>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

NHL by Piscatella

piscatella 6,2K

piscatella

Użytkownik
NHL 19/10
New York Rangers - San Jose Sharks

Na dzisiejszym rozkładzie NHL tylko jedno spotkanie. Kończący b2b na własnym lodzie Rangers podejmą Sharks. Wczorajsze spotkanie w wykonaniu gospodarzy było bardzo niemrawe i anemiczne. Devils na całym dystansie spotkania wyczekiwali na swoje szanse i gdy tylko te sie nadarzały, byli w stanie je wykorzystać. W poniedziałkowy wieczór w MSG zagoszczą Sharks, a więc zespół znacznie bardziej wymagający w stosunku do ekipy z Newark. Coś przeczuwam, że Rangers nieco oszczędzali siły na dzisiejsze bardziej prestiżowe starcie. W ich bramce ujrzymy Anttiego Raante, bedzie to tym samym pierwszy start 26-letniego Fina w nowym zespole. Moim zdaniem nowy backup teamu z NY może być dobrym wyborem, gdyż są zespołem usposobionym defensywnie, a Raanta zanim jeszcze trafił do NHL wybornie radził sobie w ultradefensywnej fińskiej Ekstralidze. U Sharks z kolei starterem bedzie dobrze wchodzący w sezon Martin Jones, który w czterech dotychczasowych występach puścił zaledwie dwie bramki. Jednym słowem obaj bramkarze na papierze prezentują sie okazale, jednakże w ogólnym rozrachunku wyżej oceniam Rangers i na nich zdecydowałem sie postawić.
Typ: Rangers OT (4:0) ✅
Kurs: 1.91
Buk: Pinnacle

piscatella 6,2K

piscatella

Użytkownik
NHL 20/10
Calgary Flames - Washington Capitals

Caps wyruszają w pierwszy road trip nowego sezonu, a będzie to wycieczka po zachodniej Kanadzie. Na pierwszy ogień zawitają W Calgary, gdzie zmierzą sie z dość niemrawymi ostatnio gospodarzami. Flames przegrali derby Alberty z Oilers i wydają być w lekkim kryzysie. Dziś na przełamanie Hartley stawia do bramki Kariego Ramo, który nową kampanie rozpoczął od dwóch porażek. Gospodarze lekko nie domagają, ale za to ich dzisiejszy rywal miewa problemy na taflach w prowincji Alberty. Caps byli i nadal są zespołem ofensywnym, takim który może posypać sie dosłownie w przedziale kilkudziesięciu sekund. Zasiać spustoszenie w szeregach gości z pewnością potrafią &quot;młodzi gniewni&quot; zespołu z Calgary, a więc Johnny Gadreau i Sean Monahan. Dużo zależy również od dyspozycji bramkarza. Holtby po podpisaniu nowego konraktu w sezon wszedł solidnie, aczkolwiek bez fajerwerków, co jednak weryfikowała jak narazie tylko tafla w Verizon Center. Pierwsza delegacja może być otwartym widowiskiem, które przyniesie pierwszą wygraną Flames przed własną publiką. Rok temu w tym matchupie grałem Caps, jednakże teraz mam spore wątpliwości co do ich możliwej postawy i biorę tutaj home doga w postaci gospodarzy.
Typ: Flames OT (2:6) ⛔
Kurs: 2.24

piscatella 6,2K

piscatella

Użytkownik
NHL 21/10
Colorado Avalanche - Carolina Hurricanes

W dniu dzisiejszym wybrałem spotkanie dwóch ligowych przeciętniaków, którzy zmierzą na tafli w Pepsi Center. Canes rozpoczynają tym samym dość ciężki trip wyjazdowy i Avs są w moim ocenie ich najłatwiejszym rywalem. Oba zespoły mają bardzo dziurawe defensywy wraz z bramkarzami. Zarówno Ward, jak i Warłamov puszczają dużo i czesto, co z pewnością nie wpływa najlepiej na ich psychike. Goście na przestrzeni kilku lat regularnie przegrywają w Denver, co tej nocy może sie zmienić. U gospodarzy panuje dość kiepska atmosfera w zespole, gdyż na gorącym krześle siedzi coach Roy, który to niestety podzieli według mnie los zwolnionego dzisiaj Todda Richardsa z Columbus. Avs toczą sie po równi pochyłej w strone niechybnych zmian, które należy poczynić, by zespół ten powrócił na właściwe tory. Goście to zespół, w którym przebudowa już trwa i jest na dość zaawansowanym etapie. Dlatego też uważam iż bedą w stanie wykorzystać problemy miejscowych i zdobedą wkońcu tafle w Denver.
Typ: Hurricanes OT (0:1 OT) ✅
Kurs: 2.18

piscatella 6,2K

piscatella

Użytkownik
NHL 22/10
Nashville Predators - Anaheim Ducks

Ducks zawitają do Nashville, gdzie bedą ich podejmować niepokonani jeszcze na własnym lodzie gospodarze. Preds wchodzą w sezon niemalże identycznie jak przed rokiem, prezentują składną gre zespołową wraz z nakładem na defensywe i dobrze dysponowanego Pekke Rinne. Tym razem jednak na przeciw ich staną głodne sukcesu kaczki z przedmieść LA. Dzisiejsi goście weszli tragicznie w nowy sezon strzelając zaledwie jedną bramkę w czterech pierwszych spotkaniach. Przełamanie nastąpiło przed kilkoma dniami z Wild i teraz powinno już wszystko iść po myśli trenera Bodreau, który w bramce średnio spisującego sie Andersena zastąpił świeżo pozyskanym Anthonem Khudobinem. Ducks postawią dziś na ofensywe i zasieją spustoszenie w szeregach gospodarzy. Licze na skuteczny PP i uważną gre na bandach. Khudo w bramce zaliczy kolejne dobre zawody, jednakże trzeba stwierdzić, iż coś zapewne wpuści. Preds właśnie z dzisiejszym rywalem na przestrzeni ostatnich sezonów radzą sobie kiepsko i w świetle braku widocznych zmian kadrowych przed tym sezonem należy oczekiwać kolejnej wygranej teamu z Kaliforni i tak też stawiam.
Typ: Ducks OT (5:1) ⛔
Kurs: 2.30

piscatella 6,2K

piscatella

Użytkownik
NHL 23/10
Edmonton Oilers - Washington Capitals

Oilers nabrali wiatru w żagle po zwycięskich derbach Alberty, po czym ograli kolejno Canucks i DRW. W dzisiejszym spotkaniu podejmą w Rexall Place kończącą trip po zachodniej Kanadzie ekipe Capitals. Goście ponadto są b2b po wczorajszym triumfie w Vancouver. Między słupkami u obu ekip ujrzymy dziś backupów w osobach Nilssona i Grubauera. Porównanie tych dwóch mało doświadczonych stażem netminderów daje w mojej opinii korzyść temu pierwszemu. Po słabym wejściu do ligi w barwach Isles odszedł do KHL, by tam przez jeden sezon nabrać ogrania na wysokim poziomie. Teraz po powrocie ma ambicje rywalizować o miano startera z Camem Talbotem. Grubauer z kolei to gość, który ogrywał sie tylko w ahl, która poziomem mimo wszystko znacznie ustępuje lidze kontynentalnej. W tym matchupie mamy do czynienia z dwoma ekipa usposobionymi ofensywnie, także dyspozycja bramkarzy odegra tu dużą role. Uważam że granie dzień po dniu i tafla bardzo głodnych sukcesu gospodarzy odbije sie negatywnie na dzisiejszej dyspozycji Stołecznych i wyjadą z zachodniej bez sweepa. Proponuje Oilers.

Typ: Oilers OT (4:7) ⛔

Kurs: 2.01

piscatella 6,2K

piscatella

Użytkownik
NHL 24/10
Montreal Canadiens - Toronto Maple Leafs

Z reguły jestem przyzwyczajony omijać klasyczne derby kanadyjskie szerokim łukiem, lecz dziś zamierzam wykorzystać zaistniałą sytuacje i ugrać coś grubszego. Habs na starcie sezonu wygrali dziewięć kolejnych spotkań, a ostatnie wczoraj, gromiąc na wyjezdzie Sabres. Dziś przyszła pora na zakończenie b2b w Bell Center i spotkanie z odwiecznym rywalem z Toronto. Leafs nie grają w tym sezonie najlepiej, ale też nie można niczego wielkiego sie po nich spodziewać, gdyż rozpoczęli od tego sezonu droge ku lepszemu, czyli przebudowe składu. To spotkanie będzie dla nich wyjątkowo prestiżowe, ponieważ raz że mogą wygrać derby, których w zeszłej kampanii nie wygrali ani razu, a dwa że mogą zakończyć świetny streak rywala na jego terenie. Babcock na to spotkanie wystawia między słupki Berniera, który to nie wygrał jeszcze meczu w tym sezonie. Będzie to wiec dobra okazja, by poprawić morale u nieco pewnie już zniechęconego kanadyjskiego netmindera. Gospodarze na papierze wyglądają o niebo lepiej i to właśnie dlatego kurs na nich jest aż tak szyderczy. Ja jednak z doświadczenia wiem, iż w takich spotkaniach należy grać doga i tak też dziś stawiam.
Typ: Leafs OT (5:3) ⛔
Kurs: 3.05

piscatella 6,2K

piscatella

Użytkownik
NHL 27/10
Detroit Red Wings - Carolina Hurricanes

Wings po powrocie z zachodniej Kanady zmierzą sie na własnej tafli z Hurricanes, którzy to również wracają, tyle że z Kalifornii. Będzie to trzeci i zarazem ostatni pojedynek tych ekip w bieżącym sezonie zasadniczym. Póki co w obu meczach punkty rozkładają sie po równo. Wings w jednym z pierwszych meczów w sezonie wygrali w Raleigh, zaś pare dni później Canes skutecznie zrewanżowali im sie na ich terenie. Goście jak wiadomo to typowy ligowy przeciętniak, nie mający większych szans na PO, ale również skazywany w każdym meczu na pożarcie. Dzisiejsi gospodarze grają ostatnio bardzo niemrawo, gdyż nietrudnego obszaru zachodniej Kanady udało im sie wywieść tylko jedną i to dość wymeczoną wygraną. Moim Canes, którzy wracają z Kalifornii na tarczy bedą chcieli powetować sobie te niepowodzenia i rozpoczną dzisiejsze spotkanie od frontalnego ataku, gdyż tym samym sposobem zdobyli komplet podczas ostatniej wizyty w Joe Louis Arenie. Gospodarze są podmęczeni, dlatego też jestem skłonny zaufać dziś ekipie z Raleigh.
Typ: Hurricanes OT (1:3) ✅
Kurs: 2.20

