131 8,3K

rambo131

Forum VIP
Anaheim Ducks - Minnesota Wild
2,45 Expekt⛔⛔⛔ 3 - 5 Wild
Kaczorki są drużyną, która z całą pewnością zasługuje na zwycięstwo. Grają dobrze, atakują, a problemy mają tylko i aż z doprowadzeniem dobrego stanu rzeczy do końca, z koncentracją w kluczowych momentach. Bruce, wbrew ostatnich tygodni w WSH, kiedy to w ramach motywacji &#39;fakował&#39; na prawo i lewo, jest coachem, który w normalny sposób potrafi wykrzesać z drużyny ile się da. Zmiana otoczenia powinna wpłynąć na niego korzystnie. Nikt mu nie odbierze świetnej postawy Caps w RS w ubiegłych latach (play-offy już nie tak udane). Ja zapamiętam go jako swego rodzaju świętego mikołaja (bez brody i włosów), który potrafił wyjść z biura tylko po to, aby zrobić sobie zdjęcie z dzieciakami, które czekały na zewnątrz. Tak więc Ducks są w dobrych rękach. Siłę ofensywną mają, i mimo tego, że miejsce w tabeli tego nie odzwierciedla, jest to siła większa od tej, którą dysponuje Minnesota. Nie zmienię zdania - Wild to ekipa, która nie kwapi się do strzelania bramek, dużo zależy od postawy bramkarzy, drużyna nie ma lidera (śmiem twierdzić, że Heatley nie spełnia tej roli), a paradoksalnie, ten system gry oparty na żelaznej defensywie sprawdza się, o czym świadczą wyniki. Jednakże zawodnicy pokroju Brodziaka, Cullena, czy nawet Boucharda absolutnie nie gwarantują równej, dobrej gry przez cały sezon. Kiedy przyjdzie gorsza dyspozycja (a przyjdzie), to na nic się zdadzą wysiłki bramkarzy. Głód punktów jest zdecydowanie większy u Anaheim. Perry w formie, Getzlaf jeszcze niestabilny, Ryan z ogromnym potencjałem, Sellane, co roku starszy i tak samo dobry, Cogliano dużo śmielej sobie poczyna.. trzeba być tylko konsekwentnym w działaniu, położyć kropkę nad &#39;i&#39;. Niby proste, ale ile punktów Ducks stracili właśnie przez swoją niefrasobliwość. Dzisiaj w bramce Harding (Backstrom kontuzjowany), ale jeśli gospodarze mają wygrać, to nawet Backstrom w bramce nie powinien być przeszkodą. Kurs przyzwoity, ale wygrać należy w RT.
Podpisuję się pod tym. Dzisiaj Ducks idą po wygraną, jak nie w regular to w ML, ale też uważam że w regular ogarną. Mój typ Anaheim Ducks ML -&gt; 1,81 w Unibet . Ponadto

Colorado Avalanche - Detroit Red Wings over 5,5 -&gt; 1,92 -&gt; Unibet✅✅✅ 4 - 2 Colorado Dzisiaj do hali Lawin przyjeżdża zespół Skrzydeł. Goście ostatnio w bardzo dobrej formie 7 zwycięstw z rzędu, gra naprawdę bardzo dobra, ostatnia wyjazdowa wygrana 4-1 z Buffalo robi wrażenie ale czy będą w stanie wygrać z coraz lepiej grającymi Lawinami? Tutaj roi się pytanie. Moim zdaniem ciężki mecz do wytypowania bezpośredniego zwycięzcy, i uważam że dzisiaj over 5,5 po dobrym kursie warto brać. Oba zespoły ogromny potencjał w ofensywie, lubią grać do przodu, Colorado często zaś zapomina o defensywie i popełnia błędy po których od razu traci gole, Detroit na pewno będzie dzisiaj strzelać w Colorado ale i Colorado powinno coś wpakować. Oba zespoły uderzają często na bramkę. Dużo dzisiaj zależeć będzie od formy obu bramkarzy. Czy dzisiaj pozwolą gospodarze na wywiezienie zwycięstwa gościom z własnej tafli ? Według mnie będzie to bardzo ciężki pojedynek dla graczy czerwonych skrzydeł, gdyż Colorado ostatnio zwyżka formy, 2 zwycięstwa na własnej tafli czy będzie 3 z rzędu ? Mój typ to over 5,5 po 1,92 w Unibet. Liczę że obejrzymy dobry spektakl bramkowy. Pozdrawiam Rambo131

assassin84 119

assassin84

Użytkownik
Szkoda Kaczki nie dały rady, po świetnym początku już widziałem oczami wyobraźni wypłatę od buka, a po chwili obraz zmienił się o 180%. Dobrze, że Canucks wygrali, więc prawie na zero. Dzisiaj a dokładnie to jutro grają:
  1. New York Rangers - Toronto Maple Leafs 06-12-11 01:05
  2. Pittsburgh Penguins - Boston Bruins 06-12-11 01:05
  3. Florida Panthers - Washington Capitals 06-12-11 01:35
  4. Ottawa Senators - Tampa Bay Lightning 06-12-11 01:35
  5. Chicago Blackhawks - Phoenix Coyotes 06-12-11 02:05

Jakie macie typy ? Ja zagram na pewno na Pingwiny i Chicago. Resztę raczej odpuszczę.

michal99652 64

michal99652

Użytkownik
A dlaczego na pingwiny? Ja tam tego spotkania nie ruszam ;P Boston jest w niesamowitym gazie, a pingwiny z Hurricanes wygrały z ledwością 3:2. Niby Boston jest faworytem, ale to dwie silne ekipy więc wolę tu nie ryzykować. Też bardzo ciekawe spotkanie, a na pewno warte obejrzenia dzisiaj, to Rangers - Maple leafs. Mam już swój typ na ten mecz także możesz się spodziewać analizy około 19:00. No chyba, że ktoś wcześniej to ogarnie ;)

michal99652 64

michal99652

Użytkownik
Znalazłem teraz chwilę, więc napiszę coś na temat wspomnianego wcześniej meczu.

W Nowym Jorku zmierzą się drużyny Rangers i Maple Leafs. Wiemy, że obie są bardzo dobre, a w ofensywie potencjał mają olbrzymi. Cięzko mi tu dzisiaj wytypować zwycięzcę, bardziej widzi mi się w tym spotkaniu over.

Zacznę od postawy graczy z Toronto. Przegrali ostatnie swoje dwa mecze z nie byle kim, bo z Boston Bruins. Specjalnie skupiam się na ostatnich dwóch grach Maple Leafs gdyż nasuwa mi się pewien wniosek odnośnie mojego typu. W pierwszym z tych spotkań Liście chciały zrewanżować się Miśkom za wcześniejszą porażkę, jeden i drugi zespół zagrał otwarcie (40-37 w strzałach dla Bruins), a spotkanie zakończyło się wysokim wynikiem 6-3. No cóż, rewanż nie wyszedł. Trener wyciągnął wnioski i 3 dni później Toronto zagrało już zdecydowanie bardziej defensywnie i z rozwagą (w strzałach 30-22 dla Bruins), jednak znowu bostońska drużyna okazała się lepsza wygrywając 4-1. Myślę więc, że podrażnieni i to mocno, dwiema porażkami z rzędu, w meczach, na które tak ostrzyli sobie pazury, będą chcieli pokazać co potrafią i przeciw Rangersom wyjdą usposobieni bardzo ofensywnie, tak jak w pierwszym meczu z Boston Bruins.

Teraz kolej na NY Rangers. Jak już pisałem mają spory potencjał w ofensywie, a ostatnie mecze pokazują, że tego właśnie potencjału nie marnują. Ładna seria 5 wygranych meczy z rzędu mówi sama za siebie. Naprzeciwko będą mieli defensywę, która w ostatnich dwóch meczach pozwoliła sobie wpakować 10 goli! Mimo, że bramkarz Rangers – Henrik Lundqvist – jest dosyć dobrym goalie to jednak w ostatnich meczach widać było, że przy otwartej grze Rangersi tracą bramki.

Uważam, że obie drużyny będą chciały to spotkanie wygrać. Zapewne w początkowej fazie spotkania zespoły będą się nawzajem badać, podejdą do potyczki ostrożnie, jednak z biegiem czasu postawią na coraz bardziej otwartą grę i zobaczymy kilka ładnych bramek.

NY Rangers - Toronto Maple Leafs ✅✅✅
over 5.5 ML OT
2.02
Tobet

Otrzymane punkty reputacji: +7
warzyn 164,9K

warzyn

Użytkownik
Waszyngton w ostatnim spotkaniu pokonał Ottawę po golu Laicha w 12 sekundzie OT. Wszyscy czekali na przełamanie stołecznych już w meczu z dobrze ostatnio spisującym się St. Louis, oraz w domowym starciu z Pingwinami. Rzeczywistość okazała się zupełnie inna. To co rzuca mi się w oczy to fakt słabej gry w ataku stołecznych. 9 bramek w 5 ostatnich spotkaniach, z czego 3 w przegranym u siebie spotkaniu 3:6 meczu z NYR.
Co do Panter, przez przekrój sezonu prezentują się na prawdę solidnie i trzymają równy poziom. Jedynie seria meczy domowych z TBL wyraźnie na korzyść Tampa Bay, ale poza tym większej wpadki hokeiści z Florydy nie zaliczyli. Co więcej są w stanie powalczyć z każdym szczególnie na własnym lodzie, gdzie na Bank Atlantic Center polegli Rangersi i Pingwiny.
WSH na pewno chce, ale czy są w stanie z dnia na dzień poprawić formę strzelecką by stać się maszynką do zdobywania bramek?- Nie sądzę. Na liście kontuzjowanych nadal Semin, Ovieczkin, chyba jak na lidera wnosi trochę za mało. Backstrom ostatnio podniósł rękawice, ale to nie powinno wystarczyć, by dać porządnego kopa drużynie gości. Capitals zanotowali tylko 17 i 19 celnych strzałów w domowych potyczkach odpowiednio z STL i PIT , strzelając po jednej bramce.
Smaku dzisiejszemu spotkaniu dodaje fakt, iż w bramce Panter zagra były goalie WSH z sezonów 2008-2010 Jose Theodore.

