>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

NHL by Piscatella

piscatella 6,2K

piscatella

Użytkownik
NHL 2/3
New York Rangers - Nashville Predators

Predators wyruszają na krótki wypad na wschodnie wybrzeże i na pierwszy ogień zagoszczą w Madison Square Garden. Ostatnie dni można powiedzieć są dla nich najgorsze w sezonie, gdyż po raz pierwszy w obecnej kampanii zanotowali dwie porażki z rzędu w czasie regulaminowym. Dziś w mojej ocenie nie pobiją kolejnego rekordu w postaci trzeciej porażki. Rangers w zakończonym dzisiaj okienku transferowym poczynili kilka zmian, w tym jedną znaczącą. Team z MSG wzmocnił bowiem pozyskany z Coyotes defensor Keith Yandle. Cała otoczka medialna skupia sie dzisiaj właśnie wokół jego osoby. Ja dla mnie pierwszy występ u boku nowych partnerów przeciwko dominatorom z Tennessee będzie dla nowego nabytku drogą przez mękę. Goście wraz z Rinne prezentują wybitnie defensywny styl bardzo podobny do tego co mają prezentować teraz gospodarze. Sądze że przy nowych twarzach u gospodarzy będzie dziś chaos i brak chemii, który to Rinne i spółka roztropnie wykorzystają. Talbot w bramce Rangers nie jest dobrym prognostykiem na to spotkanie. Od poziomu Lundqvista dzieli go przepaść i w starciu z bardzo solidną ofensywą gości z Nealem i Forsbergiem na czele bedzie miał niewiele do powiedzenia. Stawiam na gości.
Typ: Predators OT (4:1) ⛔ Preds wkońcu złapali zadyszke.
Kurs: 2.00
Buk: Pinnacle

piscatella 6,2K

piscatella

Użytkownik
NHL 3/3
Dallas Stars - New York Islanders

Stars po porażce z Ducks podejmą dzisiejszej nocy przyjezdnych z Long Island. Sytuacja gospodarzy jeśli chodzi o ich szanse na występ w playoffach jest delikatnie mówiąc trudna. Sprowadzenie bramkarza Enrotha, które miało rozwiać problem z nierównym Lehtonenem spełzło na niczym. Enroth przegrał wszystkie swoje starty i do bramki wraca ten, którego chciano odstawić na bok. Isles notują w tym sezonie wyborną kampanie, ale jest już marzec, a więc miesiąc w którym czołówka tabeli lekko zmniejsza obroty. Tak jest obecnie z Predators i zakładam że rewelacja wschodu pójdzie śladami tej z zachodu. Oba zespoły są usposobione ofensywnie, a więc wiele będzie tu zależeć od postawy netminderów. Lehtonen będzie musiał dziś rozwiać wątpliwości trenera Ruffa i usadzić Enrotha na stałe w boksach i oceniam że jest to bardzo prawdopodobne. Po stronie gości ujrzymy dziś Halaka, który prezentuje solidny poziom, aczkolwiek ostatnio przeplata lepsze mecze z gorszymi. Dziś spodziewam sie pełnej mobilizacji po gospodarzy, którzy to mają jeszcze cień szansy na zawalczenie o dziką karte na zachodzie. Proponuje zespół z Teksasu.
Typ: Stars OT (3:2 OT) ✅
Kurs: 2.27

piscatella 6,2K

piscatella

Użytkownik
NHL 4/3
Winnipeg Jets - Ottawa Senators

Liga na dzień dzisiejszy przygotowała dosyć ubogi rozkład, ale mi bardzo spodobało sie spotkanie którego odbedzie sie w MTS Centre w Manitobie. Senators zakończą tu swój długi i zarazem sensacyjny road trip, ponieważ udało im sie zdobyć całą Kalifornie. Wielka to zasługa bramkarza Andrew Hammonda, którego debiut na poziomie NHL nieprawdopodobnie zmotywował. Po pięciu premierowych wygranych nowy netminder gości wkońcu &quot;zgrzeszył&quot; wczoraj na tafli w St Paul przegrywając karne. Dziś jego team jest w sytuacji b2b, zmęczony road tripem i podejmowany przez głodnych gry w playoffach gospodarzy. Zmiany które Jets poczynili w ostatnim czasie bardzo mi sie podobają. Sprowadzenie oprócz Myersa i Staffora jeszcze Stempniaka i Tlustego znacząco poprawi jakość ekipy, której w mojej ocenie nic już nie stanie na przeszkodzie by zagrać w postseason. Gospodarze wiedzą o co grają i mecze takie jak dzis poprostu muszą wygrywać. Sens mimo ostatnich fajerwerków nie posiadaja w tym sezonie takich papierów i dziś na tafli w Winnipeg wieszcze ich porażke w czasie regulaminowym.
Typ: Jets 60&#39; (1:3) ⛔ :zoltakartka:
Kurs: 2.00

piscatella 6,2K

piscatella

Użytkownik
NHL 5/3
Nashville Predators - New York Islanders

Nieco ponad rok temu w zeszłym sezonie również typowałem starcie Preds oraz Isles na tafli w hali Bridgestone Arena. Kierowałem sie w strone gości, którzy ostatni raz zdobyli tamten teren w niepamiętnym 2002 roku. Gospodarze mimo, iż mieli zeszły sezon nieudany to uporali sie z Wyspiarzami. W dniu dzisiejszym sytuacja wygląda całkiem odmiennie. Obie ekipy notują fantastyczne kampanie, przy czym Predators złapali w ciągu ostatnich dnich gorszy okres, który to jest ich dopiero pierwszym w obecnym sezonie. Już kilkukrotnie grałem przeciwko dzisiejszym gospodarzom za każdym razem notując porażke. Tym razem czas sie już przełamać i razem z ekipą Long Island ujarzmić demony przeszłości. Islanders przed tych trzynaście lat nie posiadali klasowego bramkarza. Halak w moim przekonaniu jak najbardziej jest kimś takim i z jego pomocą goście bedą w stanie podtrzymać to, co pokazali przed kilkunastoma dniami na własnym lodzie wygrywając 5:2. Każda seria ma kiedyś swój kres i właśnie dziś przyszła pora na zwyciestwo gości z Long Island na trudnej tafli w Tennesse. Rinne i spółka spuścili z tonu i jak to pokazała ich ostatnia porażka w Newark mogą przegrać z każdym. W mojej ocenie dziś sie jeszcze nie przełamią i proponuje gości.
Typ: Islanders OT (3:4) ✅
Kurs: 2.25

Otrzymane punkty reputacji: +5
piscatella 6,2K

piscatella

Użytkownik
NHL 6/3
Carolina Hurricanes - Minnesota Wild

Wild po wygranej w Stolicy jadą do Raleigh na spotkanie z miejscowymi Hurricanes. Goście od czasu pozyskania Dubnyka powrócili na swój właściwy poziom i wszystko wskazuje na to że wystąpią w playoffach. Wild na papierze niemal pod każdym względem przewyższają dzisiejszych gospodarzy, ale dziś są b2b i gospodarze w mojej odczuciu zrobią wszystko by to wykorzystać. W bramce Khudobin, który dla gospdarzy jest dobrą stabilizacją sytuacji między słupkami, gdyż wchodzi zawsze wtedy gdy zawodzi Ward. Po przeciwnej stronie o dziwo ponownie ujrzymy Dubnyka, który tym samym jest według mnie za bardzo wykorzystywany przez trenera Yeo. Dubnyk ma życiowy sezon, lecz aż takim herosem nie jest, by w końcowej fazie sezonu bronić z dnia na dzień. Hurricanes według mnie zrewanżują sie za wcześniejszą porażke z St Paul i z pomocą własnej tafli przedłużoną serie domowych wygranych do czterech. Stawiam na gospodarzy.
Typ: Hurricanes OT (1:3) ⛔ Dubnyk w tym sezonie należy do scisłej elity.
Kurs: 2.16

Otrzymane punkty reputacji: +1
piscatella 6,2K

piscatella

Użytkownik
NHL 7/3
Toronto Maple Leafs - St Louis Blues

Leafs po wycieczce na Floryde wracają na własne śmieci i na dzień dobry podejmą mocną ekipe z Missouri. Blues przewyższają Leafs niemalże pod każdym calem, tak więc ambitni gospodarze myśląc o korzystnym wyniku powinni zagrać tu wyjątkowo ostrożnie. W bramkach odpowiednio Bernier i Elliott, a zatem nominalni starterzy obu ekip. Otwarta gra do której przyzwyczaili gospodarze na własnym lodzie będzie dla nich dziś zdecydowanie nie korzystna o czym zapewne wie trener Horaczek. Nie bedą sie tutaj zbędnie rozpisywał, gdyż nie ma to sensu. Dziś daruje sobie typowanie stron, a postanowiłem spróbować opcji underowej, która przy dobrej dyspozycji obu netminderów oraz rozważnej grze gospodarzy powinna być tu niezagrożona. Goście to dominatorzy i skorzystają z każdej nieudolnośći Leafs, także wszystko zależy od postawy miejscowych.
Typ: Under 5 (1:6) ⛔
Kurs: 2.44

piscatella 6,2K

piscatella

Użytkownik
NHL 8/3
Ottawa Senators - Calgary Flames

Flames kończą road trip w stolicy Kanady, gdzie przyjdzie im sie zmierzyć z rozpędzonymi ostatnio gospodarzami. Senators wraz z zaliczającym mocne wejście do ligi Andrew Hammondem nie mieli sobie ostatnio równych w starciach z potentatami z Kalifornii. Dziś jednak rewelacje ostatnich dni zastąpi powracający po kontuzji nominalny starter gospodarzy Craig Anderson. Uważam że jego długa przerwa nie najlepiej wpłynie na dzisiejszy występ. Goście to ambitny młody team nastawiony na otwartą gre i znacznie zardzewiały Anderson nie będzie miał dziś łatwego życia. Po stronie Flames między słupkami ujrzymy Kariego Ramo, który to dość sensacyjnie wygryzł z pozycji startera bardziej doświadczonego Hillera. Fiński netminder ma motywacje do gry na pełnych obrotach i tak też to wygląda. Goście w mojej ocenie zgarną dziś kolejny komplet. Sens to zdecydowanie nie jest ekipa tego kalibru, by wygrywać mecze długi seriami. Flames mają bardzo udany sezon i dziś po raz kolejny to udowodnią. Celuje w gości.
Typ: Flames OT (5:4 SO) ⛔ Powrót sezonu, ale i tak wtopa w karnych. No niebywałe :;/:
Kurs: 2.36

piscatella 6,2K

piscatella

Użytkownik
Od stycznia bieżącego roku zawisło nade mną nieprawdopodobne fatum. Jestem w lesie z typami i to naprawdę w gęstym lesie. Sam w mojej karierze typera NHL nie zanotowałem jeszcze tak ubogiego w trafione bety okresu. Jak widać NHL pokazała swoją drugą twarz, która utożsamia nieprawdopodobnie wielką skale trudności dla bettingu tej ligi. Tym razem poległem i to na całej linii. Jestem tym przybity i prawdę mówiąc spisałem już ten sezon na straty. Całokształt pierwszych trzech miesięcy był zadowalający i byłem na dobrej drodze by zanotować jeszcze lepszy sezon niż przed rokiem. Dziś jestem już pozbawiony złudzeń, lecz zamierzam spróbować choć w lekkim stopniu zmazać tą plame. Postanowiłem, że jeśli nadchodzące dni nie przyniosą przełomu, to niestety będe zmuszony zrobić sobie dłuższą przerwe i zresetować umysł....

piscatella 6,2K

piscatella

Użytkownik
NHL 9/3
San Jose Sharks - Pittsburgh Penguins

Pens po zwycięstwa w LA i Anaheim zmierzają do SAP Center w San Jose. Dzisiejsi gospodarze są najniżej w tabeli spośród ekip z Kalifornii i ogólnie trzeba zauważyć, że notują bardzo słabą kampanie. Penguins na ich tafli nie wygrali z nimi od dawien dawna, ale coś mi sie wydaje że dziś nie uda im sie tej passy przełamać. Kalifornia jest w tym sezonie zdecydowanie za nadto gościnna i pens nie mają już dziś elementu zaskoczenia, który w dużej mierze dał im wygraną w poprzednich dwóch spotkaniach. Sharks bedą gryźć tafle by zdominować gości, a bedą mieli ku temu motywacje, gdyż mogą mieć problem z awansem do playoffów. W bramce Niemi, który zawodzi ostatnio na całej linii, także w moim przekonaniu już najwyższa pora wziąść sie w garść bo już pojawiają sie na chętni na zajęcie jego miejsca. Pens wystąpią dziś podobnie jak w LA z Fleurym między słupkami. Starter gości zanotował S/O w Staples Center i wydaje sie być w dobrej formie. Tyle tylko że bardzo często zdażają mu sie buble i ogólnie nie jest on stabilną opcją. Sharks choć z pozoru najsłabsi to mają najwięcej do ugrania w tym spotkaniu, oraz obrone honoru dywizji pacyficznej. Ide w strone gospodarzy.
Typ: Sharks OT (2:1 SO) ✅
Kurs: 2.09

piscatella 6,2K

piscatella

Użytkownik
NHL 10/3
Montreal Canadiens - Tampa Bay Lightning

Habs wracają z Kalifornii na tarczy, gdyż nie udało im sie tam niczego ugrać, poza jednym punktem w Staples Center. Dziś już w Bell Centre podejmą Lightning, którzy ostatnio odprawili na własnym lodzie bezbarwnych Leafs. Pierwsze dwie potyczki w obecnym sezonie wzięli dzisiejsi goście, ale to Canadiens oraz ich starter Carey Price na własnym terenie są niezwykle skuteczni, o czym przekonało sie już wiele zespołów. Goście już raz tu wygrali, lecz nie nie sądze aby dziś udało sie tą sztuke powtórzyć. Gospodarze bedą chcieli sobie odbić niepowodzenia z Kalifornii i zagrają tak, jak przyzwyczaili do tego w obecnej kampanii. Goście ze swoim ofensywnym stylem zostaną nadziani na przebudowaną defensywe miejscowych. Dziś nie przewiduje dobrych wiadomości dla Lightning i wieszcze ich porażke na gorącym terenie w Montrealu.
Typ: Canadiens OT (0:1 OT) ⛔
Kurs: 1.88

piscatella 6,2K

piscatella

Użytkownik
NHL 11/3
Calgary Flames - Anaheim Ducks

Jestem już dość znacznie zniesmaczony ciągłymi niepowodzeniami, przez co postanowiłem wiecej czasy poświecać analizie. Stąd też mam zamiar grać od dziś bardziej wyszukane typy z przeważnie lepszym kursem. Ducks z Kolumbii Brytyjskiej przelatują do Alberty, gdzie dzisiejszego wieczoru zawitają w hali Scotiabank Saddledome w Calgary. Gospodarze przed kilkoma dniami zakończyli trip na wschodzie, który jak najbardziej mogli zaliczyć do udanych. Dziś już we własnych ścianach podejmą lidera ligowej tabeli, który w ostatnich dwóch spotkaniach notował porażki. Marzec to miesiąc, w którym ligowa czołówka gra na nieco niższych obrotach, by oszczedzać siły na faze posezonową. Żadnym wyjątkiem nie są w tej kwestii, gdyż wyraźnie widać że grają ze sporą rezerwą. W tym sezonie za każdym razem wywozili z tej tafli przynajmniej jedno oczko. Tym razem przyszedł jednak dzień, w którym zostaną odprawieni z kwitkiem. Flames są nieprawdopodobnie ambitni, co też pokazali ostatnio w Ottawie a to tylko cząstka ich dużych możliwości. Są głodni występu w playoffach i obecnie zaparcie do tego celu dożą. W dniu dzisiejszym w bramce wystąpi Ramo. Fiński netminder łapie na dobrych statach, lecz jak już kiedyś wspominałem czasem nie potrafi utrzymać nerwów na wodzy. Wystawienie go przeciw Ducks wydaje mi sie dobrym posunięciem szkoleniowca gospodarzy bo nie jest to spotkanie typu &quot;must win&quot; dla jednych bądz drugich. Goście z kolei wystawiają dziś Gibsona. Młody Amerykanin ogrywa sie, lecz napewno nie jest jeszcze gotowy by na dłużej zadomowić sie w bramce swojej ekipy. Po prostu brakuje mu doświadczenia. Gospodarze według mnie pójdą dzis do przodu i przełamią dominacje gości na własnym terenie. Stąd właśnie gram gospodarzy z handicapem, który przy moich założeniach będzie miarodajny.
Typ: Flames -1,5 (6:3) ✅
Kurs: 4.73

Otrzymane punkty reputacji: +2
piscatella 6,2K

piscatella

Użytkownik
NHL 12/3
Florida Panthers - Winnipeg Jets

Moją perełke z dzisiejszej różnorodnej oferty wyselekcjonowałem w Sunrise na Florydzie, gdzie zawita aspirująca do gry w playoffach ekipa z Manitoby. Co jak co ale gościom w tym sezonie należy sie to wyróżnienie. Poczynili ogromny postęp pod niemal kazdym względem. Czy to ofensywa, lub też tyły wraz z obsadą bramki. Dziś na tafli w Sunrise zwycięstwo jest dla nich na wyciągnięcie ręki. Panthers trzeci mecz z rzędu wystąpią z nominalnym trzecim netminderem - Danem Ellisem. Kanadyjski weteran potrafi jeszcze coś tam złapać, ale ogółem jego gra zdecydowanie nie jest już najwyższych lotów. To też uważam po dwóch nie najgorszych występach kończonych po dogrywkach tym razem otworzy sie szansa dla gości, by nieco go podziurawić. Gospodarze mają potencjał na gre w playoffach, lecz w mojej opinii ta sztuka im sie w tym sezonie nie uda. Bez podstawowego bramkarza na tym etapie nie można zwojować wiele i dziś srodze sie o tym przekonają. Goście po nieco pechowym meczu na gorącym terenie w Missouri teraz podejdą na chłodno i zagrają swoje, a wygrana przyjdzie do nich sama. Stawiam na Jets.
Typ: Jets 60&#39; (4:2) ⛔
Kurs: 2.36

piscatella 6,2K

piscatella

Użytkownik
NHL 13/3
Calgary Flames - Toronto Maple Leafs

Leafs wyruszają do zachodniej Kanady i na pierwszy ogień trafią na Calgary i hale Scotiabank. Moim zdaniem niezwykle popularny team z Toronto w tej kampanii przegrał już wszystko, co było do przegrania i na zakończenie rozgrywek regularnych jeszcze powalczy o szczypte honoru. Dzis nie będzie to proste, ponieważ trafiają na rozpędzonych Flames, którzy kolejno rozbijają wyżej notowane ekipy. Goście mają duży chaos w formacjach, co powoduje takowe słabe wyniki. Trudno na ten moment więcej oczekiwać po tej ekipie, ponieważ szykuje sie tego lata mocne wietrzenie szatni. W bramce dziś postawią Reimera, a więc tego którego nazwisko jest pierwsze na czarnej liście menadżera Nonisa. Reimer na dobrym poziomie broni tylko od święta i na dłuższą mete nie można na niego liczyć. Po przeciwnej stronie ujrzymy Hillera, który zapewne jest nieco podrażniony rolą backupa w drużynie i będzie chciał pokazać swoją wartość. Leafs mogą dziś zostać po raz kolejny rozbici, lecz w moim odczuciu Reimerowi odbije i zabroni być może najlepsze spotkanie w tej kampanii. Taki już jest i trzeba sie do tego przyzwyczaić, dopóki rzecz jasna bedzie miał miejsce w którymkolwiek zespole. Wielu bramek przy tych założeniach sie nie spodziewam, także jedynym kierunkiem obranym przezemnie na to spotkanie jest opcja underowa.
Typ: Under 5 (6:3) ⛔ :zoltakartka: Reimer na swoim poziomie.
Kurs: 2.72

piscatella 6,2K

piscatella

Użytkownik
NHL 14/3
Philadelphia Flyers - Detroit Red Wings

Z racji dzisiejszej bogatej oferty postanowiłem spróbować zagrać dziś dwa bety. Na pierwszy ogień biore wizyte Skrzydeł w Pensylwanii, gdzie przyjdzie im sie zmierzyć ze słabo grającymi Flyers. Gospodarze radzą sobie ostatnio beznadziejnie i względnie realne szanse na playoffy sie od nich oddalają. W dzisiejsze wczesne popołudnie podejmą gości z Detroit, którzy mimo względnie pewnego występu w PO niczym nie powalają. W mieście Braterskiej Miłości gra im sie wyjątkowo ciężko, jednakże dziś pora na poprawe statystyk. Flyers lubią gre do przodu, do czego tym bardziej bedzie ich prowokował niemrawy Howard w bramce Wings. Goście z pomocą swojego niemałego doświadczenia skarcą równie słabego Masona, oraz tą całą dziurawą formacje defensywną. U gospodarzy panuje totalny chaos co też zobaczymy za kilkadziesiąt minut na tafli w Filadelfii. Będzie wesoły hokej okraszony sporą ilością bramek oraz prawdopodobnie wygraną gości.
Typ: Over 5,5 (7:2) ✅
Kurs: 2.28

Los Angeles Kings - Nashville Predators

Co jak co, ale tak dużych rozmiarów kryzysu w ekipie ze stanu Tennessee sie nie spodziewałem. Predators totalnie spuścili z tonu i zdobywanie bramek jest dla nich nie lada wyczynem. Dziś na tafli w Staples Center w mojej ocenie wkońcu powinni zaskoczyć. Ekipe kalifornijskie w tym sezonie są wyjątkowo słabe i napewno jedna z nich nie zagra w playoffach. Jako ze Sharks sie pozbierali to wybieram właśnie aktualnych mistrzów do zakończenia sezonu już w kwietniu. Oba teamy są wybitnie defensywne i główną odpowiedzialność za rezultat bedą mieli bramkarz. Jak dla mnie Rinne jest na ten moment lepszą opcją niż nierówno łapiący Quick, dlatego też goście stoją tutaj na lepszej pozycji. Mają kompletniejszy skład, który mimo ostatnich niepowodzeń notuje kapitalny sezon. Kings w ciągu trzech lat zdobyli dwukrotnie najwyższe trofeum, co jest osiągnięciem niesamowitym i ewentualny brak awansu do tegorocznych playoffów nie będzie plamą na ich wizerunku. Stawiam na gości.
Typ: Predators OT (1:2) ✅
Kurs: 2.40

Otrzymane punkty reputacji: +4
piscatella 6,2K

piscatella

Użytkownik
NHL 15/3
Washington Capitals - Boston Bruins

Po stosunkowo łatwej wygranej w Pensylwanii Bruins zmierzają do Stolicy, by po raz drugi w tym sezonie zmierzyć sie z Capitals. U progu obecnej kampanii Caps upokorzyli dzisiejszych gości w TD Garden, jednakże wtedy Bruins nie byli sobą. Początek sezonu był dla nich trudny, lecz rutyna i roztropne prowadzenie ekipy przez trenera Juliena doprowadzi ich do występu w playoffach. Dziś na tafli w Verizon Center to gospodarze wyglądają jak zespół znacznie wybity z rytmu. Ostatnie porażki ze Stars oraz Rangers to mecze oddane praktycznie bez walki z kiepską grą na tyłach i wpadkach Holtbiego. Bruins pod tym względem na pewno nie pozostawią cienia wątpliwości i zagrają to samo co wczoraj, a więc składny defensywny hokej, co przy tak nieułożonej grze gospodarzy po raz kolejny przyniesie im wygraną. Proponuje gości.
Typ: Bruins OT (2:0) ⛔ Porażka i to na dodatek w kiepskim stylu.
Kurs: 2.20

piscatella 6,2K

piscatella

Użytkownik
NHL 16/3
Los Angeles Kings - Arizona Coyotes

Zeszłoroczni mistrzowie kontynuują serie spotkań u siebie i dzisiejszej nocy podejmą na własnym lodzie outseiderów z Glendale. Coyotes w tej kampanii walczą już tylko o honor i jak najwyższą pozycje w drafcie. Nie oznacza to jednak, że każdy mecz bedą przegrywać z kretesem. Kings też mają problemy, które wyszły na jaw w meczu z Predators i jak widać nawet przeżywając słabszy okres można wygrać w Staples Center. Trener gości Tippett w ostatniej fazie sezonu daje szanse młodym, którzy bedą mieli dziś ambicje, by napsuć nieco krwi aktualnym mistrzom. W bramce gości zobaczymy Smitha, który notuje fatalny sezon, ale raz na kilka spotkań potrafi pomóc swoim kolegom i przewiduje że dziś tak sie stanie. Defensywa Kings gra pasywnie co dodatkowo utrudnia życie Quickowi. Dziś po raz kolejny bedą mieli problemy i bez pomocy dogrywki tego nie wygrają. Gram z podpórką w kierunku gości.
Typ: Coyotes +0,5 (1:0) ⛔ Znowu padaka.
Kurs: 2.80

piscatella 6,2K

piscatella

Użytkownik
NHL 17/3
Winnipeg Jets - San Jose Sharks

Starcie dwóch ekip bezśrodnio starających sie o udział w postseason. Zaciekle goniący Sharks podejmowani przez balansujących na przepaścią gospodarzy to niewątpliwie jedno z ciekawszych spotkań dzisiejszej kolejki. Jets ostatnio dokonali roszady w obsadzie bramki, gdzie zawodzącego Hutchinsona zastąpił Pavelec. Czeski netminder raczej nie pomoże gospodarzom w aktualnych problemach, ponieważ po prostu brakuje mu umiejętności i opanowania. Goście to team zaprawiony w bojach i ogólnie bardziej doświadczony w tego typu starciach. Jets z tym bramkarzem rzecz jasna muszą sie otworzyć i tak też dziś zrobią. Spodziewam sie wymiany ciosów z obu stron i otwartego widowiska. Sharks mogą wykorzystać niekorzystną sytuacje rywala, lecz jak wiadomo tafla w Manitobie nie jest łatwym terenie, także uważam że będzie ciekawie. Wybieram opcje overową.
Typ: Over 5,5 (5:2) ✅
Kurs: 2.38

piscatella 6,2K

piscatella

Użytkownik
NHL 18/3
Edmonton Oilers - Columbus Blue Jackets

Jackets jadą do zachodniej Kanady i na pierwszy ogień zawitają w Rexall Place w Edmonton. Goście w związku z dużą ilości kontuzji zaprzepaścili w tym roku szanse na udział w playoffach. Teraz, gdy trzon ekipy jest już zdrowy mogą wkońcu zagrać tak, jak potrafią najlepiej. Tafla w Albercie nie będzie moim zdaniem dla nich trudnym terenem. Ostatnie lata nie były tu dla nich szczęśliwe, ale teraz grają już na luzie i bez stresu. Ponadto Oilers są chyba jeszcze słabsi niż rok i dwa sezony temu. Dziś co prawda w bramce gości zabraknie Bobrowskiego, lecz odbieram to dość pozytywnie. McElhinney podczas drugiej tegorocznej absencji swojego startera wypadł bardzo przyzwoicie, przez co uważam że dziś będzie w stanie zatrzymać chaotycznie grających Oilers. Goście na papierze sa znacznie lepsi od ekipy z Edmonton i w zaistniałej sytuacji wieszcze ich wygraną w czasie regulaminowym.

Typ: Jackets 60&#39; (3:3) ⛔ Dopiero w karnych.
Kurs: 2.52

piscatella 6,2K

piscatella

Użytkownik
NHL 19/3
Ottawa Senators - Boston Bruins

Bruins po ogromnym blamażu z Sabres w TD Garden jadą do stolicy Kanady, gdzie zmierzą sie z natchnionymi gospodarzami. Sens za sprawą bramkarza Hammonda wystrzelili niczym z armaty. Niebywała postaw bramkarza motywuje cały zespół i rezultaty widać gołym okiem. Goście z Bostonu nie mają łatwych dni i według mnie rozpędzeni gospodarze przejadą po nich niczym walec. Renomowany zespół z Bostonu trafił po kilku latach na gorszy sezon i o udział w playoffach może być naprawde trudno. Andrew Hammond z kolei tchnął w swoją przeciętną przeciez ekipe niebywałego powera, w wyniku czego Sens zaczeli osiągać wyniki tak naprawde nijak podobne do ich rzeczywistego poziomu. W dniu dzisiejszym licze na kontynuacje tego objawienia i ciąg dalszy świetnej serii drużyny ze Stolicy Kanady. Terazniejsi Bruins są tylko ceniem ekipy, która jeszcze 4 lata temu grała w finale. Dziś wychodzi na jaw wypalenie i powoli chyba należy zacząć mysleć o przebudowie składu. Stawiam na Sens.
Typ: Senators OT (6:4) ✅
Kurs: 2.02

Otrzymane punkty reputacji: +1
piscatella 6,2K

piscatella

Użytkownik
NHL 20/3
Buffalo Sabres - New Jersey Devils

Krótko i na temat. Sabres po motywującym zwycięstwie w Bostonie podejmą u siebie Devils. Goście to aktualnie bardzo przeciętny zespół, który poza własnym lodem wygrywa od święta. Na tafli w First Niagarze gospodarze postawią twardy opór. Ciekawą sprawą jest że słabi bramkarze grają bardzo przyzwoicie w słabych teamach. Tak właśnie jest z Lindbackiem, który wystąpi w bramce gospodarzy. Po przeciwnej stronie nieopierzony Kinkaid, którego wedle mojej oceny będzie łatwiej zaskoczyć. Nie wiem czy Sabres bedą w stanie to wygrać, ale jestem za to powiem że tanio skóry nie sprzedadzą. Dlatego tez uważam, że przynajmniej oczko zdołają tu urwać.
Typ: Sabres +0,5 (1:3) ⛔
Kurs: 1.96

Do góry Bottom