>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

NHL by Piscatella

piscatella 6,2K

piscatella

Użytkownik
NHL 21/3
Ottawa Senators - Toronto Maple Leafs

Rozpędzeni Sens podejmują co raz bardziej pogrążający sie zespół z Toronto na własnej tafli. Dokładnie trzy lata temu, gdy stawiałem dopiero pierwsze kroki w typowaniu NHL również grałem to spotkanie. Tak samo wtedy jak dziś gospodarze byli ogromnym faworytem, a goście dołowali i wystawiali chimerycznego Reimera na to spotkanie. Rewelacją w bramce Sens był wówczas Bishop, który to jednak miał znacznie słabsze wejście w porównaniu do Hammonda. Sądze jednak, że bramkarz gospodarzy wkońcu sie &quot;nadzieje&quot; i to na jakiegoś outsidera właśnie typu dzisiejszych gości. Historia może zatoczyć koło i z pomocą Reimera goście postarają sie wygrać to spotkanie. By jednak tak sie stało James musi zagrać najlepiej w sezonie. Zwycięski marsz Senators wkońcu sie zakończy i specyficzne derby kanadyjskie są do tego dobrą okazją. Leafs w tym sezonie to niebywałe cioty, ale tym razem sie zepną i powalczą o honor na tafli w Stolicy. Dlatego też postanowiłem im tu zaufać.
Typ: Leafs OT (5:3) ⛔ Dno i trzy metry mułu.
Kurs: 3.10
Buk: Pinnacle

piscatella 6,2K

piscatella

Użytkownik
NHL 22/3
New York Rangers - Anaheim Ducks

Ducks wyruszają w piecio-meczowy road trip, który zapoczątkują w Nowym Jorku na tafli na w MSG. Gospodarze grali wczoraj w Raleigh, co oznacza że dziś są b2b. Obie ekipy liczą sie w walce o puchar Prezydenta i dziś jedna z nich sie do tego celu przybliży. Moim zdaniem więcej do zaoferowania bedą mieli goście, którzy na wschodnich wojażach czują sie pewnie i grają skuteczny hokej. W ich bramce po raz drugi z rzędu wystąpi Andersen, co jest lepszą opcją na podmęczonych Rangers. Pierwsze starcie na tafli w Honda Center wygrali Rangers. Teraz pora na wyrównanie rachunków. Ducks notują świetny sezon i wiodą prym w dywizji pacyficznej, która w tym sezonie jest zadziwiająco słaba. Gospodarze czasami mają przestoje i to mocno wybija ich z rytmu. Ponadto ciągłe eksploatowanie Talbota musi przynieść porażke i tak też stawiam.
Typ: Ducks OT (7:2)⛔ Niesamowite rzeczy sie w tej NHL dzieją
Kurs: 1.95

piscatella 6,2K

piscatella

Użytkownik
NHL 23/3
Calgary Flames - Colorado Avalanche

Mimo notorycznych wtop jade dalej i ciągle szukam lepszych dni. Z dzisiejszej oferty najbardziej spodobało mi sie spotkanie w Calgary, gdzie miejscowi podejmą Avalanche. Flames balansują na granicy czołowej ósemki, a goście zachowują jeszcze cień nadziei na występ w postseason. Dziś zmierza sie po raz trzeci i ostatni w tym sezonie regularnym. Avs w całym swoim tegorocznym całokształcie poprostu nie przekonują. Wygrywają z dużą dozą szczęścia i ogólnie są bardzo nieregularni. Na tafli w Calgary aby myśleć o wygranej należy ruszyć do przodu i stopniowo zdystansować rywala. Avs oczywiście są w stanie tego dokonać, jednakże na tyle dużo sie już na nich w tym sezonie zawiodłem, że postanowiłem odpuścić tą opcje. Gospodarze bedą czujni i wykorzystają każdą nieporadność zespołu z Denver. Dlatego też sądze że będzie tu sporo bramek. Warłamov jak i Ramo to netminderzy przyzwoici, ale nie na tyle regularni by przychylić szale wygranej na korzyść swojej ekipy. Biore tu over.

Typ: Over 5,5 (3:2) ⛔ Martwa linia gwoździem do trumny.
Kurs: 2.31

piscatella 6,2K

piscatella

Użytkownik
NHL 24/3
New York Rangers - Los Angeles Kings

Mistrzowie po wygranej w Prudencial przenoszą sie do pobliskiej Madison Square Garden. Rywal tym razem znacznie trudniejszy. Gospodarze wygrywają wszystko jak leci i nawet z nominalnym backupem Talbotem są w walce o wygranie sezonu regularnego. Ostatnio grałem przeciwko im podczas spotkania z Ducks i sowicie sie wpakowałem, gdyż Ducks podeszli bez większego zaangażowania i w rezultacie zostali rozgromieni. Po Kings czegoś takiego nie spodziewam, ponieważ ich aktualna pozycja w tabeli nie gwarantuje im udziału w meczach o puchar Stanleya. Dziś są b2b, ale do meczu podejdą w 100 % skoncentrowani i ponownie wystawiają Quicka w bramce. To jedyna opcja, jeśli myślą o zdobyciu terenu w Nowym Jorku. Backup gości Martin Jones po udanym wejściu do ligi w zeszłej kampanii znacznie sie pogubił i nie gwarantuje już tego, co rok temu. W tym roku typuje beznadziejnie, ale nie poddam sie i wkońcu musze złapać właściwy tok myślenia. Stawiam na gości.
Typ: Kings OT (2:4) ✅
Kurs: 2.41

Otrzymane punkty reputacji: +5
piscatella 6,2K

piscatella

Użytkownik
NHL 25/3
Edmonton Oilers - Colorado Avalanche

Oilers kontynuują homestand spotkaniem z Avalanche. Jedni i drudzy zakończą sezon za trzy tygodnie, choć w przypadku gości nie jest to jeszcze tak do końca przesądzone. Avs po udanej zeszłorocznej kampanii w tym powrócili do swojego poprzedniego poziomu i tak oto znów są patałachami z sezonów 11/12 i 12/13. Oilers nie grają teraz tak tragicznie jak we wcześniejszej fazie sezonu, przez co jestem skłonny stwierdzić, iż goście jak najbardziej są w ich zasięgu. Warłamov w ich bramce ma dość znacznie zrytą psychike, przez co nie zawsze jest w stanie pokazać to, czego sie po nim spodziewa. Po stronie gospodarzy zobaczymy Scrivensa. Nominalny starter Nafciarzy broni na miare swoich umiejętności. Mógłby lepiej, lecz gdyby posiadał przed sobą lepszych defensorów. Oilers przy pomocy własnego lodu bedą mieć w tym spotkaniu nieco wiecej do zaoferowania niż zazwyczaj. Avs już liczą sie z tym że playoffy im odpłynęły, także spodziewam sie że zagrają bez błysku. Dzisiaj na Oilers.
Typ: Oilers OT (4:3) ✅
Kurs: 2.25

piscatella 6,2K

piscatella

Użytkownik
NHL 26/3
Buffalo Sabres - Arizona Coyotes

Na dziś biore pod analize spotkanie można by rzecz &quot;na szczycie&quot;, tyle że dna ligowej tabeli. Sabres na własnym terenie spróbują zbliżyć sie w tabeli do Coyotes, gdyż tracą do nich trzy oczka. Trener Nolan w bramce stawia dziś na Hacketta, dla którego będzie to pierwszy start w tym sezonie na First Niagarze. Myśle że w porównaniu do Lindbacka stać go na pokazanie czegoś nowego i dać dobre wsparcie dla defensywy. Jeśli chodzi o gości to trzeba przyznać iż ostatnie ich zwycięstwo w Detroit było skutkiem nieporadności ekipy z Miasta Motoryzacji, którzy kilkakrotnie mieli ich na widelcu. Sabres na własnym lodzie zagrają najlepiej jak potrafią i uważam że powinni sobie poradzić. Starter gości Mike Smith notuje fatalny sezon, a pozatym nie ma dobrych wspomnień sprzed roku z Buffalo, gdyż w dogrywce tamtego spotkania krążek przypadkowo wpadł mu do bielizny a sam netminder wślizgnął sie do bramki dając prezent gospodarzom. Jak dla mnie dziś gospodarze nie bedą potrzebowali takich upominków i pokażą swoją ambicje i w starciu z równym rywalem pomoże im atut własnego lodu.
Typ: Sabres OT (3:4 OT) ⛔
Kurs: 2.15

piscatella 6,2K

piscatella

Użytkownik
NHL 27/3
Edmonton Oilers - Dallas Stars

Zespół z Alberty na zakończenie homestandu podejmie na własnym lodzie ekipe z Teksasu, która wciąż liczy sie w bezpośredniej walce o dziką karte na zachodzie. Do strefy premiowanej tracą sześć oczek, także jeśli chcą zachować cień szansy muszą koniecznie zgarnąć tu komplet. Przed dwoma dniami Avs sowicie przekonali sie co znaczy grać otwarty hokej z gospodarzami. Zostali skarceni już w pierwszej tercji i nie mimo powrotu ostatecznie polegli na tafli w Rexall Place. Stars z kolei w poprzedniej wizycie również byli bliscy klęski, lecz jakimś cudem udało im sie z tamtej sytuacji wybrnąć. Dziś według mnie wnioski zostały juz wyciągnięte i podopieczni trenera Ruffa bedą trzymać Nafciarzy na dystans oraz wyczekiwać na własną szanse. Value na opcje underową jest nieprawdopodobne, także wchodze bez dłuższego namysłu.
Typ: Under 4,5 (4:0) ✅
Kurs: 4.66

piscatella 6,2K

piscatella

Użytkownik
NHL 29/3
Pittsburgh Penguins - San Jose Sharks

Po wczorajszej przerwie wracam do analizowania i na zakończenie tygodnia swój wzrok kieruje ku Consol Energy Center w Pensylwanii, gdzie miejscowi Pens podejma Sharks. Jedni i drudzy są b2b i tak samo wygrywali swoje wczorajsze spotkania jednym bramką. Dziś w bezpośrednim starciu spodziewam sie ciekawego i otwartego widowiska. Sharks grają ostatnim czasem bardzo ofensywnie, co jednak nie do końca przynosi im korzyści. Marzec jest dla nich trudny, przez co o playoffy będzie im niezmiernie ciężko. U gospodarzy z kolei znacznie przetrzebiona formacja defensywna oraz broniący w kratke Fleury nie bedą tutaj żadnym atutem. Sharks wystawieniem po raz drugi z rzędu przeciętnego Stalocka przekonali mnie iż zamierzają tu ruszyć od samego początku. Wszystkie znaki na niebie i ziemi wskazuje na over i też w tym kierunku sie tutaj wybieram.
Typ: Over 5,5 (3:2 SO) ⛔
Kurs: 2.09

piscatella 6,2K

piscatella

Użytkownik
NHL 30/3
Arizona Coyotes - Buffalo Sabres

Przed czterami dniami oba teamy rywalizowały na tafli First Niagara. W dniu dzisiejszym pora na rewanż i czerwone latarnie ligi zmierzą sie w Glendale, a więc na tafli Kojotów. Gospodarze przedwczoraj zakończyli road trip i na dzisiejsze spotkanie mogą odczuwać skutki zmęczenia. W bramce Smith, a zatem nominalny starter, który notuje fatalny sezon. Myśle że Mike nie myśli już o niczym innym jak końcu tego sezonu, dlatego też twierdze że nie będzie dziś dużą przeszkodą gości, którzy raz na pare spotkań potrafią zagrać w miare przyzwoicie. Trener Nolan postawił dziś na Lindbacka, który łapie na bardzo porównywalnym poziomie do swojego vis a vis. Ogólnie rzecz biorąc jedni i drudzy to ligowe dno i z tego względu przypuszczam że o wyniku zadecyduje tu element zaskoczenia, który znajduje sie po stronie gości. Sabres na tafli w Glendale mają okazje do rewanżu i z dobrym dniem Lindbacka zgarną tu komplet. Biore gości.
Typ: Sabres OT (1:4) ✅
Kurs: 2.65

piscatella 6,2K

piscatella

Użytkownik
NHL 31/3
Detroit Red Wings - Ottawa Senators

Dziś z racji niesprzyjających warunków atmosferycznych i niestabilnego zasilania mojego komputera rezygnuję z pisania analizy.
Typ: Senators OT (1:2 SO) ✅
Kurs: 2.29

Otrzymane punkty reputacji: +3
piscatella 6,2K

piscatella

Użytkownik
Statystyki za Marzec (1.3 - 31.3)

Typy podane : 31
Typy trafione : 14
Typy nietrafione : 17
Pierwszy kwartał nowego roku muszę niestety zaliczyć do najgorszych karierze. Tylu porażek nie miałem jeszcze nigdy w mojej karierze. No cóż, jak widać mój system nieco szlag trafił, ale wiem że to tylko czasowy kryzys i wszystko wróci do normy.

piscatella 6,2K

piscatella

Użytkownik
NHL 1/4
San Jose Sharks - Colorado Avalanche

Avs po blamażu z Oilers kierują sie do Kalifornii, a na pierwszy ogień zawitają w SAP Center. Oba zespoły już właściwie bez szans na walke o playoffy, także ciężko powiedzieć komu będzie bardziej zależało na wygraniu tego spotkania. W bramkach jak jednych tak i drugich ujrzymy backupów, co na chłopski rozum wskazywałoby na opcje overową, która to w mojej ocenie nie jest jednak tak oczywista. Goście to zespół bardzo nieobliczalny i stać ich zarówno na porażke ze słabszą ekipą, jak również ogranie wyżej notowanego rywala. Z racji tego że są dogiem to postanowiłeś pójść tutaj właśnie w ich strone. Brak awansu do postseason jest dla gospodarzy dużą tragedią, także spodziewam sie braku motywacji w ich szeregach i przewiduje że ekipa z Denver co najmniej punkt im wywiezie.

Typ: Avalanche +0,5 (5:1) ⛔ Słaby początek miesiąca.
Kurs: 2.02

piscatella 6,2K

piscatella

Użytkownik
NHL 3/4
Buffalo Sabres - Chicago Blackhawks

Potentaci z Chicago jako b2b zawitają do Buffalo, gdzie zmierzą sie z ligowym kopciuszkiem. Przyjde tutaj od razu do sedna i uważam że goście zagrają po wczorajszej wygranej z Canucks podejdą dziś na luzie i dadzą pograć gospodarzom. To rzecz jasna otworzy worek z bramkami, które padną po obu stronach. W bramce Hawks ujrzymy Darlinga, który wygryzł z pozycji backupa Anttiego Raante co jednak nie oznacza, że będzie w stanie to podtrzymać. Sabres na swoim lodzie grają bardzo ambitnie i będą chcieli napsuć krwi faworyzowanym gości i według mnie sie im to powiedzie. Stawiam na opcje overową.
Typ: Over 5,5 (3:4) ✅
Kurs: 2.13

piscatella 6,2K

piscatella

Użytkownik
NHL 4/4
Minnesota Wild - Detroit Red Wings

Wings u schyłku obecnej kampanii wpadli w zaskakujący dołek. Ma to związek bezpośrednio z bramkarzami. Howard bez formy był ostatnio zastępowany przez Mrazka, który to rzucony na głęboką wode również nie podobał. Dziś na tafli w St Paul coach Babcock wraca do swojego nominalnego startera. Zadanie proste nie będzie, gdyż gospodarze już dawno zażegnali kryzys, jednakże nie dadzą odpoczywać swojemu zbawcy, bo tak z pewnością można nazwać Dubnyka, który rozwiązał ich problem z obsadą bramki. Starter gospodarzy łapie każde spotkanie co według mnie jest dziwnym posunięciem trenera Yeo. Tymbardziej że w playoffach Dubnyk w swojej karierze jeszcze nie bronił, także pare dni odpoczynku dałoby mu czas na regeneracje oraz nastawienie mentalne. DRW słyną z tego że tak ciężkie z pozoru spotkania wygrywają i uważam że będzie tak i w tym przypadku. Narobili sobie nie potrzebnych problemów, ale są doświadczonym teamem i wiedzą co robić w tego typu sytuacjach. Gospodarze budzą podziw na papierze, lecz brakuje im jeszcze odpowiedniej osoby na ławce trenerskiej. Dlatego też nie przewiduje po nich żadnych fajerwerków w fazie postseason. Dziś stawiam na gości, którzy nimo ostatnich niepowodzeń mają jeszcze kilka asów w rękawie.
Typ: Red Wings OT (2:3 SO) ✅
Kurs: 2.35

piscatella 6,2K

piscatella

Użytkownik
NHL 5/4
Florida Panthers - Montreal Canadiens

Mecz za pare chwile, a zatem do rzeczy. Panthers wczorajszą porażką w derbach Florydy praktycznie pogrzebali cień szansy na udział w playoffach. Dziś na przeciw ich staną goście z Montrealu, którzy gry w playoffach są już pewni. Jak dla gospodarze świadomi sytuacji nie bedą sie dziś spinać i zagrają na luzie, co powinno przynieść sporo bramek. W bramce Ellis, a więc nominalna trójka. Dotychczasowe występy dość przyzwoite, lecz dziś nie będzie już tej determinacji co ostatnio, także nie przewiduje po nim fajerwerków. Po przeciwnej stronie jeden z kandydatów do Veziny a więc Carey Price. Sezon trzeba przyznać notuje fantastyczny, ale o dziwo ostatnio broni słabo. Zobaczymy co z tego wyniknie i w każdym razie biore zadowalający kurs na opcje overową.
Typ: Over 5,5 (1:4) ⛔ Panthers dali za wygraną.
Kurs: 2.65

piscatella 6,2K

piscatella

Użytkownik
NHL 6/4
New York Rangers - Columbus Blue Jackets

Łabędzi śpiew ekipy z Ohio jest w ostatnich dniach sezonu zasadniczego wyjątkowo doniosły. Fakt, że gdyby nie duża ilość urazów w wcześniejszej fazie to z pewnością zagraliby w playoffach. No cóż. Los chciał inaczej i drugiej strony nawet dobrze, bo przez to teraz Jackets są niedoceniani przed oddsmakerów i można na tym troche zarobić. Dziś na tafli w MSG podejmą lidera konferencji wschodniej i zarazem kandydata do pucharu Prezydenta. Rangers są w tym sezonie świetnym zespołem, ale akurat z Jackets w tej kampanii cieżko im sie grywało. Ostatnim razem na swoim lodzie zdołali odprawić rywala dopiero w karnych, który na dodatek był wtedy b2b. Dziś wedle mojego uznania goście nie pozostawią złudzeń i po raz kolejny zagrają tak jak na przestrzeni ostatnich dni. W bramce Bobrovsky, a więc ten który jest niezaprzeczalnym numerem jeden w tej drużynie. Po przeciwnej stronie niezawodny Lundqvist, jednakże oceniam że te ostatnie akcenty sezonu potraktuje ulgowo szykując sie na ciężkie boje w playoffach. Podopieczni trenera Richardsa grają teraz to, co w założeniach mieli grać cały sezon. W dniu dzisiejszym wieszcze ich dziesiątą z rzędu i zarazem okazałą wygraną w Nowym Jorku.
Typ: Jackets -1,5 (3:3) ⛔
Kurs: 6.45

piscatella 6,2K

piscatella

Użytkownik
NHL 8/4
Anaheim Ducks - Dallas Stars

Stars przed wieńczącym sezon powrotem do Dallas zaliczą jeszcze jedną delegacje na Honda Center. Ekipa z Dallas jest znacznie podrażniona zaprzepaszczoną szansa na gre w playoffach, przez co aktualnie grają bardzo solidnie. Ducks w tych ostatnich meczach nie grają już o nic, ponieważ wygrali już swoją dywizje, a szanse na puchar prezydenta odebrali im Rangers. Do starcia ze Stars podejdą bez większego ciśnienia i sądze że Stars, którzy wygraną w San Jose pokazali że nie myślą jeszcze o wakacjach. W bramce Enroth, który nie ma dobrych wspomnień z spotkań przeciwko temu rywalowi, gdyż przeważnie był dość poważnie dziurawiony. Tym razem pora na poprawe statystyk i zdobycie kolejnego trudnego terenu w Kalifornii. Stawiam na Stars.
Typ: Stars OT (0:4) ✅
Kurs: 2.44

Otrzymane punkty reputacji: +1
piscatella 6,2K

piscatella

Użytkownik
NHL 9/4
Colorado Avalanche - Winnipeg Jets

Na tafli w Pepsi Center w Colorado ekipa z Manitoby spróbuje zapewnić dziś sobie pierwszy awans do play-offów w nowej historii klubu. Rywal który stanie na ich drodze jest jak najbardziej dogodny, by ostatecznie dopełnić dzieła. Avs po zeszłosezonowym wystrzale powrócili do wcześniejszego poziomu i tym samym zabraknie ich w tegorocznych playoffach. W mojej ocenie Jets bedą musieli sie dziś jednak nieco natrudzić. Gospodarze postawią opór i zagrają tak jak najlepiej potrafią, czyli ofensywnie. W bramce Berra, netminder przyzwoity, lecz niestety tylko na warunki europejskie. W NHL sie nie odnajduje i przewiduje że wkrótce zakończy sie jego przygoda z tymi taflami. Vis a vis wyjedzie Pavelec, który w ostatnich dniach znalazł motywacje i chyba pierwszy raz w życiu zanotował dwa shutouty z rzędu. Dziś jednak czeka go bardziej otwarte spotkanie i przyjdzie mu coś wpuścić. Bez wiekszego rozpisywania celuje tu w over.
Typ: Over 5,5 (0:0) ⛔ Końcówka sezonu jest niebywale zdradliwa.
Kurs: 2.18

piscatella 6,2K

piscatella

Użytkownik
NHL 10/4
Pittsburgh Penguins - New York Islanders

Isles, podrażnieni utratą punktów w ostatnich sekundach na tafli w mieście Braterskiej Miłości zmierzają do Pittsburgha, by dopełnić dzieła zniszczenia na tamtejszej ekipie. Penguins u schyłku tej kampanii prezentują sie niebywale słabo i awans zapewnią sobie dopiero jutro na First Niagarze. Zespół z Long Island doskonale radzi sobie w starciach z Pingwinami, a ponadto aktualna dyspozycja gospodarzy ułatwi im zadanie. U Pens w bramce ujrzymy dziurawca Fleurego. Starter gospodarzy najwyraźniej przypomniał sobie przypomniał sobie playoffy 2012 i pamiętną derbową serie z Flyers. Miał bowiem wtedy wyraźne problemy z głową. Po przeciwnej stronie oczywiście Halak. W przeciwieństwie do Fleurego doświadczony Słowak jest ułożyny prawidłowo i ciężko go wyprowadzić z równowagi. Isles zagrają to, do czego bardzo dobrze już przyzwaczaili w tym sezonie, a więc graniem do przodu, pewnym mocnym strzałem na niebieskiej oraz dostatecznym goaltendingiem. Na tafli w Consol Energy Center upokorzą rywala i zarazem przedłużą jego niepewność do dnia następnego. Stawiam na Isles.
Typ: Islanders OT (1:3) ✅
Kurs: 2.44

piscatella 6,2K

piscatella

Użytkownik
NHL 11/4
Toronto Maple Leafs - Montreal Canadiens

Ten niezbyt udany sezon postanowiłem zakończyć dokładnie tak samo, jak go zacząłem, czyli rzecz jasna postawieniem na zespół z Toronto w słynnych derbach Kanadyjskich. Canadiens są już &quot;ustawieni&quot; jeśli chodzi o pozycje w tabeli i uważam że tym razem nie zagrają z takim zaangażowaniem jak to miało miejsce w poprzednich pojedynkach. Leafs z kolei jestem pewien że dadzą z siebie wszystko. Zwycięstwo na otarcie łez z odwiecznym rywalem będzie godnym pożegnaniem sie z publiką na zakończenie kolejnego nieudanego sezonu. W bramce gospodarzy Bernier, który zanotował najgorszy bilans spotkań w karierze, lecz trzeba zaznaczyć że nie miał na to wiekszego wpływu, ponieważ jego ekipa grała po prostu słabo. W mojej ocenie gospodarze zdobedą sie jeszcze ten jeden ostatni raz na mobilizacje i zakończą sezon pozytywnym akcentem.
Typ: Leafs OT (3:4 SO) ⛔
Kurs: 2.67

Otrzymane punkty reputacji: +1
Do góry Bottom