Linia U5.5 wyceniana na chwilę obecną na 1.81 Pinnacle, ale pokuszę się i czekam do wieczora, bo linia U5 kosi mocniej i prawdopodobnie pojawi się w ofercie buka.

WSH-FLA
U 5 OT
BET 365
@2.3

Otrzymane punkty reputacji: +7
rijo 407

rijo

Użytkownik
W Nowym Jorku zmierzą się drużyny Rangersów i Maple Leafs. Obie ekipy mają potencjał, przez co mecz zapowiada się podwójnie emocjonujący.

Zawodnicy z Toronto, przegrali swoje dwa ostatnie mecze, ale nie z byle kim, bo z mistrzami - Boston Bruins. Teraz rozdrażnieni mogą wyjść bardziej ofensywnie przeciw Nowojorczykom i pokazać pazur.
Rangersi pokazuja ostatnio bardzo wysoką forme. Mowi o tym chocby ostatnie 5 zwycięstw z rzedu. Graja bardzo atrakcyjny hokej, a beda grali z druzyna, ktora w ostatnich 2 spotkaniach dala sobie strzelic 10goli!

Wedlug mnie, Rangersi podtrzymają dziś swoja serię i pewnie powinni pokonać &quot;Klonowe Liście&quot;.

Mój typ:
New York Rangers - Toronto Maple Leafs
TYP: 1
KURS: 2.00
BUKMACHER: ToBet

⛔

yem-uoniaki 4,1K

yem-uoniaki

Użytkownik
Florida Panthers - Washington Capitals
Goście over 2,5 gola
1,80 Expekt
✅
Capitals, nie dzięki moim słowom, ale zgodnie z moimi słowami ruszyli na Ottawę z większą agresją, oddali sporo strzałów, ALE przełożyło się to na tylko dwie bramki (trzecia w dogrywce). W ubiegłych spotkaniach strzelona została tylko jedna bramka, z Sens dwie (reg.time), tak więc według tej małej prawidłowości teraz powinny paść minimum trzy gole. Floridę już raz podejmowaliśmy, Vokoun w ramach powitania się ze starymi kolegami zaliczył jedyny jak dotąd shutout. W ogóle, będzie to pojedynek bramkarzy, którzy już wcześniej prezentowali barwy klubów, z którymi przyjdzie im się zmierzyć. Jak wiadomo, Theodore swego czasu bronił u Stołecznych, a na dodatek, dzisiaj zaliczy mecz numer 600 w NHL. Tak więc rocznica całkiem zgrabna. Co do rocznic, to w tym sezonie były one raczej miłe dla zawodników - Thornton, w swoim tysięcznym występie zaliczył bramkę, a Backstrom, w swoje urodziny również wpisał się na listę strzelców. No cóż, każda seria się kiedyś kończy, a ja nie miałbym nic przeciwko, żeby popsuć jubileusz bramkarzowi Panter. Typ na bramki, więc wypada napomnieć o zawodnikach, którzy powinni zadbać o niezłe widowisko. Na pierwszy ogień Backstrom - zawodnik, do którego nie sposób się przyczepić. Najlepszy punktujący w zespole, potrafi zagrać indywidualnie (polecam zobaczyć jego gola strzelonego Ottawie w ubiegłym meczu), słowem - trzyma bardzo wysoki poziom. Chimera&amp;Laich - duet, który najlepiej się rozumie od początku sezonu. Dyspozycja Semina i Knuble&#39;a pozostawia wiele do życzenia, dlatego też więcej od siebie daje Brouwer, który był już chyba w każdej linii, a mimo tego nie wygląda to źle. Ovi zaczyna dokładać punkty, nie jest już tak spięty, zalicza ładne hity, brakuje tylko gola, dlatego też typ w typie: Alex Ovechkin strzeli gola w meczu 2,60 betsson ⛔(ciekawszych zdarzeń w ofercie na strzelców nie znalazłem). W tej całej układance niesamowicie brakuje Greena, a jak wiadomo, Mike, to nie tylko defensywa, ale i ofensywa (często bardziej ofensywa niż defensywa ???? ). 6 punktów na 8 spotkań, a Hendricks zdobył ich tylko 3, w 25 spotkaniach (a Matt podobno jest centrem, w tym sezonie bardzo mizernym). Wyżej wymienieni powinni zagwarantować 3 gole i dodać sobie animuszu przed kolejnymi spotkaniami. No ale czy można tu być czegoś pewnym? ;)

