>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

NHL Season 2014/2015

Status
Zamknięty.
wonderkido 17,7K

wonderkido

Użytkownik
Tampa Bay Lightning - New York Rangers
Callahan to score @ 3.30 Unibet
Powyżej 5,5 OT @ 2,11 Betsson !
✅ ✅ kapitalna nocka!
Widzę, dziś ciekawe starcie, na Florydzie, gdzie ekipa gospodarzy będą gościć u siebie Strażników. Typy na to spotkanie podaje dwa, z dwóch bukmacherów, aczkolwiek, mam kilka przemyśleń do innych meczy, ale to mi najbardziej przykuło uwagę. Jeszcze nie dawno był mecz w Nowym Jorku gdzie Strażnicy polegli w &#39;gruzach&#39; aż 1:5 gdzie Callahan, potrzebował tylko 14 minut, aby ulokował dwukrotnie bramkę w sieci. Dziś po raz kolejny udowodni a na pewno będzie się starać, jaki błąd popełnili działacze Rangers że go po prostu nie ma już w swoim teamie. Zawodnik, na pewno o niebywałej charakterystyce gry podczas lodu, czyhający na błąd przeciwnika jest w stanie przechylić szale na swoją korzyść wiedząc, że jego temperament również jest brany na kilka poważnych sposobów. Kiedy grał jeszcze w Rangers, był również zawodnikiem solidnym, ale na pewno mniej punktował, tu ma obok Stamera który godnie pogrywa podczas powerplay. Liczę że tu jakaś gumę wysunie #24. Druga sprawa, to over. Dlaczego? to chyba raczej proste, obie silnie zmotywowane drużyny mające na celu wyjść na wysokie szczyty tabeli więc będzie im trudno o jednostronne spotkanie bo jedna i druga ekipa jest zmotywowana podwójnie na to spotkanie. I w ekipie gości St Louis, który grał jeszcze czas temu w Lightning (dobry koleżka Stamera) będzie dreptał po piętach ekipie gospodarzy. Na bramce zobaczymy Bishopa, który rozgrywa bardzo poprawny sezon i Lundgvista, który ten już gorzej sobie radzi z takimi ekipami właśnie jak Tampa. Jeszcze w tamtym roku był w formie, broniąc na playoff, a jeszcze 2 lata temu rozgrywał kapitalną serie przeciwko Capitals.. Szkoda że takie czasy nie wrócą, wychodzi zmęczenie materiału, czasem coś po prostu nie wychodzi, ale łatwo miał nie będzie, bo ofensywa Florydy jest również na wysokim pułapie.

Otrzymane punkty reputacji: +52
J 7K

juanroman08

Forum VIP
Pittsburgh Penguins vs Toronto Maple Leafs
Analiza dość krótka i konkretna, Toronto jak sobie kojarzę zawsze potrafiło nawiązać równorzędną walkę w Pittsburghu. Oczywiście same wyniki tak bardzo tego nie odzwierciedlają, jednak często gęsto oglądając mecze tych drużyn w Pensylwanii odnosiłem wrażenie, że Maple Leafs to bardzo niewygodna ekipa dla Pingwinów. Co by nie mówić ale Toronto to prawdziwa zagadka... jeśli ktoś potrafi ich rozgryźć to chyba tylko oni sami. Grają falami kilka porażek przeplatają z serią wygranych i tak w kółko. Reimer najpierw krytykowany, później wychwalany. Kessel i Van Remsdyk w tym sezonie dopasowali się do stylu drużyny, czyli jak nie idzie to grają przeciętnie natomiast gdy gra Toronto wygląda nieźle to te dwa ogniwa Maple Leafs występują w głównych rolach. Pingwiny oprócz podwójnej przegranej z NYI to można powiedzieć że bardzo regularna w zwycięstwach drużyna. Crosby w tym sezonie to król asyst, zaś zdobywaniem bramek zajmuje się Gino czy Hornqvist. Całkiem nieźle w bramce spisuje sie Flower co jest również niemałym zaskoczeniem. Podsumowując, Toronto jak na razie seria na plus więc wygląda to obeicująco przed dzisiejszym spotkaniem co pozwala sądzić iż będzie to wyrównany ciekawy mecz.

Toronto Maple Leafs (+1,5) / 1.62 Betgun
✅

Otrzymane punkty reputacji: +30
deepred 1,1M

deepred

Moderator
Członek Załogi
Detroit Red Wings - Philadelphia Flyers

Red Wings reg. time / 1.98 / betclic ✅ 5-2 ✅
T. Tatar to score / 3.95 / unibet ⛔ 1 strzał ⛔
G. Nyquist over 0,5 point / 1.68 / unibet ✅ 1 punkt ✅
Najlepiej by było, gdyby chociaż dwa z trzech typów &quot;usiadły&quot; i jest to całkiem prawdopodobne. Co do zwycięstwa Wings to jestem przekonany, że Lotnicy zejdą dziś z tafli pokonani. Jeżeli nie w reg. time to OT. Skrzydła grają bardzo ciekawy hokej oparty przede wszystkim na ofensywie i dobrej grze napastników. Wings mają bardzo wyrównaną linię ataku. Mają świetnych napastników takich jak Nyquist, Zetterberg, Abdelkader, Franzen, Datsyuk, czy właśnie Tatar na którego dziś stawiam.
Słowak jest w wybornej dyspozycji i potrafi ukąsić boleśnie drużynę przeciwną. Jeżeli nie strzela, to punktuje. Trzeba przyznać, że jest w tym momencie jednym z czołowych napastników NHL. Niestety u żadnego z bukmacherów nie znalazłem opcji postawienia na punkty Tomasa. Ostatnio domeną Lotników jest gra na własnym terenie, na wyjazdach nie są tak skuteczni jak u siebie. Wings co prawda są drużyną, która leży Lotnikom, ale nie wydaje mi się, żeby dzisiaj ulegli Flyers, których dyspozycja od początku sezonu zostawia wiele do życzenia. Sporo w tym spotkaniu będzie zależało od dyspozycji Giroux&#39;a, który w mojej opinii jest jednym z najbardziej chimerycznych zawodników w lidze. Jeżeli jemu idzie, to Lotnicy grają znacznie lepiej, jeżeli nie, jest zdecydowanie gorzej.
Jeżeli chodzi o Nyquista to szansę na zapunktowanie widzę przede wszystkim przy okazjach PP, które mam nadzieję Wings będą w tym meczu mieli. Jest to gracz, na którego barkach zazwyczaj spoczywa zdobywanie goli, bądź szybkie rozgrywanie krążka w sytuacjach przewagi liczebnej. W ataku pozycyjnym nie jest aż tak bardzo skuteczny, ale lutnąć potrafi konkretnie i mam nadzieję, że nie inaczej będzie w dzisiejszym meczu.
Sporo tych typów jak na jedno spotkanie, ale mam nadzieję, że chociaż jeden z nich okaże się skuteczny. Najlepiej byłoby, gdyby wszystko się sprawdziło, ale jak wiadomo nie codziennie jest dzień dziecka. Powodzonka! ????

Otrzymane punkty reputacji: +4
deepred 1,1M

deepred

Moderator
Członek Załogi
Nashville Predators - Edmonton Oilers

J. Neal over 3,5 shots / 1.85 / betsson ⛔ 3 ⛔
Dziś przed nami tylko jedno nocne spotkanie. Swoją drogą trochę denerwujący jest terminarz ustalany przez włodarzy sportów amerykańskich, którzy jednego dnia raczą nas około 10 spotkaniami danej ligi, by w następnym dniu pokazać zaledwie jedno, ale żadnego. Trochę to dziwne, ale na pewne rzeczy nie mamy wpływu.
Co do typu, to wydaje mi się jednym z sensowniejszych, ale też ryzykownych. Wszystko zależy od przebiegu meczu. James strzela dużo i bierze na siebie odpowiedzialność w stykowych elementach. Jeżeli jest już po ptokach, to James w ogóle nie gra, bo jest oszczędzany przez trenera na kolejne spotkania. Obydwie drużyny mierzyły się niedawno ze sobą i James oddał aż 10 strzałów! Spotkanie było wyrównane, mimo, że nic tego nie zapowiadało, bo po pierwszej tercji Drapieżnicy prowadzili 3-0, by ostatecznie wygrać 3-2. Jeżeli spotkanie będzie dość wyrównane, a najlepiej jeżeli Oilers będą w którymś momencie prowadzić, to James będzie miał swoje sytuacje do oddania strzału. Nafciarze jednak nie są w na tyle dobrej dyspozycji, by prowadzić grę w Tennessee, więc może jakiś gol w PP, albo z kontry?
James lubi grać w kratkę, jednak biorąc pod uwagę całokształt jego gry, to transfer z Pens wyszedł Drapieżnikom na dobre. Neal jest bardzo aktywny i chce mu się grać. Mam nadzieję, że dostanie swoje paręnaście minut i parę razy spróbuje oddać strzał na bramkę. Czy uczyni to przynajmniej czterokrotnie? Odpowiedź poznamy niebawem.​

Otrzymane punkty reputacji: +8
wonderkido 17,7K

wonderkido

Użytkownik
Forsberg to score @ 3,00 Betsson ! ✅
Jak to dobrze że betsson wlicza też dogrywki ????
Dziś oferta bardzo uboga, bo aż jeden mecz ale to ma swoje pozytywy. Akurat jedno spotkanie zaplanowane na 2 a.m. będzie spotkanie Drapieżców, z Oilers. Obie ekipy już się ze sobą spotkały w tym sezonie i górą była to ekipa gospodarzy i dziś również grają na swoim lodzie. Dzisiaj zobaczymy nie kogo innego, jak Pekka Rinne między słupkami, w zespole Nashville. Goalie o bardzo poprawnej formie, niż to miało miejsce w tamtejszym sezonie. Ale mój ruch w tym meczu, będzie Szwed Filip! Jeszcze jakiś czas temu postawiłem go, również z Oilers i już zapunktował w 1 tercji, w ostatniej jej minucie. Zawodnik który od 3 meczy, nic nie strzelił mimo że tych strzałów oddaję ponad miare, bo i z Panterami aż 9! Jest nieuchwytny, zadziorny a na pewno nieobliczalny. Dziś czas w końcu wrócić na odpowiednie tory i w końcu zapunktować gumę w sieci, bo nie sądzę aby zapomniał jak to się robi, zwłaszcza że rywal podany jest na tacy.

Otrzymane punkty reputacji: +23
piscatella 6,2K

piscatella

Użytkownik

Moja niemoc trwa dalej, lecz nie mam zamiaru sie poddawać i w dniu dzisiejszym biore pod lupe jedyne spotkanie na rozkładzie, a więc starcie Predators i Oilers. W tabeli obie ekipy dzieli przepaść i potwierdzają to również ostatnie dwa spotkania, które dzisiejsi gospodarze wygrali pewnie. Dziś zmierzą sie po raz trzeci i ostatni w bieżącej kampanii. W bramce Preds zobaczymy Rinnego. Nominalny starter zespołu z Tennessee w tym sezonie wrócił do pełni zdrowia i po dwuletniej przerwie znów prowadzi swoją ekipe do fazy postseason. Po drugiej stronie tafli wyjedzie Fasth. Solidny Szwedzki netminder zaliczył udane wejście do ligi w Ducks. Sytuacja z goła odmieniła sie po przejściu do teamu z Alberty, gdzie kompletnie nie potrafi sie odnaleźć. Słabe staty bramkarzy gości wiążą sie bezpośredni ze tragiczną postawą defensywy, która jest dziurawa dosłownie jak sito. Gospodarze są w tym sezonie mocni w każdym aspekcie hokejowego rzemiosła. Największy postęp poczylinili jednak w ofensywie, gdzie prym wiodą Neal i Forsberg. Oilers jak zwykle nie mają innego wyjścia jak pójść do przodu i spróbować zaskoczyć renomowanego startera miejscowych. W przeciwnym razie gospodarze ograją ich do jednej bramki. Tym razem odpuszczam typowanie stron, gdyż faworyt wydaje mi sie tylko jeden i bynajmniej nie są nim goście. W ostatnich spotkaniach Oilers nie mieli zbyt wiele do powiedzenia. Dziś przeczuwam lepszą skuteczność po ich stronie i wybieram opcje overową.
Over 5,5 2,23 Pinnacle ⛔

Otrzymane punkty reputacji: +2
challenger 23,2K

challenger

Forum VIP
Anaheim Ducks - Chicago Blackhawks
Dziś wczesnym wieczorem czeka nas starcie na szczycie konferencji zachodniej!
W Honda Center dojdzie do starcia miejscowej drużyny Anaheim Ducks z jednym z największych faworytów do wygrania ligi a mianowicie Chicago Blackhawks.
Gospodarze do dzisiejszej gry przystępują &quot;on fire&quot;, gdyż w 10 ostatnich meczach aż w 9 dziewięciu potrafili zdobywać punkty i tylko Florida Panthers potrafił ograć ich w regular time. Co prawda z tych 10 meczy aż 6 dla Kaczorów skończyło się porażką jednak w ostatnich 3 grach gracze Anaheim złapali drugi oddech i zanotowali 3 zwycięstwa (w tym bardzo cenne w Vancouver po karnych). Na uwagę zasługuje fakt, że aż 11 z 12 ostatnich spotkań z udziałem Ducks kończyło się różnicą 1 bramki co pokazuje, iż spotkania z ich udziałem są zacięte i ciekawe do samego końca. Na dzisiejszy mecz dla trenera Boudreau dostępny jest prawie cały roster Kaczorów (oczywiście oprócz graczy kontuzjowanych od dłuższego czasu) włącznie z parą defensmenów Beauchemin i Stoner. W sieci zapewne pojawi się Frederik Anderson (10-2-4 z 2.10 GAA i .922 SV% w tym sezonie).

Goście natomiast kontynuują swój road-trip nazywany &quot;Circus Trip&quot; i dziś czeka ich chyba póki co najtrudniejsza przeprawa, gdyż Honda Center nie jest dla nich zbyt gościnna. Póki co bilans tego tripu jest dla nich korzystny bo wygrali 3 z 4 spotkań musząc uznać wyższość tylko graczy Vancouver Canucks w minioną niedzielę przegrywając 4:1 a odprawiając z kwitkiem Calgary, Edmonton i Colorado. Z ostatnich 10 spotkań Jastrzębie wygrały 7 ulegając tylko Vancouver właśnie, Detroit i Washingtonowi co pokazuje, że z tymi najlepszymi Hawks nie gra się najlepiej. Wciąż poza składem jest Patrick Sharp i jak powiedział coach Joel Quenneville będzie on dostępny najwcześniej po zakończeniu tripu. Kolejnym problemem Chicago jest obsada bramki. Corey Crawford nie ma zmiennika (tzn.godnego zminnika) i praktycznie musi bronić w każdym spotkaniu, aktualnie jego passa to 12! spotkań z rzędu w których musiał grać i dziś zapewne także będzie grał właśnie on. Podczas swej kariery już 12 razy mierzył się z Ducks przeciwko którym wyrobił sobie rekord 7-4-1 z 2.02 GAA i .921 SV%. Warte odnotowania jest także fakt, że Chicago ma passę 6 spotkań w których zdobywało gola w power-playu.
Patrząc jednak na historię spotkań obu ekip w Honda Center i rosnącą formę Ducks (spowodowaną z pewnością powrotem do składu ich najlepszego strzelca Correy&#39;a Perre&#39;go) bardziej skłaniam się do zagrania w kierunku gospodarzy, którzy pokonali Blackhawks 6 razy w ostatnich 8 meczach. Z pewnością gracze z Chicago będą w dzisiejszym meczu pałać żądzą rewanżu za porażkę z 28 października, kiedy to ulegli u siebie Anaheim 0:1 po golu Smitha-Pelly&#39;ego w połowie 3 tercji jednak moim zdaniem to gospodarze dziś znów będą górą i to oni będą cieszyć się ze zwycięstw a więc...Let&#39;s Go Ducks!!! A na koniec taka ciekawostka:
  • Blackhawks are 6-21-2 in the last 29 meetings in Anaheim.

Typ: Anaheim Ducks ML @ 1.94 / PinnacleSports ⛔⛔⛔

Otrzymane punkty reputacji: +21
deepred 1,1M

deepred

Moderator
Członek Załogi
Philadelphia Flyers - New York Rangers

C. Giroux to score / 3.50 / betsson
Over 5,5 / 2.02 / unibet
Flyers OT / 1.89 / unibet

⛔⛔⛔
FILADELFIA FRAJERS
@Piscatella
Wiem, że miałem już nie ruszać Rangersów, ale minął spory okres czasu i trzeba spróbować wreszcie na nich zarobić. :grin:
Po takich kursach wejdę singlami. Na Giroux&#39;a i over po stówce, a na win Lotników zagram for fun za dwie bańki. ???? Tak jak wcześniej pisałem, Claude jest graczem chimerycznym, ma dwie twarze. Ma tę złą, ale to również oznacza, że gdzieś w nim jest ukryta ta dobra. Nie zawaham się stwierdzić, że Giroux to motor napędowy Lotników i główna postać tego zespołu. Póki co gra Lotników zawodzi, ale to kiedyś musi się zmienić. Spotkanie z dodatkowym smaczkiem, bo Rangersi w poprzednich play-offach wyeliminowali Lotników po siedmiomeczowej batalii. Wydaje mi się, że Flyers mają Strażnikom coś do udowodnienia, tym bardziej, że w Filadelfii osiągają w meczach ze Strażnikami korzystne rezultaty. Obie ekipy póki co pod kreską, ale wg mnie to niedługo się zmieni. W tym spotkaniu nie zdziwi mnie spora ilość goli, a jednym z jego autorów mam nadzieję będzie Claude, który w kanadyjce zajmuje 6. miejsce, 2. jest Voracek, a 10. Nash, napastnik Rangers, który jest drugi w klasyfikacji strzelców NHL. Spotkanie zapowiada się niezwykle emocjonująco, a ja liczę na to, że Claude weźmie na swoje barki ciężar gry Lotników, i co najważniejsze, że ten ciężar udźwignie.
Na noc jeszcze zapewne coś doskrobię po tym spotkaniu.​

Otrzymane punkty reputacji: +49
sparki 1,3K

sparki

Użytkownik
New York Rangers vs Philadelphia Flyers OT

▶ [1.892 ] ⛔
Bukmacher:
Pinnacle
/No kur**! Żenada Nie zwykłem grać &quot;popołudniaczków&quot; ale dziś widzę value w tym spotkaniu. Strażnicy zawitają dziś do Philadelphi aby rozegrać spotkanie z miejscową drużyną Lotników. Pierwszy mecz w tym sezonie wygrali goście 2:0. Nie mam jakiś racjonalnych argumentów po stronie Flyers. Od początku sezonu grają słabo, jedyne co przemawia za moim typem to to, że Lotnicy to w tym sezonie drużyna swojej tafli. Dobrze się składa bo po drugiej stornie mamy drożynę która gra nijak w delegacji. Dziś w bramce Strażników Talbot który zatrzymał Lotników w pierwszym spotkaniu tych drużyn. Flayers zagrają raczej optymalnym składem z Masonem w bramce. Gospodarze mają sporo do udowodnienia swoim Kibicom bo póki co nie prezentują poziomu godnego gry w PO. Mam przeczucie, żę Giroux poprowadzi dziś swoją drożynę do zwycięstwa. Gram na przełamanie gospodarzy.​

J 7K

juanroman08

Forum VIP
Dziś oferta na bogato ????
Dzień dziękczynienia wiec można zacząć wczesniej.
Capitals vs Islanders
Krótko bo pisze z tel.
Typ na over 1.5 bramki w przewadze, myślę ze jaknajbardziej do gry. Obie ekipy dość dobrze radzą sobie w tym elemencie gry, co więcej maja ludzi którzy swietnie kreuja, po jednej stronie Backstrom po drugiej Tavares. Idąc dalej, pod względem wykończenia też obie ekipy maja kim postraszyć, w Caps mamy Ovce natomiast w NYI rozkłada się to na kilku graczy ale suma sumarum jest bardzo dobrze. W ostatnim pojedynku tych ekip sam Ovi zdobył dwie bramki w PP także potencjał ku powtórzeniu tej sztuki jest spory. O szansę na PP się nie martwię bo to na pewno będzie, kwestia ile wykorzystanych ;)
Kurs ok. 2.20 w Betsson lub Betsafe ⛔ początek niezły...
GL!

challenger 23,2K

challenger

Forum VIP
New Jersey Devils - Detroit Red Wings
Tym razem krótko bo nie mam zbyt wielu argumentów przemawiających za moim typem!
Biorę pod lupę starcie pomiędzy New Jersey Devils a Detroit Red Wings. Mecz odbędzie się w Prudential Center, gdzie jak wiadomo gospodarzą Diabły z New Jersey. I właśnie w kierunku gospodarzy mam zamiar zagrać w tym matchupie. Devils po dwóch porażkach z rzędu i niezbyt udanym tripie po Kanadzie (bilans 1-3) powracają dziś do Newark na starcie z drużyną naprawdę &quot;hot&quot;. Czerwone Skrzydła po powrocie do ich rosteru Datsyuka i Weissa w pełni pokazują swój olbrzymi potencjał. W ostatnich 5 meczach zanotowali 4 zwycięstwa ulegając tylko Maple Leafs w Toronto a pokonując m.in. Ottawę i Philadelphie.
Szans na odniesienie zwycięstwa przez gospodarzy upatruje m.in w obsadzie bramki u Red Wings. Z racji tego, że Howard zasiądzie dziś na ławce w bramce po raz drugi w tym sezonie pojawi się Petr Mrazek. Co prawda pierwszy jego występ zakończył się zwycięstwem Detroit nad Winnipeg Jets (4:2) jednak moim zdaniem Mrazek to zupełnie inna para kaloszy aniżeli Howard i choć jest jeszcze bardzo młody i wszystko przed nim to dziś będzie musiał powstrzymywać strzały m.im. swoich rodaków (i zapewne idoli) z Jagrem i Eliasem na czele co będzie dla niego wielkim przeżyciem. W zespole Devils wystąpi ich etatowy goalie - Corey Schneider, który opuścił tylko 2 mecze w bieżącej kampanii.
Podsumowując kurs na win Red Wings w Prudential Center uważam na zaniżony dlatego spróbuję pograć bardziej przeciwko Detroit aniżeli na New Jersey. Wszak w tej lidze nie takie rzeczy się zdarzały i jak wszyscy wiemy tutaj decyduje dyspozycja dnia. Na koniec taka ciekawostka:
  • Home team is 17-4-1 in the last 22 meetings.

Typ: New Jersey Devils ML @ 2.17 / PinnacleSports ⛔⛔⛔

Otrzymane punkty reputacji: +20
deepred 1,1M

deepred

Moderator
Członek Załogi
Washington Capitals - New York Islanders

Spotkanie w stolicy zapowiada się dosyć ciekawie. Dwa dni temu Wyspiarze wygrali w Nowym Jorku po dogrywce. Mecz stał na fajnym poziomie, a Wyspiarze po raz kolejny udowodnili, że mogą być czarnym koniem tego sezonu. Jeżeli nie przegrywają w regulaminowym czasie, to w dogrywce bądź po karnych wygrywają z każdym jak leci. Są bardzo silni psychicznie i doskonale znają swoje atuty. Jednym z nich jest granie w przewadze. Aktualnie pod tym względem są czwartą drużyną w lidze. Słabo za to bronią w osłabieniu, są na trzecim miejscu od końca. Widać więc jednoznacznie, że jeżeli w meczu Wyspiarzy na tafli jest jednego zawodnika mniej to bardzo często padają gole. W drużynie Caps ma kto strzelać, jest przecież genialny Ovechkin, który swoją drogą marnuje się wg mnie w stolicy. Ale w sumie też chciałbym się marnować za takie salary.
Ważnym ogniwem Wyspiarzy jest Okposo, który bardzo często rozgrywa akcje podczas gry w przewadze. Nie oddaje zbyt wielu strzałów na bramkę choć zdarzają się wyjątki. Tym razem polecę w jego over, bo Wyspiarze muszą wreszcie zagrać słabsze spotkanie i trzeba będzie wyłonić lidera. Linia nie jest jakoś szczególnie zawyżona i liczę, że Kyle bez większych trudności ją pokryje.
K. Okposo over 2,5 shots / 1.80 betsson ⛔ zabrakło jednego ******** strzału
Pittsburgh Penguins - Carolina Hurricanes

Dzisiejsze spotkanie pomiędzy Pens a Canes od razu dało mi do myślenia i myślę, że znalazłem ciekawy typ. Huragany są ekipą, która gra bardzo czysto. Są drugą, po Predators najczyściej grającą drużyną w lidze. Nie grają zbyt agresywnie i w sumie zawsze tak było. Tylko, że teraz brak agresji często ma przełożenie w wyniku, a szkoda bo Canes to jeden z moich ulubionych zespołów. Do czego zmierzam? Ano do tego, że wg mnie to spotkanie zapowiada się bardzo czysto i nie sądzę, żebyśmy zbyt często oglądali którąkolwiek z drużyn w przewadze. Co jest jednoznaczne z moim typem. Canes dosyć dobrze radzą sobie w osłabieniu, i mimo, że Pens mają bardzo dużo jakości decyduję się na poniższy typ.
Goals in PP under 1,5 / 1.55 betsson ⛔
ZAJEBISTY DZIEŃ. ????​

piscatella 6,2K

piscatella

Użytkownik
Florida Panthers - Ottawa Senators

Senators po sensacyjnym, ale i również szcześliwym zwycięstwie w Missouri zmierzają na Floryde, gdzie po raz drugi w tym sezonie zagrają z tamtejszymi Panthers. Trzeba przyznać że goście w tym sezonie pozytywnie zaskakują. Po odejściu Spezzy skazywano ten zespół na ogon tabeli. Sprawcą takich a nie innych wyników ekipy z Ottawy jest geniusz ich trenera Paula McLeana, który bardzo umiejętnie potrafi wykorzystać potencjał posiadanych zawodników. W bramce gości stanie broniący na równym poziomie Anderson, a u gospodarzy tym razem Montoya, a więc zmiennik kontuzjowanego Luongo. Dzisiejszy starter miejscowych to bramkarz nierówny. Czasami potrafi zagrać na jako takim poziomie, lecz z reguły jest dziurawiony przez rywali. W dniu dzisiejszym skłaniam sie zdecydowanie ku tej drugiej opcji, Sens są ambitni i zaparcie dążą do celu. Doświadczeni Bobby Ryan i Clarke McArthur wspierani przez utalentowanych debiutantów prowadzą zespół ze stolicy Kanady do kolejnych zwycięstw. Tymbardziej Gospodarze bez Luongo bedą mieli spory problem, by zatrzymać Sens, którzy wyjadą mocno podbudowani wygraną w St Louis. Ponad miesiąc temu, kiedy to obie ekipy spotkały sie po raz pierwszy prym wiedli bramkarze. Dziś może to wyglądać nieco inaczej, także spodziewam bardziej otwartego meczu. Goście jednak są konsekwentni w czynach i moim zdaniem nic nie stanie im na przeszkodzie, by wygrać po raz drugi w tym sezonie na tafli w Sunrise.
Senators OT 1,95 Pinnacle ⛔

challenger 23,2K

challenger

Forum VIP
New York Rangers vs. Philadelphia Flyers
Ostatnie moje przemyślenia nie znajdują odzwierciedlenia w rzeczywistości ale postanowiłem dać sobie jeszcze dziś szanse. Może się uda choć będzie ciężko!
Biorę się za bary ze spotkaniem w Madison Sqare Garden, gdzie New York Rangers podejmują w sytuacji door-2-door &quot;moją drużynę&quot; Filadelfię Fyers. Wiem drodzy koledzy, że wczoraj wielu z was poległo grając Lotników (niektórzy nawet przemianowali ich na Philadelphia Fryers) jednak mocno liczę dziś na ich przełamanie. Będzie to 3 starcie obu zespołów w tym sezonie. Oba poprzednie odbyły się w przeciągu zaledwie 2 minionych tygodni i oba zakończyły się pewnym zwycięstwem Strażników. Najpierw Rangers wygrali 19 listopada 2:0 w MSG po golach Kevina Kleina i Ricka Nasha w PP. Wczoraj natomiast w Wells Frago Center poszło im jeszcze łatwiej bo wygrali 3:0 strzelając gola w każdej tercji a ich autorami byli Dan Boyle w PP oraz Martin St.Louis (1000 punkt w karierze) i niezastąpiony dla coacha Alain Vigneault - Rick Nash dla którego była to już 16 bramka w bieżącej kampanii. Warte również odnotowania jest także fakt, że w obu tych zwycięstwach w bramce Strażników stał Cam Talbot, który włącznie z zeszłorocznymi play-offs ma serię 156:27 min bez puszczonego gola przeciwko Flyers. Jak widać zawodnicy z Miasta Braterskiej Miłości nie potrafią znaleźć sposobu na Talbota, który jest przecież tylko backupem Lundqvista. No właśnie dziś w bramce ma stanąć Henrik i w tym upatruje szanse na zwycięstwo dla Flyers. Wszak póki co nie potrafi on odnaleźć swojej najlepszej dyspozycji i przeplata mecze bardzo dobre ze słabymi co pokazuje słaby jak na niego bilans tego sezonu (8-6-3 z 2.60 GAA i .911 SV%).
W bramce Filadelfii możemy się spodziewać Ray&#39;a Emer&#39;ego, który najprawdopodobniej zastąpi kiepsko spisującego się w tym sezonie Masona, który w dodatku nie ma najlepszego rekordu w MSG (0-2-1 z 3.58 GAA w czterech startach). Brzytwiarz co prawda w 4 ostatnich występach zanotował 3 porażki z 4.12 GAA jednak potrafi spiąć poślady gdy gra przeciwko Rangers (nie przez przypadek ma rekord 7-2-0 i 1.87 GAA) chyba, że coach Lotników - Craig Berube (którego dni chyba są już policzone) - nadal będzie uparcie stawiał na Masona. Inną sprawą jest też to, iż nie wierzę w to aby mając taką moc w ataku gracze Flyers nie przełamali dziś swojego impasu strzeleckiego (zaledwie 2 gole zdobyte w 3 ostatnich meczach). No i oczywiście na przełamanie tej fatalnej passy Lotników w MSG - 9 KOLEJNYCH porażek w regular season! Będzie bardzo ciężko ale...Let&#39;s Go Flyers!!!
Mój typ: Philadelphia Flyers ML @ 2.51 / PinnacleSports ⛔⛔⛔

sparki 1,3K

sparki

Użytkownik
Calgary Flames OT
vs Arizona Coyotes

▶ [2.050 ] ✅✅✅
Bukmacher:
Pinnacle Dziś pod lupę wziąłem spotkanie Płomieni z Kojotami. Flames zdążyli już w tym sezonie ugościć gospodarzy u siebie ogrywając ich 5:3. Dziś pora na poprawkę. Flames to rewelacje trwającego sezonu. Po średnim początku - choć jak na grę do której ostatnimi czasy nas przyzwyczaili to rzekłbym, że nadto dobrym, nabrali rozpędu. W Konferencji Zachodniej ustępują kroku tylko czołowym drużynom. Dziś według jeszcze niepotwierdzonych informacji w bramkach wystąpią następująco Smith (GAA 3.26) w drużynie gospodarzy i Hiller (GAA 2.49) w drużynie gości. Flames mieli ciężki tydzień, a poradzili sobie całkiem nieżle pomimo dwóch porażek z Ducks i Howks po całkiem wyrównanych meczach. Według mnie zabrakło szczęścia i skuteczności w PP. W sumie aż mnie to przeraża. W obu starciach w sumie zanotowali 2 bramki na 12 PP. Kojoty grają na swoim poziomie. Od czasu do czasu zdarza się im wznieść na wyżyny i ogać kogoś z górnej półki (np. mecz z Canucks), ale na dobrze dysponowanych raczy z Calgary może to być za mało. Generalnie myślę, że Flames zawitają dziś do Gila River Arena w dobrych nastojach i rywal jakim są Coyotes nie sprawi im większych problemów. Gram już teraz bo podejrzewam, że gdy potwierdzą się starterzy kursy nieco spadną.
/Kursy lekko skoczyły bo jednak w bramce Flames stanie Ramo.​

Otrzymane punkty reputacji: +9
wonderkido 17,7K

wonderkido

Użytkownik
Montreal Canadiens - Buffalo Sabres
Max Pacioretty to score @ 2.35 Betsson ! ✅ ✅ na maxa więcej pieniążków poszło i piękny efekt! ????
Max Player total shots on goal 3,5 :!: @ też Betsson 1.85 &lt; = Nie zdziwię sie jak linia strzałów podrośnie, bo pograłem za grubo... :razz: a tak szczerze to za 200. Ostatnio co gram takie stawki, to linie wzrastają, dziwne? yy : ) ⛔
Tego pana, nie muszę nikomu przedstawiać, bo chyba każdy kto się odrobinę zna na NHL, wie kim jest Max! Dzisiaj zaufam jemu postanowiłem że obejrzę calutkie spotkanie, w którym emocji z pewnością nie zabraknie. Po wczorajszym niespodziewanym wyjeździe do Buffalo ekipa dzisiejszych gospodarzy przegrała co prawda skromnie, to Max i tak dał odczuć ekipie Szabli jakim jest trudnym przeciwnikiem aby go powstrzymać. Oddał 8 strzałów! W tym mógł ucelować gumę w sieci. Dziś już revenge game i spodziewam się rzeźni! Jaką przygotuje ekipa HABS! Max gra w tym sezonie na prawdę bardzo adekwatnie i jest nieustępliwy, bo każdy błąd ten najmniejszy defensywy przeciwników potrafi zamienić szybko na gola. Jeszcze jakiś czas temu pamiętam jak kurs jego ucelowałem @ 3,00 dziś już lepszego nie będzie. Podrażniony ostatnim wynikiem Max będzie robił z defensywą Szabli co tylko żywnie mu się podoba i to on będzie rozdawał karty w meczu, jak i jego ekipa. Jest to bardzo trudny teren do zdobycia więc nie widzę jakichkolwiek szans dla Szabli, wczoraj już swoje zrobiły, dzisiaj będzie zupełnie odwrotnie, w tym Max jeszcze swoje dołoży. Może nawet dwie strzeli, ale na jedną jak najbardziej go stać zwłaszcza że u siebie grywa mu się najlepiej.
/ Późnym wieczorem może coś ewentualnie dołożę, ale nie obiecuję.

Otrzymane punkty reputacji: +10
deepred 1,1M

deepred

Moderator
Członek Załogi
Tampa Bay Lightning - Ottawa Senators

Po wczorajszej porażce z Panterami Senators przyjeżdżają do Tampy na potyczkę z Błyskawicami. Wiadomo jak Lightning grają. Niszczą wszystkich po kolei pakując potężną liczbę goli, zwłaszcza u siebie. Na wyjeździe też nie odpuszczają rywalom i jak go dopadną, to karcą. Śmiercionośną bronią Błyskawic jest gra w przewadze. Są pod tym względem trzecią drużyną ligi. Wiadomo, że głównym egzekutorem w tych sytuacjach jest fenomenalny Stamkos, który rozgrywa kapitalny sezon. Jest główną strzelbą Błyskawic i dodatkowo zawsze jest aktywny w meczach przeciwko Senators co chwilę ostrzeliwując ich bramkę. Jednakże jeżeli chodzi o strzelca bramki, to bardziej przekonuje mnie typ w kierunku Callahana, który swoje trzy grosze też do gry Błyskawic z pewnością dokłada. Błyskawice na świeżości nie powinny mieć kłopotów z Senatorami, którzy formą nie grzeszą. W tej opinii utwierdził mnie wczorajszy mecz z Panterami, który Senators przegrali. Gracze z Florydy byli lepsi pod każdym względem i tylko szczęściu Sens zawdzięczają porażkę zaledwie jednym golem. Skoro Pantery z niezbyt dużym potencjałem w ataku potrafił oddać aż 46 strzałów na bramkę graczy z Kanady to aż strach myśleć, jak wielką krzywdę są w stanie wyrządzić im Błyskawice. Wiadomo, że mecz meczowi nie równy, ale nie było widać zbyt wielu pozytywnych aspektów w grze gości. Mimo wczorajszej fatalnej nocy jeżeli chodzi o NHL udało się choć trochę odrobić w NBA i dziś zarobiłem dosyć sporo na typach z ligi angielskiej dzięki znakomitym analitykom. Wiadomo, że co buk zabrał to odda, choć w tym przypadku stało się to dosyć szybko. Większość zarobionych dziś pieniędzy inwestuję w poniższe typy.
Lightning -1,5 / 2.37 / betsson ✅
Over 5,5 goals / 1.85 betsson ⛔
S. Stamkos over 3,5 shots / 1.85 betsson ⛔
R. Callahan to score / 2.85 / betsson ✅
Miodzio ???? Wreszcie na ✅ z NHL.​

Otrzymane punkty reputacji: +22
piscatella 6,2K

piscatella

Użytkownik
Minnesota Wild - St Louis Blues

Blues po męczarniach z Oilers zmierzają na ciężki teren do St Paul, gdzie przyjdzie im sie zmierzyć z Wild. Dwie typowo defensywnie ekipy są w sytuacji b2b i wczoraj solidarnie wygrywali swoje spotkania po dogrywkach. Jak wiadomo gospodarze to zespół nieprawdopodobnie mocny we własnych ścianach. Mają świetne formacje ofensywne z takimi gwiazdami jak Zach Parise i Thomas Vanek. W normalnym układzie byli by tutaj faworytami, gdyby nie fakt że mieli wczoraj bardzo trudny mecz w Dallas, gdzie puścili mecz z prowadzenia 3:0, ostatecznie jednak go wygrywając. Co prawda goście tez grali dogrywke wczoraj, ale w tym wypadku grali u siebie i nie poświecili aż tyle energii. W bramce Blues stanie Allen, który wypadł wczoraj słabo i dziś licze na rehabilitacje z jego strony. Po stronie gospodarzy wyjedzie prawdopodobnie Backstrom. Co do jego postawy należy stwierdzić że definitywnie najlepsze lata ma już za sobą. Obie ekipy prezentują zbliżony poziom, jednak dzisiejsza sytuacja skłoniła mnie do grania gości, którzy wydają sie bardziej przekonywujący.
Blues OT 2,13 Pinnacle ✅

Otrzymane punkty reputacji: +28
phillips 1,5K

phillips

Użytkownik
Islanders - Devils ML @ 2,78

New Jersey trzy porażki z rzędu, z dobrymi rywalami ale po walce. Islanders w 12 ostatnich meczach 10 zwycięstw - niesamowita seria, ale w ostatnim meczu wreszcie znaleźli pogromcę w postaci Capitals. Drużyna z Long Island nie przegrała dwóch meczów z rzędu od początku miesiąca, co jest wynikiem imponującym. Stawiam na NJ z powodu bardzo ważnej informacji jaką przeczytałem na portalu nhl.com: &quot;New York is without two of its top-six defensemen. Johnny Boychuk is out with an upper-body injury that prevented him from playing in Washington, and Lubomir Visnovsky left that game with an upper-body injury and won&#39;t play Saturday.&quot; Diabły wystąpią z kolei bez Adama Henrique i Travisa Zajaca. Brak tego pierwszego to spora strata, natomiast drugi w ostatnich meczach grał dość słabo. Kurs zdecydowanie przesadzony, zwłaszcza, że to pojedynek &quot;derbowy&quot; i szansa na niespodziankę dodatkowo większa.

pietaszek89 1,6K

pietaszek89

Użytkownik
Tyle, że Isles bez tych dwóch obrońców powinno sobie jednak dość łatwo poradzić. Devils mają spore problemy w ataku, za bardzo nie ma komu tam strzelać bramki. Za to w drużynie gospodarzy równo siły rozłożone i każda formacja może stworzyć zagrożenie pod bramką rywala. Poza tym do bramki wraca Halak po wczorajszym mało udanym meczu Johnsona. Ja bym raczej pograł w drugą stronę. Wiadomo NYI musi się kiedyś jakiś kryzys przytrafić, ale moim zdaniem to jeszcze nie ten moment i nie ten przeciwnik.
Montreal Canadiens - Buffalo Sabres
Max Pacioretty to score @ 2.35 Betsson !
Max Player total shots on goal 3,5 :!: @ też Betsson 1.85 &lt; = Nie zdziwię sie jak linia strzałów podrośnie, bo pograłem za grubo... :razz: a tak szczerze to za 200. Ostatnio co gram takie stawki, to linie wzrastają, dziwne? yy : )
Tego pana, nie muszę nikomu przedstawiać, bo chyba każdy kto się odrobinę zna na NHL, wie kim jest Max! Dzisiaj zaufam jemu postanowiłem że obejrzę calutkie spotkanie, w którym emocji z pewnością nie zabraknie. Po wczorajszym niespodziewanym wyjeździe do Buffalo ekipa dzisiejszych gospodarzy przegrała co prawda skromnie, to Max i tak dał odczuć ekipie Szabli jakim jest trudnym przeciwnikiem aby go powstrzymać. Oddał 8 strzałów! W tym mógł ucelować gumę w sieci. Dziś już revenge game i spodziewam się rzeźni! Jaką przygotuje ekipa HABS! Max gra w tym sezonie na prawdę bardzo adekwatnie i jest nieustępliwy, bo każdy błąd ten najmniejszy defensywy przeciwników potrafi zamienić szybko na gola. Jeszcze jakiś czas temu pamiętam jak kurs jego ucelowałem @ 3,00 dziś już lepszego nie będzie. Podrażniony ostatnim wynikiem Max będzie robił z defensywą Szabli co tylko żywnie mu się podoba i to on będzie rozdawał karty w meczu, jak i jego ekipa. Jest to bardzo trudny teren do zdobycia więc nie widzę jakichkolwiek szans dla Szabli, wczoraj już swoje zrobiły, dzisiaj będzie zupełnie odwrotnie, w tym Max jeszcze swoje dołoży. Może nawet dwie strzeli, ale na jedną jak najbardziej go stać zwłaszcza że u siebie grywa mu się najlepiej.
/ Późnym wieczorem może coś ewentualnie dołożę, ale nie obiecuję.
Serio było 3.5 na Maxa? Patrzałem rano było równo 4, patrzę teraz też 4. Jak było 3.5 to na luzie można było pograć ????

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom