ajgro
Użytkownik
FLYERS vs DEVILS
Liczba bramek gości
Powyżej 2.5
@2.10
Betsson
Po wczorajszej klapie wypadałoby się dziś zrewanżować. Dzisiaj jednym z ciekawszych spotkań dla mnie osobiście będzie mecz Flyers vs Devils. Myślę, że w tym meczu goście strzelą więcej niż 2,5 gola. A dlaczego? Cóż są dwa powody... Dzisiaj między słupkami znowu stanie Mason, który w tym sezonie puszcza co popadnie. W ostatnim spotkaniu z Sabres pomimo tego, że był bombardowany to zawalił przy co najmniej jednym golu. Jego forma jest po prostu słaba i gdyby nie kontuzja Neuvirtha to pewnie siedziałby na ławce. Statystyki mówią same za siebie - 6 M, 17 GA, 3,43 GAA. W dodatku w ostatnim sezonie na 3 mecze przeciwko diabłom puścił aż 12 bramek na 54 celne strzały. Drugi powód to obrona Flyers. Nie rozumiem czemu co sezon jest jedna i ta sama historia - wieczny brak klasowej defensywy. W ostatnim spotkaniu z Sabres, Lotnicy dopuścili aż do 40 strzałów! Parę dni wcześniej z Rangersami 39. Dorzućmy do tego, że średnio na mecz Flyers grają 10 minut w osłabieniu przy skuteczności PK na poziomie 77% (jednym z najsłabszych w lidzę) i myślę, że pomimo przeciętnej formy Devils typ do pokrycia.
Powodzenia!