>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

NHL by Piscatella

piscatella 6,2K

piscatella

Użytkownik
NHL 18/1
Arizona Coyotes - Buffalo Sabres

Sabres po efektownym zwycięstwie na liderem konferencji wschodniej zmierzają na pustynie, gdzie w hali Gila River przyjdzie im zmierzyć sie z Coyotes. Będzie to sentymentalny powrót dla bramkarza Chad Johnsona, który broniąc barw Coyotes zapewnił sobie na stałe miejsce w najlepszej lidze świata. W obozie gospodarzy jest aktualnie kolejny netminder, który pragnie pójść śladami dzisiejszego swojego vis a vis. Mowa oczywiście o Louisie Dominque. W obliczu absencji Smitha to właśnie młody Dominque, a nie ograny już w lidze Linback przejął role bramkarza numer jeden. Ostatnio dawał rade, ale brakuje mu przede wszystkim regularności. Sabres ostatnio złapali uderzenie i nie wydaje mi sie aby dali sie wybić z niego już dziś na tafli w Glendale. Eichel, O&#39;Reilly i Kane to głowne strzelby teamu z Buffalo. Defensywa gospodarzy w poprzednim starciu nie była dla nich problemem i jestem przekonany że i dziś po raz kolejny to udowodnią. Miejsce w playoff to nie jest właściwe miejsce dla zespołu z Arizony, a zatem nadeszła pora na ich spadek. Po Wings i Devils gracze znad wodospadu Niagara bedą kolejną ekipą, co ich wykolei. Polecam Sabres.
Typ: Sabres OT (1:2) ✅
Kurs:
2.31
Buk: Pinnacle

piscatella 6,2K

piscatella

Użytkownik
NHL 19/1
Tampa Bay Lightning - Edmonton Oilers

Oilers po wygranej w Sunrise zawitają do Amalie Arena w Tampie. Są b2b i tym razem zmierzą sie ze znacznie lepiej dysponowanym rywalem rywalem w porównaniu do Panthers. Lightning po niemrawych trzech miesiącach sezonu na półmetku przypomnieli sobie o formie, którą prezentowali w zeszłej kampanii. Teraz w starciu z wciąż słabymi Nafciarzami jestem pewien ich zwyciestwa. W bramce ujrzymy Nilssona, a wiec to słabsze ogniwo w bramce Nafty. Talbot sie stara i jeszcze jakoś udaje mu sie wygrywać mecze, a Nilsson w grudniu coś tam powygrywał i to było na tyle. Dziś Stamkos i spółka podziurawią go, ponieważ team z Alberty nie ma w tym starciu żadnych argumentów. Team z Alberty ustępuje miejscowym w każdej formacji i tafla na Florydzie to zweryfikuje. Goście mogą zagrać ofensywnie, ale w tym przypadku nie przyniesie im to takich korzyści jak wczoraj. Przewiduje że polegną stosunkiem co najmniej dwóch bramek i tak też stawiam.
Typ: Lightning -1,5 (6:4) ✅
Kurs:
2.33

Otrzymane punkty reputacji: +1
piscatella 6,2K

piscatella

Użytkownik
NHL 20/1
Anaheim Ducks - Minnesota Wild

Na tafli w Honda Center w Anaheim Ducks po raz trzeci i ostatni w tym sezonie zmierzą sie z Wild. Kursy wystawione przez oddsmakerów na to spotkanie lekko mnie dziwią. Niemrawo grający Ducks sa faworytem w starciu z przyzwoitymi i dobrze wyglądającymi kadrowo Wild. Cóż moim zdaniem Ducks przerżną to spotkanie. Dlaczego ? Otóż dlatego że trener Bodreau nie ma odpowiedniej koncepcji szkoleniowej dla swojego zespołu. Gospodarze grają bardzo schematycznie i łatwo ich zaskoczyć. Ponadto Gibson w bramce wciąż nie potrafi postawić kropki nad &quot;I&quot; i udowodnić swojej wyższości nad Andersenem. Wild są dość jałowi w delegacjach, ale tym razem na tafli w Honda Center obnażą słabości miejscowych. Proponuje Wild.
Typ: Wild OT (3:1) ⛔
Kurs:
2.11

Otrzymane punkty reputacji: +3
piscatella 6,2K

piscatella

Użytkownik
NHL 21/1
Columbus Blue Jackets - Calgary Flames

Czerwona latarnia z Ohio kończy homestand spotkaniem z Flames. Do bramki gospodarzy wrócił w ostatnim spotkaniu Bobrovsky i mimo iż puścił pięć bramek to było to dla niego dobre przetarcie po dłuższej absencji. Flames w delegacjach są jak dzieci w mgle, zaniedbują gre defensywną i rzucają sie do ataku co przeważnie kończy sie dla nich porażkami. W bramce Ramo, po którym szczerze mówiąc nie spodziewam sie fajerwerków. To przeciętny bramkarz, któremu zdarzy sie raz na jakiś czas kilka wygranych spotkań na dobrej skuteczności obronionych strzałów. Jackets powinni teraz odbić sie od dna tabeli. Zmiennicy Bobrowskiego odstawali mocno od niego poziomem i teraz dla nieco zdesperowanych już gospodarzy powinno być łatwiej o punkty. Ponadto do formacji ataku wraca Hartnell, a więc kreatywność napadu wzrośnie. Moim zdaniem Jackets zdominują to spotkanie i zdobedą komplet w czasie regulaminowym i tak też stawiam.
Typ: Jackets 60&#39; (2:4) ⛔ Kolejna kontuzja Bobrowskiego i znów porażka.
Kurs:
2.50

piscatella 6,2K

piscatella

Użytkownik
NHL 22/1
Colorado Avalanche - St Louis Blues

Blues zawitają dziś po raz drugi w sezonie w Denver i w tamtejszej Pepsi Center podejmą Avalanche. Podopieczni Patricka Roya wciąż balansują na granicy dzikiej karty i przypuszczam że bój o playoff bedą toczyli do samego końca. W tym sezonie jak do tej pory dobrze radzą sobie z Blues. Wygrali obie dotychczasowe potyczki i dzisiaj w dużej mierze dlatego że broni u gości Elliott przewiduje podobny rezultat. Nominalny backup teamu z Missouri jest na rozdrożu i wielce prawdopodobnie już niebawem zostanie wymieniony do innego zespołu. Aktualnie przy kontuzji Allena broni dobrze i wygrywa spotkania, ale nie sądze by Blues z nim w bramce zaliczyli długi road streak. Avs na własnym lodzie wydają sie być zdesperowani i stać ich tu na spektakularne wyniki, o czym już parę razy udowadniali. Ich ofensywa w mojej ocenie przełamie dobrą passe Elliotta, który zakończy spotkanie z kilkoma wpuszczonymi bramkami. Proponuje Avs.
Typ: Avalanche OT (2:1 SO) ✅
Kurs:
2.02

piscatella 6,2K

piscatella

Użytkownik
NHL 23/1
Toronto Maple Leafs - Montreal Canadiens

Z reguły odpuszczam klasyczne derby kanadyjskie, ale tym razem postanowiłem zrobić wyjątek. Leafs jak i Habs znajdują sie teraz w sporym dołku i derbowa wygrana powinna być czynnikiem motywującym na kolejne spotkania. Habs na papierze jak i praktyce górują nad odwiecznym rywalem i tutaj nie powinni pozostawić wątpliwości. Zespół Therriena znalazł sie aktualnie na pozycji nie premiowanej awansem do playoffów. Głównym czynnikiem tej sytuacji jest zapewne kontuzja Prica. Condon z rolą startera na dłuższą mete nie daje rady, ale na tego typu derby oraz Winter Classic potrafi sie zmobilizować. Jego dzisiejszy vis a vis Reimer miał w tym sezonie już dobrą forme i aktualnie znów wygląda na nieco zagubionego. To przede skłoniło mnie do zaufania dzisiaj ekipie z Montrealu.
Typ: Canadiens OT (2:3 SO) ✅
Kurs:
1.95

Otrzymane punkty reputacji: +8
piscatella 6,2K

piscatella

Użytkownik
NHL 24/1
Carolina Hurricanes - Calgary Flames

W PNC Arena w Raleigh miejscowi Canes podejmą gości z Alberty. Flames wygrali ostatnio w Columbus, pokonując mającą problemy z obsadą bramki ekipie z Ohio. Dzisiejsi gospodarze również aktualnie przeżywają małe zawirowanie na tej jakże ważnej w hokeju pozycji. Kontuzjowanego Cama Warda zastępuje Eddie Lack. Szwedzki backup teamu z Raleigh przed kilkoma dniami obchodził jubileusz setnego spotkania na poziomie NHL. To czyni go netminderem doświadczonym i obytym już nieco w lidze. Flames nie prezentują na wyjazdach niczego spektakularnego, a ponadto Eddie mierzył sie z nimi wielokrotnie jeszcze w barwach Canucks. Spodziewam sie po nim solidnego występu i pewnego wsparcia dla defensywy, która do najlepszych z pewnością nie należy. Goście mają młode i skuteczne strzelby w ofensywie, ale gospodarze na własnym lodzie przy dobrym dniu swojej formacji ofensywnej są w stanie wygrać z każdym. W bramce Flames ujrzymy Kariego Ramo, na którego temat pisałem już w poprzednich analizach. Tamte zdania podtrzymuje i wiem że nie jest to netminder, który może wygrać mecz niemal w pojedynke. Ogółem oba zespoły to ligowe średniaki, ale własna tafla będzie premiować Hurricanes i konsekwentnie ide w ich kierunku.
Typ: Hurricanes OT (5:2) ✅
Kurs:
1.87

Otrzymane punkty reputacji: +1
piscatella 6,2K

piscatella

Użytkownik
NHL 25/1
Columbus Blue Jackets - Montreal Canadiens

Jackets przed przerwą związaną z meczem gwiazd zmierzą sie jeszcze dwukrotnie z Canadiens. Dziś u siebie w Nationwide Arena, a jutro czeka ich wyprawa do Bell Centre. Gospodarze po kolejnym urazie Bobrowskiego są zmuszeni korzystać z usług nominalnej trójki - Jonasa Korpisalo. Młody fin nie posiada dużych umiejętności, a to oznacza że Jackets jeśli myślą tutaj o wygranej to muszą ruszył pełnymi siłami w ofensywie. Canadiens na tyłach byli ostatnio niemrawi co powinno być tutaj czynnikiem do overowego wyniku. Jackets nigdy nie słynęli z dobrej obrony, a teraz w obliczu obecności młodego Korpisalo między słupkami tymbardziej jestem utwierdzony w przekonaniu że będzie to otwarte spotkanie obfite w dużą ilość bramek. Proponuje over.
Typ: Over 5,5 (5:2) ✅
Kurs:
2.06

piscatella 6,2K

piscatella

Użytkownik
NHL 26/1
Ottawa Senators - Buffalo Sabres

W Canadian Tire Centre w Ottawie po raz ostatni przed przerwą związaną z meczem gwiazd NHL Senators podejmą bedących b2b Sabres. Gracze znad wodospadu Niagary polegli wczoraj w Madison Square Garden w starciu z mocnymi Rangers. Mimo porażki zostawili po sobie dobre wrażenie, dwukrotnie doprowadzając do remisu i strasząc rywala. Dziś na ich drodze staje zespół niżej notowany i grający ostatnio nierówno. Sens z racji własnej tafli i sytuacji gości są faworytem tego meczu, ale w bramce Sabres stanie dziś ktoś, kto ma tutaj coś do udowodnienia. Mowa o Robinie Lehnerze, byłym graczu gospodarzy od tego sezonu przywdziewającym trykot Sabres. Młody Szwed w barwach swojego nowego teamu jeszcze nie wygrał, ale wszystkie znaki na niebie i ziemi wskazują że stanie się to dziś. Dla Robina prestiż tego pojedynku będzie ogromny i jestem pewien że zrobi wszystko co w swojej mocy, by dać swojemu zespołowi pierwsze punkty. Sens ciągle szukają odpowiedniego rytmu i teraz przed przerwą już nie znajdą. Stawiam na gości.
Typ: Sabres OT (2:3) ✅
Kurs:
2.35

Otrzymane punkty reputacji: +7
piscatella 6,2K

piscatella

Użytkownik
NHL 27/1
Washington Capitals - Philadelphia Flyers

Ostatnia porcja spotkań przed przerwą, także wypadałoby by spróbować jakiegoś naprawdę grubego doga. Największe szanse moim zdaniem są dziś w stolicy, gdzie miejscowi Caps podejmą Flyers. Gospodarze mieli ostatnio dużo wolnego, gdyż ich dwa spotkania z Verizon zostały odwołane z powodu obfitych opadów śniegu w Waszyngtonie. To prawie iż Caps bedą nadzwyczaj w świecie wybici z uderzenia i w rezultacie łatwiej ich będzie zaskoczyć. Flyers w delegacjach spisują sie poniżej oczekiwać, ale tym razem staną przed szansa złamania świetnej domowej passy Stołecznych. W bramce Neuvirth, który broni na dużo lepszych statach w porównaniu do chimerycznego Masona i przypuszczam że przeciwko swojej byłej ekipie będzie wyjątkowo zdeterminowany, aby pomóc kolegom. Flyers jeśli jeszcze myślą o miejscu to playoff to muszą spiąć poślady i pokazać cały swój potencjał, a idealnym punktem przełomowym będzie sprawienie sensacji w Stolicy. Goście są racjonalnym dogiem i kurs oferowany przez buki po prostu trzeba brać.
Typ: Flyers OT (3:4 OT) ✅
Kurs:
2.92

