>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

NHL - sezon 2011/2012

Status
Zamknięty.
pietaszek89 1,6K

pietaszek89

Użytkownik
Oczywiście masz rację, ale oficjalnie derbami tego nazwać nie można. Chociaż na pewno pojedynek traktowany jest nieco bardziej prestiżowo. Co do Johna sezon pokaże, ale na początku kampanii kilku zawodników błyszczy formą. Oprócz Tavaresa, także Vanek (4 mecze z rzędu z punktem, 3G+4A), Legwand (4 mecz z rzędu z punktem, 2G+6A), Kessel (3 mecze z rzędu z punktem, 5G+3A). O ile jeszcze dobra postawa to nic nadzwyczajnego to takie wyczyny pod względem ilości punktów robią wrażenie. Początek sezonu to zawsze niewiadoma i nie zawsze jest to jakiś wyznacznik całego sezonu. Jednak widać kilka drużyn, które mogą namieszać przynajmniej niektórym drużyną w wejściu do Play Off. Bardzo pozytywne wrażenie przynajmniej na mnie robi St. Louis, które naszpikowane bardzo doświadczonymi zawodnikami radzi sobie lepiej niż się tego spodziewałem przed sezonem. Zaskakujące wystartowały także ekipy Minnesoty, Colorado oraz Dallas, które raczej nie były wymieniane w gronie faworytów. Co ciekawe w gronie niepokonanych drużyn pozostały już tylko trzy zespoły Toronto, Waszyngton oraz Detroit. Liczę przede wszystkim, że Capsułki w końcu zwojują Play Off, a nie tylko RS. Fajnie byłoby też zobaczyć w Play Offach Toronto, bo to też całkiem fajny do oglądania zespół. Jednak to dopiero pierwsze mecze wszystko zacznie się klarować pewnie w drugiej połowie listopada. Wtedy będzie już większe rozeznanie.

Otrzymane punkty reputacji: +1
yem-uoniaki 4,1K

yem-uoniaki

Użytkownik
Tak, jeszcze za wcześnie na roszczenia, ale w Ottawie zanosi się na sezon, o którym będą chcieli zapomnieć. Ciężko jest grać drużynie z tak dziurawą obroną. Gonchar to jakieś całkowite nieporozumienie, a atak opierany jest na trio Alfredsson-Spezza-Michalek. In minus Jackets, może niewielu myślało o play-off, ale wypadałoby wygrać jakiś mecz. Na nieszczęście, jeśli Columbus gra dobrze, to rywale jeszcze lepiej, a jeśli grają słabo, to każdy to wykorzystuje. Liczę na bramki Cartera, bo Nash, jak zwykle, gra na b.wysokim poziomie. W kanadyjskiej małe niespodzianki, raczej nie wskazałbym Legwanda jako czołowego punktującego, jak dla mnie był zawsze centrem na 50 pkt, przy takiej dyspozycji kto wie. Jako fan Stołecznych muszę przyznać, że zawodzi Ovechkin, w ostatniej grze 7 strzałów, ale w chwili obecnej wygląda to na ładowanie głową w mur. Natomiast w Edmonton mogą się cieszyć. Rozstrzelał się Hopkins. Ciekawe, jak długo utrzyma dobrą dyspozycję.

Otrzymane punkty reputacji: +7
funt 2,9K

funt

Użytkownik
Czolem Panowie..Na weekendach zazwyczaj jestem z dala od komputera i tylko biernie sledze relacje w komorce..bez wiekszego obstawiania..co w przypadku wczorajszych wynikow zakonczylo sie sporymi oszczednosciami ;-)
Za to dzis sobie zaszeleje i pojde grubo na Anaheim..
Uwazam, ze ten mecz to bedzie typowy pojedynek bramkarzy czyli Hiller kontra Halak (bo z tego co doczytalem to on wraca do bramki St Louis)..Elliot zagral w San Jose rewelacyjnie, ale dzis Halak..
Ofensywnie wieksze atuty rowniez po stronie gospodarzy..Sa pewne osoby, ktore pomimo rozegranych 3 meczy wciaz sie nie wpisaly na liste strzelcow ;-)..mysle, ze dzis ten jeden najskuteczniejszy poprowadzi Kaczory po latwe 2 pkt...typ w moim temacie, link w sygnaturze..
A jak Wam sie to widzi?
St. Louis Blues @ Anaheim Ducks 2:4:spokodfhgfh::spokodfhgfh:

Otrzymane punkty reputacji: +2
J 7K

juanroman08

Forum VIP
Pierwsze swobodne wnioski to na pewno Islanders i ich świetna postawa, pierwszy mecz przegrany, a kolejne to już z meczu na mecz co raz lepsza gra no i w końcu Tavares jest prawdziwym liderem co przy wsparciu Grabnera, Streita i kilku innych graczy może być bardzo owocne dla NYI. Drużyny takie jak Red Wings i Capitals widać że podeszły do startu na pełnej spince stąd tez komplety punktów, na pewno w przypadku tych drużyn jest to prognostyk na walkę o najwyższe cele, jeśli chodzi o Alexa to wydaje mi się że im dalej w las (sezon) tym bardziej ten zawodnik będzie aktywny. Na minus na pewno postawa Columbus i San Jose. Kurtki po wzmocnieniach miały dawać jeszcze lepszą jakość i być drużyną z którą będzie ciężko o jakiekolwiek punkty, rzeczywistość brutalna CBJ jak na razie z jednym punktem... Rekiny po świetnym pre-season weszły w sezon prawdopodobnie na zbyt wielkiej pewności, mimo wszystko przeciętny start nie jest w tym wypadku zaskoczeniem ponieważ SJS zazwyczaj najlepsze dni miewała przynajmniej w połowie sezonu, nie wolno też zapomnieć o tym że Rekiny straciły kilki kluczowych graczy co aktualnie może im się odbić czkawką, a jeszcze dodając do tego prawdopodobny syndrom drugoroczniaka dla Logana Cuture może się okazać że Sharks będą mieli spore problemy. Dużą niewiadomą zdaje się być Colorado które świetnie wystartowało i teraz pytanie czy przy udziale wielu młodych zawodników Hejduk i Stastny będą potrafili pokierować tą ekipą w taki sposób aby osiągnąć minimum PO :?: ;)

odi 2,3K

odi

Forum VIP
Drużyny takie jak Red Wings i Capitals widać że podeszły do startu na pełnej spince stąd tez komplety punktów, na pewno w przypadku tych drużyn jest to prognostyk na walkę o najwyższe cele,
Zgadza się. Dodałbym do tego tylko tyle że i Czerwone i Caps to drużyny po których kompletu można się było jakoś spodziewa. A co powiedzieć o Toronto ? Też rewelacja jak dla mnie i cieszy mnie to bo co raz większą sympatie do Liści mam.
Dużą niewiadomą zdaje się być Colorado które świetnie wystartowało i teraz pytanie czy przy udziale wielu młodych zawodników Hejduk i Stastny będą potrafili pokierować tą ekipą w taki sposób aby osiągnąć minimum PO
Jest jeszcze Duchene, jest Landeskog ... W bramce Warłamow ... może być ciekawy sezon w Denver

Otrzymane punkty reputacji: +6
funt 2,9K

funt

Użytkownik
Florida Panthers @ Tampa Bay Lightning ⛔ 7:4
7 4

Dziś cztery typki na dwa mecze w wielkim pośpiechu..Bez analiz ale przemyślane..
Tampa Bay tym razem powinna pogonić Pantery w pierwszym meczu we własnej hali..Więc całkiem śmiało..

18 Oct 01:30 Pinnaclesports
Florida Panthers @ Tampa Bay Lightning - Tampa Bay Lightning Over 3 (OT included)@ 2.040 :hokej: 9/10 ✅

Florida Panthers @ Tampa Bay Lightning - Tampa Bay Lightning (3 way) @ 2,05 :hokej: 10/10 ⛔ ????

Pittsburgh Penguins @ Winnipeg Jets ⛔ 1:2
1 2

Oj gdyby nie zona to ja bym sie tu rozpisał..Byłoby coś o 15 latach bez NHL..O 13 tysiącach biletów wyprzedanych na kolejne 3 lata..O tym ile średnio bramkarze Jets puszczaja goli w meczu i o tym ilu hokeistów z Pittsburgha już punktowało w tym sezonie..Pewnie nie pisałbym o Crosby&#39;m , bo u niego bez zmian..Ale pewnym jest, że gospodarze będą walczyć o pierwszy punkt, a goście nie zamierzają im go dać..
Bez zastanawiania się i patrzenia na drzwi, czy zona nie włazi..

18 Oct 02:30 Pinnaclesports
Pittsburgh Penguins @ Winnipeg Jets - Pittsburgh Penguins over 2,5 @ 1,719 :hokej: 9/10

Pittsburgh Penguins @ Winnipeg Jets - over 5,5 @ 2,110 :hokej: 7/10

//Jedna wielka kupa..:?

Otrzymane punkty reputacji: +2
yem-uoniaki 4,1K

yem-uoniaki

Użytkownik
Toronto Maple Leafs - Colorado Avalanche
2,10 - Bwin ⛔
Kolejne zwycięstwo Liści ? Jak najbardziej. Wierzę, że górę weźmie doświadczenie i solidna obrona. O ile Warlamov broni na przyzwoitym poziomie, to obrona Colorado dziurawa. Potencjał ofensywny dostrzegalny z obu stron, ale nie wydaje mi się, żeby Toronto, tak jak Canadiens w ostatnim meczu poszli na wymianę ciosów, bo to może mieć różne skutki. Liczę na spokój w rozgrywaniu krążka, dobry PP i skuteczność. Kessel na gazie, Lupul niewiele mu ustępuje, jeśli Grabovski wskoczy na poziom z zeszłego sezonu, a Kulemin wskoczy na jakikolwiek poziom (bo na ten moment kiepsko), to może być ciekawie. Owszem, Avs mają kim straszyć. Nie wiadomo jednak, jak zagra Duchene, nierówny Stastny i czy po kilku dobrych meczach Warlamova nie przyjdzie słabsze spotkanie. O dyspozycję Reimera jestem spokojny. Gospodarze wiedzą, że nie mogą powtórzyć błędu z poprzedniego sezonu, kiedy to o braku play-off zadecydowała bardzo kiepska postawa na początku sezonu.
Edmonton Oilers - Nashville Predators
Over 5,5 2,25 Bwin
Tu już bez większej analizy. Predators w lekkim kryzysie, należy wyjść z niego mocnym akcentem. Mam nadzieję, że nie tylko Legwand podziela moje zdanie. Co do Nafciarzy to myślę, że podtrzymają stabilną dyspozycję. To nie jest tak, że na zwycięstwa zapracował sam Hopkins. Pod nieobecność Hemsky&#39;ego większa odpowiedzialność na barkach młodziaków- Paajarvi, Omark i przede wszystkim Hall. Dlatego upatruję tutaj over&#39;a. ⛔ no no, ciężka noc. mam nadzieję, że ktoś domyślił się mojej ukrytej aluzji co do zwycięstwa Nafciarzy. Today must be better !

