>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

NHL - sezon 2010/2011

Status
Zamknięty.
J 7K

juanroman08

Forum VIP
Dziś znowu na szybkości parę zdań :razz:
Co do Twojego typu Robson, to myślę że ma rację bytu chociaż będzie się rodził w bólach. Oglądałem ostatni występ Toronto i trzeba przyznać że świetnie sobie poczynają w ofensywie bez żadnych kompleksów. Do tego warto dodać Kaberle który już kilka razy popisywał się kapitalnymi asystami. Naprawdę miło się patrzyło na zespół Maple Leafs. Co do Rangers to z kolei ich ostatni pojedynek to dość żenujący występ przede wszystkim w defensywie gdzie dosłownie prezentowali bramki Wyspiarzom, dlatego dziś zwycięstwo Rangers OK, ale pod warunkiem że zaczną się skupiać również na dobrej grze w obronie ;)
Ja od siebie tylko dodam tutaj typ na Buffalo, czwarty mecz z rzędu na własnym lodzie i jak na razie bez zwycięstwa, jest to bardzo dziwne zważywszy na to że w zeszłym sezonie Sabres zdobywali punkty przede wszystkim u siebie. Dziś klasycznie na przełamanie podczas 60 regulaminowych minut. Rywal na wyrównanym poziomie, jednak jeśli Miller zaprezentuje się tak jak w spotkaniu z Devils to tył jest bezpieczny a o bramki dla BUF raczej bym się nie martwił :razz:
Buffalo Sabres 60&#39; ⛔

botshek 360

botshek

Użytkownik
-

New York Rangers - Toronto Maple Leafs

typ: Leafs ML
kurs: 2,20
betsson

Dziś w inny sposób zobrazuję uzasadnienie typu, a więc dlaczego Leafs:

- zacznijmy od bramki: Leafs: Giguere, Rangers: Lundqvist dziś w bramkach obu druzyn wystapią dokładnie ci goalie,a jak to wygląda ze statystykami, zdecydowanie na korzyść bramkarza Toronto Giguere rozegrał do tej pory dwa spotkania dokładnie tyle samo co jego vis a vis, ale statystyki ma o niebo lepsze: Giguere: GAA 1,51 Sv% .935 Lundqvist: GAA 4,03 Sv% .881. Różnica bardzo duża więc ze wskazaniem na Leafs

- linia obrony: W Toronto nareszcie postawiono na obrone w PP jak do tej pory rewelacyjny wynik 90% gorzej to wygląda po stronie Rangers: 70%. Podobnie w statystykach straconych bramek Rangers na 2 gry stracili ich 9 natomiast Toronto na 3 gry straciło 6. Niezły wynik faworyzujący w nastepnej formacji Leafs.

- atak: w tej formacji na uwagę zasługuje wszechstronność linii ataku Leafs, nie ma zdecydowanie liderującej linii, obojetnie, która jest na lodzie stwarza wielkie zagrożenie. Dla przykładu ostatni mecz z Pits bramki strzelały 3 i 4 linia Leafs i obrońca. Rangersi natomiast czekają na przebudzenie swojej gwiazdy Mariano Gaborika.

Podsumowując: Wiem, że wielu będzie się śmiało, że 4 z rzędu win Toronto to będzie kolejny cud świata, ale jakos przeczucie mówi mi, że tak może być. Toronto udowodniło w ostatniej potyczce z Pits, że ich gra to nie przypadek i potrafią wygrywać ze zdecydowanymi faworytami i to na ich terenie. Co do Rangers jak do tej pory swoją grą nie porywają,a w kiepskiej formie jest ich goalie.

...a pamietać trzeba o tym, że typowanie NHL ma swoje zasady, których nikt z nas w 100% nigdy nie pozna ;)

teraz mogę się odnieść do powyższej analizy na podstawie meczu... w zasadzie to nie trafiłem tylko jednej rzeczy tj. postawy Lundqvista, Rangers powinni dziękować doświadczonemu goalie, że nie dostali porządnego lania, takim atakom Leafs może dać radę tylko naprawdę doświadczony i dobrze dysponowany danego dnia goalie. &quot;LEAFS SPEED&quot; to określenie będzie chyba czesto słyszalne w tym sezonie, przyspieszenie Kessela i Grabovskiego, a zarazem składność akcji przy takiej szybkości, aż ręce same składają sie do oklasków. Troche nerwówki było gdy Toronto stracili dwie bramki na poczatku 3 tercji, domyślam sie iż było to spowodowane brakiem koncentracji linii obrony i goalie. PP rozegrany w OT był pokazem siły i potegi ataku Leafs. Podsumowując wielki mecz jak do tej pory chyba jeden z ciekawszych w sezonie.

ps. nic tylko pogratulować znakomitej gry w obronie TML podczas PP

adrian1905 132

adrian1905

Użytkownik
@

Chicago Blackhawks @ Buffalo Sabres Typ: Chicago Blackhawks - Moneyline 1.56 betsafe ✅
Dzisiaj o godzinie 02:30 czasu Polskiego w United Center dojdzie do spotkania pomiędzy Chicago Blackhawks, a Buffalo Sabres. Obie drużyny spotkały się już kilka dni temu w HSBC Arena wtedy to &quot;Czarne Jastrzębie&quot; pokonały Szable 3-4. Spotkanie to zaczęło się po myśl Buffalo i po 2min i 43sek pierwszej tercji Sabres prowadzili z Chicago 2-0. Później po hitcie Hjalmarssona na Pominvill, Blackhawks zaczęli dochodzić do głosu. Świetne spotkanie rozegrał wtedy Marian Hossa, zresztą w meczu, który odbył się dzisiaj w nocy, także Hossa zaprezentował się z bardzo dobrej strony. Buffalo Sabres od początku sezonu (poza wygraną z Ottawa) nie prezentuje się z dobrej strony. Jedynym, kórego można pochwalić to Derek Roy. Natomiast w drużynie Chicago Blackhawks, z meczu na mecz widać coraz większą pewność, a także coraz więcej zawodników z których Hawks maja pożytek. Mowa tu o między innymi: Sharp, Hossa, Keith, a wczoraj także Viktor Stalberg. W zasadzie wczorajsze spotkanie Chicago miało pod kontrola, ale za dobrą grę wyróżnię jeszcze Kopecky. Jedyne do czego się przyczepię to te nerwowe interwencje Turco. Dzisiaj liczę na drugą z rzędu wygraną &quot;Czarnych Jastrzębi&quot;.
Suche typy:
Philadelphia Flyers @ Pittsburgh Penguins Typ: Philadelphia Flyers - Moneyline 1.66 betsafe ⛔
San Jose Sharks @ Atlanta Trashers Typ: 1st Period: Over 1,5 goals 1.80 betsafe ✅

odi 2,3K

odi

Forum VIP
Kilka moich pomysłów na nadchodzącą dłuugą nockę

Florida Panthers - Tampa Bay Lightning -&gt; Tampa Bay win (ML) [2.02][Pinnacle]
⛔
Florida to dla mnie jeden ze słabszych kadrowo zespołów w NHL. Ich gra zdaje się potwierdzać moje twierdzenie, że nadchodzący sezon nie przyniesie im zbyt wiele dobrego. W ostatnim spotkaniu co prawda wygrali z Płomieniami ale nie podobała mi się w ogóle ich myśl przewodnia gry, nie wiem czy to próba zmienienia Panter w zespół czysto siłowy ale źle to wygląda. Tampa póki co spełnia moje oczekiwania, trzy mecze i trzy wygrane z rywalami zupełnie w ich zasięgu ale to nie zmienia faktu że udany start sezonu zaliczony. Pisząc o sukcesywnej grze Lightning nie sposób nie nadmienić że w mega formie jest Steven Stamkos, w tej kampanii spisuje się na razie doskonale ciekawe czy Sid zdoła go dogonić choć wiadomo że jeszcze dużo przed nami ...
Nashville Predators - Washington Capitals -&gt; Washington win (ML)[1.88][Pinnacle] ✅

Drugi z rzędu typ przeciwko Predators. Nie zachwycili w spotkaniu z Nutkami ale wygrali, szkoda bo moim zdaniem to Blues bardziej na zwycięstwo zapracowali no ale liczy się tylko zwycięstwo i to przypadło Nashville. Capitals w gazie czego można się było spodziewać, Owieczkin pracuje znów na miano MVP i w każdym meczu daje z siebie wszystko. Dziś prawdziwy sprawdzian dla młodego bramkarza Predators, Szweda przetestują Ovie i Backstrom (m.in) i będzie to prawdziwy chrzest ognia.
Dallas Stars - St. Louis Blues -&gt; over 5,5 goals [2.00][Bwin] ⛔
W bramce Nutek nie zagra Halak, swoją szansę dostanie Ty Coklin a dla mnie jest to równoznaczne z pogorszeniem jakości na pozycji goaltendingu. W ekipie z Teksasu bronić będzie Lehtonen, legitymuje się on jak dotychczas GAA=2.58 - nie jest to wynik najgorszy ale do najlepszych po trzech spotkaniach też nie należy. Obie drużyny rozegrały do tej pory 3 ligowe spotkania i w 2/3 dla każdej z nich były to overowe widowiska. Czemu nie dziś ?
btw - Thornton przedłużył kontrakt z Sharks o kolejne 3 lata za 21 mln $
▶ http://sports.yahoo.com/nhl/blog/puck_daddy/post/Thornton-signs-three-year-21-million-extension
Baqu

botshek 360

botshek

Użytkownik
-

Minnesota Wild - Columbus Blue Jackets
Typ:1
kurs 2,00
betsson
Dziś w bramce Kurtek po raz pierwszy w tym sezonie wystąpi Garon zastępując Masona na przeciw niemu stary wyjadacz Backstrom. Minnesota jest u siebie niezwykle groźnym zespołem, twardo gra w obronie, a w ataku w znakomitej formie Koivu, Kullen i Brunette. Kurtki straszyć będą Huseliusem i.... no właśnie słabo spisuje się Nash dlatego linia ataku Jackets wygląda słabiej. Podsumowując b.dobra gra na własnym lodzie w obronie Wild, słabsza dyspozycja ataku Columbus oraz niewiadoma w postaci Garona w bramce skłania mnie ku stwierdzeniu, ze Wild powinni sobie poradzić na własnym terenie z Kurtkami w regulaminowym czasie.

Islanders - Avalanche
over 5,5
1,87
betsson

maritos 4

maritos

Użytkownik
Witam,
dzisiaj NHL nas rozpieszcza swoją dużą 12 meczową ofertą, więc postanowiłem, że podzielę się swoimi przemyśleniami odnośnie tej kolejki ????
Philadelphia Flyers - Pittsburgh Penguins @ typ: Pittsburgh Penguins ML @ kurs: 2,25
Z całym szacunkiem dla wszystkich który stawiają w tym meczu na PHI to niestety oglądam ich grę i płakać mi się chce - nie jest tragicznie, ale to nie jest ten poziom do którego przyzwyczaiła mnie ta drużyna. Z mojego punktu widzenia kompletna desorganizacja w tworzeniu akcji i próbowanie grania indywidualnościami - coś w stylu Tampy tylko u nich wygląda to ogólnie lepiej. Żadnej drużynie nie udzielam kredytu - w sensie nie przewiduję co będzie jak się przełamią - na tę chwilę PIT wypada dużo lepiej - swobodniej czują się w ataku i po żałosnej grze w pierwszych meczach grają już na przyzwoitym poziomie aczkolwiek nie finezyjnym.
Florida Panthers - Tampa Bay Lightning @ typ: Florida Panthers ML @ kurs: 1,94
FLA to dla mnie drużyna wbrew wszystkiemu bardziej stabilna niż TBL. Panthers zagrali 3 mecze na przyzwoitym poziomie przy czym wygrali tylko ten ostatnio 3-0 z CGY Flames. Widzę potencjał w TBL jednak oglądam ich mecze i nie wiem czy tam jest więcej przypadku czy indywidualności - bo gry typowo zespołowej przy tworzeniu akcji bramkowych to za wiele w ich wykonaniu nie widziałem. Być może ich gra wymusza na przeciwnikach tyle fatalnych błędów z których strzelili sporo goli - sam nie wiem - nie widzę 4 winu tej drużyny. Jeszcze poczekam i poobserwuję trochę zanim na nich postawię
Montreal Canadiens - Ottawa Senators @ typ: Ottawa Senators ML @ kurs: 1,92
Wiele osób zarzucało OTT, że dało sobie wbić tak &quot;słabemu&quot; Toronto aż 5 bramek - teraz już wiemy, że przy takiej dyspozycji TOR chłopaki mieli prawo ulec. OTT stwarza sobie wiele sytuacji choć skuteczność nie jest najwyższa. MTL mnie zawiodło - ich ostatni mecz to był najnudniejszy mecz jaki w tym sezonie miałem okazję oglądać - totalna klapa. Ostatnio dałem im kredyt zaufania i nie zawiedli - tym razem też tak zrobię.
New Jersey Devils - Boston Bruins @ typ: Boston Bruins ML / NO BET @ kurs: 1,97
Moim zdaniem jeden z ciekawszych meczy kolejki w którym zobaczymy bardzo ofensywną i widowiskową grę. Ciężko powiedzieć kto jest w lepszej dyspozycji w ataku, ale jeśli chodzi o obronę to jest to zdecydowanie Boston i mam nadzieje, że atut obrony i Tim Tomasa w bramce da im zwycięstwo w tym meczu. Mimo wszystko nie czuję pewności tego typu i dla mnie NO BET - gdyż naprawdę ciężko stwierdzić jak będzie wyglądać dyspozycja NJD.
New York Islanders - Colorado Avalanche @ Colorado Avalanche ML @ kurs: 1,80
Looknałem wszystkie mecze Islanders i muszę przyznać, że podziwiam tę drużynę która świetnie sobie radzi pomimo tych kontuzji - mają wielu utalentowanych młodych zawodników który stwarzają zagrożenie jednak przy ostatnich 2 meczach nie widziałem już tego samego &quot;boom&quot; co w pierwszych ich meczach - troche jakby coś przygasło i myślę, że świetnie spisujące się Colorado (obrona/atak/bramkarz OK) powinno dać radę Wyspiarzom.
Dallas Stars - St. Louis Blues @ over 5,5 @ kurs: 2,00
Tutaj temat opisał ładnie Odisio - popieram ten typ - świetnie grające drużyny ofensywne i zapowiada się widowiskowy mecz.
Minnesota Wild - Columbus Blue Jackets @ Minnesota Wild ML / under 5,5 @ kurs: 1,60 / 1,76
Bardzo lubie CBJ lecz to co pokazali w meczu z CHI kompletnie mnie nie przekonuje - zwykle oglądałem w ich wykonaniu bardzo ciekawą i składną grę w ataku a tutaj yyyyy nie bardzo im coś wychodzi. Dzisiaj się mierzą z MIN która stoi twardo w obronie także dodatkowo mają utrudnione zadanie. MIN jako tako w ataku gra średnio ale w PP to prawdziwi zabójcy i spodziewam się, że po raz kolejny zaprowadzi ich to do zwycięstwa.
San Jose Sharks - Atlanta Thrashers @ San Jose Sharks @ kurs: 1,75
Najpewniejszy wg mnie i w sumie po najniższym kursie mecz tej kolejki. Atlanta wygrała co prawda ostatni mecz z ANA ale nie ma co się oszukiwać - Kaczki w obronie przez ostatnie mecze paraliż :/ W sumie wygrana ATL wyszła z połączenia dużej ilości PP dla ATL i nieudolności w obronie Kaczek - takie jest moje zdanie. SJS to pewna firma - dobra obrona, ciekawa gra w ataku do tego na własnym lodowisku co dla mnie jeśli chodzi o tą drużynę ma znaczenie, gdyż w tamtym roku wyskrobanie na ich lodzie ptk to byl nie lada wyczyn i jakoś nie widzę jak Thrashers dokonuję ze swoją aktualną grą jakiekolwiek wyczyny.
Nashville Predators - Washington Capitals @ dla mnie NO BET ???? wiem tyle, że mecz będzie wyśmienity ;]
Chicago Blackhawks - Buffalo Sabres @ Buffalo Sabres ML @ kurs: 2,45
Phoenix Coyotes - Detroit Red Wings @ Phoenix Coyotes ML @ kurs: 1,95
Calgary Flames - Edmonton Oilers @ NO BET

Niestety nie za bardzo mam czas na opisanie wszystkich meczów ;]

Pozdrawiam M.
ps* zapraszam do dyskusji, bo napewno znajdą się osoby o innym zdaniu ????

J 7K

juanroman08

Forum VIP
Dziw bierze że dziś nikt nic nie skrobnął :razz:
Moja propozycja na dziś to Coyotes ML⛔.
Phoenix jak i pozostałe drużyny które inaugurowały rozgrywki w Europie mają za sobą dopiero trzecie spotkanie, wczoraj po wyrównanym i bardzo ciekawym pojedynku ostatecznie przegrali w dogrywce z drużyną Red Wings.
Dziś wybierają się do Anaheim gdzie będą &quot;szukać&quot; drugiego zwycięstwa w sezonie, trzeba jasno stwierdzić iż jest to wielce prawdopodobne ponieważ rywal jak do tej pory nie prezentuje się zbyt dobrze i od początku sezonu Kaczki wygrały zaledwie raz. Jedyna poprawa w ekipie gospodarzy względem pierwszych trzech spotkań to to że w kolejnych dwóch zdobywali po 4 bramki na mecz.
Phoenix to drużyna zdecydowanie lepiej zorganizowana w defensywie, ponadto w bramce Ilya Bryzgalov który jest bardzo mocnym punktem drużyny. Poza tym bez większych gwiazd, ale za to z wieloma bardzo dobrymi zawodnikami jak choćby nasz rodak Wojtek Wolski. Myślę że dzisiejszy pojedynek będzie już dla Kojotów codziennością z której zostali trochę wybici przez podróż do Czech.
Klasyczny typ na &quot;wejście w sezon&quot; i wygraną na własnym kontynencie. Kurs zachęca także delikatnie można próbować.

odi 2,3K

odi

Forum VIP
Też myślałem o dzisiejszych spotkaniach i postanowiłem odpuścić. Kojoty niby wyglądają &quot;apetycznie&quot; ale tak patrząc na Kaczki u siebie nie byłbym taki pewien czy to będą chłopcy do bicia w tym sezonie na własnym lodzie ... po gorzej niż tragicznym początku w Anaheim szybko zdiagnozowano problem - obrona i ściągnięto wzmocnienia. Lydman zadebiutował już w meczu przeciwko ATL (nawet zdobył gola), a wczoraj do składu na dobre został włączony doświadczony Lilja. Szkoda że to wszystko kosztem młodego Sbisy, no ale ten sobie pogra jeszcze troche w AHL. Mówiąc w skrócie, w ANA będzie szło ku lepszemu w obronie a to oznacza kłopoty - przynajmniej dla przyjezdnych bo na wyjazdach Kaczory mogą mieć problemy.

orngcrsh 251

orngcrsh

Użytkownik
PHO@ANA Anaheim ML 1.78 [Pinnacle] 2-3 ✅
Ducks po tragicznej wrecz grze w trzech pierwszych meczach sezonu (3 porazki, gole 2-13, GA/G 48,3) zaczynaja grac coraz lepiej, najpierw ograli Vancouver a nastepnie nieznacznie przegrali z Atlanta po rzutach karnych... Ilosc strzalow oddawanych przez przeciwnikow systematycznie spada, linia Ryan-Getzlaf-Perry wreszcie funkcjonuje. Jak zauwazyl Odisio defensywa Kaczek bedzie teraz lepsza, po kontuzji wraca Lydman, zagra rowniez pozyskany free agent Lilja. Phoenix narazie nie zachwyca, Kojoty graja w kratke, strzelaja malo bramek a ich bramkarzem bedzie dzisiaj rezerwowy Jason LaBarbera (swoja droga calkiem niezly goalie, ale jednak to nie to samo co Bryzgalov).

8-3-1 [73%]

botshek 360

botshek

Użytkownik
-

Toronto Maple Leafs - New York Islanders
Toronto 60&#39;
1,90
betsson

Tak na szybko kilka słów analizy. Dziś w Air Canada Centre spotkają się dwie czołowe ekipy ligi biorąc pod uwagę zdobyte bramki. Natomiast jest jedna zasadnicza różnica pomiędzy nimi Toronto to także jedna z czołowych ekip w formacji obronnej w przeciwieństwie do Wyspiarzy. To moze być jedna z decydujących róznic w tym spotkaniu. Leafs doskonale radzą sobie w obronie w PP w przeciwieństwie do Islanders. Sądzę iż linia obrony Wyspiarzy nie poradzi sobie z huraganowymi atakami Toronto, Kessel MacArthur, a także bardzo szybki Grabovski będą nie do zatrzymania w tej potyczce. Wygrana Leafs w czasie regulaminowym nie będzie żadna niespodzianką, ale dopełnieniem formalnosci.

-

New York Rangers - Colorado Avalanche
Over 5,5
1,92
betsson

odi 2,3K

odi

Forum VIP
Tampa Bay Lightning - Dallas Stars -&gt; Tampa Bay win (ML)[1.81][Pinnacle] ✅
Tylko dwie ekipy pozostały niepokonane w klasyfikacjach NHL. Toronto i Dallas, jak dobrze myślę to przynajmniej jeden &quot;bastion&quot; dziś padnie, ja sądzę że o wiele większe szansę na przegraną mają Gwiazdy z Dallas. Grają przeciwko Tampie, zespołowi który do ostatniego meczu także szczycił się mianem niezwyciężonego. To co się stało w pojedynku Błyskawic z Panterami ciężko jakoś sensownie wytłumaczyć, owszem można zrzucić dużą część winy za wysoką porażkę (0-6) na źle broniącego wtedy Elisa. Ale tak bardzo &quot;Napakowany&quot; atak Tampy nie ustrzelił z Florida ani jednego gola, świetnie dysponowany był Vokoun to fakt ale dziś trzeba będzie pokonać Lehtonena. Lightning wracają na swój lód po trzech wyjazdach i tutaj powinni być dużo bardziej groźni, Gwiazdy to jednak team nieobliczalny i dogrywka może wisieć w powietrzu - dlatego też typ z ML. Aaa bym zapomniał, jako goalie dziś w Tampie, Mike Smith a więc powtórka z dyspozycji Elisa w Kalifornii raczej nie wchodzi w grę.

J 7K

juanroman08

Forum VIP
Ostatnie dni nie były zbyt udane więc liczę że ten tydzień zaczniemy optymistycznie i trafnie.
Na początek spotkanie Pingwinów przeciwko Ottawie i propozycja over 5.5✅
Sens jak na razie strasznie dołują i próżno szukać argumentów za tym że może być lepiej. Właściwie to również ciężko wskazać przyczynę tak słabego startu Senatorów ponieważ przed sezonem na pewno nikt nie wierzył w to że po sprowadzeniu Gonchara i utrzymaniu pozostałych zawodników Sens wygrają zaledwie jedno spotkanie z pięciu możliwych. Dziś kolejna szansa na zdobycie chociażby punktu, szansa nie tak odległa jak się wydaje być. Wszystko dlatego że Pittsburgh na cztery spotkania rozegrane we własnej hali zdołał wygrać zaledwie jedno i to dopiero po dogrywce. W tym można upatrywać szansy dla Sens jednak równie dobrze może być to dla nich bardzo zły omen, ponieważ po ostatniej wygranej Pingwinów z Flayers 6:1 na wyjeździe, mało kto dziś się da przekonać że Penguins nie wygrają ze słabą Ottawą. Sprawa zwycięstwa jest w tym momencie drugorzędna i to co mnie interesuje to fakt iż Pingwiny w spotkaniach rozgrywanych u siebie traciły średnio po 3 bramki, biorąc pod uwagę słabą grę w obronie jak i na pozycji goalie w drużynie Ottawy można śmiało stwierdzić że minimum trzy bramki dziś zostaną zaaplikowane gościom. Podsumowując liczę na otwarte spotkanie, Ottawa słynie z tego że potrafi oddać bardzo dużą ilość strzałów jednak to nie przekłada się na zdobycz bramkową, tu też taka cicha nadzieja że w końcu coś się ruszy w tej drużynie, dlatego też over w dużym zasięgu obu ekip ;)

orngcrsh 251

orngcrsh

Użytkownik
NYI@TOR Toronto(-0,5) REG 1.926 [Pinnacle] 2-1 OT ⛔
Toronto wyglada na naprawde dobry team, pokazali to juz w meczach przedsezonowych, a teraz w sezonie zasadniczym na liscie swoich zwyciestw odhaczaja tylko kolejnych rywali.. Fakt ten nie jest jakas niespodzianka, wystarczy spojrzec na nazwiska obroncow (Kaberle, Phaneuf, Beauchemin, Komisarek) oraz na dyspozycje mlodych glodnych sukcesow napastnikow. Passe Leafs beda chcieli dzisiaj przerwac Islandersi. Wg mnie, nie beda w stanie tego dokonac, patrzac na problemy z jakimi sie borykaja od poczatku sezonu, ich dotychczasowe wyniki i tak sa zaskoczeniem, mimo ze do gry wrocil Tavares, nadal nie ma Streita i Okposo, a po ostatnim spotkaniu z Colorado mocno poobijani sa tez Comeau i Hunter (nie wiadomo czy zagraja). Patrzac na ostatnie zwyciestwo NY nad Avs zauwazylem, ze dobra gra Isles powoli dobiega konca, to ze ograli Lawiny bylo zasluga przede wszystkim fatalnej postawy Craiga Andersona.
COL@NYR NY Rangers ML 1.87 [Pinnacle] 3-1 ⛔
Przed sezonem stawialem ze Rangersi beda mocniejszym zespolem niz rok temu, nadal odnosze takie wrazenie, jednak ich dobra gra jak narazie nie nie ma przelozenia na wyniki. Powod: brak dyscypliny. Po swietnym meczu w Buffalo (6-3) przegrali w ostatnich minutach wygrane spotkanie z Islanders i zrobili to na wlasne zyczenie (glupie kary). A trzy dni temu byli bardzo blisko zwyciestwa z najgorętsza druzyna NHL czyli Toronto Maple Leafs (porazka po OT). W swietnej formie jest Lundqvist. Rangers nie grali teraz dwa dni z rzedu a wiec mieli czas na poukladanie swojej gry i mam nadzieje na wykluczenie z niej bledow prowadzacych do glupich przewinien. Colorado natomiast gra 5 wyjazdowy mecz z rzedu, road trip zaczeli od stanu 2-1-0 (pokonali Detroit i NJD), jednak powoli schodzi z nich powietrze, widac to bylo juz w zwycieskim meczu z Devils a takze w ostatnim przegranym spotkaniu z NYI. Takze wymeczony seria wyjazdowych meczow przeciwnik to doskonaly moment na pierwsze zwyciestwo NYR w Madison Square Garden:cool:

8-5-1 [61,5%]

odi 2,3K

odi

Forum VIP
W swietnej formie jest Lundqvist.
Henek w świetnej formie ? Nie powiedziałbym, parę udanych interwencji miał ale parę krążków za dużo do jego bramki też wpadło i bynajmniej nie obciąża to tylko obrońców Rangers ... jego GAA= 3.95 szału nie robi procent zatrzymanych strzałów też nie.
Ogólnie z typem na NYR pozwolę się nie zgodzić, nie twierdze że wygra Colorado (chociaż pewnie prędzej bym się na nich zdecydował stawiać) po prostu ten mecz to dla mnie podwyższone ryzyko. Grać na Strażników bez Gaborika, Prospala a Colorado wiecznie zaskakuje ...
No ale może akurat dzisiaj &quot;zaskoczy&quot; odpowiedni mechanizm w drużynie z Nowego Jorku, powodzenia

maritos 4

maritos

Użytkownik
:hokej: Tampa Bay Lightning - Dallas Stars (ML) [ Typ: 2 ML @ kurs: 2,10 ] ⛔
Analiza:
Dallas Stars w tej chwili jest na chwilę obecną jednym z dwóch jeszcze niepokonanych zespołów i prezentują świetny hokej. Widać, że drużyna jest &quot;ogarnięta&quot; i konsekwentnie realizuje swoje cele na lodowisku. Ofensywa Stars - bardzo skuteczna przy czym defensywa stabilna i nie widać głupich błędów. Tampa Bay która dzisiaj występuje w roli gospodarza ma genialnych zawodników, ale nie potrafi sobie tego poukładać i zdobyte przez nich bramki są wynikiem akcji indywidualnych (np. Stamkosa któremu od czasu do czasu uda się zabłysnąć skillem ) lub po fatalnych błędach przeciwnej drużyny i już wtedy kwestia skuteczności w wykorzystaniu takiej okazji. Obrona Tampy taka sobie - jest bo jest.
W tym meczu spodziewam się sporej inicjatywy Dallas i wygranej. Florida już obnażyła słabości Tampy ogrywając ich 6-0 i uważam, że Dallas zrobi to samo tylko w mniejszej skali z uwagi na fakt, że cały mecz będzie bronić Smith.

:hokej: Toronto Maple Leafs (ML) - New York Islanders [ Typ: 1ML @ kurs: 1,53 ] ⛔
Analiza:
Toronto to kolejna niepokonana jeszcze drużyna na która stawiam jednak z lekkimi obawami, gdyż mam problemy z wyczuciem gry Islanders. Co tutaj dużo mówić - jeśli nie każdy widział to powinien zobaczyć jak genialnie sobie radzi w tej chwili Meaple Leafs - cud miód, który się przyjemnie ogląda. NYI to taki swego rodzaju koń trojański - niby borykają się z kontuzjami ale w PP nie mają sobie równych i stwarzają bardzo duże zagrożenie. Jak już ktoś napisał w TOR świetnie gra w PK i mam nadzieję, że wybronią się przed atakami NYI w tym okresie gry co da im pewne zwycięstwo.

*ps zgadzam się z Odisiem, lecz ja nawet bym polecił COL ML ze względu na brak Gaborika

orngcrsh 251

orngcrsh

Użytkownik
Henek w świetnej formie ? Nie powiedziałbym, parę udanych interwencji miał ale parę krążków za dużo do jego bramki też wpadło i bynajmniej nie obciąża to tylko obrońców Rangers ... jego GAA= 3.95 szału nie robi procent zatrzymanych strzałów też nie.
Ogólnie z typem na NYR pozwolę się nie zgodzić, nie twierdze że wygra Colorado (chociaż pewnie prędzej bym się na nich zdecydował stawiać) po prostu ten mecz to dla mnie podwyższone ryzyko. Grać na Strażników bez Gaborika, Prospala a Colorado wiecznie zaskakuje ...
No ale może akurat dzisiaj &quot;zaskoczy&quot; odpowiedni mechanizm w drużynie z Nowego Jorku, powodzenia
Wiedzialem, ze ktos zareaguje na to zdanie;) Piszac ze Lundqvist jest w swietnej formie mialem na mysli przede wszystkim ostatni mecz, gdzie bronil naprawde rewelacyjnie, spokojnie zamiast 3-4OT moglo byc z 3-7 dla Toronto. Statystyki nie graja..
zgadzam się z Odisiem, lecz ja nawet bym polecił COL ML ze względu na brak Gaborika
Widze ze koledzy przeciwko mnie, ale juz za pare godzin wszystko sie okaze. Narazie mam zaje... wyczucie co do meczow Colorado (w tym sezonie 100%), wiec ten typ to nie tylko argumenty ktore podalem, ale takze tzw. szosty zmysl hehe;)
/ szósty zmysł się przydaję ???? i nie tyle przeciwko Tobie co po prostu nie podzielam entuzjazmu co do podanego typu, ale nie na tyle żeby typować na Colorado ... oczywiście życzę sukcesu ???? - Odi
/ gratuluje wyczucia ;) - Orng

sekular 47

sekular

Użytkownik
A ja bym zaproponowal na dzis dwa typy... pierwszy to under 5.5 TOR vs NYI✅✅✅. Stawiam taki typ tak naprawde tylko z jednego zwgledu, ze dzis w bramce NYI wystapi Rolson, ktory jest w swietnej formie. Z tego co pamietam bronil w spotkaniu z WSH, gdzie uwazam ze byl jednym z lepszych zawodnikow NYI, bronil o ile sie nie myle takze przeciwko Colorado?! Nie mnie jednak uwazam, ze jest najlepszym goli w ekipie Wyspiarzy i napewno nie przypadkowo, trener stawia dzis wlasnie na niego, zeby ktos zatrzymal wreszcie rozpedzone kolorado... pozatym NYI ladnie sobie poczynaja w ataku wiec, zabezpieczajac lepiej bramke, maja napewno checi zwycistwa. Z drugiej strony mamy JSG ktory takze, we wlasnej hali broni, dobrze... do tego mecz leci na live prawie u wszystkich bookow, masowka na TOR oczywiscie... Nie mowie , ze gospodarze nie wygraja, ale sadze, ze wynik nie bedzie &quot;hokejowy&quot;.
Druga sprawa to over 5.5 PIT vs OTT✅✅✅. Tutaj klasycznie na przelamanie Ottawy... wkoncu wygrac musze, a jak maja to uczynic to raczej nie 0-3. Do tego w bramce gospodarzy dzis zmiana. Niby Mr. &quot;J&quot; w formie znakomitej wedlug statystyk, ale z racji ze one nie graja, mam nadzieje ze dzis wpusci kilka bramek. Atak PIT podkreca tempo, wiec napewno syrena zawyje kilka razy ...
Kursy z Ladbrokes:
TOR vs NYI u 5.5 2.05
PIT vs OTT o 5.5 1.86
pozdrawiam.

maritos 4

maritos

Użytkownik
:hokej: San Jose Sharks - Carolina Hurricanes [ Typ: 1 @ kurs: 1,75 ] ⛔
Analiza:
Ponownie stawiam na SJS niestety w poprzednim meczu odnieśli niespodziewanie porażkę na własnym lodzie grając z Atlantą. Jeśli chodzi o samą grę to wygląda normalnie także zabrakło zwykłego szczęścia by wygrać z Thrashers. Ofensywa zaradnie przeprowadzała akcje a w obronie jak i na bramce nie wiele błędów. Ich dzisiejszy przeciwnik a zarazem gość to Carolina Hurricanes która wraca z Vancouveru gdzie poniosła przygnębiającą porażkę 4-1. Gra w ataku nie zachwycała - jakoś tam strzelali na bramkę VAN ale gdy się patrzyło na ich defensywę to można było usnąć - tragicznie to wyglądało - jakby ktoś nie dał im jeść albo coś w tym stylu - nic się ogólnie nie trzymało kupy i wątpię by była to tylko zasługa ataku VAN. Dziś by zagrać przyzwoity mecz z SJS musieliby przejść metamorfozę i wkońcu się obudzić bo nie chyba nie wiedzą że sezon się już zaczął - ale czy jest to możliwe w tak krótkim czasie - myślę, że NIE. GO Sharks GO ????

:hokej: Nashville Predators - Calgary Flames [ Typ: 1 @ kurs: 2,05 ] ⛔
Analiza:
Predators przegrało swój ostatni mecz z Capitals po bramce Ovechkina w OT - jednak prowadzili bardzo wyrównany mecz i udowodnili, że ich poprzednie wygrane to nie był przypadek. Wprawdzie nie był to hokej równie efektowny i skuteczny gdyż Capitals nie pozwoliło, ale od czasu do czasu można było zauważyć ten &quot;power&quot; z poprzednich meczów. Nashville podejmuje u siebie Flames i pomimo, że często unikam stawiania przeciw nim dzisiaj jestem o to jakiś spokojniejszy po obejrzeniu ich aktualnej formy a raczej jej braku. CGY zagrało ostatni mecz w EDM i na lodowisku z jednej jak i z drugiej strony sporo chaosu i jakiś dziwnych bramek często po błędach w obronie. Wątpię aby Płomienie na wyjeździe z niezbyt działającym atakiem i tyloma błędami dali radę NSH które stoi w obu tych formacjach. Kurs 2,05 i pokusiłem się o wygraną Predators w czasie regulaminowym ????

:hokej: Washington Capitals - Boston Bruins [ Typ: under 6,0 @ kurs: 1,80 ] ✅
Analiza:
Capitals - najbardziej bramkostrzelna ekipa NHL... czy aby napewno? Jeszcze w tamtym sezonie bym tak powiedział, ale jak narazie nie ma gradu goli ze strony dzisiejszych gospodarzy. Jedynie pokaźnie wygrali z NJD (7-2) lecz przy takich kłopotach w obronie Devils jakoś mnie to nie dziwi. Bez wątpienia Capitals ma ekipę która zasługuje na miano najbardziej bramkostrzelnej tylko jak narazie dyspozycja w ataku średnia jak na ten zespół. W tym meczu linia bramek 6,0 i aż zal mi z tego nie skorzystać, ponieważ obie ekipy bardzo ładnie radzą sobie w obronie i do tego bramki pilnują świetnie dysponowani bramkarze - fenomenalnie broniący w ostatnim meczu Thomas (0.50 GAA, 98,4 Sv%) i Neuvirth (2.16 GAA, 93,0 Sv%). Obie ekipy mają świetnych aimerów jednak znajdują się w podobnej sytuacji - czyli obierają się za dużo na indywidualnych akcjach (Owca, Semin) czy (Rayder , Krejci). Jeśli nic się nie zmieni w ich dotychczasowej grze myślę, że under 6,0 powinien gładko wejśc ;]

odi 2,3K

odi

Forum VIP
Washington Capitals - Boston Bruins -&gt; Boston win (ML 60&#39;)[2.63][Pinnacle] ✅
Niedźwiadki wróciły do Ameryki mocnym akcentem, pokonały Devils 4:1 z czego wszystkie bramki strzelili w drugiej tercji. Pokazuje to, że tą drużynę stać na zagranie bardzo dobrych 20 minut, na nagłe przyśpieszenie i narzucenie tempa. W bramce z powrotem zagościł chyba już na stałe Tim Thomas, w tamtym sezonie to Rask wygryzł Thomasa w tym wydaje się że historia zatoczy koło i to Amerykanin będzie tym pierwszym. Drugą osobą, która daje duże nadzieje na bardzo dobry rok w wykonaniu Miśków jest Nathan Horton. Hokeista sprowadzony przed sezonem z Floridy czuje się w Bostonie jak ryba w wodzie i punktuje bardzo często, zwłaszcza urzekł mnie jego znak firmowy czyli szybki niesygnalizowany strzał z nadgarstka. Co do Caps, seria czterech zwycięstw czyli można powiedzieć: &quot;jak zwykle&quot; i &quot;nuda&quot;. Ze składu wypadł im Green, a całość jak zwykle ciągnie Owieczkin. Dużo zależy w tym zespole od Rosjanina, jeśli on nie przyłożyłby kija w niektórych momentach to śmiem twierdzić 60 % goli/wygranych by nie było - prędzej czy później może to ich zgubić tak zresztą jak to stało się w ubiegłorocznych play off. Kurs na Bruins przeszacowany, Caps nie mieli ostatnio do czynienia z silnymi rywalami (NYI,OTT,NAS) i zwycięstwa troszkę wymęczali. Zobaczymy na co stać Niedźwiadki w starciach z naprawdę silnym rywalem.
Liczba goli -&gt; więcej strzelą goście (+ 2 goals) [1.83][bet365] ✅
Dziś cztery spotkania i wszystkim się bliżej przyglądnąłem. Wyżej opisałem swój stosunek co do BOS-WAS, wygląda mi na to że Bruins mogą pokusić się o zwycięstwo. Także szansę Calgary w meczu z Nashville oceniam jako większe aniżeli gospodarzy. Minnesota będzie grać osłabiona bo kilku ważnych zawodników jest niedostępnych (Burns,Cullen,Havlat,Schultz) a i bez tego faworytem dla mnie będą Canucks. Wątpliwości mam tylko w ostatnim meczu gdzie jako gospodarze grają Rekiny. Jeśli Carolina się postara to nie powinni dopuścić do pogromu, sumując mój rachunek wychodzi mi że więcej bramek strzelą dziś przyjezdni a mam jeszcze dodatni handicap, który dodaje typowi pewności.

orngcrsh 251

orngcrsh

Użytkownik
No ja radze uwazac na typ na Boston.. Jak wskazuje historia NHL, wszystkie teamy wracajace z tripu po Europie notowaly tzw. &quot;slump&quot;.. W tym sezonie widac to po Phoenix, Carolinie, Minnesocie i nawet po San Jose. Biorac pod uwage zwyciestwo Niedzwiadkow w NJ trzeba pamietac jakim rozmontowanym bagnem jest narazie NJ.. Caps to troche inna historia:razz:
VAN@MIN Vancouver ML 1.813 [Pinnacle] 2-6 ⛔
Jedna z najwazniejszych dla mnie informacji kolejki NHL rozgrywnej w sobote byl fakt, ze wreszcie zaczyna grac Vancouver.. W meczu z Carolina ich gra w ataku wygladala wreszcie tak jak w najlepszych momentach z zeszlego sezonu. Swietnie gral Samuelsson, Raymond, Sedinowie.. Mysle ze momentum jest po stronie Nucks i dzisiaj w nocy Minnesocie bedzie bardzo ciezko narzucic im swoja inicjatywe. A biorac pod uwage, ze paru czolowych hokeistow Wild jest chorych i albo nie zagraja albo zagraja oslabieni, szanse Vancouver na zwyciestwo rosna... Go Canucks!
CGY@NSH Nashville ML 1.719 [Pinnacle] 1-0 OT ⛔
Po krotkim namysle postanowilem dodac jeszcze ten typ... Nashville prezentuje sie narazie fenomenalnie (3-0-1 czyli 3 zwyciestwa i porazka dopiero w OT z Caps), zarowno postawa bramkarzy jak i formacji obronnej oraz ataku prezentuje sie bardzo dobrze. Dzisiaj do bramki Preds wraca Pekka Rinne, zobaczymy rowniez powrot Martina Erata, wiec moze byc tylko lepiej. Jesli chodzi o Calgary, to fakt ze ograli ostatnio 5-3 Edmonton wcale mnie nie przekonuje, graja w kratke, do tej pory porazki przeplataja zwyciestwami, w ich szeregach w dalszym ciagu brakuje kilku podstawowych zawodnikow.

8-7-1 [53,3%]

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom