>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

NHL - sezon 2010/2011

Status
Zamknięty.
maritos 4

maritos

Użytkownik
Popieram typ Odisia - sam od siebie jeszcze powiem, że nie tyle co szybkość jazdy na łyżwach nutek jest problemem dla przeciwnika co sama szybkość i umiejętność w rozgrywaniu akcji jest zmorą dla przeciwników. Myślę, że skuteczność i łatwość doprowadzania do sytuacji 100%-owych jak i pewna obsada na bramce w postaci Halaka da STL zwycięstwo.

adrian1905 132

adrian1905

Użytkownik
@

Calgary Flames @ Florida Panthers Typ: Calgary Flames - Moneyline 1.65 Betsafe ⛔
Dzisiejsze spotkania zapowiadają się bardzo ciekawie. Na początek wybrałem pojedynek pomiędzy Calgary Flames, a Florida Panthers. Hokeiści z Northwest Division sezon rozpoczęli od „zimnego prysznica” bowiem po bardzo udanym preseason dość nieoczekiwanie ulegli Edmonton 4-0. Wydaje mi się jednak, że gdyby Oilers w tym meczu nie mieli Khabibulin to wynik mógłby być inny (choć kibiców Calgary Flames zapewne zawiodła także defensywa). W drugim spotkaniu Flames zwyciężyli w Scotiabank Saddledome drużynę Los Angeles Kings 3-1. Bardzo dobre spotkanie rozegrał Morrison, który zaliczył dwie asysty. Podobać mogła się także gra Giordano, solidnie zagrał także bramkarz Kiprusoff. Przejdę teraz do Floridy. „Pantery” w swoim pierwszym meczu ulegli „Nafciarzom” 3-2, a wynik spotkania został ustalony w drugiej tercji w której to Florida Panthers miała przewagę, a to za sprawą wykluczeń dla hokeistów Edmonton Oilers. Co z tego skoro Panthers nie potrafili tego wykorzystać, a na dodatek na cztery oddane strzały na bramkę Vokoun w drugie tercji, aż trzy znalazły drogę do siatki. Zaledwie dzień później Florida podejmowała w Rogers Arena miejscowe Vancouver Canucks. Spotkanie to zakończyło się wygraną „Orek” 2-1. W tym spotkaniu „Pantery” oddały, aż 42 strzały na bramkę Luongo, a tylko jeden trafił do bramki. Najwięcej strzałów oddali w tym meczu Olesz oraz Booth, bo po sześć, ale co z tego jak ponownie zabrakło skuteczności. Dodam tylko, że Florida Panthers znów nie wykorzystała gry w przewadze. Przed nami ciekawie zapowiadające się spotkanie, w którym liczę na zwycięstwo Calgary Flames. Wydaje mi się, że ponownie ta nieskuteczność „Panter” może zostać wykorzystana przez „Płomienie”. Dodatkowo Calgary pokazało, że potrafi być groźne nawet gdy gra w osłabieniu czego przykładem jest gol w meczu z LAK, gdy „Królowie” grali w przewadze. Dodatkowo Flames w przeciwieństwie do Floridy potrafi wykorzystać przewagę.
@

Minnesota Wild @ Edmonton Oilers Typ: Minnesota Wild - Moneyline 1.63 Betsafe ✅
Drugie spotkanie to pojedynek dwóch drużyn z Northwest Division. Minnesota Wild podejmie w Xcel Energy Center zespół Edmonton Oilers. Obie drużyny maja za sobą dwa inauguracyjne spotkania sezonu. I tak Minnesota dwukrotnie uległa Carolina Hurricanes. Natomiast Edmonton początek sezonu ma rewelacyjny, najpierw wygrana z Calgary 4-0, a następnie 3-2 z Florida. Na początek wspomnę o pojedynkach Minnesoty z Hurricanes. Oba spotkania były do siebie podobne. W drugim spotkaniu ekipie -Todd Richards udało się zdobyć punkt. A to zasługa między innymi Zanona, który obok Burnsa oraz Schultza spędził najwięcej czasu na lodzie. W ataku najlepiej zaprezentowali się Cullen, Latendresse, a także Havlat. Swoja postawą na początku sezonu zaskakują hokeiści Edmonton. Jeśli chodzi o to ostatnie spotkanie z Floridą to początek spotkanie „Nafciarze” zdecydowanie przespali oddając tylko trzy strzały na bramkę Vokouna. A tylko dzięki znakomitej postawie Khabibulina po pierwszej tercji był remis. W drugiej tercji zmiany w grze nie było dalej lepiej prezentowała się Florida, ale wynik był już na korzyść „Nafciarzy”. A to wszystko za sprawą dobrej skuteczności, bowiem na cztery oddane strzały trzy znalazły się w bramce Vokouna. W trzeciej tercji już za wiele się nie działo. Jak podkreślają fani Edmonton Oilers cieszyć może tylko dobra skuteczność. Dziś wydaje mi się, że Minnesota będzie bardzo zdeterminowana do wygrania pierwszego spotkania w sezonie. Jeżeli defensywa Oilers będzie dalej tak nie pewna to nawet Khabibulin nie pomorze. Druga sprawa to taka że jeśli Edmonton dalej będzie oddawało tak mało strzałów na bramkę rywala jak w meczu z Panthers to nie wróżę dobrze „Nafciarzom”. Dlatego mój typ na to spotkanie Minnesota Wild ML.​

cozmo 19

cozmo

Użytkownik
Dzieki Odisio za naprowadzenie mnie na naprawde ciekawy typ w tym spotkaniu. Otoz jak sam zauwazyles przeciwnicy Blues lapia nadzwyczaj czesto kary, dodatkowo gracze Nutek rowniez od nich nie stronia. Dlatego od razu rzucil sie mi w oczy typ na over 3,5 kar 2 i 5 minutowych w 3 tercji tego spotkania. Uwazam, ze najlepiej zagrac na nia, gdyz w decydujacych chwilach graczom moga puscic nerwy i zaczna robic wszystko, byle doprowadzic do lepszego rezultatu, zas przy wysokim prowadzeniu druzyna przegrywajaca bedzie moze chciala wyladowac sportowa zlosc i skupi sie bardziej na faulowaniu przeciwnika niz strzelaniu ;)
EDIT No i typ okazal sie jak najbardziej sluszny, zreszta w kazdej tercji by wszedl, mimo, ze na styk. Mysle, ze bede sie czesciej nad nimi zastanawial, zwlaszcza przy meczach St Louis czy Philadelphii.

odi 2,3K

odi

Forum VIP
Dzieki Odisio za naprowadzenie mnie na naprawde ciekawy typ w tym spotkaniu. Otoz jak sam zauwazyles przeciwnicy Blues lapia nadzwyczaj czesto kary, dodatkowo gracze Nutek rowniez od nich nie stronia. Dlatego od razu rzucil sie mi w oczy typ na over 3,5 kar 2 i 5 minutowych w 3 tercji tego spotkania. Uwazam, ze najlepiej zagrac na nia, gdyz w decydujacych chwilach graczom moga puscic nerwy i zaczna robic wszystko, byle doprowadzic do lepszego rezultatu, zas przy wysokim prowadzeniu druzyna przegrywajaca bedzie moze chciala wyladowac sportowa zlosc i skupi sie bardziej na faulowaniu przeciwnika niz strzelaniu ;)
Zgadza się, Twoja ciekawa propozycja ma szansę zaistnienia. Weź jednak pod uwagę to że przeciwnikami St Louis byli do tej pory Anaheim i Philadelphia, a więc teamy które słyną z ostrej gry i wielu minut karnych. Jak będzie z Nashville ? Predators też raczej nie należą do techników a więc twoja teoria moim zdaniem może okazać się prawidłowa ????

vader 2,8K

vader

Forum VIP
Witam fanów NHL.
Z braku czasu krótko chciałbym &quot;zaznaczyć&quot; swój udział w temacie. Oby na ✅

Wild - Oilers, Minnesota ML @1.75 Interwetten

Dzikusy sezon zasadniczy zaczęli marnie bo od 2 porażek. Olejarki zaskakująco dobrze. Konkret fakty, które mnie przekonują to. Brak wygranej Edmonton od 13 spotkań na terenie dzisiejszych gospodarzy. Backstrom przeciwko Edmonton 11-0-0 z GAA 1.08. Miał 4 SO. Khabibulin z kolei w meczach w Minnesocie ma bilans 0-5-1.
Zasadniczo Wild powinni sobie poradzić dzisiaj.
Jeśli Minnesota dziś przegra to ja na pewno będę zaskoczony, ale to tylko NHL :]

Star - Red Wings, Dallas ML @2.10 Betclic
Świrować jarząbka nie będę. Sympatia po stronie Dallas. Dla Dallas mecze z San Jose, Anaheim i Detroit to mecze ze smaczkiem. Dziś będzie jeszcze większy &quot;smaczek&quot;. Jeden z moich ulubieńców - Mike Modano został zmuszony do opuszczenia ekipy z Teksasu. Zapewne nie tak wyobrażał sobie swojej sytuacji. Koniec kariery chciał mieć w Dallas. Nie wyszło.
Dallas to ekipa w przebudowie. Już chyba od 2 sezonów. Poprawy jakoś nie widać w wynikach. Sezon zaczęli od 2 wygranych na wyjeździe. Mam nadzieję, że powrót do domu im nie zaszkodzi i dziś poradzą sobie z Detroit.
Zasadniczo brak mi konkretnych obiektywnych argumentów. Może poza tym, że w bramce DET dziś stanie stary Ozzi. Powoli musi ustępować już miejsca. Lehtonen chyba jest w lepszej formie od Chrisa.
Niech moc będzie z Wami!

orngcrsh 251

orngcrsh

Użytkownik
Nashville to dla mnie jeszcze większe zaskoczenie ... właściwie to na początku muszę napisać że spotykają się dziś dwa zespoły jeszcze w tym sezonie nie pokonane ... Predators jako jedni z nielicznych w mojej opinii nie tylko nie wzmocnili zespołu ale osłabili go znacząco odejściem kapitana Arnotta
No to teraz moja kolej;)
Zanim podam swoje typy pozwole sobie nie zgodzic sie z opinia Odisio jakoby Predators poprzez transfery oslabili swoj sklad na ten sezon. Odszedl Arnott - ok, ale mimo swojego nazwiska i duzego kontraktu byl dopiero na 4. miejscu w druzynie pod wzgledem zdobytych punktow... Mysle, ze ten ruch Nashville byl prawidlowy, maja wystarczajaca glebie jesli chodzi o centrow, zrobili miejsce dla mlodszych dobrze zapowiadajacych sie zawodnikow na tej pozycji (np. Colin Wilson) a poza tym sprowadzili Matthew Lombardiego z Phoenix (53pkt w 78 meczach). Na dodatek na skrzydlo pozyskali Sergieja Kostitsyna! Jesli chodzi o obrone, oddali Hamhuisa, ale pozyskali mlodego Parenta z Philly. Mi sie wydaje, ze sa mocni i nie zabraknie ich w tym roku w playoffs:cool: Oczywscie co do St Louis zgadzam sie, wygladaja rowniez dobrze... Myslalem nad typem na Predators, ale jednak odpuszczam ten mecz, spotykaja sie dwie mocne druzyny z Zachodu, wiec niech wygra lepszy.

EDM@MIN under 6 1.704 [Pinnacle] 2-4 ZWROT
W pierwszym typie kieruje sie przede wszystkim obsada bramek - w Oilers zagra Khabibulin, ktory jak narazie przezywa druga mlodosc, a w Wild Niklas Backstrom, ktory po pierwszym takim sobie wystepie swietnie zaprezentowal sie w drugim spotkaniu z Canes.. Minnesota to team wyjatkowo defensywny (wplyw ery Lemaire&#39;a) i to tez powinno miec znaczenie w tym spotkaniu. Dodatkowo Edmonton jak narazie graja same undery.
DET@DAL over 5,5 1.833 [Pinnacle] 1-4 ⛔
Prawie wszystkie (albo nawet wszystkie) mecze Wings w preseason w najsilniejszym skladzie konczyly sie overowo, nastepnie &quot;swietny&quot; overowy wystep u siebie z Colorado;) Trzeba przyznac, ze maja niezwykla latwosc stwarzania sytuacji pod bramka rywali.. Ale jesli popatrzy sie na ich pierwsze dwie linie plus trzecia linia z Modano to wszystko jasne. W obronie jest juz gorzej, do tego dochodzi kontuzja Rafalskiego i wystep w bramce Osgooda:cool:
FLA@CGY Florida ML 2.28 [Pinnacle] 3-0 ✅
Killer na dzisiejsza noc:cool: Jak napisal Adrian Cats przewazali w obu pierwszych meczach, mieli sytuacje w PP, oddawali wiecej strzalow na bramke niz rywal: 28 strzalow na bramke Oilers (Nafciarze tylko 13) i ponad 40 na bramke Luongo. Nawet trener Panthers Peter DeBoer podkresla ze zagrali do tej pory 6 naprawde dobrych tercji. Mysle, ze do trzech razy sztuka i dzisiaj znowu beda strona lepsza niz przeciwnik i tym razem przelozy sie to na wynik. Co do Flames.. Plaga kontuzji, solidne lanie w Edmonton i szczesliwe zwyciestwo z LA - ekipa tego wieczoru lepsza. Go Panthers.

6-3-1 [66,6%]

odi 2,3K

odi

Forum VIP
No to teraz moja kolej;)
Zanim podam swoje typy pozwole sobie nie zgodzic sie z opinia Odisio jakoby Predators poprzez transfery oslabili swoj sklad na ten sezon. Odszedl Arnott - ok, ale mimo swojego nazwiska i duzego kontraktu byl dopiero na 4. miejscu w druzynie pod wzgledem zdobytych punktow... Mysle, ze ten ruch Nashville byl prawidlowy, maja wystarczajaca glebie jesli chodzi o centrow, zrobili miejsce dla mlodszych dobrze zapowiadajacych sie zawodnikow na tej pozycji (np. Colin Wilson) a poza tym sprowadzili Matthew Lombardiego z Phoenix (53pkt w 78 meczach). Na dodatek na skrzydlo pozyskali Sergieja Kostitsyna! Jesli chodzi o obrone, oddali Hamhuisa, ale pozyskali mlodego Parenta z Philly. Mi sie wydaje, ze sa mocni i nie zabraknie ich w tym roku w playoffs:cool: Oczywscie co do St Louis zgadzam sie, wygladaja rowniez dobrze... Myslalem nad typem na Predators, ale jednak odpuszczam ten mecz, spotykaja sie dwie mocne druzyny z Zachodu, wiec niech wygra lepszy.
No co do tej sprawy można mieć oczywiście różne spojrzenie, dla mnie oddanie kapitana zespołu to jednak spore osłabienie. Po Arnocie widać, że dobrze czuje się w tym sezonie i punktuje dużo. Być może i Nashville i jemu rozstanie było po prostu potrzebne ? Okaże się.

J 7K

juanroman08

Forum VIP
Już późna godzina więc krótko tylko na temat propozycji Odisio, ponieważ też obstaje za Blues.
Na pewno postawa Predators jest dużą niespodzianką i osobiście wczoraj nie wierzyłem w to że po pierwszej przegranej tercji będą w stanie wyciągnąć wynik, tym bardziej że grali w Chicago. Dziś grają drugi dzień z rzędu i jak na razie pokazuje początek sezonu bardzo ciężko jest wygrać spotkania grając dzień po dniu, póki co taka sztuka udała się Dallas Stars. St.Louis Blues od pierwszego spotkania pokazuje że ściągnięcie Halaka było świetnym ruchem i to nie tylko w kategorii &quot;poszukujemy bramkarza&quot; ale także w kwestii mentalnej, czujemy się mocni z tyłu możemy swobodnie atakować i taki scenariusz jak na razie sprawdza się w 100%. Nuty grają cały czas tym samym składem i to może procentować. Liczę że świeżsi i póki co na topie Blusmeni zajadą Nashville. Ktoś w końcu musi przegrać :razz:
St.Louis Blues ML⛔

crossmen 8,1K

crossmen

Użytkownik
Witam , panowie , obserwuję dotychczasowe wyniki , coś tam próbuję grać , ale dochodzę do wniosku ,że obecna gra przypomina bardziej loterię,i można rzutem kostką typować zwycięzcę niż jakimiś argumentami bo takowych na dzień dzisiejszy nie ma.Zresztą jak patrzę na wystawiane typy to też ta skuteczność kuleje,a jak już fachowcy nie trafiają to znaczy ,że jest coś nie tak.
Jeśli dziś Pingwiny nie dadzą rady w 60 minutach z osłabionymi Islanders tzn o dupę rozbić wszelkie osłabienia i takie tam farmazony , po prostu wytrąca się w ogóle jakiekolwiek argumenty.
Na plus to postawa Wieśniaków i Gwiazdek - ci pierwsi myślę , że potwierdzają przynależność do czołówki ligi a ci drudzy w końcu wracają chyba na swoje miejsce ,również w przynajmniej kwalifikacji do play off
Nic zostaję tylko ustawka na supraisy,ryzyko wtopy te same a może mniejsze a przynajmniej można trafić jakieś dobre ako.
Oczywiście ta sytuacja będzie się klarować ,w końcu faworyci wejdą na odpowiedni tor ,ale myślę ,że gdzieś do ok 20 kolejki można się pobawić w jakieś &quot;wariackie&quot; strzały,gra wbrew logice i przewidywaniom ............

vader 2,8K

vader

Forum VIP
crossmen nie ma się co łamać. NHL to szczyt poziomu hokejowego i typerskiego.
Jak to mówią &quot;nie ma letko&quot;.
Kolejny sezon to może ponownie wkleję &quot;dekalog typera NHL&quot;. W zeszłym roku też je wkleiłem &gt; CYK &lt;
Niektórych to może śmieszyć... ale ja kieruje się nimi od lat. Nie tylko przy typowaniu NHL ;)
Po pierwsze: &quot;nie przegrać&quot; (Lemex)
Po drugie: &quot;największe błędy popełniamy w chwili chwały&quot; (Jacky Sparrow)
Po trzecie: &quot;hazard to sztuka, sztuka wyboru&quot; (Lemex)
Po czwarte: &quot;NHL uczy pokory&quot; (Lemex)
Po piąte: &quot;wybierać znaczy rezygnować&quot; (Timeek)
Po szóste: &quot;łam czego rozum nie złamie&quot; (Ralph)
Po siódme: &quot;głupi ten, co logicznie myśli&quot; (Lemex)
Po ósme: &quot;nasza siła wyrasta z niepowodzeń i porażek, nie z sukcesów&quot; (Nivet)
Po dziewiąte: &quot;w NHL nie ma pewniaków&quot; (SenDPL)
Po dziesiąte: &quot;bądź gotów przegrać bitwę aby wygrać wojnę&quot; (Nivet)

T 52

thedon

Użytkownik
Buffalo - Montreal
Typ : 1 (ML)

Moim zdaniem najpewniejszym dzisiaj typem jest wygrana Sabres przed wlasna publicznoscia. Bedzie to juz 4 podejscie gospodarzy aby wreszcie dopisac domowe zwyciestwo. Przypomne ze przegrali oni Home Opener z Rangersami 3 - 6, pozniej porazka z Chicago 3 - 4 i wreszcie przegrana w dogrywce z Devils 0 - 1. Kibice na pewno nie beda za milo wspominac druzyn z NY.
Dzisiaj do miasta zawita druzyna z Montrealu, z ktora ostatnimi czasy Buffalo na wlasnej tafli radzi sobie dobrze...
W przeciagu kilku lat przegrali oni tylko raz i to po dogrywce, tak wiec dzisiaj dodatkowo zmotywowani nie powinni miec wiekszych problemow.
Oczywiscie ktos moze powiedziec ze Kanadyjczycy zrobili ostatnio mala &quot;niespodzianke&quot; w Pittsburghu ( wygrana 3 - 2 ). Jednak Pingwiny nie sa chyba w najlepszej dyspozycji na poczatku tego sezonu ( przegrali wszystkie 3 mecze u siebie ). Crosby narazie nie blyszczy a Fleury jest raczej daleki od optymalnej formy...
O tej porze nie ma wiekszej pewnosci kto stanie miedzy slupkami w obydwu druzynach... Mozna jednak z duzym prawdopodobienstwem przypuscic ze bedzie to Miller i Price.
Tutaj zdecydowana przewage widze po stronie gospodarzy.
Miller w ostatnim swoim wystepie pokazal ze zalicza sie do czolowki graczy na swojej pozycji i przepuscil dopiero 35 strzal na swoja bramke.
Price jest w moich oczach bramkarzem o klase gorszym i cos przeczuwam ze bedzie mial dzisiaj o wiele wiecej pracy. Nie jest chyba zadna nowoscia ze gracze Buffalo potrafia sobie stwarzac sytuacje. W tym sezonie na 4 mecze, 3 razy przekroczyli granice 35 strzalow na bramke przeciwnika. Dzisiaj nie powinno byc inaczej i gospodarze przycisna od poczatku.
Montreal bedzie musial szukac swojej szansy w kontratakach i liczyc ze moze uda im sie cos ustrzelic w przewadze ( pod tym wzgledem jest jednak kiepsko bo w 3 meczach nie potrafili zdobyc zadnej bramki w PP ).

orngcrsh 251

orngcrsh

Użytkownik
Witam , panowie , obserwuję dotychczasowe wyniki , coś tam próbuję grać , ale dochodzę do wniosku ,że obecna gra przypomina bardziej loterię,i można rzutem kostką typować zwycięzcę niż jakimiś argumentami bo takowych na dzień dzisiejszy nie ma.Zresztą jak patrzę na wystawiane typy to też ta skuteczność kuleje,a jak już fachowcy nie trafiają to znaczy ,że jest coś nie tak.
Jeśli dziś Pingwiny nie dadzą rady w 60 minutach z osłabionymi Islanders tzn o dupę rozbić wszelkie osłabienia i takie tam farmazony , po prostu wytrąca się w ogóle jakiekolwiek argumenty.
Widze, ze musiales sporo przegrac na naszej NHL ostatniej nocy:wink: I juz nie narzekaj tak na typy, chyba dotychczasowe 66% w singlach po kursach wyzszych niz 1.7 to nie jest tak zle:wink:
A tak na powaznie - grajac dzisiaj Penguins 60&#39; mozesz znowu sie zdziwic.
Po pierwsze, widze ze sugerujesz sie tym ze graja ze soba &quot;wielki&quot; Pittsburgh i NY Islanders &quot;chlopcy do bicia&quot; - ale juz nie patrzysz jak prezentuje sie gra tych zespolow w tym sezonie. Pens jak narazie wygladaja na troche bezradnych, slaby goaltending, dziurawa obrona i nie do konca przebudzone gwiazdy, z reszta wyniki mowia same za siebie. Natomiast Isles graja z pasja, wyciagneli w 3t mecz z Dallas, wyciagneli w ostatnich minutach mecz z Rangersami i malo brakowalo a ograliby Caps w Washingtonie.
A po drugie, czy w takich warunkach warto ryzykowac dla tak niskiego kursu? Tzn jeszcze nie jest znany (przynajmniej w Pinnacle), ale na pewno bedzie niski:grin: Nie mowie ze Pens nie wygraja tego meczu, ale kurs nie bedzie wart ryzyka.

crossmen 8,1K

crossmen

Użytkownik
Na szczęście jeszcze dużo nie wtopiłem,ale dziękuję bardzo za dyskusję,ale naprawdę nie mam nawet pomysłu,jedyne co przychodzi mi do głowy to albo przeczekać jak faworyci się obudzą albo tylko na niespodzianki,na dziś może :
Pingwiny - 1 - kurs ok 1,8
Kings - 1 - z dogr.+ew.karne
Motywacja: bo Pingwiny może się przebudzą w końcu , a Królowie mam nadzieję ,że powtórzą ostatni dobry ich sezon noi u siebie przetrzepią niejedną dobrą ekipę.

maritos 4

maritos

Użytkownik
ens muszą w koncu zacząć systematycznie wygrywac.
yyyy... jest dopiero początek sezonu - 4 mecze za PITem i mówisz, że muszą zacząć systematycznie wygrywać - kupy mi się to nie trzyma. Gdyby wygrali 2/4 to byłoby to już systematycznie wg Ciebie - nie rozumiem ? Jak na podstawie 4 meczy wyciągasz takie wnioski?
Co do samego meczu jeszcze nie mam wyklarowanego stanowiska aczkolwiek bardziej jestem za wygraną PITu

Pozdrawiam M.

adrian1905 132

adrian1905

Użytkownik
Moim zdaniem kurs w granicach 1.8 na wygrną Pingwinów jest wart ryzyka.Pens muszą w koncu zacząć systematycznie wygrywac.Teraz mają bardzo dobrą okazję
A ja zgodzę się z OrngCrsh. Także nie skreślam &quot;Pingwinów&quot;, bo w tym spotkaniu moim zdaniem wszystko jest możliwe. Na pierwszy rzut oka dla Pens wymarzony rywal na przełamanie chodzi mi tu o kontuzje czołowych graczy w New York Islanders, ale osobiście moje zdanie jest takie, że pozostali gracze tą stratę nadrabiają charakterem, walką (Mam wrażenie, ze kontuzje &quot;trójcy&quot; czołowych, pozostałych zawodników zdeterminowała do pokazania, ze Islanders to nie tylko Streit, Tavares oraz Okposo) Dodatkowo spójrzmy co dzieje się w Pittsburgh - &quot;Pittsburgh is still without center Jordan Staal (foot) and forward Arron Asham (upper body), both of whom resumed skating Thursday. Defenseman Zybnek Michalek will miss at least two weeks with a shoulder injury sustained on Monday, and fellow blueliner Brooks Orpik has missed two games with a groin problem.&quot; - A wiec także szpital. Uważam, że obecny poziom gry prezentowany przez Penguins + kontuje nie jest warty gry.

@

Columbus Blue Jackets @ Chicago Blackhawks Typ: Chicago Blackhawks ML 1.87 Betsafe ✅
Sezon powoli zaczyna rozkręcać się na dobre i emocje także coraz większe. Na dziś wybrałem spotkanie dwóch drużyn z Central Division, a dokładnie pojedynek Columbus Blue Jackets z Chicago Blackhawks. Dla drużyny Chicago będzie to na pewno ważne spotkanie, bowiem po średnim początku sezonu będą chcieli wejść na właściwy „tor”. Najpierw jednak kilka słów o Blue Jackets. Columbus na otwarcie sezonu dwukrotnie grało z San Jose Shakrs. Pierwsze spotkanie wygrali Sharks 3-2. Natomiast w meczu nr dwa po dogrywce lepsi okazali się dzisiejsi przeciwnicy Blackhawks. Od początku sezonu w drużynie „Kurtek” dobrą formę prezentuje Ethan Moreau, a także Rick Nash. Natomiast zdobywcy Pucharu Stanleya – Chicago Blackhawks w ostatnim spotkaniu przegrali w UC z Predators 2-3. Mimo przegranej z dobrej strony zaprezentował się Jonathan Toews, który strzelił bramkę oraz asystował przy bramce Kane. Od początku sezonu bardzo dobrze prezentuje się Marian Hossa co mnie osobiście bardzo cieszy. Dzisiaj w bramce „Czarnych Jastrzębi” zobaczymy najprawdopodobniej Marty Turco (ostatnio bronił Crawford). Chicago może mieć pewne problemy w defensywie, a to dlatego, że zawieszony jest Hjalmarsson, a także kontuzja Campbella. Po wygranym spotkaniu z Buffalo narzekałem na to jak Chicago konstruuje grę w PP, bo nie wyglądało to za dobrze, często zdarzały się głupie straty. W ostatnim spotkaniu udało się już wykorzystać przewagę i ta gra w tym elemencie była lepsza. I właśnie między innymi w Power Play widzę szanse Blackhawks w której mogą zrobić przewagę ponieważ zawodnicy Blue Jackets należą w tym sezonie do tych ekip, które bardzo często odwiedzają miejsce przeznaczone dla ukaranych graczy (pierwszy mecz 10 wykluczeń, drugi mecz 8 ) Let’s Go Blackhawks!
PS: Chicago may have a surprising absence, as Patrick Kane is considered doubtful with an illness and did not make the trip to Columbus on Thursday. Coach Joel Quenneville has not ruled out having Kane travel separately on Friday, but he is expected to sit this one out.
Typu jednak już nie zmienię
Edit: Brawo Blackhawks!:cool:

orngcrsh 251

orngcrsh

Użytkownik
COL@NJD Colorado(+0,5) REG 1.84 [Pinnacle] 3-2 ✅
Biorac pod uwage oslabienia NJ w obronie (brak Volchenkova, Salvadora, Salmeli i Frasera) oraz brak stabilizacji w formie Brodeura nie wroze Diabelkom nic pozytywnego w meczu ze swietnie spisujacymi sie w ataku Avs... Colorado ogralo jak do tej pory wielkich Western Conference - Detroit i Chicago, natomiast NJD przegrali 3 mecze z rzedu po czym wymeczyli zwyciestwo z oslabionymi absencja Pominville&#39;a i slabo spisujacymi sie Szablami (1-0 OT). Fakt, ze mecz rozgrywany jest w New Jersey nie jest argumentem, poniewaz Avalanche sa juz w NJ od srody i na spokojnie przygotowuja sie do meczu. W tamtym sezonie jedyny mecz tych teamow wygralo Colorado i mysle ze jest duza szansa ze powtorza suksces. A nawet jesli dojdzie do OT/SO typ rowniez jest wygrany.

7-3-1 [70%]

maritos 4

maritos

Użytkownik
Co do NJD @ COL to dla mnie no bet. NYD od 2 meczów gra już o wiele lepiej tyle, że brakuje skuteczności. Jednak patrząc na skład NYD to tej skuteczności można się spodziewać - taka bomba która nie wiadomo kiedy wybuchnie, jednak z moich obserwacji wnioskuję, że już niedługo NYD wrzuci na &quot;kolejny bieg&quot;.

COL świetnie sobie radzi w ataku jak i w obronie - z tego co wiem to w bramce pojawi się Anderson. Ogólnie bardzo podoba mi się gra Lawin - obrona/atak

Reasumując. Gdy zobaczymy NYD w dobrej dyspozycji jak ostatnio to mecz może być naprawdę wyrównany i jak dla mnie ciężko przewidzieć kto wyjdzie z tego pojedynku z 2 ptkami. Niby przy szansach 50/50 kurs COL kusi, ale jednak gdy ktoś szuka jakiegoś pewnego typu to polecam rozejrzeć się za czymś innym

Pozdrawiam M.

robson-united 7,8K

robson-united

Użytkownik
Świetnie prowadzony dział. Obserwuje temat od samego początku NHL i musze powiedziec, że mi się tu podoba ;) Niektóre typy po cichu sobie podkradałem, nieraz tylko mnie to utwierdzało w moim własnym myśleniu. Dzisiaj postanowiłem sam coś zaproponowac. Ale nie bijcie jak będą głupoty w analizie:p
VS
NY RANGERS - TORONTO
Typ : Rangers OT @ 1,709 Pinnacle
Rangersi przegrali z Islanders w samej końcówce. Dzisaij są jednak mimo wszystko faworytem, przynajmniej wg mnie. Toronto owszem 3 wygrane, ale z racji, że to początek sezonu to jeszcze nie może byc mowy o stabilizacji itp. Dla Toronto to najlepszy start do rozgrywek od sezonu 99/00. W bramce mają dwóch równorzędnych ludzi tj Giguere i Gustavsson, nie doszukałem się infa kto z nich zagra. Gustavsson bronił w ostatnim meczu z Pingwinami wiec może on zagra i dzisiaj.
Rangresi w bramce mają Lundqvista. Na yahoo.sports doczytałem się, że ma zagrac kapitan Chris Drury, czyli będzie to jego debiut w tym sezonie, na skrzydłach wspierany będzie przez Gaborika i Frołowa. W tamtym sezonie Rangersi wygrali 3 z 4 meczów z Toronto.
Ponadto w NHL nic nie trwa wiecznie, pora na porażke Maple Leafs ;)

botshek 360

botshek

Użytkownik
-

New York Rangers - Toronto Maple Leafs

typ: Leafs ML
kurs: 2,20✅
betsson

Dziś w inny sposób zobrazuję uzasadnienie typu, a więc dlaczego Leafs:

- zacznijmy od bramki: Leafs: Giguere, Rangers: Lundqvist dziś w bramkach obu druzyn wystapią dokładnie ci goalie,a jak to wygląda ze statystykami, zdecydowanie na korzyść bramkarza Toronto Giguere rozegrał do tej pory dwa spotkania dokładnie tyle samo co jego vis a vis, ale statystyki ma o niebo lepsze: Giguere: GAA 1,51 Sv% .935 Lundqvist: GAA 4,03 Sv% .881. Różnica bardzo duża więc ze wskazaniem na Leafs

- linia obrony: W Toronto nareszcie postawiono na obrone w PP jak do tej pory rewelacyjny wynik 90% gorzej to wygląda po stronie Rangers: 70%. Podobnie w statystykach straconych bramek Rangers na 2 gry stracili ich 9 natomiast Toronto na 3 gry straciło 6. Niezły wynik faworyzujący w nastepnej formacji Leafs.

- atak: w tej formacji na uwagę zasługuje wszechstronność linii ataku Leafs, nie ma zdecydowanie liderującej linii, obojetnie, która jest na lodzie stwarza wielkie zagrożenie. Dla przykładu ostatni mecz z Pits bramki strzelały 3 i 4 linia Leafs i obrońca. Rangersi natomiast czekają na przebudzenie swojej gwiazdy Mariano Gaborika.

Podsumowując: Wiem, że wielu będzie się śmiało, że 4 z rzędu win Toronto to będzie kolejny cud świata, ale jakos przeczucie mówi mi, że tak może być. Toronto udowodniło w ostatniej potyczce z Pits, że ich gra to nie przypadek i potrafią wygrywać ze zdecydowanymi faworytami i to na ich terenie. Co do Rangers jak do tej pory swoją grą nie porywają,a w kiepskiej formie jest ich goalie.

...a pamietać trzeba o tym, że typowanie NHL ma swoje zasady, których nikt z nas w 100% nigdy nie pozna ;)

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom