Witam,
dzisiaj
NHL nas rozpieszcza swoją dużą 12 meczową ofertą, więc postanowiłem, że podzielę się swoimi przemyśleniami odnośnie tej kolejki ????
Philadelphia Flyers - Pittsburgh Penguins @ typ:
Pittsburgh Penguins ML @ kurs: 2,25
Z całym szacunkiem dla wszystkich który stawiają w tym meczu na PHI to niestety oglądam ich grę i płakać mi się chce - nie jest tragicznie, ale to nie jest ten poziom do którego przyzwyczaiła mnie ta drużyna. Z mojego punktu widzenia kompletna desorganizacja w tworzeniu akcji i próbowanie grania indywidualnościami - coś w stylu Tampy tylko u nich wygląda to ogólnie lepiej. Żadnej drużynie nie udzielam kredytu - w sensie nie przewiduję co będzie jak się przełamią - na tę chwilę PIT wypada dużo lepiej - swobodniej czują się w ataku i po żałosnej grze w pierwszych meczach grają już na przyzwoitym poziomie aczkolwiek nie finezyjnym.
Florida Panthers - Tampa Bay Lightning @ typ:
Florida Panthers ML @ kurs: 1,94
FLA to dla mnie drużyna wbrew wszystkiemu bardziej stabilna niż TBL. Panthers zagrali 3 mecze na przyzwoitym poziomie przy czym wygrali tylko ten ostatnio 3-0 z CGY Flames. Widzę potencjał w TBL jednak oglądam ich mecze i nie wiem czy tam jest więcej przypadku czy indywidualności - bo gry typowo zespołowej przy tworzeniu akcji bramkowych to za wiele w ich wykonaniu nie widziałem. Być może ich gra wymusza na przeciwnikach tyle fatalnych błędów z których strzelili sporo goli - sam nie wiem - nie widzę 4 winu tej drużyny. Jeszcze poczekam i poobserwuję trochę zanim na nich postawię
Montreal Canadiens - Ottawa Senators @ typ:
Ottawa Senators ML @ kurs: 1,92
Wiele osób zarzucało OTT, że dało sobie wbić tak "słabemu" Toronto aż 5 bramek - teraz już wiemy, że przy takiej dyspozycji TOR chłopaki mieli prawo ulec. OTT stwarza sobie wiele sytuacji choć skuteczność nie jest najwyższa. MTL mnie zawiodło - ich ostatni mecz to był najnudniejszy mecz jaki w tym sezonie miałem okazję oglądać - totalna klapa. Ostatnio dałem im kredyt zaufania i nie zawiedli - tym razem też tak zrobię.
New Jersey Devils - Boston Bruins @ typ:
Boston Bruins ML / NO BET @ kurs: 1,97
Moim zdaniem jeden z ciekawszych meczy kolejki w którym zobaczymy bardzo ofensywną i widowiskową grę. Ciężko powiedzieć kto jest w lepszej dyspozycji w ataku, ale jeśli chodzi o obronę to jest to zdecydowanie Boston i mam nadzieje, że atut obrony i Tim Tomasa w bramce da im zwycięstwo w tym meczu. Mimo wszystko nie czuję pewności tego typu i dla mnie NO BET - gdyż naprawdę ciężko stwierdzić jak będzie wyglądać dyspozycja NJD.
New York Islanders - Colorado Avalanche @
Colorado Avalanche ML @ kurs: 1,80
Looknałem wszystkie mecze Islanders i muszę przyznać, że podziwiam tę drużynę która świetnie sobie radzi pomimo tych kontuzji - mają wielu utalentowanych młodych zawodników który stwarzają zagrożenie jednak przy ostatnich 2 meczach nie widziałem już tego samego "boom" co w pierwszych ich meczach - troche jakby coś przygasło i myślę, że świetnie spisujące się Colorado (obrona/atak/bramkarz OK) powinno dać radę Wyspiarzom.
Dallas Stars - St. Louis Blues @
over 5,5 @ kurs: 2,00
Tutaj temat opisał ładnie
Odisio - popieram ten typ - świetnie grające drużyny ofensywne i zapowiada się widowiskowy mecz.
Minnesota Wild - Columbus Blue Jackets @
Minnesota Wild ML / under 5,5 @ kurs: 1,60 / 1,76
Bardzo lubie CBJ lecz to co pokazali w meczu z CHI kompletnie mnie nie przekonuje - zwykle oglądałem w ich wykonaniu bardzo ciekawą i składną grę w ataku a tutaj yyyyy nie bardzo im coś wychodzi. Dzisiaj się mierzą z MIN która stoi twardo w obronie także dodatkowo mają utrudnione zadanie. MIN jako tako w ataku gra średnio ale w PP to prawdziwi zabójcy i spodziewam się, że po raz kolejny zaprowadzi ich to do zwycięstwa.
San Jose Sharks - Atlanta Thrashers @
San Jose Sharks @ kurs: 1,75
Najpewniejszy wg mnie i w sumie po najniższym kursie mecz tej kolejki. Atlanta wygrała co prawda ostatni mecz z ANA ale nie ma co się oszukiwać - Kaczki w obronie przez ostatnie mecze paraliż :/ W sumie wygrana ATL wyszła z połączenia dużej ilości PP dla ATL i nieudolności w obronie Kaczek - takie jest moje zdanie. SJS to pewna firma - dobra obrona, ciekawa gra w ataku do tego na własnym lodowisku co dla mnie jeśli chodzi o tą drużynę ma znaczenie, gdyż w tamtym roku wyskrobanie na ich lodzie ptk to byl nie lada wyczyn i jakoś nie widzę jak Thrashers dokonuję ze swoją aktualną grą jakiekolwiek wyczyny.
Nashville Predators - Washington Capitals @
dla mnie NO BET ???? wiem tyle, że mecz będzie wyśmienity ;]
Chicago Blackhawks - Buffalo Sabres @
Buffalo Sabres ML @ kurs: 2,45
Phoenix Coyotes - Detroit Red Wings @
Phoenix Coyotes ML @ kurs: 1,95
Calgary Flames - Edmonton Oilers @
NO BET
Niestety nie za bardzo mam czas na opisanie wszystkich meczów ;]
Pozdrawiam M.
ps* zapraszam do dyskusji, bo napewno znajdą się osoby o innym zdaniu ????