>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

NHL by Piscatella

piscatella 6,2K

piscatella

Użytkownik
Statystyki za Listopad (1.11 - 30.11)

Typy podane : 31
Typy trafione : 13
Typy nietrafione : 18
Listopad jak to już mam w zwyczaju okazał sie słaby. Kolejna seria siedmiu porażek z rzędu przyprawiła mnie o rozstrój nerwowy i naprawdę nie sądziłem że na przełamanie trzeba będzie czekać tak długo. Grudzień to ostatni miesiąc jakże nieudanego dla mnie roku pod względem typerskim. Także wypadałoby by go też tez zakończyć dobrym akcentem, o co sie postaram.

piscatella 6,2K

piscatella

Użytkownik
NHL 1/12
Calgary Flames - Dallas Stars

Pogrążony w kryzysie zespół z Calgary rozpoczyna homestand i na pierwszy ogień przyjdzie im sie zmierzyć z rozpędzonymi Stars. Goście w ostatnim spotkaniu zanotowali spektakularny powrót i uważam że na tafli w hali Scotiabank po raz kolejny odpalą z pełną mocą. Gospodarze nie dość że ostatnio im sie nie wiedzie, to jeszcze w dodatku ich szatnie atakuje epidemia grypy. No cóż, nie widze tu dla nich wielkich szans na przełamanie. Hartley wystawia w bramce Karriego Ramo tylko dlatego, że w ostatnim meczu słabo zaprezentował sie Hiller, który przecież miał prawo do słabszego występu bo wracał po kontuzji. Ramo to netminder solidny, ale na warunki KHL. W NHL na dłuższą mete kariery nie zrobił i tez już nie zrobi. Zabójcza ofensywa Stars podziurawi go jak sito i tym samym Flames rozpoczną homestand od bolesnej klęski. Wyjątkowo proponuje gości z handicapem.
Typ: Stars -1,5 (4:3 SO) ⛔ Flames powtórzyli Sobotni wyczyn Stars.
Kurs:
2.87
Buk: Pinnacle

piscatella 6,2K

piscatella

Użytkownik
NHL 2/12
Anaheim Ducks - Tampa Bay Lightning

Ducks po pewnej wygranej nad Canucks kontynuują homestand i dzisiejszej nocy podejmą na lodzie w Honda Center ekipe ze słonecznej Florydy. W tamtym sezonie również typowałem ten mecz w strone gospodarzy i poległem dość konkretnie w stosunku 1:4. Przy starciu tych dwóch ekip najciekawsze są osoby netminderów. U gospodarzy będzie to John Gibson, a u gości standardowo Bishop. Obaj panowie znają sie bardzo dobrze, gdyż obaj byli w składzie reprezentacji USA na MŚ elity w 2013 roku. Młody i nieopierzony jeszcze wówczas Gibson wygryzł starszego kolege z pozycji startera, po czym doprowadził swoją reprezentacje do trzeciego miejsca w tamtym turnieju. Jak widać Gibson to wciąż nieoszlifowany jeszcze diament, który z czasem stanie sie naprawde dobrym bramkarzem. Lightning w przeciwieństwie do tamtego spotkania nie kończą tripu, a go zaczynają, po zatym nie są w takim uderzeniu jak w zeszłej kampanii. To dobrze prognozuje dla Gibsona i spółki o korzystny wynik w tym spotkaniu. Ducks wychodzą na prostą, a najlepszą okazją do podreperowania dorobku punktowego jest długi homestand, podczas którego wystarczy sukcesywnie punktować kolejnych rywali. W moim odczuciu po dwóch miesiącach zastoju Ducks wejda w grudzień z pełną mocą i przypomną tym samym że ten sezon nie jest jeszcze dla nich stracony. Proponuje gospodarzy.
Typ: Ducks OT (1:2) ⛔
Kurs:
1.84

piscatella 6,2K

piscatella

Użytkownik
NHL 3/12
Nashville Predators - Florida Panthers

Rozpędzeni Panthers zawitają dziś w Nashville, gdzie po raz kolejny spróbują złamać ciążace nad nimi od szesnastu lat fatum. Tyle czasu bowiem upłynęło od ich ostatniego zwycięstwa na tafli w hali Bridgestone Arena. Rok temu próbowałem bezskutecznie, ale postanowiłem spróbować jeszcze raz. Tkwię w przekonaniu że nie byle jaki zespół wygrywa w ciężkiej twierdzy St Louis, a Panthers właśnie przed dwoma dniami ta sztuka sie udała. Preds są w kryzysie i mimo dość udanego spotkania z Coyotes nie uważam, aby tu zdominowali przejezdnych, tak jak za każdym razem to czynili, w ciągu ostatnich kilkunastu lat. Luongo jest w wybornej formie, a Rinne z kolei grubo pod formą. Także trzeba sobie zadać jasne pytanie: Jak nie dziś to kiedy ? Goście są w uderzeniu i tymczasowo nie są zespołem grającym sztywno na wyjazdach, do czego zresztą przed te trzy sezony mnie przyzwyczaili. Raz jeszcze próbuje gry na ekipe z Sunrise.
Typ: Panthers OT (1:2) ✅
Kurs:
2.53

Otrzymane punkty reputacji: +17
piscatella 6,2K

piscatella

Użytkownik
NHL 4/12
New York Islanders - St Louis Blues

Isles po wygranych pierwszych tegorocznych derbach Nowego Jorku podejmą dziś zespół z Missouri. Emocje z tym związane najwyraźniej w zespole gospodarzy nieco już opadły, gdyż na to spotkanie do bramki Capuano wystawia znów przeciętnego Greissa zamiast wybornie dysponowanego Halaka. Do bramki Blues z kolei wraca dziś po dłuższej nieobecności dobrze znany Brian Elliott. Nadeszła wkońcu pora, aby doświadczony Elliott przypomniał wkońcu o sobie, gdyż jego sytuacja w zespole w ciągu ostatniego miesiąca mocno sie skomplikowała. Blues na tle Isles prezentują sie znacząco lepiej i w mojej ocenie zrewanżuje sie gospodarzom za ostatnią porażkę w Scottrade Center. Jedną z rzeczy, które najbardziej mi sie podobają w ekipie z Missouri to przede wszystkim niezmienny i wciąż skuteczny defensywny kolektyw, który tworzą najważniejsi obrońcy Bouwmeester, Pietrangelo oraz Shattenkirk. Isles mają trzy wygrane na koncie, ale nie grają w ostatnim czasie wielkiego hokeja. Blues w tym spotkanie ujawnią ich aktualną forme w każdym calu. Polecam gre na zespół z Missouri.
Typ: Blues OT (2:1 SO) ⛔
Kurs:
2.00

Otrzymane punkty reputacji: +8
piscatella 6,2K

piscatella

Użytkownik
NHL 5/12
Winnipeg Jets - Washington Capitals

Jets po kiepskim listopadzie weszli w nowy miesiąc okazałym zwycięstwem nad Leafs. Dzisiejszego popołudnia przyjdzie im zagrać z aktualnie najgorętszym zespołe ligi. Mowa rzecz jasna o Stołecznych z Waszyngtonu. Caps grają ostatnio jak z nut, a ich bramkarz Holtby wygrał osiem ostatnich startów. Tym razem jednak na ich drodze stanie duża przeszkoda w osobie dobrze wchodzącego do ligi bramkarza gospodarza Connora Helleybucka. Młody Amerykanin wygrał swoje dwa pierwsze starty w karierze wpuszczając po jednej bramce w każdym. Jestem po stokroć pewien że takie wyzwanie jak doprowadzenie do zakończenia serii Capitals jeszcze mocniej zmotywuje go do działania. Passa Caps wkońcu sie skończy i MTS Centre w Winnipeg jest w mojej ocenie odpowiednim miejscem na to wydarzenie. Gospodarze dostali świeża krew i tymczasowo znów wznoszą sie poziom wyżej w stosunku do tego co prezentuje zazwyczaj z Pavelcem, oraz sukcesywnie obniżającym swoje loty Hutchinsonem. Biore gospodarzy.
Typ: Jets OT (2:1 OT) ✅
Kurs:
2.17

Vancouver Canucks - Boston Bruins

Ekipa z Bostonu kończy niezbyt udany road trip w Vancouver, gdzie zmierzy sie z tamtejszymi Canucks. Gospodarze niebywale ostatnio zawodzą i trener Desjardins dziś próbuje sie ratować wystawieniem Markstroma między słupkami. W moim osobistym odczuciu młody backup zespołu z Kolumbii Brytyjskiej temu wyzwaniu nie podoła. Bruins bowiem przyjeżdżają dziś niebywale podrażnieni po wczorajszej porażce w Calgary, gdzie stracili prowadzenie na dwie sekundy przed końcem meczu. Poza tym rok temu nie wygrali w zachodniej Kanadzie ani jednego spotkania, to też teraz zrobią wszystko by na niedomagających gospodarzach zdobyć komplet punktów. Dalsze kalkulacje na temat tego spotkania są już jak dla mniej istotnie i dużym przekonaniem kieruje sie w kierunku Bruins.
Typ: Bruins OT (0:4) ✅
Kurs:
2.02

Otrzymane punkty reputacji: +5
piscatella 6,2K

piscatella

Użytkownik
NHL 6/12
Chicago Blackhawks - Winnipeg Jets

Zespół z Manitoby po wczorajszej szczęśliwej wygranej nad Caps zawita tym razem na miasta Wichrów, by zmierzyć sie jako b2b z obrońcami tytułu, mającymi aktualnie trzy porażki na koncie. W bramce gości ujrzymy dziś najprawdopodobniej Hutchinsona, który ma świetne wspomnienia z United Center, gdyż w zeszłym sezonie wygrał tam wszystkie trzy swoje starty. Hutch aktualnie przeżywa załamanie formy, lecz jestem skłonny założyć, że na prestiżowy mecz w Chicago bedzie w stanie sie zmobilizować. Sytuacja dla gości jest dość sprzyjająca, ponieważ Hawks aktualnie mają lekki dołek i z pewnością łatwiej ich zaskoczyć niż wtedy, gdy są w uderzeniu. Ogólnie rzecz biorąc to nie bedzie łatwe spotkanie dla gości. Niezmiernie cieżko bedzie im tu wygrać, jednakże jestem mocno przekonany, że wywiozą przynajmniej jeden cenny punkcik za doprowadzenie do dogrywki.
Typ: Jets +0,5 (3:1) ⛔
Kurs:
2.18
Edmonton Oilers - Buffalo Sabres

Sabres rozpoczynają trip po zachodniej Kanadzie od wizyty w Rexall Place w Edmonton. Oilers mimo braku w składzie Connora McDavida w ostatnim czasie pozytywnie zaskakują. Ograli na własnym lodzie wyżej notowane ekipy z Bostonu i Dallas. Z tego też względu bukmacherzy upatrują w nich faworyta tego spotkania. Sabres w ostatnich dniach zaczeli prezentować i skuteczny i efektowny hokej. Pewne zwycięstwa z Preds i Coyotes dobitnie pokazują, że w nowych Sabres drzemie ogromny potencjał. Życiowe chwile w roli pierwszego bramkarza przeżywa Chad Johnson, a z przodu spustoszenie sieje Evander Kane i młody Jack Eichel. Z takim nastawieniem goście zaskoczą Nafciarzy na całej linii. Ich dzisiejszy starter Nilsson to bramkarz dość nierówny, przeplatający lepsze występy z gorszymi. Nie pozostaje mi nic innego, jak zaufać tutaj głodnym sukcesów gościom.
Typ: Sabres OT (4:2) ⛔
Kurs:
2.06

piscatella 6,2K

piscatella

Użytkownik
NHL 8/12
Philadelphia Flyers - New York Islanders

Na tafli w mieście braterskiej miłości miejscowi Flyers rozegrają kolejne spotkanie, a ich rywalem bedą tym razem Isles. Gospodarze polegli przed trzema dniami z Jackets. Ekipa z Brooklynu jest wyżej notowana w stosunku do zespołu z Ohio i też trudno sie temu dziwić, bo prezentuje solidny hokej. Flyers jednak w ostatnim czasie miewają swoje &quot;dni konia&quot; i taki też dzień przewiduje na dzisiaj. Dzisiejszy starter Steve Mason to szczerze mówiąc bramkarz po prostu słaby, ale nawet taki cienias jak Mason nie przegra w tej lidze wszystkich startów. Goście mają spore problemy w formacji defensywnej i to może być dla nich w tym spotkaniu przysłowiowym &quot;gwoździem do trumny&quot;. Flyers jak już odpalają, to naprawde z grubej rury. Jest to zespół mega ofensywny i jak tylko dobrze sie wstrzeli, to potrafi ograć każdego, tym bardziej jeszcze na swoim lodzie w Filadelfii. Wyspiarze w aktualnej dyspozycji jak najbardziej są do ogrania i na to też stawiam.
Typ: Flyers OT (3:4 SO) ⛔
Kurs:
2.17

piscatella 6,2K

piscatella

Użytkownik
NHL 9/12
Montreal Canadiens - Boston Bruins

Bruins po raz drugi w tym sezonie jadą do Montrealu, by po raz kolejny spróbować przełamać tamtejszą niemoc. Miesiąc temu polegli w Bell Centre 2:4, jednakże grali wtedy z Gustavssonem między słupkami. W ostatnim starciu przeciwko Preds starter gości odpoczywał i to właśnie Rask stanie dziś w bramce zespołu z Bostonu. Habs jak wiadomo grają na własnym śmieciach niebywale skutecznie, jednakże ich ostatnia porażka w Raleigh z bardzo przeciętnymi Hurricanes skłania mnie ku stwierdzeniu, że coś sie w tym kolektywie zacieło. Bruins stoją wiec przed ogromną szanse, by odnieść zwyciestwo na gorącym terenie z odwiecznym rywalem. Gospodarzom brak Price-a daje sie wkońcu we znaki. Condon to dobry backup, ale nic poza tym. Dlatego też uważam, że jeśli Canes byli w stanie skutecznie go podziurawić, to tymbardziej zrobią to solidnie grający Bruins. Celuje w przełamanie gości.
Typ: Bruins OT (1:3) ✅
Kurs:
2.20

piscatella 6,2K

piscatella

Użytkownik
NHL 10/12
Calgary Flames - Buffalo Sabres

Sabres kończą road trip po zachodniej Kanadzie w hali Scotiabank Saddledome w Calgary, gdzie zmierzą sie z niepokonanymi od siedmiu spotkań na swoim terenie gospodarzami. Flames przed rokiem dosyć łatwo uporali z zespołem znad wodospadu Niagara. Tym razem jednak zespół który zawita dziś w Calgary, to juz nie te same tępe szable co rok temu. W zespole został wymieniony przede wszystkim trzon ataku. Miejsce wypalonych weteranów zajęła świeża krew w osobach Ryana O&#39;Reilly, Evandera Kane-a, czy wreszcze Jacka Eichela. Obsada bramki pod tym względem zaliczyła najmniejszy progres. Johnson i Ullmark to duet daleki od ideałów, lecz akurat ten pierwszy notuje aktualnie bardzo dobry okres i myśle że w starciu z takim rywalem jak zespół z Alberty będzie miał sporo do pokazania. W mojej ocenie gospodarze mogą dziś trafić na swoistą minę, lekceważąc rywala i przegrać to spotkanie dość spektakularnie. Potencjał nowych Sabres i fakt, że rok temu nie wygrali podczas tego tripu żadnego spotkania skłania mnie ku gościom i tak też dziś stawiam.
Typ: Sabres OT (4:3) ⛔ Po męczarniach, ale niestety dali rade.
Kurs:
2.47

piscatella 6,2K

piscatella

Użytkownik
NHL 11/12
Pitsburgh Penguins - Los Angeles Kings

Penguins, po wygranej w Denver wracają do Pensylwanii, gdzie dzisiejszej nocy podejmą zespół z LA. Niecały tydzień temu obie ekipy grały ze sobą w Staples Center, gdzie górą byli dzisiejsi goście. Tym razem licze na rewanż ze strony popularnych &quot;Nielotów&quot;. Co prawda wypada z defensywy dziś Letang, ale na ogół gościom ciężko grało sie w Consol Energy Center. Pens potrafią tutaj narzucic im całej linii swój ofensywny styl gry. Kings znów mają spore problemy w spotkaniach rozgrywanych w halach wschodniego wybrzeża. Przed dwoma dniami w Ohio wygrali tylko i wyłącznie dlatego, że kilka minut przed końcem tamtego spotkania kontuzji doznał Bobrowski. Tym razem mocno powątpiewam w to, aby szczeście znów w taki sposób sie do nich uśmiechnęło. Crosby, Małkin i Kessel bedą nękali Quicka, który kilkakrotnie bedzie zmuszony do kapitulacji. Muszę przyznać że kurs na gospodarzy jest tu bardzo korzystny, dlatego też bez chwili zwątpienia go pobieram.
Typ: Penguins OT (2:3 SO) ⛔
Kurs:
2.03
Buk: Pinnacle __________________

piscatella 6,2K

piscatella

Użytkownik
NHL 12/12
St Louis Blues - Dallas Stars

Do Scottrade Center w St Louis zawitają dziś Stars, którzy ograli wczoraj na własnym lodzie Flyers. Blues aktualnie znajdują w dość dużym dołkiem. Porażki na własnym lodzie kolejno z Leafs oraz Flyers to naprawde spora plama na wizerunku ekipy trenera Hitchkocka. Goście z Dallas bedą zdecydowanie najtrudniejszym rywalem Blues podczas tego homestandu i w mojej ocenie gospodarze po raz kolejny zjadą dziś z lodu pokonani. Najwiekszym problemem w tym zespole wydają sie być bramkarze. Allen zarówno jak i Elliott nie porażają skutecznością swoich interwencji, przez co takie a nie inne wyniki teamu rodem z Missouri. W bramce po stonie Stars ujrzymy tym razem Kariego Lehtonena. Nominalny backup gości jak do tej pory przegrał tylko jedno spotkanie, co z pewnością jest zasługą wysokiej konkurencji w bramce Stars. Aktualna dyspozycja gospodarzy oraz dobry balans składu u przyjezdnych skłania mnie zdecydowanie ku gościom i dziś ich polecam.
Typ: Stars OT (3:0) ⛔
Kurs:
2.13

piscatella 6,2K

piscatella

Użytkownik
NHL 13/12
Chicago Blackhawks - Vancouver Canucks

Tragiczny w moim typerskim wykonaniu rok dobiega już końca. Od stycznia ciąży na mnie jakieś fatum, które nie pozwala mi dłużej wrócić na właściwe tory. Na dziś ze skromnej oferty wybrałem pod analize mecz w Chicago, gdzie obrońcy tytułu zmierzą sie z Canucks. Goście po słabszym okresie wygrali ostatnie dwa spotkania we własnych ścianach i zdają sie odzyskiwać pewność siebie. Obrońców tytułu już raz w tym sezonie ograli i sądze że spokojnie można pokusić sie o kolejne zwyciestwo, tym razem w United Center. Coach Desjardins wkońcu opamiętał sie i ożywił dennie grające formacje swojej ekipy. Ten rozwój wydarzeń pomógł również odnaleźć sie nieco bramkarzowi Ryana Millerowi, który to znów zaczął wygrywać mecze. Gospodarze są ostatnio uskrzydleni świetną serie Patricka Kane-a, który punktuje nieprzerwanie od 25 spotkań. Czar moim zdaniem może prysnąć właśnie dzisiaj, gdyż Canucks potrafią niebywale zmotywować sie na pojedyncze zawody, a przecież raz Hawks zostali już w tym sezonie przez nich odprawieni. Celuje w kolejny komplet zespołu z Kolumbii Brytyjskiej.
Typ: Canucks OT (4:0) ⛔
Kurs:
2.52

piscatella 6,2K

piscatella

Użytkownik
NHL 14/12
Boston Bruins - Edmonton Oilers

Oilers po perfekcyjnym homestandzie rozpoczynają dziś road trip po wschodnim wybrzeżu i na pierwszy ogień zawitają w TD Garden w Bostonie. Passa Oilers w Bostońskiej hali jest długa i niekorzystna. Trwa bowiem od 1996 roku, kiedy to Oilers po raz ostatni wygrali tutaj i aż 6:0, a hat tricka dla teamu z Alberty zanotował wtedy nie kto inny, jak Mariusz Czerkawski. Dzisiejsi Nafciarze to zespół młody i nie gotowy by walczyć o wyższe cele w tej lidze. Ma sie to zmienić pod wodzą nowego trenera Todda McLellana, który objął drużyne przed sezon i podczas ostatniego homestandu ukazały sie pierwsze efekty jego pracy. Gospodarze mają teraz dobry i Nafciarzom bardzo ciężko będzie tu powalczyć o kolejne zwycięstwo, jednakże ich ambicja jest na tyle duża, iż bedziemy świadkami widowiska okraszonego sporą ilością goli. W bramce Bruins stanie Gustavsson, a wiec osoba jak najbardziej sprzyjająca takiemu obrotowi rzeczy. Ponadto u gości wyjedzie Talbot, który ostatnio tylko siedział na ławce i tez może być nie najlepiej u niego z dyspozycją. Nic wiecej nie zostaje, jak spróbować tu opcji overowej.
Typ: Over 5,5 (2:3 OT) ⛔ Pora na kilka dni przerwy.
Kurs:
2.13

piscatella 6,2K

piscatella

Użytkownik
NHL 20/12
Florida Panthers - Vancouver Canucks

Po przerwie wracam z analizą i za cel biorę sobie spotkanie rozgrywane dziś w Sunrise na Florydzie, gdzie tamtejsi Panthers podejmą Canucks. Zespół z Kolumbii Brytyjskie radzi sobie ostatnim czasem wręcz tragicznie. Wysokie porażki w Chicago i St Paul oraz shutout w Filadelfii mocno nadwyrężyły zaufanie włodarzy klubu do trenera Desjardinsa. Ewentualny blamaż z zespołem pokroju Panthers może doprowadzić do tego, że jutro Desjardins może sie obudzić już jako były trener Canucks. W tym spotkaniu duże znaczenie bedzie miała postawa Ryana Millera, który notuje kiepska kampanie, lecz jestem pewien że nie zapomniał jeszcze jak sie broni na poziomie. Goście mają spore problemy z wyprowadzeniem krążka z własnej tercji oraz budowaniem składnych akcji. Panthers jednak to ekipa grająca dość anemicznie w środku pola, przez co Canucks bedą mieli wiecej swobody. Gospodarze ostatnio niesamowicie zaskakują na wyjazdach, jednakże w moim odczuciu te spektakularne wygrane odegrają negatywną role na ich postawe we własnych ścianach. Szykuje sie tutaj raczej underowe starcie, ale ze wskazaniem na gości. Desperacja w obozie Canucks powinna już być powoli widoczna i dziś zobaczymy już nieco inne, lepsze oblicze teamu rodem z Kolumbii Brytyjskiej.
Typ: Canucks OT (5:4 SO) ⛔
Kurs:
2.36

piscatella 6,2K

piscatella

Użytkownik
NHL 21/12
Minnesota Wild - Dallas Stars

Stars po raz drugi w sezonie zawitają do St Paul, gdzie zmierzą sie z miejscowymi Wild. Poprzednio po spektakularnym powrocie wygrali tu po dogrywce. Wild ostrząsneli sie już po tamtych wachaniach formy i prezentuja teraz właściwy dla siebie pułap. Po kontuzji wrócił Dubnyk, który przy wsparciu mocnej defensywy stał sie naprawde wartościowym i solidnym netminderem, co też widać po wynikach teamu rodem z Minnesoty. Stars po koncertowej grze w pierwszej części sezonu złapią wreszcie zadyszke i jestem przekonany iz właśniej teraz będziemy tego świadkiem. W bramce dzisiaj Lehtonen, a więc powrót do tej słabszej i mniej elastycznej opcji. Goście znów na wyjazdach zaczynają prezentować tą samą liniowość co zeszłymi sezonami i poniekąd pod tym względem wiele wraca do normy. Ich świetny okres dobiegł końca i teraz nadeszła pora, by przełknąć nieco goryczy porażki. Nic nie dzieje sie dwa razy, także i dziś ekipa z Teksasu polegnie dość znacznie w starciu z defensywnym i w pełni dysponowanym kolektywem gospodarzy. Stawiam na Wild.
Typ: Wild OT (3:6) ⛔
Kurs:
1.91

piscatella 6,2K

piscatella

Użytkownik
NHL 22/12
New York Rangers - Anaheim Ducks

Ducks kończą przedświąteczny road trip w Nowym Jorku wypadem do Madison Square Garden i spotkaniem z Rangers. Przed rokiem polegli tu srogo w stosunku 2:7,a dziś są b2b po słabym występie w Barclays Center. Bodreau w tym sezonie nie potrafi ogarnąć swojego zespołu, na tyle by byli w stanie wygrywać mecz za meczem. To główna przyczyna ostatniego miejsca teamu z Kalifornii w konferencji Zachodniej. Na tafli w MSG w roli startera ujrzymy Johna Gibsona. Młody backup gości prezentuje bardzo niestabilną forme. Raz ratuje zespół w sytuacji bez wyjścia, by później puścić z pozoru łatwą do wybronienia szmate. Moim zdaniem myśl rychłego powrotu na święta, oraz notoryczne niepowodzenia zmotywują dziś do gości do zagrania jednego z najlepszych meczów w tym sezonie. Gospodarze aktualnie są jak dzieci we mgle, przetrzebiona defensywa, dziurawy Lundqvist. Jednym słowem wszystko obraca sie przeciw trenerowi Vigneaultowi, który po części jest temu stanowi rzeczy winny. Rangers potrzebują swoistego resetu, który nie przyjdzie z dnia na dzień. Zespół jest rozstrojony i wybity z rytmu, a to nawet jałowe Kaczki w pełni wykorzystają. Polecam gości.
Typ: Ducks OT (3:2 OT) ⛔
Kurs:
2.30

piscatella 6,2K

piscatella

Użytkownik
NHL 26/12
Vancouver Canucks - Edmonton Oilers

Święta zmierzają ku końcowa, a to oznacza że NHL rusza na nowo. Mam nadzieje na nowo ruszyć i ja sam, ponieważ ten rok kalendarzowy jest dla mnie najsłabszy, pod wzgledem trafionych typów. Tym razem przenoszę sie do Vancouver, gdzie tamtejsi Canucks rozpoczynają przydługawy homestand starciem z Oilers. Jedni i drudzy przed świętami wygrywali swoje mecze. Canucks motają sie w niemocy i od czasu do czasu coś udaje im sie wygrać, a Oilers przeżywają najlepszy okres w sezonie, gdzie mimo braku McDavida wygrywają prawie wszystkie spotkania. W bramce gości ujrzymy dziś zapewne Talbota, który w przeciągu kilku ostatnich dni złapał wyborną forme. Według mnie to właśnie on będzie kluczową postacią w tym pojedynku. Canucks to po prostu słaby team i rozpedzeni Oilers przejadą po nich niczym walec. Gospodarze potrzebują natychmiastowej przebudowy, ponieważ już nawet Miller i bracia Sedinowie nie są w stanie ich uratować. Oilers to z kolei młoda krew, która pod wodzą trenera McLellana zaczyna wkońcu grać wedle ogromnych oczekiwań. Ostatnie porażki po dogrywkach troche zniechęciły mnie do grani OT, także dziś polecam opcje bez remisu na gości.
Typ: Oilers DNB (1:1) Chyba zaczne grać czyste remisy.
Kurs:
2.36

piscatella 6,2K

piscatella

Użytkownik
NHL 27/12
Winnipeg Jets - Pittsburgh Penguins

Pens po dość nieoczekiwanym zwycięstwie w St Paul zawitają w Manitobie, gdzie jak b2b zmierzą sie z Jets. Ekipa z Pensylwanii po zmianie trenera wychodzi już troche na właściwe tory, ponieważ oprócz wczorajszej wygranej, udało im sie jeszcze pokonać przed świętami na własnej tafli Jackets. Gospodarze w moim przekonaniu nie dądzą sie zaskoczyć popularnym &quot;Nielotom&quot; i zagrają tak jak przyzwyczaili nas do tego w tym miesiącu. W bramce Hellebuyck, a zatem debiutant, który niespodziewanie posadził na ławce Hutchinsona. Jets to team bardzo niestabilny, notujący ogromne wachania formy, ale dzisiaj na tle słabo grających gości nie widze innej opcji, jak ich wygrana w czasie regulaminowym.
Typ: Jets 60&#39; (1:0) ✅
Kurs:
2.40

Do góry Bottom