Otrzymane punkty reputacji: +7
piscatella 6,2K

piscatella

Użytkownik
Statystyki za Grudzień i Styczeń (1.12 - 27.1)

Typy podane : 50
Typy trafione : 21
Typy nietrafione : 29
Beznadziejny rok 2015 zakończony na samym dnie, ale nowy rok przyniósł nareszcie znaczny progres. Tak zły rok jak ubiegły jeszcze mi sie nie zdarzył i mam nadzieje że to moja ostatnia tak wielka moja wpadka w typowaniu tej ligi.

piscatella 6,2K

piscatella

Użytkownik
NHL 2/2
Winnipeg Jets - Dallas Stars

No i ruszamy z ligą po przerwie związanej weekendem gwiazd. Oficjalna strona ligi przeszła w trakcie tego weekendu rewolucje i tym razem postanowiłem dać sobie spokój z szukaniem dogów i wybrać spotkanie które rzuciło mi sie w oczy od razu po spojrzeniu na rozkład gier. Stars zanotowali słaby Styczeń co nie jest żadnym zaskoczeniem gdyż wcześniej grali niemal perfekcyjnie. Trzecie starcie z Jets w sezonie, a pierwsze na terenie rywala w Manitobie powinno być dla nich dobrą okazją by zacząć luty od mocnego uderzenia. Jets aktualnie znajdują sie dołku, co wskazuje na pierwsze symptomy wypalenia sie myśli szkoleniowej trenera Maurica. Stars są w każdym aspekcie lepsi od gospodarzy. Funkcjonuje ofensywa i również tyły, co w zeszłym latach było bolączką teamu z Teksasu. Wachania formy miewają tylko bramkarze, ale teraz po kilku dniach przerwy doświadczeni Finowie o sobie przypomną. W moim uznaniu każdy inny wynik prócz zwycięstwa gości będzie tu mega sensacją. Proponuje Stars.
Typ: Stars OT (3:5) ✅
Kurs:
1.87

Otrzymane punkty reputacji: +13
piscatella 6,2K

piscatella

Użytkownik
NHL 3/2
Tampa Bay Lightning - Detroit Red Wings

Wings wracają po przerwie i terminarz rozpoczną od dwudniowej wizyty na Florydzie. Na pierwszy ogień zawitają w Amalie Arenie w Tampie. Delegacja trudna bo teren w Tampie do łatwych nie należy. Ponadto Wings nadal muszą radzić sobie bez kluczowego defensora w osobie Kronwalla. W bramce ujrzymy Mrazka, który przejął już role etatowego startera. Młody Czech radzi sobie co raz lepiej i wygląda na to że dni Jimmiego Howarda w hockeytown są juz policzone. Goście myśląć o korzystym wyniku tutaj muszą zagrać nadzwyczajnie ofensywnie, gdyż gospodarze są ostatnio perfekcyjni i grając zachowawczo ciężko ich zaskoczyć. Podopieczni Coopera w mojej ocenie wygrają to spotkanie i przedłużą passe domowych zwycięstw do siedmiu, ale kurs nie do końca mnie satysfakcjonuje. Równie ciekawie wygląda opcja overowa, ponieważ Lightning w tym sezonie już dwukrotnie przegrali w Detroit, a teraz mają wyborną okazje by zrewanżować sie z nawiązką nad wciąż nie do końca ułożonym zespołem z Michigan. Proponuje tak zwany &quot;bezpieczny&quot; over ze zwrotem w przypadku hokejowej martwej linii, tj. pięć bramek.
Typ: Over 5 (3:1) ⛔
Kurs:
1.91

piscatella 6,2K

piscatella

Użytkownik
NHL 4/2
Toronto Maple Leafs - New Jersey Devils

Leafs po udanym wypadzie do Bostonu wracają do Air Canada Center, gdzie po raz drugi w sezonie zmierzą sie Devils. Dla trenera gospodarzy - Mika Babcocka będzie to tysięczne spotkanie na ławce trenerskiej w NHL. Z uwagi na to jego podopieczni powinni podejść do tego spotkania mocno zmotywowani. Goście przed dwoma dniami wygrali w Prudencial z Rangers, ale mieli wtedy między słupkami Schneidera. W dniu dzisiejszym zmieni go Kinkaid, który dysponuje znacznie mniejszymi umiejętnościami. Ponadto Devils w delegacjach grają sztywno i rywal musi mieć słaby dzień, by mogli rozwinąć skrzydła. Gospodarze na własnym lodzie ostatnio przegrywali, także to będzie dobra okazja by zaliczyć tzw &quot;Big win&quot; nad rywalem z konferencji. Devils w dalszym ciągu bez Cammalieriego, a więc ofensywa sporo traci i nawet chimeryczny Reimer będzie dla nich dużym wyzwaniem. Babcock słynie z tego, że potrafi wykorzystać do maksimum to co posiada. Leafs nie mają zbyt dobrego składu, ale dobry balans sprawia, że potrafią zagrać naprawde dobre zawody i dziś bez wiekszego problemu uporają sie z teamem z New Jersey.
Typ: Leafs 60&#39; (3:2 SO) ⛔ Dopiero po karnych.
Kurs:
2.18

piscatella 6,2K

piscatella

Użytkownik
NHL 5/2
Winnipeg Jets - Carolina Hurricanes

Hurricanes po słabym występie w Calgary zawitają dziś w stolicy Manitoby, gdzie zmierzą sie z Jets. Gospodarze ostatnio mocno pod formą, przegrywają praktycznie wszystko jak leci prawie na pewno nie zagrają w tegorocznym postseason. U Canes podobnie, tyle że ich szanse na przedłużenie sezonu w kwietniu sa jeszcze większe. Tak czy inaczej w tym spotkaniu jestem skłonny zaufać gościom. U Jets problemy widać gołym okiem. Trapi ich słaba forma bramkarzy, a w szczególności Hutchinsona, który miał być w tym roku starterem. Tę role przejął tymczasowo Hellebuyck, ale po dobrym wejściu w lige również opuścił już loty. Canes są zespołem co raz lepiej zbalansowanym, o czym świadczy ich niedawna pewna wygrana nad Hawks. Gospodarze mimo że są na własnym śmieciach i mają dobrą publike to moim zdaniem wyglądają na słabsze ogniwo w tym pojedynku. Ekipa z Raleigh jest świeższa i ma spory potencjał, który w ujawniają w niektórych spotkaniach i tym razem również pokażą na co ich stać. Proponuje Canes.
Typ: Hurricanes OT (3:5) ✅
Kurs:
2.19

piscatella 6,2K

piscatella

Użytkownik
NHL 6/2
Ottawa Senators - Toronto Maple Leafs

Sens po blamażu z Oilers zmierzą sie dziś w klasycznych kanadyjskich derbach z Leafs. Gospodarze zawodzili ostatnio przede wszystkim w defensywie. Pasywna postawa obrońców i słaby bramkarz poniosły za sobą ostatnie klęski. Dziś pora na spotkanie derbowe i tu nie może już by miejsca na tak słabą gre. W tego typu spotkaniach przede wszystkim chodzi o prestiż. Leafs jak na swój potencjał prezentują sie bez zarzutów, ale gospodarze są zespołem lepszym i w świetle ostatnich niepowodzeń powinni ujawnić dziś pełnie swojego potencjału. W bramce Sens po raz kolejny zobaczymy Andersona. Jest to rutyniarz, który ostatnio notuje bardzo słabe występy, ale w moim odczuciu tym razem dokona mentalnego &quot;resetu&quot; i będzie w stanie bronić na poziomie. Mam nadzieje że lider zespołu z Tire Center - Erik Karlsson poprowadzi kolegów do wygranej w tym spotkaniu. Leafs to idealny rywal na zażegnanie złej passy. Stawiam na gospodarzy.
Typ: Senators OT (6:1) ✅
Kurs:
1.91

piscatella 6,2K

piscatella

Użytkownik
NHL 7/2
New York Islanders - Edmonton Oilers

Dzisiejszego wczesnego popołudnia w Barclays Center na Brooklynie zawodzący ostatnio Islanders zmierzą sie z Oilers. Wczoraj jedni i drudzy zanotowali wysokie porażki i dziś wypadałoby poprawić sobie nieco nastrój. W bramkach ujrzymy backupów Greissa i Nilssona. Obaj jakimiś wyjątkowymi specjalistami nie są, a ich zespoły mają duże potencjały ofensywne. To właśnie sprawia że jedynym słusznym betem jest tutaj over. Nie bede sie wiecej rozpisywał, jest Niedziela, czas na odpoczynek. W Barclays Center ujrzymy ciekawe widowisko z dużą ilością bramek i standardowa opcja 5,5 powinna zostać bez wiekszych problemów pokryta. Polecam.

Typ: Over 5,5 (8:1) ✅ Druga tercja i już wszystko jasne.
Kurs:
1.91

piscatella 6,2K

piscatella

Użytkownik
NHL 8/2
Detroit Red Wings - Florida Panthers

Na tafli w Joe Louis Arena w Detroit miejscowi Wings po raz trzeci w sezonie podejmą Panthers. Gospodarze na własnym śmieciach wyjątkowo nie radzą sobie z ekipą z Sunrise. Ostatni raz pokonali ich tutaj cztery lata temu i to dopiero po karnych. Dziś w moim odczuciu najwyższa pora przełamać niemoc i odprawić z kwitkiem przyjezdnych. Goście wystawiają miedzy słupkami Montoye, który jest zdecydowanie słabszą opcją w porównaniu do przeżywającego drugą młodość Roberto Luongo. Gospodarze zaliczyli przed dwoma dniami bardzo udane ofensywnie zawody. Strzelili pięć bramek i tutaj powinni iść za ciosem, bowiem okoliczności sprzyjają. Panthers co ja co, ale hockeytown wiecznie zdobywać nie będą. Proponuje Gospodarzy.
Typ: Red Wings OT (3:0) ✅
Kurs:
1.75

Otrzymane punkty reputacji: +4
piscatella 6,2K

piscatella

Użytkownik
NHL 9/2
New Jersey Devils - Edmonton Oilers

Do Prudencial Center zawitają dziś Oilers, którzy zebrali mocne baty w Montrealu i na Brooklynie. Warto jednak zaznaczyć że team z Alberty mierzył sie w ostatnich dwóch grach z zespołami dużo bardziej zaawansowanymi od ich samych. Devils są jak najbardziej w zasięgu popularnych &quot;Nafciarzy&quot;. Wciąż zmagają sie z brakiem Cammalieriego, a ponadto są b2b, po wczorajszej porażce w MSG. Trener gości McLellan bardzo dobrze ustawił pierwszą formacje z Connorem McDavidem, gdzie na skrzydłach partnerują mu Poulliot i Eberle. Szybkość i skuteczność ofensywy Oilers będzie kluczem do wygrania tego spotkania. Devils bedą mieli problemy od samego początku, będzie im ciężko nadążyć nad zmotywowanymi i głodnymi sukcesów młodzianami z Alberty. Devils przed dzisiejszym spotkaniem zastrzegą numer Brodeura, ale na zdobycie kompletu nie będzie ich stać. Goście wywiozą go do Alberty. Proponuje Oilers.
Typ: Oilers OT (2:1) ⛔ :zoltakartka:
Kurs:
2.05

piscatella 6,2K

piscatella

Użytkownik
NHL 10/2
Pittsburgh Penguins - New York Rangers

Rangers zawitają dziś po raz pierwszy do Consol Energy Center od zeszłorocznych playoffów. Pokonali oni wtedy zespół gospodarzy 4:0 w serii i tym samym odesłali ich na wakacje. Dzisiaj spodziewam sie dla gości trudniejszej przeprawy. Pens aktualnie notują serie sześciu zwyciestw z rzędu na własnej tafli i dodatkowo pokonali przedwczoraj świetnie spisujących sie ostatnio Ducks. Trza przyznać że radzą sobie bardzo dobrze grając bez drugiego najlepszego zawodnika zespołu w osobie Evgieniego Małkina. Rangers również nieco osłabieni, zabraknie lidera defensywy Nasha, oraz kapitana McDonagh. Mimo tego na tle gospodarzy wyglądają na zespół bardziej kompletny i nie ma co sie dziwić, że w zeszłorocznych playoffach uporali sie z nimi tak łatwo. W przeciągu ostatnich dni do wybornej dyspozycji doszedł Lundqvist i to on powinien poprawić zespół do wygranej w tym spotkaniu. Pens z pewnością tanio skóry nie sprzedadzą, ale jestem przekonany że goście bedą w stanie to wyrwać najpóźniej po rzutach karnych. Polecam Rangers.
Typ: Rangers OT (0:3) ✅
Kurs:
2.27

Do góry Bottom