San Jose Sharks vs Phoenix Coyotes
Ile można wygrywać na wyjeździe cały czas wykorzystując błędy gospodarzy? No właśnie nie wiem, bo Phoenix jest w takiej sytuacji. Ostatni mecz z Philadelphią był zdecydowanie gorszy niz ten z NYR czy NJ. Philadelphia od poczatku meczu przeważała i prowadziła 2:0, jednak błedy w obronie doprowadziły do wyrównania w zaledwie 3 minuty, pod koneic 2 tercji. 3 tercja to była równa walka obu zespołów, Lotnikom widocznie zabrakło sił na końcówkę, co wykrozystały Kojoty. Teraz Phoenix ma 3win streak, i to na wyjeździe, teraz czeka ich kolejny mecz w cudzej hali. Na ich drodze stanie San Jose, z którym na 4 mecze w tym sezonie nie wygrało ani jednego! Na dodatek w 3 z tych 4 meczy Kojoty nie potrafiły nawet strzelić gola. Rekiny ostatnio grają poniżej oczekiwań. Bardzo ważna przegrana z Dallas pozbawiła ich pozycji lidera w Dywizji Oceanu Spokojnego. Następne 2 mecze to były pojedynki ze zdobywcą Pucharu Stanleya, Anaheim, które gra coraz lepiej i mają już w składzie Scotta Niedermayera, jednego z najlepszych obrońców ligi. Jeden z tych meczy wygrali po dogrywce, drugi - u siebie - przegrali 0:2. Czy Rekiny moga sobie pozwolić na kolejną stratę punktów z rywalem z własnej Dywizji? Zdecydowanie nie, trzeba zacząć odrabiać straty i wskoczyć na 1 miejsce w dywizji. Nie sądze żeby było dzisiaj być trudno dla San Jose w dzisiejszej potyczce, Rekiny lubią i umieją grać z Kojotami. Trzeba też po dwóch przegranych meczach we własnej hali odwrócić tą tendencje i dać trochę radości kibicom.
Mój typ: 1 @ 1,80 (2:2)
Ottawa Senators vs Atlanta Thrashers
Ottawa jest w znakomitej formie, jednak długa seria wygranych powoduje, że ryzyko wtopy jest coraz większe. Dlatego odpuszczam sobie stawienie na nich, szczególnie po meczu z Boston gdzie zagrali gorzej niz w poprzednich meczach. Oczywiście nie mówię że Atlanta tu zwycięży, bo wcale tak nie uważam, ale na pewno nie zdziwię się jak tak będzie. Zdecydowałem się jednak na over. Obie druzyny spotkały się w tym sezonie juz 3 razy, 2 razy padał over. W jednym meczu było 1:3 dla Ottawy, jednak nie sądze żeby to sie powtórzyło i dziś. Atlanta strzela duzo bramek, ale przez dziurawą obronę nie daje im to wygranej, bo tracą jeszcze więcej. Hossa, Kovalchuk, Rechi i Kozlov, czyli główna siła ataku nie zawodzi, w niedawnym meczu z Ottawą potrafili strzelić 3 bramki, a ostatni mecz z Tampą to aż 6 bramek. Senatorzy również mają swoje armaty i jezeli chodzi o skutecznosc to lepsze są tylko Czerwone Skrzydła. Nie raz pokazywali, że ze Srokami grać umieją. Udowadnia to 16 bramek (5,33 gola na mecz) strzelonych Atlancie w tym sezonie. Mówiłem o słabej obronie Atlanty, ale przecież w Ottawie nie jest lepiej, bo nie znaleźli do tej pory recepty na Kovalchuka czy Hossę, obrońcy nie mogą ich upilnować i ci kierują krążki do bramki Gerbera. Dlatego uważam że dzis nie będzie inaczej i zarówno goście jak i gospodarze zaoferują nam worek bramek.
Mój typ: over 5,5 @ 1,60 (3:2)