>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

NHL - sezon 2011/2012

Status
Zamknięty.
T 98

tomisdz

Użytkownik
Dzis znów czeka nas dużo meczów wiec jest w czym wybierać i kolejna nocka zarwana z NHL to lubie ????
New York Islanders - Tampa Bay Lightning --&gt; New York Islanders ML OT 1.86 Betsson✅
,,Wyspiarze&#39;&#39; po czterach meczach rozegranych na wyjedźie wracają na własną hale gdzie podjemować będą ,,błyskawice&#39;&#39; które mają passe 4 porażek z rzędu. NYI z meczu na mecz wygladaja coraz lepiej. Ekipa NYI u siebie nie doznala smaku zwyciestwa od 3 spotkań mam nadzieje ze dzisiejszej nocy sie to zmieni. Bilans home (5-2-6) 27:36 Z punktu widzenia psychologicznego Tampa Bay może byc podłamana meczem z dzisiejszej nocy z Ottawą gdzie dwukrotnie byli na prowadzeniu lecz ulegli 4-2 plus ta passa 4 porażek oraz wiecej dni odpoczynku na korzyść NYI myśle ze ,,wyspiarze&#39;&#39; wykorzystają słabą postawę ,,błyskawic&#39;&#39;. Forma NYI 5 ost. spotkań (Dallas 4-5 away Chicago 5-4 kar. away Buffalo 1-2 away NJ Devils 2-3 away NJ Devils 0-1 home). W znakomitej formie jest Matt Moulson w ost. 4 meczach 7goli i 8pkt w tym 4gole w ostatnim meczu przeciwko Dallas również liczę tutaj na Johna Tawares&#39;a 5 asyst w ost. 2 meczach. Ten duet powienien rozprawić się z defensywą TML. Bilans błyskawic away (2-4-9) 36:54 na wyjazdach tracą średnio 3 bramki. Dobrze ostatnio prezentuje się Steven Stamkos (16goli w tym 10 w ciągu ostatnich 14 spotkaniach 13 asyst).
W ekipie NYI nie zagrają dziś Evgeni Nabokov, Mark Eaton, Jay Pandolfo. Jeśli chodzi o braki ,,błyskawic&#39;&#39; to nie zagrają dziś Mattias Ohlund i Pavel Kubina. Jedynie co przemawia za wygraną ,,blyskawic&#39;&#39; to przerwanie passy 4 porażek mam nadzieje ze to nie nastąpi w dzisiejszym spotkaniu.
Bezpośrednie konfrontacje:
21.10.2011 Tampa Bay - NY Islanders 4-1
14.10.2011 NY Islanders - Tampa Bay 5-1
23.03.2011 Tampa Bay - NY Islanders 2-5
23.12.2010 NY Islanders - Tampa Bay 2-1 OT

Kolejny mecz który zwrócił moją uwagę to spotkanie:
Toronto Maple Leafs - New York Devils --&gt; Over 5,5 OT 2.15 Betsson⛔
plus dodatkowe typy TML +2,5goals OT 1.76 Betsson⛔ + TML ML OT 1.87 Betsson⛔
Spotykają się druzyny które lubią strzelac jak i również stracić bramki wniosek taki ze powienin tu być over 5,5 Toronto po 4 wygranych meczach przyszły 2 porażki z rzędu ale dzisiejszej nocy wygrali na wyjedźie nie byle z kim NY Rangeres 4-2 gdzie przerwali passe 7 spotkan bez porazki we własnej hali ekipy NY Rangers. Dziś na drodze ,,klonowych liści&#39;&#39; stanie Ekipa NY Devils która ostatno gra katastrofalnie 4 porażki z rzędu (Winnipeg Jets 4-2 away Minnesota Wild 4-2 away Colorado Avalanche 6-1 away New York Islanders 2-3 home New York Islanders 0-1 away) 3x over 2 under. Bilans NY Devils away (4-3-8) 39:46 6x under 9x over (scored 2.60 avg. received 3.07 avg). Myśle ze ,,diabły&#39;&#39; stać na strzelnie 2-3 bramek w tym meczu licze tutaj na Patricka Elias&#39;a (9goli 12asyst) z dobrej strony powinien pokazać się Ilya Kovalchuk. Co do ,,klonowych liści&#39;&#39; bilans home (5-3-4) 36:43 4x under 8x over (scored 3.00 avg received 3.58 avg.) W ost. 5 meczach TML zanotowała 4x over 1x under. Uważam ze bramki padną z obu dwóch stron. Liczę tutaj na taki zawodników jak Joffrey Lupul (13goli 18asyst) oraz Phil Kessel (16goli 18asyst) Jeśli chodzi o tym dodatkowy TML +2,5goals to ,,klonowe liście&#39;&#39; na 12 meczy u siebie 6x pokryli over 2,5 z kolei ,,diabły&#39;&#39; na 15 spotkań wyjazdowych 10x dali sobie wbic 3 lub wiecej goli myśle ze warto spróbować a kurs niczego sobie. Nie widzę w tym meczu wskazań na wygraną NJ Devils chyba ze przełamnie passy 4 porażek ale wydaje mi się to wątpliwe TML po wygranej NY Rangers bedzie chciała iśc za ciosem i przystpią do tego meczu bardziej zmobilizowani niż przeciwnicy.
Bezpośrednie konfrontacje
03.11.2011 NJ Devils - Toronto 3-5
07.04.2011 NJ Devils - Toronto 4-2
11.02.2011 Toronto - NJ Devils 1-2 OT
27.12.2010 NJ Devils - Toronto 1-4
19.11.2010 Toronto - NJ Devils 3-1
Tak na sucho:
Vancouver Canucks - Colorado Avalanche --&gt; Over 5,5 OT 1.95 Tobet✅
Calgary Flames - Carolina Hurricanes --&gt; Over 5,5 OT 2.10✅ Tobet lub Carolina ML OT 2.17 Betsson⛔
St. Louis Blues - Detroit Red Wings --&gt; Detroit ML OT 2.02 Betsson⛔

Powodzenia
Edyta: Tak jak po cichu myślałem o niespodziance w meczu Jets-Boston stała się faktem co mnie zaskoczyło to słabo postawa Toronto Maple Leafs i Montreal który niespodziewanie przegrał z jedną z najsłabszych ekip. Z dobrej strony pokazały się ,,wyspiarze&#39;&#39; można było śmiało dawać czystą 1 po 2.45 szkoda ze znów popełniam też sam błąd ze pierwsza myśl jest odpowiednim rozwiązaniem a nie wachania co do podania typu ale nocka na plus bo taśma z ziemniaka weszła na pocieszenie @ 8.38

Otrzymane punkty reputacji: +5
valverde 9,9K

valverde

Użytkownik
Montreal Canadiens - Columbus Blue Jackets
Typ: under 4.5 gola
Kurs: 2.35
Ofensywa Canadiens mocno szwankuje. W ostatnich pięciu starciach strzelała średnio pięć bramek na mecz. Wciąż brakuje ofensywnie usposobionego obrońcy (kontuzjowani są Spacek i Markov) zaś wyróżniający się Pacioretty oraz Plekanec wystąpią z drobnymi urazami. Z kolei Kurtki to najsłabsza drużyna ligi, która poza własnym lodowiskiem z trudem zdobywa bramki (średnio 2.23 na mecz) o wygranych już nie wspominając.
W bramkach dziś wystąpią:
Montreal: Carey Price: 10-8-5, 2.23, .919, 2SO
Columbus: Curtis Sanford 4-3-2, 2.10, .926
Mając powyższe na uwadze liczę na mecz z małą ilością bramek zakończony skromną wygraną Canadiens.

Otrzymane punkty reputacji: +1
yem-uoniaki 4,1K

yem-uoniaki

Użytkownik
Wczorajsze propozycje (Isles over 2,5 oraz Tavares strzeli gola) znalazły pokrycie w rzeczywistości, mam nadzieję, że ktoś zaryzykował, zwłaszcza przy drugim typie, i skorzystał ;)
Dzisiaj tylko jedna sugestia, raczej nie w moim stylu, typ 1x2, w pełni obiektywnie, a mianowicie spotkanie
Ottawa Senators - Washington Capitals
2,40 Expket ✅✅✅✅✅ 3-5
Nie przepadam za typowaniem spotkań Washingtonu - włącznie z wydarzeniami pobocznymi - linia bramek, tercje, strzelcy goli, handicapy. Oglądanie takiego spotkania wygląda inaczej. Oczywiście, najważniejsze jest zwycięstwo, ale niejednokrotnie pozostaje pewien niesmak, kiedy zawodnik, który w moim mniemaniu powinien strzelić, nie strzela, i kiedy w pierwszej tercji oglądam o jedną bramkę mniej, niż &#39;planowałem&#39; zobaczyć. Z drugiej strony dodaje to smaczku. ;) Ostatnie spotkanie z Florydą zostało troszkę popsute występami panów stojących w bramkach. Wszyscy liczyli na Theodore vs Vokoun, a ujrzeli Clemmensen vs Neuvirth. Automatycznie padło 9 goli, w tym, niestety dla mnie, 5 dla Florydy. Raczej średnia dyspozycja Neuvirtha połączona z, jak to określił Wideman &#39;oddawaniem troszkę większej ilości przestrzeni, niż powinniśmy&#39;. Nie określiłbym tego w tak łagodny sposób. Limit prostych błędów na ten tydzień powinien zostać wykorzystany, a między słupki zapraszam Vokouna. Bo o ile strzelać już się udaje, to dorobek bramek straconych jest w tej chwili większy. Mecz z Ottawą powinien być świetną okazją do poprawienia (wersja optymistyczna), bądź pogorszenia (wersja mniej optymistyczna) PK. O walorach ofensywnych rozwodził się nie będę, bo mówię o nich bardzo często, wspominając o Stołecznych. Teraz sztuką będzie strzelić swoje i nie stracić. Najlepszą formą weryfikacji formy powinno być spotkanie właśnie wyjazdowe, a jak wiadomo, podróże poza teren stolicy zazwyczaj kończyły się źle. Goście, pomimo ostatnich wyników, są drużyną hokejowo lepszą. O ile ja zdaję sobie z tego sprawę, co jest mało istotne, to sami zawodnicy muszą zacząć być tego świadomi. Prymitywne zakończenie - jak będzie, przekonamy się niebawem.

lutek 9,3K

lutek

Użytkownik
Kolejny raz stawiam na Huraganów z Caroliny, którzy wczoraj niestety raz kolejny przegrali z Calgary Flames i chociaż nie udało im się wczoraj to nie wyglądało to najgorzej poza faktem, że obie drużyny nie grały zbyt rewelacyjnie w defensywie.. a wynik mówi sam za siebie. Dziś podejmą inny Kanadyjski zespół - Edmonton Oilers i możę ich bilans dotychczasowych meczów jest lepszy w porównaniu do Hurricanes, to również nie radzą sobie za dobrze, ponieważ na 5 ostatnich spotkań wygrali tylko raz w dodatku z bardzo słabym ostatnio Blue Jackets. Oilers są tutaj faworytem, w dodatku grają u siebie.. ja jednak konsekwentnie już po raz trzeci z rzędu strawiam na Huragany, które muszą się w końcu podnieść, bo jak nie jutro to kiedy? a niewątpliwie z meczu na mecz są coraz bliżej swojego &quot;celu&quot;. Stoją jutro przed wielką szansą.

Carolina Hurricanes ML OT - Edmonton Oilers @2,40 / Pinnacle ✅

-----------------------------------------------------------------------------

Na dokładkę zdecydowałem zagrać jeszcze over w tym meczu. Buffalo gra dziś u siebie, poza tym przegrali dwa ostatnie mecze na własnej tafli i na pewno będą chcieli coś udowodnić, zważywszy na fakt że ostatnio
byli w nieco słabszej dyspozycji spowodowanej również brakiem kilku kluczowych zawodników w składzie a poza tym ostatnie 4 spotkania obu drużyn kończyły się zwycięstwem własnie Flyers. Co do Lotników, to są jedną z najbardziej bramkostrzelnych teamów w tabeli, strzelają średnio 3,5 bramki na mecz i ostatnio całkiem nieźle im się wiedzie. Sądze, że będzie to spotkanie wyrównane, na poziomie z dużą ilością goli, dlatego więc stawiam tutaj over.

Philadelphia Flyers at. Buffalo Sabres over 5,5 @2,05 / Pinnacle ✅

Otrzymane punkty reputacji: +2
michal99652 64

michal99652

Użytkownik
Dziś w HSBC Arena Buffalo Sabres podejmują Filadelfię Flyers. Z dzisiejszej, trzeba przyznać dość ubogiej oferty, wybrałem właśnie ten mecz i przewiduję w nim zwycięstwo gości.

Flyers w ciągu ostatnich dwóch obfitych w mecze tygodni przegrali tylko raz. Mieli pecha, bo w tym jedynym przegranym spotkaniu trafili na będących w zwyżkowej formie, i tak groźnych nawet w słabszej dyspozycji, Rangersów. Dziś zagrają po raz ostatni w ciągu trwającego właśnie wyjazdu i choć będzie to 4 mecz z kolei w podróży, to jednak myślę, że nie można mówić o zbytnim zmęczeniu materiału, gdyż na odpoczynek mieli ponad dwa dni. Flyers to z pewnością czołówka NHL, co potwierdzają swoją grą. Ostatnio z Phoenix Coyotes nie zagrali może porywającego meczu ale już na początku spotkania zdobyli 4-bramkową przewagę, która pozwoliła im dowieźć korzystny wynik do końca. We wcześniejszym spotkaniu z Anaheim Ducks zapewnili kibicom istny horror. Z wyniku 0:3 udało im się wyrównać, a następnie rozstrzygnąć wszystko na swoją korzyść w dogrywce. Trzeba zaznaczyć, że w całym meczu wyraźnie przeważali. Dzisiaj liczę szczególnie na Ilyę Bryzgalova, który w ostatnim meczu naprawił swój nieco słabszy występ przeciwko Anaheim i obronił aż 36 z 38 strzałów na bramkę.

Sabres niby wygrali ostatnio z Nashville, ale bardziej był to wynik beznadziejnej gry Predators niż jakiegoś górnolotnego hokeja w wykonaniu ekipy z Buffalo. Trzeba przyznać, że sporą cegiełkę do zwycięstwa dorzucił wracający po kontuzji Miller. To, że Sabres wygrali, choć oddali tylko 14 strzałów mówi samo za siebie. Backup Predków, który wystąpił w tamtym meczu nie jest złym bramkarzem, więc tłumaczę sobie te 3 wpuszczone gole jakby jego rozluźnieniem spowodowanym tak małą ilością uderzeń na bramkę. Co prawda oglądałem tylko skróty tego meczu, ale czytając relację wnioskuję, że nie była to zbyt ciekawa konfrontacja. No może z wyjątkiem starcia między Jordinem Tootoo a bramkarzem Szabli ;)

Podsumowując, Flyers będą chcieli zakończyć ten wyjazd udanym meczem z Sabres, a biorąc pod uwagę, że jedynym (moim zdaniem) sensownym argumentem przemawiającym za drużyną z Buffalo jest Ryan Miller, są duże szanse, że im się to uda. Prawda, bywało tak, że bramkarz wiele razy ratował mecz, ale myślę, że ofensywa Filadelfii stoi na zadowalającym poziomie i te parę goli strzelą.

Buffalo Sabres - Filadelfia Flyers ✅✅✅
Flyers ML OT
1.85
Expekt
BTW: Ciekawe czy Hurricanes się w końcu przełamią ;) &lt;-- dali radę ;) szkoda, że dopiero dzisiaj a nie ostatnio z Flames​

michal99652 64

michal99652

Użytkownik
Na dzisiaj do zagrania przewidziałem dwie pozycje, myślę, że z bogatej oferty na dzisiaj właśnie te dwa typy są najpewniejsze.

Boston Bruins – Florida Panthers

Pierwszy z tych dwóch meczy odbędzie się w Bostonie. Miśki oczekują rozpoczęcia kolejnej ekscytującej serii zwycięstw, a pierwszym przeciwnikiem do rozjechania ma być Florida Panthers.

Nie wiem jak się na to zapatrują inni ale w moim odczuciu Bruins to na tą chwilę najlepsza drużyna w NHL, grają z polotem, a co najważniejsze – konsekwentnie. Podobnie jak po porażce z Red Wings, tak i teraz zdjęta jest z nich wszelka presja związana z powiększaniem ilości zwycięstw w serii. Do tego spotkania podejdą na luzie, choć na pewno z pełną motywacją do osiągnięcia korzystnego rezultatu. Ta ostatnia przegrana z Jets, jak i wspomniana porażka z Red Wings potwierdzają tylko zasadę, że nie można bez przerwy wygrywać. Dzisiaj Bruins wyjdą na taflę na świeżości, a dodatkowo w bramce najpewniej wystąpi ponownie miły pan z wąsem – Tim Thomas ;)

Pantery bez wątpienia podchodzą do meczu z pozycji outsidera. Choć wygrali ostatnie dwa spotkania to dzisiaj oczywiście, z takim rywalem, nikt nie oczekuje od nich cudów. Piszę o dzisiejszym starciu jakby miało być dla Bruins spacerkiem, niewątpliwie Panthers nie poddadzą się, ale myślę, że nie może być innego rezultatu niż wygrana Miśków. Włodarze poinformowali, że do zespołu w najbliższym meczu dołączy Krystofer Barch. Według szefów ma sprawić on, iż w drużynie będzie większa konkurencja, lecz jak dla mnie to żadne wzmocnienie.

Zdecydowanym faworytem są dziś Bruins i każdy inny wynik będzie wielką niespodzianką. No może nie wielką, bo w NHL wszystko się może zdarzyć, ale na pewno niewielu spodziewa się zwycięstwa Panter ;)

Bruins 60&#39;
1.85
Tobet ⛔⛔⛔

NY Rangers – Tampa Bay Lightning

Drugim spotkaniem, w którym jak mi się wydaje powinno być dużo więcej emocji jest starcie pomiędzy NY Rangers a Tampa Bay Lightning.

Błyskawice są w trakcie fatalnej 5-meczowej serii porażek. Ostatnim przeciwnikiem był inny nowojorski zespół, mianowicie Islanders. Tampa przegrała to spotkanie 1:5 po słabym meczu i przeciętnej dyspozycji Mathieu Garona, który w bramce stanie również dzisiaj. Goalie Tampy ostatnio jakby zatracił dobrą formę sprzed kilkunastu dni. Nie tak dawno, bo ledwie tydzień temu, ekipa z Tampa Bay podejmowała u siebie dzisiejszych gospodarzy przegrywając 2:4. Ciężko będzie o rewanż, jako, że lubiący strzelać gole Rangersi będą mieli przed sobą czwartą najgorszą defensywę NHL. Jedynym jak się wydaje plusem w drużynie z Tampa Bay jest Steven Stamkos będący w wybornej formie. Ale samemu, nawet największy wirtuoz nie dałby rady.

Rangersi mocno będą chcieli odgryźć się po ostatniej porażce z Toronto Maple Leafs, która przerwała serię ich 5 zwycięstw. Po ich grze widać, że są w formie, jednak Liście okazały się po prostu drużyną lepszą. Dzisiaj to jednak nowojorczycy stawiani są w roli faworyta i na pewno nie bezpodstawnie. Dobrze grają w ofensywie i wspomnianej defensywie Lightning mogą wpakować kilka bramek. Tyły zabezpieczać będzie Henrik Lundqvist. Co prawda z Toronto wpuścił 4 gole, jednak z drużyną na poziomie Tampa Bay niechybnie da sobie radę.

Krótko mówiąc NY Rangers powinni dzisiaj rozpocząć kolejną zwycięzką serię, gdyż są jedną z najsilniejszych ekip w lidze, a Tampa Bay raczej nie ma na tyle mocnych atutów, żeby im w tym przeszkodzić.

Rangers ML OT
1.60
Tobet ⛔⛔⛔

Otrzymane punkty reputacji: +2
yem-uoniaki 4,1K

yem-uoniaki

Użytkownik
Columbus Blue Jackets - Nashville Predators
Rick Nash strzeli gola w meczu
3,65 betsson
⛔
O ile łatwiej gra się kurtkom, kiedy już na początku sezonu wybili sobie z głowy walkę o cokolwiek (chociaż z komentarzami poczekam do końca RS). Jak wiadomo, kiedy już nic nie trzeba, tylko można, wszystko staje się prostsze i przychodzi z mniejszym trudem. Przy okazji można napsuć sporo krwi drużynom mającym na celu awans do play-off, a do takich, po świetnym ubiegłym sezonie, można zaliczyć Predators. Teraz nie jest tak pięknie jak kilka miesięcy temu, drużyna spisuje się bardzo przeciętnie. O ile dobrze gra jedna z najlepszych w moim odczuciu par obrońców w całej lidze - Weber&amp;Suter, to wyczyny ofensywne nie są już tak wspaniałe. Legwand po świetnym początku znacznie zwolnił, no ale nie mógł liczyć na super szczęście przez cały sezon (jeden strzał w meczu i bramka). Całkiem nieoczekiwanie lideruje Smith. Reszta mizernie - kiedy wydawało się, że Hornqwist wraca do formy-znowu &#39;siadł&#39;. Jackets też mają swoje problemy, ale w ostatnich meczach nie są one aż tak widoczne jak problemy przeciwnika. Nash ostatnio pogrążał rywali strzelając decydujące karne. Teraz może pokusić się o wcześniejsze wpakowanie gumy do siatki. A rzadko prezentują nam tak wspaniały kurs, kiedy chodzi o filar Jackets.

valverde 9,9K

valverde

Użytkownik
San Jose Sharks – Dallas Stars
Typ: 1
Kurs: 1.83

Dallas Stars po fantastycznym początku sezonu zdają się wracać na właściwe sobie tory. Co prawda Gwiazd wciąż potrafią wygrywać z drużynami pokroju Colorado Avalanche, czy Ottawa Sentors, tak w starciach z najlepszymi są zdani na porażkę. Czkawką odbijają się letnie osłabienia (m.in. Brad Richards) oraz kontuzja Kariego Lehtonena (GAA 2.34). Fina stara się jak może zastąpić Andrew Raycroft (GAA 3.19) jednak jego umiejętności są zdecydowanie mniejsze. Z kolei San Jose Sharks po ostatniej porażce z Minnesota Wilds (przez cale spotkanie gospodarze dominowali na lodowisku i stwarzali sobie liczne sytuacje, których jednak nie potrafili wykorzystać lub brakowało im szczęścia – 2 słupki) są niezwykle zdeterminowani, gdyż bardzo potrzebują punktów. Na szczęście w ich kadrze brak jest poważnych kontuzji i cały atak z Thorntonem, Marleau, Havlatem Couture i Pawelskim na czele powinien udowodnić swoją wyższość i strzelić przynajmniej jedną bramkę więcej.

Ponadto dobrze wyglądają zwycięstwa Bostonu i Detroit, ML Vancouver i NY Rangers oraz under w meczu LA-Min.

lutek 9,3K

lutek

Użytkownik
A W kolejnym spotkaniu Rangersi podejmą graczy z Tampy, i choć wszystkie znaki wskazują na porażkę graczy Lightings, to ja osobiście nie przekreślałbym ich w tym meczu. Na pewno są głodni zwycięstwa, ponieważ na 5 ostatnich meczów wszystkie przegrali, ostatnio z nieźle spisującym się Islanders, czy wcześniej z Ottawą, której dali sobie wpakować kilka bramek 3 tercji. Rangersi ostatnio przegrali na własnym terenie z Toronto i na pewno była to bolesna porażka, bowiem przerwała ich bardzo dobrą passe zwycięstw. Wydaje mi się ,że do tego spotkania bardziej zmotywani podejdą Kanadyjczycy, którzy muszą w końcu przełamać tą nieszczęsną czarną serie.

Tampa Bay Lighting ML OT at. New York Rangers @2,47 / Pinnacle ✅

-----------------------------------------------------------------------

I w końcu mecz, który wpadł mi w oko już wczoraj a mianowicie spotkanie pomiędzy Kingsami a Wild. Minnesota udowadnia, że do końca będzie się liczyć w tym sezonie, bardzo dobra forma i pierwsze miejsce w tabeli z dorobkiem 39 punktów. Wygrali ostatnie 5 meczów tracąc przy tym tylko 9 goli. Na uwagę przedewszystkim zasługuje ich ostatni mecz z Rekinami, gdzie praktycznie losy meczów potoczyły się już w pierwszej tercji, wówczas po szybkim otwarciu wyniku przez Sharks, Wilds zdołali wpakować im pod koniec dwie bramki. Później przez kolejne dwie tercje to pokaz dominacji ze strony gospodarzy, którzy oddali prawie 40 strzałów na bramkę Matta Hacketta, który zastąpił kontuzjowanego Josha Hardinga. Imponujący wynik, zważywszy na fakt że to dopiero pierwsze kroki młodego bramkarza... Dziś podejmą Kingsów, którzy słyną z bardzo dobrej defensywy jednak ostatnio grają w kratkę przeplatując zwycięstwa z porażkami (4 przegrane w ciągu 6 meczów) - ostatnio u siebie z Anaheim Ducks. Uważam więc, że tym razem nieco przytłumieni Kings uznają wyższość graczy z Minnesoty, którzy nieźle radzą sobie na wyjazdach i są ostatnio niewątpliwie na fali.

Minnesota Wild ML OT at. Los Angeles Kings @2,36 / Pinnacle ✅

Obie drużyny prezentują całkiem solidny poziom w tym sezonie i w rezultacie zajmumą wysokie miejsca w swojej tabeli. W tym spotkaniu przychylam się jednak bardziej na stronę Pingwinów, którzy co prawda przegrali ostatni mecz z Bruins, ale wiadomo jak dobrze spisywali się w większości swoich meczów lub chociażby na początku tego sezonu. niektórzy sądzą ,że Pens nie będą takim teamem odkąd Crosby nie gra zbyt regularnie i tak skutecznie jak przyzwyczaił nas oglądać, ja jednak jestem innego zdania i mam nadzieję ,że z czasem się to zmieni. Lotnicy nie są na pewno wygodnym przeciwnikiem, poza tym grają u siebie... ale trzeba dodać ,że wczoraj rozgrywali trudny mecz w Buffalo i mogą dziś to konsekwentnie odczuć. Po głębszym zastanawieniu dam dziś szansę graczom z Pittsburga, którzy powinni ten mecz wygrać.

Pittsburg Penguins ML OT at. Philadelphia Flyers @2,09 / Pinnacle ⛔

Obie drużyny nieco przybliżone do siebie względem aktualnej formy a także miejsca w tabeli, gdzie Dallas na 7 miejscu z przewagą 2 punktów nad 9 San Jose. Rekiny w ciągu swoich ostatnich 5 meczów, tylko raz zdołali wygrać w dodatku po rzutach karnych z Montrealem. Ogółem dość słabo grają u siebie, a jutro w nocy podejmą solidne i często nieprzewidywalne Dallas Stars. Gwiazdki co prawda przegrali swój ostatni mecz z Wyspiarzami, jednak nie przentowali się tam najgorzej i uważam, że mają dużą okazje by pokonać Rekinów i zrewanżować się za mecz z 20 listopada , kiedy przegrali 4:1. Stawiam na Dallas.

Dallas Stars ML OT at. San Jose Sharks @2,65 / Pinnacle ⛔

odi 2,3K

odi

Forum VIP
Minnesota Wild ML OT at. Los Angeles Kings @2,36 / Pinnacle
Z gry wypadł Setoguchi co jest sporym osłabieniem dla ofensywy Wild stąd też podejrzewam tak wysokie kursy (+ oczywiście obsada bramki), uważałbym dziś na to spotkanie ale w sumie atrakcyjny zakład bo Wild zaskakująco dobrze ...
Poza tym dziś do oglądania najlepsze chyba PIT - PHL, gorzej ze stawianiem tego meczu. Jagr kontra Pingwiny po raz pierwszy ever, ciekawe co z tego wyjdzie i jak to będzie. Szkoda że nie zobaczymy pojedynku Jagr kontra Crosby ale kto wie może w play off ...

coreq93 806

coreq93

Użytkownik
o masz racje, to bylby piekny pojedynek. co do meczu. to mimo ze jesten fanem Flyers to no bet. a wild moim zdaniem nie wygraja z LA. Krolowie ostatnio 2 porazki wiec czas na zwyciestwo i przerwanie passy wild

Otrzymane punkty reputacji: +7
T 98

tomisdz

Użytkownik
Dziś w nocy znów przed nami dużo meczy takiem ciekawym na pierwszy rzut oka spotkaniem zapowiada się pojedynek pomiedzy Philadelphia Flyers - Pittsburgh Penguins
Z tej obiftującej kolejce meczów wybrałem 2 spotkania.
New Jersey Devils - Ottawa Senators --&gt; NJ Devils ML OT 1.72 Tobet✅
Ogladałem mecz NJ. Devils w pojednynku z Toronto Maple Leafs i ,,diabły&#39;&#39; na tle TML prezentowaly sie dobrze prowadzili 2-0 ale dali sobie wbić na 2-2 w tym ta druga bramka taka przypadkowa ale w dogrywce byli górą i wygrali 3-2 Natomiast Ottawe oglądalem dzisiejszej nocy w pojedynku z Washington gdzie ulegli 3-5. Ottawa nie prezentowala sie zbyt dobrze w tym pojedynku prowadzac 2-1 w w 3 tercji zabrakło sił i dali sobie wbic 4 bramki. Myśle ze ekipie NJ Devils stać na zwyciestwo w tym meczu oczywiście proponuje zagrac bezpieczenie na ML (Moneylines) Co do bieżacej formy gospodarzy po 4 porażkach z rzędu w ostatnim meczu pokonali Toronto Maple Leafs 3-2 po dog. myśle ze ,,dibaly&#39;&#39; po tej wygranej złapali odpowiedni oddech i Ottawa jest w ich zasięgu. W spotkaniu z TML trener NJD Peter DeBoer widząc ze jego drużyna na 6 ost. meczy zdobyła 10bramek postawnił przemaglować zawodników we formacji. Bilans NJD home (2-4-4) 23:26 W dobrej formie jest Ilja Kovalczuk (3gole 3asysty w 5 ost.meczach) oraz Adam Henrique (2gole 5asyst w 6 ost.meczach) liczę również na Patricka Eliasa (9goli 13asyst) Co do absencji nie zagrają Travis Zajac i Cam Janssen. ,,Senatorowie&#39;&#39; ostatnie mecze grają w kratkę 5 ost. meczy (Washington Capitals 3-5 home Tampa Bay Lightning 4-2 home Washington Capitals 3-2 po dog. away Dallas Stars 3-2 away Winnipeg Jets 4-6 away) jak widac 2 ostatnie mecze wyjazdowe Ottawa przegrała nie widaje mi się aby dziś zanotowali wygraną ponieważ drużyna NJ Devils lepiej wygląda na tle Ottawy poza tym goście mogą być podłamani porażką z Capitals który jak wiadomo ostatnio notował same porażki ale znaleźli sposób na ,,senatorów&#39;&#39; i tez recpetę na zwyciestwo znajdą ,,diabły&#39;&#39;
Bilans Ottawy away (4-4-7) 48:52 w meczach wyjazdowych średnio tracą 3.47 avg. Dobra forme prezentuje Nick Foligno (3gole w 5ost meczach.) oraz Milan Michalek (17goli) Co do braków ekipie Ottawy nie zagrają Nikita Fiłatow Peter Regin. Przypuszczam ze NJD wygra ten mecz ale na duzo bramek w tym meczu bym nie liczył co do spotkań bezpośrednich lepiej wypada Ottawa co nie znaczy ze NJD nie może tego meczu wygrać.
Bezpośrednie konfrontacje:
2011-03-17 Ottawa Senators - New Jersey Devils 3-1
2011-03-09 New Jersey Devils - Ottawa Senators 1-2
2011-02-02 New Jersey Devils - Ottawa Senators 2-1
2010-12-11 Ottawa Senators - New Jersey Devils 3-2
2010-01-27 Ottawa Senators - New Jersey Devils 3-0
Jak widać w ostanich meczach pomiedzy dwiema ekipami nie zanotowano żadnego overa 5,5 NJD u siebie na 10 meczy 7x under bardziej overowo prezentuje sie w meczach wyjazdowych. Co do Ottawy w meczach wyjazdowych na 15 meczy 9x over. Dodatkowy typ na to spotkanie to NJD - Ottawa --&gt; Under 5,5 1.75 Betsson⛔
New York Islanders - Chicago Blackhawks --&gt; Over 5,5 (incl. OT&amp;PS) 1.81 Betsson⛔ / New York Islanders ML OT --&gt; 2.15 Betsson⛔
Dzisiejszej nocy w hali Nassau Coliseum odbędzie się rewanż kiedy to niespełna tydzień temu Chicago we własnej hali wygrało z NY Islanders 5-4 pen. bramke na wage zwyciestwa zdobył Jonathan Toews (17goli 15asyst) w ostatnich 2 meczach zdobył 3 gole i 2 asysty nastepnym wyróżniającym sie zawodnikiem z Chicago jest Patrick Sharp (13goli) w ostatnich 12 meczach zdobył 8 bramek i 7 asyst również można liczyc na skuteczność Mariana Hossa (11goli 15asyst) jak widać ma kto zdobywać bramki. Chciago posiada najwiecej zdobtych bramek w lidze 93. Dużym osłabieniem bedzie brak bramkarza Corey&#39;a Crawforda (w zeszłym sezonie 2.30 GAA na mecz) zastąpi go Ray Emery. Bilans Chciago away (7-2-6) 44:45 7x under 8x over (scored 2.93avg. received 3.00avg) Bieząca forma Chiciago (Phoenix Coyotes 3-4 pen. home St. Louis Blues 2-5 away New York Islanders 5-4 pen. home Phoenix Coyotes 1-4 home Los Angeles Kings 1-2 away) w 5 ost meczach 3x over 2x under. Czas teraz na ,,wyspiarzy&#39;&#39; NJI posiada znakomitą forme (4-0-1) w 5 meczach ,,wyspiarze&#39;&#39; zdobyli 19 bramek (Tampa Bay Lightning 5-1 home Dallas Stars 4-5 away Chicago Blackhawks 5-4 pen. away Buffalo Sabres 1-2 away New Jersey Devils 2-3 away). Bilans home (6-2-6) 32:37 6x under 8x over (scored 2.29avg. received 2.64avg.). W dobrej formie jest Matt Moulson (14goli 7asyst) w tym 8 goli w ost. 5 meczach. W ostatnim meczu przełamał się John Tavares (9goli 14 asyst) który od 13 spotkań nie zdobył bramki liczę ze dziś strzeli bramkę/i i wróci do formy strzeleckiej z początku sezonu. Co do absencji nie zagrają dziś Nino Niederreiter, Jay Pandolfo, Mark Eaton i Andrew MacDonald. W tym meczu licze na dużo bramek tacy zawodnicy jak Moulson, Tavares (NJI) i Toews, Sharp (Chciago) najlepsi strzelcy swoich ekip plus brak Crawforda bramce ,,czarnych jastrzębi&#39;&#39;. Myśle ze ,,wsyspiarze&#39;&#39; zrewanzują się Chciago za ubiegłotygodniową porażkę oraz obecna forma NYI skłania do kolejnego zwyciestwa.
Bezpośrednia konfrontacje:
2011-12-03 Chicago Blackhawks - New York Islanders 5-4 kar.
2011-01-10 Chicago Blackhawks - New York Islanders 5-0
2010-03-03 New York Islanders - Chicago Blackhawks 5-3
2009-03-15 Chicago Blackhawks - New York Islanders 2-4
Tak na sucho:
Calgary Flames - Colorado Avalanche --&gt; Over 2.05 Betsson⛔
Montreal Canadiens - Vancouver Canucks --&gt; Vancouver ML OT 1.72 --&gt; Tobet✅
San Jose Sharks - Dallas Star --&gt; SJS 60&#39; 1.82 Betsson✅
St. Louis Blues - Anaheim Ducks --&gt; 1 tercja -1.5goals 1.99 Betsson⛔

Powodzenia
;)

warzyn 162,8K

warzyn

Użytkownik
Dzisiejszej nocy w kanadyjskim pojedynku Montreal podejmuje Vancouver. Montreal wraca po serii meczy na zachodnim wybrzeżu, gdzie w 3 starciach zdobył 3 punkty zwyciężając Kings i notując punkt w meczu z SJS. Natomiast w trzech ostatnich pojedynkach na własnych śmieciach doznali 3 porażek przegrywając odpowiednio z CBJ i PIT po dogrywce i z broniącym tytułu Bostonem. Dzisiaj w roli gości Canucs, którzy rozpoczynają serię 5 wyjazdowych spotkań. W drużynie gości kilka zmian w 2 linii nie zagrają z powodu kontuzji David Both (5+8) oraz Chris Higgins (8+9), natomiast w 3 linii swój debiut w NHL zanotuje Bill Sweatt, który zostaje zestawiony z Hodgsonem i Lapierre. Na przeciw siebie w bramce staną Carey Price i Roberto Luongo, który wraca do swojego rodzinnego miasta, gdzie w ostatnich 3 startach schodził z tafli pokonany.
Typ na przełamanie, mam nadzieję, że MTL dzisiaj nie odpuści i pokona rywala.
MTL-VAN
MTL OT
2.15
pinnacle

J 7K

juanroman08

Forum VIP
Cztery spotkania poza domem i tylko jedno zwycięstwo w ostatniej potyczce z Toronto, bilans bramkowy 8-16 i słaba dyspozycja podczas tej wyjazdowej serii. Mowa oczywiście o New Jersey Devils, które podejmie dziś Ottawa Senators i wszyscy mają nadzieję że ostatnie zwycięstwo z Toronto odbuduje trochę drużynę Diabłów. Porażki wyjazdowe są właściwie naturalnym zjawiskiem u drużyn które nie wywyższają się ponad poziom, ale w przypadku New Jersey bardziej może zadziwiać to ile bramek pozwalają sobie strzelić Devils. Oczywiście nie można wymagać od Martina by przez tyle lat był ciągle w świetnej formie, co więcej jeśli nie ma wsparcia od całej drużyny pod względem bronienia się to nie oczekujmy cudów. Dzisiejszy rywal, czyli ekipa Sens słynie z tego że lubi oddawać sporą ilość strzałów na bramkę, Spezza, Michalek czy Karlsson często kończą spotkania z dość znaczną ilością prób pokonania bramkarza rywali. Sądząc po wczorajszym spotkaniu z Capitals, Ottawa na pewno nie przyjedzie do NJ się bronić i grać w taktyczne gry, raczej spodziewam się tu mocnego naporu od początku. Taki scenariusz może być wodą na młyn dla Devils, w wielu przypadkach było tak że wyczekiwali rywala by następnie go wypunktować, a przecież New Jersey posiada spory potencjał ofensywny Kovalchuk, Elias, Parise czy świeże objawienie Adam Henrique który jak do tej pory zdobył 18 punktów w punktacji kanadyjskiej. Według mnie wiele będzie zależało od tego jak Diabły zagrają dziś w defensywie, jeśli uda im się ograniczyć do minimum poczynania gości to można być spokojnym o końcowe rozstrzygnięcie w regulaminowym czasie gry.
New Jersey Devils 60&#39; ⛔
Na lekkiej fali wznoszącej jest obecnie zespół Wyspiarzy, których czeka nie lada sprawdzian dzisiejszej nocy ponieważ ich rywalem będzie Chicago. Osobiście szansę oceniam 50/50 ponieważ Islanders ostatnio spisują się bardzo dobrze, Matt Moulson ma serię pięciu kolejnych spotkań z bramką, w spotkaniu przeciwko Dallas zdobył aż 4 bramki, można śmiało powiedzieć że Wyspiarze mają w końcu strzelca z prawdziwego zdarzenia. Co ciekawe 3 z 4 ostatnich zwycięstw to wygrane na lodowisku rywala. Myślę że nie sposób zapomnieć o Montoy&#39;i który od kilku spotkań spisuje się bez zarzutu i tylko w spotkaniu z Chicago wpuścił więcej niż dwie bramki. No właśnie spotkanie z Chicago które odbyło 2 grudnia, było bardzo wyrównanym pojedynkiem zakończonym po rzutach karnych na korzyść Jastrzębi, myślę że dziś będzie podobnie jednak mimo wszystko atut własnej hali pozwoli Wyspiarzom na odniesienie trzeciego zwycięstwa z rzędu.
New York Islanders ML ⛔

Odnośnie Tampa Bay, to uważajcie bo jest duże prawdopodobieństwo że zabraknie St.Loui który ma problemy z okiem. W tym wypadku wydaje mi się że szanse Błyskawic przeciwko NYR, jeszcze bardziej spadają.
e: Szczególne brawa dla NJD wyciągnęli wynik na 4:3 i stracili na 4 sekundy przed końcem grając w pp :-? ...

rambo131 8,3K

rambo131

Forum VIP
Boston Bruins - Florida Panthers over 5,5 -&gt; 2,30 -&gt; Bet365 Dzisiaj w Bostonie spotkają się dwie drużyny które są w czołówce tabeli, o dziwo to pojedynek między 2 a 3 drużyną konferencji wschodniej. O tym, że Boston to obrońcy pucharu Stanleya i bardzo dobra i groźna drużyna zwłaszcza u siebie nie trzeba pisać bo każdy kibic śledzący i interesujący się NHL o tym wie. Ale Floryda? Ta drużyna o dziwo zaskakuj, gra solidnie z dobrymi drużynami potrafi się zmobilizować i ograć, ostatnio 5 -2 z przeżywającym kryzys od dłuższego czasu Capitals. Owszem po stronie &#39;&#39;Miśków&#39;&#39; brak seguina( tzn nie zaczyna w I piątce) oraz rezerwowy bramkarz, ale Lucic czy Krejci też potrafią strzelać, często wchodzili z ławki i to udowadniali. Floryda na pewno zagra odważnie w ofensywie, bo specjaliści od obrony to to nie są, swoje powinna zrobić, czyli strzelić 2-3 gole reszte dołoży Boston. Boston owszem u siebie dobra obrona, ale dzisiaj trener gospodarzy da pograć więcej rezerwowym na co dzień, co spowoduje słabszą obronę niż podstawowa piątka. Dla mnie kurs kosmos, zwłaszcza że Boston u siebie często sporo pakuje pozostałym ekipom bramek. Więc 2,30 biorę z pocałowaniem ręki, meeeeeega value ;) Bet365 IMO przesadził z tym kursem, ale co ma być to będzie. Polecam i pozdrawiam Rambo

lutek 9,3K

lutek

Użytkownik
Pantery, które ostatnio robią na mnie pozytywne wrażenie podejmie jutro w nocy Buffalo Sabres i choć Amerykanie grają na swojej tafli, to moim zdaniem nie są faworytem tego meczu. Przemawia za tym chociażby ich dotychczasowa postawa, jak chociażby przegrane ostatnie 3 mecze u siebie kolejno; z NY Islanders, Detroit czy ostatnio z Filadelfią, kiedy w 3 kwarcie prowadzili 3:0 i w rezultacie przegrali mecz 5:4. Przeciwnik dziś zdecydowanie wymagający, bowiem Pantery w ciągu ostatnich 5 meczów przegrali tylko raz, przedewszystkim na uwagę zasługuje wczorajsza wygrana z Bostonem, czy chociażby kilka dni temu z San Jose 5:3, jak już wyżej wspominałem - Sabres nieco pod formą, luki w składzie a poza tym w tym sezonie na 16 spotkań u siebie wygrali tylko 5 razy i jutro będąca na fali Floryda uważam, że poprawi swój bilans zdobywając punkty w Buffalo, a będąc &quot;underdogiem&quot; tymbardziej zamierzam skorzystać z tej oferty.

Florida Panthers at. Buffalo Sabres @2,20 / Pinnacle ⛔

---------------------------------------------------------------------------

Huragany ostatnio przełamali czarną serie swojego katastrofalnego bilansu, gdzie pokonali Edmonton Oilers na ich własnym terenie. Wygrana na pewno im się należała, ponieważ przez kilka wcześniejszych spotkań bardzo się starali w końcu o to upragnione zwycięstwo. Jutro podejmą Jets, którzy są solidną ekipą, potrafią zaskoczyć swoją nieprzewidywalnością jak ostatnio w meczu z Bruins, który wygrali 2:1. Ja mimo wszystko tutaj upatruje się bardziej wygranej Hurricanes, którzy w ostatnim meczu prezentowali się nieźle grając bardzo skutecznie oraz przedewszystkim ofensywnie i sądze że podtrzymają swoją dyspozycje wygrywając drugi mecz z rzędu.

Carolina Hurricanes at. Winnipeg Jets @2,36 / Pinnacle ⛔

yem-uoniaki 4,1K

yem-uoniaki

Użytkownik
Washington Capitals - Toronto Maple Leafs
Pierwsza drużyna, która zdobędzie 3 gole
Gospodarze
1,95 Expekt ✅✅✅✅✅
Absolutnie nie można powiedzieć, że wszystko wraca do normy. Mecz z Ottawą pokazał, że możliwości są, i to spore, ale nie udało się zagrać tak jak oczekiwałem z tyłu. Nic, tylko trzymać kciuki za powrót Greena.
Ofensywnie - bardzo dobrze - pięć bramek poza Verizon to dobry wynik. Nie nazwałbym tego przełamaniem, ale nasz lider nareszcie strzelił długo odkładanego i jak najbardziej zasłużonego gola. W bardzo ładnym stylu zresztą. Ogółem - gra mogła się podobać. Teraz nadszedł czas na odwet za blamaż w ostatnim starciu z Leafs. Własna hala, plus, co by
nie powiedzieć - lepsze nastroje, powinny sprzyjać stołecznym. Jeśli tylko pierwsza tercja ułoży się pomyślnie (powraca bolączka z ubiegłego sezonu, kiedy to pierwsze tercje Washingtonu wołały o pomstę do nieba i niejednokrotnie przesądzały wynik spotkania), to o rezultat byłbym dużo spokojniejszy, niż przy ostatnim starciu. Dlatego też jednym z teoretycznie łatwiejszych rozwiązań, będzie typ na wyścig do trzech goli. Jeszcze raz powtórzę, jeżeli w pierwszej tercji nie będzie jakiejś katastrofy (dwie bramki stracone w mniej niż 30 sekund, z Washingtonem nie można się nudzić), gospodarze powinni narzucić swoje warunki, zagrać &#39;na ambicji&#39;, mocno nadszarpniętej pamiętnym 7-1.

T 98

tomisdz

Użytkownik
Z dzisiejszej ubogiej we mecze nocki wybralem spotkanie:
Winnipeg Jets - Carolina Hurricanes --&gt; Over 5,5 (incl. OT&amp;PS) 1.87 Tobet✅ / Carolina ML OT 2.27 Betsson⛔
Carolina
,,Huragany&#39;&#39; po 6 porażkach z rzędu w ostatnim meczu pokonali na wyjeżdźie Edomoton 5-3 pod wodzą nowego trenera Kirka Muller&#39;a Czy to początak zakończenia fatalnej passy i odbicia się o dna tabeli? Myślę ze najbliższe mecze ..huraganów&#39;&#39; to pokażą. Po zwyciestwie w Edmonton w ekipie nastąpiła wielka radość i moblizacja co można wnioskować po wypowiedziach zawodników i trenera. Ostatnie 5 spotakań (1-0-4) 17:21 2x under 3x over. Bilans away (4-2-8) 40:53 4x under 8x over (scored 2.86avg received 3.78avg.) w ostatnich 4 meczach wyjazdowych Carolina notowała same overy strzelila 18 bramek tracąc 16. Dobra forme prezentuje Eric Staal (7goli 11asysyt) w tym 3 bramki i 5 asyst w 5 ost. meczach oraz Jamie McBain 3 gole 2 asysty w 3 ost. meczach. ,,Huragany &#39;&#39; również mogą liczyć na Jeffa Skinner&#39;a (12goli 12 asyst). Carolina ma najwiecej ogółem straconych bramek w lidze 104.
Winnipeg Jets
Gospodarze dzisiejszego meczu mają 3 wygrane (home) mecze z rzedu m.in. z Boston 2-1 NJD 4-2 W ost, 5 meczach mają bilans (3-0-2) 13:13 2x under 3x over. Bilans home (8-0-4) 37:32 5x under 7x over (scored 3.08avg. received 2.67avg.) Dobre forme prezntuje Evander Kane (14goli) 4 gole w 5ost. meczach. Dobrze prezetuje się Ondrej Pavelec (bramkarz) 2.14 GAA na mecz co nie zraża mnie to zagrania w ty meczu na over 5,5 przewiduje ze mecze bedzie szybki otwarty z dużą ilością goli.
Bezpośrednie konfrontacje
2011-11-26 Carolina Hurricanes - Winnipeg Jets 1-3
2011-10-23 Winnipeg Jets - Carolina Hurricanes 5-3
2011-09-29 Winnipeg Jets - Carolina Hurricanes 3-1
2011-09-25 Carolina Hurricanes - Winnipeg Jets 4-0
Nie wykluczam w tym spotkaniu wygranej Caroliny jesli przystąpią do tego meczu zmoblizowani tak jak to miało miejsce w Edmonton po drugie nowy trener a Jets moga być uśpieni 3 wygranymi z rzędu i ,,huragany&#39;&#39; mogą ich zaskoczyć.
Na sucho:
Edmonton Oilers - Colorado Avalanche --&gt; Edmonton 60&#39; 2.12 Tobet✅
Nie widzę tutaj innej opcji jak wygrana Oilers po 2 porażkach rzędu u siebie czas na wygraną przeciwinik do tego jest idealny Colorado na wyjeżdżie nie wygralo od 7 spotkań.
Jeśli chodzi o pozostałe dwa mecze nie mam pomysłu.
Edyta: Tak udanej nocki nie miałem jakiś czas temu dubel wszedł bez problemu. Mam nadzieje ze ktoś skorzystał ;)

rambo131 8,3K

rambo131

Forum VIP
Pantery, które ostatnio robią na mnie pozytywne wrażenie podejmie jutro w nocy Buffalo Sabres i choć Amerykanie grają na swojej tafli, to moim zdaniem nie są faworytem tego meczu. Przemawia za tym chociażby ich dotychczasowa postawa, jak chociażby przegrane ostatnie 3 mecze u siebie kolejno; z NY Islanders, Detroit czy ostatnio z Filadelfią, kiedy w 3 kwarcie prowadzili 3:0 i w rezultacie przegrali mecz 5:4. Przeciwnik dziś zdecydowanie wymagający, bowiem Pantery w ciągu ostatnich 5 meczów przegrali tylko raz, przedewszystkim na uwagę zasługuje wczorajsza wygrana z Bostonem, czy chociażby kilka dni temu z San Jose 5:3, jak już wyżej wspominałem - Sabres nieco pod formą, luki w składzie a poza tym w tym sezonie na 16 spotkań u siebie wygrali tylko 5 razy i jutro będąca na fali Floryda uważam, że poprawi swój bilans zdobywając punkty w Buffalo, a będąc &quot;underdogiem&quot; tymbardziej zamierzam skorzystać z tej oferty.
Florida Panthers at. Buffalo Sabres @2,20 / Pinnacle /
Niestety nie mogę się dzisiaj z Tobą zgodzić. Buffalo chociażby w ostatnim meczu grali naprawdę dobrze przeciwko Philadelphii gdyż prowadzili 3:0 i mieli dalsze sytucje na zdobycie bramek, ale jednak zabrakło skuteczności. Phila wykorzystała w II tercji błędy w obronie Szabelek i wynik w rezultacie 5 - 4 po dogrywce dla ekipy Lotników. Dzisiaj do zespołu gospodarzy przyjeżdżają Pantery z Florydy które kontynuują serię meczów wyjazdowych, wczoraj podbili Boston wygrywając 2:0 ale Boston gorzej tego meczu nie mógł rozegrać. Kilka słupków, 0/7 w przewadze to tylko niektóre statystyki, raczej Boston ten mecz przegrał na własne życzenie niż Floryda to dobrze rozegrała, no ale zwycięzców się nie sądzi. Floryda w III tercji dopiero strzeliła I gola, a potem tradycyjnie już jak Boston wycofał bramkarza to zapewne dobili na 2-0.Niemniej jednak, buffalo u siebie może i ma wyniki słabe ale jest to na prawdę klasowy zespół i takie ekipy jak Floryda u siebie na pewno ma możliwości pokonać. Moim zdaniem dzisiaj pewne zwycięstwo ekipy gospodarzy i nie widzę innej możliwości. Buffalo Sabres regular 2,15/ ML -&gt; 1,70 -&gt; Unibet.
btw. Kwarty to masz w koszykówce, w hokeju są tercje tak na przyszłość ;)

J 7K

juanroman08

Forum VIP
Mecz za chwilę ale ja się przychylę do zdania Lutka, nie uważam by Pantery wygrywały przypadkiem lub też miały &quot;farta&quot;, ta drużyna od początku sezonu pokazuje jak można w 100% wykorzystywać potencjał jaki posiadają. Boston nie wygrał ponieważ Theodore stanął im na drodze, konsekwencja Florydy pozwoliła im na tzw. wypunktowanie rywala, dziś na pewno nie są na straconej pozycji, jedno co obawiam się o ich fizyczność czy po wczorajszym ciężkim spotkaniu będą w stanie nadal ciężko pracować. Dziś w bramce Scott który nie ustępuje Theo i również spisuje się bardzo dobrze. Co do gospodarzy to są zagadką samą w sobie, ich forma jest nierówna, przegrywają spotkania które powinny być wygrane, Vanek stanął i Buffalo już nie wygrywa, Miller po kontuzji na razie też nie zachwyca, nie ma człowieka który by to poderwał i tchnął ducha. W takim wypadku Pantery dziś są na pewno w dobrej pozycji startowej, jednak zaznaczam, że może być już im dziś o wiele ciężej po wczorajszej grze z Bruins.

Otrzymane punkty reputacji: +5
Status
Zamknięty.
Do góry Bottom