Otrzymane punkty reputacji: +10
J 7K

juanroman08

Forum VIP
vs
Spotkanie w Winnipeg zapowiada się dziś bardzo dobrze, gospodarze wracają po dwóch nieudanych wyjazdach do własnej hali, gdzie kibice z pewnością stawią się w komplecie by być może obejrzeć pierwsze zwycięstwo w sezonie swoich ulubieńców. Jednak czy są na to szanse by Jets zdołali dziś pokonać Pittsburgh :?: Na pewno tak, Pingwiny przegrały na własnym lodzie 2 z 3 spotkań co jest dość zaskakujące ponieważ zazwyczaj bardzo dobrze sobie radzili w Mellon Arena, jednak widać że w tej drużynie brakuje przede wszystkim skuteczności sam Neal nie wygra wszystkich spotkań, a dobitnym przykładem słabej skuteczności był pojedynek z Capitals, w którym to właściwie Vokun zapewnił gościom cenne punkty. Dziś na pewno rywal dla Pingwinów idealny by się przełamać, jednak z drugiej strony bardzo niebezpieczny ponieważ na pewno byli zawodnicy Atlanta Trashers będę piekielnie mocno zmotywowani by w końcu Winnipeg po wielu latach mogło cieszyć się z pierwszego zwycięstwa. W mojej opinii kluczowa będzie postawa Pavelca, który od początku sezonu spisuje się bardzo przeciętnie, a przecież nie tak dawno jeszcze jego świetna postawa zadziwiała wielu. Lineup Jetsów nie powala ale sądzę że są oni w stanie powalczyć i dlatego nie zdecyduję się na typowanie zwycięzcy ale korzystnie wygląda typ Winnipeg over 2,5. Tacy zawodnicy jak Kane, Wheeler czy Ladd i Byfuglien są w stanie poprowadzić Jets do zwycięstwa, które na pewno będzie okraszone minimum trzema bramkami. Nie faworyzuje tu gospodarzy ponieważ wiem że to będzie dla nich bardzo trudne spotkanie bo i rywal wymagający, ale mam głęboką nadzieję że przeciwstawią twarde warunki.
Prawdopodobni goalie:
Winnipeg - Ondrej Pavelec 0-2 GAA. 4.56
Pittsburgh - Marc Andre Fleury 3-1 GAA. 2.71
Propozycja:
Winnipeg Jets over 2.5 (Expekt 1.85) ⛔ jak na złość tylko 2

Otrzymane punkty reputacji: +6
odi 2,3K

odi

Forum VIP
Toronto Maple Leafs - Colorado Avalanche -&gt; Toronto win (ML OT)[1.79][Pinnacle] ⛔
Ja dzisiaj również zagram na Toronto chociaż nie do końca zgadzam się pod zarzutami kierowanymi w strone Lawin. Avs skompletowali na ten sezon całkiem niezłą młodą drużynę wykonali kilka odważnych ruchów transferowych i wcale nie uznawałbym ich potencjału na za mały. Obrona nie gra najgorzej, ale ma gorsze i lepsze momenty. Dziś co bardzo ważne w bramce zabraknie Warłamowa a zastąpi go Giguere, dla mnie jest to minus gości bo w tak emocjonalnym meczu (Giguere grał wcześniej w TOR) lepiej było puszczać Rosjanina. Słów parę Maple Leafs, którzy bardzo mi się podobają i w defensywie i z przodu. Na tyłach pewność daje kilku obrońców będących kto wie czy nie w szczytowej formie (Dion!). Z przodu udziela się zbudowanie zespołu na szybkich zawodnikach jak Kessel czy Grabowski - to na prawdę może być bomba na ten sezon.

botshek 360

botshek

Użytkownik

Toronto Maple Leafs - Colorado Avalanche
typ: Toronto regulation
kurs: 2.30
Pinnacle

Po pierwsze to nie rozumiem decyzji trenera AVS i wystawienie do bramki Giguere, przecież ten stary wyjadacz grając w TOR przyczynił się w wiekszym stopniu razem z Gustavssonem, że TML nie zagrali w PO, woja postawą i niefortunnymi interwencjami był jednym ze słabszych ogniw TOR. Dziś przyjdzie mu wyjść na lód w Air Canada Centre i grać przeciwko Leafs, którzy znają każde jego słabe strony?? Brak w bramce Varlamova to chyba z 40% słabsze Colorado. Przecież ten goalie wygrał dla AVS 3 mecze w tym sezonie z czego 2 były jego 100% zasługą bo był lepszy w SO od przeciwnika!! Giguere zagrał jedno spotkanie i wpuścił tylko 1 bramkę, ale z kim ?? z Sens, którzy grają bardzo słabo i oddali tylko 16 strzałów na bramkę Giguere, pewnie ktoś mi zarzuci, że TOR wygrało z Sens 6-5 a AVS 7-1 tak, ale Leafs stracili bramki w ostatniej tercji na własne życzenie wychodząc na lód jak na trening. W bramce TOR Reimer, który wygryzł Giguere w tamtym sezonie ze swojej posady i nie wierzę, że nie będzie mu chciał udowodnić kto jest lepszy, a kto powinien iść na emeryture. Kolejną różnicę robi Kessel, AVS nie mają takiego zawodnika, który potrafi wygrać im mecz indywidualnymi akcjami, który jest chyba w życiowej dyspozycji i ma takiego partnera jak błyszczący Lupul. Lawiny grają szybko i swoje akcje opierają na dynamicznych zmianach pozycji, ale dziś muszą się liczyć, że kilkanaście razy spotka ich na drodze twardy jak skała Phan-tastic Dion, także nie zazdroszczę im walki bark w bark z nim.

Winnipeg Jets - Pittsburgh Penguins
typ: Jets OT ML
kurs: 2,26
Pinnacle

Pingwiny w tamtym sezonie szczęśliwie wygrywały mecze bez swoich gwiazd Malkina i Crosbyego, ale ten sezon sprowadza ich na ziemię, Sid nie gra od poczatku sezonu, a Malkin wypadł po kilku grach gdzie był wyróżniającym sie graczem, brak Orpika,Kennedyego takie osłabienia przynoszą rezultaty w postaci kolejnych porażek drużyny Pingwinów, martwiące dla kibiców Pens może być także to, że są to przegrane mecze domowe gdzie ich druzyna była zawsze bardzo mocna. Dziś przyjdzie im się zmierzyć z powracającymi do NHL Jets. Trzy porażki z rzędu Jets to chyba nie to czego oczekują kibice, ale szansa na przełamanie złej passy dziś znakomita, mecz w domu z rozbitą drużyna Pingwinów, kolejna szansa na rehabilitację dla Pavelca, który nie wygrał jeszcze nigdy z Pens i bardzo oczekiwany pierwszy win w sezonie.​

Otrzymane punkty reputacji: +10
orngcrsh 251

orngcrsh

Użytkownik
No no, widze ze wszyscy na Toronto... Z mojego punktu widzenia wyglada to tak.. :cool:
Zarowno Leafs jak i Avalanche swietnie zaczeli sezon 2011/12, Liscie sa jak do tej pory niepokonane, natomiast Avs przegrali tylko na inauguracje z Detroit, po czym odniesli 4 efektowne zwyciestwa z rzedu - wszystkie na wyjazdach.. Mysle ze dzisiaj pojda za ciosem w Air Canada Center. Leafs to chyba najwieksza sensacja poczatku sezonu, w zyciowej formie wydaje sie byc Phil Kessel, ale czy sa w stanie kontynuowac zwycieska serie? Przypomina mi sie poprzedni sezon i rozbudzajace nadzieje zagorzalych fanow 4 zwyciestwa w 4 pierwszych meczach.. Potem bylo juz tylko gorzej. Avalanche sa w gazie, w 4 wspomnianych wyzej zwyciestwach zdolali strzelic az 17 bramek tracac tylko 8. W bramce Lawin wystapi J.S. Giguere, ktory w tamtym sezonie bronil wlasnie w Toronto.. Chyba nie trzeba pisac jak bardzo bedzie zmotywowany w dzisiejszym spotkaniu, to jego kosztem w ekipie Klonowych Lisci wybil sie James Reimer.. COL@TOR Colorado ML 2.15 [Unibet]
wynik: 3-2 OT ✅✅✅

Otrzymane punkty reputacji: +9
botshek 360

botshek

Użytkownik
Chyba nie trzeba pisac jak bardzo bedzie zmotywowany w dzisiejszym spotkaniu, to jego kosztem w ekipie Klonowych Lisci wybil sie James Reimer..
nie sądzisz, że Reimer też będzie zmotywowany i to bardzo by kolejny raz udowodnić, że jest od niego lepszy ??

yem-uoniaki 4,1K

yem-uoniaki

Użytkownik
Ottawa Senators - Philadelphia Flyers
Pierwsza drużyna, która zdobędzie 3 gole ? Flyers
2,0 Expekt ✅ 2-7
Ottawa słaba pod każdym względem, mylna nie może być porażka &#39;tylko&#39; 2-1 ze Stołecznymi, bo Capitals ogółem zagrali bardzo przeciętny mecz i tylko dzięki dobrej pierwszej tercji i świetnej postawie Vokouna udało się wygrać. W obronie dziury jak w.. nie mogę dobrać porównania. Raczej nie zgra Gonchr, chociaż to akurat małe, o ile w ogóle osłabienie. Kiepsko poczyna sobie Alfredsson, niby dużo strzela, ale nic z tego nie wychodzi. A kiedy słabo gra Szwed, to Spezza nie ma godnego partnera do atakowania. No może Michalek. Flyers zupełnie odmiennie - nie podniecam się powrotem Jagra, może dlatego, że nie nie przepadam za nim za bardzo. Giroux z pewnością pobije swój rekord pkt z zeszłego sezonu, w świetnej formie Pronger, po którym nie widać śladów kontuzji, mój ulubieniec - van Riemsdyk zaczyna grać na miarę możliwości. Simmonds po przenosinach z Kings też dość przyzwoicie. Pozostaje Briere, który raczej średnio rozpoczął zmagania ligowe, ale ma za to najlepszy bilans w meczach przeciwko Senatorom - 30 pkt na 38 gier, a więc coś w tym jest. Biorę typ na drużynę, która jako pierwsza strzeli 3 bramki, ale polecam również 2kę na gości. Przy moim &#39;szczęściu&#39; pewnie ta druga opcja się sprawdzi.

Otrzymane punkty reputacji: +8
odi 2,3K

odi

Forum VIP
Washington Capitals - Florida Patnhers -&gt; over 5,5 goals [2.12][Pinnacle] ⛔
Pantery wyglądają na chwilę obecną na multi ofensywny skład. Wesoło się ich ogląda bo ten zaciąg (na wakacjach byli najaktywniejszym graczem na rynku transferowym) z niewiadomych przyczyn dobrze rozumie się w ofensywie. Gorzej w obronie i tu FLA będą mieli spore problemy zwłaszcza z takimi przeciwnikami jak Caps. Bo Caps troszkę zmienili się i już od poprzedniego sezonu uważniej grali w obronie, ale jak przyjeżdża ekipą która chce im dużo strzelić to Washington ma czym odpowiadać. Na dobrą sprawę jeszcze nie błysną Owca, dziś ma ku temu fajną okazję bo w bramce gości pierwszy występ w życiu na tym szczeblu rozegra Jacob Markstrom. To jak mu pójdzie jest niewiadomą ale z pewnością rzucają go na głęboką wodę ...
Montreal Canadiens - Buffalo Sabres -&gt; Buffalo win (ML OT)[1.78][Pinnacle] ✅
Raz jeszcze przeciwko Habs bo oni standardowo już mają problemy w obronie, a właściwie z jej skompletowaniem. Odbija się to na nich przeraźliwie i aż dziw, że w tylu okienkach transferowych nie zrobiono z tym porządku. Inni potrafią defens wzmacniać, na co liczą włodarze Canadiens ? Trudno powiedzieć, ale bez jakiś zmian w tej formacji lub powrotu zawodników kontuzjowanych ciężki im będzie walczyć z takimi klubami jak Buffalo. Sabres już w Europie potwierdzili że ten sezon mogą mieć bardzo udany, potrafią wykorzystać błędy przeciwnika i są niesamowicie skutecznie. Źle to wróży gospodarzom.
Phoenix Coyotes - Chicago Blackhawks -&gt; Phoenix win (ML OT) [2.15] ⛔
Vancouver Canucks - New York Rangers -&gt; New York win (ML OT) [2.60] ✅
AKO = 5.59
Stawka = 5j
Bet365
Dubelek za nieco niższą stawkę niż zwykle (standardowo tam gdzie nie opisuje stawki wynosi ona 10j, jeśli jest inna zawsze piszę). O Colorado głośno o Toronto głośno a o Kojotach cisza. Zawsze klub z Arizony był lekko ignorowany, to nie jest hokejowe miasto a oni od paru lat radzą sobie bardzo dobrze. Teraz też istnieje taka sytuacja że mimo iż Yotes grają świetny hokej to nie za bardzo się o nic wspomina. Myślę że to błąd bo oni znów chcą zrobić na złość wszystkim i wejść do PO. Chicago dla nich to dobrze znany przeciwnik, nie wiem jak tam sytuacja z Hossa ale z nim czy bez niego Blackhawks łatwo tu nie będą mieli.
Druga sprawa to moja wiara w wyczekiwane punkty dla Rangers. Przegrana może powoli oznaczać bardzo zły czas dla trenera Tortorelli. Wysoki kurs kusi, bo Canucks zaczeli równie wolno co Niedźwiadki. Nie przekonuje mnie powrót Keslera bo on od razu na wysokie obroty nie wejdzie, a Strażnicy są bardziej głodni i będą robić wszystko żeby się w końcu udało.

Otrzymane punkty reputacji: +4
botshek 360

botshek

Użytkownik

Ottawa Senators - Philadelphia Flyers
typ: over 5,5 OT Included
kurs: 1,99
Pinnacle

Krótko o tym spotkaniu... w bramkach dziś Auld 3,08 GAA i .892 SV% oraz Bobrovsky czyli wielka niewiadoma, goalie bez występu w tym sezonie. Sens jeśli będą chcieli dziś wygrać muszą atakować, bo tylko to im jako wychodzi, a co za tym idzie odkryja tyły i umożliwią strzelenie kilku bramek przeciętnemu Auldowi przez bardzo mocna ofenywę Phila. Kolejna rzecz jaką warto zaznaczyć to siły obu drużyn w PP i PK:
OTT: traci 1,6 gola z PP na grę co daje im najgorszy wynik w lidze, a także srednią 4,6 gola stracone na mecz co jest także najgorszym wynikiem w lidze. Mocni są w PP ze skutecznościa 30% co daje im 3 miejsce w lidze.
PHI: strzela 1,3 gola z PP na mecz co daje im 2 wynik w lidze co kiekawe PHI ma najwięcej szans na strzelenia gola w przewadze w lidze ze średnią 6 PP na mecz.
Myślę, że obsada bramkarska, potencjał ofensywny obu drużyn i zestawienie najgorszej obrony i PK w lidze z najlepszą skutecznościa PP da nam łatwy wynik powyżej 5,5 bramki w meczu​

Otrzymane punkty reputacji: +9
botshek 360

botshek

Użytkownik

Toronto Maple Leafs - Winnipeg Jets
typ: Toronto over 3
kurs: 1,94
Pinnacle

Dziś jeden mecz i wybrałem chyba najsensowniejszy typ na to spotkanie, uzasadnienie postaram się streścić chociaż można by było tu pisać i pisać. Toronto pomimo ostatniej porażki w doliczonym nie straciło żadnych walorów z wcześniejszych spotkań, dziś zagra ostatni mecz w domu przed długim road tripem no i wypadałoby go wygrać, ale przeciwnik dziś nie będzie taki łatwy, bo Jets po pierwszej wygranej po powrocie do NHL będą chcieli pójść za ciosem. Ja zdecyduje się w tym meczu na postawienie powyżej 3 bramek dla Leafs, dlaczego ?? :
- Leafs nie mieli jeszcze okazji grać w tym sezonie przeciwko tak słabej defensywie, która traci średnio 3,5 bramki na mecz, a w spotkaniach wyjazdowych średnia ta zwiększa się do 4 bramek. Nie ujmując nic Pavelcovi, ale ten goalie jest cieniem samego siebie w tym roku, zaliczam w osobistej ocenie goalie w takie dyspozycji do &quot;ręczników&quot; dodam do tego, że nie gra mu się tez dobrze z TML, a jego staty przeciwko klonowym są baardzo słabe: 4,03 GAA i .885 SV%. Pewnie ktoś mi zarzuci, że zagrał dobry mecz z Pens, owszem poprawił się, ale... Pens są zdziesiątkowanym przez kontuzje cieniem drużyny sprzed sezonu.
- po stronie TML mamy szybka, kombinacyjnie grającą ofensywę z liderem w formie życia Kesselem, wrócił do składu także MacArthur zaliczając w pierwszym meczu asystę, nie można pominąć też świetnie rozumiejącego się z Kesselem Lupula, który jest moim zdaniem największym zaskoczeniem tego sezonu w ekipie z Toronto.
Myślę, że ultraofensywne Toronto (w tej chwili 6 ofensywa ligi ze średnią 3,3 bramki na mecz) na własnym lodzie przed długim road tripem strzeli kilka bramek nieporadnym w obronie Jets.​

funt 2,9K

funt

Użytkownik
Naiwny czy nawiedzony?...Na pewno rozrzutny.. ????
Washington Capitals @ Philadelphia Flyers
5
2
Po kilku dość bolesnych wtopach, zdecydowałem się uderzyć po bandzie i pójść na całość..
Trzy mecze na jednym kuponie..W przypadku NHL to prawie samobójstwo..Ale to &quot;prawie&quot; mnie kręci..Więc spróbujmy...
Dlaczego ten mecz?..
Bo to dwie równorzędne drużyny..
Washington pięć meczy i komplet punktów..18 goli strzelonych i 11 straconych co daje średnią 5,8 na mecz..Philadephia również w gazie, na 5 gier tylko jeden punkt stracony w dogrywce z Kings na własnym lodowisku..W ostatnim meczu roznieśli Senatorów 7:2 (4:0 w pierwszej tercji)..Pewnie nikt nie zgadnie jaki mają dorobek bramkowy..Dośc ciekawy 20 - 9..Czyli dokładnie 29 ???? ..Odpuszczę sobie pisanie ile to średnio na mecz..;)
A najciekawsze w tym meczu są statystyki z poprzedniego sezonu..Nie byłem pewny jak się zakończyły te cztery mecze..I mnie zagięło..
Równo w szeregu stoją same remisy..Wszystkie cztery pojedynki rozstrzygały się w dogrywce bądź rzutach karnych..Łatwo wywnioskować, że i tu było sprawiedliwie..Po jednym zwycięstwie u siebie i na wyjeździe..
Wszystko wskazuje dziś na mecz walki..Ofensywy jedne z najskuteczniejszych w lidze..W bramce bywało różnie różniście..I jeśli w tym meczu będzie remis to stawiałbym od 3:3 wzwyż..
Lider stołecznych Oviechkin jak do tej pory zaledwie jedno trafienie w meczu z Pingwinami..co przy 4 Chimery i 3 Johanssona wygląda dość niemrawo..W meczu z Ottawą próbował siedmiokrotnie..z Florydą tylko dwa celne strzały..Dziś czuję coś więcej..

21 Oct 01:00 Panbet
Philadelphia Flyers @ Washington Capitals - over 5,5 @ 2,05 ✅
//Oviechkin ustrzelił dwie brameczki ????

New York Islanders @ Tampa Bay Lightning
1 4

Na Tampa Bay już się w tym sezonie dwukrotnie przejechałem..Nie odpuszczę..Do 3 razy sztuka..John Tavares kontra Steven Stamkos..Obydwaj mają po 21 lat i są dzieciakami przy byłym bramkarzu NYI i obecnym Tampa Bay , który w zeszłym tygodniu skończył 42..Skutecznośc tego pana w bramce TB przyprawiła mnie o kilka siwych włosów..Dziś prawdopodobnie już zagra jego zmiennik Mathieu Garon..
Jak do tej pory gospodarze dzisiejszego spotkania uciułali zaledwie 4 pkt w 6 meczach co jest zdecydowanie poniżej krytyki..Gwóźdź do tej trumienki wbiła im w poniedziałek Floryda, tłukąc Błyskawice w inauguracyjnym meczu sezonu we własnej przebudowanej hali 7:4..:zoltakartka:
Dziś porażka gospodarzy nie wchodzi w grę..Jestem świadom, że ciężko gra się Tampie przeciw Islanders..(przed tygodniem w Nowym Jorku ulegli 1:5)..
Ale i tak wsadzę ten mecz do tego kuponu.. :razz:

21 Oct 01:30 Panbet
New York Islanders @ Tampa Bay Lightning - Tampa Bay Lightning (3way) @ 2,08 ✅
//Stamkos upolował brameczkę..Tavares ani nic..:]

Nashville Predators @ Vancouver Canucks
1 5

I mecz ostatni..Głównym powodem dla którego się tu znalazł jest poprzedni mecz Vancouver..
Vancouver Canucks vs H. Lundqvist zakończony 0:40..
Niesamowite spotkanie w którym przez pierwsze dwie tercje bracia Sedin i spółka bombardowali bramkę NY Rangers..W sumie oddali 28 celnych uderzeń..I nic..Goście zaledwie 9 i tyle samo wskórali..
Za to w ostatniej..Oj tu się działo..Na 10 strzałów Strażników cztery doszły celu..Za to na 12 strzałów &quot;Kanadyjskiej artylerii&quot; nie doleciał żaden..
Burrows sześciokrotnie próbował szczęscia..Bieksa i Salo o raz mniej..Wracający po kontuzji Kesler trzykrotnie..I wszystko na darmo..
Każdy bramkarz przynajmniej raz w życiu ma taki &quot;Dzień Konia&quot;..Nie wierzę by Vancouver trafiło na takie dwa dni u dwóch róznych bramkarzy w dwóch meczach pod rząd..;)
Pięć punktów po 6 meczach jak na finalistów Pucharu Stanleya z ubiegłego sezonu to zdecydowanie za mało..
Dziś w nocy Nashville będzie musiało przełknąć gorzką pigułę..co po komicznej przegranej z Edmonton nie powinno im sprawić większego problemu..

21 Oct 04:00 Panbet
Nashville Predators @ Vancouver Canucks - Vancouver Canucks (3way) @ 1.93 ✅

//Jak na bliźniaków przystało bracia Sedin po brameczce do woreczka..No i rzecz jasna Kesler coś od siebie..:grin:
Ja to wszystko pchnąłem do kupy..I oto co mi wyszło..;) A wygląda groźnie..:razz:

Treble @ 1 000 PLN (£200.00)

21 Oct 00:00 Ice Hockey / NHL / Regular Season / Washington Capitals @ Philadelphia Flyers / Total Goals - Over 5.5 @ 2.05 ✅
21 Oct 00:30 Ice Hockey / NHL / Regular Season / New York Islanders @ Tampa Bay Lightning / Result - Tampa Bay Lightning @ 2.08 ✅
21 Oct 03:00 Ice Hockey / NHL / Regular Season / Nashville Predators @ Vancouver Canucks / Result - Vancouver Canucks @ 1.93 ✅

Kurs: 8.23
Stawka: 10/10

Wygrana: 8 450 PLN (1689,28£) ???? ✅✅✅
Potencjalna wygrana 82,3 j + bodajże 2 j bonusa za akumulatora..
(Oj byłby już prawie samochodzik dla zony..bo mi jęczy na okrągło.. :?)

// No i z tym samochodem wykrakałem..Noc jak marzenie..Pozostaje żal że tylko tyle z tego wyciagnąłem..A powinno być ponad dwa razy więcej..Ot cykor..

Proszę się nie sugerować tym 10/10..Bo to jest tylko moja stawka..A nie stopień pewności typu..Uznałem, że warto zaryzykować dużo by mieć szansę sięgnąć po jeszcze wiecej..Mam tylko nadzieję, że Washington mi ich za szybko nie zabierze remisując np. w pierwszych dwóch tercjach 0:0..:;/:

Otrzymane punkty reputacji: +29
yem-uoniaki 4,1K

yem-uoniaki

Użytkownik
Boston Bruins - Toronto Maple Leafs
Ile bramek będzie strzelonych w pierwszej tercji

powyżej 1,5 2,0 Expekt 3-1 after 1st period ✅
Bruins w przeciętnej dyspozycji, Toronto, pamiętając o błędach ubiegłego sezonu dobrze sobie poczyna. Bergeron, Lucic, a nawet Horton nie pokazali choćby 30% swoich możliwości. Skórę ratują Seguin, Pveverley (raczej niespodzianka) i niezawodny w końcówce ubiegłego sezonu Marchand. Dla liści jak na zawołanie ładują Kessel i Lupul, o reszcie nie napiszę, bo to oczywiste, że nie tylko ni grają (chociaż w głównej mierze to oni punktują). Tak więc - Boston za wszelką cenę będzie chciał dobrze wejść w mecz, dać sobie komfort już na początku, natomiast Leafs zagrają na poziomie, stąd też możliwe, że będziemy świadkami minimum 2 bramek w pierwszej odsłonie.
Ottawa Senators - Winnipeg Jets
Zwycięzca (dogrywka i rzuty karne wliczone) Jets
2,05 Expekt ⛔
Tutaj krócej. Myślę, że Jets pójdą za ciosem. Grali jak równy z równym z Toronto, pokonali Pens, wszystko zaczyna się kleić. Obrona gra lepiej z meczu na mecz, w ich szeregach przebojowy Byfuglien, solidny w obronie i niesamowicie przydatny w PP. Jest również mnóstwo zawodników z ogromnym potencjałem, którzy nie weszli w sezon - Little, Wheeler, no i Ladd (po cichu liczę, że to on dzisiaj ukąsi). Scheifele strzelił bramkę, na pewno nabierze pewności. Wobec postawy gospodarzy, stawiam na gości, zabezpieczając się na wypadek dogrywki czy karnych.
Colorado Avalanche - Chicago Blackhawks
over 5,5 1,87 Expekt ⛔
Tutaj jeszcze krócej. Avs grają bardzo ofensywny hokej, licząc, ze uda się więcej strzelić, niż stracić. W chwili obecnej wygląda to okej, gra ofensywna na wysokim poziomie, całkiem przyzwoicie PP. Z drugiej strony mocne Chicago z równie pokaźnym arsenałem bramkostrzelnych zawodników. Sądzę, że 6 bramek jest tu osiągalne.

odi 2,3K

odi

Forum VIP
Lider stołecznych Oviechkin jak do tej pory zaledwie jedno trafienie w meczu z Pingwinami..co przy 4 Chimery i 3 Johanssona wygląda dość niemrawo..W meczu z Ottawą próbował siedmiokrotnie..z Florydą tylko dwa celne strzały..Dziś czuję coś więcej..
Dostał wolne na treningu, może się odnajdzie bo dwa punkty w pięciu wygranych meczach to jest lekko mówiąc dno jak na pierwszą linie i power play line1.
Nashville Predators @ Vancouver Canucks
Rozpoczęła się dyskusja na temat Luongo. Od jakiegoś czasu (finałów Stanleya? Chyba i wcześniej) jego forma spadła do co najmniej przeciętnego bramkarzyny. Czekam na decyzje meczową, jeśli wystąpi Cory to być może typ na Canucks jest właściwą drogą.
Btw unikałbym grania tych samych typów na kilku kuponach, nie mówiąc już że triple niezwykle ciężko na tym etapie trafić. Nie mniej powodzenia Funt ????

stardog 250

stardog

Użytkownik
Czy ktoś mógłby napisać jak do tej pory prezentowały się Niedźwiadki? Nie widziałem do tej pory żadnego ich meczu poza fragmentem 1 tercji z PHI. Widziałem z kolei 2 ostatnie mecze Liści i poza zdobyczą punktową jaką udało im się zgromadzić nie robią na mnie wrażenia. Pierwsze co mi się rzuciło w oczy to problemy z wyprowadzaniem krążka i jeszcze większe problemy z jego utrzymaniem w tercji rywala. Wczoraj na uwagę zasługiwała tylko gra duetu Lupul - Kessel. Pierwsza i druga tercja na bardzo słabym poziomie (a z tuzami ligi się nie mierzyli). W sumie bardzo szczęśliwe zwycięstwo - bramka kontaktowa po wrzuceniu krążka pod bramkę i rykoszecie, chwilę po tym kolejna gra w przewadze więc troszkę pojechali na adrenalinie i zrobiło się 3-3. Od tego momentu hala ożyła a wraz z nią poczynania grajków. Dzisiaj pierwszy z serii wyjazdów, gra na lodzie wygłodniałych mistrzów, którzy sezon rozpoczęli słabo, do tego wg dailyfaceoff dziś w bramce Toronto Gustavsson. Wsztstko to kieruje mnie w stronę typu na Boston -0,5 (tyle, że jak już pisałem na początku nie widziałem jeszcze bostończyków w akcji).

Otrzymane punkty reputacji: +7
Status
Zamknięty.
Do góry Bottom