piscatella 6,2K

piscatella

Użytkownik
NHL 30/10
Minnesota Wild - Chicago Blackhawks

Po dwudniowej przerwie wracam z analiza i tym samym kieruje sie do St.Paul, gdzie dzisiejszej nocy tamtejsi Wild podejmą aktualnych mistrzów ligi. Goście zagrają dziś jako b2b i bedą chcieli odbić sobie wczorajszą porażkę z Jets. Ostatni raz oba zespoły mierzyły sie w tegorocznych playoffach, kiedy to ponieśli sromotną klęskę i przegrali serie do zera. Ich bramkarz Devan Dubnyk notował wówczas swój życiowy sezon. Po zakończeniu ubiegłej kampanii dostał nowy, aż sześcio letni kontrakt, co w moim odczuciu jest dużym błędem organizacji z Minnesoty. Dubnyk, który jeszcze przed zeszłym sezonem był synonimem dziurawca nagle sie odrodził i zyskał miano jednego z topowych bramkarzy. Nic bardziej mylnego. Były netminder Oilers w tym sezonie wraca na swój nominalny poziom i w kluczowych momentach znów zawodzi na całej linii. Hawks mimo b2b zagrają dziś aktywnie by sprawić gospodarzom jak najwiecej kłopotów. W ich bramce ujrzymy Darlinga, dla którego bedzie to trzeci start w sezonie. Backup z niego solidny, także spodziewam sie po nim dobrego występu. Gospodarze na własnym lodzie w tym sezonie jeszcze nie przegrali, grają dobry defensywny hokej, do jakiego przyzwyczaili już od dwóch sezonów. Dziś jednak typuje gości, na którym jest tutaj spore value.
Typ: Blackhawks OT (5:4) ⛔
Kurs: 2.31

piscatella 6,2K

piscatella

Użytkownik
Statystyki za Październik (7.10 - 31.10)

Typy podane : 21
Typy trafione : 10
Typy nietrafione : 11

Pierwszy miesiąc nowego sezonu rozpocząłem na spokojnie, próbując grać dogi, co jednak tylko moją teze o tym że granie przeciw faworytom to nie najlepszy pomysł w pierwszym miesiącu. Czas pokaże, czy dobrze przemyślałem sobie wiekszość błędów z zeszłego sezonu i zdołam sie poprawić.

piscatella 6,2K

piscatella

Użytkownik
NHL 1/11
Montreal Canadiens - Winnipeg Jets

Jets po zwyciestwie w Ohio kierują sie do Quebecku, gdzie w miejscowej Bell Center zmierzą sie z Habs. Gospodarze po powrocie z zachodniej Kanady przez najbliższy tydzień bedą musieli radzic sobie bez pierwszego bramkarza, gdyż Carey Price jest kontuzjowany. Odrzutowce u progu obecnego sezonu prezentują skuteczną i konsekwentną gre co automatycznie przekłada sie na ich pozycje w tabeli konferencji. W tym spotkaniu w ich bramce ujrzymy Hutchinsona, a więc niewątpliwie bardziej utalentowanego w porównaniu do Pavelca. Jak widać trener Maurice wie co robi wystawiając swojego faworyta w jakże prestiżowym starciu w Montrealu. Habs po świetnym dziewięcio-meczowym runie zgubili nieco rytm, co Jets powinni dziś bezwzględnie wykorzystać. Dzisiejszy starter gospodarzy - Condon mimo dobrego startu bedzie dziś pod znacznie większa presją, co moim zdaniem negatywnie przełoży sie na jego dyspozycje. Stawiam na Jets.
Typ: Jets OT (5:1) ⛔
Kurs: 2.42

piscatella 6,2K

piscatella

Użytkownik
NHL 2/11
Vancouver Canucks - Philadelphia Flyers

Sezon NHL wchodzi już listopad, także najwyższa pora by sie ogarnąć i zacząć typować tak jak na mnie przystało. Większość moich październikowych porażek, oraz ta wczorajsza to nie do końca przemyślanie typy, przez co jestem teraz tam gdzie widać, czyli w głębokim lesie. Dzisiaj kieruje do Kolumbii Brytyjskiej, gdzie w tamtejszej Rogers Arenie gospodarze podejmą Flyers, którzy tym samym rozpoczynają trip na zachodzie Kanady. Goście od zeszłej kampanii nic nie zdołali w swojej grze poprawić, grają tą samą ofensywną kaszane i z tym samym dziurawym Masonem między słupkami. Fakt faktem, że rywale Flyers podczas tego tripu nie są w najlepszej formie, ale właśnie Canucks są najlepiej ułożonym zespołem z tej trójki i w starciu z niezwykle chaotycznym teamem z miasta braterskiej miłości nie bedą mieć większych problemów ze zdobyciem kompletu. Ponadto gospodarze z pewnością zechcą sie zrehabilitować swojej publice za ostatnia serie porażek na własnym lodzie. Dla kanadyjskich ekip w NHL własna tafla jest rzeczą świętą i każde dłuższe serie porażek są bardzo źle odbierane przez miejscowe społeczności. Ogólnie rzecz biorąc jestem przekonany, że Miller i spółka nie dadzą na swoim lodzie pograć jeźdźcom z Filadelfii i wypunktują ich czasie regulaminowym.

Typ: Canucks 60&#39; (4:1) ✅

Kurs: 2.10

piscatella 6,2K

piscatella

Użytkownik
NHL 3/11
Colorado Avalanche - Calgary Flames

Avs po ostatniej dość pechowej porażce z Sharks podejmą równie zagubiony u progu nowego sezonu zespół z Calgary. Gospodarze jak do tej pory słabo grają przede wszystkim w Pepsi Center, a zdołali wygrać zaledwie jednokrotnie. Dziś na ich teren zawita rywal, który jest jak najbardziej do ogrania. Na ten moment najwiekszym problemem gości są bramkarze. Kontuzjowany jest bowiem Hiller, a jego zmiennicy Finowie Ramo i Ortio są bez formy. W tym spotkaniu ujrzymy tego pierwszego. Wedle mojej oceny Ramo na przestrzeni trzech sezonów został już wystarczająco zweryfikowany na poziomie NHL i niestety nie jest to materiał, który na dłuższy czas mógłby zaistnieć w tej lidze. Avs pokażą tutaj z pewnością to w czym są najlepsi, czyli otwartą gre ofensywną i przy kiepskiej postawie bramkarza gości przyniesie im to korzyści. Po stronie gospodarzy Warłamov również prezentuje sie najlepiej, lecz mimo wszystko mam do niego większe zaufanie i wierze że bedzie w stanie pomóc swojemu zespołowi w poprawieniu bilansu we własnych ścianach. Proponuje Avs.
Typ: Avalanche OT (6:3) ✅
Kurs: 1.88

piscatella 6,2K

piscatella

Użytkownik
NHL 4/11
Chicago Blackhawks - St Louis Blues

Blues po bezbarwnym domowym spotkaniu z Kings zmierzają do Chicago, gdzie po raz pierwszy w sezonie zagrają przeciwko Hawks. W bramce gości po kilku meczach nieobecności ponownie ujrzymy Briana Elliotta, zaś u Blackhawks będzie to niezmiennie Corey Crawford. W obu zespołach mamy do czynienia z kilku dość znacznymi absencjami, które jednak rozkładają sie równo na faktycznej sile obu tych ekip. W dniu dzisiejszym przeczuwam przerwanie dobrej passy domowej gospodarzy, którzy to są niepokonani w United Center od sześciu spotkań. Głównym czynnikiem prowadzącym Blues do wygranej bedzie właśnie netminder Elliott. Jego pozycja w zespole jest bowiem zagrożona i musi wszystkim udowodnić swoją wyższość nad młodym Allenem. Blues to konsekwentna ekipa i sądze że po wczorajszym dotkliwym shutoucie zrobią wszystko by zdobyć dziś tafle w Chicago i tak też stawiam.
Typ: Blues OT (5:6 OT) ✅
Kurs: 2.25

piscatella 6,2K

piscatella

Użytkownik
NHL 5/11
Ottawa Senators - Winnipeg Jets

W dzisiejszy wieczór biorę pod wgląd starcie dwóch ekip Kanadyjskich, które z reguły omijam, lecz tym razem postanowiłem zrobić wyjątek. Senators po ostatnim bardzo budującym według mnie zwycięstwie w Montrealu nabiorą teraz wiatru w żagle i zaczną grać tak jak na ich potencjał przystało. Na przeciw ich staną bedąca b2b po wczorajszej wygranej w Toronto ekipa z Manitoby. Jets na przeciągu trzech ostatnich meczy znów mają co raz to większe problemy ze szczelną defensywą i wszystko to w tym zespole jakby ku gorszemu. W ich bramce zobaczymy dziś Hutchinsona. W jednej z poprzednich analiz mocno wierzyłem w jego solidny występ w Montrealu i mocno sie na tym zawiodłem. Tym razem już nie popełnię tego błędu. Hutchinson jest nierówny i w spotkaniach charakteryzującymi sie wysokim ciśnieniem po prostu nie daje rady. Sens mają tu najznamienitszą okazje by odpalić i odnieść pierwszą wygraną w czasie regulaminowym na własnej tafli.
Typ: Senators 60&#39; (3:2 SO) ⛔
Kurs: 2.38

piscatella 6,2K

piscatella

Użytkownik
NHL 6/11
Carolina Hurricanes - Dallas Stars

Stars po zdobyciu Bostonu zawitają w Raleigh bedącym siedzibą miejscowym Hurricanes. Goście w październiku zaliczyli wyborne wejście w sezon notując tylko dwie porażki na jedenaście spotkań. Jestem całkowicie przekonany, że Listopad nie będzie już dla nich aż tak owocny. Ich sukcesy z całą pewnością można przypisać w dużej mierze nie tylko Seguinowi i jego kolegom z ataku, ale przede wszystkim dwóm klasowym fińskim netminderom. Lehtonen i Niemi to solidni fachowcy i obaj zasługują na miano startera. Gospodarze z kolei jak do tej pory grają w kratke, lecz właśnie na tego rywala powinni wyjechać dziś zmotywowani. Przede wszystkim dlatego że Stars zawsze byli i są chimeryczni. Potrafią przegrywać z niżej notowanymi rywalami w dość kiepskim stylu. Lehtonen, a więc dzisiejszy starter gości lekko ustępuje umiejetnościami bardziej doświadczonemu rodakowi i z pewnością z nim w bramce zespół z Dallas jest łatwiejszy do ustrzelenia. Bez zbędnych dywagacji biore tu gospodarzy.
Typ: Hurricanes OT (1:4) ⛔
Kurs: 2.13

piscatella 6,2K

piscatella

Użytkownik
NHL 7/11
Montreal Canadiens - Boston Bruins

Bruins lecą do Montrealu, gdzie po raz drugi w sezonie przyjdzie im zagrać z Canadiens. Przez miesiąc który upłynął od ich pierwszego spotkania troche zdążyło sie już pozmieniać. Habs po dziewięciu meczowym runie prezentują sie już nieco gorzej, zaś Bruins odnaleźli forme w delegacjach, gdzie przegrali tylko jedno, ostatnie spotkanie w Waszygtonie. Dziś w Montrealu z pozoru powinno być trudniej aniżeli w Stolicy. Jednakże jeśli przypatrzymy sie bliżej gospodarzom trzeba jasno powiedzieć że mają swoje mało widoczne do tej pory problemy. Defensywa od kilku spotkan gra dość pasywnie, co przekłada sie na sporo okazji rywali z kontrataku. Bramkarz Condon póki co daje sobie z tym rade, ale gorszy dzień wkońcu nadejdzie i jestem skłonny podejrzewać że stanie sie to już dziś. Bruins z Gustavssonem w bramce grają lepszy hokej niż Raskiem co jest dla mnie sporym zaskoczeniem, ale jeśli wziąć pod uwage motywacje backupa gości po tym jak zrezygnowano z niego w Detroit to trudno mu sie dziwić, że pragnie przekonać do siebie nowego pracodawce. Stawiam na Bruins.
Typ: Bruins OT (4:2) ⛔ Montreal jest dla mnie niezwykle pechowy.
Kurs: 2.37

piscatella 6,2K

piscatella

Użytkownik
NHL 8/11
New Jersey Devils - Vancouver Canucks

Canucks po pechowej porażce na First Niagarze kontynuują trip i dzisiejszej wieczoru zawitają w Newark. Gospodarze przed dwoma dniami odprawili z kwitkiem Blackhawks, co przed tem ostatni raz udało im sie trzy lata temu. To z pewnością dobry okres dla teamu z New Jersey, gdyż w końcu są w stanie zaoferować coś wiecej niż nudny defensywny hokej z dużym oparciem na bramkarzu. Goście wystawiają po raz kolejny dziś w bramce Ryana Millera, co jest dla mnie lekkim zaskoczeniem, ponieważ liczyłem na dość przyzwoitego Bachmana, ale skoro jest Miller to widocznie coś jest na rzeczy. Śmiem wątpić, by gospodarze byli w stanie ograć pod rząd dwie wyżej notowane ekipy konferencji zachodniej i to jeszcze przy braku Schneidera w bramce, który jest dla nich tak ważny jak swego czasu legendarny Brodeur. Ekipa z Kolumbii Brytyjskiej potrafi natychmiastowo wyciągać wnioski z porażek i tak też powinno być w tym przypadku. Biore Canucks.
Typ: Canucks OT (4:3 OT) ⛔ I znów lipa. Mam juz tego poniekąd dosyć.
Kurs: 1.95

piscatella 6,2K

piscatella

Użytkownik
NHL 9/11
Anaheim Ducks - Arizona Coyotes

Mówi sie, że gdy nie idzie lepiej wrzucić na luz i zrobić sobie przerwie, co jednak w moim przypadku jest nie do pomyślenia. Uzależniłem sie od tej ligi i trudno jest mi nie spojrzeć na oferte. Dzisiaj na rozkładzie tylko jedno spotkanie, w którym po raz drugi w sezonie Coyotes zagrają w Honda Center. W październiku zanotowali tu S/O i dziś pewnie chcieliby to powtórzyć, ale to już nie ten czas i miejsce by zaskoczyć gospodarzy na całej linii. Ducks wyszli z letargu i wchodzą na właściwy dla siebie poziom, zaś Coyotes po dobrym wejciu w kampanie powoli opadają w dół ligowej tabeli. Dziś w bramce gości ujrzymy Lindbacka. Backup zespołu z Glendale na przestrzeni ostatnich sezonów notorycznie zawodzi i uważam że w nowej ekipie również nie odbuduje. Co tu dużo mówić, wygląda na to że padnie tu troche bramek i jestem skłonny po raz pierwszy spróbować opcji overowej.
Typ: Over 5 (3:4 OT) ✅
Kurs: 1.91

piscatella 6,2K

piscatella

Użytkownik
NHL 10/11
Florida Panthers - Calgary Flames

Panthers po nieudanym wypadzie na zachodnie wybrzeże wracają do Sunrise i na pierwszy ogień podejmą co raz lepiej grającym Flames. Ekipa z Alberty jak widać wyciągnęła wnioski z wcześniejszych porażek i poczynia sobie co raz lepiej. Tafka w Sunrise do najtrudniejszych nie należy, także uważam że z tą sama ambicją, którą prezentowali w wygranych spotkaniach z ekipa rodem z Pensylwanii urwą komplet także tutaj. Dzisiejsi gospodarze grają wyjątkowo sztywno na wyjazdach i choć nadrabiają na swojej tafli to w starciu z Flames będzie im cięzko o korzystny wynik. Ramo, a więc starter gości po słabym początku przypomniał wkońcu jak sie łapie i w świetle nieobecności Hillera ten zespół potrafi zagrać spotkanie z niewielką stratą bramkową. Panthers bywają chimeryczni i twierdze że w dzisiejszym meczu jeszcze nie bedzie dane im sie przełamać. Goście pójdą za ciosem i swoistym kolektywnym hokejem zgarną tu komplet. Proponuje gości.
Typ: Flames OT (4:3) ⛔
Kurs: 2.17

Do góry Bottom