>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

NHL Season 2014/2015

Status
Zamknięty.
pietaszek89 1,6K

pietaszek89

Użytkownik
Detroit Red Wings - Vancouver Canucks
Dzisiaj w NHL jeden mecz, ale za to naprawdę zapowiadający się na hit. Detroit podejmie na własnym lodowisku Vancouver. Obie ekipy prezentują ostatnio bardzo dobry poziom, obie wygrały trzy kolejne spotkania, a w ostatnich 10, tylko po trzy razy schodziły pokonane. W dwóch poprzednich meczach Canucks zachowało czyste konto, jednak patrząc na możliwości ofensywne obu drużyn sądzę, że bramek dzisiaj zobaczymy jednak sporo po obu stronach. Dla Detroit najważniejszą informacją był powrót do składu Pavela Datsyuka. Już w pierwszym meczu Rosjanin popisał się dwoma bramkami. Ogólnie ciężko wskazać jakiś słaby punkt w ofensywie gospodarzy. Wszyscy zaczęli w ostatnim czasie grać na wysokim poziomie. Są Zetterberg, Nyquist, powracający po kontuzji Weiss, czy młodzi dość regularnie punktujący Tatar oraz Sheahan. W Vancouver to już nie tylko bracia Sedin i Vrbata, ale także młodzi Jansen czy Horvat, dobrze po powrocie prezentuje się także Burrows czy Bonino. Nie liczę, żeby Miller dzisiaj zagrał kolejny mecz na zero, gdyż ofensywa Columbus czy Devils raczej daleka jest do ósmej ofensywy ligi czyli Detroit. Bo właśnie jeżeli mierzyć średnią ilość strzelanych bramek na mecz to goście są na czwartym miejscu, zaś gospodarze na ósmym. Co oby zwiastowało naprawdę bardzo duże emocje i sporo bramek. Oprócz overa w bramkach proponuje także punkt Heńka Zetterberga, który ostatnio ma serię trzech kolejnych meczów z punktem. I na koniec over 1.5 bramki w przewagach, co argumentuje tym, że taką linię Detroit przekraczało w ostatnich trzech meczach strzelając w przewagach, jak i tracąc w osłabieniach.
Typy:
- Over 5.5 @2.20 - Unibet/Bet365 ✅
- H.Zetterberg pkt @1.56 - Marathonbet ✅
- Over 1.5 bramek w przewagach @2.19 - Betsson ✅
O taki mecz właśnie chodziło, osiem bramek, dwa punkty Heńka, trzy gole w przewagach. Bardzo dobre widowisko, oby tak jak najczęściej się świeciło na zielono.

Otrzymane punkty reputacji: +43
piscatella 6,2K

piscatella

Użytkownik
Detroit Red Wings - Vancouver Canucks

Mecz za kilka chwil, więc do rzeczy. Canucks przylatują do Detroit, które bedzie kolejnym przystankiem w trakcie ich road tripu na wschodzie. W bramce zobaczymy standardowo Millera, zaś u Red Wings będzie to Howard. Jedni i drudzy w ostatnim czasie prezentują skuteczny i ładny dla oka hokej. Dziś spodziewam sie otwartego meczu. Gospodarze dobrze wiedzą jak zakończyć passe startera gości, który od 120 minut nie wpuścił bramki. DRW mają w składzie wielkie ofensywne talenty, takie jak choćby Tatar,Jurco czy Nyquist, nie liczą oczywiście wsparcia doświadczonych Datsyuka oraz Zetterberga. Jedno jedyne spotkanie na rozkładzie, wiec zakładam że padnie tutaj troche bramek na dobre zakończenie miesiąca.
Over 5 1,74 Pinnacle ✅

Otrzymane punkty reputacji: +27
wonderkido 17,7K

wonderkido

Użytkownik
Columbus Blue Jackets - Florida Panthers
N. Foligno to score @ 3,50 Betsson !
⛔
No to zaczynamy, z kolejnym strzelcem, który już dał zarobić. Dziś ponownie mu zaufam, nie komu innemu jak Nickiemu, solidnemu graczowi Jackets. Od dobrych czterech meczy Nick nie zainkasował gumy w sieci, co trzeba jednak dobrze zaznaczyć że teraz już może być tylko lepiej. Jeden z nielicznych zawodników po Johansenie, która reszta leczy &#39;&#39;szpital&#39;&#39; jest nieobliczalny w swoich wyborach na lodzie. Umiejscawia się w do gonnym miejscu aby ten chociaż tylko musnął krążek. Taka sytuacja była z Niedźwiadkami, gdzie tylko łut szczęścia zaliczył jego trafienie i przy okazji mój kupon. Nick na pewno jest zawodnikiem klasy wyżej niż kilka zawodników gości i dziś to on będzie głodny zdobycia bramki, po tym jak ich team ostatnio zawodzi na całej linii. Luongo dzisiaj między słupkami Panter ale i on nie ma swoich ostatnio najlepszych notowań ale mimo tego Pantery grają jak na swój team całkiem pozytywnie, nie mówiąc że jakoś solidnie. Są jedną z worst team a mimo to starają się za wszelką cenę dobić rywala. Nie miej jednak Foligno jest takim typem zawodnika, kiedy dostaje już szanse a jego zespół gra mizernie stawia wszystko na szale. Tak było również z Lotnikami, gdzie w delegacji zanotował dwa piękne gole. Uważam, że jest dobrym partnerem w jednej linii z Johansenem i razem dziś zrobią robotę, w końcu złapią komplet punktów dla Kurtek. Liczy się dogrywka :!: ale mam nadzieje, że zaksięguję już w reg time.

Otrzymane punkty reputacji: +10
pablo31 776

pablo31

Użytkownik
Anaheim Ducks - Boston Bruins

Typ: C. Perry to score⛔
Kurs: 2,40
Expekt​

Dziś nad ranem naszego czasu zapowiada się dość ciekawe spotkanie pomiędzy kaczorami z Anaheim oraz miśkami z Bostonu. Typem, który wybrałem spośród wszystkich spotkań dzisiejszej nocy jest, że strzelcem gola zostanie Corey Perry, który jest jednym z najskuteczniejszych strzelców w tym sezonie z dorobkiem 14 goli ex aequo z Vladimirem Tarasenko. Ostatnie mecze Perry&#39;ego to przeplatanka strzelecka, lecz w ostatnim, choć przegranym 4:6 meczu z San Jose Sharks ustrzelił dwa gole i zanotował jedną asystę, łącznie oddając 6 strzałów na bramkę. Corey zaliczył cztery trafienia w dziewięciu spotkaniach z Bruins z czego jedną w ostatnim wygranym 5:2 meczu z misiami. Jeśli utrzyma formę strzelecką z ostatniego meczu to bramkarz gości powinien choć raz wyjmować krążek ze swojej siatki po trafieniu Perry&#39;ego bowiem dawno także Kanadyjczyk nie zanotował goli w kolejnych dwóch spotkaniach. Kurs na ten typ jest do zaakceptowania i godny grania ;)

Otrzymane punkty reputacji: +8
pietaszek89 1,6K

pietaszek89

Użytkownik
New York Rangers - Tampa Bay Lightning
Dzisiaj meczem dnia spotkanie Rangerów z Błyskawicami. Podobnie jak wczorajsze spotkanie Detroit z Vancouver, naprawdę ten pojedynek zapowiada się elektryzująco. W listopadzie obie drużyny mierzyły się dwukrotnie, dwukrotnie zwyciężała ekipa Tampy. W obu meczach padał podstawowy over 5.5 bramki, który dzisiaj też jest moim typem głównym. Oprócz pojedynków z Tampą, Rangersi, zagrali jeszcze cztery mecz, z czego, aż trzy wygrali do zera. Dwukrotnie z Flyers oraz z Pingwinami. Oba shootouty z Lotnikami zaliczył backup Rangers Cam Talbot. Dzisiaj w bramce jednak staje etatowy starter czyli Henrik Lundqvist. Jego konkurentem w bramce gości standardowy Ben Bishop. Sama obsada bramek raczej kierowałaby w stronę undera, jednak obie drużyny ostatnio solidnie strzelają i raczej ta opcja dzisiaj jest bardziej prawdopodobna. Gospodarze na dziewięć ostatnich meczów u siebie tylko trzy razy nie zdobyli co najmniej trzech goli. Zaś Tampa na siedem ostatnich wyjazdów tylko raz straciła mniej niż trzy bramki. Co warte odnotowania w każdym z tych spotkań sama strzeliła co najmniej dwa gole. Jeżeli chodzi o indywidualności to bardzo dobrze po kontuzji wrócił w szeregi Tampy Alex Killorn, który z sześciu ostatnich meczów, aż w pięciu strzelał bramkę, a jego pointstreak bije już od siedmiu meczów. Również Ryan Callahan oraz Steven Stamkos robią sporo dobrej pracy w ofensywie, pierwszy w trzech ostatnich meczach zdobył 3 gole i 3 asysty, drugi ma taki sam bilans tyle, że w czterech meczach. U gospodarzy też jest zawodnik, który po kontuzji wrócił w wybornej formie to oczywiście Derek Stepan. Zagrał dopiero 11 spotkań, a już zdobył 12 punktów, nie punktując tylko w meczach z Edmonton i Pittsburghiem. Do tego są Rick Nash, 23 mecze, aż w 18 punktował! Martin St.Louis, ostatnio 1000 punkt w NHL czy Derick Brassard - cztery punkty w czterech ostatnich meczach. W obu listopadowych meczach padały co najmniej dwa gole w przewagach co również jest dzisiejszym typem. Jak dla mnie powtórka ze wczorajszego typu ze sporą ilością bramek, również tych w przewagach oraz punktem najlepszych zawodników.
Typy:
- Over 5.5 @2.10 - WilliamHill, Bet365 ✅
- Over 1.5 goli w przewagach @2.11 - Betsson
✅
- R.Nash pkt @1.50 - Unibet ✅
- M.St.Louis pkt @1.70 - Marathonbet ✅
Kolejne spotkanie nie zawiodło. 9 bramek, z czego dwie w przewagach, Rick i Martin zaliczyli po punkcie.

Otrzymane punkty reputacji: +8
kamillo13 3,4K

kamillo13

Użytkownik
New York Rangers- Tampa Bay Lightning
Rangers ML @ 1,91 Pinnacle
⛔ 3:5 ⛔
Może to śmieszne ale w ubiegłym tygodniu, w pojedynku tych drużyn stawiałem zwycięstwo (zresztą z powodzeniem) uwczesnych gospodarzy a więc Lightning. Mija kilka dni a ja stawiam Rangers. Jak już wtedy wspomniałem, Rangers na wyjazdach i u siebie to zupełnie inna drużyna. Na własnym lodzie potrafią odprawić z handicapem takie drużyny jak Flyers, Penguins czy Canadiens. Z Błyskawicami mają rachunki do wyrównania ponieważ jak już kolega wcześniej wspomniał, przegrywali w tym sezonie już 2-krotnie w tym raz na MSG 1:5 po fatalnym meczu. Tampa na wyjazdach radzi sobie nie tak dobrze jak w domu, ostatnio potrafili przegrywać wysoko (2x 5:2) z Leafs i Islanders. Moim zdaniem 2 punkty zostają dziś w Nowym Jorku.

piscatella 6,2K

piscatella

Użytkownik
Edmonton Oilers - Arizona Coyotes

Na pierwszą analize w nowym miesiącu wybrałem spotkanie, które odbędzie sie o 3 czasu polskiego w hali Rexall Place w Edmonton. Tamtejsi Oilers po raz drugi w tym sezonie podejmą na własnym lodzie ekipę Coyotes. Gospodarze, jak już zresztą dzieje sie od kilku sezonów byli zmuszeni aktualną kampanie spisać na straty już w listopadzie. W zeszłym miesiącu ich największą klęską należy uznać fakt, iż na własnej tafli nie udało sie wygrać choćby jednego meczu. Grudzień rozpoczynają jednak na luzie i z innym nastawieniem. Ich dzisiejszy rywal z Arizony to również zespół okupujący dół tabeli i w mojej ocenie jest to dobra okazja do przełamania gospodarzy. W ostatnim spotkaniu między tymi zespołami na tafli w Albercie górą byli Coyotes, lecz w bramce gości stał wówczas dobrze znający swoich dawnych kolegów były bramkarz Oilers - Devan Dubnyk. Dziś wystąpi Smith, który jest słabym punktem swojej ekipy oraz nie ma tego atutu co jego backup w poprzednim starciu. Po stronie gospodarzy zobaczymy Fastha, póki co wydaje być sie nieco lepszą opcją od Scrivensa, jednakże przy tak słabej postawie defensywy trudno wyciągać jakiekolwiek dalej idące wnioski. Już najwyższy czas, by gospodarzy spięli poślady i sprawili radość swojej publice jakimś efektowniejszym zwycięstwem. Mają do tego możliwości, gdyż ofensywa posiada ogromny potencjał, oraz ma wszystko by dosłownie podziurawić słabo broniącego Smitha. W dniu dzisiejszym jest ku temu spora okazja. Nowy miesiąc, nowy tok myślenia. Uderzam w przełamanie gospodarzy.
Oilers OT 1,95 Pinnacle ⛔

wonderkido 17,7K

wonderkido

Użytkownik
Washington Capitals - Vancouver Canucks
Canucks OT @ 1,94 Unibet !
✅ 3-4
Mój trening odwołany, także już teraz stawiam na nocny trip hockey na który mam chętkę, od wczoraj. Od razu przenosimy się to Stolicy &#39;&#39;juesej&#39;&#39; gdzie Stołeczni, będą gościć na swojej tafli Orki. Capitals od początku sezonu gra bardzo charyzmatycznie i choć lider jaką w tamtym sezonie emanował Ovieckhin, gra teraz nie co z niższymi obrotami. Ogólnie gra dzisiejszych gospodarzy nie ma tego blasku, która przypominała mi grę z tamtego sezonu. Raz wygrywają, raz przegrywają, a raz popełniają bardzo śmieszne błędy w defensywie, bo i bramkarzowi zdarzają się potworne wpadki. Mój cel na dziś to Orki win, chociażby w dogrywce! Canucks, od tego sezonu bardzo wzmocnili swój skład w ofensywę. Ich gra jest o niebo lepsza niż ta jaka była sezon temu i zawodnicy będąc w formie grają bardzo dobre zawody. Vrbata również wrócił jakiś czas temu po kontuzji i nie zapomniał jak się strzela, nie zdziwię się jak dziś coś ukuję. Prócz niego jest również innych kilka pereł w składzie takich jak - bracia Sedin, mający bardzo dużo asyst, Bonino który przeszedł z Anaheim również daje się we znaki i spisuje się bardzo poprawnie, a nawet taki Burrows. Nie miej jednak uważam, że dzięki takiej elicie jaką są Orki dziś w delegacji, znowu wrócą na odpowiedni tor i policzą się ze Stołecznymi, zdobywając wina w tym meczu. Skład na moje lepszy i to będzie kluczowe, bo zawodnicy głodni wygranej po ostatniej porażce z Ośmiornicami w Detroit. Stawiam na gości.

Otrzymane punkty reputacji: +1
sparki 1,3K

sparki

Użytkownik
Tampa Bay Lightning vs Buffalo Sabres OT

▶ [2.730 ] ✅✅✅
Bukmacher:
Pinnacle Niektórzy pomyślą, że oszalałem ???? Spokojnie, wszystko ze mną w porządku. Otóż dziś na ruszt biorę spotkanie Szabel z Błyskawicami. Dlaczego? Już tłumacze... Na początku miałem grać Flames w Reg Time, ale pomyślałem, że zaczekam na rozwój sytuacji i potwierdzenie starterów w dzisiejszej grze. Tak jak przepuszczałem w bramce Lightning stanie dziś backup Nabokov. W połączeniu z B2B Błyskawic upatruje tutaj swoją szanse. Sabres wystawiają dziś bez zaskoczenia Enroth&#39;a. Ten koleś ostatnio wpadł w kapitalną formę i mam nadzieje, że wcześniejsze mecze to nie tylko kilkudniowa zwyżka formy. W drugim spotkaniu obronił 41 strzałów i 5 karnych! Na pochwałę zasługują również gracze z pola. W końcu coś się ruszyło w tej drużynie i małymi krokami wychodzą z dna tabeli. Na pochwałę zasługuje Ennis który strzelił ostatnio piękną bramkę i zaliczył asystę w pierwszym meczu. Błyskawicę również ostatnio ostro pocisnęli Rengersom, srzelają dużo bramek i grają fajny efektywny hokej. Dziś jednak kieruję się właśnie tym, że grają B2B i w bramce mamy Nabakov&#39;a który wystąpił dotychczas 5 razy legitymując się słabym 3,71 GAA. Szable są w dobrej formie psychicznej po pokonaniu Habs. Dziś mam nadzieje takie połączenie da wymierny efekt. Stawiam na ekipe z Bufallo.

Chętnie też usłyszę opinie na temat spotkania Flayers z Sharks bo tutaj również upatruje ciekawego doga z typem w stronę Lotników, ale to już tylko dewagacja.​

Otrzymane punkty reputacji: +29
deepred 1,1M

deepred

Moderator
Członek Załogi
San Jose Sharks - Philadphia Flyers

Dzisiejsze spotkanie w Kaliforni zapowiada się dosyć ciekawie, bo obydwie drużyny ostatnio cieniują. Jest więc szansa na dobre spotkanie. Co prawda Rekiny wygrały ostatnio z Kaczorami po kapitalnym meczu 6-4, ale gra z nieco słabszymi drużynami nieco odbiega od ideału. Nie wiem, czy jest to problem mobilizacji, czy po prostu Rekiny nie lubią, gdy ktoś gra na nich z kontry. Pewnie jest to po części spowodowane obydwoma czynnikami, ale jest coś jeszcze i z pewnością jest to niepokojące.​
Czymś, co przemawia za tym, że będzie to spotkanie ciekawe jest fakt, że w meczach między tymi drużynami zawsze pada mnóstwo goli, choć są mecze wyjątkowe, gdzie albo bramkarze bronią genialnie, albo strzelcy są wyjątkowo nieskuteczni. Jako, że stawiam, że w dzisiejszym spotkaniu ujrzymy jakiś ciekawy over, to zastanawiam się też nad pograniem strzelca gola i widzę bardzo ciekawy kurs na Patricka Marleau. Facet w ataku jest zazwyczaj asystentem, ale gola też potrafi strzelić. Kurs na pewno godny uwagi i przeze mnie będzie pograny.
Jeżeli chodzi o Lotników, to wmoczyłem na nich ostatnio sporo kasy i nie szybko coś pogram w ich kierunku. Kiedy stawiam na strzelca gola, do po meczu widzę, że Flyers mają okrągłe 0 na koncie i czuję się zażenowany i zły. Taka to drużyna, chimeryczna, która kręci się wokół Giroux&#39;a i ewentualnie Voracka. Rekiny nie są drużyną, która jest mistrzowska w obronie, więc mimo wszystko zakładam, że coś tam do ich sieci wpadnie.
Over 5,5 goals / 1.95 / betsson ⛔
P. Marleau to score / 2.95 / betsson
⛔
Zapraszam także do mojego nowego tematu.
DeepRed presents...

piscatella 6,2K

piscatella

Użytkownik
Carolina Hurricanes - Nashville Predators

Z dzisiejszej bogatej oferty najbardziej spodobało mi sie spotkanie w Raleigh, gdzie miejscowi Hurricanes podejmą świetnie prezentujących sie do tej pory gości z Nashville. Gospodarze są trakcie pięciu-meczowego homestandu, który rozpoczeli przedwczoraj od porażki z Penguins. Dziś przyjdzie im zagrać z rewelacjom tego sezonu w konferencji zachodniej. Goście ze świetnie dysponowanym Rinne idą jak burza, co sytuuje ich w czubie tabeli. Spotkanie z pozoru łatwe dla gości, gdyż Canes prezentują sie w tym sezonie dosyć przeciętnie, jednak przeczuwam że takie rozumowanie może być w tym przypadku drogą do nikąd. Predators zaliczyli świetne dwa miesiące i według reguły powinni zacząć łapać zadyszkę. Już ostatnie mecze były wygrane po męczarniach, także dzisiejszy wyjazd do Północnej Karoliny może przelać czarę goryczy. Canes z pewnością mają potencjał i motywacje by stworzyć dobrze działający kolektyw. Tacy gracze jak Gerbe, Eric Staal czy też utalentowany Lindholm są w stanie pociągnąć ten zespół i nieco poprawić słaby bilans podczas tego homestandu. Ponadto Ward między słupkami, który broni aktualnie lepiej w porównaniu do tego co pokazywał choćby w październiku oraz całym zeszłym sezonie. Idę dziś w stronę gospodarzy. Na pewno nie stoją oni na straconej pozycji i twierdze że wykorzystają atut własnego lodu, by zatrzymać rozpędzonych Preds.
Hurricanes OT 2,21 Pinnacle ✅

valverde 9,9K

valverde

Użytkownik
San Jose Sharks -1.5 AH @ 2.52 Pinnacle
Calgary Flames -0.5 AH @ 2.05 Pinnacle
Co do Sharks to myślę, że są mocno underrated jako drużyna, a to głównie za sprawą, że wiele swoich wcześniejszych spotkań grali na obcych lodowiskach (przed początkiem obecnej sesji tylko 5 w domy przy 16 wyjazdowych). Oczywiście wyniki wciąż są dalekie od ideału, jednak gra nie jest taka zła. Symptomatyczne było moim zdaniem spotkanie z Flames, gdzie pomimo ogromnej przewagi i kilku fantastycznych okazji nic nie chciało wpaść. Przełamanie przyszło z Ducks. Liczę, że wór z bramkami dla Rekinów otworzył się na dobre i dzisiaj rozgromią Flyers, u których poza problemami na lodzie, coraz częściej wspomina się o słabej atmosferze w szatni.
Co do meczu Flames to przede wszystkim liczę na Ramo, który jest po dwóch shootoutach. Smith z Arizony broni lepiej, ale wciąż daleko mu do poziomu sprzede dwóch-trzech sezonów. Nie bez znaczenia jest również to, że Calgary już dwukrotnie wygrywało w obecnym sezonie z Kojotami (w domu 5:3 i 3:0 na wyjeździe 3 dni temu). Ponadto goście są back-to-back po meczu z Oilers.

J 7K

juanroman08

Forum VIP
Buffalo vs Tampa
Podejrzewam, że jeśli ktoś nie śledził ostatnich występów Sabres lub też nie spojrzał przed chwilą na ich kalendarz, nie uwierzy w to, że Buffalo wygrało 5 z ostatnich 6 rozegranych spotkań :!: Mimo &quot;metki&quot; najsłabszej ekipy w NHL, Sabres pokazują, że mają ambicję oraz motywację by zmienić takie postrzeganie, no i cóż można powiedzieć, jak na razie wychodzi im to bardzo dobrze. Co ciekawe BUF z ekipy, która nie potrafiła zdobywać bramek i oczywiście sporo traciła, przeobraziła się w ekipę nieźle grającą w ofensywie a jeśli chodzi o defensywę i pozycję bramkarza to jest tu 100% wzrost jakości. Myślę że równie istotne jest to, że Buffalo w końcu ma prawdziwych liderów, Tyler Ennis, Zemgus Grigensons czy Jonas Enroth to na tę chwilę TOP3 w ekipie dzisiejszych gospodarzy. Ja z racji tego, że do końca przekonania nie mam co do Sabres, wybrałem sobie Grigensonsa na dzisiejszy obiekt numer jeden. Nie oczekuje od niego zdobycia bramki, chociaż to może zrobić prędzej niż asystować, ale tak czy siak jeden punkt w dzisiejszym meczu w mojej opinii jest jak najbardziej w zasięgu Litewskiego centra. Swego czasu fajnie opisał postać Zemgusa, Yem także polecam sobie wyszukać to krótkie wypracowanie. Mnie przede wszystkim do tego typu skłania świetna dyspozycja Łotewskiego gracza. Strzela, asystuje i to w miarę regularnie, oczywiście nie jest to poziom Crosbiego czy Kane&#39;a, ale dla takiego gracza co mecz punkt to naprawdę spore osiagnięcie, tym bardziej że jest to tak naprawdę gracz na długą przyszłość, a tu się okazuje że Grigensons musi dorastać o wiele szybciej, ale wychodzi to na korzyść zarówno jemu jak i Sabres.

Zemgus Grigensons over 0.5 pkt / 2.00 Marathonbet
✅

Otrzymane punkty reputacji: +9
kamillo13 3,4K

kamillo13

Użytkownik
Chicago Blackhawks- St Louis Blues
Blackhawks ML @ 1,73 b.win
✅ 4:1 ✅

Moim zdaniem drużyna Blackhawks jest jedną z najbardziej kompletnych w lidze. Świetna ofensywa, znakomita defensywa i przyzwoity goalie. Dziś pojawia się mały problem z obsadzeniem pozycji startera, jednak na 99% nie zagra Crawford. Co prawda informacja nie jest jeszcze potwierdzona, ale nawet jeśli zagra Raanta o wynik można być raczej spokojnym. Fin już raz w tym roku grał przeciw Blues. W pierwszym spotkaniu górą byli Blues wygrywając 3:2 na własnym lodzie. Dziś okazja do rewanżu.
Wiadomym jest że Hawks mocno spinają się na mecze z tymi najlepszymi a do takich niewątpliwie należą Nutki. Ewentualny brak w składzie Sharpa, na pewno osłabi ofensywę Hawks ale na pewno mocno nią nie zachwieje. Brak w składzie gości Steena też nie powinien być problemem ponieważ jest zupełnie bez formy.
Jak już wspomniałem, drużyna Blackhawks to bardzo zrównoważona ekipa, bardzo mocna w meczach z lepszymi drużynami i do tego w znakomitej formie ponieważ łatwe zwycięstwa (2x 4:1) w Anaheim i Los Angeles robią wrażenie. Dziś punkty zostają na United Center.

I za drobne:
Hawks -1,5 @ 3,13 MarathonBet ✅ ✅ 4:1 ✅ ✅ co za noc! ????

Otrzymane punkty reputacji: +4
piscatella 6,2K

piscatella

Użytkownik
Winnipeg Jets - Edmonton Oilers

Oilers po kolejnej druzgocącej klęsce przed własna publiką zmierzają dziś do prowincji Manitoba, gdzie spróbują zakończyć koszmarną passe w pojedynku z tamtejszymi Jets. Między słupkami tym razem szanse dostanie Scrivens, a zatem nominalny starter w tej organizacji. Póki co zawodzi na całej linii wraz z formacjami defensywnymi, także według mnie dziś dobra okazja do przełamania lodów, gdyż gospodarze to również team usposobiony ofensywnie. U nich będzie dziś bronił Pavelec. Aktualnie najlepszy czeski netminder ten sezon broni na wysokich jak na siebie statystykach. Moim zdaniem nie potrwa to długo, ponieważ Ondrej to bramkarz bardzo przeciętny. Oilers w dniu dzisiejszym powinni zagrać uważnie z przodu i nie tracić bramek przy własnej grze w przewadze. To był właśnie ich gwoźdź do trumny w starciu z Coyotes. Co do gospodarzy to miewają oni spore wahania formy, dlatego też wydaje mi sie że lepszą opcja na startera w ich szeregach jest Hutchinson. Czarna seria teamu z Alberty powinna sie w mojej ocenie wkońcu zakończyć. Jeśli i dziś polegną to o przełamaniu bedą mogli pomysleć dopiero za kilkanaście dni, ponieważ na najbliższym rozkładzie mają tyranów dywizji pacyficznej, których z tak słabą postawą niezwykle ciężko bedzie ograć. To jest moje drugie i ostatnie podejście do przełamania teamu z Alberty. Każda passa sie kiedyś kończy i sądze że będzie to miało miejsce dzisiaj.
Oilers OT 2,64 Pinnacle ⛔

deepred 1,1M

deepred

Moderator
Członek Załogi
Anaheim Ducks - Philadelphia Flyers

Nie wiem, czy ta taktyka jest mądra, ale chcę, żeby Lotnicy wreszcie oddali pieniądze, które na nich straciłem. Typ z pewnością na przełamanie, ale nie tylko moje, a przede wszystkim żenującej passy Lotników. Kaczory u siebie w meczach z Flyers grają grają bardzo overowo i to jest znowu mój typ. Mimo, że Lotnicy grają b2b to może to podziałać na nich mobilizująco i dziś być może będą w stanie zagrać skuteczniej niż wczoraj w SJ. Kontynuacja tripu po Kaliforni to nie jest najbardziej optymalny terminarz, jaki życzyliby sobie Lotnicy, ale trzeba wreszcie grać, bo żarty się skończyły.
Kaczory jak zwykle grają swoje i punktują dosyć skutecznie słabszych rywali, choć zdarzają się potężne wtopy, jak bęcki od Panter 2-6. Wreszcie trafił Getzlaf i teraz może być już chyba tylko lepiej. Dziś zapewne w bramce stanie Emery, co dodatkowo utwierdza mnie w przekonaniu, że kilka bramek w tym meczu obejrzymy. Go Ducks and Flyers and give me money back!
Over 5,5 / 2.00 / unibet ✅

pietaszek89 1,6K

pietaszek89

Użytkownik
Detroit Red Wings - Dallas Stars
Ostatnio passa dobra, dlatego odpuściłem dwie nocki, gdyż nie chciałem szukać propozycji dla Was na siłę. Dzisiaj jednak znów znalazłem bardzo fajny pick. Po raz kolejny sięgam po Detroit, które podejmie na własnym lodzie Dallas Stars. W sumie w pierwszej chwili do tego nasunęło mi się przynajmniej z 10 różnych typów, jednak bez sensu jest wrzucanie, aż tylu, więc postaram się wyselekcjonować najlepsze.
Pierwszym z nich standardowo już przy moich analizach over 5.5 bramki. Red Wings po wygranej z Canucks dość niespodziewanie przegrali z Floridom Panthers. Wiadomo, że Pantery to pozytywne zaskoczenie obecnych rozgrywek, bo trudno nie uznać za to miejsca 9 w Konferencji Wschodniej, z taką samą ilością punktów co New York Rangers. A wiadomo, że Florida to raczej kolektyw i dobra defensywa, bo największych gwiazd próżno u nich szukać. Jednak nawet z takim rywalem (defensywnym) w Detroit pękła linia 5.5 bramki, gdyż było 3:4. Tym samym w dalszym ciągu dobry offense, zaś dość słaby defense po stronie Wingsów. Dallas to zaskoczenie in minus. Dopiero 11 pozycja na Zachodzie, gdzie gra tylko 14 drużyn. Drużyna przed sezonem wzmocniona Hemskim czy Spezzą. A wyników na razie nie ma. Bardzo źle wygląda obrona drużyny, która już straciła 89 bramek, co jest wynikiem lepszym od najgorszej obrony w lidze czyli Edmonton Oilers, zaledwie o jedną bramkę! Wystarczy wspomnieć jedynie, że w ostatnich trzech meczach Stars zawsze tracili pięć bramek! Co przy bardzo dobrej ofensywie Detroit może być powodem przybliżonego wyniku również w Joe Luis Arena. Co ważne w ofensywie Dallas radzi sobie przyzwoicie, bo 73 strzelone bramki to 5 wynik na Zachodzie.
Jeżeli chodzi o kolejny pick to znów bramki w przewagach. Pisałem podczas analizy Red Wings - Canucks, że ostatnio przewagi to mocna strona Detroit, tak było także w tamtym meczu, a także w konfrontacji z Floridom. Nie było wielu okazji, bo zaledwie dwie kary (jedna podwójna), a i tak Tatar zdobył gola w przewadze. Dallas też ma niezły bilans ostatnio goli w przewagach jeżeli chodzi oczywiście o ogół, 3/5 ostatnich meczów to spotkania z co najmniej dwoma takimi golami. Także typ na co najmniej dwie bramki w liczebnych przewagach, wygląda przyzwoicie.
I na koniec typ na Heńka Zetterberga czyli też powtórka z ostatniej analizy Detroit. Szwed w formie jest bardzo dobrej, strzela, punktuje, ciągnie całą drużynę. Betsson wystawił linię 3.5 na strzały, Marathonbet mimo point streaka całkiem przyzwoity kurs na punkt. A od meczu z Ottawą w pięciu kolejnych spotkaniach Henrik zawsze zaliczał przynajmniej jedno oczko, zaś w strzałach wyznaczoną dzisiaj linię przekraczał trzy razy. Również typy do rozważenia.
Polecam.
Typy:
- Over 5.5 @1.91 - WilliamHill ✅
- Over 1.5 bramki w przewagach @2.12 - Betsson ✅
- H.Zetterberg Over 3.5 SOG - 1.85 - Betsson ⛔
- H.Zetterberg pkt @1.55 - Marathonbet ⛔
Zetterberg dzisiaj przeszedł obok meczu, mimo pięciu bramek strzelonych przez Red Wings. Podstawowe typy jednak na plus.

pablo31 776

pablo31

Użytkownik
Detroit Red Wings - Dallas Stars

Typy:
Detroit Red Wings 60&#39; - 1,92✅
over 5,5 - 1,87✅
Zetterberg 2 lub wiecej pkt - 3,10⛔
Seguin bramka - 2,65✅
Expekt​

Po dość zaskakującej wczorajszej porażce 3:4 u siebie z Panthers, gdzie Skrzydła oddały aż 41 strzałów na bramkę rywali(dzięki bardzo dobrze dysponowanemu Luongo), drużyna z Detroit będzie chciała się zrehabilitować i wygrać kolejny mecz z Dallas. Detroit w ostatnich dziesięciu spotkaniach strzelili aż 39 goli co daje średnią niemalże 4 goli na mecz, a w całym obecnym sezonie średnia ta wynosi 3,04 gola na jedno spotkanie, a straconych 2,48 gola na mecz. Ostatnimi czasy gra Detroit jest o wiele bardziej atrakcyjna i szybsza co właśnie skutkuje wysokimi zdobyczami punktowymi. Z kolei Gwiazdy mają najgorszą średnią puszczonych goli, bo aż 3,52 przy 2,88 gola strzelonego na spotkanie. Obecnie Dallas zanotowało trzy porażki z rzędu po wcześniejszych trzech zwycięstwach, tak więc widać, że coś się zepsuło w ich grze, a wszystko wskazuje na blok defensywny gdzie we wszystkich poprzednich trzech przegranych meczach puścili w każdym po 5 bramek. Bramkarz Kari Lehtonen wyciągał krążek aż 21 razy w ostatnich pięciu spotkaniach, przy 3,13 GAA w tym sezonie jest najgorszym wynikiem w lidze, oraz jego najgorszym wynikiem w karierze. Dlatego w tym meczu biorąc pod uwagę dość dużą średnią goli w meczach Detroit oraz słabą dyspozycje defensywy Dallas, typ na powyżej 5,5 gola wydaje się dość prawdopodobnym rozwiązaniem. Światełkiem nadziei oraz najlepszym graczem ekipy z Dallas jest Tyler Seguin, który w tym sezonie strzelił 18 goli, co plasuje go na pierwszym miejscu najlepszych strzelców ligi oraz trzecim najlepszym zawodnikiem biorąc pod uwagę punkty, których ma na swoim koncie 31. Bramkostrzelny zawodnik jednak nie może się pochwalić zdobyczą punktową w ostatnich 3 meczach przeciwko Skrzydłom, tak więc myślę, że z jego obecną formą oraz nadzieją na lekkie przełamanie passy powinien on zanotować gola. W zgoła odmiennej sytuacji jest Henrik, który na ostatnie 5 spotkań przeciwko Dallas zanotował aż 11 punktów, z czego 5 goli i 6 asyst, tak więc można wywnioskować, że Szwedowi leży ten przeciwnik. Statystyki kapitana Detroit w tym sezonie to 24 punkty, z czego 5 strzelonych bramek oraz 19 asyst, co daje mu 20 pozycje w klasyfikacji punktowej w lidze. Dzisiaj liczę na widowiskowy mecz z dość dużą ilością bramek, przy których powinni mieć także wkład Seguin oraz Zetterberg. Warto dodać, że Detroit wygrało 7 na 9 ostatnich spotkań z Dallas, a ostatnie spotkanie to wyjazdowa wygrana Detroit 5:1 w styczniu tego roku, gdzie bramkarz Detroit, Jimmy Howard obronił 44 strzały. Średnia bramkarza Skrzydeł w tym sezonie to 2,23 GAA, a więc dość przyzwoity wynik. Detroit w tym sezonie dość rzadko przegrywa na własnej tafli, a po ostatniej porażce z niżej notowanym rywalem będą chcieli zamazać tą plamę i pokazać się z jak najlepszej strony w następnym spotkaniu z drużyną z Texasu.

Otrzymane punkty reputacji: +9
wonderkido 17,7K

wonderkido

Użytkownik
:hokej: Nashville Predators - St.Louis Blues
Blues OT @ 2,20 Unibet !
⛔ 4:3

Na dziś nockę proponuje taki zakład. Mój cel, to Nutki. Kurs jest jak najbardziej do grania i bardzo fajny więc myślę że można spokojnie go zagrać, nie ważne w sumie za ile ale na pewno nie jest to nie do przejścia. Drapieżce, fakt że grają bardzo solidnie na swoich śmieciach, co ciekawe u siebie tych bramek mniej strzelają niż w delegacjach i bardzo mało tracą. Forsberg odnotowuję kapitalny sezon, gdzie w dogrywce ostatnimi czasy zapunktował. Jest też kapitalny goalie Rinne, który też odprawia kluczowe spotkania, gdzie jego noty są bardzo solidne i jest w wielkiej formie. Mimo, że po drugiej stronie między słupkami zobaczymy Martin Brodeura, dawnego goalie z Devils. Swoje doświadczenie ma, ale nie będzie miał lekkiego życia dzisiaj w meczu, z taką poprawną drużyną jaką są Preds. Nie miej jednak Nutki, to ekipa bardzo produktywna, w swoich zestawieniach mająca w swoim rosterze bardzo silne formacje. Samo to, że TERROSENKO, gra chyba sezon życia, jest wspierany przez takich zawodników jak Steen, Backes, czy nawet Oshie. Mógłbym opisać po kolei każdego z Nutek, ale nie o to się tu rozchodzi. Ekipa Blues, to silny i bardzo niewygodny rywal dla każdego, bo ich cele wiadomo jest, puchar Stanleya, bo maja ku temu ogromne podstawy. Goście po wczorajszej wpadce, w Chicago grali bardzo ospale i nie widać było w nich ducha walki. Dziś nocą spodziewam się już lepszego meczu Blues i oczywiście ich wygranej, bo ich na pewno na to stać. Stawiam na Blues!

Otrzymane punkty reputacji: +2
deepred 1,1M

deepred

Moderator
Członek Załogi
Ekipa Blues, to silny i bardzo niewygodny rywal dla każdego, bo ich cele wiadomo jest, puchar Stanleya, bo maja ku temu ogromne podstawy
Typu nie neguję, ale: wybrałem ten cytat z całej Twojej analizy, która jest dosyć rzeczowa, ale z tym fragmentem nie do końca się zgadzam. Zwłaszcza z tym, że mają ogromne podstawy do zdobycia Pucharu Stanleya. Szczerze to nie widzę tam żadnych podstaw, poza tym, że to solidna drużyna, ale zazwyczaj tylko w sezonie zasadniczym. W PO zapewne odpadną w pierwszej rundzie, maksymalnie w drugiej, bo nie są zbyt mocni psychicznie, a i fizyka nie stoi po ich stronie po ciężkim sezonie. A powinno być odwrotnie, bo Nutki są młodym zespołem, który co roku jest typowany do zdobycia Pucharu Stanleya. Nie, żebym był jakiś hejterem, ale Nutki wg mnie nie mają żadnych szans na Puchar Stanleya, bo grają w silniejszej konferencji i w starciach np. z Królami, czy Jastrzębiami nie mają szans, bo nie mają w genach cwaniactwa i nie są tak doświadczeni, jak wyżej wspomniane zespoły.
Mam kilka ciekawych przemyśleń na dzisiejsze spotkania i pozwolę sobie podzielić się nimi z wami:
  • Sharks vs. Bruins under 4,5 po kursie 2.20 w Unibet wygląda bardzo ciekawie i warto się nad tym poważnie zastanowić
  • Podobnie jest jeżeli chodzi o spotkanie Sens vs. Islanders ;) kurs na under 5,5 po kursie 1.76, który proponuje Unibet jest całkiem atrakcyjny
  • Pens vs. Nucks over 5,5 OT ;) 2.00 proponuje WilliamHill ;)

Jestem ciekaw waszych przemyśleń na ten temat ;) Każda opinia kogoś, kto w tym siedzi i ma o tym pojęcie jest dla mnie ważna.

Otrzymane punkty reputacji: +21
Status
Zamknięty.
Do góry Bottom