Panthers - Sabres
Huberdeau strzeli gola
5,80 DOXXbet
Kurs z innej galaktyki. Huby duby doo zgromadził 9 pts w ostatnich 10GP. Po przesunięciu do top line wymiata u boku Bjugstada. Przy tej dwójce nawet Flash nie wygląda już tak dramatycznie, chociaż i tak po wygaśnięciu obecnego kontraktu zapewne pożegna się z drużyną, a może i nawet z
NHL. Nie wiem, co się stało z tym gościem na przestrzeni dwóch ostatnich lat, ale wygląda na strasznie zmęczonego hokejem. 10 goli w 102 spotkaniach, masakryczny % trafionych strzałów, a 4,5 bańki co roku do kieszeni wpada. Jonathan po zgarnięciu Caldera w swoim debiutanckim roku złapał powszechnie znany, choć niekoniecznie lubiany syndrom drugoroczniaka i o kampanii 13/14 powinien jak najszybciej zapomnieć. Jako że po burzy zawsze wychodzi słońce - a zwłaszcza w przypadku zawodników ekstremalnie utalentowanych - sezon obecny będzie (a przynajmniej na to się zanosi) sezonem z kategorii bounce back. Od jakiegoś czasu #11 gra na swoim poziomie. Będąc rookie dał się poznać jako olśniewający skater. Jazda na łyżwach na poziomie MacKinnona, a to już naprawdę spore wyróżnienie. Ultra kreatywny LW z bardzo dobrymi nawykami i elitarną techniką. Z hokejem w stylu dump&chase nie ma kompletnie nic wspólnego, to typowy possession player, potrafiący długo trzymać krążek w tercji przeciwnika, dlatego jest tak cennym ogniwem również w PP. Prawdopodobnie najlepszy zawodnik w
NHL do lat 21 jeśli mówimy o strzelaniu karnych. Grzeczny, ułożony chłopak, bardziej przypominający jakiegoś młodego serwisanta naprawiającego smartfony albo studenta pracującego dorywczo w budzie z kebabem, aniżeli takiego zawodowca, prywatnie dobry kumpel Nugent-Hopkinsa (ten sam draft), do ukończenia 20 roku życia etatowy reprezentant kadry U20, uczestnik ostatnich MŚ (1G+4A). Ja rozumiem, że na koncie tylko 2 bramki, ale tych okazji w minionym tygodniu miał bez liku, do tego duża regularność w punktowaniu, dlatego @5,80 jest dla mnie kompletnie niezrozumiałym kursem. Oponentem będą Sabres, którzy po okresie dobrej gry zostali brutalnie sprowadzeni na ziemie przez Bolts. Panthers pokazali charakter w spotkaniu z CBJ i prawie zaliczyli całkowity come back, przeszkodą okazał się Bob, który przypomniał sobie, dlaczego 2 sezony temu to akurat jemu w udziale przypadła Vezina. Betsson płaci za #11 tylko @4,25. Zalecam bacznie obserwować tego chłopaka, bo bramki przyjdą. Tak samo było chociażby w przypadku Girgensonsa i Bjugstada, o których to wspominałem w naszej zakładce. Kwestią czasu było zamienienie tych niezliczonych okazji na bramki, a jako że DOXXbet niespecjalnie wyciąga z tego tytułu wnioski (dzisiaj na Girgsa @6,0), to można było zgarnąć dobry pieniądz. Opłaca się spróbować.