>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

NHL - sezon 2011/2012

Status
Zamknięty.
odi 2,3K

odi

Forum VIP
Buffalo Sabres - Philadelphia Flyers -&gt; under 1,5 goals in 1T [1.93][Pinnacle] ⛔
Spodziewam się bardzo zaciętego meczu dziś w Buffalo. Obie drużyny dysponują mocnym atakiem co wydawać by się mogło negatywne dla takiego typowania, ale ale. Oba teamy mają też bramkarzy, którzy chcą coś udowodnić. Bryzgi wciąż obwinia się za wpuszczenie kilku bramek z Winnipeg (8:9), a Miller do tej pory ani razu nie błysnął co dla niego jest małą ujmą. Podejrzewam że spotkanie będzie toczyć się raczej pod dyktando Sabres, własny lód sprzyja a Flyers mają drobne kłopoty z kontuzjami i to takimi nie bez znaczenia dla zdobywania punktów (Pronger, Briere, Betts - to tak z grubsza). Co prawda prym i tak wiodą u Lotników Jagr do spółki z Giroux, ale przeciwko zespołowi z tak dobrym PK (91.9%) mogą potrzebować wsparcia kolejnych linii ataku.

yem-uoniaki 4,1K

yem-uoniaki

Użytkownik
Detroit Red Wings - Calgary Flames
Over 5,5 2,05 Expekt ⛔ o jedną bramkę za mało
Hokej w Detroit jest rzeczą najważniejszą, kolejny słaby, zwłaszcza z przodu mecz nie może mieć miejsca, tym bardziej w JLA (przed meczem z Minnesotą też tak mówiono). Teraz bramki mogą się posypać, bo przeciwnik w podobnych nastrojach po ostatnich batach z Canucks. Co do potencjalnych strzelców bramek, to jest w czym wybierać (chociaż ostatnie mecze tego nie pokazują). Datsyuk na poziomie, Zetterberg miota strzałami po 7 razy w meczu, i z pewnością irytują go marne 4 pkt na 10 spotkań. Filpulla, Franzen też zrobią swoje. Płomyczki znowu średnio, a później będzie żal, że jakiegoś punkcika czy dwóch brakło do play-off. Drugiego tak słabego meczu jak z Canucks nie powinni zagrać, i o ile o win będzie bardzo ciężko, to 3 bramki jak najbardziej w ich zasięgu.
New York Islanders - Winnipeg Jets
Drużyna gospodarzy over 2,5 ⛔ propsy, propsy
1,70 Expekt

Mecz na udowodnienie, że nie samym Tavaresem klub żyje. Oprócz Kanadyjczyka niewielu graczy gra na wysokim poziomie, ogólnie, są bardzo bojaźliwi, oddają mało strzałów, liczą na szczęście (Grabner 9 spotkań, marne 13 strzałów, 3G i ani ćwierć asysty). Kto wie, jak wyglądałaby statystyka, gdy Grabner grał nieco odważniej. Ponadto wciąż bez bramek zawodnicy w których pokładano największe nadzieje - Okposo i weteran Rolston, tragiczny w chwili obecnej Comeau. Słabe wyniki tych dwóch ostatnich można w jakimś stopniu usprawiedliwić tym, że za centra mają jakiś kompletnie bezproduktywny kataklizm w postaci Josha Bailey. W hokeju gra cała drużyna, to rozumowanie musi sobie przyswoić 3 i 4 formacja gospodarzy. I powinno to mieć miejsce jeszcze w chwili, gdy sytuacja klubu nie jest aż taka zła.

Otrzymane punkty reputacji: +7
ph1964 518

ph1964

Użytkownik
Los Angeles - Edmonton
Typ: under 5,5
Kurs: 1,60
Buk: bet at home
Stawka: 4/10 ✅

Kings na jedenaście meczy zaliczyło dziewięć underów ze średnią 4,36 bramki na mecz.Na swoim lodowisku na pieć spotkań cztery zakończyły sie underami i średnio strzelali 2,2 i tracili 1,80 bramki na mecz.Edmonton także na jedenaście meczy zaliczyło dziewięć underów ze średnią 3,91 bramki na mecz. Na obcych lodowiskach komplet underów ( 3/3 ) ze średnią strzelonych 1,67 i straconych 1,67 bramek na mecz.W sezonie 2010/2011 na cztery mecze miedzy tymi drużynami padły trzy undery.

GL

Otrzymane punkty reputacji: +1
odi 2,3K

odi

Forum VIP
Minnesota Wild - Vancouver Canucks -&gt; Vancouver win (ML OT) [1.71]
Zastanawiałem się dziś czy grać na Detroit i ich przełamanie, czy na Minnesota i ich złamanie ... wybrałem opcję drugą. Powodów jest kilka, przede wszystkim przeciwnikiem Wild są dziś Canucks, którzy ostatnio na prawdę fajnie się prezentowali. Fajnie że u Orek w bramce stanie Schneider, gorzej czułbym się z Luongo w składzie. Dzikusy znów stawiają na Hardinga, jeszcze raz powtórze Yao nie idź tą drogą, ten młody trener stawia na Hardinga myśląc że udowodni tym swojego nosa, dwa razy mu się to udało ale zbliża się tego kres i dziś mogą ten kres przypieczętować Sedinowie i spółka. Przede wszystkim zwróciłbym uwagę na zwycięstwo VAN nad WAS, od tej pory znacznie lepiej grają ubiegłoroczni finaliści, wyraźnie dodało im to pewności siebie.
Phoenix Coyotes - Nashville Predators -&gt; Nashville win (ML OT)[1.90] [Pinnacle]
Bardzo miły kurs na Nashville biorąc pod uwagę ich niezłe ostatnie dni, ale także występ LaBarbery w bramce Coyotes. Do tej pory u Kojotow gdyby nie Mike Smith można by było mieć sporę wątpliwości czy byłoby tak kolorowo. Owszem na własnym lodowisku zawsze Lisy pustyni są groźne, ale myślę że asygnowanie do bramki rezerwowego to też swojego rodzaju znak że zbliża się ich limit (3 zwycięstwa z rzędu). Predators widziałem przeciwko Blackhawks - rozegrali bardzo dobre spotkanie, chociaż w defensywie mogliby dać większe wsparcie Rinne. A co do Pekki to dostał dziś nowy wielomilionowy kontrakt i będzie na pewno odpowiednio zmotywowany, udowodnić że jest się wartym takiego zaufania nie jest prosto ale wystarczy dobrze bronić w tym meczu żeby zrobić ku temu pierwszy krok.
Los Angeles Kings - Edmonton Oilers -&gt; Los Angeles win (ML OT) [1.62] [Pinnacle]
stawka = 20j
Trudno wytłumaczyć jak to się stało, że Edmonton przez pewien czas było najlepszym teamem na Zachodzie. Zespół z wielkim chaosem w defensywie, przebłyskami w ataku, ale tak szczerze niczym szczególnym wspiął się przez chwile na szczyt. Przez chwile to akurat dobre określenie, bo według mnie w listopadzie sporo opadną ich notowania. Tyłek Nafciarzom wielokrotnie ratował Nikołaj Chabibulin, najlepszy póki co bramkarz w lidze (zdziwkox2?). Dziś stawiam zdecydowanie na faworyta w postaci Kings, powinni przerwać oni zwycięski marsz EDM, mają ku temu wszelkie atuty. Ostatnio przytrafiły się Królom dwie porażki z niżej notwanymi rywalami (Colorado i Phoenix) i dziś powinni sobie to odbić. Podobają mi się zwłaszcza w ataku i sądzę że dziś dadzą popalić Rosjaninowi. Warto wspomnieć że i tak słaba defensywa Oilers będzie dziś bez Whitneya i zawieszonego aż na pięć spotkań Suttona.

J 7K

juanroman08

Forum VIP
Pierwsze mecze niebawem więc trzeba się streszczać.
Miałem parę dni rozbratu z NHL, jednak ostatnie spotkanie które miałem przyjemność oglądać to pojedynek Red Wings vs Sharks (2:4), jeden główny wniosek: totalna słabość ze strony Skrzydeł i jak dobrze widzę potwierdzili to w kolejnym spotkaniu z Wild, nie wiem co się dzieje z Detroit ale ta drużyna po udanym początku nagle straciła polot i na chwilę obecną wyglądają źle. Dziś rywal na pewno w zasięgu, co więcej po dość sromotnej porażce Flames mają kolejny ciężki teren przed sobą. Z racji tego że obie drużyny aktualnie słabo wyglądają w defensywie, zastosuje wariant nastawiony na ryzyko i zaproponuje Calgary over 2.5 Uzasadnienie dość proste, Calgary średnio zdobywa 2.3 gola na mecz, co więcej nie przytrafiły im się jeszcze dwa spotkania z rzędu gdzie by zdobywali jedną lub zero bramek, Detroit będzie bardzo chciało, Calgary może punktować, ogólnie mecz na over.
Z pozostałych spotkań myślę że Anaheim (+0,5) reg. time wydaje się być również ciekawym rozwiązaniem, na katastroficznie poczynających sobie Rangers w defensywie jak i we własnej hali. To czego dokonali w meczu z Sens przeszło ludzkie pojęcie, dlatego myślę że dziś Kaczki na pewno postawią ciężkie warunki i wynik w granicach dogrywki na pewno zaskoczeniem nie będzie. Calgary Flames over 2.5 (2.15 Expekt) ✅
Anaheim Ducks (+0,5) reg.time (1.67 Pinnacle) ✅

Otrzymane punkty reputacji: +4
grzeg232 1,1K

grzeg232

Użytkownik
Los Angeles Kings - Edmonton Oilers
Typ: under 5,5
Mecz najlepszych defensyw w lidze NHL. Gospodarze za sprawą J. Quicka (9GP, 6-1-2, GAA 1,52, 94,7% obronionych strzałów) i J. Berniera (2GP, 0-2-0, GAA 3,56, 85,6% obronionych strzałów) stracili tylko 22 gole w 11 spotkaniach. Goście stracili tylko 18 goli (11 spotkań), a w bramce rządzą N. Khabibulin (7GP, 5-0-2, GAA 1,12, 96% obronionych strzałów) oraz D. Dubnyk (4GP, 2-2-0, GAA 1,98, 93,8% obronionych strzałów). W 11 meczach tego sezonu oba zespoły notowały po 9 underowych wyników, a w ostatnich 3 sezonach w meczach między Oilers i Kings zanotowano 3 undery, w każdym sezonie po 1 overowym wyniku na 4 gry. Zespołu Oilers w ogóle się nie bierze się pod uwagę w tym sezonie do gry w playoff, a to w tej chwili najlepszy zespół w Northwest Division, mające w tej chwili serię 5 wygranych. Goście zaczynają serię wyjazdową i chcą ją zapoczątkować dobrym meczem. Oilers zagrają bez: Cama Barkera, Ryana Whitney, Alesa Hemskyego i Darcy Hordichuka. Gospodarze bez Gagne i Frasera. Według mnie spotkanie nie powinno obfitowaćw gole. Linie obronne i Khabibulin z Quickiem powinni zadbać o underowy wynik.

yem-uoniaki 4,1K

yem-uoniaki

Użytkownik
Ottawa Senators - Montreal Canadiens
Drużyna gości over 2,5
1,75 Expekt
⛔
Senatorzy, pomimo kiepskiego startu, radzą sobie całkiem nieźle. Potrafią wygrywać - mają świetne trio Alfredsson, Spezza, Michalek. Jednak nawet przy usilnych staraniach nie ma większych szans na to, aby z tyłu zagrać równie dobrze jak z przodu. 50 bramek straconych to zdecydowanie najgorszy wynik ( nawet Jackets &#39;tylko&#39; 42 stracone). Canadiens natomiast powolutku nabierają tempa - teraz muszą wykorzystać drzwi, które defensorzy Ottawy zawsze szeroko otwierają i wpakować te minimum - w tym przypadku 3 gole. A jak dotychczas zaledwie 3 razy udało się gospodarzom uniknąć straty więcej niż dwóch goli.
Dallas Stars - Colorado Avalanche
2,20 Expekt ⛔ Benn załatwił to dopiero w dogrywce

Faworytem buków gospodarze, moim również Dallas (Wyspiarze też byli wczoraj moimi faworytami -.-) . Mecz z Avs pokaże, czy goście w dalszym ciągu są zdolni wygrywać tylko na wyjazdach. Całkiem realne, że ta dziwna passa dobrych spotkań na wyjeździe zostanie na jakiś czas przerwana (chociaż już ostatnio Flames raczej spokojnie poskromili u siebie Avs). Stars przystępują do meczu w niezłych nastrojach po stuknięciu u siebie Devils, po całkiem przyzwoitym meczu. W zwycięstwie w regulaminowym czasie duży udział może mieć Lehtonen, ze świetnym 94,7% w bramce. Chociaż on sam w niemal każdej wypowiedzi podkreśla, że &#39;tylko&#39; dobrze się ustawia, to tak na prawdę zdaje sobie sprawę, że dawno nie był w tak dobrej dyspozycji. Tak więc bramkarz na poziomie, z przodu też ciekawie - świetny Benn (kto jeszcze nie widział jego bramki vs Jackets, to polecam), Eriksson również prawie pkt na mecz, Morrow jeszcze nie wskoczył na odpowiedni bieg, ale to kwestia czasu. Jak to w NHL, nikt punktów za darmo nie odda, dlatego też po walce lepsi powinni okazać się gospodarze, ale na tym poziomie nie wypada mówić o całkowicie pewnych wydarzeniach, bo można się przejechać.

stardog 250

stardog

Użytkownik
Dziś interesują mnie dwa mecze - wypoczęty Montreal (który w końcu odbił się od dna pokonując Philadelphie i 2 razy z rzędu odwiecznego rywala z Bostonu) i Vancouver. Niestety kurs na zwycięstwo Canadiens spadł z 2,1 (sprawdzałem koło 13) do 1,87. jeśli popołudniowe kupony zakończą się pozytywnie, a kurs skoczy do 1,9 (a pewnie tak będzie, bo na Pinnaclu kursy wahają się dość często) to skuszę się na MTL ML. Vancouver gra w kratkę, ale sądzę, że są w stanie powetować sobie dzisiaj wczorajsze niepowodzenia a przy okazji zrewanżować się STL za domową przegraną. VAN ML do rozważenia.

odi 2,3K

odi

Forum VIP
Carolina Hurricanes - Washington Capitals -&gt; Washington win (ML REG) [1.76][Pinnacle] ✅
To co ostatnio kojarzy się z Waszyngtonem to przede wszystkim zamieszanie i uwypuklający się konflikt na linii trener - Owieczkin. Moim zdaniem oczywiście jest to sprawa grubo rozdmuchana przez media, to że Owca nie wszedł na dogrywkę z decyzji szkoleniowca nie jest jakaś super mega ujmą. Myślę nawet że zmotywuje to Rosjanina do pokazywania więcej, bo że więcej może to wszyscy wiemy. Póki co jednak Alex chyba chce zagrać kolejny słabszy sezon, ale taki ruch ze strony Bruce&#39;a może go otrzeźwić i myślę że o to w tym wszystkim chodziło. Dzisiejszy przeciwnik czyli Huragany, mogliby być niezłym średniakiem niestety jednak nie dokonają tego bez lidera Erica Staala. A Staal jak spał tak śpi, jeśli siła ofensywna ma opierać się na nastoletnim Skinnerze to sukcesów tu raczej nie będzie (kontuzjowany jest Jokinen).
Dallas Stars - Colorado Avalanche -&gt; over 5,5 goals [2.23][Pinnacle] ✅
Złudne są statystyki. Dallas według nich jest jedną z czołowych obron ligi, a ja z uporem maniaka będę powtarzać że są w tym elemencie wręcz fatalni. Po prostu do tej pory nie znaleźli odpowiedniego &quot;kozaka&quot; który by odpowiednio zdemotywował Kari Lehtonena. Dziś może być ten dzień jak to mówią. Colorado świetnie prezentuje się na wyjazdach, w każdym meczu na lodowisku rywali zdobywają gole ich średnia w takiej konfiguracji to aż cztery bramki na mecz (!). Ogromną zaletą Lawin są gry w przewadze, dziś sądzę że to spotkanie może być arcyciekawe i bogate w gole, jeśli znów Lehtonen nie pofarci (lub nie zagra wspaniale).

Otrzymane punkty reputacji: +11
J 7K

juanroman08

Forum VIP
Moja uwaga dziś skupia się na Sabres którzy podejmą Flames. Buffalo obecnie trochę obniżyło loty i dzisiejszy mecz powinien być dobrą okazją by pokazać się znowu z lepszej strony. Dwie porażki na własnym lodzie z rzędu a także słabsza dyspozycja Millera to właściwie główne problemy Sabres, dziś w bramce Enroth który w tym sezonie jak na razie spisuje się bardzo dobrze, a co ważniejsze dwa spotkania, w których Enroth wyjeżdżał jako no 1, Buffalo wygrywało. Rywal na pewno podniesiony na duchu po &quot;ładnym&quot; zwycięstwie w Detroit. Ładnym używam tu bardziej ironicznie ponieważ Red Wings to totalne dno od kilkunastu dni i to wczorajsze jeszcze dobitniej to potwierdziło, najważniejsza zmiana w drużynie z Calgary to na pewno fakt że dziś w bramce Karlsson, także pod tym względem goście z pewnością dużo tracą. Stwarza to dość dobrą okazje dla Buffalo by zdobyć w końcu więcej niż 2 bramki, oczywiście liczę tu na Vanka, który praktycznie w każdym spotkaniu dokłada kolejne punkty do kanadyjskiej. Ogółem wydaje mi się że będziemy świadkami dość otwartego spotkania i decydujący głos zabiorą bramkarze.
Moje propozcyje:
over 5.5 (2.05 Pinnacle) ⛔
Buffalo Sabres over 2.5 (1.65 Expekt) ⛔

J 7K

juanroman08

Forum VIP
Jeszcze nie opadły we mnie emocje po wczorajszym spotkaniu Sabres i mojej nadziei na ich over 2.5 W skrócie można to podsumować tak: Karlsson bronił, Pominville mógł strzelić hattricka a do szczęścia zabrakło mi 0.01 sekundy ponieważ krążek do empty net wpadł 0.00 Działo się naprawdę ładnie tej nocy.
Dziś kolejna noc z Buffalo i nadal będę upierał się przy opcji overowej na mecz, gdyby nie wczorajsze popisy Karlssona i Enrotha wynik byłby sprawą otwartą oczywiście to bramkarz Płomieni stawał na głowie, ale tak czy siak przy odrobinie szczęścia Calgary nie musiało przegrać chociaż byli zdecydowanie słabsi. Dziś spotkanie w Ottawie i na przeciwko ofensywy Szabel stanie Anderson który niekoniecznie dobrze radzi sobie w spotkaniach z Buf. (2-2-0 ; 3.62 GAA.) Z drugiej strony zobaczymy Millera dla którego ostatnie spotkania nie były udane, a zwłaszcza środowa potyczka z Flyers gdy po 6 minutach pierwszej tercji został odesłany do boksu. Dlatego też widzę wielką szansę dla obu ofensyw, oto że strzałów nie zabraknie raczej nie trzeba się martwić, jedyny mankament to skuteczność i mam nadzieje że dziś będzie ciut lepsza niż wczoraj. Inna sprawa że Sens po wczorajszej porażce z Habbs na pewno będą chcieli się pokazać z dużo lepszej strony i tym samym Spezza i spółka spróbują zakończyć passę dwóch porażek z rzędu.
Propozycja:
over 5.5 (2.09 Pinnacle) Ottawa vs Buffalo ⛔

Inne spotkanie które wydaje się być dobre do obstawienia to potyczka Lotników z Blue Jackets. Zacznę od tego co dzieje się w CBJ, a dzieje się naprawdę źle ich ostatni mecz z Toronto to wielka przykrość dla fanów Kurtek, jak i samych graczy a zwłaszcza dla Mason&#39;a który dostał wyraźne znaki od swoich fanów że mają go dość i jego słabej dyspozycji. Mimo to Mason dziś w bramce, idąc dalej zabraknie ważnego ogniwa defensywnego czyli Wisniewskiego, który ma grypę. Odnosząc się do samej gry to nie sposób zauważyć dużej ilości kar, które głównie biorą się z bezradności i wielkiej irytacji. Kurtki jak na razie dla mnie są chyba najgorszą ekipą w obecnym sezonie a ich styl gry nie jest w stanie zaprzeczyć moim słowom. Inaczej sprawa się ma w Philadelphi która gra przyjemnie dla oka, ciekawy ofensywny styl, którego twórcami są niewątpliwie Jagr i Giroux. Duet który jest w stanie rozmontować każdą defensywę, trochę brakuje mi tu wsparcia od innych graczy, ale nie zapominajmy że Flyers aktualnie zostali odmłodzeni i trzeba jeszcze trochę czasu by to dobrze funkcjonowało. Trochę suchych statów według których Flyers jeszcze nie przegrali na własnym lodzie z CBJ, poza tym dziś w bramce Bryzgi, który już słabsze dni ma raczej za sobą co udowodnił w Buffalo. Może nie liczę na łatwe, jednak pewne i spokojne zwycięstwo Lotników.
Propozycje:
Philadelphia Flyers [1.90 (60&#39;) Doxxbet] lub [1.56 ML Pinnacle] ✅

yem-uoniaki 4,1K

yem-uoniaki

Użytkownik
New York Islanders - Washington Capitals
Alex Ovechkin strzeli gola w meczu
2,40 betsson ✅
O sporym pechu może mówić Ovi, biorąc pod uwagę poprzedni, dobry w jego wykonaniu mecz. Ward przy jego strzałach zachował się świetnie. Nie udało się strzelić, za to 2 asysty, druga z nich po bardzo ładnej kontrze i spokojnym dograniu do Backstroma. Alex ma również dobrą statystykę vs Isles - 26 pkt (15G 11A) w 22 spotkaniach, stąd też szansa na gola.
Detroit Red Wings - Anaheim Ducks
Henrik Zetterberg strzeli gola w meczu
3,20 betsson
✅
Typ oparty na przeczuciu. Jeśli Wings mają zamiar zrobić coś w kierunku wyjścia z kryzysu, to należy strzelić kilka bramek (tak tak, w meczu z Wild i Flames też miało być wspaniale). A jeśli drużyna ma strzelać, to można śmiało powiedzieć, że Szwed jest głównym kandydatem do gola.

Otrzymane punkty reputacji: +17
yem-uoniaki 4,1K

yem-uoniaki

Użytkownik
Chicago Blackhawks - Vancouver Canucks
Jonathan Toews strzeli gola w meczu
3,50 Unibet
⛔
Chicago przegrało z Lightning po niezłym meczu, i gdyby nie Stamkos-show, to zwycięstwo byłoby całkiem realne. O ile są w NHL-u drużyny, mające w składzie gracza, który prawie zawsze strzela (WSH-Ovi TPB-Stamkos OTT-Spezza) i można tak wymienić jeszcze kilka drużyn, to u Hawks nie ma kogoś, kto strzela na zawołanie. Jedno można powiedzieć - jest to ktoś z czwórki Sharp, Kane, Hossa, Toews. Ja decyduję się na ostatniego z nich, najmłodszego kapitana w NHL. Każdy z wyżej wymienionych ma spore szanse. Pierwsi trzej grają ze sobą w jednej formacji, tylko Toews (zazwyczaj) w drugiej. Kiedy nie ma się konkretnych argumentów, trzeba iść za przeczuciem, dlatego też kieruję swój typ w stronę Jonathana, który jeszcze podczas ubiegłych play-off był bardzo ważnym ogniwem, dzięki któremu udało się doprowadzić do remisu w serii ze stanu 3-0, do 3-3 (jak wiadomo, ostatecznie to Canucks wygrali decydujące starcie).

Otrzymane punkty reputacji: +1
odi 2,3K

odi

Forum VIP
New York Rangers - Winnipeg Jets -&gt; Rangers win (60&#39;)] [1.95][Betsafe] ✅
To prawdopodobnie bardzo dobry moment do gry na Strażników. Po wyjazdowych wojażach, złej passie karta odwróciła się i Rangers nabrali dużej pewności siebie w Medison Square Garden. Ostatnie trzy zwycięstwa może nie były szałowym popisem, ale po solidnej grze nowojorczycy zgarniali komplet punktów nie męcząc się z tym zbytnio. Jets natomiast zmęczeni być mogą bo już od dwóch tygodni podróżują po Ameryce, ten trip nie wyszedł im wcale źle i dziś zakończenie go w New York nie będzie miało już jakiegoś multi ważnego znaczenia ... Ważną informacją są problemy z ręką Nika Antropowa. Ten napastnik to razem z Burmistrowem najlepszy &quot;F&quot; odrzutowców więc jego brak odbije się przy grze w power play i ataku pozycyjnym. W bramce gospodarzy Martin Biron - dla mnie w tej chwili spokojniejszy wybór niż Henka Lundqvist.

J 7K

juanroman08

Forum VIP
Również dodam parę słów od siebie na temat dzisiejszego spotkania Rangers z Jets. Może i NYR jest aktualnie na fali wznoszącej bo 3 zwycięstwa z nie byle jakimi rywalami robią wrażenie, jednak mimo wszystko i tak oczekiwałbym od nich więcej, przede wszystkim w obronie. Lundqvist jak widać z formą póki co nie trafił zobaczymy co zaprezentuje Biron, który już raz dość skutecznie powstrzymał Jetsów. W mojej ocenie dzisiejsze spotkanie będzie miało już zdecydowanie inne oblicze, jak napisał Odisio Winni kończą dziś podróż która niespodziewanie przyniosła im aż 7 punktów. Wydaje mi się że dziś na zakończenie tej podróży bardzo mocno się postarają oto by wrócić do domu w jeszcze lepszym nastroju, na pewno stać ich na otwartą grę z takim rywalem jak Strażnicy, a co za tym im zdobywanie bramek. Sądzę że over 2.5 na Jets nie jest tu niemożliwy, oczywiście informacje na temat Antropova mogą niepokoić bo wczoraj miał grać jednak nie wystąpił, dziś z tego co wiem jest to game-time decision także nie można napisać że na pewno nie zagra. Poza tym Winnipeg posiada całkiem ciekawą ofensywę w której bardzo dobrze odnajdują się Kane czy Ladd, więcej oczekiwałbym od Dustina Byfuglien&#39;a jednak odkąd został przerobiony na defensora jego staty zwłaszcza bramkowe poleciały lekko w dół. Rangers są na topie, są ciężkim rywalem i faworytem, ale w takich meczach bywa że gra się najlepiej odnosząc się do drużyny Jets :razz:
Winnipeg Jets over 2.5 (2.10 Expekt) ⛔

patryk23 47

patryk23

Użytkownik
NHL Sezon 2011/12
Spotkanie: Boston Bruins - New York Islanders
Dyscyplina:Hokej NHL godz : 1.00
Typ: 1
Kurs: 1,8
Bukmacher: Bet365
Analiza:
Dzisiaj o 01.00 w nocy czasu polskiego odbędą się dwa spotkania NHL. Z tych dwóch meczy wybrałem spotkanie Boston Bruins - New York Islanders. Gospodarze z Bostonu co złapali dobrą formę od dwóch spotkań będą podejmować u siebie druzynę z NY która jeszcze w tym sezonie nie wygrała żadnego spotkania na wyjeździe i nie prezentuje dobrej formy swoją grą. Moim typem jest wygrana gospodarzy ponieważ tak jak mówię złapali ostatnio rytm meczowy co pokazują ich wyniki wygrana 7:0 z Toronto Maple Leafs i wygrana 5:3 z Ottawa Senators. Goście natomiast wygrali ostatnie spotkanie u siebie 5:3 z Washington Capitals co w 70% pomogło im wystąpienie na swoim terytorium i przy swojej publice.

yem-uoniaki 4,1K

yem-uoniaki

Użytkownik
Boston Bruins - New York Islanders
Która drużyna wygra 1 tercję ?
Gospodarze 2,40 Expekt
✅
Islanders mimo wygranej z Capitals nie zachwycają, a zwycięstwo ze Stołecznymi ułatwił Vokoun, który zagrał słaby mecz (bez dwóch zdań dwie bramki na jego konto). Bruins nakręcają się z każdym spotkaniem, mimo słabych wyników to wciąż mistrzowska drużyna mająca w swoich szeregach świetnych graczy. Może nie liczę tutaj na popis takiego formatu jak z Toronto, ale na spokojny win i objęcie prowadzenia już w pierwszej tercji.
San Jose Sharks - Los Angeles Kings
Remis 3,90 Expekt ⛔
W tym meczu zaryzykuję remis. Spotkanie i tak potoczy się swoim rytmem, stąd też mizerne uzasadnienie - Sharks mocniej w ofensywie, gorzej z tyłu, słabe PK, duet Greiss-Niemi też nie należy do wspaniałych. Kings potencjał ofensywny mają równie dobry, ale jak dotychczas strzelili mniej goli od SJS. Za to z tyłu raczej spokojnie, PK na dobrym poziomie i bardzo pewny Quick w bramce. Los Angeles z pewnością zmotywowane po ostatnich bęckach w HP Pavilion.

Otrzymane punkty reputacji: +3
T 98

tomisdz

Użytkownik
Spotkanie: Boston Bruins - New York Islanders
Dyscyplina::hokej: NHL godz : 1.00
Typ: Over 5,0
Kurs: 1.62
Bukmacher: Betsson ✅

Dzisiaj w nocy odbędą się dwa spotkania ligi NHL. Wybrałem spotkanie dwóch ekip z konferencji wschodniej Boston Bruins - New York Islanders
Typ opieram na statystykach i biężacej formie obu ekip.

Tak wiec na początek ,,niedźwiadki&#39;&#39; zajmują 14 pozycje w dotychczasowych spotkaniach mają taki bilans:
Ogółem spotkań:
12spotkań
Zw. 4x - 33.3%
Remis 1x - 8.3%
Porażka 7x - 58.3%
10pkt
Br.zdobyte 34 Avg. 2.83
Br. stracone 28 Avg. 2.33
Under 5.5 7/12 - 58.3%
Over 5.5 5/12 - 41.7%
Home:
8 (3-0-5) 20:19
6pkt
Under 5.5 5x
Over 5.5 3x
Away:
4 (1-1-2) 14:9
4pkt

Under 5.5 2x
Over 5.5 2x

Ostatnie 5 spotkań:
Toronto Maple Leafs - Boston Bruins 0-7
Boston Bruins - Ottawa Senators 5-3
Montreal Canadines - Boston Bruins 4-2
Boston Bruins - Montreal Canadines 1-2
Boston Bruins - San Jose Sharks 2-4

Czas teraz na ,,wyspiarzy&#39;&#39; którzy zajmują miejsce 15 których bilans spotkań prezentuje się nastepująco:

