>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<
  • Przypomnienie i prośba o zapoznanie oraz stosowanie się do wymienionych wytycznych odnośnie rozliczania swoich typów na forum!
    TUTAJ!

• Nowy projekt na forum!
    Podziel się swoim kuponem!

• Zaobserwuj nasze profile na Insta, X oraz FB i zgarnij gwarantowaną nagrodę!
    SOCIAL MEDIA!

• Zapraszamy do dołączenia do naszej grupy na Facebooku
    👉 TUTAJ 👈

NHL - sezon 2011/2012

Status
Zamknięty.
J 7K

juanroman08

Forum VIP
Pomimo tylko trzech spotkań, dużo pomysłów na dziś :razz: Zaczynając od pierwszego spotkania które zarazem wydaje mi się być najciekawsze, warto na chwilę zatrzymać się przy drużynie Flyers która dość nieoczekiwanie w dwóch ostatnich spotkaniach na własnym lodowisku doznała dwóch wysokich porażek. Na pewno nie dziwi mnie w tym wypadku decyzja o wystawieniu dziś Bobrovskiego, który w spotkaniu przeciwko Sens zaprezentował się z całkiem dobrej strony i to że jest w tym sezonie backupem na pewno będzie dla niego silnym bodźcem aby udowodnić swoją wartość. Co do oceny Bobra, to nie zgodzę się z Tobą Odi, że jest on najbardziej przecenionym goalie, ponieważ tak jak napisał Shen, cały regular season Bobrovsky bronił całkiem dobrze i był pewnym punktem Lotników, natomiast PO zweryfikowało już całą ekipę Flyers i na pewno nie można tu tylko winić młodego bramkarza. Co więcej w konfrontacji Gustavsson vs Bobrovsky wyżej cenię sobie tego drugiego i wydaje mi się że dzisiejsze spotkanie może to tylko dobitnie potwierdzić.
Oczywistym faworytem jest ekipa Flyers jednak spodziewam się trudnej przeprawy co nie znaczy że nie będzie bramek i dlatego też over 2.5 na ekipę Lotników jest jak najbardziej do gry, myślę że również warto zwrócić uwagę na zakłady na strzelca bramki i tu typ na Giroux nie powinien nikogo dziwić ;)
Co do spotkania Montreal vs Florida to byłbym ostrożny z tym huraoptymizmem co do ekipy Canadiens, ich gra od początku sezonu jest bardzo słaba, myślę że na ten moment mogą równać się z Blue Jackets pod względem dyspozycji, myślę że nie ma sensu szukać tu kozła ofiarnego ponieważ cała drużyna gra źle, najdziwniejsze jest jednak to że Habss po bardzo dobrym zeszłym sezonie nagle się zagubili a na dobrą sprawę nie stracili żadnych kluczowych graczy.
Inaczej sprawa się ma na Florydzie, gdzie doszło do mega rewolucji i oddanie Booth&#39;a który od początku sezonu zanotował jedynie 1 asystę nie jest dla mnie przynajmniej żadnym zadziwiającym ruchem. W obecnym składzie Pantery mogą sobie świetnie radzić bez Davida, oczywiście nie uniżam jego umiejętności itp. jednak jak widać mógł już po prostu nie pasować do układanki Tallon&#39;a. W obecnej dyspozycji obu ekip to spotkanie może wyglądać bardzo różnie, jednak ja pójdę w stronę ofensywnej gry i spróbuje over 5.5, na pewno pozytywnym argumentem jest fakt iż dziś wystąpi Budaj i Markstrom, dla Budaja będzie to pierwsze spotkanie w nowym sezonie, zaś dla młodego Szweda będzie to drugi występ.
Philadelphia Flyers over 2.5 (1.50 Expekt) ✅
Claude Giroux to score (2.70 Expekt) ⛔
Montreal vs Florida over 5.5 (2.30 Pinnacle) ⛔

Otrzymane punkty reputacji: +1
odi 2,3K

odi

Forum VIP
Bobrovski miał chyba jednak dobry zeszły sezon a dopiero w playoffach zapracował na role rezerwowego. Jak dla mnie Philadelphia Flyers dziś faworytami.Nie za bardzo ostatnio mam czas na NHL ale ten mecz od razu rzucił się w oczy.
Co do oceny Bobra, to nie zgodzę się z Tobą Odi, że jest on najbardziej przecenionym goalie, ponieważ tak jak napisał Shen, cały regular season Bobrovsky bronił całkiem dobrze i był pewnym punktem Lotników, natomiast PO zweryfikowało już całą ekipę Flyers i na pewno nie można tu tylko winić młodego bramkarza.
Chłopak przez pół sezonu bronił dosyć dobrze, ale od początku nie rozumiałem jego fenomenu bo owszem obrony miał ładne ale goli wpuszczał dużo ... trwało to mniej więcej do stycznia-lutego. Ani razu nie zanotował shutoutu ! Mnie więcej po meczu gwiazd już miejsce startera stracił, w Flyers powstał problem z bramkarzami (no może nie powstał bo trwa już dużo dłużej) bo Boucher też wybitny nie jest.
Nie mówię, że gość jest słaby ale mówienie o jego występie jak o atucie Philly, gdy w obrębie mają jeszcze Bryzgiego to kpina i &quot;hucpa&quot; (zapachniało polityką hłe hłe)
Pamiętacie 08/09 ? Debiutancki sezon Steve&#39;a Masona ... nie dość, że rozegrał więcej spotkań niż Bober, zanotował 10 shutout&#39;ów, a grał przecież w Blue Jackets gdzie obrona nie jest namiętnie pielęgnowaną formacją. Pod jego adresem peanów wielkich nie było, zresztą zweryfikował go jak wielu innych drugi rok.

botshek 360

botshek

Użytkownik

Philadelphia Flyers - Toronto Maple Leafs
typ: over 5,5 OT included
kurs: 1,74
Pinnacle

Trzymając się mojej żelaznej zasady, że nie stawiam na zwycięzce meczu gdy w TOR gra Gustavsonn, pokuszę się dziś na wytypowanie rezultatu bramkowego spotkania wieczoru. Po pierwsze obie bramki obsadzone przez mocno przeciętnych goalie, a w przypadku Monstera to lepiej, żeby zostawił samą maskę w bramce niż miał sam grać, już z Montrealem pokazał jakie szczury potrafi wpuszczać. Teraz tak obie drużyny to ofensywny POWER, TOR to obecnie 4 drużyna pod względem średniej zdobytych bramek na mecz na wyjazdach (3,5), PHI to czwarta drużyna ligi pod względem średniej ilości bramek na mecz (3,3), dodajmy to tego bardzo słabą postawę PHI w obronie w meczach domowych (średnia 4 brami stracone na mecz) i tragiczna postawę TOR w obronie na wyjazdach (w zasadzie to wyłącznie zasługa Gustavssona 5 bramek na mecz !!!) Taka mieszanka + znakomita forma linii ataku Leafs i bardzo dobra linii Flyers daje nam bardzo duże prawdopodobieństwo over 5,5.​

Otrzymane punkty reputacji: +4
pietaszek89 1,6K

pietaszek89

Użytkownik
Philadelphia Flyers over 2.5 (1.50 Expekt)
Claude Giroux to score (2.70 Expekt)
Montreal vs Florida over 5.5 (2.30 Pinnacle)
[/font]
Juan na Giroux jeszcze lepszy kurs jest w Doxxbecie @2.90. Ogólnie typki jak najbardziej &quot;oł rajt&quot;. Moim zdaniem dzisiaj zarówno w Filadelfii jak i w Montrealu powinno być sporo bramek, kursy bardzo przystępne, więc warto spróbować. Z Montrealu w Expekcie jest Cammalleri po fajnym kursie 3.20. Po kontuzji od razu bramka, kto tam ma strzelać jak nie on? Ogólnie dubel z Giroux bardzo sympatyczny. Szkoda tylko, że nie ma Mike&#39;a w Doxxbecie.

Otrzymane punkty reputacji: +7
stardog 250

stardog

Użytkownik
Ja się wstrzymam z typowaniem dzisiejszych gier. Phila na pierwszy rzut oka wygląda fajnie - tym bardziej, że w bramce Toronto stanie Gustavsson. Jednak wszystko zależy od tego jak Lotnicy zagrają w obronie. Ile to już razy fundowali nam mecze pełne przestojów, szarpane lub kompletnie zawalone w defensywie. Potencjał ogromny, właśnie nieregularność w obronie sprawia, że nie jestem przekonany na tyle żeby postawić Phi 60&#39;

S 31

samurai

Użytkownik
TAMPA BAY LIGHTNING (3-3-2) @ BUFFALO SABRES (5-2-0) NHL 01:30 GMT+01:00
Typ: Buffalo Sabres over 2,5 goals REG ✅
Kurs: 1,60 at Expekt
Mecz rewanżowy dla Buffalo, które tym razem stanie w roli gospodarza. Osobiście uważam drużynę Szabli za nieco lepszą jeśli chodzi o całokształt, ale miesza w głowie ostatni wynik, sprzed zaledwie trzech dni, gdzie to właśnie Sabres uległy Tampie aż 0-3. Niespecjalnie zera bramek dla Buffalo ktokolwiek się spodziewał. Tampa wprawdzie nie ma problemów w ofensywie, ale z tyłu już jest trochę gorzej. W sezon weszli dość niefortunnie tracąc multum bramek, ale już przy spotkaniu z NY coś ruszyło. W tym spotkaniu liczyłbym raczej na otwartą grę i sporą ilość bramek, gdzie żaden z zespół nie zostanie bez odpowiedzi. Buffalo powinno zmyć piętno porażki i odgryźć się Tampie strzelając te kilka bramek, tym bardziej że grają na własnym lodzie.

ANAHEIM DUCKS (4-3-0) @ CHICAGO BLACKHAWKS (4-1-2)
NHL 02:30 GMT+01:00

Typ: Chicago over 2,5 goals REG ⛔
Kurs: 1,65 at Expekt
W roli faworytów stają Hawks i choć Kaczory radzą sobie nie najgorzej, jakoś niespecjalnie mnie przekonują, przynajmniej jeśli chodzi o to spotkanie. Zdecydowanie podpisuję się pod Chicago jakoby mieli wygrać to spotkanie, a już przynajmniej przełamać próg 2,5 bramki. Sporo interesujących spotkań na tą nockę, ale jakoś te dwa najbardziej przyciągnęły. Wypatruję Waszych opinii.

Otrzymane punkty reputacji: +2
yem-uoniaki 4,1K

yem-uoniaki

Użytkownik
Columbus Blue Jackets - Detroit Red Wings
Rick Nash - Ile punktów (goli + asyst) zdobędzie w meczu?
2 lub więcej 4,10 Unibet

⛔ przynajmniej sprawdził się typ na Jackets, świetny mecz Umbergera.
Jackets przegrywają kolejną bitwę o punkty, tym razem z Ottawą, w najbardziej frajerski z możliwych sposobów. Sam Nash przyznał, że zagrali bardzo dobre 59 minut. No właśnie, 59, a na pełnych obrotach gra się przez równe 60 minut (jeśli nie będzie miała miejsca dogrywka czy karne). Red Wings po bardzo dobrej serii spotkań, w świetnych nastrojach ruszali na podbój stolicy. Oczywiście, niektórzy mówili, że o jakiekolwiek punkty będzie ciężko, ale w podświadomości byli przekonani, że zostaną pierwszą drużyną, która ogra Stołecznych. Rzeczywistość okazała się jednak brutalna, i zamiast spotkania kolejki mieliśmy grę do jednej bramki. Rzecz jasna, wszyscy zachwycają się grą WSH, ale tak wysokiej porażki nic nie usprawiedliwia. Gra się nie kleiła, Vokoun z łatwością wyłapywał krążki, podobać się mógł jedynie początek spotkania, gdzie widać było próby zdobycia szybkiego gola. Jackets mogą pokusić się o strzelenie kilku bramek, gdyż jak się okazuje, wcale nie jest to trudne, zwłaszcza gdy w bramce Conclin, który nie pomagał drużynie w ostatnim meczu, szczególnie przy pierwszej bramce Perraulta. Mecz zakończył z wybitnym wynikiem 72% obronionych strzałów. Natomiast gospodarze wciąż szukają pierwszego meczu zagranego dobrze przez całe 60 minut (nie 59). PP funkcjonuje w miarę poprawnie, z gry też coś wpadnie (Conclin w bramce, własna hala). A jak niegdyś pisałem, Nash strzela, broni, bombarduje w PP, zatem 2 pkt w meczu są jak najbardziej osiągalne. Aaa, byłbym zapomniał, PK Wings to marne 73,68%.

odi 2,3K

odi

Forum VIP
Buffalo Sabres - Tampa Bay Lightning -&gt; Tampa Bay win (ML REG)[2.35][Pinnacle] ✅
Rewanż za pojedynek sprzed kilku dni, gdy Lightning ku małemu zdziwieniu rzeszy kibiców wygrali 3:0. Zwłaszcza fakt, że Sabres nie zdobyło bramki był głośno omawianym zagadnieniem. Do tej pory Vanek, Leino i spółka byli postrachem, ale jak to bywa w hokeju na tym meczu się coś zacięto. Nie gloryfikowałbym od razu Garona, chociaż rozegrał dobry mecz (na pewno lepszy niż vis a vis Miller). Błyskawice po prostu fajnie ruszały się w obronie i widać że powoli następuje tam stabilizacja, w obsadzie bramki chyba na dobre zrezygnowano ze staruszka Rolosona i to będzie dobry ruch bo co za &quot;długo&quot; to też nie dobrze. Ofensywa hula, tutaj na równi i BUF i TBL, ekipy na pewno o podobnych możliwościach, ale jednak doświadczenie ostatniego sezonu przemawia za gośćmi.

ph1964 518

ph1964

Użytkownik
Los Angeles - New Jersey
Typ: under 5,5
Kurs: 1,60
Buk: Interwetten
Stawka: 3/10

Kolejny typ oparty głównie na statystykach.Kings na siedem meczy zaliczyli sześć underów strzelając 2,43 i tracąc 1,43 bramki na mecz.Na swoim lodowisku rozegrali cztery mecze i trzy zakończyły sie underem strzelając średnio 2,75 oraz tracąc 1,5 bramki na mecz.Devils na sześć meczy zaliczyli cztery undery strzelając średnio 2,17 i tracąc 2,67 bramki na mecz .Na wyjazdach Devils zaliczyli komplet underów ( 2/2 ) strzelając średnio 2,0 i tracąc 3,0 bramki na mecz.Na bramce Kings zagra Jonathan Bernier ( GAA 4,14 oraz SVS% ,846 )natomiast w bramce Devils Johan Hedberg ( GAA 2,24 oraz SVS% .923 ).

✅ 0-3

botshek 360

botshek

Użytkownik

Carolina Hurricanes - Ottawa Senators

typ: over 5,5 OT included
kurs: 1,96
Pinnacle

Liczę tu na wielkie strzelanie. Senatorzy tylko ofensywą mogą wygrać spotkanie i chociaż zabraknie Alfredssona to jest ona nadal bardzo mocna, pokazują to statystyki strzelonych bramek, średnia 3,0 daje im 3 miejsce w rankingu meczów wyjazdowych, doliczmy do tego ich tragiczną niemoc w PK oraz bardzo dobrą skuteczność w PP. Hurricanes będą mogli przełamać serie przegranych z rywalem, który przyjmuje dużo bramek, także trzeba to wykorzystać i zagrać maksymalnie w ofensywie, co przy obstawieniu bramki przez Andersona daje im bardzo duże prawdopodobieństwo wygranej. Dobry kurs na over i sprzyjające potencjały ofensywne i defensywne dają duże prawdopodobieństwo zaliczenia kolejnego plusa w typowaniu NHL ;)

J 7K

juanroman08

Forum VIP
Póki co mizernie wyglądają moje dokonania, na starcie obecnego sezonu, ale nie ma co pękać i dlatego na dziś spotkanie Carolina Hurricanes vs Ottawa Senators. Pierwsze spotkania wyraźnie pokazują że są to zbliżone do siebie drużyny pod względem formy jak i również potencjału. Małą różnicę robią Huragany które potrafiły już dwukrotnie wygrać na wyjeździe a także raz w domu, zaś Ottawa to jak na razie tylko i wyłącznie drużyna swojej hali gdzie mają bilans 3-2 natomiast na wyjazdach idzie o wiele gorzej i wygląda to to tak 0-3. Kolejnym argumentem przemawiającym za gospodarzami jest na pewno pozycja bramkarza, Ward (GAA. 2.81) jak broni wszyscy dobrze wiemy raz lepiej, raz gorzej jednak mimo wszystko cały czas stara się utrzymywać na dobrym poziomie, niestety tego samego nie można powiedzieć o żadnym z bramkarzy OTT ponieważ zarówno Anderson (GAA. 4.06) jak i Auld (GAA. 4.88) od początku sezonu zdają się prześcigać w ilości wpuszczonych bramek. Dziś w bramkach zobaczymy Ward&#39;a i Andersona także kolejny plus po stronie Canes. Jeśli chodzi o poczynania ofensywne to mniej więcej wygląda to na równi, z tym że w Ottawie mamy dwóch zawodników którzy wiodą prym w punktacji (Michalek i Spezza) natomiast w Hurricanes rozkłada się to w dużym stopniu na całą drużynę co jest na pewno zaletą w grze dzisiejszych gospodarzy. Podsumowując większość argumentów jest po stronie Canes i to ich dziś typuje jako zwycięzców, oczywiście mam na uwadze nieprzewidywalność w grze drużyny Senators, jednak przewaga po stronie goalie a także fakt iż Sens nie potrafią wygrać na wyjeździe jest w tym momencie czynnikiem przechylającym szalę na korzyść gospodarzy ;)
vs

Carolina Hurricanes 60&#39; (-0,5) ⛔
1.90
Pinnacle

adi26 20

adi26

Użytkownik
witam ja na dziś znalazłem mecz

Edmonton Oilers -Vancouver Canucks

typ over 5.5

buk bet365

kurs 2.25

typ ze statystyk i przeczucia na 59 meczy h2h 35 wygranych edmonton 24 vancouver remisy po jednym średia goli na mecz edmonton 2.6 vancouver 3.2 co daje spore szanse że bedzie over 5.5 i do tego ostatni mecz 16.10.2011 gdzie po 2 tercjach juz było 6 goli myśle ze ten typ jest wart tego kursu bo bet365 myśle ze troche przesadził !! pozdrawiam :]

rambo131 8,3K

rambo131

Forum VIP
Buffalo Sabres - Tampa Bay Lightning 1 -&gt; 1,67 7/10
Buffalo Sabres(-1,5) - Tampa Bay Lightning -&gt; 2,65 4/10 z 0-2 na 3-2 Tampa ???? ⛔⛔⛔
Co tu dużo by pisać o tym spotkaniu. &#39;&#39;Szabelki&#39;&#39; po serii dobrych wyników i 3 wygranych z rzędu doznało ostatnio porażki i to 3:0 właśnie z ekipą &#39;&#39;Błyskawicy&#39;&#39;. Sabres na 7 meczy aż 5 wygranych i tylko 2 porażki więc bardzo dobry rezultat na początku sezonu. Czy ta porażka z Tampą sprzed kilku dni to przypadek? Moim zdaniem trochę tak, mimo tego że przewagę w tamtym meczu miała Tampa, ale na pewno zwycięstwo w takich rozmiarach było wysokie jak na grę obu zespołów IMO. A dzisiaj uważam, że Buffalo u siebie wygra a Vanek powinien poprowadzić ekipę gospodarzy do wina ;) uważam, że Buffalo wygra to spotkanie handicapem lecz za dużo mniejszą stawkę to postawie.

Columbus Blue Jackets - Detroit Red Wings under 5,5 -&gt; 1,95 5/10 ✅✅✅ 4-1 Columbus

Brak zwycięstwa drużyny gospodarzy w 8 pierwszych spotkaniach to nie przypadek. Columbus gra bardzo słabo, w defensywie przedewszystkim i jeśli gospodarze tego elementu nie poprawią będzie źle. Detroit dobry poczatek sezonu a ostatnio porażka z Capitals aż 7:1 powiem szczerze że dla mnie szok ten wynik meczu. Dlaczego stawiam -5,5 goli ? Uważam, że mecz będzie zacięty, więcej walki na środku tafli niż pod bramkami obu zespołów. Niestety, ale Columbus na pewno będzie chciał zdobyć u siebie dzisiaj pierwsze pkt w tym sezonie ale o to będzie ciężko. Podoba mi się ten typ wraz z wysokim kursem IMO za wysokim ale zobaczymy. Życzę powodzenie wszystkim bety pobrane z Unibet ;)

Otrzymane punkty reputacji: +13
funt 2,9K

funt

Użytkownik
Philadelphia Flyers @ Montreal Canadiens ▶ Total Goals: Over 5.5 @ 2.14 (Panbet) 5/10 ✅ 1:5

Mecz w stylu No Bet..
Głownie ze względu na obecną formę gospodarzy czyli Montrealu..Przegrali kolejnych 7 spotkań, tak koszmarnej passy nie zanotowali od 70 lat..Dziś znowu zrobią wszystko co w ich mocy by to przerwać, więc faworyzowanie rozpędzonych Lotników nie jest zalecane..
W przypadku przegranej dziś w nocy następny mecz Canadiends zagrają również z Flyers, ale już na wyjeździe gdzie o jakiekolwiek punkty będzie dwa razy trudniej, że nie wspomnę o rozdrażnionych Misiach w Bostonie Uważam, że będzie to mecz walki i ze najpewniejszym wyborem jest typ na over..Kurs nieco wyższy niż bym się spodziewał..

Colorado Avalanche @ Calgary Flames, ▶ Colorado Avalanche Total Goals: Over 2.5 @ 1.98 (Panbet)4/10 ⛔ 2:4

Niesamowite Colorado, przedostatnia drużyna ubiegłego sezonu z dorobkiem zaledwie 68 punktów..Typowi chłopcy do bicia..w tym sezonie przeszli niesamowitą metamorfozę..
6 wygranych meczy i tylko 2 przegrane..Ale najciekawsze jest to, że do tej pory nie wygrali u siebie..A grali dwukrotnie.. ;)
Co znaczy, że sześciokrotnie triumfowali na lodowisku rywala :!: Sztuka zaprawdę niebywała zważywszy na klasę rywali..
BOS 1:0
CLS 3:2 SO
OTT 7:1
MON 6:5 SO
TOR 3:2 OT
CHI 5:4 SO

Aż cztery z tych zwycięstw dopiero w dogrywce lub serii rzutów karnych..Może i dzisiaj remis po kursie 4,30?..Ja jako zdecydowanie pewniejszy obieram overek na gości, wychodząc z założenia, że zrobią wszystko by przedłużyć serię do 7, i wrócić na tarczy do domu na piątkowy mecz z Edomnton Oilers (najgorsza drużyna ubiegłego sezonu) i tam przełamać niemoc na własnym lodowisku..

St Louis Blues @ Vancouver Canucks, ▶Vancouver Canucks Total Goals: Over 3 (Panbet)8/10 ⛔⛔⛔ ???? 3: 0

Moim zdaniem to typ dnia..Głównie ze względu na gospodarzy..Finalista zeszłorocznych finałów Play Off..Druzyna niesamowita i niemal kompletna..Z genialnym Luongo w bramce i duetem braci Sedin w ataku..Kesslerem i niesfornym Burrowsem..Wczoraj niespodziewanie ulegli na wyjeździe nieco wyżej wspomnianej ekipie Edmonton..Stracone 3 gole w 5 minut zaważyły o losach meczu..Dwie bramki odrobili, ale czasu brakło na wyrównanie..
Najgorsza ekipa zeszłego sezonu pobiła najlepszą..
Dziś Vancouver weźmie odwet za wczoraj i myślę, że bez problemu wsadzi &quot;Nutkom&quot; parę bramek..Tym bardziej, że w bramce St Louis zamieszanie i nie wiadomo jeszcze kto wystąpi..Wygrana Vancouver wydaje mi się oczywista, ale dmucham na zimne - 3 gole to minimum tego co ustrzelą (a wtedy mam zwrot)...

Powodzenia...Pozdrawiam..​

S 31

samurai

Użytkownik
ST. LOUIS BLUES (4-4-0) @ VANCOUVER CANUCKS (4-4-1) NHL 04:00 GMT+01:00 Score: - : - :hokej: Typ: Canucks over 2,5 goals Kurs: 1,60 at Expekt Oj Vancouver przysparza o bóle głowy w tym miesiącu. Raz grają przyzwoicie, raz tragicznie... Wczoraj zaprzepaścili stosunkowo nietrudne do ugrania punkty na kim? Na Oilers przegrywając 2-3... Nie tego się spodziewaliśmy po drużynie, która Puchar Stanleya miała w zasięgu ręki . Jestem przekonany, iż gdzieś w psychice Canucks siedzi przekonanie, że wypadałoby dać zarówno fanom jak i sobie dowód na to, że to właśnie nie kto inny jak my, Canucks, wygraliśmy konferencje. Dość rozczarowań, trzeba pokazać jakimś tam nutkom, którzy nie zakwalifikowali się do PO, czyje to lodowisko. Nie jestem żadnym fanatykiem Vancouver, ale marka zobowiązuje i wypada po kiepskim meczu odbić się i wbić kilka goli. Wprawdzie nieco ująłem St. Louis, ale grają bardzo w kratkę, raz 4-2 z Flyers, Sharks, raz 0-5 z Kings... Jak na ironię, obie dzisiejsze drużyny bywają niekonsekwentne i bardzo ciekawi mnie rezultat nocnych zmagań. W każdym razie liczę na Canucks, i oby tym razem nas nie rozczarowali.

rambo131 8,3K

rambo131

Forum VIP
Montreal Canadiens - Philadelphia Flyers under 5,5 -&gt; 1,80 -&gt; Bwin
Montreal Canadiens - Philadelphia Flyers under 62,5 strzałów na bramkę -&gt; 1,85 -&gt; Bwin

Niestety ale nie zgodzę się z typem Funta, uważam że to będzie mecz walki, mecz zacięty, Montreal na początku sezonu wypada bardzo słabo, co Funt wcześniej napisał najgorszy start sezonu od 70 lat, ale na pewno z każdym dniem forma zawodników z Kanady będzie rosnąć. Trudno tutaj wskazać faworyta ale jeśli Montreal chce zacząć wygrywać, to przede wszystkim musi poprawić grę w obronie bo średnio ponad 3 bramki tracić na spotkanie to sporo. A Phila? Moim zdaniem będzie czekać na to jak na początku spotkania będa grać Kanadyjczycy, wiadomo potencjał ofensywny w zespole Lotników jest ale czy Phila od razu ruszy do przodu ? Nie sądzę, także moim zdaniem under 5,5 powinien wejść po nie najgorszym kursie, znalazłem jeszcze jeden ciekawy typ mianowicie under 62,5 strzałów na bramkę. Życzę wszystkim powodzenia. Rambo131

J 7K

juanroman08

Forum VIP
Odnośnie spotkania w Montrealu napiszę tylko tyle że pierwsza tercja może być tu decydująca, w spotkaniu z Panterami, Habbs bardzo przeciętnie wypadli i ich największym atutem była gra w pp, podczas której zdobyli bramkę, jednak dziś rywal zdecydowanie mocniejszy, Flyers lubią w pierwszej tercji narzucić swój styl i zdominować drużynę przeciwną, przebudził się Jagr i wiele osób spodziewa się jego kolejnych bramek, co w przypadku braku Prongera na niebieskiej może być bardzo pomocne ponieważ Jagr w najlepszej formie jest tak samo ważnym ogniwem jak i Pronger, jednak defensywa Phillies jest w dość dobrej formie także nie ma się czego obawiać. Ogółem Montreal mnie nie przekonuje, Lotnicy robią swoje czyli wygrywają, czy dziś dojdzie do przełamania gospodarzy :?: bardzo ciężko powiedzieć, bardziej skłaniam się ku Flyers ;)

J 7K

juanroman08

Forum VIP
Niespotykana cisza w czwartkowy dzień, gdy przed nami tyle spotkań :razz:
Po pierwsze spotkanie Rangers vs Maple Leafs, Strażnicy po raz pierwszy w tym sezonie we własnej hali, chyba nie trzeba tego tłumaczyć, ale jestem pewny iż będą chcieli bardzo dobrze się zaprezentować przed swoimi fanami. Co ciekawe wszystkie dotychczasowe wycieczki Rangers, zakończyły się przyzwoitym bilansem 3-2-2, oczywiście biorąc pod uwagę przedsezonowe wzmocnienia i nadzieje na świetny sezon, na pewno dla niektórych wynik mógłby być lepszy, jednak według mojej subiektywnej oceny NYR i tak zrobiło dużo. Aktualnie do najjaśniejszych postaci z pewnością trzeba zaliczyć Lundqvista, Gaborika i Fedotenke, co prawda Richards ma podobnie jak Ruslan 5 punktów w swoim dorobku, jednak od niego wymagam trochę więcej, przede wszystkim pod względem zdobywania bramek. Ostatnie spotkania jakie Strażnicy rozgrywali w Kanadzie pokazały że Nowojorczycy potrafią bardzo dobrze funkcjonować w defensywie. Dziś rywalem Toronto, z pewnością będzie to bardzo trudny sprawdzian dla graczy NYR przede wszystkim jeśli chodzi o ofensywne poczynania zespołu Maple Leafs, a w tym szalejącego Kesella który już zdążył zdobyć 9 bramek. Małe osłabienie po stronie gości to z pewnością brak Reimera u którego są podejrzenia wstrząsu mózgu, dlatego też dziś w bramce Gustavsson. Toronto poza tym gra bardzo poukładany oparty na głównych postaciach hokej, trzeba przyznać że wychodzi im to póki co bardzo dobrze i jestem ciekaw jak dzisiaj potoczy się spotkanie w MSG.
Moja propozycja na to spotkanie:
New York Rangers over 2.5 (1.74 Pinnacle) ⛔
Z pozostałych spotkań interesująco wygląda bet na New Jersey Devils ML, Kojoty starają się jak mogą jednak w pojedynkach z lepszymi rywalami, można powiedzieć że im nie wychodzi stąd też porażki z Dallas, Kings czy też Sharks. Jeśli Diabły będą potrafiły skutecznie powstrzymać Doan&#39;a, a w tym wszystkim pomoże im jeszcze Hedberg to jestem spokojny o wynik.
Moje propozycje:
NJ Devils over 2.5 (2.08 Pinnacle) ✅
NJ Devils ML 2.09⛔

odi 2,3K

odi

Forum VIP
Pittsburgh Penguins - New York Islanders -&gt; New York win (ML REG)[2.7][Pinnacle] =&gt; ZWROT
Mocno przeszacowany kurs na Pingwiny. Za przeciwnika mają dziś zespół w pewien sposób nieobliczalny, z doświadczonym bramkarzem. Nabokow już udowodnił że formę ma niezła a przy dobrym wsparciu obrony można na niego stawiać. Z drugiej strony też będący w dyspozycji Fleury, ale tu właśnie tkwi haczyk. Ostatni mecz obu drużyn to wygrana Penguins 3:0, ale mi bardziej podobał się zespół Wyspiarzy. Moim zdaniem stworzyli sobie lepsze szansę strzeleckie i prawie udało im się zniwelować atak rywali. Prawie zrobiło różnicę, ale trudno mieć pretensje do tak młodego zespołu. Myślę jednak że dziś będzie ich stać na więcej, jeśli tylko odpowiednio wykorzystają Tavaresa. Nie zapominam też o osłabieniach PIT, które wpływ prędzej czy później muszą mieć (Michalek, Crosby, Kennedy).
Dallas Stars - Los Angeles Kings -&gt; over 5 goals [2.04][Pinnacle] ✅
Obie ekipy póki co słyną z defence i w tym sezonie trudno strzelić im bramkę. O ile w LA Kings można w pełni zasługi podzielić na obrońców i bramkarzy (Quick, Bernier) o tyle w Dallas obrona nie jest zbyt dobrze wyszkolona, ratuje ich często Lehtonen i to w dosyć szczęśliwy sposób. Nie ukrywam, że dziś liczę na dużo bramek ze strony gości. Quickowi urodziło się ostatnio dziecko, miał przerwę w treningach i meczach na rzecz ważnego rodzinnego wydarzenia - to też powinno się trochę na nim odbić i liczę że ewentualnie straci tą jedną lub dwie brakujące do overa gole.
Phoenix Coyotes - New Jersey Devils -&gt; Phoenix win (ML OT)[1.84][Pinnacle] ✅
Mocno niedoceniana ekipa Kojotów dziś stanie przed szansą na kolejne punkty. Przyjeżdżają Diabły, które korzystają z rezerwowego Hedberga. Gościa nie uznaje za wybitnego, potrafi obronić te mniej dokładne strzały ale dobrze wycelowane uderzenie przepuszcza. Yotes ku zdziwieniu wszystkich dysponują niezłym goalie (sam się dziwie że to piszę), po odejściu Bryzgiego spodziewano się że Smith będzie co mecz dawał plame a on jak na złość broni na poziomie może nie bardzo dobrym ale przyzwoitym. Charakter to jedna z głównych cech drużyny z Arizony, dodam jeszcze że jest to od lat team własnego lodowiska gdzie gra się niewygodnie wszystkim. Ostatnio im Stars wydarli trochę niesprawiedliwie zwycięstwo, powiedziałbym nawet że to było w stylu dzisiejszych Gwiazd - troche tego troche tamtego i jakoś na koniec wygrali. Co do Diabłów zaczynają trawić ich kontuzje, ale mieli ostatnio mocnych rywali i wyszli z tych pojedynków połowicznie (wygrana z LA, przegrana z PIT i SJS). Ciężko jeszcze powiedzieć na co ich stać w tym sezonie.

Otrzymane punkty reputacji: +6
Status
Zamknięty.
Do góry Bottom