Otrzymane punkty reputacji: +8
lutek 9,3K

lutek

Użytkownik
Toronto ma za sobą dwie porażki z Bostonem. Czas o tym zapomnieć i jutro czeka ich ciężka przeprawa na obcym terenie w Nowym Jorku, gdzie podejmą Rangersów. Strażnicy do tej pory mogą się poszczycić dobrą serią wygranych pięciu spotkań z rzędu jednak dobra passa kiedyś się kończy co udowodnili wczoraj gracze z Detroit. I choć Rangersi mają jedną z najlepszej lini defensywnej w lidze, to liczę na graczy z Kanady w których drzemie ogromny potencjał i na pewno potrafią grać w drugiej lini, strzelając do tej pory w tym sezonie aż 83 bramki (średnio 3 na mecz), i aż 16 razy ich spotkania kończyły się overem. Ogólnie rzecz biorąc ostatnie dwa spotkania z Bruins nie wyglądały za dobrze, koniczynki popełniały multum błędów w pierwszych tercjach co przekładało się na wynik w całym meczu. Czas najwyższy zacząć grać lepiej z lepszymi drużynami, by pokazać że mogą się liczyć w konferencji i dziś na pewno jest ku temu okazja, tymbardziej że zdołali już wygrać ponad miesiąc temu ze Strażnikami. Myślę ,że powyciągali odpowiednie wnioski z dwóch ostatnich spotkań i dzisiaj znajdą patent na Lunqvista.... a na pewno nie będzie łatwo.

Toronto Maple Leafs ML at. New York Rangers @2,37 / Pinnacle ✅

Dodatkowo gram dziś: Boston, Waszyngton, Tampa Bay oraz over 5,5 w meczu Waszyngtonu z Florydą i under 5,5 w meczu Toronto z Nowym Jorkiem ;)

J 7K

juanroman08

Forum VIP
Choć meczy dzisiaj niewiele to każdy z nich zapowiada się bardzo dobrze, ja swoją uwagę skupię przede wszystkim na drużynie Chicago, która podejmie nieobliczalne Kojoty z Phoenix. Na wstępie trzeba odnotować fakt który wydarzył się w zeszły wtorek, gdy Phoenix ograło Hawks w ich hali 4:1, właściwie mecz bez historii, zwycięstwo w pełni zasłużone. Co ciekawe ta porażka była swego rodzaju małą przerwą dla Chicago w kontynuowaniu swej świetnej passy okraszonej zwycięstwami w LA, Anaheim czy też ostatnio w St.Louis. Lubie oglądać ekipę z Chicago w akcji głównie z uwagi na to iż prezentują hokej przyjemny dla oka, świetna ofensywa połączona z różnie spisującą się defensywą, dzięki czemu każde spotkanie z udziałem Chicago jest spektaklem strzeleckim. Główna siła tej drużyny to bez wątpienia jej czołowe postacie czyli Toews, Hossa i Sharp, każdy z nich w ostatnich spotkaniach dokładał większą lub mniejszą cegiełkę do zwycięstwa, jeśli to trio ma gorszy dzień wtedy sprawy mają się już zdecydowanie gorzej, ale nie o tym ;) Ostatnimi czasy można zaobserwować że Chicago gra falami, kilka zwycięstw przeplata kilkoma porażkami, ciężko mi jednoznacznie ocenić ich formę na dziś, ale śmiem twierdzić że może to być udany rewanż za zeszłotygodniową porażkę. Kojoty ostatnio odnotowały dwie porażki z rzędu i o dziwo jest to pierwsza taka seria od października, patrząc na ich dyspozycję wstecz można powiedzieć że ta drużyna spisuje się naprawdę ponad stan, miałem możliwość oglądać ich występ przeciwko Capitals i tam co prawda nie zachwycili, jednak trzeba im przyznać że mają dużą konsekwencję i wielką uwagę skupiają na zadaniach defensywnych, które wsparte w większości spotkań przez Smitha wypadają bardzo okazale na plus. Postać numer jeden Kojotów to Radim Vrbata który jeszcze nie tak dawno miał świetną serię zdobyczy punktowych, poza tym na pewno Yandle się wyróżnia, trochę z tonu spuścił Doan, reszta na przyzwoitym poziomie. Główne pytanie na dziś to w jakiej formie będzie Smith, bo to chyba największy problem na drodze do zwycięstwa dla Blackhawks. Osobiście może wielkiego strzelania nie spodziewam się jednak sądzę że o te dwie bramki przynajmniej Chicago będzie lepsze.
Chicago Blackhawks 60&#39; ⛔
Z pozostałych spotkań na pewno trzeba zwrócić uwagę na Pantery które podejmą Capitals. Goście dziś bez Semin&#39;a i Hamrlik&#39;a, a sam fakt że jak na razie bardzo topornie idzie im zdobywanie punktów, można wykorzystać w kontekście drużyny z Florydy, która bardzo pozytywnie zaskoczyła w San Jose, duża siła ognia połączona przede wszystkim z otwartą grą która może jest dość zaskakująca lecz Pantery mogą sobie na to swobodnie pozwolić posiadając taki potencjał ofensywny ;)
Florida Panthers ML ✅

T 98

tomisdz

Użytkownik
Dziś w ofercie 5 spotkań w tym hit Pittsburg-Boston nieukrywam ze kibcuje tutaj ekipie z Bostonu (moja ulubiona drużyna) co do typowania nie ruszam tego meczu bo wszystko się może tutaj zdazyć choć jakbym miał typować to bliżej tutaj do overa 5,5 2.12 Betsson⛔ coś wydaje się zawyżony kurs ale to lepiej dla typujących ;)

New York Rangers - Toronto Maple Leafs --&gt; Over 5,5 (incl. OT&amp;PS) 2.02 Tobet✅

Nowy York Rangers
Drużyna z Nowego Yorku jest na ,,fali&#39;&#39; od 5 spotkań nie pokonana (Tampa Bay Lightning 2-4 away Carolina Hurricanes 3-5 away Pittsburgh Penguins 4-3 home Philadelphia Flyers 2-0 home Washington Capitals 3-6 away) warto zwrócić uwagę na wygrane z ,,pingwinami&#39;&#39; oraz z ,,lotnikami&#39;&#39; w tych meczach 4x over 1x under. We własnej hali NYR nie doznał smaku porażki od 7 spotkań ostatnia porażka miała miejsce (29.10.11 z Ottawa 4-5 po dog.) Czy ta passa zostanie przerwana przez ,,klonowe liście&#39;&#39;?
Obie drużyny jakiś czas temu spotkały w hali Madison Square Garden 28.10.11 gdzie TML wygrało 2-4 Co bo bilansu u siebie NYR (6-2-1) 32:19 15pkt śr. strzelonych bramek 3.56 avg. śr. straconych 2.11 avg. na 9 spotkań 6x over 3x under. W dobrej formie jest Brad Richards 4 gole i 5 asyst w ostatnich 5 meczach.

Toronto Maple Leafs
Drużyna TML po 4 meczach z rzędu wygranych dostała zadyszki i we 2 ostatnich meczach przegrała. Obecna forma ,,klonowych liści&#39;&#39; prezentuje się tak (Boston Bruins 4-1 away Boston Bruins 3-6 home Anaheim Mighty Ducks 2-5 away Dallas Stars 3-4 away Tampa Bay Lightning 1-7 away 4x over 1 under jak widać obie ekipy ostatnio notują w swoich meczach wyniki overowe. Bilans spotkań wyjazdowych TML prezentuja się następująco (5-3-6) 47:42 16pkt śr. zdobytych bramek wynosi 3.36 avg. a śr. straconych 3.00 avg Uważam ze TML stać na strzelenie w tym meczu 2-3 bramek a reszta dołoży ekipa NYR która rownież potrafi strzelać. Do składu powraca James Reimer (bramkarz) ostatnio dobrze prezentuje się Michaił Grabovski 2 bramki w ciągu ostatnich 2 meczach licze również na najskuteczniejszego zawodnika TML Phila Kessela (16 goli 16 asyst) nie zagrają Colby Armstrong (skyrzydłowy) Mike Komisarek (obrońca). Myślę ze zobaczymy szybki mecz w obfitujący w bramki bo obie ekipy mają dobrą ofensywa ma kto strzelać.

Bezpośrednie konfrontacjie:
2011-10-28 New York Rangers - Toronto Maple Leafs 2-4
2011-01-20 New York Rangers - Toronto Maple Leafs 7-0
2010-10-31 Toronto Maple Leafs - New York Rangers 0-2
2010-10-22 Toronto Maple Leafs - New York Rangers 1-2
2010-10-16 New York Rangers - Toronto Maple Leafs 3-4 po dog.

Warto też sie przyjrzeć spotkaniu Florida - Washington --&gt; Florida ML OT 1.84 Betsson✅
Nie wydaje mi się aby drużyna z Waszyngtonu powróciła na odpowiedni tor po 4 porażkach z rzedu w ostatnim meczu wygrali z Ottawa 3-2 po dog nie uważam aby to było jakieś światełko w tunelu do lepszej gry. Poza tym Washington dzis osłabiony brakiem Semina i Hamrlika. Ekipa ,,stołecznych&#39;&#39; w ostatnich 4 meczach wyjazdowych strzelila tylko po jednej bramce.
,,Pantery&#39;&#39; swoje mecze przeplatają wygranymi i przegranymi choć w ostatnim meczu zaskoczyli wygrywając z San Jose Sharks 3-5 away Uwazam ze Floride stac na wygranie tego meczu i wykorzystają słabą formę przeciwnika. Dobrym typem również w tym meczu jest under 5,5 1.70 Tobet⛔
Na dzisiejsza noc idzie tripel w postaci:
New York Rangers - Toronto Maple Leafs --&gt; Over 5,5 OT 1.96✅
Pittsburgh Penguins - Boston Bruins --&gt; Over 5,5 OT 2.12⛔
Florida Panthers - Washington Capitals --&gt; Florida ML OT 1.84✅

@ 7.65 Betsson
Powodzenia
;)

lutek 9,3K

lutek

Użytkownik
Dzisiaj chciałem się przyjrzeć nieco spotkaniu pomiędzy Anaheim Duck i Los Angeles Kings. Anaheim jak wiadomo zmieniło swojego szkoleniowca, który zastąpił swojego poprzednika z powodu głównie słabych wyników. Ogólnie nie wygląda to dobrze, ponieważ na 5 ostatnich meczów wygrali tylko jeden, tymbardziej bolesną porażką okazał się ostatni mecz u siebie z Minnesotą Wild, czy wcześniej z Hawksami z którymi wygrywali już do połowy 2 tercji 3:0 i niestety przegrali w rezultacie po dogrywce. Kings to ekipa dość solidna w defensywie, a potwierdzają to przedewszystkim ostatnie wyniki, gdzie na 5 meczów nie padł a ni jeden over. Ostatnio przegrali u siebie z Montrealem i miałem nawet okazję przyglądać się temu spotkaniu, po czym mogę stwierdzić, że drużyna Kingsów radziła sobie nienajgorzej a brakowało głównie skuteczności. W tym spotkaniu przychylę się bardziej jednak na szalę Kaczek, którzy muszą w końcu wygrywać i grać bardziej regularniej. Czy zmiana trenera wniesie w końcu jakieś pozytywy do drużyny i poprawi złe nastroje graczy? Uważam że tak i dzisiaj stawiam własnie na nich. Grają u siebie, więc tymbardziej powinno im to sprzyjać i nie przegrać po raz 3 na własnej tafli.

Los Angeles Kings at. Anaheim Mighty Ducks ML @2,17 / Pinnacle ✅

yem-uoniaki 4,1K

yem-uoniaki

Użytkownik
New York Islanders - Tampa Bay Lightning
Gospodarze over 2,5 gola
1,70 Expekt
✅✅✅✅✅
Gra Wyspiarzy wygląda już dużo lepiej. Tak jak pisałem w poprzednich analizach, niezbędna była tutaj dobra gra Tavaresa, i śmiem twierdzić, że gdyby nie John, to nie byłoby Moulson Show. W ogóle wszystkie gole Moulsona były zwieńczeniem dobrej, zespołowej gry, i sporej dozy szczęścia (Tavares huknął na bramkę, krążek odbił się od bandy za bramką i wpadł pod nogi Matt&#39;a, który wiedział już, co zrobić). W tym meczu role mogą się odwrócić, dlatego też kolejny typ w typie : John Tavares strzeli gola w meczu 2,60 betsson ✅✅✅✅✅. Wyżej wymienieni panowie mają bardzo dobre statystyki z meczów przeciwko Bolts, a ostatni mecz musi zadziałać budująco. Jest to jedno z niewielu spotkań, w którym Isles są uważani za delikatnych faworytów. Po co więc psuć sobie humory, skoro można powalczyć z Tampą, w której w ostatnich meczach jest Stamkos, St.Luis i długo, długo nic. Dyspozycja duetu bramkarzy jest bardzo kiepska, no ale kto mógł się spodziewać, że po dobrym ubiegłym sezonie Roloson całkowicie &#39;padnie&#39;. Absolutny cień bramkarza. Defensywa, w moim odczuciu, jedna z najgorszych w lidze. W drużynie właściwie nic się nie układa, a rozpędzający się Isles na pewno nie będą łatwym oponentem. Nie sposób w dużym stopniu sugerować się historią, ale w ubiegłych latach dzisiejsi gospodarze potrafili się uporać z Lightning. Jak mówiłem, historia jest mylna, ale.. lubi się powtarzać ;)
Powodzenia.

michal99652 64

michal99652

Użytkownik
Już na początku zaznaczę, że może być to typ dosyć ryzykowny, ale mimo wszystko zagram go ze względu na bardzo ładny kurs wystawiony przez buków. O którym spotkaniu mówię? O Calgary Flames – Carolina Hurricanes.

Mecze z udziałem dzisiejszych gości analizowałem już dwukrotnie. Po raz pierwszy przeciwko NY Rangers, a później przeciw Pittsburgh Penguins. W obu analizach wspominałem o nowym trenerze Huraganów. Kirk Muller czeka na swoje pierwsze zwycięstwo prowadząc ekipę z Caroliny. Przed meczem z Rangersami pisałem, że pod wodzą nowego trenera zespół może zacząć grać lepiej i w końcu na pewno zaczną swoje wygrywać. Według mnie pierwsze zwycięstwo nadejdzie właśnie dzisiaj. Jak zauważałem w poprzednich analizach powyżsi rywale Huraganów byli mimo wszystko za mocni na przełamanie złej passy, jednak dzisiaj wszystko może się zmienić.

Najpierw weźmy pod lupę spotkanie Hurricanes – Rangers. Przegrali jak wiadomo 3:5 ale w grze można się było doszukać wielu pozytywów, a myślę, że najbardziej warte uwagi jest to, że zdołali wpakować 3 bramki jednej z najlepszych defensyw w całej lidze. Był to pierwszy mecz pod wodzą Kirka Mullera. Następnie przyszedł mecz z kolejną silną drużyną, a mianowicie z Penguins. Tutaj było już dużo lepiej. Mało, że obie drużyny walczyły zawzięcie mniej więcej do połowy drugiej tercji, kiedy to padł pierwszy gol, ale na dodatek Huraganom w końcówce o mało co nie udało się wyrównać. Jeszcze raz przypominam, że z niewątpliwie mocnym rywalem. W tym spotkaniu znakomicie spisali się obaj bramkarze. Co prawda dzisiaj Boucher prawdopodobnie nie zagra ale zastąpi go nie mniej utalentowany Cam Ward.

Jeśli chodzi o Calgary Flames to zacznę od bramkarzy. Dalej nie wiadomo, który z nich wyjdzie dzisiaj na taflę. Trzeba zaznaczyć, że Karlsson wpuścił ostatnio z Vancouver 5 goli, a jeśli trener postanowi zastąpić go Kiprusoffem to będzie musiał liczyć się z tym, że w grze Finowi przeszkadzać może kontuzja. Wracając do wspomnianego wcześniej meczu z Canuks… Flames pokazali na początku pierwszej tercji, że potrafią grać dobrze. Później w końcówce 1. Tercji bramkę zdobyli Canucks, a co działo się dalej można już z łatwością wywnioskować z wyniku (1:5). Teraz aspekt, który decyduje o tym, że wg mnie typ ten jest troszkę ryzykowny. Chodzi mi o to, że ciężko właściwie powiedzieć w jakiej formie są Flames, gdyż grają po prostu w kratkę. Porażka z Vancouver, ale to wiadomo nieprzeciętny rywal, wcześniej wygrana 5:3 z Oilers, porażka po karnych z Blue Jackets, a przedtem dwie wygrane.

Cóż, reasumując, będzie to na pewno wyrównane spotkanie, ale jeśli Hurricanes pod wodzą Millera mają w końcu wygrać to kiedy jak nie dzisiaj? W ostatnich spotkaniach pokazali, że są w stanie powalczyć i mam nadzieję, że dzisiaj ta walka przyniesie w końcu zamierzony efekt.

Calgary Flames - Carolina Hurricanes ⛔⛔⛔
Hurricanes ML OT
2.35
Bet365
edit: Kurde, tak niewiele brakowało ;) Szkoda, że huragany zawaliłi trochę początek spotkania, no ale trudno.​

Otrzymane punkty reputacji: +3
lutek 9,3K

lutek

Użytkownik
Tampa wczoraj mnie niemiło zaskoczyła, gdzie dwukrotnie byli na prowadzeniu z Ottawą i w rezultacie przegrali dając sobie na koniec wpakować 3 bramki do siatki, ale tu nie o tym. Jutro podejmą Wyspiarzy z Nowego Jorku i chociaż znajdują się na przedostatnim miejscu w Konferencji to nie radzą sobie najgorzej ostatnio, a wygrali m.in: z Dallas , New Jersey czy Buffalo. Ja jednak zaufam po raz drugi graczom z Kanady i liczę na ich przełamanie 4 porażek z rzędu, potencjał do tego na pewno mają, ale czy wystarczy skuteczności i szczęscia w Nowym Jorku? Mam nadzieję ,że tak.

Tampa Bay Lighting ML at. New York Islanders @2,03 / Pinnacle ⛔

Typ dodatkowy: Under 5,5 @1,98 ⛔

-----------------------------------------------------------------------------

Nutki całkiem dobrze radzą sobie na swoim terenie wygrywając 7 z 12 rozegranych meczów, poza tym są solidni w defensywnie ale moim zdaniem nie jest to wielką przeszkodą dla graczy z Detroit, którzy są jedną z najbardziej regularnych ekip w tabeli i ostatnio ich rewelacyjną passe 7 wygranych meczów z rzędu przerwali gracze z Colorado. Sądze jednak, że był to po prostu wypadek przy pracy i nie będzie on miał przekładu na jutrzejszy mecz z St. Louis Blues.. Stawiam zdecydowanie na Red Wings.

Detroit Red Wings ML at. St. Louis Blues @2,04 / Pinnacle ⛔

-----------------------------------------------------------------------------

Canadiens wygrali w tym sezonie tylko 4 mecze na swoim terenie, być może to tylko kwestia czasu i to się zmieni, jednak w najbliższym meczu podejmują Columbus Blue Jackets, którzy na 5 ostatnich spotkań wygrali jedynie 2, poza tym zajmują ostatnie miejsce w swojej Konferencji... z dorobkiem tylko 5 wygranych meczów co sprawia ,że są jedną z najgorszych aktualnie drużyn w lidze(imponujące, wiem). Habs udowodnili jednak, że również nie są zbyt regularną ekipą a jedynym pozytywnym akcentem była ostatnia wygrana na wyjeździe z Kingsami (2:1), wcześniej mieli sporo kłopotów przegrywając aż 5 z 6 spotkań. Dziś daję szansę Kurtkom, którzy chyba nie myślą pozostać na samym dnie tabeli.

Columbus Blue Jackets ML at. Montreal Canadiens @2,36 / Pinnacle ✅

funt 2,9K

funt

Użytkownik

Dziś znowu spory wybór..Trzeba się na coś zdecydować..
Wybór padł na ostatnie spotkanie..Czyli mecz San Jose Sharks..
San Jose ostatni mecz na swoim lodowisku przegrało w wyjątkowo marnym stylu z Florida 3:5..Mecz był daleki od oczekiwań..Niewiele strzałów na bramkę, w bramce Sharks nie wystąpił Antti Niemi lecz jego zmiennik Greiss i się skończyło jak się skończyło..
Dziś przeciwnik nieco bardziej wymagający..A co ciekawe to o sile Minnesoty w tym sezonie decydują ex zawodnicy San Jose..Dany Heatley i Devin Setoguchi..Obydwaj strzelili juz po 8 goli. Niesamowitym równiez jest fakt, ze na chwilę obecną w lidze tylko dwie drużyny moga się poszczycić passą 4 ostatnich wygranych meczy..Boston i własnie Minnesota..
Co za dużo to niezdrowo..Dziś Sharks przed własną publicznością z pierwszym goallie w bramce (Antti Niemi) zagrają to czego nie zagrali z Floridą...Czyli ok 40 strzałów na bramkę Josha Hardinga..
Statystycznie rzecz biorąc drużyna gośći zawsze w HP Pavilon miała pod górkę..ostatnich pięć meczy to pięć razy bęcki..
Ostatnie 3 z 4 to również San Jose..
Średnio Rekiny trafiają 2,8 gola w meczu..Oddają 34 strzały na bramkę..20 % skuteczności gdy grają w przewadze..
Najnormalniej w świecie Funt nie wierzy by Minnesota była w stanie pognębić dziś gospodarzy...
Przyznaję, ze Rekiny w ostatnich 4 meczach odnotowali aż 3 porażki..Ale warto przypomnieć że w poprzedzających ten fakt 7 meczach przegrali zaledwie raz..
Dziś powinno być łatwiej niż się wydaje..
Główny typ odnosi się do wyniku łącznie z dogrywką i karnymi..(wciąż mam przed oczami pewne kapcie i 12 sekund pewnej dogrywki)..Zagram to za grubszy pieniądz w dublu zapewne..Alternatywne typy to single za standardowe stawki..

Minnesota Wild @ San Jose Sharks
San Jose Sharks ML
Kurs: 1.55 (Panbet)

Wątki alternatywne:

Total Goals: Over 5
Kurs: 1.80 (Panbet)

San Jose Sharks Total Goals: Over 3
Price: 2.00 (Panbet)

//Przypominam, że plany B nie będą uwzględniane w statystykach..I jest to jedynie moja sugestia..

****************************​

Wybór tego meczu dla niejednego może być pewnym zaskoczeniem..Ale Funt idzie w zaparte, że wybrał słusznie..Nawet nie ze względu na Mistrzów, bo bardziej kierowała nim drużyna gospodarzy..Drużyna nowa i stara..Nowa z nazwy i siedziby a stara, bo bądź co bądź to Atlanta Trashers w nowym lepszym wydaniu..
Ekipa zupełnie nieobliczalna..Początek sezonu zgodnie z prognozami wtopa za wtopą..A potem zagrała to na co ich stać..W tym niesamowity mecz 27 października.. (z kim?..Proszę sprawdzić)
Najlepszą analizą będzie wklejenie ich wyczynów..Zwróćcie uwagę na fakt, że w Bostonie padł wynik 2:4..A dziś Boston gra w Kanadzie..I może być 4:2 (niekoniecznie dla Misiów)..

Boston miał wczoraj ciężką przeprawę z Pingwinami, więc dzis under w tym meczu nie wchodzi w rachubę..:razz:

Pavelec puści to co musi..A Kane, Ladd, Wellwood i Burmistrov strzelą tyle zeby w sumie 6 było lub więcej..;)
O Bostonie nic nie piszę, bo wydaje mi się oczywiste, ze nie dostaną do zera..
Z pełną odpowiedzialnością i zamkniętymi oczami dorzucam ten typ do dubelka z Sharks..

Boston Bruins @ Winnipeg Jets
Total Goals: Over 5.5
Price: 1.93 (Panbet)

Dopiero teraz zauważyłem To:
To po takim kursie Funt gra bez analizy...

Colorado Avalanche @ Vancouver Canucks
Total Goals: Over 5.5
Price: 2.00 (Panbet)​

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom