>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

NHL - sezon 2008/2009

Status
Zamknięty.
panmv 10

panmv

Forum VIP
Moim zdaniem jednak nie warto, właśnie z powodu tej serii, St.Louis mnie nie zaskakuje bo ma dobrą ofensywę, którą w końcu zaczęli wykorzystywać. A Detroit w tamtym sezonie pokazało, że nie umie grać z przeciwnikami z dywizji.
Chicago Blackhawks vs Edmonton Oilers

Analiza: Nafciarze to obok Dzikusów jedyna niepokonana do tej pory drużyna w lidze. Warto nadmienić, że trzy z tych meczy to wygrane z konkurentami z dywizji - Colorado i Calgary. Zasługa to przede wszystkim obrony (do której dołączył w tym roku Visnovsky), oraz świetnej postawy bramkarza, Mathieu Garona. Wystarczy nadmienić, że w 4 meczach stracili tylko 9 bramek (lepsi pod tym względem są Minnesota i New Jersey). Chicago spisuje się średnio, 6 rozegranych meczy i 3 wygrane, ale za to dwie na własnym lodzie z vancouver i Phoenix, w obu strzelili po 4 bramki. Chicago mimo obfitości na pozycji bramkarza (Khabibulin i Huet - obaj mogliby zostać pierwszymy bramkarzami jakiegokolwiek zespołu z czołówki) nie zachwycają w obronie, 6 meczy i 18 bramek straconych, można powiedzieć żę dość dużo biorąc pod uwagę, że jedynie z dwoma zespołami z czołowki zagrali - mam tu na myśli Rangersów i Capitals. U Indian najlepiej punktujący to Patrick Sharp oraz zeszłoroczny debiutant - Patrick Kane. Jedyne absencja warta odnotowania to brak Sheldona Souraya, obrońcy Nafciarzy który nabawił się kontuzji kolana. Co ja tu typuje? Celowałbym tu głównie w over, wierze w ofensywę obu zespołów, mimo dobrej obsady bramkarskiej z dwóch stron uważam że zobaczymy w Chicago dużo goli. Co prawda Edmonton zanotowało tylko 1 overa, a Chicago 4, ale w ogółem w 10 meczach jakie obie drużyny rozegrały w żadnym nie padło mniej niż 4 bramki. Można więc powiedzieć, że zarówno Indianie jak i Nafciarze balansują na granicy overa. Warto też odnotować, że ostatnie ich spotkanie zakończyło się wynikiem 5:6 dla Edmonton. Inny typ, moim zdaniem trudniejszy to zwycięstwo Edmonton. Ich forma bardziej mnie przekonuje, niż średnia postawa Chicago. Ale z drugiej strony - prawo serii i atut własnego lodu przemawia za Blackhawks, dlatego uważam ten tyop za trudniejszy.
Mój typ: over 5,5 @ 1,90 / Edmonon (z OT) @ 1,83

//padaka ;D

maritos 4

maritos

Użytkownik
:hokej: Ottawa Senators - Florida Panthers [ Typ: 1 @ kurs: 1,85 ](wynik: 1:3) ????

Analiza: Jutro w nocy 5 meczy ligi NHL. Spotkanie Ottawa Senators - Florida Panthers to wg mnie najbardziej rzucające się w oczy spotkanie i chciałbym napisać co nieco o nim. W obu zespołach brak znaczących kontuzji !!! Pewnie nie jest dla was nic dziwnego w tym, że typuję dzisiaj na Senators. Stawiam porostu na brak niespodzianek i na wygraną zespołu o dużo lepszego. Ottawa nigdy nie miała z Panthers problemów. Ottawa dalej jest mocnym zespołem a Florida nie zrobiła tak wielkich kroków, aby mogła im dorównać.Ottawa ma bardzo silny atak i solidną obronę. To właśnie na tą pierwszą formację jutro liczę (Jason Spezza, Filip Kuba, Dany Heatley, Daniel Alfredsson, Anton Volchenkov), ponieważ Florida gra nawet dobrze w obronie i atak Senators musi pokazać swoje możliwości - a możliwości mają niewiarygodne. Granie handi -1,5 na Ottawę również wygląda bardzo dobrze. Stawiam na lepszych - stawiam na Ottawę Senators.

maritos 4

maritos

Użytkownik
:hokej: St. Louis Blues - Detroit Red Wings [ Typ: 2 @ kurs: 2,00 ](wynik: 3:4)✅ Analiza: St. Louis Blues vs Detroit Red Wings - to nie będzie spotkanie takie jak sobie wszyscy wyobrażamy - czyli 0:6 dla Red Wings i dowidzenia ???? . Oczywiście moim faworytem jest Detroit, ale myślę, że &quot;Nutki&quot; jakoś zaprezentują się ze swojej strony. Mówiąc o zaprezentowaniu mam oczywiście na myśli atak, który już nie raz nas zadziwił i przysporzył nam dużo nerwów. Jutro niestety przewiduję czarny scenariusz dla &quot;Nutek&quot;. Lodowisko stanie się polem bitwy na którym zmierzy się atak Blues z obroną i bramkarzem Detroit i atak Detroit z obroną i bramkarzem St Louis. Na miejscu bramkarza Red wings zobaczymy Ty&#39;a Conklin&#39;a, który wspaniale się spisał przeciwko bardzo dobremu ataku Caroliny wpuszczając 1 bramkę na 28 strzałów co daje 96,5 %. Ty Conklin jest bramkarzem pochodzącym z Penguins gdzie miał 92,3 %. To właśnie dzisiaj pokładam nadzieje w obronie a przede wszystkim w bramkarzu Red Wings. Starcie ataku Red Wings z obroną &quot;Nutek&quot; to nie będzie raczej problem dla Red Wings. Obrona &quot;Nutek&quot; wpuszcza sporo goli - z Chicago 3, z Toronto 4, z bardzo słabym atakiem Islanders aż 5 i z Nashville 2. Dodatkowo ktoś mógłby się czepić, że dobrze grali w obronie z Dallas, ale wg mnie to Dallas byli (i chyba jeszcze są) w fatalnej formie, więc obrona &quot;Nutek&quot; nie miała dużo do roboty i wpuściła tylko jednego gola. Warto wspomnieć o tym, że pod znakiem zapytania jest występ bardzo dobrego atakującego Henrik&#39;a Zetterberg&#39;a z powodu pachwiny. Mimo wszystko w ataku pozostają dalej tacy bardzo dobrzy zawodnicy jak: Brian Rafalski, Tomas Holmstrom, Nicklas Lidstrom, gwizada Marian Hossa czy Pavel Datsyuk, którzy nie powinni mieć większych problemów z pokonaniem obrony i dobrego bramkarza &quot;Nutek&quot; Legace. Nie mam wątpliwości kto jutro powinien wygrać mecz - zdobywcy pucharu Stanleya Detroit Red Wings.

maritos 4

maritos

Użytkownik
:hokej: Philadelphia Flyers - San Jose Sharks [ Typ: 1 @ kurs: 2,45 ](wynik: 6:7 SO) ⛔

Analiza: Przepraszam, ale już bez analizy. Ogólny morał - ostatnio bardzo dobrze grali i oni powinni wygrać w ostatnim meczu z Sharks. Teraz na własnej tafli biorą rewanz i myslę, że przełamią swoją niedolę.

T 52

thedon

Użytkownik
NY Islanders - Dallas ( 3 - 5 )
Typ: 2 ✅ | Under5,5 ⛔
Kurs : 2,35 | 1,75
Obie druzyny zaczely bardzo slabo sezon, wygrywajac po dwa spotkania w przypadku Dallas na 7 a NYI na 5 meczy.
NY Islanders to druzyna ktora moim zdaniem w tym sezonie nie odegra jakiejs wiekszej roli, czyli nie dostana sie do PO. Jak patrze na ich sklad to plakac mi sie chce. Zawodnikami ktorzy niby maja pociagnac wyspiarzy sa Doug Weight i Bill Guerin, czyli juz mocno zaawansowani wiekowo gracze. W obronie tez nic ciekawego i na bramce wracajacy po kontuzji DiPietro.
Dodatkowo maja sporo kontuzji. Szczegolnie slabo to wyglada w lini obrony. Kontuzjowani sa Martinek, Campoli i Sutton dlatego tez wyspiarze beda zmuszeni zagrac tylko trzema parami obroncow.
Jest to chyba dla nich sporym problemem gdyz chyba troche podmeczeni zawodnicy czesciej po protu fauluja ( 5 miejsce w lidze ze 125 minutnami na 5 meczy ! ), a Penalty Kill nie jest ich najmocniejsza strona ( 76,5 % czyli dopiero 22 miejsce w lidze ).
W tym sezonie NY rozegral dwa mecze na wlasnym lodowisku. Na poczatku sezonu dosc latwo pokonali St. Louis 5-2, jednak pozniej zostali wrecz rozgromieni przez graczy z Buffalo 1-7.
Dallas poczatku tego sezonu nie moga zaliczyc do udanych. Tylko dwa zwyciestwa, cztery porazki i jeden LOST po OT.
Na wyjeznie tylko jedno zwyciestwo z NY Rangers i 3 porazki z NSH, STL i NJ. Malo tego Dallas w tych 4 meczach strzelilo tylko 4 bramki, czyli srednia 1 bramka na mecz !. Nie jest to najlepszy bilans wiec chyba czas wziasc sie do roboty i zdobywac punkty ze slabszymi druzynami.
Martwic moze jedynie gra w obronie druzyny. Juz dawno nie widzialem czasow gdy Stars w przeciagu 2 tygodni dali sobie strzelic tyle bramek ( 4 z Columbus (H), 4 z Nashville (H), 5 z Colorado (H), 6 z St. Louis (A), 5 z NJ (A). Nie wiem co jest kompletnie grane...
W slabszej formie jest chyba po prostu Turco, ktory ma S% 0,841 i az 4,20 GA. Moze jest tez odczuwalny brak Zubova, ktory ma problemy z biodremi narazie nie wiadomo kiedy wroci. Jezeli juz wspomnialem o kontuzjach u gwiazd to dosc powazne straty z przodu. Dzisiaj nie zagraja Ott i Lehtinen.Szczegolnie brak tego drugiego jest dosc dotkliwy bo w druzynie zostalo tylko dwoch prawoskrzydlowych.
Mecz moim zdaniem bedzie bardzo zaciety i przewiduje mala liczbe bramek.
Typ troche na przelamanie Dallas Stars, ktorzy do tej pory graja po prostu slabo.

maritos 4

maritos

Użytkownik
:hokej: Detroit Red Wings - Atlanta Thrashers [ Typ: 1 @ kurs: 1,55 ](wynik: 5:3)✅

Analiza: Wygrana Red Wings to chyba jedyna możliwość w naszych umysłach. Zdobywcy Pucharu Stanleya będą gościć jutro ekipę Atlanty Thrashers. Bukmacherzy wystawili niski kurs, bo wahający się od 1,45 do 1,60. I uważam, że ten kurs idealnie odzwierciedla pewność wygranej Red Wings. Pamiętajmy, że na lodzie może wydarzyć się wszystko, co dało się poznać po ostatnich meczach. Także przejdźmy do analizy właściwej. W drużynie gospodarzy tylko jedna kontuzja defensmena Chris&#39;a Chelios&#39;a (jeszcze nie grał do tej pory w tym sezonie a w poprzednim nie był bardzo ważnym zawodnikiem - czytaj &quot;każdy może go zastąpić&quot;). W obozie Atlanty tylko jedna kontuzja - Steve Rucchin (nic ciekawego - nie ma co się wywodzić). Mecz temu (z St Louis) do gry powrócił po paru dniach przerwy w pięknym stylu Henrik Zetterberg strzelając bramkę i Red Wings ponownie w pełnym silnym składzie. Atlanta wg mnie najsłabsza drużyna ligi. Mają bardzo dużo problemów w ataku i ze strzeleniem większej ilości goli co potwierdzają ostatnie ich mecze. Jak kiedyś mówiłem ich atak to &quot;Kovolchuk i reszta&quot;. Strzelają w regulaminowym czasie góra 2 bramki. W ich ataku nie zaszły żadne poważniejsze zmiany i już zapewne w tym sezonie nie zajdą, dlatego uważam, że jutrzejsza gra w ataku niczym nie będzie się różnić od ostatnich a nawet będzie jeszcze trudniej strzelić gola takiej drużynie jak Detroit. Red Wings to królowie własnej tafli i uważam, że dzisiaj to potwierdzą wysoką wygraną na Atlanta.

T 52

thedon

Użytkownik
Detroit Red Wings - Atlanta Thrashers ( 5 - 3 )
Typ : 1 (-1,5) ✅
Kurs : 1,95
Faworytem sa oczywiscie zdobywcy pucharu Stanleya z zeszlego sezonu czyli Detroit. Gospodarze maja o wiele lepsza druzyne od swoich przeciwnikow. W obydwu formacjach ( defensywnej i ofensywnej ) druzyna Red Wings wrecz miazdzy Atlante. Pod wzgledem bramkarzy jest podobna sytuacja. Nie ma co porownywac Osgooda czy Conklina do Lehtonena.
Red Wings w tym sezonie maja bilans 4-1-1, tak wiec tylko jedna porazke w pierwszym spotakniu tego sezonu z Toronto u siebie 2 - 3. Druzyna gra o wiele lepiej na wyjezdzie niz na swoim lodowisku. Jako goscie wygrali wszystkie 3 spotkania ( OTT 3-2, CAR 3-1, STL 3-4 ). U siebie graja tez dobrze jednak mecza sie ze swoimi rywalami niemilosiernie ( TOR 2-3 i dwa remisy po regulaminowym czasie gry z VAN i NYR). Trzeba jednak dodac ze te druzyny to klasowe zespoly ktore w jakiej formie by nie byly to stawiaja twarde warunki kazdemu.
Dlatego w tym wlasnie meczu typuje przelamanie sie na wlasnym lodzie i wygranie w przekonywujacym stylu z druzyna o wiele slabsza.
Dodam jeszcze ze gospodarze maja srednia 39 strzelow na bramke przeciwnika w domu, strzelajac srednio 3,33 bramki na mecz.
Maja bardzo silny PP 32 % co daje 3 miejsce w lidze. Ich przeciwnicy w tym elemencie gry sa na tyle slabi ze w dwoch dotychczas rozegranych meczach na wyjezdzie nie potrafili wykorzystac przewagi zawodnika.

odi 2,3K

odi

Forum VIP
Spotkanie: Columbus Blue Jackets - New York Rangers

Typ: 2

Analiza: NY Rangers złapała zadyszka. Po przekonowującym początku, w tej chwili w Nowym Jorku nastroje są już ostudzone. Spowodowały to porażki z Buffalo, Dallas Stars, oraz Detroit Red Wings. Nie poprawiła wizerunku minimalna wygrana ze słabszym Toronto (dopiero po rzutach karnych). Coś się więc u &quot;Strażników&quot; zacieło i tylko czekać aż znów wszystko zacznie chodzić jak należy. Okazja ku temu będzie, naprzeciwko zespołu z NY staną hokeiści Columbus Blue Jackets. Columbus jest nieprzewidywalne w tym sezonie, grają w kratke ale trzeba zaznaczyć że w kratke idzie im z rywalami ze średniej półki NHL. Gdy przychodzi do pojedynku z silniejszym zespołem następuje tęgie lanie (San Jose Sharks vs. Columbus 5:2). Rangers dawno już nie wygrali z zespołem Blue Jackets, w tym roku mają naprawde dobrą drużyne, mierzą wysoko i wygrać napewno chcą i mogą. Tej nocy spowrotem zadziała &quot;maszyna&quot; z NY i Rangers wygrają.

maritos 4

maritos

Użytkownik
:hokej: Columbus Blue Jackets - New York Rangers [ Typ: 2 @ kurs: 2,20 ](wynik: 1:3)✅

Analiza: New York Rangers już od 2 spotkań nie może zwyciężyć przy bardzo dobrej dyspozycji a jutro mecz z Columbus Blue Jackets, w którym mają szansę wkońcu to zmienić. Kontuzje Columbusu: Jared Boll (do zastąpienia), Fredrik Modin (4 linia na której spisuje się narazie bardzo dobrze z 3 asystami i wyskoim S% - to będzie osłabienie, ale nie wpłynie na losy meczu ), Michael Peca (nic szczególnego), Raffi Torres (nabytek transferowy, który jeszcze nie grał w tym sezonie), zaś lista kontuzji zawodników Rangers jest pusta. Columbus w ostatnich spotkaniach strzelało dużo goli i równie dużo ich traciło. Rangers w ostatnich spotkaniach strzeliło w miare dużo bramek i o połowę mniej traciło. Jestem pewien, że jutrzejszej nocy drużyna &quot;Niebieskich kurtek&quot; będzie przede wszystkim traciła gole, ponieważ Rangers grają rewelacyjnie w obronie, którą będzie bardzo ciężko przejść. Rangers w ataku też mają czym się pochwalić, bo jest on bardzo dobry. Nie ma co się oszukiwać - trzy wygrane Columbusu to nic ciekawego - z Nashville, Vancouverem czy wygrana po OT z Dallas, które było w fatalnej formie. Teraz czeka na nich wyzwanie o wiele większej rangi - solidna drużyna Rangers, która w ataku naprawdę potrafi się zaprezentować i ma w moich oczach najlepszą obronę ze wszystkich drużyn do tej pory. Bramkę mają pilnie strzeżoną przez Henrik&#39;a Lundqvist&#39;a (92,1 Sv% i 2,15 GAA ). Uważam, że Rangers stworzy dla Kurtek poważną barierę, której nie będą mogli przejść a sami nastrzelają parę goli, które zadecydują o meczu. Do boju RANGERS !

maritos 4

maritos

Użytkownik
:hokej: New Jersey Devils - Philadelphia Flyers [ Typ: 2 @ kurs: 3,00 ](wynik: 3:6)✅

Analiza: Tutaj nie mam nawet co pisać - stawiam poprostu na przełamanie się Flyers i wiem, że nastąpi to albo dzisiaj, albo w jutrzejszym meczu rewanżowym tych drużyn, ale myślę, że przyjadą jutro na własną taflę już z jedną wygraną.

odi 2,3K

odi

Forum VIP
Spotkanie: Toronto Maple Leafs - Ottawa Senators

Typ : 2

Analiza: W obu zespołach bez znaczących kontuzji.Ottawa czeka na przebudzenie. Bardzo słabą forme prezentowali ostatnio gracze Senators, porażki z Anaheim Ducks , Florida , Boston sprawiają że niezwykle słaba wydaje się drużyna z Ottawy. Potencjał jednak ma ona ogromny, dowodzi tego choćby wynik z początku tego miesiąca gdy Senatorowie pokonali Pittsburgh Penguins 1:3. Filip Kuba czy Dany Heatley lub Jason Spezza potrafią tworzyć groźne sytuacje, gorzej jest natomiast ze skutecznością i obroną. Z drugiej strony lodu zaprezentuje się nam Toronto, Toronto, które w ataku ma zdecydowanie mniej do pokazania, w obronie również nie wiele więcej. Notują oni całkiem niezłe wyniki i od czasu do czasu punktują. Na trwałą passe kilku zwycięstw z ich strony w tym sezonie raczej nie mamy co liczyć, grają raczej w kratke więc jeśli wczoraj wygrali z Boston Bruins 2-4 to dziś , jak logika wskazuje powinni ulec bardziej przekonowującym hokeistom Ottawa Senators.

michael-ellis 1,6K

michael-ellis

Użytkownik
Witam serdecznie,

Wiem, że nikt już dzisiaj do Fortuny się nie wybierze by obsatwić ???? ale pozwólcie mi dzisiaj chociaż pobawić się w strzelców bramek. I tak:

DAL-WSH: Faworytem DAL, którzy u siebie nie przegrali z WSH przez ostatnie 5 spotkań. Ale gdybym grał, zagrałbym Ovechkina ⛔( 2,20 ) na przełamanie serii. Facet nie strzelił bramki w ostatnich 5 spotkaniach, notując średnio 5 strzałów na mecz. Wśród graczy DAL, Morrow⛔ ( 3,1 ) byłby tym, na którego bym zagrał.

BOS-ATL - na Sturma⛔ ( 3,00 ) poluję juź od kilku spotkań, dzisiaj powinien trafić

COL-BUF - D.Roy⛔ ( 3,5)

CHI - DET - przyznaję, że Toews⛔ ( 3,4 ) zabrał mi już trochę pieniedzy w tym sezonie, ale można spróbowac zagrać na prełamanie serii.

MIN - COL - M.Koivu ⛔( 3,4 )

MON - ANA - A.Kovalev ⛔( 2,90 )

NAS - LAK - Dumont ✅( 3,00 )

TOR - OTT - Heatley ⛔( 2,30 )

jak to dobrze, że Fortuna była zamknięta :-D

Jutro to wszystko podsumuję. Jeszcze raz powtarzam, jest to czysta zabawa.
Miłego oglądania.
M.

maritos 4

maritos

Użytkownik
:hokej: Colorado Avalanche - Buffalo Sabres [ Typ: 2 @ kurs: 2,55 ]⛔ Analiza: Jutro aż 15 meczy NHL a ja widzę tylko jeden - Colorado Avalanche vs Buffalo Sabres moje spotkanie nr 1 jutrzejszej nocy. Nie ukrywam, że jestem fanem &quot;Szabel&quot; i to napewno na nich stawiam. Jeśli chodzi o kontuzje to nie ma żadnych ciekawych kontuzji i drużyny wystąpią w takich samych składach jak w ostatnich spotkaniach. Co ciekawego można powiedzieć o drużynach? hmm... Myślę, że ostatni występ bramkarza Colorado (Peter&#39;a Budaj&#39;a) już wyglądał na bardzo przyzwoitym poziomie (mecz z Edmonton) i chyba się już ogarnął, ale i tak po cichu liczę na jego &quot;wspaniałe interwencje i formę&quot; z przed kilku meczy. Dlaczego jestem taki przekonany do Buffalo? Po prostu jestem przekonany, że jutro maszyna do strzelania bramek w Colorado zatnie się - i to bardzo mocno. Przez ostatnie 5 meczy strzelili 22 bramki !!! - to się jeszcze im nie darzyło od bardzo bardzo dawna (napewno w tamtym sezonie takiej sytuacji nie było). Niestety jak czegoś jest nagle bardzo dużo to kiedyś musi być tego bardzo mało, żeby wyrównać status - takie jest prawo dżungli. Jutro grają z Buffalo, które w obronie radzi sobie nieprzeciętnie dobrze i jakoś nie chce mi się nawet wierzyć, żeby &quot;Lawiny&quot; strzeliły 3 bramki. Buffalo również w świetnej formie, ale nie tak jak Colorado w &quot;nadformie&quot; i uważam, że bez problemu strzelą 3 bramki, które dadzą im pewne zwycięstwo. Go Sabres GO !!! - GARDE !!!

I 0

ibet24

Użytkownik
Po jednym dniu przerwy od hokeja w wydaniu NHL znów wracamy na lodowiska Ameryki Północnej. Z dzisiejszej serii spotkań wybrałem pojedynek w Columbus pomiędzy Blue Jackets a Anaheim Ducks. Drużyna z Anaheim po fatalnym początku sezonu nabiera wiatru w żagle. Trzy zwycięstwa z rzędu robią wrażenie, ale co ważniejsze – styl i poziom gry „Kaczorów” uległ wyraźnej poprawie. Niech świadczy o tym chociażby liczba bramek zdobyta przez podopiecznych Randy’ego Carlyle. W ostatnich trzech meczach – 13, w pierwszych sześciu meczach – 13. Ducks grają szybciej, dokładniej, skuteczniej w przewagach, widać w nich pewność siebie. Nie wróży to dobrze rywalom, tym bardziej biorąc pod uwagę osłabienie jakiego doznali w ostatnim spotkaniu przeciwko Minnesota Wild. Podczas drugiej tercji, z lodu zszedł ich podstawowy bramkarz Pascal Leclaire, który doznał kontuzji kostki. Jego występ w dzisiejszym meczu jest mocno wątpliwy, dlatego tez sztab szkoleniowy Blue Jackest zdecydował się na powołanie z AHL Dana LaCosty. LaCosta przypuszczalnie usiądzie na ławce, natomiast jako pierwszy bramkarz na lód wyjedzie Fredrik Norrena. Kolejny problem trenera Kena Hitchcocka to słaba dyspozycja największej gwiazdy ekipy z Columbus – Ricka Nasha. Pomimo faktu, że jest najskuteczniejszym strzelcem drużyny, w decydujących sytuacjach zawodzi (tak było m.in. w meczach z Rangers czy Wild, gdzie nie wykorzystał sytuacji „sam na sam” w kluczowych momentach meczu – oba spotkania Blue Jackets przegrali). Brak wsparcia ze strony Nasha odbija się bardzo negatywnie na ofensywie Columbus. Drużyna ta zdołała zdobyć jedynie dwie bramki w dwóch ostatnich spotkaniach. Jeżeli ta tendencja utrzyma się także w dzisiejszym meczu, może być bardzo ciężko o korzystny wynik. Pojedynek z Columbus to doskonała okazja dla Anaheim aby zakończyć serię wyjazdową bez porażki. Jestem skłonny uwierzyć że tak właśnie się stanie. Podstawowy bramkarz jest kontuzjowany, najlepszy snajper zgubił formę, rywale są w gazie – nie wygląda to za wesoło dla fanów Blue Jackets. Gram na sukces Anaheim, dodatkowo szukam kursów na over 5,5.

Columbus Blue Jackets - Anaheim Ducks
Typ: 2 (1,5-0)
Kurs: 3.17 (betsafe.com)

Columbus Blue Jackets - Anaheim Ducks
Typ: over 5
Kurs: 1.73 (betsafe.com)

odi 2,3K

odi

Forum VIP
Spotkanie: Columbus Blue Jackets - Anaheim Ducks

Typ : 2

Analiza: Duża fala krytyki spadła na zespół Anaheim Ducks tuż po rozpoczęciu sezonu NHL. Tak słabego początku ligi u &quot;Kaczorów&quot; nie było już długo. Ducks lubią jednak serie. Tak jak przez kilka pierwszych spotkań Anaheim nie mogło wygrać, tak teraz kontynuują udaną serie wygranych potyczek. Nie dało im rady Toronto, nie dała rady Ottawa a w ostatnią sobote nie dał rady nawet Montreal Canadiens, na własnym lodzie przegrał z ANA w wymiarze 4:6. &quot;Kaczory&quot; mają niezwykle wyrównany zespół, bardzo wyrównane proporcje między liniami obrony i ataku, pozwalają im na prowadzenie równorzędnej gry w każdym momencie meczu. W ekipie Columbus zadnych rewolucji nie ma, wszystko narazie idzie według przewidywań, zespół ten ani nie zaskakuje wysoką formą ani też nie gra poniżej oczekiwań. Średniak, który raczej wielkich rzeczy w tym sezonie nie dokona, ale jak wiemy niespodzianki są częste i lubiane w NHL. Blue Jackets dobrze prezentują się w ataku, troszke gorzej w obronie. Dzisiejszej nocy według moich przewidywań, passa Anaheim Ducks nie dobiegnie końca i nie przegrają oni 4 raz z rzędu.

maritos 4

maritos

Użytkownik
Co to Panowie ? Klub fanów Anaheim ...hehehe, ja jestem za Columbusem, niestety bez analizy tylko suchy typek, bo nie miałem czasu na napisanie czegoś konkretnego.

:hokej: Columbus Blue Jackets - Anaheim Ducks [ Typ: 1 @ kurs: 2,50 ] ⛔

Pozostałe typy:
:hokej: Los Angeles Kings - Detroit Red Wings [ Typ: 2 @ kurs: 1,85 ] ⛔
Analiza: Los Angeles Kings vs Detroit Red Wings - w tym spotkaniu jako zdecydowanego faworyta upatrzyłem sobie oczywiście zdobywców Pucharu Stanley&#39;a Red Wings. Obie drużyny Detroit i Los Angeles są w bardzo dobrej formie i strzelają bardzo dużo bramek i myślę, że dzisiaj tych bramek wkońcu padnie mniej i tutaj właśnie skupiłem swoją uwagę. Uważam, że wygra Red Wings, ponieważ to oni są dużo bardziej obeznani w sprawach podtrzymania takiej passy i są w tym mistrzami. Bardzo zachwalam atak LA, ale tam jest tych rewelacyjnych atakujących góra 5, którzy w ostatnich spotkaniach wykorzystali swój kredyt na bramki, zaś Red Wings to drużyna od podstaw świetna - tam każdy strzela i jakoś się tam to rozkłada a w Kings cały ciężar gry spada na kilku zawodników, którzy przecież nie będą co spotkanie strzelali każdy po jednym golu ???? . W dodatku Detroit to drużyna, której ciężko się strzela bramki. Liczę na &quot;odpoczynek&quot; od bramek w wykonaniu ataku Kings i zwycięstwo bardziej obeznanych w podtrzymaniu wysokiej formy Red Wings.

:hokej: Buffalo Sabres - Ottawa Senators [ Typ: 2 @ kurs: 2,75 ] ✅
Analiza: Jutro spotkanie Buffalo Sabres vs Ottawa Senators. W ekipie Ottawy na bramce stanie Alex Auld, z powodu kontuzji podstawowego bramkarza Gerber&#39;a. Ogólnie to zespoły w takich samych składach co w ostatnich meczach. Nie będę się tutaj rozpisywał, bo naprawdę nie ma nad czym. Senators nie wygrali już od 4 spotkań przez które strzelili tylko 8 goli !!! Przy ich ataku taka niska średnia strzelonych bramek na mecz to rzadkość. Obie drużyny mają wyrównane składy, ale zdecydowanie stawiam na przełamanie się Ottawy po tych 4 dotkliwych porażkach i odblokowanie się pod względem strzelania goli. Jutro czas na wspaniałą trójkę - Spezza, Heatly, Alfredsson (SHA) czyli Senators High Attack

patrolinho 143

patrolinho

Forum VIP
Kursy z Pinnacle

Minnesota - Chicago || Minnesota ML || 1.730 ✅✅✅
Minnesota gra świetnie... gra u siebie... z przeciwnikiem który wyraźnie im leży... Do tego Chicago na wyjazdach bardzo słabo... Przeciwnie dzikusy u siebie... Grają bardzo dobrze i stawiają na twardą obronę... Myślę, że młode wilczki z Chicago nie dadzą rady bo Minnesota to przede wszystkim mądry i rozważny hokej... Z tyłu solidnie a z przodu piekielnie skutecznie... Kurs miodzio i aż żal nie skorzystać...

Edmonton - Boston || Over 5,5 || 1.962 ⛔⛔⛔
Edmonton na razie u siebie 2 mecze i 2 underki... Historia spotkań obu drużyn w ostatnich latach mocno overowa... Ale przede wszystkim liczę na Boston który ostatnio robi sporo zamieszania... Do tego bramkarze obu ekip na razie w nie najwyższej formie... Generalnie jak będą chcieli to postrzelają... Mam nadzieję, że nie będzie &quot;hokejowych szachów&quot; ????

patrolinho 143

patrolinho

Forum VIP
Washington - Nashville || Washington ML || 1.752 ✅✅✅
Washington bez Oviechkina, ale bez niego i tak nadal są mocni... Po ostatniej serii meczów wyjazdowych przyszedł czas na spotkanie u siebie i los od razu był łaskawy... Nie oszukujmy się... Może Nashville gra ostatnio na poziomie, ale generalnie mecze wyjazdowe to w ich wykonaniu katastrofa... Washington to raczej ekipa własnej tafli co w tym sezonie już dobitnie udowodniła ogrywając wręcz po &quot;profesorsku&quot; Vancouver i Chicago i doznając porażki z New Jersey po bardzo zaciętym meczu... Dzisiaj przyszedł czas na odkucie się za osttanią porażkę u siebie a rywal idealny... Bo Nashville w większości meczółw idzie na wymianę ciosów a ich &quot;armaty&quot; na wyjeździe tak jakby tracą swój impet...
Calgary - Colorado || Calgary ML || 1.709
✅✅✅
Obie ekipy wyraźnie w gazie... Z tym, że Colorado już chyba trochę przesadza... Po słabym początku sezonu nagle przyszedł okres 5 zwycięstw z rzędu... Teraz czas na gorący teren w Calgary... Gdzie odziwo na razie miejscowi nie zachwycają... Przeplatają zwycięstwa z porażkami a przecież zawsze słynęli z genialnej gry na własnych &quot;śmieciach&quot;...Może Kiprusoff w końcu weźmie się w garść bo na razie nie zachwyca... W obu ekipach bez poważniejszych osłabień...

San Jose - Pittsburgh || Under 5,5 || 1.730
✅✅✅
San Jose to typowo underowa drużyna i w straciu z mocniejszymi ekipami... chociażby pokroju pingwinów często stawiają na defensywę... Poza tym osttanie wyniki obu ekip nie wskazują na to żeby było mocno overowo... Mam nadzieję, że Nabokov w końcu się coś przebudzi bo jak na razie broni na dosyć słabym procencie... Poza tym pingwiny jakby jeszcze w letargu przedsezonowym i w tym upatruję też szans na underka ????

Pozdrawiam i życzę trafnych typów :!:

maritos 4

maritos

Użytkownik
:hokej: Montreal Canadiens - Carolina Hurricanes [ Typ: 1 @ kurs: 1,85 ]⛔ Analiza: Mecz Montreal Canadies vs Carolina Hurricanes to pojedynek w którym jako zwycięzców upatrzyłem sobie ekipę z Kanady i chciałbym napisać parę zdań dlaczego tak a nie inaczej. Na początek warto powiedzieć o tym, że w Carolinie zrobił się mały obóz zawodników kontuzjowanych - najważniejszy ubytek Joni Pitkanen. Ten mecz tylko z pozoru wygląda groźnie i niepewnie, ale gdy tylko lekko się mu przyjrzymy szybko znajdziemy zwycięzcę. Canadies w świetnej dyspozycji i nie mówie tutaj o 3 czy 5 graczach tylko całej drużynie, która idealnie &quot;pyka&quot;. Ekipa gospodarzy oddaje bardzo dużo strzałów i strzela bardzo dużo bramek, które rozkładają się idealnie w drużynie co pozwala na strzelanie stale po 3-5 bramek na mecz. Podczas transferów zakupili Tangey&#39;a z Calgery, który okazał się bardzo dobrą inwestycją. Obóz Caroliny jest zdecydowanie słabszy niż w tamtym roku - głownie z powodu oddania Erica Cola, który był tam głównym motorem w ataku, mimo to dalej sobie jakoś nawet nawet radzą. Niestety to &quot;nawet, nawet&quot; napewno nie wystarczy na rozpędzoną drużynę Montrealu. Liczę na to, że uda się bez problemu przełamać lody w pokonaniu Caroliny na ich własnej tafli, czego nie udało się zrobić przez ostatnie 2 lata przy 9 podejściach.

:hokej: Washington Capitals - Nashville Predators [ Typ: 1 @ kurs: 2,05 ]⛔ Analiza: Jutro 7 meczy NHL z których wybrałem sobie 3 wg mnie najpewniejsze i oto jeden z nich Washington Capitals vs Nashville Predators. Ważna informacja to taka, że w Capitals nie zagra najlepszy zawodnik z poprzedniego sezonu Oviechin ( do tej pory tylko 2 bramki i slaba skutecznosc strzalów - jest narazie czterech dużo lepiej punktujacych od niego w dużynie, choc wiadomo bez niego gorzej ), mimo to stawiam na Capitals, ponieważ jest to bardzo dobra drużyna, która w tej chwili może łatwo wygrać z każdym i jest to drużyna klasy Red Wings, Penguins czy Sharks co udowodniła w poprzednim sezonie. Ich przeciwnikiem są Nashville, których gra co tutaj dużo mówić nie zachwyca (przegrana z Columbusem, wygrana z fatalnymi Dallas, remis z Chicago, które było w słabej formie jeszcze. Jedynie ładnie wyglądający mecz to wygrana z LA, ale zagranie dobrego meczu co czwarty czy piąty pojedynek to zdecydowanie za mało by móc rywalizować z Capitals. Liczę jutro na przekonywującą wygraną Washingtonu i grę Predators na swoim standardowym poziomie.

:hokej: Toronto Maple Leafs - Tampa Bay Lightning [ Typ: 2 @ kurs: 2,60 ]✅ Analiza: Toronto Maple Leafs vs Tampa Bay Lightining perełka jutrzejszej nocy za bardzo zawyżony kurs moim zdaniem. Nie ma co się tutaj rozpisywać bo to jest typowa gra na przełamanie drużyny. Dlaczego właśnie teraz? Tampa nie wygrała spotkania w regulaminowym czasie gry od 7 spotkań a tylko raz udało się wygrać po OT. Dzisiaj idealny stosunkowo słaby przeciwnik w słabiej formie - Toronto. Tampa gra bardzo dobrze cały czas, ale zawsze minimalnie czegoś zabraknie - zrobili takie ładne zakupy podczas transferów i myślę, że mecz z Maple Leafs jest idealny do tego, aby wypróbować nowe siły, tym bardziej, że zawodnicy już grają ze sobą już od conajmniej 10 spotkań i dobrze się wkomponowali w drużynę. Czas na porażenie Toronto piekielnym piorunem !

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom