>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<
Fortuna bonus

NHL - sezon 2008/2009

Status
Zamknięty.
maritos 4

maritos

Użytkownik
:hokej: Atlanta Thrashers - New Jersey Devils [ Typ: 2 @ kurs: 2,10 ](wynik: 0:1) ✅
Analiza: Do pierwszych jutrzejszych meczy w ramach ligi NHL możemy zaliczyć Atlanta Thrashers vs New Jersey Devils. Obie drużyny wystąpią w optymalnych składach - są kontuzje, ale jakiś pobocznych zawodników. Transfery już omawiałem przy poprzednich analizach, czyli Atlanta - jak już kiedyś powiedziałem &quot;Kovalchuk i reszta (czyli asystujący)&quot;, New Jersey wzmocnienie w ataku. Atalnta ma słabą obronę i słaby atak (z czasowymi przejawami dobrej gry). &quot;Diabły&quot; mają bardzo dobrą obronę i atak średni, ale wierzę, że wzmocnienia transferowe poprawią tą strukturę. Devils grali ostatnio z Rangers, którzy są w wyśmienitej formie a puścili tylko 4 bramki - tylko ponieważ jeden padł na pustą bramkę a 2 padły z Power Play, którego Atlanta napewno nie wykorzysta, przy ich ataku i przy obronie Devils. Nie ma co się rozczulać - stawiam na brak niespodzianek w tym meczu i pewną wygraną drużyny lepszej - New York Devils !!!

hellraiser 636

hellraiser

Forum VIP
9-3-0 +62.6j
Dzisiaj tak naprawde nic nie gram, zapodam więc lekką propozycje.

Atlanta Thrashers - New Jersey Devils
W Philips Arena tutejsze Drozdy będa podejmować Diabły, jak narazie Atlanta zaczęła słabo 1-1-1 więc trzy mecze i zaliczyła już wszystko, a Lehtonen i Kowalczuk wszystkiego nie zrobią więc może być i tutaj ciężko. Diabły jak narazie spokojnie i normalnie czyli dominacja nad Long Island i uległość chłopakom z Manhattanu no i zwycięstwo nad młodymi z Pittsburgha do New Jersey zawitała &quot;świeża stara krew&quot; czyli Rolston który ciągnie chyba najbardziej ekipe żeby walczyła bo potencjał zespół ma lecz oni to zawsze wykorzystują tylko pod naciskiem czy od niechcenia. I na sam koniec trochę statystyk Diabełki 15-5 w L17 z Dywizją Południowo-Wschodnią. Atlanta L26 7-19.
Typ : New Jersey Devils ML Kurs : 1.67 (2/10) ✅ 0:1

TommyTSW 53,1K

TommyTSW

Forum VIP
DET Red Wings(-1.5) v VAN Canucks K:2.5
DRW jest faworytem tego spotkania i z pewnością odniosą zwycięztwo jezeli będą tego chcieli, jak wiadomo sezon zasadniczy rządzi się swoimi prawami tzn postawą druzyny w spotkaniu z obecnym przeciwnikiem DET zdobyło trofeum ligi VAN nawet nie zakwalifikowało sie do play-off takze wypadkową mozliwosci obu ekip już mamy.
Oczywiście moze dojc do niespodzianki ale stawiam ze jezeli DET ma wygrac to spotkanie to zrobi to z większą zaliczką niz 1 gol takze jak kusic sie na ten typek to tylko po tym kursie

vader 2,8K

vader

Forum VIP
Historia spotkań mówi wszystko :spokodfhgfh:
Jak dla mnie historia nie mówi wszystkiego. Jedynie część tego co jest istotne. Pokazałeś statystyki w których widać, że tylko Drapieżcy wygrywali. Ale pokazuję Ci statystykę (tylko spotkania w Columbus) gdzie 6 meczów wygrały Niebieskie Koszule. Nadal jest h2h na korzyść Nashville ale przecież czasami musi wygrać i Columbus.

W preseason Columbus wygrali z nimi. A może dziś też wygrają?
Jeśli zaczną się pojawiać w temacie quasi &quot;analizy&quot; którym jedynym argumentem jest h2h wkejony z betexplorera to zacznie to przypominać w dużej części analizy meczów piłki nożnej. Czyli gramy co tydzień MU, CFC, Real M, FCB itp.
Wczoraj mało kto powiedział by, że Tampa przegra z miernotami NY Islanders. A jednak...
Pozostałe spoktania

Zapraszam do dyskusji i analiz.

maritos 4

maritos

Użytkownik
:hokej: Ottawa Senators - Phoenix Coyotes [ Typ: 1 @ kurs: 1,85 ](wynik 6:3)✅
Analiza: Jutro o godzinie 1:00 w nocy czasu polskiego odbędzie się spotkanie NHL - Ottawa Senators vs Phoenix Coyotes. Faworytem tego spotkania niewątpliwie jest zespół z Kanady - tak uważają buki i ja podzielam ich zdanie. Kontuzje w obu zespołach nie wyglądają poważnie. W Phoenix zabraknie Jonas&#39;a Ahnelov&#39;a (20 letni zawodnik, który jeszcze nie rozegrał ani jednego meczu - nic wartego uwagi), Derek&#39;a Morris&#39;a ( obrońca 1 lini obrony - zastępuje go, a raczej próbuje zastępować go Zbynek Michalek tworząc 1 linię obrony z Ed&#39;em Jovanovski&#39;m, ale to nie jest już tak dobra para - osłabienie obrony), Joel&#39;a Perrault&#39;a (CENTER - spokojnie do zastąpienia). W Ottawie zero kontuzji, lecz niepewny jest występ Daniel&#39;a Alfredsson&#39;a, z powodu urazu stopy - byłaby to poważna strata ponieważ ten zawodnik potrafi obrócić losy spotkania (40 goli, 49 asyst) , ale w meczu w Phoenix jego niewystąpienie jest do przełknięcia. W skrócie transfery obu drużyn: Ottawa - głównie transfery skierowane na wzmocnienie obrony - kupiony obrońca i bramkarz - po dotychczas rozegranych meczach wygląda na to, że formacja obronna wygląda całkiem dobrze. Phoenix - ściągnięcie do ataku gwiazdy jaką jest Olli Jokinen. Phoenix dokonało dużo pozytywnych zmian, ale do rywalizacji z tak bardzo dobrym zespołem jak Senators jeszcze nie ma co liczyć. Obrona Phoenix zostanie wystawiona na próbę, ponieważ najedzie na nią najlepszy atak w lidze i jestem przekonany, że ofensywa Senatorów odniesie zwycięstwo. Coyotes zagrali do tej pory trzy mecze i dwa wygrali - jeden z &quot;Kurtami&quot; drugi ze słabo spisującymi się &quot;Kaczkami&quot;. Ottawa miała dużo trudniejszą przeprawę - zagrała również 3 mecze, tylko że dwa z vice mistrzami Pittsubrg Penguins i jeden z mistrzami Detroid Red Wings wychodząc z tych pojedynków z jedną wygraną na Penguins. Przez wszystkie 3 mecze bardzo podobała mi się gra Senatorów i jutro jeśli zagrają tak ponownie z drużyną ogólnie słabszą jaką jest Phoenix to nie widzę innego rozwiązania jak wygrana Senatorów. Polecam grę na over 5,5 gola, bo wygląda nawet pewniej od typu na wygraną.

hellraiser 636

hellraiser

Forum VIP
10-3-0 +76j

Anaheim Ducks - San Jose Sharks
Honda Center w Anaheim piąty mecz sezonu zasadniczego dla obu ekip jak narazie są to ogień i woda Anaheim cztery porażki, San Jose cztery zwycięstwa. Jak do tej pory jeśli porównywać ofensywę, defensywę, PP i PPK dwóch ekip to we wszystkim lepsi są Rekiny. Nawet jednego dzisiaj zagrania nie rozumiem ze strony head coacha Kaczek ostatnio Hiller dostał szansę pokazania się, lub z drugiej strony by w ogóle zaprzepaścić sobie szansę na stanie pomiędzy słupkami i był wyrzucony na pożarcie, po tej szansie wraca znowu Giguere który naprawdę jest słaby na początku tego sezonu nie wiem na jakim celu miała być gra Hillera ostatnio by dać odpocząć Kanadyjczykowi? by na Rekiny był gotowy?, trochę to dla mnie niezbyt mądra decyzja, ale wróćmy do całej ekipy która coś strzela lecz kiedy strzelili ostatnio dwa gole, Edmonton zaaplikował im trzy, czas wreszcie wstać, otrzepać się i pakować ten krążek w sito Panowie Niedermayer, Selanne czy Getzlaf bo przecież bez tego będzie trudno wygrać pierwszy raz w sezonie. Myślę że już tyle cierpkich słów na powitanie usłyszeli gracze z Anaheim że dziś sami z siebie będą chcieli wygrać ten mecz, pomóc może w tym właśnie spotkanie na własnej tafli.
Typ : Anaheim Ducks ML Kurs : 1.91 (2/10) ✅ 4:0

maritos 4

maritos

Użytkownik
:hokej: Anaheim Ducks - San Jose Sharks [ Typ: 1 @ kurs: 2,35 ](wynik: 4:0) ✅ Analiza: Jutro w nocy spotkanie Anaheim Ducks vs San Jose Sharks. Ekipy w ostatnim czasie spotkały się aż 3 razy i 2 razy wygrali Sharks. Dzisiaj ich czwarte spotkanie i moim faworytem w tym spotkaniu są..... oczywiście &quot;kaczki&quot;. Sezon zaczęli fatalnie - 4 przegrane. Fakt - nie za bardzo im szło, ale jutro to już jutro i to zupełnie inna bajka. Sharks za to początek sezonu bardzo udany - 4 wygrane z rzędu, ale nie mieli zbyt wymagających przeciwników. Jutro Ducks na własnej tafli i mają możliwość wzięcia rewanżu. Jestem przekonany, że Anaheim się przełamie i odniesie pewne zwycięstwo . Jak dla mnie 4 beznadziejne mecze w wykonaniu jutrzejszych gospodarzy to chwilowa niedyspozycja najważniejszych zawodników. Nie wierzę, żeby przez 4 mecze takie gwiazdy z poprzedniego sezonu jak Ryan Getzlaf, Corey Perry, Chris Kunitz czy Chris Pronger byli przez 5 meczy w takiej fatalnej dyspozycji i nie mogli zdobyć ani jednego punktu. Stawiam jutro na Anaheim, ponieważ liczę na to, że wymienione gwiazdy jutro zaczną strzelać bramki i wkońcu pokażą jak gra prawdziwa dobra drużyna !!! Sharks ma również bardzo dobrą ekipę, ale są już po 4 bardzo wyczerpujących meczach i ich kredyt strzelania bramek musi się kiedyś zakończyć. Sharks już wygrali na początku sezonu z Anaheim i porostu &quot;popuszczą&quot;, żeby być gotowym na następne mecze i nie będą dawali w ten mecz takiego życia jak Anaheim, tym bardziej, że &quot;Kaczuszki&quot; na własnym lodowisku. Jutro stawiam na podwójne przełamanie ! Sharks odpoczywa, Ducks ich ogrywa !!!

maritos 4

maritos

Użytkownik
:hokej: Buffalo Sabres - Vancouver Canucks [ Typ: 1 @ kurs: 2,00 ](wynik 5:2)✅ Analiza: Z jutrzejszej nocnej oferty do analizy wybrałem spotkanie Buffalo Sabres vs Vancouver Canucks. W zespole &quot;Szabli&quot; zabraknie Jochen&#39;a Hecht&#39;a, Tim Connolly, Paul Gaustad - oczywiście z tej trójki trzeba podkreślić brak Jochen&#39;a Hecht&#39;a - podstawowego Centra Buffalo.
Vancouver bez dwóch defensorów zawodników - Kevin Bieksa i Lawrence Nycholat, którzy nie odgrywają żadnej pierwszoplanowej roli w zespole. Krótkie zdanie na temat transferów Buffalo - wzmocniona obrona i przedłużenie kontraktu z bardzo dobrym bramkarzem - Millerem. Vancouver zrobił transfery, które ich trochę osłabiły w ataku, choć narazie tego nie widać po ostatnich meczach. &quot;Orki&quot; wczoraj są po poważnym i kosztownym dla nich boju z Red Wings, który udało im się wygrać w OT 4:3. Dzisiaj grają z Buffalo, które bardzo ładnie rozpoczęło sezon 3 wygranymi. Dlaczego uważam, że Buffalo da dzisiaj radę? Najbardziej obawiałem się ataku ze strony &quot;Orek&quot;, ale &quot;Szable&quot; pokazały możliwości swojej defensywy przy starciu z wyjątkowo mocnym atakiem Montrealu, który napewno jest lepszy od ofensywy Canucks. Napewno nie będzie im tak łatwo strzelić bramki Millerowi jak Osgood&#39;owi. Jedynie czego potrzeba Buffalo do wygranej to - bramek !!! Ostatni mecz z Rangers wygrali dzięki 2 bramkami Vanka i jedej Kotolika. Czy dzisiaj będzie miał kto strzelić gole dające wygraną &quot;Szablom&quot;? Uważam, że tak. W drużynie jest jeszcze dużo utalentowanych zawodników, którzy jeszcze nie zapunktowali dla drużyny a mają możliwości i co najważniejsze motywację - myślę tutaj o jeszcze &quot;niewidocznych&quot; Jason&#39;ie Pominville, Derek&#39;u Roy&#39;u (tutaj najbardziej na niego liczę) Maxim&#39;ie Afinogenov&#39;wie i innych talentach Buffalo, którzy się nie przełamali i nie strzelili bramki. Myślę, że jutro padnie w tym meczu mało bramek, ale przesądzających o wygranej Buffalo Sabres - można pokusić się o under 5,5 !!! Szable spokojnie stać na wygraną - &quot;GARDE&quot; ???? .

hellraiser 636

hellraiser

Forum VIP
Z jutrzejszej nocnej oferty do analizy wybrałem spotkanie Buffalo Sabres vs Vancouver Canucks.
Ty i tak chyba &quot;wybierasz wszystko&quot; :p. Trzeba dodać że dzisiaj nie zagra Roberto Lungo więc to jest niezwykła szansa dla Szabelek żeby wygrać to spotkanie.

Baqu 1,4M

Baqu

Forum VIP
Ty i tak chyba &quot;wybierasz wszystko&quot; :p. Trzeba dodać że dzisiaj nie zagra Roberto Lungo więc to jest niezwykła szansa dla Szabelek żeby wygrać to spotkanie.
nie zagra też Lundqvist i to chyba większa strata, chociaż i tak nie zagram na Klonowe liście :)

a Curtis jak dotychczas ma lepsze &quot;staty&quot; od Luongo, wszedł w meczu z Waszyngtonem i bronił znacznie lepiej niż Roberto...

hellraiser 636

hellraiser

Forum VIP
nie zagra też Lundqvist i to chyba większa strata, chociaż i tak nie zagram na Klonowe liście :)

a Curtis jak dotychczas ma lepsze &quot;staty&quot; od Luongo, wszedł w meczu z Waszyngtonem i bronił znacznie lepiej niż Roberto...
Ta, też jakoś nawet zmiana u NYR nie kręci mnie aż tak żeby dawać na Maple Leafs, co do innych zmian na bramce dzisiaj to nie zagrają też Ellis u Predatorów i Garon u Nafciarzy może to komuś pomoże jeśli chciał grać w ich spotkaniach O/U.

Dlaczego Luongo nie zagra?
Nie wiem, ale myślę że decyduję o tym że jest to dopiero początek sezonu i po co po męczyć od razu swoich najlepszych, a może Ci rezerwowi sprawdza się i będą dobrym supportem.

Baqu 1,4M

Baqu

Forum VIP
Dlaczego Luongo nie zagra?
oj niveciarz takie pytania od takiego speca ? :p

najcześciej jest tak, ze jezeli team gra dwa mecze pod rząd to coach wystawia to raz jednego to raz drugiego bramkarza, tak zapewne będzie dzisiaj i jutro w Calgary i Edmonton, a i NSH ma wystawić Pekka Rinne. Wiadomo, ze bardzo dobry bramkarz to podstawa w kazdym teamie i tylko w nielicznych goali wystepuje w wiekszosci spotkan, w innych natomiast ta proporcja dzieli sie na ok 70-30% spotkan, nie wiem czy bramkarz aż tak sie męczy, czy raczej chodzi aby zmiennik tez byl w formie ? az tak na hokeju sie nie znam i nigdy w niego nie grałem :&gt; co nie zmienia faktu, ze informacja o bramkarzu jest wazna w typowaniu meczu.

http://goaliepost.com/index.php

dodać do ulubionych i nie dziękować ;-)

maritos 4

maritos

Użytkownik
Wczoraj noc bardzo udana ???? Wszystkie typki weszły jak nóż w masło. Nawet nie spodziewałem się, że będą to aż tak pewne zwycięstwa. Ottawa nie zawiodła, &quot;Kurtki&quot; bardzo ładnie. Buffalo - rewelacja ! Nie spodziewałem się tylu bramek

Pozdrawiam wszystkich :
Martios

ziuta 0

ziuta

Użytkownik
Hellraiser, maritos - gratulacje naprawdę bardzo dobrej formy i wiadomości. ja jeszcze do swojego kuponu dorzuciłam Columbus, i właśnie underek w Toronto. I w rozpisie jak zwykle wyszło bajerancko. Spróbuję również, od dziś podać jakiś meczyk z analizą może ja się również dołączę do działu.

maritos 4

maritos

Użytkownik
#1 :hokej: Dallas Stars - Colorado Avalanche [ Typ: 1 @ kurs: 2,10 ] Analiza: Jutrzejsza kolejka NHL bardzo obfita w spotkania. Jedno ze spotkań zacznie się już dzisiaj wieczorem o godzinie 20:00 - Dallas Stars vs Colorado Avalanche. Kontuzje w obu zespołach nie warte wzmianki, choć niepewny jest występ Jere&#39;a Lehtinen&#39;a (podstawowy RW, który jeszcze nie zagrał w tym roku meczu przez kontuzje - gdyby wystąpił byłoby to bardzo dobre wzmocnienie). Początek sezonu &quot;Gwizd&quot; jak i &quot;Lawin&quot; bardzo nieudany, choć podczas ostatniego meczu Avalanche się przełamało i udało im się wygrać z Flyers. Gwiazdy zrobiły to wcześniej wygrywając z Nashville, ale to i tak była trochę żenada w porównaniu do ich prawdziwych możliwości. Już po raz kolejny stawiam na przełamanie się &quot;Gwiazd&quot; i rozpoczęcie gry na standardowym - dobrym poziomie. Dzisiaj jestem ich przełamania pewien prawie w 100%, ponieważ Colorado to nie jest w tej chwili jakiś super przeciwnik a mają bardzo sporo problemów. Największy z defektów w obozie &quot;Lawin&quot; to bramkarze. Podstawowy bramkarz - Budaj to kompletnie beznadziejny goli, który jeszcze musi się wiele nauczyć. Jutro Avalanche wystawia drugiego bramkarza (Andrew&#39;a Raycrof&#39;a), który zagrał jeden w miare dobry mecz i mają nadzieje, że będzie dobrze bronił - niech się nawet nie łudzą ! Powiem tak &quot;Jedna jaskółka wiosny nie czyni&quot; - z Flyers bronił dobrze, ale dzisiaj raczej nie pokaże się lepiej niż Budaj (a nwet gorzej). Bramkarz ten już oj jakiś 3 sezonów ma SV% na poziomie około 87%. Ostatni jego sezon to totalna porażka - ~88% SV% i 3,92 goli wpuszczonych na mecz i bardziej te statystyki mnie przekonują co do jego możliwości (jego dobre sezony minęły). Dlaczego miałby nagle stać się świetnym bramkarzem - nie wiem. Następnym problemem drużyny z Colorado to obrona - poważnie osłabiona podczas transferów. Jedynie atak wygląda w miarę, ale tam już pałętają się weterani np. Joe Sakic (ostatnio dobył 3 asysty, ale ile może ciągnąć drużynę za uszy - podtrzymanie takiego wyniku w następnym spotkaniu jest dla mnie nierealne), Hejduk wócił po kontuzji i coś ta próbuje. Ogólnie atak jest, ale ostatni mecz udał im się - chłapaki się wystrzelali, ale jak będzie dzisiaj? Myslę, że będzie cieńsko i nic ciekawego nie pokażą, choć pewnie wykorzystają osłabioną defensywę Dallas i strzelą 2 góra 3 bramki. Liczę na pobudkę talentów strzeleckich z zespołu &quot;Gwiazd&quot; i na przełamanie lodów ! Bez żadnych wątpliwości stawiam na Dallas Stars.

fox71 2,2K

fox71

Forum VIP
Propozycja.

Dallas Stars - Colorado Avalanche (wynik 4-5)✅
typ over 5.5 kurs 1.98 Betsson

Dziś w American Airlines Center,jeden z ulubionych moich klubów NHL Stars z Dallas podejmuje Lawiny z Colorado.
Gwiazdy nie świecą w tym sezonie pełnym blaskiem.Po 4 meczach tegorocznego sezonu mogą się pochwalic tylko 1 Win.Marty Turco fatalnie się spisuje w tym sezonie (GAA 4.58!!!,SV% 0,823%).Jego zmiennik Tobias Stephan ma trochę lepsze statsy (GAA 3.00,SV% 0,800 %).Średnia straconych bramek na mecz Gwiazd 4.5.

Goalie Avelanche Jose Theodore wyfrunął do Capitals w miejsce nieudacznika Kolziga.Lawiny pozyskały jako zmiennika Budaja,Andrew Raycrofta z Klonowych Liści.

Nominalnie podstawowy bramkarz Colorado,pochodzący z Bańskiej Bystrzycy,Słowak Peter Budaj również w tym sezonie nie może zaimponować dobrymi statsami (GAA 4.38,SV% 0,824 %).

Sean Avery pozyskany przez Dallas z New York Rangers ,jakoś nie może się wstrzelić w bramkę rywali,imponuje w drużynie tylko liczbą karnych minut.
Kibiców Stars w tym mile zaskakuje Fabian Brunnstrom ( 4 mecze ,3 gole ),jak zwykle mózg i serce drużyny Mike Modano ( 4 mecze ,2 gole ,2 asysty ) imponuje skutecznością.
W drużynie Colorado znów imponuje skutecznoscią ,Czech Milan Hejduk ( 4 mecze ,3 gole,1 asysta ) oraz niezastąpiony Joe Sakic ( 4 mecze ,1 gol,5 asyst),który mysli o powtórzeniu zdobycia ilości punktów w punktacji w kanadyjskiej z sezonu 2006/07 ,która wyniosła równe 100 pkt.Mój typ over 5.5.

Ostatnie wyniki Dallas
17/10/2008 NHL St Louis vs. Dallas Stars L - 6:1
16/10/2008 NHL Dallas Stars vs. Nashville W - 6:4
12/10/2008 NHL Nashville vs. Dallas Stars L - 3:1
11/10/2008 NHL Dallas Stars vs. Columbus L - 4:4 4:5 (OT)

Ostatnie wyniki Colorado

17/10/2008 NHL Colorado Avalanche vs. Philadelphia Flyers W - 5:2
15/10/2008 NHL Calgary vs. Colorado Avalanche L - 5:4
13/10/2008 NHL Edmonton vs. Colorado Avalanche L - 3:2
10/10/2008 NHL Colorado Avalanche vs. Boston Bruins L - 4:5

Ostatnie wyniki bezpośrednich spotkań.

02/10/2008 NHL Preseason Colorado Avalanche vs. Dallas Stars 3:1
26/09/2008 NHL Preseason Dallas Stars vs. Colorado Avalanche 2:4
10/03/2008 NHL Dallas Stars vs. Colorado Avalanche 3:0

maritos 4

maritos

Użytkownik
:hokej: Atlanta Thrashers - Buffalo Sabres [ Typ: 2 @ kurs: 2,10 ](wynik: 3:2 SO)⛔ Analiza: Z 13 meczy jakie dzisiaj mamy jako następny do analizy wybrałem pojedynek Atlanta Thrashers vs Buffalo Sabres. Mój typ w tym meczu jest dość oczywisty - Buffalo. Braki w obu zespołach nie są znaczące - jedynie w Buffalo zabraknie z powodu kontuzji Jochen&#39;a Hecht&#39;a, ale grali bez niego wczoraj i było bardzo dobrze ???? . W Buffalo jedna bardzo ważna informacja - w bramce nie zobaczymy w tym meczu głównego bramkarza Millera. Zastępować go będzie Patrick Lalime ( słabszy od Millera, ale napewno spełni dobrze swoją funkcję) z wiadomych przyczyn - Miller nie może bronić każdego dnia na najwyższym poziomie i ryzyko słabszego meczu jest większe - jak dla mnie dobre posunięcie, tym bardziej, że raczej Lalime dużo do roboty nie będzie miał :p jak z Islanders, gdzie też dobrze bronił. Buffalo rozpędzone jak pociąg - już 4 wygrane i stawiam na to, że będzie następna - 5 wygrana z rzędu. Taka drużyna jak Atlanta nie będzie wstanie zatrzymać &quot;Szabel&quot; w takiej formie. Thrashers grali do tej pory z drużynami typowo defensywnymi Devils, Florida czy Minessota i wpuścili 2-3 bramki na mecz, czyli nie bardzo świadczy o ich obronie. Dzisiaj będą musieli się zmierzyć nie dość, że ze stalową obroną to jeszcze bardzo dobrym atakiem. W rewelacyjnej dyspozycji jest Vanek i Kotalik. Liczę dzisiaj na podtrzymanie wspaniałej gry Buffalo i zwycięztwo nad moim zdaniem najgorszą drużyną ligi - Atlantą. Do boju Sabres - &quot;GARDE&quot; !

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom