>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

NHL by Piscatella

piscatella 6,2K

piscatella

Użytkownik
IIHF World Championship 4/5
Kanada - Czechy
Czesi po przełamaniu z Łotyszami zmierzą sie w poniedziałkowy wieczór z ekipą Klonowego Liścia. Faworytami na papierze jak i według bukmacherów jest zespół zza wielkiej kałuży, ale z racji że Czesi grają u siebie a Kanadyjczycy zwykle traktują coroczny turniej IIHF dość ulgowo, nawet mimo że na tegorocznym turnieju gra złote dziecko kanadyjskiego hokeja, a więc Sydney Crosby. Czesi ten mimo porażki po szalonym meczu ze Szwedami znacznie poprawili sie z Łotwą i uważam że Kanade są w stanie zaskoczyć. W bramkach obu ekip bramkarze dość overowi, bo zarówno Pavelec jak i Smith mają dość kiepskie sezony, aczkolwiek Pavelec wydaje sie mieć obecnie dobry wpływ na zespół i tego też sie dziś spodziewam. Kanada nigdy nie brała tego turnieju na 100 % i choć tym razem Crosby bedzie chciał zdobyć swoją ostatnią korone i wstąpić do elitarnego hokejowego klubu kilkunasty graczy to dziś przewiduje dla nich cieżką przeprawe z gospodarzami, z której ostatecznie według mnie nie wyjdą zwyciesko.
Typ: Czechy OT (6:3) ⛔ :zoltakartka:
Kurs: 3.30
Buk: Unibet

Otrzymane punkty reputacji: +1
piscatella 6,2K

piscatella

Użytkownik
NHL Playoffs 4/5
Washinton Capitals - New York Rangers

Jako że typowanie tegorocznych mistrzostw wyjątkowo mi nie idzie, to mam nadzieje statystyki poprawić wracając po trzech dniach przerwy do playoffów NHL. Caps po zdobyciu przewagi własnego lodu w Nowym Jorku wracają we własne ściany, by kontynuować dzieło zapoczątkowane przed kilkoma dniami w MSG. Oglądałem cały mecz numer dwa i należy zauważyć że Rangers cudem wyszli z opresji. Ja już wcześniej wspominałem to będzie seria prawdopodobnie na siedem meczy, lecz jestem przekonany że gospodarzy przewagi tafli nie oddają już w pierwszym spotkaniu na własnej tafli. Holtby mimo dość młodego wieku jest bardzo doświadczonym w playoffowych bojach netminderem i na tle rozgrywającego dziś setne spotkanie Lundqvista niczym mu nie ustępuje. Największym zaskoczeniem jest dla mnie fakt, że Caps właśnie przeciwko Rangers potrafią zagrać bardzo dobrze w defensywie. To czyni ich dobrym matchupem w każdym spotkaniu przeciw Nowojorczykom i stąd serie pomiędzy tymi zespołami z reguły potrzebują rozstrzygnięcia w siodmym meczu. Tym razem celuje w Capitals.
Typ: Capitals OT (1:0) ✅
Kurs: 1.88
Buk: Pinnacle

piscatella 6,2K

piscatella

Użytkownik
IIHF World Championship 5/5
Austria - Francja
Po zeszłorocznym jednorazowym wyskoku Francuzi na tegorocznych mistrzostwach grają po prostu słabo. Porażki z Szwajcarią i szczególności z Niemcami nie napawają optymizmem przed dalszą częścią turnieju. Dziś na ich drodze staną ekipa, która nie walczy o nic oprócz utrzymania w elicie. Mowa o Austriakach, którzy mimo dość ubogiego w znane nazwiska teamu prezentuje sie na czeskich taflach dość przyzwoicie. W bramce Starkbaum, zdecydowanie lider austriackiej bramki powinien zrobić wszystko co w jego mocy, by dobrze wypaść na tle swojego vis a vis w osobie weterana Cristobala Hueta. Poziom jaki prezentują oba zespoły na tą chwile jest mocno zbliżony dlatego też uderzam do dobry kurs na reprezentacje Austrii.
Typ: Austria 60&#39; (0:2) ⛔
Kurs: 3.40

piscatella 6,2K

piscatella

Użytkownik
NHL Playoffs 5/5
Minnesota Wild - Chicago Blackhawks

Hawks po udanym wejściu w serie i odprawieniu dzikusów na własnym lodzie jadą do Minnesoty, by zrobić kolejny krok ku finale konferencji. Wild, mimo iż własna tafla jest dla nich rzeczą świętą to nie jestem przekonany co do ich aktualnej dyspozycji. Dubnyk w bramce jest niepewny, co ciągnie za sobą niemrawą postawe całego zespołu. Hawks przed rokiem ,gdy również mierzyli sie z Wild potrzebowali aż sześciu spotkań by wysłac rywali na urlopy. Tym razem jestem przekonany że skończą to szybciej. Wild potrzebują zmiany mysli szkoleniowej i bez tego nawet z tym składem nie pójdą dalej. Stawiam na Hawks.
Typ: Blackhawks OT (0:1) ✅
Kurs: 2.29

piscatella 6,2K

piscatella

Użytkownik
IIHF World Championship 6/5
Szwecja - Kanada
Hitowe starcie na dzisiejszym rozkładzie mistrzostw świata elity na czeskich taflach. Trzy korony zmierzą sie z ekipą spod znaku Klonowego Liścia po raz drugi od zeszłorocznego finału olimpijskiego, w którym to doznali dotkliwej porażki. Kanadajczycy na ten turniej przyjechali niezwykle mocni i niestety nie wydaje mi sie aby Szwedom udało sie choćby w niewielkim stopniu zrewanżować za tamtą porażke. Ich formacje są stosunkowo słabo obsadzone graczami wielkiego formatu, a dodać należy że ich bramkarzem jest Jhonas Enroth, który ogólnie jest przeciętniakiem, choć czasami potrafi wyłapać dobre spotkanie. Moim zdaniem Kanada nie będzie tutaj specjalnie forsować tempa na wzór wygranego w okazałym stylu meczu z gospodarzami. Oba zespoły jak do tej pory mocno overowa, tak więc jestem przekonany że to hitowe starcie będzie pokazem prawdziwego defensywnego hokeja, w którym naprawde wygra zespół lepszy, a nie ten który bardziej zaryzykuje.
Typ: Under 5,5 (4:6) ⛔
Kurs: 2.06

piscatella 6,2K

piscatella

Użytkownik
NHL Playoffs 6/5
Washinton Capitals - New York Rangers

Pora na mecz numer 4 pomiedzy Caps a Rangers w hali Verizon Center w Waszyngtonie. Seria tak jak przypuszczałem jest mocno wyrównana i dosyć pewnie zmierza do pełnej długości siedmiu spotkań. W dotychczasowych trzech pojedynkach najbardziej fascynowało mnie to, jak bardzo obie te ekipy grają na styk. Trzy mecze, każde zakończone przewagą jednej bramki. Naprawde coś niesamowitego. Dziś nie mam zamiaru sie tutaj rozpisywać, gdyż to co miałem do powiedzenia jest zawarte już w poprzednich analizach. Czwarte starcie padnie łupem ekipy z Nowego Jorku i tenże typ chciałbym dziś polecić.
Typ: Rangers OT (2:1) ⛔
Kurs: 1.98

piscatella 6,2K

piscatella

Użytkownik
IIHF World Championship 7/5
USA - Białoruś
Typowanie na ostatnią chwile nie służy mi w tych mistrzostwach, takze od dziś zaczynam przyglądać sie spotkaniom znacznie wcześniej. Amerykanie na tegoroczny czempionat przyjechali w dosyć młodym i niezbyt mocnym składzie. Ten właśnie zespół jest narazie objawieniem tego turnieju, a wszystko za sprawą zwycięstwa z Rosjanami, którego raczej mało kto sie spodziewał. Dzisiaj przyszła pora zmierzyć sie z kolejną drużyną ze wschodu czyli Białorusią. Białorusini sami w sobie na przestrzeni ostatnich lat grają dokładnie to samo. Sporo brakuje im do topowych ekip, lecz z kolei bez problemów ogrywają zespoły walczące o utrzymanie. To spotkanie może okazać sie dla Jankesów trudną przeprawą, bowiem mieli oni aż dwa dni przerwy, podczas której przy okazji bliskiej odległości Ostrawy i Oświęcimia zwiedzili sobie dawny obóz Auschwitz. Tego typu rozrywki zapewne mogły ich nieco wybić z rytmu i tu własnie upatruje szansy dla reprezentacji Białorusi, by napsuć nieco krwi rywalowi zza Oceanu.
Typ: Białoruś +1,5 (2:5) ✅ Pierwszy wygrany bet na MŚ.
Kurs: 2.33

piscatella 6,2K

piscatella

Użytkownik
NHL Playoffs 7/5
Tampa Bay Lightning - Montreal Canadiens

Lightning biorą rewanż za zeszłoroczny sweep w pierwszej rundzie playoffów. Po ciężkich bojach i siedmiu spotkaniach z DRW wyszli w tej serii na prostą. Wszystko funkcjonuje niemal perfekcyjnie, począwszy od formacji ataku bo defensywe na czele z równo łapiacym Bishopem. Co do Habs to gdzie pogubili sie już u schyłku serii z Senators. Stracili całkowity polot w grze i ich cały mechanizm, jeszcze nie dawno tak dobrze funkcjonujący poprostu sie zaciął. Price między słupkami nie ma wiekszego oparcia w kolegach i stąd też wynikają jego ostatnio puszczone bramki. Kadra Kanady na MŚ mierzy w tym roku wysoko i jestem przekonany że ostatnie wolne miejsce wśród bramkarzy selekcjoner McLellan pozostawił właśnie dla niego. Wszystkie znaki na niebie i ziemi wskazują, iż już dziś gospodarze zapewnia sobie finał konferencji i tak też stawiam.
Typ: Lightning 60&#39; (2:6) ⛔
Kurs: 2.20

piscatella 6,2K

piscatella

Użytkownik
IIHF World Championship 8/5
Niemcy - Łotwa
Niemcy wczoraj zostali dobre wrażenie po meczu ze Szwedami. Wiele zawdzięczają jednak swojemu bramkarzowi, który to bowiem uratował ich od porażki wiekszych rozmiarów. Dziś spotkają sie z Łotwą, która w tym momencie znajduje sie na pozycji spadkowej. Poziom sportowy obu reprezentacji jest dosyć zbliżony, jednakże ja z doświadczenia bardziej cenie Łotyszy. Mają kilku utalentowanych graczy, a ponadto z trudnych sytuacji zawsze wychodzą cało. Niemcy po wczorajszej dobrej partii z trzema koronami może wyjechać dość pewny siebie i tu właśnie Łotysze według mnie ich sprowadzą na ziemie. Stawiam na nich w czasie regulaminowym.
Typ: Łotwa 60&#39; (2:1) ⛔
Kurs: 2.30

piscatella 6,2K

piscatella

Użytkownik
IIHF World Championship 9/5
Dania - Norwegia
Spotkanie dwóch zespołów skandynawskich, jednakże nie Trzech Koron ze Suomi a tych dwóch pozostałych, znacznie od nich odbiegających. Norwedzy co prawda są wyżej notowani od reprezentacji Danii, ale według mnie poziomem mocno od ich nie odstają. Obaj bramkarze nie są mi bliżej znani, aczkolwiek Haugena widziałem w akcji w KHL. Jest bramkarzem przyzwoitym, ale nic więcej. Broni tylko dlatego, że jego zespół nie posiada nikogo lepszego. Obie grają na zbliżonym dość niskim jak na mistrzostwach elity poziomie. W bezpośrednim starciu spodziewam sie otwartej gry i ciekawego spotkania. Stawiam na over.
Typ: Over 5,5 (4:1) ⛔
Kurs: 2.50

piscatella 6,2K

piscatella

Użytkownik
IIHF World Championship 10/5
Słowacja - Rosja
Rosjanie uczcili &quot;Dzień Zwycięstwa&quot; wysoką wygraną nad Białorusią. Dziś przyjdzie im sie zmierzyć ze Słowacją. Reprezentacja naszych południowych sasiadów na przestrzeni ostatnich lat regularnie obniża loty. Ma to związek z zmianą pokoleniową w tej reprezentacji. Weteranów zastępują młodzi gniewni, którzy potrzebują nieco ogrania. Zespół &quot;Sbornej&quot; na ich tle wygląda napewno znacznie lepiej, jednakże ja znam rosyjską mentalność i przypuszczam że wczoraj po udanym meczu i z okazji święta miała miejsce imprezka, po której zawodnicy mogą być lekko nie w sosie. To przekonuje mnie do pójścia w strone Słowaków, którzy już na IO napsuli krwi dzisiejszemu rywalowi, a dziś mogą to zrobić jeszcze w wiekszym stopniu.
Typ: Słowacja +0,5 (2:3 OT) ✅
Kurs: 3.50

piscatella 6,2K

piscatella

Użytkownik
NHL Playoffs 10/5
Washington Capitals - New York Rangers

Rangers ledwo uszli z życiem w Madison Square Garden co odebrałem jako punkt zwrotny tej serii. Historia po raz kolejny zatoczy koło i będziemy świadkami siedmiomeczowej serii. Po zwycięstwie Caps w meczu numer cztery miał już spore wątpliwości co do dyspozycji Rangers. Ci jednak obudzili sie dosłownie w ostatnim możliwym momencie strzelając wyrównującą bramke w samej końcówce trzeciej tercji meczu numer pięc. Capitals już byli w ogródku i witali sie z gąską, ale to Rangers nie powiedzieli jeszcze ostatniego słowa. Dziś zagrają najlepszy mecz w tych playoffach i zdominują wybitych z rytmu gospodarzy pod każdym względem. Bedzie siódmy mecz i jestem do tego w 100 % przekonany. Polecam serdecznie nawet do mocniejszego stawkowania. Let&#39;s go Rangers !
Typ: Rangers OT (3:4) ✅
Kurs: 2.00

Otrzymane punkty reputacji: +2
piscatella 6,2K

piscatella

Użytkownik
IIHF World Championship 11/5
Szwecja - Francja
Trzy korony na zakończenie rundy zasadniczej mierzą sie z Francją, nad którą wisi widmo możliwego spadku. Myśle że Francuzi na tym czempionacie przeżywają wyjątkowo spory kryzys i o utrzymanie stoczą bój jutro z Łotwą. Szwedzi tak jak mówiłem w jednej w wcześniejszych analiz nie porażają na tym turnieju. Pokonali z problemami Helwetów oraz Niemców. Francuzi wedle mojej opinii postawią im mniejszy opór. Ich dzisiejsza ewentualna porażka nic nie zmieni w perspektywie meczu o utrzymanie z Łotwą, takze spodziewam sie demolki ze strony ekipy Trzech Koron. Handi może i jest wysokie, ale przeczuwam że nie będzie większych problemów z rozbiciem rywala.
Typ: Szwecja -3,5 (4:2) ⛔
Kurs: 2.29

piscatella 6,2K

piscatella

Użytkownik
IIHF World Championship 12/5
USA - Słowacja
Słowaków dość sensacyjnie zabraknie w ćwierfinale na rozgrywanych w sąsiednich Czechach mistrzostwach. Ostatni mecz przed urlopami rozegrają z Amerykanami, którzy to maja już zapewniony udział w dalszej fazie. Słowacja miała lekki dołek, który jednak okiełznali, a było to widac dosyć dobrze w spotkaniu z Rosją, gdzie polegli dopiero w dogrywce. USA są do ogrania i dobitnie pokazali to Białorusini. Zespół Słowacki ma potencjał w takich graczach jak Tatar, Jurco czy też weteran Gaborik. Amerykanie z kolei mają skład, który pozostawia wiele do życzenia. Stawiam na Słowaków w czasie regulaminowym.
Typ: Słowacja 60&#39; (4:4) ⛔ Koszmarne tegoroczne MŚ w moim wykonaniu...
Kurs: 4.10

piscatella 6,2K

piscatella

Użytkownik
NHL Playoffs 12/5
Tampa Bay Lightning - Montreal Canadiens

Szóste starcie pomiędzy Habs oraz Bolts. Goście przeciągli serie do szesciu meczy, jestem pewien, że doprowadzić do siódmego meczu im sie nie uda. Lightning mają drugą piłke meczową na własnym lodzie i tym razem już ją wykorzystają. Habs co roku w playoffach są zbyt chimeryczni i nie potrafią w kluczowych momentach utrzymywać nerwów na wodzy, co w rezultacie daje im przegrane serie w ostatnich latach kolejno z Senators, Rangers a teraz z Lightning. Gospodarze dzisiaj bez Callahana, ale ich lider mentalny Stamkos przy atucie własnej tafli zrobi wszystko, by poprowadzić swój zespół do finału do konferencji i wysłania Canadiens na wakacje. Stawiam na Tampe.
Typ: Lightning OT (4:1) ✅
Kurs: 1.68

Otrzymane punkty reputacji: +5
piscatella 6,2K

piscatella

Użytkownik
NHL Playoffs 13/5
New York Rangers- Washinton Capitals

Na tafli w Madison Square Garden czeka nas dzisiaj ostatni akt w serii, a więc mecz numer 7. Rangers zgodnie z moimi oczekiwaniami odwrócili losy serii i mają dziś własny lód, by dopełnić formalności. Caps mentalnie przegrali tą serie w meczu numer pięć i uważam że psychicznie nie bedą sie już w stanie przełamać. To oznacza dość pewną wygraną gospodarzy, aczkolwiek nie jestem pewien czy będzie to wiecej niż jedna bramka. Lundqvist od czasu, kiedy zacząłem interesować sie hokejem, zawsze przypominał mi nieco postawą Gianluigiego Buffona, który dziś awansował ze swoją drużyną do finału Ligi Mistrzów. Lundqvist w mojej opinii też awansuje do finału, tyle że konferencji. Caps z sezonu na sezon wciąż czegoś brakuje i tak samo bedzie tym razem. Odpadną jak zwykle i to jak zwykle z Rangers. Polecam gospodarzy.
Typ: Rangers 60&#39; (1:1) ⛔ Grałem obie opcje 60&#39; i OT i tylko ta druga była trafna,
Kurs: 2.15

piscatella 6,2K

piscatella

Użytkownik
IIHF World Quaterfinals 14/5
Finlandia - Czechy
Gospodarze podejmą w ostatnim dzisiejszym ćwierćfinale ekipe Suomi. No cóż pewnie nie tak wyobrażali sobie turniej przed swoją publiką. Składy obu zespołów w mojej ocenie są dosyć zbliżone, jednakże jeśli chodzi o bramkarzy to Rinne zdecydowanie góruje nad swoim czeskim odpowiednikiem. Pavelec zawsze swoje puszcza i tak będzie również tym razem. Przy niekorzystnym wyniku Szwedów z Rosją, Suomi bedą w półfinale bronić honoru ekip Skandynawskich. Dziś jestem przekonany, że Czechów nie rozbija, ale za to wygrają dosyć pewnie w czasie regulaminowym. Gospodarze kończą turniej.
Typ: Finlandia 60&#39; (3:5) ⛔ Już sobie dam spokój z typowaniem tych mistrzostw.
Kurs: 2.40

piscatella 6,2K

piscatella

Użytkownik
IIHF World Final 17/5
Kanada - Rosja
Nieudane w moim wykonaniu mistrzostwa wypadałoby zakończyć dobrym akcentem. Tak oto w finale ekipa spod znaku Klonowego Liścia mierzy się z broniącą tytułu Sborną. Po tym co Kanada prezentuje na tym turnieju nie widzę innej opcji, jak zdobycie ostatniej brakującej trzeciej korony przez Sidneya Crosbiego. &quot;Złote dziecko Kanady&quot; nie po darmo przyjechało na czeski turniej z jasnym celem, którym rzecz jasna jest wygranie tego turnieju. Ruscy w każdym kolejnym meczu nie prezentują nic szczególnego. Wygrane po problemach ze Szwedami i słabym składem Amerykanów utwierdzają mnie w przekonaniu, że to Kanada przełamie dziś ośmioletnią niemoc i sięgnie po upragniony tytuł na lodzie w O2 Arenie. W bramce ekipy Kanadyjskiej ujrzymy Mike Smitha. Rutynowany netminder po koszmarnym sezonie w NHL zdaje się być na dobrej drodze, by tenże sezon zakończyć pozytywnym akcentem. Takim niewątpliwie będzie wygranie tego turnieju i to w jakże prestiżowym starciu z Rosją. W bramce Rosji stanie Bobrowsky. Po zeszłorocznym triumfie w tym turnieju broni równo, ale dziś nie będzie w stanie przełamac ogromnej siły uderzeniowej głodnej zwycięstwa ekipy Kanady. Stawiam na Crosbiego i spółke.
Typ: Kanada 60&#39; (6:1) ✅
Kurs: 1.85

piscatella 6,2K

piscatella

Użytkownik
NHL Playoffs 17/5
Anaheim Ducks - Chicago Blackhawks

Ducks w dwóch pierwszych rundach trza przyznać trafili na słabych rywali. Zarówno Jets, jak i również Flames to playoffowi nowiciusze. Teraz przyszła pora na Hawks, a więc drużyne niezwykle obytą na tym szczeblu rozgrywek. W mojej ocenie przyjdzie gospodarzom na tafli w Honda Center zderzyć z brutalna rzeczywistością. Blackhawks mają w pierwszym meczu spory element zaskoczenia i według mnie wykorzystają to w 100 %. To jest pierwsze spotkanie, a zatem kieruje sie tylko ogólnymi spostrzeżeniami. Nie spodziewam sie, aby ekipa z Illinois nieco odpuściła to spotkanie. Hawks pójda za ciosem z perfekcyjnej serii przeciwko Wild i wezmą również pierwsze spotkanie na tafli w Kalifornii.
Typ: Blackhawks OT (4:1) ⛔
Kurs: 2.18

piscatella 6,2K

piscatella

Użytkownik
NHL Playoffs 18/5
New York Rangers-
Tampa Bay Lightning

MŚ w Czechach dobiegły końca, tak więc na placu boju pozostała już tylko rywalizacja o puchar Stanleya. Rangers w meczu numer 2 według mnie odprawią gości z Florydy na własnym lodzie z zerowym dorobkiem zwycięstw. Pierwsza odsłona była bardzo wyrównana, lecz ostatecznie wojne psychologiczną wygrali Rangers i pójdą tutaj za ciosem. Tafla w MSG jest dla nich niebywale sprzyjające, to też właśnie tu toczyli i bedą toczyć najcięższe boje w tych playoffach. Lightning, wraz ze swoim bramkarzem Bishopem nie są na tyle ograni na szczeblu fazy posezonowej, by liczyć sie z doświadczonymi i ambitnymi Rangers. Ten zespół trybi niemal w każdym i dzisiaj znów sie o tym przekonamy. Stawiam na gospodarzy.
Typ: Rangers OT (2:6) ⛔ :zoltakartka: Tu mnie zaskoczyli.
Kurs: 1.79

Do góry Bottom