Ogółem spotkań:
Zw. 4x - 36.4%
Remis 2x - 18.2%
Porażka 5x - 45.5%
10pkt
Br. zdobyte 23 Avg. 2.09
Br. stracone 29 - Avg. 2.64
Under 5.5 7/11 - 63.6%
Over 5.5 4/11 - 36.4%
Home:
8 (4-1-3) 18:18 9pkt
Under 5.5 5x
Over 5.5 3x
Away:
3 (0-1-2) 5:11 1pkt
Under 5.5 2x
Over 5.5 1x

Ostanie 5 spotkań
NYI - Washingotn 5-3
NYI - Winnipeg 0-3
NYI - San Jose Sharks 2-3 po dog,
Pittsburgh - NYI 3-2 pen
NYI - Pittsburgh 0-3

Mecze bezpośrednie:
2011-10-02 NYI - Boston 2-3
2011-09-24 Boston - NYI 6-3
2011-04-07 Boston NYI 3-2
2011-03-12 NYI - Boston 4-2
2011-02-18 NYI - Boston 3-6
Tak więc w meczach bezpośrednich wyniki padały bliżej over 5,5 ostatnie 3 spotkania wygral Boston.
Ekipa ,,niedźwiadków&#39;&#39; jest na gazie ostanie 2 spotkania wygrane ostanie 3 mecze to 3x over Boston dużo strzela jak i równiez traci.
Czyżby 3 wygrana z rzędu? Myśle ze jest to możliwe ale do formy zeszłorocznej wiele brakuje Bostonowi.
NYI na wyjazdach prezentuje sie tragicznie czy jest to mecz ich na przełamanie złej passy? Myśle ze nie tym razem.
Dobrze też wygląda Boston ML ale jednak zagram over 5,0
Proszę nie sugerować sie typem każdy gra jak uważa.

J 7K

juanroman08

Forum VIP
Liga NHL ma swoje lepsze i gorsze strony, jednak niektórych drużyn nie sposób jest zrozumieć. No bo jak wytłumaczyć to co dzieje się obecnie z Los Angeles Kings :?: Skład bardzo dobry i wyrównany, żadnych problemów wewnątrz drużyny, ani też na zewnątrz, a jednak Królowie grają bardzo przeciętnie. Można by powiedzieć że aż im nie przystoi. Główne powody ostatnich porażek to wielka niemoc strzelecka, a także słaba defensywa która regularnie daje sobie zaaplikować 3 bramki... Dziś Kings będą gościć w San Jose, gdzie na pewno czeka ich bardzo trudne spotkanie, jednak w moim odczuciu jest to najodpowiedniejszy moment by się przełamać, potencjałem obie ekipy zbliżone do siebie, nawet nie wiem czy w LA nie ma więcej gwiazdeczek, ale to i tak o niczym nie świadczy skoro Mike Richards po 13 rozegranych grach ma zaledwie 2 zdobyte bramki, Gagne 4, Williams 3, jedynym w miarę trzymającym poziom jest Kopitar który ma na swoim koncie siedem trafień... Statystyki są mocno dysproporcjonalne do potencjału jaki Kings mają. Najjaśniejszą postacią z pośród całego grona wydaje się być Quick który odnotował już w tym sezonie 3 SHO z rzędu, jednak gdy Quick już nie może pomóc okazuje się że Kings są bezradni. Względem dzisiejszej potyczki typ na Kings jest typowo na przełamanie, co więcej Królom dość dobrze gra się z Sharks i nigdy raczej na tym źle nie wychodzili w ostatecznym bilansie, co na pewno jest ważnym aspektem przed tym spotkaniem.
Moje propozycje:
LA Kings ML (2.22 Pinnacle)
LA Kings over 2.5 (2.00 Expekt)

patryk23 47

patryk23

Użytkownik
Spotkanie ???? etroit Red Wings - Colorado Avalanche
Dyscyplina:Hokej NHL godz : 1.30
Typ: 1
Kurs: 1,9
Bukmacher: Bet365
Analiza:
Na dzisiejszy dzień cięzko mi wybrać spotkanie które moze przynieść jaki kolwiek zysk. Ale z pośród meczy NHL wybrałem mecz między Detroit Red Wings - Colorado Avalanche. Moim typem jest wygrana gospodarzy ponieważ przerwali oni swoją passę 4 meczy bez zwycięstwa choć z nizej notowaną drużyną ale jestem tej myśli że właśnie nadszedł ten moment na przebudzenie i wykorzystać mecz z Colorado na zwycięstwo ponieważ goście złapali zły tryb gry i maja za sobą 3 mecze kończące się wynikiem niestety negatywnym. twierdzę zatem że Colorado jeszcze się nie przebudzi z tej złej passy i gospodarze z Detroit to wykorzystają .

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom