Tampa Bay Lightning vs St. Louis Blues
Blues OT @ 2,01 Pinnacle
Zapowiada się wyrównany pojedynek najlepszej ostatnio ofensywy z jedną z najlepszych defensyw
NHL.
Nie ukrywam, że rano przyciągnął mnie do tego typu kurs, który rano utrzymywał się na poziomie 2,08.
Bolts prowadzą w klasyfikacji wschodu, a w całej lidze mają najwięcej strzelonych bramek. Ponadto na własnym terenie są trudni do pokonania i naturalnie wystepują dziś w roli faworyta.
Nie kwestionuje ich świetnej formy, chociaż wg mnie do ostatniego zwycięstwa w Tampie bardziej przyczyniła się słaba postawa hokeistów z Anaheim, nieudane interwencje Andersena, którego zmienił w koncówce Bryzgałow (słuszna uwaga Challengera - pomyliłem spotkanie z Ducks z Panthers). Natomiast ostatni mecz to porażka w Nashville po wyrównanym spotkaniu i pogoni za wynikiem.
Dziś do Tampy na Florydzie zawitają Blues, z którymi Bolts ponad tydzień temu przegrali w St. Louis po dogrywce 2:1. Zwycięstwo Nutkom zapewnił wówczas, w doliczonym czasie gry, Jaden Schwartz.
W bramce Blues wystąpi dziś Elliott, a wraz z solidną obroną Nutek, nie jest on łatwym przeciwnikiem dla ofensywnie usposobionych Błyskawic. Lightning liderują w zdobywaniu bramek nad Blues, jednak tracą ich proporcjonalnie więcej. Jako, że zdecydowanie opowiadam się za supremacją defensywy w tym sporcie - kibicuje dziś Blues. Za gośćmi przemawia również korzystne h2h, lepsza gra w power play i wg mnie zdecydowanie mocniejszy, bardziej zbilansowany skład.